הצעת חוק בריאות ממלכתי (תיקון-מעבר מקופת חולים אחת לקופת חולים אחרת)
5
ועדת העבודה, הרווחה והבריאות
11.01.2005
הכנסת השש-עשרה נוסח לא מתוקן
מושב שלישי
פרוטוקול מס' 324
מישיבת ועדת העבודה, הרווחה והבריאות
יום שלישי, א' בשבט התשס"ה (11.01.2005), בשעה 13:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-16 מתאריך 11/01/2005
חוק ביטוח בריאות ממלכתי (תיקון מס' 28 והוראת שעה), התשס"ה-2005
פרוטוקול
סדר היום
הצעת חוק בריאות ממלכתי (תיקון-מעבר מקופת חולים אחת לקופת חולים אחרת), התשס"ד-2004
מוזמנים
¶
עו"ד נתן סמוך -משרד הבריאות
יואב כהן -קופת חולים לאומית
דני פייגה -סגן מנהל אגף הכספים, מכב"י שירותי בריאות
לבי שרביט -ההסתדרות הרפואית
קצרנית
¶
מיטל בר-שלום
הצעת חוק בריאות ממלכתי (תיקון-מעבר מקופת חולים אחת לקופת חולים אחרת), התשס"ד-2004
היו"ר שאול יהלום
¶
שלום, אני פותח את ישיבת הוועדה. הצעת החוק הזו היא הצעת חוק פרטית של חברי הכנסת, יאסינוב, אלדד, אריאל, בריזון, דורון, חן, לייבוביץ, נודלמן, נוקד, פולישוק-בלוך ורצאבי. החוק עבר כבר בקריאה הראשונה, ואנחנו עוסקים בהכנתו לקראת קריאה שנייה ושלישית.
החוק מדבר על מצב בו נסגרת מרפאה או מפסיקה התקשרות. למשך תקופה של שנתיים מורידים את תקופת הותק שלפיו אדם יכול לעבור מקופה לקופה, משנה לחצי שנה.
דני פייגה
¶
הייתי בדיון הראשוני לפני הנוסח של הקריאה הראשונה, והיום אני קורא בפעם הראשונה את הצעת החוק. אנחנו אמורים ליישם את רישום המעבר של אנשים מקופה לקופה ללא מגבלה של שנה, ולהכין את כל המערכת בחצי שנה. לנו יש כללים ברורים בהתאם להוראות חוק ביטוח בריאות לנושא הזה. כדי ליישם את ההחלטה הזו אנחנו צריכים זמן נוסף.
לא ברור לי ממי אני מקבל את הוועדה של המבוטח על כך שהוא רוצה לעבור קופה. האם אני מקבל את זה דרך אותו גורם שיש לו היום טכניקה מסודרת של הנציבה?
דני פייגה
¶
מאחר שעכשיו סיימנו להיערך למעבר של 4 פעמים שנכנס לתוקף רק בראשון לינואר 2005, הייתי מאוד מבקש שזה ייכנס לתוקף רק בראשון ליולי 2005.
נתן סמוך
¶
זה לא קשור להודעות, אלא לשאלה של ותק של חצי שנה. אנשים שיעברו ביולי 2005, עדיין יהיו כפופים לקביעה של ותק של שנה.
היו"ר שאול יהלום
¶
אם אין עוד הערות, אנחנו נעבור להצבעה.
ה צ ב ע ה
בעד – 2
נמנעים -אין
אנחנו מאשרים את החוק כנוסחו לקריאה שנייה ושלישית.
הישיבה ננעלה בשעה 13:15
דני יתום
¶
אנחנו הכנו את החוק לקריאה ראשונה, ועכשיו אנחנו רוצים להכין אותו לקריאה שנייה ושלישית, ולהעביר אותו בסופו של דבר במליאת הכנסת. החוק מדבר על שני תיקונים. החוק הקיים היום מדבר על כך שאלמנת צה"ל שזכאית לקצבה, משנשאה בשנית ונישואיה פקעו בתוך 20 שנה, היא זכאית שוב לקבלת הקצבה. אלמנה שנישואיה פקעו אחרי 20 שנה, לא זכאית לקצבה. היא לא חוזרת לקבל את אותה קצבה שלה היא היתה זכאית כאשר היא נתאלמנה. הדבר הזה לא עולה בקנה אחד עם חוק אחר של אלמנות של חיילים שנספו במערכה. שם הסד הזה של הזמן אינו קיים. מצאנו שקיים סד של 10 שנים בחוק שירות המדינה גמלאות, שוטרים, אנשים שב"כ ומוסד. אנחנו ביקשנו לאחד את הכל כדי שלכולם יהיה דין אחד. כלומר, שלא יהיה סד בכלל.
היו"ר שאול יהלום
¶
אני מבין שהחוק שלכם אומר, שאלמנה של איש שירות קבע שמתחתנת פקעה קצבתה לגמרי. את זה אתם לא מתקנים.
היו"ר שאול יהלום
¶
האם אתה יודע שבגלל זה יש הרבה אלמנות שחיות עם בני זוג ללא חתונה? חה"כ והשר רחבעם זאבי, ז"ל, ניסה לתקן את הדבר הזה. אני הגשתי הצעת חוק, לפיה אות האלמנה תמשיך לקבל 25% מהגמלה, וזה לא התקבל. ישנה בעיה, הרבה נשים אינן נישאות כדי לא לאבד את הקצבה. הם בכל זאת צריכות לקבל משהו. הן לפעמים רוצות להעניק לילדים שלהם מתנות או תוספת לדברים שהן לא מקבלים ממשרד הביטחון כיתומים.
אתם אומרים, שאם פקעו הנישואין מאיזושהי סיבה, גירושין או מוות של בן הזוג, היא חוזרת לקבל את הקצבה החודשית, בניכוי המענק החד פעמי שקיבלה.
ג'ודי וסרמן
¶
הוחלט הזכאות לגמלה החודשית תהיה מהראשון לחודש לאחר פרסום החוק, וזה יחול על כל הנשים שפקעו נישואיהן והן לא חזרו להיות זכאיות לקצבה, ולא רק על אלה שייפרדו לאחר כניסתו של החוק לתוקף.
ג'ודי וסרמן
¶
אם הנישואין פקעו לפני תחילתו של החוק, היא תתחיל לקבל את הקצבה ממועד תחילתו של החוק ואילך, והיא לא תקבל בגין התקופה הקודמת.
היו"ר שאול יהלום
¶
אם אין עוד הערות, אנחנו נסכם שאנחנו נכין את החוק לקראת קריאה שנייה ושלישית. תודה רבה הישיבה נעולה.
הישיבה ננעלה בשעה 14:00