צו הבלו על דלק (הטלת בלו) (תיקון מס' והוראת שעה), תקנות התעבורה
5
ועדת הכספים
3.1.2005
הכנסת השש-עשרה נוסח לא מתוקן
מושב שלישי
פרוטוקול מס'
מישיבת ועדת הכספים
יום שני, כ"ב בטבת התשס"ה (3 בינואר 2005), שעה 10:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-16 מתאריך 03/01/2005
חוק התכנית להבראת כלכלת ישראל (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב והמדיניות הכלכלית לשנות הכספים 2003 ו-2004) (תיקון מס' 10), התשס"ו-2006
פרוטוקול
סדר היום
1. צו הבלו על דלק (הטלת בלו) (תיקון מס' והוראת שעה), התשס"ה-2005
2. צו הבלו על דלק (הטלת בלו) (תיקון מס' 9 והוראת שעה), התשס"ה-2005
3. צו הבלו על דלק (פטור) (תיקון), התשס"ה-2005
4. תקנות התעבורה (תיקון מס' 4), התשס"ה-2005 (הפחתת אגרת רישוי לרכב עם מנוע דיזל)
נכחו
¶
חברי הוועדה: אברהם הירשזון-היו"ר
חיים אורון
דניאל בנלולו
רוני בריזון
נסים דהן
יצחק הרצוג
אבשלום וילן
יחיאל חזן
חיים כץ
יעקב ליצמן
ניסן סלומיאנסקי
אברהם (בייגה) שוחט
עמרי שרון
איוב קרא
אורית נוקד
עוזי לנדאו
בני אלון
מוזמנים
¶
איתן רוב מנהל המכס והמע"מ
בועז סופר סגן בכיר למנהל אגף המסים המאוחד, משרד האוצר
מירי כהן משרד האוצר
אסף מאיר אגף התקציבים, משרד האוצר
יניב ישראל מנכ"ל דור אלון
דני גונן עמותת אוטובוסים זעירים ציבוריים
שמריהו ארביסמן יו"ר עמותת אוטובוסים זעירים ציבוריים
אופיר חדד חבר ועד עמותת אוטובוסים זעירים ציבוריים
אילן אלקובי חבר ועד עמותת אוטובוסים זעירים ציבוריים
אבינועם טלבי מנכ"ל עמותת אוטובוסים זעירים ציבוריים
יהודה בר-אור יו"ר איגוד המוניות בגוש דן
אהרון כהן סגן יו"ר איגוד המוניות גוש-דן
חיים עטר יו"ר ארגון המוניות בירושלים
גבי בן-הרוש יו"ר מועצת המובילים והמסיעים
דוד כוכבא מנכ"ל מועצת המובילים והמסיעים
אברהם פריד יו"ר ארגון המוניות הארצי
רם סואן נציג חברת סונול
דודי וייסמן נשיא חברת אלון דור
יהודה נצח חברת דלק בע"מ
חזקיהו ישראל התאחדות התעשיינים
קצרנית
¶
יפעת שפרכר
1. צו הבלו על דלק (הטלת בלו) (תיקון מס' והוראת שעה), התשס"ה-2005
2. צו הבלו על דלק (הטלת בלו) (תיקון מס' 9 והוראת שעה), התשס"ה-2005
3. צו הבלו על דלק (פטור) (תיקון), התשס"ה-2005
4. תקנות התעבורה (תיקון מס' 4), התשס"ה-2005
(הפחתת אגרת רישוי לרכב עם מנוע דיזל)
היו"ר אברהם הירשזון
¶
בוקר טוב, אני פותח את הישיבה. אנחנו עוסקים בצו הבלו על הדלק (הטלת בלו) (תיקון מס' והוראת שעה), התשס"ה-2005, בצו הבלו על דלק (הטלת בלו) (תיקון מס' 9 והוראת שעה), התשס"ה-2005, בצו הבלו על דלק (פטור) (תיקון), התשס"ה-2005, ובתקנות התעבורה (תיקון מס' 4), התשס"ה-2005 ( הפחתת אגרת רישוי לרכב עם מנוע דיזל). אני ביקשתי שהישיבה הזאת תהיה ישיבה סגורה, אבל מאחר ובאו נציגים אני אתן לחבר הכנסת דני בנלולו, שביקשתי ממנו לקיים מגעים בנושא הזה, להציג את הנושא.
גבי בן-הרוש
¶
תחילתו של הצו ב-1 ביולי 2005. אני מבין שיתחילו לגבות מאיתנו מס עם תחילתו של הצו. דיברנו על היתרון שלנו כחברות מסודרות בענף ההובלה. הפטור מתייחס למשאית מ-10 טון ומעלה. פה אני רואה שהפטור הולך להינתן ל4500. זאת אומרת, כל בעל משאית קטנה – הוא לא צריך להיות חברה מסודרת בישראל – יקבל את ההחזר לפי הצו הזה. אנחנו הולכים לשלם מס נוסף על מה שיש לנו. לא יהיה הבדל בין אחד חאפר לאחד שהוא לא חאפר. אני מבקש לתקן את זה. אני ביקשתי את ה-10 אגורות או את ה-30 אגורות לדחות ליולי. רבותי, מספיק חטפנו מסים. חבית הנפט בעולם התייקרה. שילמנו את זה מכיסנו. אני מקווה שהסיכום יהיה שתהיה אחידות לגבי מוניות, מורי נהיגה וכל מי שמתעסק בענף.
יניב ישראל
¶
הולכים פה, לפי דעתי, לפתוח פתח להונאות ולרמאויות בקנה מידה אדיר. החוק נגד התחנות הפיראטיות הוא ילד קטן לעומת מה שהולך פה. זה פותח פתח לכל מיני מובילים לא הגונים - רוב המובילים הם הגונים - להשיג סולר ולמכור אותו הלאה. יבוא מישהו שיש לו מספר כלי רכב לקנות סולר ויגיש בקשה לפטור. אנשים שמצויים בשטח הם פשוט צוחקים, הם לא חשבו על מטרה כזאת. יהיה פה מצב של שוק שחור.
יניב ישראל
¶
אתם לא תשלטו עם תוכניות המחשב שלכם. אתם לא שולטים על הנפטא שמזהמת את כל הבנזין במדינת ישראל. כל מה שמוצאים בתחנות דלק היום זה נפטא. אתם פותחים פה פתח אדיר שלא תוכלו לשלוט עליו. מי שיפסיד מזה אלה אותם מובילים הגונים שחושבים שיהיה להם יתרון אבל לא יהיה להם יתרון, חברות הדלק שלא יוכלו לעמוד מול כל אלה שבשוק, ולבסוף המדינה שלא תגבה את המסים שהיא חושבת שהיא תגבה אותם. זאת תוכנית לא מעשית. התוכנית הזאת לא נוסתה, היא לא מעשית והיא לא מתאימה למשק שלנו.
יניב ישראל
¶
חברות הדלק לא תוכלנה לממן ברמת האשראים שאתם מקבלים היום אם תיושם התוכנית הזאת. אתם לא תקבלו את האשראי כי לא ניתן יהיה, לא בגלל שמישהו רע. המדינה שמוציאה את החוקים האלה משלמת בשוטף ומתי שיש לה כסף. יהיה פה מחנק. אנחנו לא נוכל לממן את זה. אולי אתם לא ערים לזה, אבל תהיה פה קטסטרופה.
רם סואן
¶
כבר היום יש הבדלי מכס. מחר יהיו הבדלים הרבה יותר גדולים. בהסכמי פריס נקבע 15%. אתה הולך לעשות 45%. איפה יעמדו השוטרים? אתם אומרים שתוכלו לשמור על זה. אני רוצה לראות איך. שמישהו יבוא ויגיד איך הוא ימנע את הזליגה בחזרה. אנשים עושים הון תועפות על זה.
יהודה נצח
¶
אני לא יודע אם בהסדר החרגתם את הצמ"ה, אבל אני לא צריך להסביר לחברי ועדת הכספים מה מצבו של ענף הבנייה. אני מאוד מבקש להחריג את נושא הצמ"ה.
חזקיהו ישראל
¶
בישיבה הקודמת העלינו את הבעיה של חומר בעירה. איתן רוב אחרי הישיבה אמר שהם ישקלו את הנושא, כדי למנוע פגיעה ממפעלי תעשייה. הובטח שיהיה פתרון לזה.
אברהם פריד
¶
אני מבקש שלא יהיו פערים בין המוניות, מורי הנהיגה והמשאיות. אם הולכים למהלך, אז תנו אותו מכל הלב, אל תעשו פערים.
קריאה
¶
הסולר הוא מרכיב חשוב מאוד בענף המוניות. לא מספיק שאתם כממשלה מכים בנו בלי סוף, אתם גם רוצים את הלבנים וגם את הטיט שנביא. אין מקום להעלאה הזאת. אנחנו לא מסוגלים לעמוד בזה. אתם ממוטטים ענף ש30 אלף אנשים מתפרנסים ממנו. אי אפשר להטיל מסים על ענף שבקושי עומד. לוקחים מהמוניות, כדי לבנות את הגדרות ועוד דברים. אין לנו אפשרות לעמוד בנטל הזה. לא ניתן, אנחנו גם לא יכולים. זה יגרום למצב שנתמוטט. אל תעשו את הדבר הזה.
היו"ר אברהם הירשזון
¶
מר רוב, במידה והצעת החוק תעבור, אני מציע שתמשיכו לנהל מו"מ כדי לראות אם יש מקום לשיפורים כאלה ואחרים.
איתן רוב
¶
אנחנו שמענו את כל הערות. ישבנו לפני ואחרי הישיבה ביום חמישי עם הארגונים השונים, יחד עם חבר הכנסת בנלולו, יושב-ראש ועדת המשנה לנושא הזה של המיסוי על הדלקים. הגענו לסיכום שאני חושב שלוקח בחשבון ביד רחבה את הטיעונים השונים שעלו בדיון פה במהלך השבועות האחרונים.
בהצעה המקורית שאנחנו הבאנו היה מדובר על כך שב-2009, בתום ה-5 שנים, הבלו יעמוד על 2.2 שקל לליטר, כאשר לגבי משאיות מעל 4.5 טון יעמוד שיעור ההחזר על 50%, דהיינו 1.1 שקל לליטר, ולגבי תעשיינים זה יהיה 68 אגורות בדיוק כמו הבלו הנוכחי. בעקבות ההערות שקיבלנו אנחנו מציעים שציוד מכני הנדסי, שזה עלה גם מהקבלנים וגם מהתעשיינים, יוצמד לתחבורה הכבדה, קרי התשלום יעמוד על 50% החזר והבלו יגיע בתום התקופה ל1.1 שקל.
איתן רוב
¶
יש נושא של חומר בעירה, יש נושא של ציוד שמשמש לתהליכים. מה שמשמש לחומר הבעירה אנחנו משאירים ב68 אגורות..
איתן רוב
¶
לגבי מורי נהיגה, מוניות ואוטובוסים זעירים אנחנו נעמיד את הבלו בסוף התקופה על 1.3 שקל לליטר. לכל הצמ"ה אין אלטרנטיבה לדיזל, אבל להם יש אלטרנטיבה במהלך 5 השנים. הם יכולים לעבור לבנזין או לגז. זאת הסיבה שאנחנו מפחיתים להם בצורה מאוד משמעותית בתום התקופה כך שבמקום 2.2. שקל לליטר זה יהיה 1.3 לליטר.
איתן רוב
¶
אנחנו סיכמנו שבמהלך 3.5 השנים הקרובות אנחנו משאירים את זה על 68 אגורות לתעשייה, למובילים , לנהגי המוניות ולאוטובוסים זעירים. גבי בן-הרוש התבלבל כשהוא אמר שהמחירים עלו. המחירים ירדו למרות העלאה שעשינו. למרות שהמחיר של מורי הנהיגה לא מכניס אותם לגדר המחיר שמאפשר את הורדת האגרה, אנחנו נוריד להם את האגרה בגין רכב הדיזל.
הרפורמה עם השינויים שעשינו היא מאוד מאוזנת, אפילו אם איבדנו מיום חמישי כסף. המהלך הוא מאוד משמעותי לטווח הארוך. אני רוצה בהזדמנות הזאת להודות לחבר הכנסת בנלולו על הסיוע.
אברהם (בייגה) שוחט
¶
כל עיוות מחירים יוצר פתח לגניבות, לשוק שחור ולכל מה שכרוך בעניין הזה. אני לא יודע אם מנכ"ל דור צודק או לא צודק במה שהוא אומר, אבל הייתי רוצה לקבל תשובה על התיאורים שתוארו פה לגבי מערכות שקונות דלק בזול, מקבלות החזרים ואחרי זה מוכרות את זה במחיר מלא. האם לא תתפתח מערכת מקבילה שתעשה שימוש בדלק היותר זול שמקבלים עליו החזרים?
חצי מהדגל הזה הוא לא רק החצי של תנאים מקרו-כלכליים של ניהול משק הדלק ובעיית המחירים, אלא זה מתייחס גם להסטה חוזרת לדלקים יותר נקיים שמשפיעים בתחום של איכות הסביבה. באיזה מקום תהיה הסטה? איפה זה יהיה כדאי?
חיים אורון
¶
אם אני מבין נכון, אז בסוף התקופה יהיו 4 מחירים לסולר – 2.20, 0.68, 1.10 ו1.30. באו ואמרו לנו שבארץ אי אפשר לעשות כמו באירופה כי בארץ מתוחכמים. אם יש תעריף רביעי, אז אפשר לשאול למה רביעי ולא חמישי או שישי. תהליך כזה באירופה הביא לעליה בשימוש ברכב דיזל דווקא ברכב הקטן. יכול להיות שנמצא את עצמנו בסוף התקופה עם אחוז יותר גדול של משתמשים בסולר מאשר בבנזין. אני לא מרגיש נוח עם כל הסיפור הזה. אני רוצה להבין מה קורה בתעשייה.
נסים דהן
¶
מה עושים עם הבעיה של הרשות הפלסטינית? מה עושים בנוגע למהילה של הסולר שמגיע מהרשות הפלסטינית למשק הישראלי? הם מקבלים על זה החזרים. הם עכשיו יקנו את הסולר עוד יותר בזול, כי הפער של הבלו הוא הרבה יותר גדול. הם מקבלים את כל הבלו בחזרה. אצלם הסולר יעלה 68 אגורות לכולם. הרצון למהול אותו חזרה בשוק הישראלי יהיה פי 10, פי 100 ממה שזה קורה היום. היום יש את הפער של הבלו שהוא פער קטן, מחר הפער של הבלו יהיה גדול. את זה לא חסמתם.
כולנו עדים לכך שככל שהמכס ומס הקנייה גבוהים יותר כך יש יותר הברחות. ברגע שהורדנו את המס פסקו ההברחות. כולנו זוכרים את ההברחות של בשמים, מצלמות וסיגריות. אותו דבר יהיה עם הסולר. הבעיה היא שיש לנו שוק מעורב של הרשות הפלסטינית בתוך המשק הישראלי. ישבו כאן חקלאים שמשתמשים בסולר לחממות. איפה הפתרון שלהם?
נסים דהן
¶
כל ההוצאות האלו לאנרגיות מוכרות כהוצאה לצורך יצירת הכנסה. ההבדל הוא בפער שבין ההוצאה שמוכרת לרווח. ההחזרים שאתם רוצים לתת הם כדי להגדיל לכאורה את הרווח של אותו יצרן. המשמעות של הגדלת הרווח היא הגדלת המס.
נסים דהן
¶
כל ההחזרים האלה לא יתרמו לו שום דבר. אם אין לו רווח, אז ההחזרים האלה רק יוצרים לו את האיזונים לצורך המחיה שלו. יותר קל היה לתת לו במקור לקנות את זה יותר בזול.
חיים אורון
¶
אני רואה שההגדרה בתעשייה נשארה כמו שזה היה במקור. האם זה אומר שמה שלא בעירה בתעשייה הוא 50%?
רוני בריזון
¶
אני רואה בקשה על פי הצו להעביר את סכום הבלו בתוך 10 ימים ממועד הניפוק. אני תוהה אם פרק זמן כזה הוא פרק זמן סביר והוגן, האם לא כדאי להאריך אותו במקצת כדי להקל על כל הנוגעים בדבר.
אברהם (בייגה) שוחט
¶
האם יש אפשרות להאריך את הרפורמה בצורה משמעותית ל-10 שנים, ל12 שנים בלי שום פיצוי כך שהמשק יתאים את עצמו בהדרגה? האם אפשר להגיד שנגיע למטרה שלנו לא ב-5 שנים אלא ב-12 שנים? האם אפשר להגיד שלא ניתן שום פיצוי, כל אחד יתאים את עצמו במחירים, בהתנהלות, בכדאיות? אם הממשלה תחשוב שהיא רוצה לתת לתחבורה הציבורית היא תוכל לתת דרך סל התשומות, ואם היא תחשוב שהיא צריכה לתת אישור לנהגי המוניות להעלות את המחיר אז היא תיתן. נעזוב את כל הסבסוד, את כל הבירוקרטיה, את הפתח לשחיתות. המערכות הכלכליות מתאימות את עצמן בדברים אחרים. כשהיה מס רווחי הון, אז כל הארץ געשה. כשהריבית ירדה ב-50% זה היה בסדר, לא קרה שום דבר. החוסכים שקיבלו 9% וירדו ל-4% לא התלוננו, אבל אם לקחו להם 10% ו-9% רווחי הון אז זה היה נורא ואיום. בואו ניתן למשק לעשות את שלו. אני אתמוך אם יצטרכו, אבל הייתי שמח אם הייתה רפורמה כשהממשלה מחוץ לעניין.
סמדר אלחנני
¶
חבר הכנסת בייגה שוחט אמר את מה שהיה לי להגיד, רק בצורה הרבה יותר טובה ממה שהיה עולה על דעתי.
דניאל בנלולו
¶
אני דיברתי עם כל הקבוצות. הפשרה שהגענו אליה מקובלת על כולם. הכנסנו פה את כולם. הצלחנו לפתור את הבעיות. חבר הכנסת אורון צודק כשהוא אומר שמדובר ב-4 תעריפים. הייתי שמח אם היה 2.2 ו1.1, אבל זה לא יוצא. בבדיקה שעשיתי עם המוניות, עם מורי הנהיגה ועם האוטובוסים הזעירים הגענו למסקנה שה1.30 לא יעבוד, לכן אנחנו מבקשים שזה יהיה 1.20 במקום 1.30.
איתן רוב
¶
סוגייה אחת שעלתה במהלך כל הדיונים היא הסוגייה של הדלת המסתובבת עם הפלסטינים. אחת הסיבות המרכזיות שהלכנו למהלך 5 שנתי זה כיוון שגם היום אנחנו נמצאים, יחד עם משרד התשתיות, במאבק בלתי פוסק בלזהות את הנקודות, את הגורמים הפיראטיים או את המשתמשים לרעה בפערים הלא גדולים שקיימים היום במחירי הבלו.
איתן רוב
¶
אנחנו עשינו את המהלך ארוך הטווח, כי בטווח הזה אמורה להיות הגדר. בתוכנית של הגדר אמורה להיות נקודת מעבר אחת בצינור ממוחשב. אין מצב שיכולה לעבור משאית ללא שהיא עוברת דרך שיבר מדוד בצורה מאוד מסודרת. זאת הדרך היחידה לסגור את זה הרמטית. אחת הסיבות שעשינו הקפאה של 3 שנים בקרב כל תעשיות המובילים למיניהם היא כי אנחנו מאמינים שתוך 3 שנים תהיה נקודה אחת שבה משאיות יוכלו לעבור עם דלקים שונים. עד אז אנחנו מקבעים את המחיר, לא יוצרים את אותה מוטיבציה גדולה למה שתיארת.
איתן רוב
¶
אני מדבר איתך על רצועת עזה ועל יהודה ושומרון. גם באירופה יש 3 מדרגות. גם האירופאיים יצרו מדרג אחד לתעשייה, מדרג שני לרכבים המובילים ומדרג שלישי לכלל הציבור. אנחנו נתנו שיעור גבוה יותר לתעשייה ולמובילים. המדרג הרביעי שנוצר בא לענות על הסוגיות שעלו פה בפניות של חברי הכנסת לגבי האוכלוסיות שמתדפקות על דלתותיהם. ההצעה שלך, בייגה, היא הצעה טובה. אומנם אני כבר לא יהיה בעוד 10 שנים, אבל במונחי משק המהלך הוא מאוד משמעותי. אם זה היה נמתח ל-10 שנים בלי שום הנחה, בלי שום כלום זה היה נפלא, אבל בחיים הפרקטיים זה לא יהיה.
איתן רוב
¶
כי אותם טיעונים יעלו ברבות הזמן. תקופת התאמה של 5 שנים או 10 שנים, גם במונחים של אורך חיי הרכב, זאת תקופה מכובדת.
אברהם (בייגה) שוחט
¶
אתה טועה. במרכיבי הייצור של כל מוצר יש לך הרבה משתנים. יש מחיר מטבע חוץ, יש מחיר חומרי גלם. הסולר זה הדבר היחיד שאסור לו להשתנות?
איתן רוב
¶
לא יהיו דלקים בתעריפים שונים. התעריף של הדלק יהיה 2.20. שיעור ההחזר שניתן על ידנו והבקרה שיש לנו יהיו המנוף. לא מעריכים פה נכון מה המשמעות של זה בתעשיית החפרים. קבענו שורה של קריטריונים יחד עם משרד התחבורה, יחד עם גורמים נוספים לגבי מי שייכנס לגדר אותו הסדר. לאותה תעשיית החפרים, בין אם במובילים, בין אם במוניות, בין אם באוטובוסים הזעירים תהיה דיפרנציציה מאוד גדולה במחיר. זה ישפר את כושר התחרות של אותם אלה שהלינו.
צורת ההתחשבנות היא בצורה של החזר בגובה שאני מעת לעת אפרסם בעקבות נתונים וניתוחים ענפיים שנעשה. אני חושב שבהקשר הזה הפתרון מאוד הגון. הגענו לסיכום מסויים. אני רוצה להאמין שנעמוד בו.
אברהם (בייגה) שוחט
¶
איתן, אני רוצה שתתייחס לתקנות התעבורה (הפחתת אגרת רישוי לרכב עם מנוע דיזל) ולמס קנייה.
בועז סופר
¶
משום מה אומרים עלינו שאנחנו נגד הסולר. אנחנו בעד המשק. הסולר והבנזין מזיקים פחות או יותר בצורה זהה למשק. הנזק לבריאות מסולר גבוה עשרות מונים מבנזין. יש מחקרים מפה עד לפתח-תקווה. לאיכות הסביבה הסולר טוב יותר. כשעושים את האומדנים, אז מגיעים לשיעור נזק דומה. אנחנו מבקשים שהמחיר הכלכלי שכל אחד רואה לנגד עיניו יהיה המחיר הראלי. אם המשק יבחר להשתמש בסולר זה יהיה בסדר, ואם המשק יבחר להשתמש בבנזין גם יהיה בסדר. התרחיש שעוד כך וכך שנים יהיו יותר רכבי דיזל לא מפחיד אותי, כי דיזל לא בהכרח גורם הרבה יותר נזק למשק מבנזין, ולהיפך. אני לא רוצה להפלות ולא רוצה להיאבק. כשאנחנו מציבים בפני הצרכנים את המחיר המשתנה, קרי את מחיר הנסיעה בהתאם לעלות הריאלית, אנחנו בעצם סיימנו את תפקידנו ואנחנו פחות מעורבים.
כרגע מונחת לפניכם הפחתה מיידית של אגרת הרישוי. אנחנו כרגע עצרנו את רשיונות הרכב הנשלחים ב-1 למרץ לאזרחים שיש להם רכב דיזל. בהנחה שזה מאושר, אז זה ישתחרר עם 554 שקלים פחות באופן מיידי, בדיוק בהתאם להתחייבות. התוואי הכולל של ההפחתה יובא תוך חודש כי יש לנו זמן להיערך. ב-1 במרץ יש הפחתה של האגרה.
בועז סופר
¶
אנחנו לא יכולים לתת פיצוי רטרואקטיבי. אם מקובל על דעת משרד התחבורה אנחנו יכולים להפחית כבר היום 100 שקלים. זה לא בדיוק פיצוי רטרואקטיבי.
צריכים להסתכל על המספרים ולא להתבלבל. אנחנו מדברים היום על 68 אגורות. מובילים, מוניות, מורי נהיגה זה לא רלוונטי. אנחנו מדברים על עלייה של בין 40 ל-60 אגורות. אנחנו מתחילים להציב נקודת איזון מסויימת. אנחנו סבורים שלמשתמשים יהיה נוח יותר לבחור.
בועז סופר
¶
חלק מהסיכום היה שאנחנו נפחית את מס הקנייה על משאיות בשיעור של 5%. הסכום הוא כ-30 מיליון שקלים.
איתן רוב
¶
מדובר בחברות הדלק. אין שום סיבה לשפר להם את 4 ימי האשראי האלה. העלות של 4 ימי אשראי האלה היא 100 מיליון שקל. אנחנו לא מוצאים מקום לתת את זה.
אברהם (בייגה) שוחט
¶
אני מציע שבתום שנה, קרי מ-1 ליולי 2006, ידווח לוועדה מידי שנה אם מתקיימות זליגות, כדי שאם יתברר שהמערכת הזאת לא סוגרת את הפרצות אפשר יהיה לעשות עם זה משהו.
היו"ר אברהם הירשזון
¶
אם סוכם, אז אין מה לעשות זה יהיה 1.20. רבותי, מי בעד ההצעה עם כל התיקונים שעשינו, ירים את ידו?
ה צ ב ע ה
בעד – פה אחד
אושר
הישיבה ננעלה בשעה 10:55