שינויים בתקציב לשנת 2004
5
ועדת הכספים
8.12.2004
הכנסת השש-עשרה נוסח לא מתוקן
מושב שלישי
פרוטוקול מס' 218
מישיבת ועדת הכספים
שהתקיימה ביום רביעי, כ"ה בכסלו התשס"ה - 8 בדצמבר 2004 - בשעה 15:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-16 מתאריך 08/12/2004
שינויים בתקציב לשנת 2004
פרוטוקול
סדר היום
שינויים בתקציב לשנת 2004
נכחו
¶
חברי הוועדה: אברהם הירשזון - היו"ר
בנימין אלון
רוני בריזון
משה גפני
יצחק כהן
משולם נהרי
אורית נוקד
מלי פולישוק-בלוך
איוב קרא
אהוד רצאבי
אברהם שוחט
רביב סובל
¶
מדובר בפנייה לשינויים בתקציב בתי החולים. מדובר במפעלים עסקיים. יש כאן מספר התאמות, אחת היא ביד ההכנסות עקב כך שבתי החולים לא הצליחו לעמוד ביעדי ההכנסות שלהם, התאמה שנייה בצד ההכנסות נוגעת להעברת תקורות מתאגידי הבריאות לתקציבי בתי החולים בגין חריגות תקציב שהיו בשנת 2003. כמו כן יש כאן טיפול בצד ההוצאות הן בנושא של בית החולים איכילוב בנושא הפנסיה שלו, הן בביצוע העברות מתקציבי השכר של בתי החולים לתקציבי הקניות עקב התייעלות שהתבצעה בסעיפי השכר.
היו”ר אברהם הירשזון
¶
אני מבקש מחבר הכנסת יצחק כהן שעמד בראש ועדת משנה בנושא הזה, וניהל שיחות רבות עד שהגענו להסכם עם משרד האוצר, שיוסיף מספר מלים בעניין הזה. אני מאוד מודה לו על העבודה המאומצת שעשה.
יצחק כהן
¶
היה תקצוב חסר בנושא הגמלאות של בית החולים איכילוב, יש בתי חולים בארץ שמועמס עליהם תשלום הגמלאות שלהם, לדעתי, בהמשך הדיונים צריכים לתקן את העיוות הזה, שגם בית החולים איכילוב וגם בית החולים בן ציון. לפרוטוקול אני אומר שתהיה לנו בעיה ב-2006, אך אני מקווה שבהידברות עם האוצר, משרד הבריאות, נוכל לפתור גם את הבעיות שב-2006.
אני רואה פה 15 מיליון. הסיכום הוא 55 מיליון.
ניסן סלומינסקי
¶
אני עובר על כל זה, לפחות אותי זה מבלבל. לוקחים מבית חולים אחד, נותנים לשני, מעבירים לשלישי, לרביעי, הכל בלגאן שלם פה. אולי יש הסכמים על גבי הסכמים, שקשה לי להאמין שאדם שלא מודע לזה מבין מה הוא עושה בדיוק. אני מנסה לומר: ניתן לבית חולים, פתאום אני רואה שמעבירים מזה לשני, אחר כך מעבירים לשלישי, לא מצליח להבין. אני חושב שכדאי להסביר לוועדה יום אחד איך זה שלוקחים מאחד ומעבירים לשני. אם רוצים לבלבל אותנו, הצליחו. איך כל העסק מתגלגל כאן?
היו”ר אברהם הירשזון
¶
יום אחד יסבירו את זה.
מי בעד? מי נגד? תודה. רשמנו לפנינו את בקשתו של חבר הכנסת סלומינסקי.
רביב סובל
¶
כאן מדובר בפנייה שהיא בחלקה צד שני של הפנייה שהיתה בבתי החולים. יש כאן תקצוב של כספים למימון גירעונות שהיו בבתי החולים בשנת 2003, שכאמור מועברים מתאגידי הבריאות שליד בתי החולים. יש בפנייה הזאת שחרור של רזרבות לשכר ופיזור שלהן בתקנות שכר ברחבי הסעיף התקציבי. יש כאן ביצוע של התאמה בתקציב סל הבריאות לאור שינויים והתייקרויות שהיו ותקצוב של תמיכה בקופות החולים בגין עמידה ביעדי איזון בהתאם להחלטת ממשלה בשנת 2001.
ניסן סלומינסקי
¶
כלומר זה לא מוסיף מיטות. זאת אומרת שאם בשנה הבאה מוסיפים 60 מיליון, למעשה, זה רק 20 מיליון תוספת למיטות, כי 40 מיליון אתה צריך רק לשמור על הקיים. קצת עובדים עלינו פה.
רביב סובל
¶
יהיו בשנה הבאה עוד תהליכים כמו הפחתת תעריפים שהמשרד ביצע ודברים נוספים, התקווה היא שהיא תאזן גם את הפער הזה.
שר התיירות בנימין אלון
¶
יש פה סעיף - טיפול רפואי באח"מים. אני מבין שזה אח"מים ישנים, זה לא קיים יותר.
רביב סובל
¶
למשרד הבריאות יש כל מיני פעילויות בשכונות שיקום, כל מיני תוכניות לחינוך לבריאות ודברים מהסוג הזה- -
שר התיירות בנימין אלון
¶
ושאלה אחרונה; מקצועות פארא-רפואיים, מה עם הנושא של טיפולים מיוחדים שאמורים היו לבוא בחקיקה? אתה יודע איפה זה עומד? יש לכם פה תקצוב לפארא-רפואי. מה זה אומר?
מיכל צוק
¶
הפנייה הזאת נועדה לעשות שני דברים – אחד זה שינויים פנימיים בתוך תקציב החינוך במסגרת שינויים פנימיים של משרד החינוך, ודבר שני זה הפשרת רזרבה להתייקרויות לנושאי שכר.
היו”ר אברהם הירשזון
¶
אז אני מציע לעשות הפסקה של חמש דקות ולהצביע. בינתיים אני מציע שטמיר יקרא את כל הפניות.
טמיר כהן
¶
מדובר בפניות 720, 775-776, 784, 792, 800, 802, 807-809, 811, 812, 818, 819, 821, 824, 823-822, 825, 826, 827-828, 829-830, 831-832, 834, 838, 839.
מלי פולישוק-בלוך
¶
קיבלתי את התשובה בינתיים – שהעברתם כסף לתרבות, 41 מיליון.
ה-41 שהועברו לתרבות - איך הם מחולקים? החלטתם, או משרד החינוך מחליט?
מיכל צוק
¶
במסגרת הפניות שאישרתם עכשיו אישרתם העברת עודפים מסעיף 22, שזה סעיף משרד הדתות לשעבר, למשרד ראש הממשלה בנושא פיתוח בתי עלמין, לעודפים מחויבים. כדי לעשות את זה רק צריך קודם כל להעביר את העודפים המחויבים בהודעה שכבר נשלחה לוועדה לתוך סעיף 22. בגלל שמשרד הדתות פורק, הפרוצדורה של העברת עודפים מחויבים עוברת מהעודפים המחויבים לתוך סעיף 22, זה אותו דבר. זה בקשה מספר 005-22.
היו”ר אברהם הירשזון
¶
מי בעד? מי נגד? אושר.
רבותיי, מאחר שעל פי הצעתו של חבר הכנסת כהן ובגלל חג החנוכה אנו עובדים בצורה אחרת, אתם רואים שיש פה עוד מספר חוברות. בינתיים תתחילו לעבור עליהן, כדי שנחסוך זמן.
סמדר אלחנני
¶
לעניין הרכבת; זה בגלל גודל הסכום. הוועדה אישרה בזמנו, לפני שנה בערך, 24 מיליארד הרשאה להתחייב שאמורים להתבצע במשך שש שנים. אני כבר לא יכולה לעקוב, כמה הוצא, כמה נשאר, כמה יצא מתוך ההרשאה להתחייב, כמה נשאר מכל היתרה הזאת, כמה מתעדכן.
מה שאני מבקשת, בגלל שזה תהליך ארוך ובגלל הסכום הגדול, שיצורף לסעיף הרכבת, שיצורף תמיד דף מעקב בפלחים של שנה-שנה, כמה ניתן מזה, כמה נשארה יתרה, כמה כבר הוציאו בשנה השנייה וכמה נותרה יתרה. הייתי מבקשת שהוועדה תאמץ את המלצתי.
היו”ר אברהם הירשזון
¶
אני מבקש שתפעלי בנדון כדי שזה יהיה. ללא שום קשר, אני מנסה ליצור בינואר פגישה עם הרכבת כדי שננסה לדון בכל נושא התקציב.
רוני בריזון
¶
לפני דקה אישרנו תקציב של משרד החינוך, שבו הורדנו מה-20 38, שזה סעיף העברות למוסדות תורניים, הורדנו 7 מיליון, עכשיו מביאים את העסק הזה, להוסיף. מה, צוחקים עלינו? אני רוצה להבין, מה פתאום?
רוני בריזון
¶
על שום מה נבחרה נקודת הזמן הזאת כדי להעביר את הסכום הצנוע של 15 מיליון ₪ למוסדות תורניים? למה 15? למה לא 2? למה עכשיו? למה דקה אחרי שגררנו 7 מיליון?
משה גפני
¶
קריאת ביניים; קודם שאלתי מה זה ההעברות האלה, 125 מיליון ₪ למוסדות להשכלה גבוהה, אמר חבר הכנסת בריזון: מהרזרבה, מעבירים מסעיף לסעיף. למה עכשיו התעוררה השאלה על 15?
היו”ר אברהם הירשזון
¶
אדוני, ביקשת הסברים, אמרה לך גברת צוק שאין לה הסברים עכשיו, והיא תעביר לך את ההסברים כפי שנהגנו בעבר. אני מבקש להעביר את ההסברים לשאלות.
פניות 855-857
משה ברסימנטוב
¶
השלמת תקצוב ממשרד הרווחה למכסות למעונות לטיפול באדם המפגר, טיפול בנכים, למשרד התמ"ת, יש השלמת תקצוב למעונות יום לילדי נשים עובדות, מכללת הנדסאים וטכנאים, הכשרת נוער.
משה גפני
¶
עברו פה מאות-מיליארדים, כולם הצביעו בעד. רק בישיבות, 15 מיליון, הצביעו שני אנשי שינוי נגד.
פנייה 022-19
היו”ר אברהם הירשזון
¶
הוא איננו? אז לא דנים בזה היום.
תודה רבה, חג שמח, הישיבה נעולה.
הישיבה ננעלה בשעה 16:05.