הצעת חוק המדיניות הכלכלית לשנת הכספים 2004 (תיקוני חקיקה), שינויים בתקציב
5
ועדת הכספים
17.11.2004
הכנסת השש-עשרה נוסח לא מתוקן
מושב שני
פרוטוקול מס' 207
מישיבת ועדת הכספים
יום רביעי, ד' בכסלו התשס"ה (17 בנובמבר 2004), שעה 9:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-16 מתאריך 17/11/2004
חוק התכנית להבראת כלכלת ישראל (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב והמדיניות הכלכלית לשנות הכספים 2003 ו-2004) (תיקון מס' 10), התשס"ו-2006, שינויים בתקציב לשנת 2004
פרוטוקול
סדר היום
1. הצעת חוק המדיניות הכלכלית לשנת הכספים 2004 (תיקוני חקיקה), התשס"ד-
2003 – פרק י"ב: תיקון חוק התוכנית להבראת כלכלת ישראל – סעיף 80(5) ו-(6) –
היטל על העסקת עובדים זרים.
2. שינויים בתקציב.
נכחו
¶
חברי הוועדה: אהוד רצאבי - היו"ר
דניאל בנלולו - מ"מ היו"ר
רוני בריזון - מ"מ היו"ר
רוחמה אברהם
חיים אורון
בנימין אלון
נסים דהן
יצחק הרצוג
יצחק כהן
יעקב ליצמן
ניסן סלומינסקי
איוב קרא
אברהם בייגה שוחט
אורי אריאל
ענבל גבריאלי
מג'לי והבה
אליעזר כהן
מרינה סולודקין
עמרי שרון
מוזמנים
¶
עו"ד יעל ייטב - יועמ"ש, רשות המסים, משרד האוצר
טלי דולן - יועמ"ש, אגף כלכלה והכנסות המדינה, משרד האוצר
מיכאל שיפר - איגוד לשכות המסחר
שאול מרידור - רפרנט תחבורה, משרד האוצר
גיא אבן - משרד האוצר
ערן ניצן - אגף תקציבים, משרד האוצר
מיכל צוק - אגף תקציבים, משרד האוצר
עמית שפייזמן - אגף תקציבים, משרד האוצר
משה בר-סימנטוב - רפרנט עבודה ורווחה, משרד האוצר
ערן פולק - אגף תקציבים, משרד האוצר
קונסטנטין בלוז - אגף תקציבים, משרד האוצר
מאיר בינג - משרד האוצר
יפתח ברמן - אגף תקציבים, משרד האוצר
יעקב ברקאי - אגף תקציבים, משרד האוצר
נסים דהן
¶
אדוני היושב ראש, יש לי הצעה לסדר. בתחילת השבוע היינו עדים בוועדה למקרה קצת משונה, שאנחנו צריכים כחברי הוועדה לקבל לו הסבר. לא ייתכן שחבר הכנסת ליצמן, שהוא אחד הוותיקים, המסורים והמתמידים בוועדה פתאום לא הופיע בוועדה.
יעקב ליצמן
¶
הייתי ב"נירוונה", הגעתי לכנס למנהלים דתיים שמימנה רשות הדואר. לפני שלושה שבועות בעיתונות החרדית פורסם שאני אמור להופיע באותו יום. אומר לך שני דברים שאמרתי בכנס. ראשית, הם הראו שם שקופיות והסבירו על 500 שירותים שבנק הדואר ורשות הדואר נותנים.
נסים דהן
¶
חבר הכנסת בריזון מסכים שזה יהיה כל שני וחמישי, כך הוא יוכל להעביר פה כל מיני העברות שהוא רוצה להעביר...
יעקב ליצמן
¶
אמרתי שלמרות שיש כל כך הרבה שירותים טובים של רשות הדואר, שירות אחד לא מצאתי. אני מחפש בול לשלוח את הממשלה הביתה, ואין כזה. זה השירות היחיד שלא מצאתי.
יעקב ליצמן
¶
שנית, הסיסמה של רשות הדואר "שירות יקר במחיר מוזל". אמרתי שזה בדיוק ביבי, הוא רוצה שירות יקר במחיר מוזל. הוא לא רוצה לשלם כסף, הוא רוצה שירות יקר. הוא רוצה שנתמוך בו ביום רביעי. הוא רוצה שנתמוך בו ביום שני באי-אמון. הדבר היחיד שמוכנים לתת לנו אפשרות בלי התחייבות זה נאומים בני דקה ביום שלישי, כשאז אנחנו יכולים לומר מה שאנחנו רוצים.
יעקב ליצמן
¶
יש לי הצעה לסדר. אני רוצה לדבר על מד"א. אני קצת מוטרד שיש שני מחירים במד"א. יש מחיר למד"א במרכז העיר - בירושלים וברמת אביב משלמים 300 שקל לאמבולנס.
נסים דהן
¶
מד"א מממן את עצמו מהפעילות שלו. הוא צודק, היתה קרן איזון במשרד האוצר שמימנה את המרחקים, וביטלו אותה.
נסים דהן
¶
אני הייתי שר בריאות, ואני יודע את כל התהליך. במשרד הבריאות היתה קרן איזון למרחקים. בהתחלה זה היה מחיר אחיד לכולם והיתה קרן איזון שאיזנה בין המרחקים הארוכים. הרי לא ייתכן שעבור אמבולנס שנוסע חמש דקות ועבור אמבולנס שנוסע שעה ואמבולנס ישלמו אותו דבר. אבל זה היה המצב בפועל, שילמו אותו דבר והיתה קרן שאיזנה את התשלומים. משרד האוצר, במסגרת הקיצוצים שלו, ביטל את הקרן הזאת ואמר שצריך לקבוע את הסכום לפי מרחק. למשרד הבריאות ולמד"א אין דרך אחרת. צריך להחזיר את הקרן הזאת, כדי שהיא תוכל לפעול.
היו"ר אהוד רצאבי
¶
אם נסכם את הנושא של מלון "נירוונה", אני חושב שהכנסת לוקחת את זה בחשבון, כי בימים שחבר כנסת נעדר, הוא לא מקבל אש"ל.
אנחנו נעבור לסדר היום ונדון בסעיף הראשון – הצעת חוק המדיניות הכלכלית לשנת הכספים 2004 (תיקוני חקיקה), התשס"ד-2003, פרק י"ב: תיקון חוק התוכנית להבראת כלכלת ישראל, היטל על העסקת עובדים זרים. להזכירכם, בתוכנית הכלכלית לשנת 2003 הוטל היטל על עובדים זרים, כאשר לבקשתי פוצל הנושא של עובדים זרים מומחים. מה זה אומר זר מומחה? זה עובד שמקבל פעמיים השכר הממוצע במשק.
טליה דולן
¶
כמו שחבר הכנסת רצאבי אמר, אנחנו קודם כל פיצלנו את הנושא של ההיטל על העובדים הזרים מחוק ההסדרים בשנה שעברה. לפני כשבועיים, בתוך הנושא של ההיטל על העובדים הזרים, פיצלנו את הנושא של ביטול ההיטל על עובדים בכירים. היום מוטל היטל בשיעור של 8%. יש כוונה בהצעת החוק שפוצלה כאמור, אבל עדיין מונחת על שולחן הוועדה, להעלות את ההיטל באופן מדורג כך שיגיע בסופו של דבר לשיעור של 40%, למעט עובדים זרים מסוימים שעליהם לא תחול ההעלאה, או תחול בצורה פחותה.
אבל אנחנו בכלל לא רוצים שההיטל יחול על עובדים, שלא לגביהם היתה הכוונה מלכתחילה כשהוטל ההיטל, כי בעצם אלה לא העובדים שמדינת ישראל רוצה להילחם בהבאתם. הכוונה היא בעיקר למומחים שמגיעים לישראל. כשאני מדברת על מומחים, אני מדברת למשל על מנהלי סניפי בנקים זרים, רופאים שמגיעים לשנת שבתון לבתי חולים בארץ.
לא ידענו איך להגדיר את אותו מומחה או אותו בכיר. הקריטריון שנבחר הוא הקריטריון של השכר שהוא מקבל. יצאנו מנקודת הנחה שעובד זר שמקבל פי שנתיים מן השכר הממוצע במשק, מן הסתם מדובר בעובד שיש לו מומחיות מסוימת, שהוא בכיר, ושלא לגביו היתה הכוונה מלכתחילה בהטלת ההיטל, ולכן אנחנו מחריגים אותו ומבקשים לקבוע בהצעת החוק שמונחת לפניכם שעל עובד זר, כאמור, לא יחול ההיטל.
נסים דהן
¶
למה אני הולך רחוק מדי? למה לא להגדיר את העובד ממש ולהגדיר אותו לפי שכר? למה לפרוץ כזאת פרצה לגנבים? אני אקח 10 עובדים, אשלם להם פי חמש, יחזירו לי את הכסף, ואז אני פטור מההיטל.
נסים דהן
¶
זה לא אומר דבר. תגדירו מקצוע, לפחות מקצוע אקדמי. סתם פועל ניקיון שיקבל פי שלוש מהשכר הממוצע?
חיים אורון
¶
אני הבנתי, אני רוצה למנוע את הבאת העובדים הזולים. אם משלמים הרבה כסף לעובד יקר, שישלמו.
היו"ר אהוד רצאבי
¶
יש קושי בהגדרה של מקצועות. כל הנושא של היטל על עובדים זרים נועד למנוע מצב שבו מעסיק ישראלי יעדיף עובד זר על עובד ישראלי. עובד זר תופס מקום של עובד ישראלי, ולכן יש היטל. היו אפילו מחשבות להגדיל את זה מעבר ל-8%, אז את זה הזזנו הצידה. יש אנשים שהם עובדים זרים שנכנסים לארץ, ולא רק שהם לא תופסים מקום של עובדים ישראלים, אלא אפילו מגדילים את כמות המועסקים הישראלים, למשל נציג של בואינג. בואינג חייבת לפתוח פה נציגות, והיא תעסיק את הנציג שלה שהוא אמריקאי לצורך העניין הזה. כך גם לגבי "אפלייד מטיריאלס" וכך הלאה. יש הרבה מאוד חברות דווקא בענפי ההיי-טק או בענפים מתקדמים שישלחו לפה את הנציגים הזרים שלהם. יש מפעל בבעלות יפנית שמייצר אצות באילת, והוא לדוגמה לא יעסיק אף מנהל ישראלי . הוא רוצה את המנהל שלו שמדבר יפנית.
היו"ר אהוד רצאבי
¶
הוא משלם לו, וזה חייב מס בישראל. אם עובדים זרים מועסקים בישראל, הם חייבים במס בישראל. גם אם המעסיק שלהם הוא אמריקאי או יפני, המס משולם בישראל.
היו"ר אהוד רצאבי
¶
ברגע שהוא כזה, הוא מייצר מקומות עבודה לישראלים, כיוון שסביב הנציגות של בואינג יש עוד פלנטה שלמה של מועסקים, קבלני משנה, רואי חשבון ועורכי דין. לכן ביקשתי לפצל את הנושא של עובדים זרים מומחים מכל הנושא של עובדים זרים רגילים בחקלאות ובבניין, שעל זה אנחנו לא מדברים היום. לכן הכוונה היא לפטור את אותם אנשים. אם סיימתם את הדיון בנושא הזה, אני אעמיד אותו להצבעה.
איוב קרא
¶
אני חושב שהרעיון לגבי עובדים זרים מקצועיים מומחים הוא נכון. גם מדובר בכמות לא גדולה יחסית של עובדים.
אבל בהקשר למיסוי עובדים זרים, לדעתי, צריך מאוד להיזהר בהעלאת המיסוי, כי אנחנו נגרום לכך שאנשים יתחילו להעסיק עובדים בצורה בלתי לגאלית. אולי תכניס קצת כסף לקופת המדינה, אבל אתה תבריח הרבה עובדים למעגל המועסקים הבלתי לגאליים במקום למסד את זה ולהביא לכך שהיום תתנהל מלחמה על העובדים הבלתי חוקיים. המלחמה צריכה להתמקד בעובדים הלא חוקיים ובקנסות. זה יכול לפצות את קופת המדינה.
היו"ר אהוד רצאבי
¶
יש העלאה 20% עד 40%. זה פוצל, זה יעלה מתי שיעלה. אינני יודע אם הוא יעלה, אבל כרגע זה לא בדיון.
חיים אורון
¶
אני תומך בהצעה שלך, אבל אני אצביע נגד, בגלל הפיצול, כי מה בעצם אומרים? שלא מתעסקים עם הבעיה הגדולה של העובדים הזרים בגלל מה שקורה פה בכנסת. יש פה נושא, שהוא לכאורה די מוסכם. להבדיל מחבר הכנסת נסים דהן, אין לי בעיה עם העובדים הזרים המיוחדים שמקבלים מעל לשכר הממוצע במשק. אם מישהו משלם לעובד זר, עובד ניקיון או מורה, שכר כפול, אין לי בעיה שלא יטילו עליו היטל, כי תכלית ההיטל היא למנוע את השכר הזול. זאת לא הכנסה. ההיטלים הללו נועדו להשוות את העלות של עובד זר לעובד ישראלי. כרגע עובד זר יותר זול מעובד ישראלי ויש אינטרס כלכלי להחזיק אותו, למרות כל הדיבורים. כל זמן שיש אינטרס כלכלי להחזיק אותו, דבר לא יעזור.
חיים אורון
¶
מה עושה הכנסת? אני מבין שיש איזו קבוצה של מנהלי בנקים, יפנים, בואינג וכו' וכו' שדיברה עם מי שדיברה, והם מחוברים לכנסת, ואנחנו מפצלים אותם, אבל הכנסת את החוק עצמה משאירה פה. מה זה אומר? אותם נאומים וכתבות בטלוויזיה על הזרים - את מי תופסים? בסוף רודפים אחרי מישהו באיזה מקום, אבל הבעיה היא להשוות את העלות שמשפיעה על שכר העבודה של הישראלים באותם ענפים. מורידים אותה כלפי מטה, ולכן הם לא נקלטים. יכול להיות שאפשר לפרוס יותר את המדרג. אני חושב שבכך שאנחנו קוברים את זה, איננו ממלאים את תפקידנו, ולכן כמחאה, אני מתנגד.
היו"ר אהוד רצאבי
¶
אני חושב שההיטל על עובדים זרים לא מומחים צריך להיות גבוה יותר מאשר 8%. לגבי המדרגים, נדבר אחר כך. יש פה בעיה. כמו שאמרת, יש כאלה שרוצים לתמוך בקבלני בניין ויש כאלה שרוצים לתמוך בחקלאים, כמו חבר הכנסת וילן וכן הלאה, ואז נוצרים לחצים. מה קורה כתוצאה מזה? שהנושא הזה כבר לא עולה למעלה משנה, ודווקא אותם עובדים זרים מומחים שיוצרים לנו מעגלי עבודה נוספים, הם אלה שבגלל הבעיה הזאת, הבעיה שלהם לא נפתרת.
נסים דהן
¶
אז חברת בואינג לא תשלח עובדים בגלל 8% מהשכר? להפך, שיהיה היטל ושיחשבו פעמיים אם לשלוח מומחה או לקחת אותו מישראל.
היו"ר אהוד רצאבי
¶
עובד זר כזה שהוא מנהל חברה או שהוא נציג של חברה זרה לא מקבל 5,000 שקל והוא גם לא מקבל 14,000 שקלים, הוא מקבל יותר מזה, ולכן אני אומר שההיטל במצטבר הוא סכום גדול. אותי מדאיג לא העובד הזר הזה, אלא מה שקורה מסביב, כי סביב בואינג עובדים 30 איש, סביב המפעל היפני מועסקים קרוב ל-100 עובדים ישירים ומסביב יש עוד תעשייה שלמה, ואני לא רוצה שהם ילכו מפה.
נסים דהן
¶
אז ה-8% האלה זה מה שיפריע? במיוחד כשרופא בא לשנת שבתון, בית החולים הישראלי משלם את השכר שלו.
היו"ר אהוד רצאבי
¶
נכון, אבל המעסיק אז לא יכול להעסיק אותו, כי זה עולה לו יותר. קח את בית חולים הדסה ותטיל על העובד הזר עוד 8%.
שאול מרידור
¶
מדובר בשינוי תקציבי שיש בו שני סעיפים: אחד – תוספת של מזומן לפרויקטי בטיחות למקומות שבהם הביצוע הוא נמוך יחסית השנה, והשני - תוספת הרשאה לפרויקט של נתיב תחבורה ציבורי ראשון לציון. רחוב הרצל בראשון לציון זה רחוב שמחבר בין נס ציונה, רחובות לצומת בית דגן. זה ציר תנועה מרכזי. אנחנו עושים פה נתיב תחבורה ציבורי לאוטובוסים, ובמסגרת זה מרחיבים את הכביש. בסך הכל הפרויקט הוא 30 מיליון וחצי שקלים.
היו"ר אהוד רצאבי
¶
אני רוצה בענייני תחבורה להבין את העניינים עד הסוף. למה אנחנו מתקצבים את זה היום בסכום כזה גדול ולא את הרכבת הקלה בתל אביב? אחר כך נעבור לירושלים.
אברהם בייגה שוחט
¶
אני באמת רוצה לשאול בעניין מע"צ - אני הבנתי שיש בעיות בניצול התקציב, ואני לא יודע אם זה נכון, איפה עומדים הדברים?
שאול מרידור
¶
קודם כל, אנחנו היום בתהליך שבו כרגע יש יחידת סמך שנסגרת עד האחד בינואר. במקביל, הוקמה חברה ומתחילה לעבוד. חלק מהפרויקטים הועברו לחברה ומנוהלים כבר על ידי החברה החדשה, וחלק מהפרויקטים ביחידת הסמך. לפי הידוע לנו כיום, אין בעיית ניצול מזומנים במע"צ. יכול להיות שמן הסתם יהיו פניות סוף שנה כדי להעביר מזומנים מפה לשם בעקבות אי ניצול במקום מסוים ועודף ביצוע במקום אחר, אבל בסך הכל אני חושב שאנחנו מדברים על שנה רגילה במובנים האלה. אין שום דבר מיוחד, לפחות שאני מכיר. יש קצת חיכוך – ברגע שמע"צ עברה לחברה, מן הסתם היה חודש שבו עשו בדיקות על הפרויקט ועצרו אותו קצת כדי לראות אם הוא בסדר ומה האומדנים, אבל בסך הכל העבודה ממשיכה גם ביחידת הסמך.
שאול מרידור
¶
בתקציב פיתוח התחבורה סעיף 79 תהיה רובריקה שנקראת "מע"צ" ובה גלום בעיקר הפיתוח וגם אחוז מסוים שנסגר בהסכם הפיתוח של תקורה לתפעול, אבל כל תקציב מע"צ ילך דרך סעיף 79.
שאול מרידור
¶
אני לא זוכר. השנה הוא מתוקצב לדעתי באזור ה-350 מיליון שקלים, בעיקר קטע 18 שהוא הצפוני, ויש גם קצת השלמת עבודות וכו' על הקטע המרכזי וגם על הקטע הדרומי.
אברהם בייגה שוחט
¶
אני פניתי בעניין לפני כתשעה חודשים, וקיבלתי תשובה ממנכ"ל המשרד שיש הסכמה על העניין. אני הבנתי שזה ממקורות המדינה, כי זה לא היה במכרז, אבל השאלה אם זה מאושר ומתוקצב. אני חושב שזה חיוני לעשות את זה.
רוני בריזון
¶
יש בחוצה ישראל בעיות בטיחות קשות ביותר באותם מקומות שבהם אין שום אפשרות לרדת לשוליים. בכביש מספר 6 יש כמה וכמה קילומטרים רבים שאין בהם שוליים.
שאול מרידור
¶
כרגע יש תקציב של רזרבה ב-2005 בחוצה ישראל. יש מספר פרויקטים שהחברה מעונינת לעשות. עוד לא קיימו על זה דיון אתנו, ולכן אני לא יכול להגיד לך איזה מהפרויקטים ייבחר, אם זה יהיה תאורה או כל מיני דברי בטיחות. הדברים ייבחנו במהלך 2005, ואני אוכל גם לבדוק את זה ולחזור אליך.
היו"ר אהוד רצאבי
¶
יש כאן העברות נוספות, שאני תוהה אם יש בכלל טעם להתחיל לדון בהן עקב הסיטואציה שאנחנו נמצאים בה. יש גם העברה נוספת של המשרתים בקודש. מה זה משרתים בקודש?
רוני בריזון
¶
משרתים בקודש הם אותם עובדים של שירותי דת או מה שנקרא מועצות דתיות שאינם עובדים במועצות דתיות, אלא משרתים את הקהל באותם מקומות שאין בהם מועצות דתיות: במושבים, ביישובים קטנים, במועצות אזוריות וכן הלאה.
אברהם בייגה שוחט
¶
אני מציע שבגלל המצב של המשק, נאשר כל סעיף שהוא העברת כסף לפיתוח ולתשתיות. אני מציע שנאשר כל תקציב שקשור בשכר ובעיכובי שכר, ולגבי כל השאר נמתין. האם זה מקובל עליך?
היו"ר אהוד רצאבי
¶
יש דברים שהם לטובת המשק, כמו ההיטל שדיברנו עליו קודם או כמו העברות אחרות שהמשק זקוק להם. זה מעבר לשיקולים של קואליציה ואופוזיציה. בכל מקרה, אני נועל את הישיבה הזאת. לכו לדרככם ולעבודתכם. אני מכריז על הפסקה של 10 דקות עד שעה 10:00.
חידוש הישיבה בשעה 10:00
1. המשך - הצעת חוק המדיניות הכלכלית לשנת הכספים 2004 (תיקוני חקיקה), התשס"ד- 2003 – פרק י"ב: תיקון חוק התוכנית להבראת כלכלת ישראל – סעיף 80(5) ן-(6) –
היטל על העסקת עובדים זרים
היו"ר אהוד רצאבי
¶
אנחנו נמשיך במה שהתחלנו קודם בנושא העובדים הזרים המומחים. אנחנו מדברים על כך שלא יוטל היטל על עובדים זרים מומחים, אותו פיצול שדנו בו קודם.
היו"ר אהוד רצאבי
¶
אדוני חבר הכנסת דהן, אני רוצה להגיד לך שלאט לאט אני נהנה יותר ויותר. אני לומד את המשחק, וזה באמת נהיה נחמד. לפני ההצבעה, אני מבקש מהיועצת המשפטית לקרוא.
היו"ר אהוד רצאבי
¶
כרגע אין הצעות לסדר. היו לך קודם וקיבלת. חבר הכנסת בייגה שוחט ביקש לדעת על מה מדובר.
נסים דהן
¶
אחרי שעצרתם את כל החיים, פתאום אתם מדברים. אין אוכל לאנשים, חד-הוריות לא מקבלות שכר, ופתאום נזכרתם בכבישים.
היו"ר אהוד רצאבי
¶
בהצעת חוק הממשלתית דובר על העלאת ההיטל על עובדים. הסעיפים פוצלו. לפני כשבועיים עשינו פיצול על הפיצול, ובודדנו את העובדים הזרים הרגילים מהעובדים הזרים המומחים. עובד זר מומחה מוגדר כמי שמקבל כפל שכר ממוצע. מדובר על אלה שהם נציגים של חברות זרות, שסביבם יש עוד עובדים ישראלים נוספים, כמו בואינג שמעסיקה עוד 30 עובדים או חברה יפנית שיש לה עוד 100 עובדים, לרבות עוד קבלני משנה. למעשה, בעצם היותם פה, הם מגדילים את התעסוקה של המשק הישראלי. ההצעה הממשלתית היא לבטל את ההיטל על העובדים הזרים המומחים בלבד.
נסים דהן
¶
זאת אפליה בין העשירים לעניים. מי שמעסיק את המומחים האלה הם העשירים. עוד פעם אתם רוצים לתת להם הקלות?
שגית אפיק
¶
לאור הפיצול, אני קוראת את פסקה (5), סעיפים (ב) ו-(ג):
"בסעיף 44 –
(ב) אחרי ההגדרה "הכנסה" יבוא:
"השכר הממוצע במשק" – כהגדרתו בסעיף 3(ה3) לפקודת מס הכנסה;";
(ג) בהגדרה "עובד זר", בסופה יבוא:
"(4) עיתונאי חוץ וספורטאי חוץ, כהגדרתם בסעיף 75א לפקודת מס הכנסה;
(5) עובד זר שמשולמת לו, בשל חודש עבודה, הכנסה בסכום השווה לפעמיים השכר
הממוצע במשק, או הכנסה בסכום הגבוה מזה, ולגבי עובד זר המועסק פחות מ-180
שעות בחודש – הכנסה בסכום השווה למספר השעות שבו הוא עובד בחודש כשהוא
מחולק ב-180 ומוכפל בסכום השווה לפעמיים השכר הממוצע במשק, או הכנסה
בסכום הגבוה מזה."
מתבקש כאן לקבוע את התחילה מאחד ביוני 2003, המועד בו נכנס ההיטל לתוקף. מאחר שמדובר בהטבה, יוחזר כסף, ואין עם זה בעיה.
היו"ר אהוד רצאבי
¶
מוגדר מה זה עובד זר מומחה. עובד זר מומחה מקבל כפל השכר הממוצע. ברור לך שעובד בניין או חקלאי לא יקבל כפל שכר ממוצע.
נסים דהן
¶
מי שמבייש את המקום זה אלה שלא היו כאן כשדנו בנכים ובמוגבלים וברחו מהמליאה. הם מביישים את המקום.
חיים אורון
¶
אני רוצה להגיד לחברי הכנסת שלא היו פה את מה שאמרתי בבוקר. אני חושב שהתיקון הזה מוצדק, אבל היה פה חוק של עובדים זרים שמונח שנה בכנסת. מכל מיני סיבות, כולו תקוע פה, והוא צריך היה לגרום לכך שיותר עובדים ישראלים ייכנסו למערכת העבודה. הסעיף הזה שעוסק בקבוצה קטנה ולגופו של עניין, הייתי מצביע בעדו. הוצאתו היום מהמכלול, קוברת את החוק כולו, ולכן אני אצביע נגד.
היו"ר אהוד רצאבי
¶
ההתייעצות נגמרה מזמן. מי בעד? מי נגד? יש נמנעים?
הצבעה
בעד – 10
נגד – 4
נמנעים – 1
הצעת חוק המדיניות הכלכלית לשנת הכספים 2004 (תיקוני חקיקה), התשס"ד-2003 – פרק י"ב: תיקון חוק התוכנית להבראת כלכלת ישראל – סעיף 80(5) ו-(6) – היטל על העסקת עובדים זרים עברה.
פנייה מספר 575
¶
מ"מ היו"ר דניאל בנלולו: אני רוצה להתחיל בדברים חשובים מאוד, העברות תקציביות לאותם אנשים שאתה מדבר עליהם, חבר הכנסת דהן.
שאול מרידור
¶
ההעברה מתייחסת לשני נושאים: אחד – ל-4.5 מיליון שקל שעוברים לפרוייקטים של בטיחות מסעיפים שבהם הביצוע נמוך ביחס למזומן, והשני - הרשאה להתחייב בסך 30 מיליון וחצי שקלים שנועדו לנתיב תחבורה ציבורי ברחוב הרצל בראשון לציון, נתיב תחבורה ציבורי המחבר בין נס ציונה, רחובות, דרך ראשון לציון, לכיוון צומת בית דגן.
נסים דהן
¶
אנחנו מדברים על תקציב של פרויקט בטיחות. אני רוצה להזכיר לכל חברי הכנסת מה זה התקציב הזה של פרויקטים לבטיחות. התקציב הזה נועד לסייע לרשויות מקומיות לצביעת מעברי חציה או לשיפורים בערים. זה אומר שזה עובר ישירות לערים או ל רשויות מוניציפליות. הייתי רוצה לקבל רשימה מי מקבל את אותם 4.5 מיליון שקל.
רוחמה אברהם
¶
אדוני היושב ראש, אני מציעה שנקבל את הרשימה אחרי שנעביר את ההעברה הכספית הזאת, מכיוון שמדובר פה בכל זאת בהעברה תקציבית שהיא חשובה מאוד.
פנייה מספר 684
¶
מ"מ היו"ר דניאל בנלולו: אנחנו עוברים לפנייה מספר 684. חבר הכנסת דהן, אני מוכן לדבר אתך על כל העברה, אבל אני מבקש ממך לא להפריע.
רוחמה אברהם
¶
לפני כחודשיים לקחו מהקרן לעסקים קטנים בסביבות ה-15 מיליון שקל. הובטח לי על ידי מנכ"ל המשרד שלכם - - -
סמדר אלחנני
¶
יש לי הערה טכנית. זאת העברת עודפים משנת 2003. זה לא יכול להיות, או שחסר פה דף מחשב, כי קודם כל צריך לראות מאיפה זה עבר.
סמדר אלחנני
¶
מאיפה זה עבר מהרזרבה הכללית? זה צריך להיות עודפי הרשאה באותו סעיף. צריך לראות פה את הסעיף שממנו זה עבר לרזרבה, מהרזרבה לסעיף החדש.
מ"מ היו"ר דניאל בנלולו
¶
תירגע הבוקר. דיברתי אליך יפה מספר רב של פעמים. אני מבקש להוציא אותו החוצה. תירגע, ואל תגיד לי לסתום את הפה.
בנימין אלון
¶
זה מה שקורה כשיש ממשלת מיעוט שמדשדשת. כך היה בסוף ממשלת ברק וכך היה בסוף ממשלת נתניהו.
נסים דהן
¶
אני חוזר שההעברה הזאת היא בניגוד לכללי מנהל תקין. היא מכניסה את הסעיף לאוברדרפט. למרות ההעברה, אי אפשר להכניס את הסעיף הזה לחוסר, ולכן ההעברה הזאת לא תקינה. אין דבר כזה בתקציב ממשלה חוסר. אתה יכול להיות מאוזן, מינוס של 813,000 שקל. זה ברזרבה לעבודה.
חיים אורון
¶
הוא לוקח שלושה מיליון ומשהו שקלים מפעולות במערכת הייצור ומהרזרבה לעבודה 800,000 שקל – זה המינוסים – יחד מתקבל 4,180,000 שקל, ו-4,180,000 שקל זה בפלוס ומעבירים אותו לתעסוקה במצבים מיוחדים, וזה חשוב.
מ"מ היו"ר דניאל בנלולו
¶
אני עובר להצבעה. מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – מיעוט
פנייה מספר 692 עברה.
ניסן סלומינסקי
¶
בכמה כסף מדובר? אדוני יושב הראש, כבר ביקשנו כמה פעמים שבבקשה עצמה יכתבו את הסכום, ולא ישלחו אותנו לעמוד השני, ששם לפעמים אתה כן רואה את זה ולפעמים לא. ביקשנו שיכתבו תמיד את הסכום בבקשה עצמה.
מיכל צוק
¶
נשאלו כאן כמה שאלות לגבי אופן ההעברות בעניין תקצוב הגידול הטבעי. בין שנה לשנה במערכת החינוך מתווספים עוד תלמידים. יש מודל שחוזה בתחילת שנת התקציב, כלומר בתחילת 2004 שהיא בעצם שנת הלימודים תשס"ד, שנה קודמת לשנת הלימודים הנוכחית, את הגידול הטבעי הצפוי, ובהתאם לזה זה מתוקצב בתקנות שונות. מגיעה שנת הלימודים תשס"ה, בודקים את המודל ומפזרים בין התקנות התקציביות לפי הגידול בפועל שנוצר במערכת החינוך. לכן יש כאן העברות פנימיות שהסכום הכולל שלהן בסביבות ה-81 מיליון שקלים.
רוני בריזון
¶
אני זוכר שלפני כשלושה חודשים העברנו בדיוק בהנמקה הזאת כ-100 מיליון שקל, כאשר הוסבר לנו שמקצה השיפורים הזה מתנהל. ההנמקות היו בדיוק אותן הנמקות: מעבר משנת לימודים אחת לשנייה, תיקונים בתקציב וכו'. האם כל שלושה חודשים תבקשו מאתנו להזיז סכומי כסף של עשרות ומאות מיליונים?
אברהם בייגה שוחט
¶
המספרים הגדולים לא מעניינים, כי הם אמיתיים. מה שחשוב בכל ההעברות האלה זה המספרים הקטנים, שם נעשים כל הדברים. הדברים הם בסדר.
נסים דהן
¶
אם מדובר בגידול טבעי, מהמספרים יוצא שהגידול הטבעי היה רק בבתי ספר תיכון ושבבתי ספר יסודי לא היה גידול טבעי, אלא להפך, שם עוד לוקחים 72 מיליון שקל. אם זה גידול טבעי, בדרך כלל גידול טבעי הוא לכל האורך והרוחב. איך זה שבבתי ספר יסודי הגידול הטבעי מתבטא בחוסר של 72 מיליון שקל ושהגידול הטבעי הוא רק בבתי ספר תיכוניים?
מיכל צוק
¶
אתם רואים כאן את התוכניות. כשאנחנו תקצבנו בתחילת שנת התקציב, הכנסנו את זה לפי איזשהו מודל צפוי. מגיעה תחילת השנה, ואנחנו עושים העברות בהתאם למה שהיה בפועל. יכול להיות שמה שנראה שם מבחינת התקציב היה יותר מ-72,000 שקל, אז לוקחים את החלק היחסי. אלה העברות פנימיות שמטרתם לתקצב גידול בפועל של מספרי התלמידים.
מ"מ היו"ר דניאל בנלולו
¶
תודה רבה. מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – מיעוט
פנייה מספר 706 עברה.
פנייה מספר 707
¶
מ"מ היו"ר דניאל בנלולו: אנחנו עוברים לפנייה מספר 707 של משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה.
ערן ניצן
¶
במסגרת החוק לעידוד השקעות הון, היה מסלול שנקרא "ערבות מדינה". אנחנו עדיין ממשיכים לפעמים לממש ולחלט ערבויות במסגרת המסלול הזה. נוצר מצב שיש שם עודף שעובר למסלול אחר, כששם זקוקים למזומנים, וזה מסלול המענקים בחוק עידוד השקעות הון.
מיכל צוק
¶
כמו עובדים של המועצות הדתיות, רק במקומות שבהם אין מועצות דתיות, כמו: מושבים, מועצות אזוריות.
רוני בריזון
¶
אני לא מבין איך נוצר המצב הזה, כי בניגוד לעובדי המועצות הדתיות, ששם יש בעיה מאוד גדולה מפני שהרשויות המקומיות לא מעבירות כספים, כולם מתוקצבים מתקציב משרד ראש הממשלה. איך נוצר פתאום פער כזה של שלושה מיליון שקל? הרי ידוע מראש בדיוק כמה צריך לשלם.
מיכל צוק
¶
להערכתנו, החוסר נובע מהתייקרויות בלתי צפויות, ולכן אנחנו מקדימים את זה מהרזרבה להתייקרות.
חיים אורון
¶
אני כבר ביקשתי לדעת כמה פעמים, ועכשיו אני מבקש את זה באופן תקיף, אני לא יודע כמה זה שווה - מכיוון שזה מפוזר בין כמה משרדים, בין משרד הדתות ובין משרד המשפטים - -
חיים אורון
¶
- - ביקשתי מקובי הבר לדעת כמה סך כל ההוצאות של משרד הדתות השלם בשנה שעברה מול סך כל ההוצאות השנה. האם זה יותר או פחות?
חיים אורון
¶
אבקש ממשרד האוצר השוואה בין תקציב 2003 ל-2004 לפי סעיפים, ולדעת מה קרה עם תקציב משרד הדתות אחרי שהוא פוצל.
ניסן סלומינסקי
¶
עד היום צדקתי בכל דבר. אולי תצטערו שעשיתם את זה, כי בסך הכל גרמתם לכך שיש תוספת. אולי זה טוב, זה בסדר.
אהוד רצאבי
¶
הרב ליצמן והרב נסים דהן, אמרו לפני זמן קצר שההעברות האלה הן מיותרות, שהם לא צריכים אותן ושהם ממש לא זקוקים להן. אני לא יודע מדוע אנחנו צריכים להצביע בעד, אם שניהם אומרים שלא צריך את הכסף.
יפתח ברמן
¶
שינויים בתקציב מינהל מקרקעי ישראל. התאמות בתקציב השכר, התאמות בתקציב ההכנסות בהתאם לביצוע בפועל, הגדלת התקציב המיועד לביטול עסקאות ב-30 מיליון ₪ בהתאם לביצוע הצפוי, והגדלת התקציב המיועד לתשלום חלף היטל השבחה לרשויות המקומיות ב-80 מיליון ₪, בהתאם לביצוע הצפוי.
ניסן סלומינסקי
¶
זאת לא חוכמה לקרוא את מה שכתוב, אנחנו יודעים לקרוא לבד את זה. אנחנו רוצים קצת הסבר.
אברהם בייגה שוחט
¶
גג התקציב של המינהל שמופיע הוא ארבעה מיליארד שקלים. כולנו יודעים שבגלל הביקושים הגדולים לדיור ולקרקע, אין הכנסות אלה כבר כמה שנים. אתה אומר שההכנסות הן שני מיליארד שקלים.
חיים אורון
¶
יש פה סעיף תכנון ופיתוח במגזרי המיעוטים, שאתם מורידים אותו ב-22 מיליון שקל. אני יודע שהנושא הזה תקוע, ואני מדבר על כל תוכניות המתאר במגזר הערבי. איך יש לכם עודף של 22 מיליון שקל שם ואיך אתם מורידים אותם? אני יודע שבכל מקום שאתה מגיע אליו, אומרים לך שתקועים בתוכניות מתאר ובכל מיני דברים אחרים, ואתם מרוקנים פה את הסעיף כמעט ברבע. כל הסעיף היה 90 מיליון שקל, ואתם מורידים אותו עכשיו ב-22 מיליון שקל. אז מה, עוד פעם לא מבצעים ואחר כך אומרים שיש בנייה לא חוקית?
מ"מ היו"ר דניאל בנלולו
¶
אני חושב שאתה שואל שאלות חשובות, ויש לנו פה עוד הרבה שאלות לגבי כל שאר הסעיפים. כרגע לא נצביע על ההעברה הזאת, ואנחנו נביא לפה את מנהל מקרקעי ישראל כדי שייתן לנו הסברים. א
ערן פולק
¶
זאת פנייה שנועדה לתקצב מחקרי מו"פ ופרוייקטים של מחקר ותשתיות במשרד המדע. המקורות הם 2.5 מיליון שקל מתוך מקורות משרד המדע ו-2.5 מיליון שקל מתוך סעיף מענקי האיזון.
אברהם בייגה שוחט
¶
הרשויות המקומיות נאנקות מחוסר תקציב. לוקחים 2.5 מיליון שקל ממענקי האיזון של הרשויות המקומיות, שרק אתמול ישבו פה ובכו שהן מתמוטטות ואמרו שאין להן כסף. לוקחים מזה כסף ומעבירים למשרד המדע לפעילויות של משרד המדע. אני חושב שיש גבול לשערורייה הזאת. שינוי מופיעה על תקן של צדיקה. אני מציע להפיל את זה, לשלוח את זה חזרה, ולהגיד לשני השרים שאת העסקים שלהם ביניהם לא יעשו על גבן של הרשויות המקומיות.
גיא אבן
¶
מדובר בהעברה של 380,000 שקל בהרשאה להתחייב ובהוצאה נטו לתגבור תוכנית אבטחה במזרח ירושלים, והעברה של 2.4 מיליון לתוכנית הבנייה הכפרית.
חיים אורון
¶
זה כאילו 380,000 שקל, ומה זה בינינו 380,000 שקל? קודם כל, זה לא 380,000 שקל. אם אני לא טועה, זה חוזר כבר 10 שנים. בהתחלה מביאים תקציב שהוא כולו בחטא של 20, 20 וכמה מיליון שקל, ואחר כך מביאים תוספות במשך השנה בנושא הזה. פה מדובר על משטרה פרטית במשרד הבינוי והשיכון. זה השם שלה. על הבית שלי מגן משמר הגבול, צבא ההגנה לישראל ומשטרת ישראל. אני בטוח שגם על הבית שלך באשדוד מגינה משטרת ישראל ולא משטרה פרטית.
יש משטרה פרטית במשרד הבינוי והשיכון שמגינה על מזרח ירושלים. יכול להיות שבסיפור הזה נמצא הבית שעמרי שרון פעם יירש. יכול להיות, ואני מאחל לו כל טוב. אני בטוח שאת הבית הזה, כמו בתים אחרים, צריך לשמור. כל פעם מופיע השר, כולל השרה הנוכחית, ואומרים שהם נגד. למה כולם נגד וזה מתקיים? כי זאת משטרה פרטית. מי שמנהל את ה-30 מיליון שקל זה לא משרד הבינוי והשיכון. זאת עמותת "עטרת כוהנים" ועמותת "אלעד" שמשתמשות בכסף הזה לצרכים שלהם, כולל כאשר צריך לפנות מישהו ערבי במזרח ירושלים, משום שהחליטו שקנו את הבית שלו, והמשטרה אומרת שהיא לא רוצה לעשות זאת.
חיים אורון
¶
לפני שמעבירים את הכסף, אני מבקש שיסבירו לנו למה צריך להוסיף ומה עושים עם הכסף. בתור איש משרד האוצר, אני אומר לך שהיו דברים לא תקינים בעמותות הללו עם מכרזים שלא היו בסדר, והיו ביקורות על המכרזים, ולכן עשו מכרזים חדשים.
גיא אבן
¶
זה לא מגיע לעמותה, זה מגיע לחברת השמירה. מי שאחראי על חברת השמירה זה קב"ט של משרד הבינוי ושיכון.
חיים אורון
¶
כל פעם זה מגיע כך, מתגייס הרוב ומעביר את זה. אני מבקש שיבוא פעם קב"ט לוועדה שיכון לפני שמעבירים, לא אחרי, ויסביר למה משטרת ירושלים יכולה לשמור על הר חומה, על גבעת זאב, על פסגת זאב, על רחביה ועל בית ראש הממשלה ברחביה.
חיים אורון
¶
תזמין את מי שאתה רוצה. אני כבר עכשיו אומר שאני אצביע בעד ההעברה של 380,000 שקל למשטרה, ושיבוא מפקד משטרת ירושלים ויגיד שהוא משתמש בזה למזרח ירושלים. זה המקום היחיד בארץ שיש משטרה פרטית במשרד שלא שייך לעניין שנים רבות, ולא במקרה זה לא יוצא משם. הפעם זה 380,000 שקל, אז זה נוח לך לא לעשות מזה עניין. אם תעצור את זה, סוף סוף יבוא לפה מישהו שיודע – ולא מישהו שלא יודע - ויגיד למה זה צריך להיות כך.
מ"מ היו"ר דניאל בנלולו
¶
חבר הכנסת אורון, בוודאי אתה ביקרת במקום וראית מה קורה שם, שזה שונה ממה שקורה באשדוד או בכל מקום אחר במדינת ישראל. אני ביקרתי שם וראיתי שצריך שמירה, כי יש שם בתים של יהודים בשכנות לערבים.
אברהם בייגה שוחט
¶
יש לי הצעה ידידותית. אל תנסה להסביר דבר שנולד בחטא, מתנהל 10 שנים במנהל לא תקין בדרך לא תקינה ועבר את כל הוועדות. חבר הכנסת אורון תמיד אומר את הדברים האלה. זה אחד הדברים החמורים ביותר מבחינת מינהל תקין והתנהלות, אז אל תנסה להצדיק את זה. תאמין לי שהמשכיל בעת ההיא יידום ולא יגיד מילה.
מ"מ היו"ר דניאל בנלולו
¶
בפעם הבאה תבוא לפה נציגות ממשרד השיכון ומהעמותה, ואז תשאל אותה את כל השאלות ותקבל את כל התשובות.
מ"מ היו"ר דניאל בנלולו
¶
למה צריך להביא את השרה? אפשר להזמין את מי שצריך להזמין. אתה לא יכול לדחות את ההצבעה, כי יעצרו שם את השמירה.
נסים דהן
¶
אני רוצה להזכיר גם לחבר הכנסת שוחט וגם לחבר הכנסת אורון שעשה בזה פרופסורה, אני חבר ועדת כספים ותיק. היו פה דיונים על הנושא הזה, היתה פה המשטרה והיו פה כל הגורמים, וכולם אמרו שהתקציב הזה מוצדק ושכך הוא חייב להמשיך להתנהל. חבר הכנסת אורון יודע את זה, אבל בכל זאת ממשיך לנאום את הנאומים שלו. התנהל פה דיון בעקבות הדברים שלו, ולכן אסור להפסיק את זה אפילו ליום אחד, גם אם חבר הכנסת אורון צודק בכל מילה שהוא אמר.
נסים דהן
¶
גם אם חבר הכנסת אורון צודק בכל מילה שהוא אמר – והוא לא צודק, והוא יודע שהוא לא צודק, כי כבר התקיים פה הדיון הזה – אסור להפסיק את האבטחה אפילו לשעה אחת, כי מדובר בחיי אדם.
ניסן סלומינסקי
¶
אני חושב שהנחת היסוד של חבר הכנסת אורון לא נכונה. במקומות בהם אני גר, יש חברות שמירה שעושות את זה, כי המשטרה לא מסוגלת.
חיים אורון
¶
כי המועצה האזורית מממנת אותם, עיריית ירושלים, לא משרד הבינוי והשיכון. אני חי בחוץ לארץ?
ניסן סלומינסקי
¶
נכון, אז זה משרד הפנים, אבל התנהל כאן דיון רק לפני שבוע על מרכיב הביטחון. קודם כל, הנחת היסוד של משטרת ישראל היא שהיא יכולה לשמור רק במקומות רגילים. אז זכיתם שאצלכם יש שקט ושלווה וששם מספיקה המשטרה. במקומות הרגישים המשטרה לא מסוגלת לשמור. אני גם משלם כסף על הנושא הזה וגם המדינה משתתפת בזה, כי למשטרה אין יכולת "להרים" פרויקט כזה. שם מדובר במקום קשה ומסובך, ולכן יש צורך בזה.
רוני בריזון
¶
אני חושב שבעניין הזה הועלו מספיק שאלות, כדי שהעסק הזה יתברר בצורה יותר יסודית. אם תעמיד את זה להצבעה, אני אומר מראש שאנחנו מחויבים לנושא, אבל אני אדאג שיופיע פה נציג של משרד השיכון ויסביר את הדברים האלה. אני חושב שמה שהיה נכון לעשות זה לדחות את ההצבעה עד להופעתו של אותו נציג.
רוחמה אברהם
¶
אולי אפשר להפריד בהעברה הזאת את כל מה שקשור לחיי אדם? בגלל שמדובר על חיי אדם, אני מציעה שנצביע.
מ"מ היו"ר דניאל בנלולו
¶
מי בעד פנייה מספר 744? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – מיעוט.
פנייה מספר 744 עברה.
מאיר בינג
¶
זו העברה של 3.4 מיליון שקל מתקציב האמרכלות לתקציב המחשוב באגף מס הכנסה. לקראת האיחוד של אגפי המסים, המחשבים במס הכנסה לא מספיק חדישים כדי להתחבר למערכת של המכס.
מאיר בינג
¶
מדובר בשיפוץ של בית הנשיא. בית הנשיא נבנה לפני כ-35 שנה. מאז הוא לא עבר שום שיפוץ. התשתיות שם היו במצב מאוד גרוע, ואני מדבר על מערכת המיזוג והמים שהתחילו לעשות בעיות בשנים האחרונות. הוחלט לעשות שיפוץ. אם אני לא טועה, מדובר בשישה מיליון שקל, כשמדובר על שיפוץ תשתיות.
באותו זמן החליטו גם לעשות שיפוץ ושדרוג של מערכת הביטחון במקום. לשדרוג של מערכת הביטחון יש עוד עלות של כתשעה מיליון שקל.
ניסן סלומינסקי
¶
כבר העברנו פה כמה פעמים בוועדה כספים לתשתיות של בית הנשיא. השאלה היא האם זה הולך לבונקר או לא. תשעה מיליון שקל לבונקר של בית הנשיא?
יפתח ברמן
¶
אני פחות יודע להסביר לאן הולך כל שקל מתוך השישה מיליון שקל. אני רק רוצה להגיד איפה אנחנו עומדים. אנחנו כבר יצאנו למכרזים. הוועדה אישרה קודם הרשאה להתחייב, ולכן כבר יצאו מכרזים לביצוע העבודות. כרגע אנחנו מבקשים להעביר את המזומן הדרוש.
סמדר אלחנני
¶
אני רוצה להעיר פה שכאשר מעבירים מסעיף 13 לסעיף בית הנשיא, זה עובר דרך הרזרבה. זה עבר דרך הרזרבה, לרזרבה שהיתה במינוס 5.4, הוסיפו 6.4 מיליון שקלים, וזה הגיע כמעט לפלוס של מיליון שקל. אבל סימולטנית, בסינכרוניזציה מלאה, היא הופכת להיות ברזרבה 7.349 מיליון שקל. זה לא יכול להיות.
יפתח ברמן
¶
זאת תוספת של מיליון שקל ליחידת הפיקוח על הבנייה, הוצאות לתגבור פעילות היחידה, הגשת תביעות נגד עברייני בנייה.
קונסטנטין בלוז
¶
מדובר בהעברה פנימית בתקציבי משרד התשתיות למספר נושאים: הוצאה למכרז ייעוץ בינלאומי בנושא משק החשמל לקראת הרפורמה במבנה משק החשמל, תקינת תקן ישראלי לגז טבעי - נכון לעכשיו משתמשים בתקן ההולנדי, והוחלט לעבור לתקן ישראלי - וקרן העברה של מיליון וחצי שקל למכון לחקר ימים ואגמים להשלמת החוזה.
שאול מרידור
¶
פניות 641 ו-642 הן שתי פניות שנועדו בסך הכל לעשות שינויים בשכר, הן במע"צ והן במשרד התחבורה, ולהתאים את הביצוע בפועל למזומן.
גיא אבן
¶
מדובר בשינויים פנימיים בתקציב הפיתוח של משרד הבינוי והשיכון. החלק הראשון זה העברה של 6.3 מיליון שקל לאחזקה למבני ציבור בבית שמש.
גיא אבן
¶
זה דיור ציבורי. החלק השני זה העברה של 6.5 מיליון שקל לפיתוח תשתיות לחייליים משוחררים דרוזים. החלק השלישי זה שני מיליון שקל.
משה בר-סימנטוב
¶
העודפים המחויבים של תחום תעסוקה במשרד העבודה והרווחה לשעבר, שעוברים דרך סעיף 23 וסעיף 36.
חיים אורון
¶
אם אני לא טועה, כל הסיפור הזה היה קומבינה. בהתחלה אישרנו תשתיות לאילת, לאט לאט זה לאחזקה, אבל בסדר.
ערן ניצן
¶
מדובר על העברת שני מיליון שקלים מתקציב פיתוח תיירות ירושלים להשתתפות המשרד בקמפיין בירושלים בהתאם לסיכום בין המשרד לעירייה.
ערן ניצן
¶
העברות של משרד התיירות, העברות בין תוכניות עבור הוצאות מנהלה בלשכות אירופה. יש הכנסות של 270,000 שקל כהוצאה מותנית והעברה של 200,000 שקל מפרסום.
רפרנט
¶
שינויים בתקציב הפיתוח של משרד האוצר, שעיקרן תגבור תקציב. מדובר פה על שדרוג המחשב של שע"מ. שע"מ הוא הגוף שתומך בכל גביית המסים.
ערן ניצן
¶
שינויים בחוק לעידוד השקעות הון בתיירות. יש כאן תוספת הרשאה של 6.2 מיליון שקל לחוק עידוד השקעות הון בתיירות. אנחנו מפחיתים השתתפות במשרד הפנים במימון תשלום ארנונה בגלל ביצוע נמוך, והעברת שני מיליון שקלים לפיתוח המקומות הקדושים.
מאיר בינג
¶
הפנייה התקציבית הזאת נועדה כדי לתגבר את תקציב הסנגוריה הציבורית והסיוע המשפטי ב-55 מיליון שקל.
עמית שפייזמן
¶
מדובר ברזרבה תקציבית של 690 מיליון שקל בתקציב משרד הביטחון. הסבר מפורט יימסר בוועדה המשותפת.
ניסן סלומינסקי
¶
אני מציע לא לדון בזה עכשיו, כי כבר פעם קבענו שאמנם אנחנו לא נכנסים לפרטים, אבל בגדול כן צריכים לתת לנו "משהו".
חיים אורון
¶
יותר הגיוני שהוועדה המשותפת תדון בזה, ואם היא מסכימה לפרטים, נאשר את זה פה אחר כך בלי לדעת את הפרטים.
היו"ר אהוד רצאבי
¶
אני מציע שנדון בנפרד על הנושא של הנוהל. בואו נאשר כרגע את ההעברה, ונבקש מיושב הראש של הוועדה להתאים את הנוהל בהתאם. מי בעד?
פנייה מספר 685
¶
טמיר כהן: אנחנו חוזרים לפנייה 685, עמוד 66 – רשות הטבע והגנים. הרפרנטית עזבה את המקום, ויש מישהו אחר שיסביר את הפנייה במקומה.
יעקב ברקאי
¶
בשנת 1998 נחתם הסכם עם תע"ש עקב החלטת ממשלה להעביר לתע"ש 100 מיליון שקל. בפועל, הועברו 20 מיליון שקל בשנת 1998 למימון פינוי תע"ש במתחם רמת השרון. את ה-90 מיליון האחרים היו אמורים להעביר או עם מכירת הקרקע או בשנת 2004. היום בשנת 2004 השטח עדיין לא נמכר, הממשלה צריכה להעביר את הכסף הזה.
הצבעה
בעד – רוב
נגד – מיעוט
פנייה מספר 704 708 עברה.
סמדר אלחנני
¶
לסעיף רזרבה צריך לקרוא היום תשלום ריבית ועמלות, זה הפך להיות סעיף הרזרבה. כל פנייה מורידה מסעיף הרזרבה, מסעיף ריבית ועמלות. לא היתה כזאת חריגה, איזו חריגה היתה שם?
היו"ר אהוד רצאבי
¶
למען היותנו יהודים טובים יותר...מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד - רוב
נגד - מיעוט
פנייה מספר 713, 714 עברה.