התייעצות מבקר המדינה עם חברי הוועדה על קביעת מועד להנחת דו"ח שנתי
5
הוועדה לענייני ביקורת המדינה
9.02.2005
הכנסת השש-עשרה נוסח לא מתוקן
מושב שלישי
פרוטוקול מס' 155
מישיבת הוועדה לענייני ביקורת המדינה
יום רביעי, ל' בשבט התשס"ה (9 בפברואר 2005), בשעה 11:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-16 מתאריך 09/02/2005
התייעצות מבקר המדינה עם חברי הוועדה על קביעת מועד להנחת דו"ח שנתי 55ב' על שולחן הכנסת בהתאם לסעיף 16(ב) לחוק מבקר המדינה.
פרוטוקול
סדר היום
התייעצות מבקר המדינה עם חברי הוועדה על קביעת מועד להנחת דו"ח
שנתי 55ב' על שולחן הכנסת בהתאם לסעיף 16(ב) לחוק מבקר המדינה.
נכחו
¶
חברי הוועדה: אמנון כהן
יורי שטרן
משה גפני
עבד-אלמאלכ דהאמשה
אילן ליבוביץ
יצחק וקנין
אליעזר כהן
מנהלת הוועדה
¶
חנה פריידין
רשמה: אתי בן שמחון
התייעצות מבקר המדינה עם חברי הוועדה על קביעת מועד להנחת דו"ח
שנתי 55ב' על שולחן הכנסת בהתאם לסעיף 16(ב) לחוק מבקר המדינה.
היו"ר יורי שטרן
¶
אנחנו עוברים להתייעצות על תאריך הדיון אצלנו בוועדה בדו"ח הבא שיעבור לידי ב-15 בפברואר. הבנתי שאתם ממליצים על ה-3 במאי.
מבקר המדינה אליעזר גולדברג
¶
אני מגיש בשבוע הבא ביום שלישי ה-15 בפברואר את הדו"ח השנתי או חצי-שנתי, לראש הממשלה, וליושב ראש הוועדה הזאת. לפי החוק, הנחת הדו"ח על שולחן הכנסת תהיה 10 שבועות לאחר מסירתו לראש הממשלה, וליושב ראש הוועדה, עם אפשרות להאריך את התקופה הזאת בעוד שבועיים, או לקצר את התקופה בשבועיים. המועד המדוייק של 10 השבועות, נופל בחול המועד פסח. ומכאן ההצעה שלי להאריך במספר ימים, ולפרסם את הדו"ח ב-3 במאי, זה יוצא בכ"ד בניסן.
היו"ר יורי שטרן
¶
לא. אנחנו עדיין בפגרה, אבל אנחנו בערב יום הזיכרון.
רציתי גם לשאול את דעתכם. זאת שאלה של בור שנכנס זה עתה. ישבתי עם חנה. אולי כדאי לנו ובמהרה לשנות את החוק, ולאפשר לכנסת לדון בדו"ח מבקר המדינה, שזה חומר מאוד חשוב. אנחנו מעוניינים שההד – אני מניח שגם אתם מעוניינים - - -
היו"ר יורי שטרן
¶
כן. אם התאריך הקבוע הוא 15 בפברואר להעברת הדו"ח לממשלה ולוועדת הביקורת של הכנסת, אז מן הסתם יוצא שלפי הלוח העברי, זה כמעט אוטומטית נופל בפגרה. הפגרה אף פעם לא נגמרת באפריל.
היו"ר יורי שטרן
¶
הפגרה לא נגמרת באפריל מעולם. זה לא חייב ליפול על פסח כמו שזה נופל השנה, אבל זה תמיד פגרה, כמעט תמיד. האם כדאי לנו ביוזמתנו ככנסת, כי זה אינטרס חיוני שלנו, לנסות לשנות את החוק. לתת למשל 12 שבועות כמו שזה היה פעם, עם אותה אופציה של להקדים ולהאריך בשבועיים, ואז כמעט בוודאות יש לנו אפשרות לדון ביציאה מהפגרה.
אילן ליבוביץ
¶
אתה יכול לשנות את זה כך, שאם זה נופל בתקופת הפגרה, שיהיה מייד אחרי הפגרה. בשבוע הראשון שאחרי הפגרה.
מבקר המדינה אליעזר גולדברג
¶
יש מספר שיקולים לכאן ולכאן. אחד השיקולים הוא שרצוי מאוד שהפרסום יהיה סמוך ככל האפשר להגשת הדו"חות, ולא להרחיק את הפרסום מההגשה. ולכן גם נקבעו 10 השבועות האלה, מפני שזה זמן סביר לאחר ההגשה. עקרונית אין לי התנגדות לכך, אבל אני חושב אדוני היושב ראש, נדמה לי שזה לא יהיה ראוי להגיש עכשיו את ההצעה לתיקון כדי להחליט לקבל דו"ח ספציפי.
משה גפני
¶
אדוני היושב ראש, אני רוצה לתקן את החוק, לא לשנות אותו. מפני שאם נהפוך את זה ליותר מ-10 שבועות, זה יכול להיות בעיה. אז יש את אותה סמכות או להקדים או לאחר. זאת אומרת, אם זה נופל בפגרה, לא משנים את החוק כמות שהוא, אבל אם זה נופל בפגרה, יש אותה סמכות כמו הסמכות להאריך בשבועיים, תהיה סמכות להקדים או לאחר לפני או אחרי הפגרה. סמכות, זה לא חייב. לפעמים יכול להיות שנסכים שזה יהיה בפגרה. לא לשנות סדרי בראשית בעניין הזה.
היו"ר יורי שטרן
¶
אדוני המבקר, אני רוצה להגיד לך, שבדרך כלל אנחנו מנסים בכנסת תמיד לא ליצור חקיקה שהיא נכנסת לתוקפה מייד, אלא במקרים קריטיים. פה אנחנו מדברים בשנה, גם ה-3 למחרת, 4 לחודש, ערב יום השואה, העיתונות מלאה סיפורי שואה וכו', ויש טקסים, אחר כך נכנסים להילוך גבוה של יום הזיכרון ויום העצמאות. הרי מה האינטרס המשותף שלנו, שלציבור תהיה אפשרות מבחינת החשיפה התקשורתית, גם תהיה לציבור אפשרות מבחינת הרצף של הדיונים בכנסת. שאחרי פרסום הדו"ח מייד יש דיונים. וגם יש לו ראש וזמן לדיונים האלה. אנחנו נכנסים לתקופה שבאופן אוטומטי חוסמת מאיתנו את כל האפשרויות.
היו"ר יורי שטרן
¶
אני הייתי הולך לפי הצעתכם. מקנה למבקר המדינה את הזכות הזאת, במקרה והתקופה הזאת - - -
היו"ר יורי שטרן
¶
תוך שבוע שבועיים יכולים לשנות את זה. פה אני רוצה לשאול אתכם. הדיון האמיתי בכנסת על הדו"ח יתחיל רק שבועיים - - -
מבקר המדינה אליעזר גולדברג
¶
אני רק אומר שאני מציע שהפעם זה יהיה ב-8 בחודש, כ"ט בניסן. אחר כך תקיים הוועדה דיון על ההצעות השונות, נבחן אותן על כל צדדי האפשרויות, ולא יהיה תיקון לדו"ח הזה. זה ברור שיהיה תיקון לדו"ח הזה. לדעתי ולטעמי זה לא רצוי. זה נמשך כבר כל כך הרבה זמן.
היו"ר יורי שטרן
¶
אנחנו נכבד את דעתך, ונקבע דיון ל-8, שזה נותן לנו המשך בעוד שבוע, כשהכנסת חוזרת.
ניזום שינוי לחקיקה.
משה גפני
¶
צריכים לקבל את מה שמבקר המדינה אומר לגבי התאריך הנוכחי, אבל שזה לא ידחה את הצעת החוק. אני מציע שהיוזמה של הצעת החוק תהיה על ידי הוועדה עם כל חברי הוועדה.