הצעת חוק הגנת הצרכן (תיקון מס' 16) (חובת גילוי מדיניות החזרת טובין)
2
ועדת הכלכלה
03.01.2005
הכנסת השש-עשרה נוסח לא מתוקן
מושב שלישי
פרוטוקול מס' 339
מישיבת ועדת הכלכלה
מיום שני, כ"ב בטבת התשס"ה ( 3 בינואר 2005), שעה: 10:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-16 מתאריך 03/01/2005
חוק הגנת הצרכן (תיקון מס' 15), התשס"ה-2005
פרוטוקול
סדר היום
הצעת חוק הגנת הצרכן (תיקון מס' 16) (חובת גילוי מדיניות החזרת טובין),
התשס"ה-2004 של חברי הכנסת אופיר פינס פז, אורית נוקד (כנסת 58)
מוזמנים
¶
תמר פינקוס – עו"ד, התובעת הראשית, משרד התמ"ת
חנה טירי – עו"ד, הלשכה המשפטית, משרד התמ"ת
שי יפתח – משרד האוצר
ערן ניצן – אגף תקציבים, משרד האוצר
עינת ברכה – עו"ד, איגוד לשכות המסחר
עמית אבנר – לשכת המסחר
אברהם בירנבאום – יו"ר ארגוני הסוחרים
ציון ברוך – ארגוני הסוחרים
מיכאל אלבוים – יו"ר ועד הפעולה של הסוחרים העצמאיים בפתח-תקווה
אסתר זר – חברת הנהלת ועד הפעלה של הסוחרים העצמאים בפתח-תקווה
קצרנית
¶
אושרה עצידה
הצעת חוק הגנת הצרכן (תיקון מס' 16) (חובת גילוי מדיניות החזרת טובין), התשס"ה-2004
של חברי הכנסת אופיר פינס פז, אורית נוקד (כנסת 58)
היו"ר שלום שמחון
¶
אנחנו עוברים לדון בהצעת החוק של חברת הכנסת אורית נוקד וחבר הכנסת אופיר פינס, הצעת חוק הגנת הצרכן (תיקון מס' 16) (חובת גילוי מדיניות החזרת טובין). אני מבין שמשרד האוצר תומך בהצעה?
היו"ר שלום שמחון
¶
אם נדמה לכם שאתם תגידו שאתם מצפצפים על הכנסת ואתם תוכלו להגיע הנה לוועדה, אתם טועים.
מיכאל אלבוים
¶
אני רוצה לומר לך שכנסת ישראל לא אוכפת את החוקים הקיימים, אז איך אתם באים עם עוד חוקים? יש חוק שאוסר מסחר ביום שבת, אף אחד לא אוכף אותו.
מיכאל אלבוים
¶
אנחנו נודיע לכול הצרכנים שלנו שאנחנו לא מחזירים כסף וזה גם לטובתם, כי אנחנו ניתן להם רק מוצרים חדשים ולא מחודשים.
ברוך ציון
¶
חבל שלא קם חבר כנסת שיאמר מה יהיה עם 18,000 עסקים שנסגרו. מי יתמוך בהם? האם הם ילכו לבקש נדבות?
היו"ר שלום שמחון
¶
תודה רבה. אם כן, אנחנו דנים הצעת חוק הגנת הצרכן (תיקון מס' 16)(חובת גילוי מדיניות החזרת טובין), התשס"ה-2004 של חברי הכנסת אופיר פינס-פז ואורית נוקד. האם יש הערות כלליות להצעת החוק?
תמר פינקוס
¶
כן. אנחנו היינו מבקשים לא להפוך את הסעיף הזה לסעיף פלילי, אלא לתת לצרכן אפשרות באמצעותו לתבוע את זכויותיו. אם אין הכרזת מדיניות המשמעות שבמקום הזה מחזירים כסף. עצם זה שלא יהיה שם איזשהו כיתוב, אנחנו נתחיל להציף את בתי המשפט באכיפה פלילית והצרכן לא ייהנה. לעומת זאת, אם אנחנו נקבע כמו בתעודות אחריות שאנחנו נותנים כלים, ונותנים לצרכן לתבוע את זכויותיו. אם ייקבע שהיעדר הודעה על מדיניות העסק משמעה שבמקום הזה מחזירים, קמה לו כמעט פסק דין הצהרתי והוא מגיע לבית משפט והוא אומר: "אני רוצה את הכסף חזרה" אם העסק לא יחזיר לו. זה לא עניין לאכיפה פלילית, לא לענישה.
תמר פינקוס
¶
שתהיה חזקה במקום האכיפה הפלילית. לתת את הכוח לצרכן. אני מדברת על אכיפה פלילית שהיא לא תשיג את מטרתה. היא בעייתית יותר, היא פחות מגנה.
תמר פינקוס
¶
האם אנחנו לא מקצים? היום אחרי כל הצמצומים והפיטורים יש כוח-אדם נתון של 30 איש לכול הארץ של אכיפה בכל תחומי הגנת הצרכן.
היו"ר שלום שמחון
¶
אנחנו נבקש משר הפנים המיועד להקים משטרת אכיפה של כל השלטון המקומי והם יתחלקו עם השלטון המרכזי. יש כל כך הרבה חוקים שלא נאכפים ואם היו מטילים את האכיפה על השלטון המקומי והיו נותנים לו להתחלק בקנסות, אז זה היה כדאי לו לאכוף אותם.
מיכאל אלבוים
¶
כבוד היושב ראש, למה לא אוכפים את חוק המסחר ביום שבת? יש חוק יום מנוחה שבועית בכל העולם. הרסו את כל מרכזי הערים, ועכשיו באים להביא עלינו עוד חוקים ועוד גזרות. מה זה הדבר הזה? שיהיה לנו קודם שוויון הזדמנויות.
תמר פינקוס
¶
בקונספט שאנחנו רואים אנחנו רוצים להעצים את יכולתו של הצרכן שהוא לא יהיה מותנה תמיד באכיפה הפלילית. אני מציעה שבמקום לעשות אכיפה פלילית לכתוב חזקה שאומרת שבבית עסק שבו אין הודעה שאומרת מהי מדיניות ההחזרה, החזקה היא שהעסק הזה מחזיר כסף, ואז קמה לו הזכות לקבל כסף. אני לא צריכה לאכוף את זה, הצרכן יודע שהוא יכול לקבל את זה.
תמר פינקוס
¶
בשלב הזה הוא ילך לבית המשפט. אנחנו שוקלים היום בכלל להכניס בכל מיני חוקים שלנו אפשרות של קנס קצוב לטובתו של הצרכן, לא באכיפה פלילית. זאת אומרת, לא קוים משהו, פיצוי קצוב. הוא יקבל 5,000 שקל. הכסף שייגבה ילך לכיסו של הצרכן לא למדינה.
תמר פינקוס
¶
אנחנו בוחנים את זה. זה לא ארבע- חמש שנים. זו גם נטייתו של היועץ המשפטי לממשלה. אנחנו הבאנו את ההצעה הזאת למשרד המשפטים, אנחנו רוצים להחיל את זה על עוד חוקים אצלנו. אנחנו בוחנים את זה במכלול של חוקים, אנחנו חושבים שהיעילות של זה היא הרבה יותר גדולה מאכיפה פלילית.
לאה ורון
¶
שואל חבר הכנסת פינס, האם אפשר להחיל את זה כבר בהצעת החוק לגבי המקרים של מדיניות השבת טובין?
תמר פינקוס
¶
על זה עניתי שאנחנו מול משפטים מנסים להגיע. התשובה של זה זה לא הצעה שלכם. אם הכנסת תחליט שהיא תכניס, אז אנחנו נבוא.
אופיר פינס-פז
¶
אבל, צריך להחליט. אנחנו הצענו מנגנון מסוים בחקיקה, אתם מציעים לנו לשנות את המנגנון. אי אפשר לשנות אותו בחצי.
אופיר פינס-פז
¶
עם כל הכבוד, אני לא אשלח את כל הצרכנים לבית משפט. ההצעה הזאת אומרת שאם לא עמדת בזה אתה צריך לשלם קנס גבוה, ואם אתה לא רוצה לשלם אז לך לבית המשפט ותשלם כפול. זה מה שיקרה בעצם. לכן, הסוחר יירתע ואני מניח שהוא ישלם את הקנס ולא ילך עם זה לבית משפט כי הוא עלול לחטוף. פה בסך הכול הוא צריך לשלם חזרה עבור אותו מוצר. לא כדאי ללכת לבית משפט שבו נדבר עוד שנה או עוד חצי שנה.
תמר פינקוס
¶
הקנס הוא לא הרבה יותר גבוה. זה מסוג הדברים למשל שכדי שהאכיפה תהיה יעילה אנחנו נבקש קנס מינהלי שהוא 400 שקל. גם את זה לא כדאי לו לשלם. לכן אני אומרת שאם אנחנו יוצרים לא אכיפה פלילית אלא חזקה שמאפשרת לצרכן לתבוע את מלוא זכויותיו, הכוח שאנחנו נותנים לו הוא יותר מהקנס המינהלי של 400 שקל שהושת כאן.
אופיר פינס-פז
¶
אין לי בעיה לשנות את זה מהליך פלילי להליך מינהלי. אבל, אם האזרח היה צריך ללכת כבר לבית המשפט כדי לקבל את מה שמגיע לו, לפחות שיקבל פיצוי.
מיכאל אלבוים
¶
אנחנו לא מוכרים דרך קטלוג כך שהאזרח לא רואה מה הוא קונה. הוא בא לחנות, הוא בודק, הוא עושה סקר שוק. הוא הסתובב בכל העיר או בכל הקניון ואז הוא מחליט מה לקנות ואיפה. הוא בדק, מישש את הסחורה, ומדד אותה והחליט. לא יכול להיות שאחרי שבוע, שבועיים - - -
מיכאל אלבוים
¶
כשאדם שהולך למוסך או לעורך דין אז יש מחיר לשעת עבודה, ויש שכר טרחה, זמן טיפול. יש דמי ביטול כשמבטלים נסיעה לחו"ל. אבל, אנשים מגיעים לחנויות אחרי שהם עושים סקר שוק ואחרי שהם בודקים הם מחליטים לקנות. אם המוצר לא נוח לו או שהוא קטן הוא בא והוא מחליף.
לאה ורון
¶
מר אלבוים, אתה מדבר על החוק הקודם. זה לא רלוונטי לחוק שבו אתה מתבקש להודיע מהי המדיניות שלך. תבחר אתה את המדיניות.
אורית נוקד
¶
" הצעת חוק הגנת הצרכן (תיקון מס' 16)(חובת גילוי מדיניות החזרת טובין), התשס"ה-2004.
הוספת סעיף 4ב. 1. בחוק הגנת הצרכן, התשמ"א-1981 (להלן החוק העיקרי), אחרי סעיף 4א יבוא:
4ב. חובת גילוי מדיניות החזרת טובין.
(1) עוסק המציע, המציג או המוכר טובין לצרכן, יציג במקום עסקו, במקום
הנראה לעין ובאותיות ברורות וקריאות, מודעה המפרטת את מדיניותו לגבי החזרת טובין שלא עקב פגם. במודעה יצוין אם ניתן להחזיר טובין כאמור, לרבות הגבלות להחזרת הטובין, תנאי ההחזרה וסוג ההחזר שיקבל הצרכן
(בחוק זה – מדינות החזרת טובין). צוין במודעה כין לא ניתן להחזיר טובין הן בדרך כלל והן במקרים מסוימים, יחולו הוראות סעיף 2(ב2).
(2) ביקש הצרכן להחזיר לעוסק טובין שלא עקב פגם, בהתאם למדיניות החזרת טובין המפורטת במודעה, והעוסק לא פעל בהתאם לאותה מדיניות, רשאי הצרכן להחזירם לעוסק בתוך שבעה ימים מיום שסורב, והעוסק יהיה חייב להשיב לו את מלוא התמורה שקיבל באופן שבו שילם הצרכן, ובלבד שלא חלה הרעה במצב הטובין: לעניין זה, פתיחת האריזה לכשעצמה לא תיחשב כהרעה במצב הטובין.
(3) הוראות סעיף זה לא יחולו על –
1. מוצרי מזון או טובין פסידים.
2. טובין הניתנים להקלטה, לשעתוק, לשכפול, שהצרכן פתח את אריזתן המקורית
3. טובין שיוצרו במיוחד לפי הזמנה של הצרכן.
4. טובין שקבע השר באישור ועדת הכלכלה של הכנסת.
(4) אין בהוראות סעיף זה כדי לגרוע מכל זכות העומדת לצרכן במקרה של הפרת תנאי העיסקה לפי כל דין.
(5) השר רשאי לקבוע הוראות בדבר אופן הצגת המודעה במקום העסק כאמור בסעיף קטן (א), וכן בדבר גודל האותיות."
תמר פינקוס
¶
צריך להוסיף לגבי מוצרים שלא ניתנים להחזרה כי הם מוצרים האסורים בהחזרה בחוקים אחרים. למשל, משרד הבריאות אוסר החזרת תרופות או החזרת תחתונים. צריך להוסיף בסעיף (ג): טובין האסורים בהחזרה על-פי חיקוק אחר.
אתי בנדלר
¶
לי יש כמה הערות. בסעיף קטן (א) אני מבקשת שבנוסח אני אבחן אפשרות להבהיר את המילה סוג ההחזר, כדי שיהיה ברור האם מדובר כאן במזומן או בזיכוי באופן היוצא בזה. ייתכן אופן וסוג ההחזר. אינני יודעת, צריך פשוט להבהיר את זה.
אני עברתי שוב על סעיף קטן (ב) ואני חשבתי על משהו בכיוון החזקה, כי בעצם לא הצענו כאן שום פתרון למקרה שהעוסק לא הציג בכלל את המודעה. לכן, אני חשבתי דווקא ברישה לסעיף קטן (ב) להוסיף: לא הציג עוסק הודעה בהתאם להוראות סעיף קטן (א), או: ביקש הצרכן להחזיר לעוסק טובין שלא עקב פגם בהתאם למדיניות שכן נקבעה, כך שהסנקציה הזאת כולה תחול בשני המקרים האלה. זה מאוד דומה להערה שלכם. אם הוועדה תקבל את זה, אני אודה.
בסעיף קטן (ה) אני הייתי מבקשת למחוק את המילה "אופן" כיוון שהפרשנות של זה יכולה להיות מאוד מצומצמת. באופן הצגת המודעה במקום העסק צריך שיהיה ברור שמדובר איפה, גודל המודעה אולי, וכיוצא באלה דברים כך שבתקנות יהיה כר נרחב יותר לשר. לכן אני הייתי מבקשת שזה יהיה: השר יהיה רשאי לקבוע הוראות בדבר הצגת המודעה.
עמנואל יוכלמן
¶
אני רוצה להעיר שתי הערות. ראשית, לגבי פתיחת האריזה. אני חושב ששום אדם פה בחדר הזה לא היה מוכן לקנות מוצר באריזה פתוחה כי הוא תמיד יגיד שזה מוצר משומש ושזה מוצר שהוא לא מוכן לשלם עליו את כל התמורה. בגדים הם לא ארוזים, אבל אם המוצר הוא ארוז, למשל צעצוע, והחברה היא זו שסגרה אותו, אז שום אדם לא ירצה לקנות אותו יותר. למעשה, הפתיחה של המוצר מורידה חלק גדול מערכו של המוצר.
אתי בנדלר
¶
בוא ניקח לדוגמא בושם. נכון שאף אחד לא ירצה לקנות בושם שאריזתו נפתחה. יש ממש בדבריך. אבל, איך אתה מגדיר את סוג המוצרים האלה שהאריזה מהווה בעצם חלק מהמוצר.
עמנואל יוכלמן
¶
אני הייתי במזרח הרחוק, וכאשר ראיתי בקבוק לא סגור אני פשוט לא שתיתי ממנו כי ברגע שהוא נפתח אתה לא יודע מה נעשה בו. אנשים יסרבו לקנות. יכול להיות שאנשים בכלל לא ירצו לקנות, יכול להיות שהערך של המוצר ירד. קשה להגדיר את כל רשת המוצרים. אבל, הקונה רוצה את המוצר הסגור כמוצר ארוז וסגור. נניח שאדם פתח את המוצר הזה והוא פגם במוצר הזה וכך יוצא שאתה כבר הפסדת ולא תוכל למכור מוצר כזה כחדש.
שנית, אני רוצה להתייחס ל-5% שמוגדרים כפיצוי.
עינת ברכה
¶
יש כאן עיקרון שאומר שפתיחת האריזה כשלעצמה לא תיחשב כהרעה. זה עיקרון שהוא לא נכון וצריך למחוק אותו. הוא גם לא נכון לפי צו הגנת הצרכן סימון טובין. צו זה קובע במפורש שאם אתה מקבל מצרכן מוצר והאריזה שלו נפתחה ואתה צריך לארוז אותו מחדש, אז המוצר הזה הוא כבר מוחדש.
אתי בנדלר
¶
יש שני סוגים של אריזות. יש אריזה שבית העסק עצמו אורז את המוצר ולזה בעצם הכוונה שפתיחת האריזה הזאת של מעטפה לא תיחשב כפגימה של המוצר.
עינת ברכה
¶
ויש הרבה מוצרים שהם כן מגיעים ארוזים הרמטית או שהם בצלופן מהיצרן בחו"ל, או מוצרי אלקטרוניקה.
עינת ברכה
¶
קודם כל, צריך למחוק את ההנחה הבסיסית אומרת שפתיחת האריזה כשלעצמה לא תיחשב כהרעה. זה עיקרון לא נכון וצריך להוריד אותו. הוא גם ירד מההצעה הקודמת. העיקרון ובלבד שהטובין לא נפגמו ולא נעשה בהם שימוש ולא חלה הרעה במצבם צריך להישאר.
עינת ברכה
¶
אנחנו מדברים כאן על חקיקה ואנחנו לא צריכים להיכנס להגדרה של אריזה או לא אריזה. צריך פשוט למחוק את העיקרון הזה, וצריך לקבוע עיקרון שלא חלה הרעה במצב הטובין, הם לא נפגמו, ולא נעשה בהם שימוש.
תמר פינקוס
¶
זה תלוי במוצר. ישנם צעצועים שהם עטופים בצלופן למשל. הילד שקיבל את הצעצוע הזה פתח את הצלופן ואת המשחק והוא אומר שלא מתחשק לו לשחק במשחק הזה. הוא מדבר על זה. העוסק לא יכול לארוז את זה באותה אריזה שארז את זה היצרן והוא אומר שלא יקנו את זה ממנו.
מיכאל אלבוים
¶
אל תידחפו סוחרים לעשות זיופים. צריך להיות גילוי נאות. אם הוא אורז את זה שוב פעם, אז זה ממש זיוף.
תמר פינקוס
¶
קחו לדוגמא חנות בגדים שניתן להחזיר אליה את הבגדים שנקנו ולקבל זיכוי. אותה חנות מצמידה לבגד חזרה את סכום התשלום ותולה את זה על הקולב, ואנשים קונים. לא צריך להודיע קודם.
אני חושבת שיש אכן בעייתיות לא רק בדיסקים, אלא במוצר שנארז במקור על-ידי היצרן באריזה מסוימת שלו שאם פותחים את זה גם אם לא פגמו במוצר, זה עדיין יכול להיות פגום. קודם כל, פגום בסימון ואז מבחינתנו הם יהיו עבריינים. יכול להיות שצריך לסייג, לא שנארז על-ידי העוסק, אלא האריזה מקורית שנעשתה על-ידי היצרן, ואז מי שפתח את זה, זאת תהיה פגיעה במוצר.
אתי בנדלר
¶
אני ממש מודה לך כי אני חשבתי לעצמי לשלב כאן בין ההצעות. אולי למחוק את הסיפה של סעיף קטן (ב) האומר "לעניין זה פתיחת האריזה לכשעצמה לא תיחשב כהרעה במצב הטובין", ולעומת זאת בסעיף המסמיך את השר לקבוע תקנות יהיה כתוב: השר רשאי לקבוע הוראות בדבר, כפי שקראנו, וכן מקרים שבהם פתיחת אריזה מקורית של היצרן תיחשב להרעה במצב טובין. זאת אומרת, להבהיר את הנטל.
אתי בנדלר
¶
אחרת מה שיצא זה שבכל מקרה שפותחים אריזה מקורית זה ייחשב להרעה, וגם זה לא ראוי כי יש מקרים שבהם פתיחת אריזה לא פוגמת. לכן, ראוי לאפשר לשר לקבוע את זה.
עמנואל יוכלמן
¶
בואו נאמר כך: הפגיעה כן פוגמת, אלא אם השר קבע שהפגיעה לא פוגמת. אתם לא יכולים לעשות הכללה גורפת.
אופיר פינס-פז
¶
אני מציע להשאיר את הסעיף כפי שהוא ולכתוב: למעט מקרים שבהם פתיחת אריזה היא כן תיחשב כהרעה, שאותם יקבע השר.
עינת ברכה
¶
אני הייתי מציעה דווקא כן למחוק את הפיסקה הזאת ולהסמיך את השר באופן כללי לקבוע מה זה הרעה ממשית.
אתי בנדלר
¶
קודם כל השינויים שהוועדה אישרה, לעניין סוג ההחזר אני ארחיב את זה בסעיף קטן (א). בסעיף קטן (ב) הרישה שיהיה: לא הציג עוסק הודעה בהתאם להוראת סעיף קטן (א) או ביקש הצרכן להחזיר וגו', ובסוף הסעיף הקטן: לעניין זה פתיחת אריזה על-ידי הצרכן כשלעצמה לא תיחשב כהרעה במצב הטובין, אלא אם כן קבע השר אחרת באישור ועדת הכלכלה. אני אכתוב כאן שיהיה ברור שמדובר על אריזה שנעשתה במקור על-ידי היצרן. מדובר בפתיחה על-ידי הצרכן כפי שנאמר לי כאן שלא אם הסוחר פתח אז ברור ש - - -
היו"ר שלום שמחון
¶
אנחנו רוצים להצביע על סעיף 1? מי בעד סעיף 1 בתיקוני הנוסח שהוצגו על-ידי היועצת המשפטית?
ה צ ב ע ה
בעד – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
סעיף 1 אושר.
תמר פינקוס
¶
אנחנו נחשוב. אני לא רואה את עצמי מגיעה תוך שבוע או שבועיים או תוך חודש עם דבר מוסכם. אנחנו יושבים על זה. זה לא עכשיו לצערי. אי אפשר לתת פתרון רק לצורך החיקוק הזה.
אתי בנדלר
¶
ההצעה לפיצוי מוסכם היא הצעה מאוד טובה, אני רק חושבת שקשה מאוד להכניס אותה בשלב הזה לכאן כי באמת לא בחנו את ההשלכות שלה. למשל, יש עוד הפרות של חוקי הגנת הצרכן שאין ספק שראוי להכניס להם פיצוי מוסכם. להכניס את זה רק לנושא הזה בלי לבחון - - -
אופיר פינס-פז
¶
בואו נעשה פריצת דרך במשהו. במה זה יכול לפגוע? את הרי היועצת המשפטית של הוועדה הזאת לא יומיים, תגידי לי במה זה עלול לפגוע.
תמר פינקוס
¶
יש לזה באמת השלכות רוחב. אנחנו צריכים למנוע סחטנות. יחד עם זה, יש לזה השלכה רוחבית לגבי עוד כל מיני סעיפים שאנחנו חושבים שראוי לשים אותם.
אתי בנדלר
¶
חבר הכנסת אופיר פינס פז, מה יהיה גובה הפיצוי המוסכם למשל? איך אתה תקבע אותו. האם זה יהיה מחיר קבוע או אחוז?
מיכאל אלבוים
¶
אדם עבד לפעמים שעה. כשאת הולכת למוסך את משלמת זמן טיפול. אם מחזירים אז זה בניכוי של משהו.
תמר פינקוס
¶
ההצעה שלנו היא להשאיר את זה בחזקה שמאפשרת לצרכן לקבל את זה באופן אוטומטי, ואם הוא לא מקבל לפנות לסעד אזרחי, לא לאכיפה פלילית.
תמר פינקוס
¶
לא הציג עוסק שלט על מדיניות ההחלפה, חזקה היא שהמדיניות של החזרת כסף מזומן. חזקה בתור סעיף עצמאי.
אתי בנדלר
¶
אני לא רואה שהנוסח שהם מציעים מוסיף משהו. הנוסח שהם מציעים הוא בדיוק מה שאני אמרתי רק בנוסח אחר, אבל לא משנה.
עמנואל יוכלמן
¶
השאלה היא, מי יידע את כל הסוחרים על כל ההסדרים ועל כל החיקוקים האלה? הסוחרים צריכים לדעת מזה.
אופיר פינס-פז
¶
נקבע תאריך תחילה לעוד שלושה חודשים, זה לא יהיה מהרגע להרגע. ניתן לכם זמן. אגב, אני גם מציע לקבוע לוח זמנים מתי השר מפרסם תקנות, תוך שלושה חודשים גג, אחרת אין חוק. עד שהוא לא מפרסם תקנות אין חוק.
אופיר פינס-פז
¶
אני מציע לתת לשר שלושה חודשים. השר יביא תקנות לאישור הוועדה תוך שלושה חודשים, ואז לתת להם שישה חודשים עד שהחוק נכנס לתוקף.
היו"ר שלום שמחון
¶
מי בעד הצעת החוק לקריאה שנייה ושלישית ירים את ידו?
ה צ ב ע ה
בעד- 3
נגד – אין
נמנעים- אין
הצעת חוק אושרה להעלאה במליאת הכנסת בקריאה שנייה ושלישית
היו"ר שלום שמחון
¶
אין מתנגדים, אין נמנעים. הצעת החוק אושרה לקריאה שנייה ושלישית. ועדת הכלכלה עוסקת היום בשורה של תחומים שהם עם הפנים אל הצרכן במדינת ישראל. תודה רבה.
הישיבה ננעלה בשעה 11:20.