פיצול סעיף, הצעת חוק לתיקון פקודת העיריות (ועדת חינוך)
5
ועדת הפנים ואיכות הסביבה
4/1/2005
הכנסת השש-עשרה נוסח לא מתוקן
מושב שלישי
פרוטוקול מס' 360
מישיבת ועדת הפנים ואיכות הסביבה
יום שלישי, כ"ג בטבת התשס"ה (4 בינואר 2005), שעה 09:20
ישיבת ועדה של הכנסת ה-16 מתאריך 04/01/2005
חוק לתיקון פקודת העיריות (מס' 98), התשס"ה-2005
פרוטוקול
סדר היום
1. שונות: פיצול סעיף 15(3) בחוק המדיניות הכלכלית לשנת הכספים
2004 (תיקוני חקיקה), התשס"ד-2003
2. הצעת חוק לתיקון פקודת העיריות (ועדת חינוך), התשס"ד-2003, של
חה"כ חמי דורון
מוזמנים
¶
עו"ד אביטל שטרנברג - משרד המשפטים
עו"ד שרה ליפשיץ - משרד הפנים
יחזקאל לביא - מנהל האגף לתכנון ואחראי על המידע,
משרד הפנים
ד"ר יאיר סמוכה - סגן ראש המינהל הפדגוגי, משרד החינוך,
התרבות והספורט
עו"ד יבינה זכאי-בראונר - לשכה משפטית, משרד החינוך, התרבות
והספורט
ירון מאיר - יועץ משפטי, מרכז השלטון המקומי
היו"ר יורי שטרן
¶
אני מבקש לפתוח את ישיבת ועדת הפנים ואיכות הסביבה לדיון בהצעת חוק לתיקון פקודת העיריות (ועדת חינוך), התשס"ד-2003, של חבר הכנסת חמי דורון.
לפני שניכנס לנושא העומד על סדר היום, ביקשו מאתנו לאשר את פיצול סעיף 15(3) בחוק המדיניות הכלכלית לשנת הכספים 2004 (תיקוני חקיקה), התשס"ד-2003, בנושא אגרת הערר.
עידו בן-יצחק
¶
בזמנו פוצלו מחוק ההסדרים סעיפים 15(2), 15(3) ו-15(4). אגרת הערר זה רק סעיף 15(3). צריך לקבל החלטה על פיצול שלו מסעיף 15(2) ומסעיף 15(4).
חמי דורון
¶
אם כך, הוסכם פה אחד לפצל את הסעיף הזה.
הצעת חוק לתיקון פקודת העיריות (ועדת חינוך), התשס"ד-2003
היו"ר יורי שטרן
¶
אני עובר להצעת חוק לתיקון פקודת העיריות (ועדת חינוך), התשס"ד-2003, של חבר הכנסת חמי דורון. אנחנו כאן בוועדה בעבודה מואצת מאוד עוד מעט נקים יותר ועדות חובה ברשויות המקומיות מאשר מספר החברים שיש ברשויות הגדולות ביותר.
חמי דורון
¶
כל ועדה שתביא ליתר שקיפות ולשיתוף של חברי מועצה נוספים או תושבים במערכת המוניציפלית, זה רק לברכה. במצב הקיים היום יש לנו משטר טוטליטרי כמעט לחלוטין של ראשי רשויות שחושבים שהכול מותר להם. המשטר הטוטליטרי הזה הוא בחסותו ובעידודו של משרד הפנים לדורותיו.
היו"ר יורי שטרן
¶
חבר הכנסת דורון, מה שנראה כנגזרת מהרבה מאוד הצעות חוק, שכל אחת מקימה עוד ועדה: חינוך זה נורא חשוב, איכות הסביבה – איך לא, המאבק נגד נגע הסמים – בהחלט מטרה ראויה, והמציעים לא הסכימו שאלכוהוליזם יצורף לנגע הסמים אז אנחנו רוצים כנראה להקים ועדה למאבק בנגע האלכוהול.
אני חושב שאם המטרה היא לדאוג לכך שהוועדות של המועצות המקומיות תהיינה עם נציגות של אופוזיציה, עם צוותים מקצועיים ועם נציגות של אנשי ציבור, אנחנו צריכים לקבוע כלל על הרכבן של הוועדות הללו ברשויות המקומיות, ואז את כל אותם הדברים פשוט לכלול שם, במקום לדאוג לכל ועדה וועדה בנפרד. בסופו של דבר אנחנו יוצרים מסגרת שלא תעמוד במבחן המציאות. ברשויות רבות ועדה למאבק בנגע הסמים, למשל, יכולה להיות ועדת משנה של ועדת החינוך והיא לא חייבת להיות ועדה נפרדת.
חמי דורון
¶
לדעתי ועדת סמים היא כן ועדה חשובה והיא צריכה לעמוד בפני עצמה. אבל צריך לדאוג שאת הרוב הגדול של הוועדות יהיה אפשר לאייש באנשי ציבור, שליחי המפלגה. דרך אגב, זה כתוב בפקודת העיריות, כתוב איך בונים את הוועדות.
חמי דורון
¶
אתה לא יכול לעשות מבנה אחיד. יש ועדות שחייבים שיהיו בהן רק חברי מועצה: בוועדת מכרזים למשל לא יכולים להיות אנשי ציבור, בוועדת תכנון ובנייה לא יכולים להיות אנשי ציבור, בוועדת קניות לא יכולים להיות אנשי ציבור; ויש ועדות שמחייבות מעצם טיבן ופעילותן חברי מועצה.
חמי דורון
¶
לא. לוועדת חינוך למשל יש מבנה מיוחד כי יש בה אנשי מקצוע מסוימים ויש אנשים שהם מחוץ לעניין. אתן לך דוגמה, ועדת תחבורה, ועדת תנועה, ועדת הנצחה, ועדת שמות – אלו סוגים של ועדות שונות.
חמי דורון
¶
טיפלה ועוד איך. אבל מישהו רצה להיות פופוליסטי. זה פשוט בדיחה. יאחדו את שתי הוועדות האלה לוועדה אחת בכל הרשויות המקומיות. זה מה שאני הייתי עושה אילו הייתי ראש עירייה. פעם אחת היא תשב בכובע של ועדת הנצחה לענייני טרור ופעם אחת היא תשב בכובע של ועדת הנצחה בלבד, זה פשוט בדיחה.
כל הוועדות הללו, ויש רבות, יכולים לכהן בהן גם אנשי ציבור. אני, כחבר מועצה, ממנה נציג שלי. אלו ועדות שבהן אפשר לעשות את זה. ויש ועדות שלא.
היו"ר יורי שטרן
¶
רוצים שכל ועדה שהרשות מקימה, כמו שאמרתי, יהיה בה ייצוג של האופוזיציה ויהיה בה ייצוג של אנשי ציבור.
חמי דורון
¶
אסביר לך. אתה לא מקשיב. פקודת העיריות קובעת שכל ועדות הרשות יכול שתהיינה מורכבות לא מחברי מועצה, בתנאי ש-25% - - -
חמי דורון
¶
ועדות הרשות כולן יכולות להיות מורכבות גם מאנשי ציבור ובלבד ש-25% לפחות יהיו חברי מועצה. בוועדות החובה ההרכב שונה כי ועדות החובה בדרך כלל הן ועדות ייחודיות יותר ולכן שם יש הרכב ספציפי שנקבע בחקיקה.
אביטל שטרנברג
¶
חבר הכנסת שטרן, אני רוצה להציע משהו. בעיקרון ההבחנה היא בין שלושה סוגים של ועדות: ועדות חובה וועדות רשות, וועדות החובה מתחלקות לוועדות הליבה – שעניינן במכרזים וכספים וכולי, שלהן יש סמכויות סטטוטוריות.
אביטל שטרנברג
¶
מבחינתנו גם המלצה היא סמכות סטטוטורית. ככל שמדובר בוועדות שקמו לאחרונה בחקיקה, אנחנו מדברים על ועדות חובה. הרשות המקומית לא יכולה להתחמק מלמנות אותן. עם זאת, היות וההרכב שלהן כולל מי שאינם נבחרי ציבור, דאגנו תמיד שלא ינתנו להן סמכויות סטטוטוריות. הסמכויות הן של תכנון, של ייזום ודברים דומים.
אני מציעה, בהמשך לדברי היושב-ראש, אפשר לקבוע באופן כללי סל כלשהו, שבו יהיו חברים בוועדות מהסוג השלישי שעליו דיברתי, דהיינו ועדות חובה שאין להן סמכויות סטטוטוריות, מספר מסוים של חברי מועצה, עד נניח 4-5 חברים, והשאר יהיו נציגי ציבור בתחום הרלוונטי. זה מאפשר עדיין משחק כלשהו ומנגנון בחירה של האנשים, אולי באמצעות המועצה. כך אפשר להגיע להוראה כמו שהיושב-ראש ביקש.
היו"ר יורי שטרן
¶
הנושא היום הוא החקיקה שלך, אבל היות ואתמול אישרנו את ועדת הסמים ולפני כן את הוועדה לאיכות הסביבה ועכשיו מדברים על ועדת החינוך, אני רוצה שנעצור לרגע.
היו"ר יורי שטרן
¶
היות ואתה אחד מחברי הכנסת המודעים ביותר למאטריה המוניציפלית, אני רואה בך שותף לחשיבה. אנחנו מכניסים את המערכת לסחרור, למצב שהיא צריכה להיקרע בין כל החובות האלה. אין לזה הצדקה. בסך הכול אם אנחנו רואים משימות חשובות לתפקוד המוניציפלי, שמבחינתנו הרשות חייבת להתעסק בהן – כמו מלחמה בסמים, כמו קליטת עלייה, וזאת הצעת חוק נוספת שנדונה בוועדת העלייה, הקליטה והתפוצות – מה אנחנו עושים כדי לחייב את הרשות? בין הנבחרים תהיה כתובת, יהיו אחראים לנושאים כאלה וכאלה, ואם מקימים ועדות או ועדות משנה חייב להיות בהן ייצוג מסוים של הגורמים החיצוניים. לדעתי אם נעשה את זה ניצור מצב שגם היעדים מושגים וגם אנחנו נותנים לרשות בכל זאת חופש בחירה וחופש פעולה. רשות עם 31 חברים יכולה להקים קצת יותר ועדות.
חמי דורון
¶
בירושלים, תל אביב וחיפה יש 31 חברי מועצה. למעשה כל עיר של מעל 200,000 תושבים רשאית לבקש שיהיו בה 31 חברי מועצה. זה תלוי בבקשתה כדי לקבל את התשלום ממשרד הפנים.
היו"ר יורי שטרן
¶
ויש רשויות שבהן יש 9 או 11 או 7 חברים, והחובה חלה על כולם. ברשות של 7 אנשים כל הוועדות האלה יהפכו לבדיחה. כמה ועדות כבר הטלנו עליהם? עשר ועדות חובה, אתמול ספרנו, ויש עוד כמה בדרך. אבל אני לא רוצה להפוך דווקא אותך לאחרון, שעל ההצעה שלו עושים את השינוי.
חמי דורון
¶
תביא את חבר הכנסת בריזון לכאן. אולי תצביע נגד אבל אז אני אלך, על בסיס של הפליה, לבית המשפט העליון, כי הפלית ביני ובין חברת הכנסת גילה גמליאל שהצעת החוק שלה עברה אתמול.
חמי דורון
¶
לא קיים דבר כזה.
אני מבקש להגיב על דברי עו"ד אביטל שטרנברג. את מדברת על ועדות חובה סטטוטוריות. את יודעת טוב מאוד שלמעשה לשום ועדה שמוקמת על פי פקודת העיריות אין סמכויות סטטוטוריות.
חמי דורון
¶
כל ועדת חובה על-פי פקודת העיריות, יש לה את עניין הייעוץ. זאת הסמכות היחידה שלה. כל ועדות החובה הן ועדות מייעצות. ועדת כספים מייעצת למועצה בנושא כספים ותקציב, ועדת מכרזים מייעצת לראש העירייה בנושא המכרזים. הוועדה היחידה שיש לה סמכויות אמיתיות היא ועדת התכנון והבנייה, והיא שואבת כוחה מחוק התכנון והבנייה ולא מפקודת העיריות. את יודעת את זה כמוני. לכן כל ועדה שהיא ועדת חובה היא ועדה סטטוטורית, ולכולן אותה סמכות: כולן במעמד מייעץ.
אביטל שטרנברג
¶
אנחנו נותנים את המינימום לוועדות שבהן חברים מי שאינם נבחרי ציבור ואינם נושאים באחריות כלפי הציבור. הקפדנו, החל מהוועדה למעמד הילד והמשך בוועדת בטיחות בדרכים, שהסמכות תהיה מינימלית.
חמי דורון
¶
כי הוא לא שייך לנושא. אבל אני שואל באופן עקרוני, איזו סמכות לשיטתך יש לוועדת הכספים? אין לה שום סמכות.
היו"ר יורי שטרן
¶
אני אתן לך את החדר שלי לשאול שאלות עקרוניות, אבל לא עכשיו. חבר הכנסת דורון פשוט תוהה האם כאשר הוא היה חבר במועצת עיריית ראשון-לציון היו לו סמכויות שהוא לא ידע עליהן ולא ניצל אותן כנגד ראש העירייה.
היו"ר יורי שטרן
¶
עכשיו הוא מרגיש קצת נוסטלגי ועצוב בשל כך.
הצעת חוק לתיקון פקודת העיריות (ועדת חינוך), התשס"ד-2003 – בבקשה, מי מציג אותה?
עידו בן-יצחק
¶
סעיף 1 – הוספת סעיף 149ט
"בפקודת העיריות, אחרי סעיף 149ח יבוא:
149ט – ועדת חינוך
"(א) המועצה תבחר ועדת חינוך שתפקידה ליזום ולתכנן פעילויות בתחומים הנוגעים לחינוך; הוועדה תגיש לאישור המועצה את תכניותיה ותפקח על ביצוע התכניות המאושרות; כן תייעץ הוועדה למועצה בתחומים כאמור."
עידו בן-יצחק
¶
"(ב) חברי הוועדה יהיו –
(1) ראש העירייה או סגנו שהוא ממלא מקומו הקבוע, והוא יהיה היושב-ראש;
(2) שישה מחברי המועצה;"
חמי דורון
¶
אפשר לפצל לשני סעיפים קטנים: במועצה של עד 11-15 חברים – שלושה חברי מועצה; במועצה של מעל 15 חברים – שישה חברי מועצה.
חמי דורון
¶
אפשר לעשות את זה כמו ועדת ביקורת, שמונה 5-7 חברים. באמת, מה משרד הפנים עושים בוועדת ביקורת במועצה שיש בה שבעה חברי מועצה בלבד?
יחזקאל לביא
¶
- - ככל שיש יותר ועדות כך יש פחות השתתפות של נציגי המועצה – לא נציגי הציבור – בוועדות, על כל המשתמע מכך.
עידו בן-יצחק
¶
תוקן.
"(3) שני נציגי בתי-ספר, האחד שניתן בו חינוך יסודי והאחר שניתן בו חינוך על יסודי, שייבחרו בדרך שיקבע שר החינוך, התרבות והספורט;"
כאן אני מבין שיש לנו בעיה.
יבינה זכאי-בראונר
¶
אם זה מקובל על משרד המשפטים, קודם כול צריך להבהיר שזה לא סתם "שני נציגי בתי-ספר" אלא "שני מנהלים". אנחנו רוצים מנהלים ולא מורים ולא שום דבר אחר.
חמי דורון
¶
על-פי החוק יש ארגונים יציגים: הסתדרות המורים וארגון המורים, ובכל ארגון יש תא מנהלים, והם יבחרו.
יחזקאל לביא
¶
ברגע שאתה אומר רק "מנהלים" אז בעיר כמו ירוחם או דימונה, שם יש רק 2-3 בתי-ספר תיכוניים, שני מנהלי בתי-הספר העל-יסודיים יהיו עסוקים כל הזמן בדברים האלה.
חמי דורון
¶
אם יהיה כתוב "מנהל בית-ספר או סגנו" אז באופן שיטתי כל יום יבוא מישהו אחר לוועדה וזה לא אפקטיבי. פעם יבוא המנהל, פעם יבוא הסגן, פעם יבוא המנהל השני. אני רוצה למנוע מצב כזה.
אביטל שטרנברג
¶
זה גם דרך טובה "להרוג" את הוועדה כי אם תגיד רק "מנהלים" והם לא יוכלו להגיע אז לא יגיע אף אחד.
יבינה זכאי-בראונר
¶
"שני מנהלי בתי-ספר" – "או סגניהם", אם חברי הכנסת יחליטו על כך – "האחד שניתן בו חינוך יסודי והאחר שניתן בו חינוך על יסודי, שייבחרו" – במקום "בדרך שייקבע שר החינוך, התרבות והספורט – "על-ידי יושבי ראש ארגוני המורים היציגים שאליהם הם משתייכים".
חמי דורון
¶
על-ידי הארגון עצמו. אין לי בעיה עם זה. "ארגוני המורים היציגים", זה בסדר. בדרך כלל בבתי-הספר היסודיים זה הסתדרות המורים ובחינוך העל-יסודי זה ארגון המורים. אין בעיה.
עידו בן-יצחק
¶
"שני מנהלי בתי-ספר או סגניהם, האחד שניתן בו חינוך יסודי והאחר שניתן בו חינוך על יסודי, שייבחרו על-ידי ארגוני המורים היציגים שאליהם הם משתייכים".
"(4) נציג ועדת ההורים העירוני;"
חמי דורון
¶
בכל המקומות שאני מכיר זה "ועד הורים עירוני", גם בראשון-לציון, גם בנס-ציונה, גם ברחובות וגם בתל-אביב.
חמי דורון
¶
הם יכולים להחליט לעצמם. ועד ההורים היישובי או העירוני מורכב בעצם מראשי הוועדים הבתי-ספריים, ויש להם מבנה משלהם. הם היו פה והסבירו את זה בצורה ברורה.
עידו בן-יצחק
¶
אנחנו נבדוק את זה.
"(5) נציג התלמידים שהוא יושב-ראש מועצת התלמידים העירונית או נציגה, ובלבד שהוא זכאי להצביע בבחירות לפי סעיף 6א בחוק הרשויות המקומיות (בחירות), התשכ"ה-1965; באין מועצת תלמידים עירונית, יקבע שר החינוך, התרבות והספורט את דרכי בחירתו של נציג התלמידים כאמור"."
יחזקאל לביא
¶
אז בכל שנה יחליפו נציג, כי הוא צריך להיות בעל זכות הצבעה. יוכלו להיות רק בני 17-18 וגמרנו.
יבינה זכאי-בראונר
¶
אנחנו לא מתנגדים לזה אלא לסיפה, ש"שר החינוך צריך לקבוע את דרכי בחירתו של נציג התלמידים".
חמי דורון
¶
היה לנו ויכוח גדול מאוד בעניין הזה ועו"ד מירי פרנקל-שור הכניסה את זה, כי היא אמרה שצריך למצוא איזה מנגנון בחירה.
אביטל שטרנברג
¶
אל"ף, בעקיפין זה לא טוב. בי"ת, הנוסח כאן גם לא יוצר את זה. באין מועצת תלמידים בוחרים נציג.
היו"ר יורי שטרן
¶
האם אנחנו יכולים לבקש משרת החינוך או מהמנכ"לית, גם בהתאם לחקיקה הזאת, לפנות לכל בתי-הספר ולבקש להקים מועצות תלמידים?
חמי דורון
¶
אני חושב שהיה ראוי שמשרד החינוך יקבע בחוזר מנכ"ל שבכל בית-ספר צריכה להיות מועצת תלמידים, אבל זה כבר שיקול של המשרד.
היו"ר יורי שטרן
¶
החוק גם נותן לזה משמעות, כאשר הוא מסביר שהמועצות הללו יבחרו בנציג תלמידים לוועדת החינוך של העירייה.
יאיר סמוכה
¶
אנחנו מסבירים איך בוחרים מועצת תלמידים ואיך בוחרים ועד הורים. אנחנו ממליצים לעשות את זה אבל לא מחייבים.
היו"ר יורי שטרן
¶
במכתב נפרד לשרת החינוך נבקש שייצא מכתב מיוחד, בהמשך לחקיקה הזאת ובעקבותיה, שימליץ בתוקף לבחור במועצות תלמידים, כאשר הן הגוף שאמור לבחור בנציגות התלמידים בוועדות החינוך.
יאיר סמוכה
¶
גם בגלל תפקידים נוספים של המועצה יש כמעט חובה. למשל, על תלבושת אחידה מחליטה מועצת התלמידים, את התקנון צריכה לאשר מועצת התלמידים. יש להם הרבה מאוד תפקידים. לכן קרוב לוודאי שההמלצה שלנו די חזקה ולא צריך התערבות נוספת.
היו"ר יורי שטרן
¶
יש כאן חוק שמבטיח בפעם הראשונה ייצוג לתלמידים בגוף עירוני. זה שינוי משמעותי מאוד עבור אוכלוסיית התלמידים. אני לא חושב שזה סתם. אם שרת החינוך או המנכ"לית תצא בחוזר למנהלי בתי-הספר שמציין את הדבר זה, אני חושב, ראשית, שנכון לעשות את זה כתוצאה מקבלת החוק, ושנית, זה יחזק את מי שרוצים להקים מועצות תלמידים.
יאיר סמוכה
¶
אני אומר שהמלצת המשרד חזקה מספיק. למה זו המלצה ולא חובה? כי מועצת תלמידים שנבחרת על-פי רצונה היא משמעותית ופעילה וכן הלאה. ואותו דבר נכון בוועד הורים שנבחר ממוטיבציה פנימית ולא בכפייה. אם אתה תכפה להקים מועצת תלמידים, זה לא יהיה יעיל.
חמי דורון
¶
בעצם הבעיה של היעדר מועצת תלמידים לא יכולה להתעורר בערים שיש בהן בתי-ספר דתיים וחרדיים, חינוך שאיננו מוכר, בצד בתי-ספר רגילים. ברוב המקומות כך זה יהיה, ב-95% מהמקומות. אולי בבני-ברק לא תהיה בכלל מועצת תלמידים, כי אין שם שום בית ספר ממלכתי, או באלעד, או בבית"ר עלית שהוא ישוב חרדי לחלוטין. שם אולי אין מועצת תלמידים. אבל בכל הערים המעורבות, שיש בהן גם בתי-ספר חילוניים, גם בתי-ספר ממלכתיים וגם ממלכתיים-דתיים, בכל בתי-הספר הללו יש מועצות תלמידים. אולי אין בבתי-הספר החרדיים אבל עדיין יש מועצת תלמידים באותו ישוב.
יבינה זכאי-בראונר
¶
אבל אז אתה יוצר מצב בחקיקה שנציג התלמידים יהיה כמעט תמיד נציג המערכת הממלכתית-רשמית, החילונית.
חמי דורון
¶
קודם כול, אני בעד חיזוק המערכת הממלכתית ונגד חיזוק המערכת המוכרת שאיננה רשמית, זה דבר ראשון. שנית, אם הם רוצים השפעה, שיצטרפו למאה העשרים ואחת. אי אפשר לומר שרוצים השפעה ולהישאר במאה השש-עשרה.
היו"ר יורי שטרן
¶
ההבחנה היא לא בין מוכר או לא מוכר אלא בין גוף שיש בו מועצת תלמידים וגוף שאין בו מועצת תלמידים, וזה לא לגמרי חופף.
חמי דורון
¶
אין בית-ספר ממלכתי שאין בו מועצת תלמידים.
זהו. צריך רק להחליט שאנחנו מעבירים את זה על-פי התיקונים שנקבעו ולגמור את העניין, ולהביא את זה לקריאה ראשונה למליאה.
חמי דורון
¶
"נציג התלמידים שהוא יושב-ראש מועצת התלמידים העירונית או נציגה, ובלבד שהוא זכאי להצביע בבחירות לפי סעיף 6א בחוק הרשויות המקומיות (בחירות), התשכ"ה-1965".
אביטל שטרנברג
¶
האם אנחנו נאמר "ככל שיש נציג"? כי בחלק מהרשויות אין. מהניסוח הזה לא לומדים על חובה למנות מועצת תלמידים.
חמי דורון
¶
אני לא רוצה לחייב איש. ברוב המכריע של היישובים שיש בהם בתי-ספר ממלכתיים, יש מועצות תלמידים. מועצת תלמידים יכולה לא להתקיים, לפי דברי עו"ד יבינה זכאי-בראונר, בשני מקרים: האחד – במגזר הערבי.
חמי דורון
¶
והשני – במגזר החרדי. בית-ספר חרדי בתל-אביב, נניח, בית-ספר אחד מתוך 40 שאין בו מועצת תלמידים. אז מה, בגלל בית-ספר אחד נמנע את החקיקה?
חמי דורון
¶
זה לא רלוונטי. עדיין יש מועצות תלמידים. אם החרדים רוצים השפעה, יתכבדו ויקימו מועצת תלמידים ויהיו חלק מהכלל.
יבינה זכאי-בראונר
¶
אין עירייה בארץ שאין בה בית-ספר ממלכתי אחד לפחות. אנחנו מדברים רק על עיריות, לא על מועצות אזוריות. זה לא מתקבל על הדעת ברמה התכנונית.
מרים פרנקל-שור
¶
אני רוצה להבהיר מה סוכם בפסקה (3): "שני מנהלי בתי-ספר או סגניהם, האחד שניתן בו חינוך יסודי והאחר שניתן בו חינוך על יסודי, שייבחרו על-ידי הארגונים היציגים שאליהם משתייכים מרב המנהלים".
מרים פרנקל-שור
¶
יש יותר מארגון יציג אחד, אחד ליסודי ואחד לעל-יסודי. ומה תעשה אם יהיה לך מחר ארגון נוסף?
חמי דורון
¶
יש שני ארגונים יציגים וההסתדרות לא תכיר כארגון יציג במישהו שיפרוש מתוכם. גם הממשלה לא תכיר בו כארגון יציג.
חמי דורון
¶
הסתדרות המורים מייצגת את כל המורים בבתי-הספר היסודיים, וארגון המורים בבתי-הספר העל-יסודיים. תמיד יש ארגון יציג אחד.
מרים פרנקל-שור
¶
אנחנו צריכים לקבוע נורמה שתהיה נכונה לעתיד. אנחנו אומרים תמיד "הארגון היציג שאליו משתייכים מרב המורים". מה זה משנה לכם?
היו"ר יורי שטרן
¶
מי בעד הצעת החוק של חבר הכנסת חמי דורון להעברה לקריאה ראשונה?
הצבעה
בעד הצעת חוק לתיקון פקודת העיריות (ועדת חינוך), התשס"ד-2003 – 2
נגד – אין
נמנעים – אין
הצעת החוק נתקבלה.
היו"ר יורי שטרן
¶
2 בעד, אין נמנעים, אין מתנגדים. הצעת החוק אושרה פה אחד. תודה רבה.
הישיבה ננעלה בשעה 10:05