פרוטוקולים/ועדת הפנים/8458
5
ועדת הפנים ואיכות הסביבה
05/05/2004
פרוטוקולים/ועדת הפנים/8458
ירושלים, כ' באייר, תשס"ד
11 במאי, 2004
הכנסת השש-עשרה נוסח לא מתוקן
מושב שני
פרוטוקול מס' 198
מישיבת ועדת הפנים ואיכות הסביבה
יום רביעי, י"ד באייר התשס"ד (5 במאי 2004), שעה 10:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-16 מתאריך 05/05/2004
הצעת חוק התכנית להבראת כלכלת ישראל (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב והמדיניות הכלכלית לשנות הכספים 2003 ו-2004) (תיקון - איחוד רשויות מקומיות), התשס"ד-2004
פרוטוקול
סדר היום
א. הצעת חוק התוכנית להבראת כלכלת ישראל (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב והמדיניות הכלכלית לשנות הכספים 2003 ו-2004) (מס' 2) (תיקון מס' 2) (ביטול איחוד רשויות מסוימות), התשס"ד-2004 (פ/1846)
ב. הצעת חוק התוכנית להבראת כלכלת ישראל (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב והמדיניות הכלכלית לשנות הכספים 2003 ו-2004) (מס' 2) (תיקון מס' 3) (ביטול איחוד רשויות מסוימות), התשס"ד-2004
נכחו
¶
חברי הוועדה: יורי שטרן – היו"ר
דוד אזולאי
רומן ברונפמן
יצחק הרצוג
ואסל טאהא
אברהם מצנע
ניסן סלומינסקי
מוזמנים
¶
שר הפנים אברהם פורז
חה"כ מוחמד ברכה
חה"כ משה גפני
חה"כ עבד אלמאלכ דהאמשה
חה"כ מגלי והבה
חה"כ איוב קרא
עו"ד יהודה זמרת יועץ משפטי, משרד הפנים
יחזקאל לביא מנהל האגף לתכנון ואחראי על המידע, משרד
הפנים
עו"ד אביטל שטרנרברג משרד המשפטים
טלי בראל מתמחה, משרד המשפטים
צחי בר-ציון משרד האוצר
קצרנית
¶
דקלה אברבנאל
1.
הצעת חוק התוכנית להבראת כלכלת ישראל (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב והמדיניות הכלכלית לשנות הכספים 2003 ו-2004) (מס' 2) (תיקון מס' 2) (ביטול איחוד רשויות מסוימות), התשס"ד-2004 (פ/1846)
2. הצעת חוק התוכנית להבראת כלכלת ישראל (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב והמדיניות הכלכלית לשנות הכספים 2003 ו-2004) (מס' 2) (תיקון מס' 3) (ביטול איחוד רשויות מסוימות), התשס"ד-2004
היו"ר יורי שטרן
¶
בוקר טוב. אתמול קיימנו דיון בסוגיה הזאת – דיון רציני מאוד, לדעתי. חשבנו לא רק על עצם פיזור הרשות. צוין – אני לפחות ציינתי – שמדובר במקרה חריג, שאין דומה לו ביישובים האחרים, בנסיבות מיוחדות מאוד. בנסיבות המיוחדות מאוד האלה הוועדה מחליטה לתמוך בפיזור הרשות המאוחדת ובעריכת בחירות. מייד נקבע ונצביע. עלו שאלות לגבי המועצות שהקדנציה שלהן נקטעה ועוד.
מרים פרנקל-שור
¶
ביישוב אבו סנאן היו צריכים ללכת לבחירות ביום 28 באוקטובר 2004, על זה היושב-ראש מדבר.
היו"ר יורי שטרן
¶
יש שתי רשויות שבהן התקופה הזאת נקטעה, ויש שתיים ששם זה היה במועד. כפי שנראה לי ולחברי, יוזמי החקיקה, היום נחליט על העיקרון, נביא להצבעה את ההצעה לבטל את הסעיף הרלוונטי בחוק להבראת המשק, נקבע מועד לבחירות, ומי שירצה להוסיף תיקונים כאלה או אחרים יעשה את זה באמצעות הסתייגויות במליאה.
שר הפנים אברהם פורז
¶
תודה על רשות הדיבור. זה לא סוד שחשבתי שצריך להמשיך במהלך האיחוד ולא ליצור תקדים שבו אנחנו מוותרים על האיחוד. אני גם רוצה לומר שמשרד הפנים הביא לכנסת את הרעיון להפוך את הרשויות הדרוזיות האלה למועצה אזורית ולא לעירייה – ועל-ידי זה לתת לכל אחד את האפשרות לוועד מקומי ולאוטונומיה מסוימת. מי שהחליט להפוך את הרשויות לעירייה אחת היתה הכנסת, בניגוד לדעתנו.
משה גפני
¶
אדוני היושב-ראש, השר צודק. חוות הדעת של אנשי המקצוע, הוועדה, היתה שיש להקים מועצה אזורית. כשזה הגיע לוועדת הכספים זה כבר הפך לעירייה.
שר הפנים אברהם פורז
¶
אפשר לקרוא את זה בחוברת הכחולה, בקריאה הראשונה. ההצעה היתה כפי שהמליצה הוועדה. החליטו על עירייה. למה הרעיון של מועצה אזורית היה טוב יותר? מועצה אזורית היא גוף פחות צנטרליסטי. עדיין יש גוף מאוחד, אבל לכל יישוב יש ועד מקומי, והעניין האינדיווידואלי בולט יותר במועצה אזורית. כך חיים קיבוצים ומושבים, במועצות אזוריות. זה לא התקבל – בסדר. לא רציתי לסגת אחור לא בגלל התקדים. בסופו של דבר, אני אומר לכם, אני חושב שלהפוך את גי"א לעיר זאת היתה טעות. זאת היתה צריכה להיות מועצה אזורית.
אבל אני לא מנהל קרבות מאסף. ברגע שבמליאה היה רוב בעד, אמרתי שאני מכבד את החלטת המליאה, וצריך לרוץ קדימה. וכידוע, מאחר שאפשר לעשות מביצה חביתה אבל מחביתה אי-אפשר לעשות ביצה, כל מה שצריך זה ללכת בחירות, מה שיותר מהר.
לגבי תקופת הביניים
¶
אנחנו יודעים שראש הרשות שנבחר מקובל מקסימום ביישוב אחד, אולי ביישוב וחצי. ביתר המקומות לא מכירים בו, גם לא השתתפו בבחירות. מינינו שם מורשים, שמעמדם הוא של מעין חשבים מלווים. תפקידם להעביר בשלום את תקופת הביניים, כי בכל זאת צריך תאורה ברחוב, צריך לפנות אשפה, צריך לשלם משכורות לעובדים. זה מה שהם עושים.
ביקשתי משעתו ממר אהוד שיל"ת לבוא לוועדה ולומר מהו הזמן המינימלי הנדרש לבחירות. אולי עו"ד זמרת יודע להשיב על כך.
שר הפנים אברהם פורז
¶
אם צריך לקבוע 90 יום או 120 יום – את זה אתם תשקלו. לא אכפת לי. כל מועד שתקבעו טוב בעיני. תחליטו על מועד ונרוץ לבחירות במהירות. בזה נשים את העניין בצד. אי-אפשר לעשות הסדרים: לקחת מישהו שתקופת כהונתו קוצרה וחצי שנה לא בעסק, להחזיר ואתו ולשים אותו בתור משהו. זה לא יעיל. הממונים שלנו מתפקדים – יותר טוב או פחות טוב, אבל הם מתפקדים. יהיו בחירות ובכך נביא את העניין לידי גמר.
שר הפנים אברהם פורז
¶
אי-אפשר להחזיר על מכונו גוף שכבר חצי שנה אינו מתפקד. זה לא סביר. מעבר לכך, אתם יודעים שהכנסת אישרה את האפשרות שהממשלה, לפי הצעתי, תפזר רשות מקומית לצורכי איחוד בתום שלוש שנים. הקדנציה נגמרה. אותם אנשים באבו סנאן – שייבחרו מחדש. צריך לעשות בחירות בכל הרשויות האלה. בתקופת הביניים צריך לתת לניהול שלנו לעבוד.
דוד אזולאי
¶
אני שואל את השר. האם הפקידים הללו יהיו כפופים לשר בתקופת הביניים הזאת? הם יפעלו ולא ינסו להיות עם צד זה או אחר? שימלאו תפקידם נאמנה. זה חשוב מאוד, בתקופה רגישה כל כך, לאחר משבר גדול כל כך.
היו"ר יורי שטרן
¶
לא, הם מונו על-ידי הממונה על המחוז. באבו סנאן מונה אדם שבפעם הראשונה זה שנים רבות, אולי בכלל בפעם הראשונה בתולדות היישוב הזה, סגר את המועצה ביום האדמה. והוא נציג ממשלת ישראל.
היו"ר יורי שטרן
¶
זה דבר זוועתי. כשהיתה הנהגה מקומית, היא לא סגרה. נציג הממשלה סגר. שלחתי לך מכתב בעניין.
שר הפנים אברהם פורז
¶
רבותי, הדרג המקצועי במשרדי עסק בזה, אני אפילו לא יודע מי האנשים, אין לי מושג. אמרו לי שחייבים לעשות זאת כי אחרת היישובים אינם יכולים להתנהל.
יצחק הרצוג
¶
אם כבר אנחנו בפורום כזה, אני רוצה לומר לשר שאנחנו מוטרדים מאוד: יש רשויות מקומיות ערביות ודרוזיות שעוד לא קיבלו כסף. תראה מה ראינו בראמה אתמול – 11 חודש האזרחים לא קיבלו שכר. אין תהליך זירוז?
שר הפנים אברהם פורז
¶
אנחנו רוצים לעזור לכולם. אין לי עניין שיהיו משברים, אין לי עניין שלא ישלמו לעובדים. יש לי עניין הפוך. אנחנו עוסקים בכך.
אני מציע לכם: קבעו מועד לבחירות. אם המצב נראה לכם לא טוב, מבחינתי אתם יכולים לקבוע את המועד אחרי 90 יום – מה המינימום?
יהודה זמרת
¶
90 יום זו התקופה שהחוק מחייב. איננו יודעים מתי הוא ייכנס לתוקפו, אבל נדרש גם זמן היערכות – עבודות טכניות שצריך לבצע.
שר הפנים אברהם פורז
¶
זה חוקי שהוועדה תקבע ששר הפנים יקבע את מועד הבחירות בצו, לא יאוחר ממועד מסוים?
שר הפנים אברהם פורז
¶
תכתבו ששר הפנים יקבע את המועד המדויק, לא לפני 90 יום ולא אחרי 120 יום מיום אישור החוק בכנסת.
שר הפנים אברהם פורז
¶
תקבעו 100-120 יום, ותנו לי אפשרות לקבוע את המועד המדויק, אחרי שאתייעץ עם הגורמים המקצועיים.
היו"ר יורי שטרן
¶
כבוד השר, נעשה הצבעה אבל לא נתפזר, כי יש עוד שאלה של ניהול שוטף. הרי היישובים האלה לא מקבלים כסף.
היו"ר יורי שטרן
¶
פניתי למנכ"ל המשרד בשם הוועדה, וקיבלתי תשובות שמשמעותן שהמשרד מתנהל כאילו אין מהלך כזה בכנסת. הם מדברים על הרשות.
שר הפנים אברהם פורז
¶
חבר הכנסת שטרן, אתה צודק, אנחנו חייבים להבטיח שבתקופת הביניים הרשויות האלה יתנהלו באופן מתקבל על הדעת. זה ייעשה כך. אנחה את אנשי המשרד שלי לגרום לכך שבתקופת הביניים,
שר הפנים אברהם פורז
¶
ודאי. המטרה כרגע לגרום לכך שהתושבים יקבלו שירותים מוניציפליים. ברור שמי שנמצא שם לא יוכל לעשות תוכנית הבראה. הוא יעזוב בעוד שלושה חודשים. נוודא שבתקופת הביניים יינתנו שירותים ברמה,
שר הפנים אברהם פורז
¶
משפטית, פורמלית, הוא ראש המועצה עד הבחירות. בפועל אנחנו יודעים שהוא מנהל יישוב אחד ולא יותר.
שר הפנים אברהם פורז
¶
רבותי, באופן פורמלי האיש הוא ראש הרשות עד שיהיו חמישה שיחליפו אותו על-ידי בחירות. דה פקטו אנחנו מנהלים את היישובים האחרים בלעדיו.
היו"ר יורי שטרן
¶
אבל בתקופה הזאת שהוא ראש המועצה המאוחדת, שלא תתקיים בעוד כמה חודשים, מי מנהל את ירקא? הוא?
שר הפנים אברהם פורז
¶
אני לא יודע לתת לך תשובה. אם יהיה צורך, הוא יהיה גם בירקא. אם בירקא הכול עובד לפי הכללים, בסדר.
ואסל טאהא
¶
לפי המידע שיש לי באבו סנאן ראש המועצה לשעבר וממלא מקומו עודם חותמים על השיקים, אף-על-פי שיש מרכז.
יהודה זמרת
¶
זה יהיה לפי הסיעות שהיו ערב האיחוד. היא מתכנסת רק לצרכים האלה. מנהל הבחירות צריך לכנס אותה.
יחזקאל לביא
¶
חבר הכנסת אזולאי, הבהרתי את זה אתמול, לגבי מה שמר שיל"ת מתכוון: זה ייעשה רק לצורך ההזדהות, לא יותר. מתכנסים פעם אחת ולא יותר.
דוד אזולאי
¶
אני רוצה להוסיף דבר אחד. בסעיף 8, אחרי המילים "שר הפנים ממונה על ביצוע הוראות חוק זה והוא רשאי" – צריך להוסיף "באישור ועדת הפנים" – ואז להמשיך: "לקבוע הוראות לביצוע".
היו"ר יורי שטרן
¶
בסדר. אנחנו נצביע על הצעת החוק. מי שרוצה להגיש הסתייגויות יעשה את זה עד יום שני הבא – זהו היום האחרון לקבלת ההסתייגוות. אני מניח שביום שני או שלישי החוק יעלה למליאה.
מרים פרנקל-שור
¶
כדי שהחוק יעלה ביום שני צריך להניח אותו היום. יש בעיה להניח אותו היום, לכן הוא יונח ביום שני.
מרים פרנקל-שור
¶
היות שמדובר בשתי הצעות חוק והן עולות לקריאה ראשונה כהצעת חוק מאוחדת, עלינו לפנות לוועדת הכנסת כדי לקבל אישור למיזוג ההצעות. אני מבקשת שתתקבל החלטה על מיזוג ההצעות להצעת חוק אחת, ואנחנו נפנה לוועדת הכנסת להסדיר את העניין.
היו"ר יורי שטרן
¶
בסדר. מי בעד מיזוג ההצעות? אושר פה אחד.
אני רוצה לסכם: אני מקווה שיקרו שני דברים כתוצאה מהחקיקה הזאת, במישור הכללי. קודם כול כוונתנו להיטיב עם התושבים, כמובן.
היו"ר יורי שטרן
¶
אנחנו רוצים שהכפרים יתנהלו כמו שצריך, שהתושבים ירוויחו ושהחוק הזה באמת יסייע לכפרים הדרוזים. כולנו התגייסנו לטובתם כי אנחנו רואים בתושבים הדרוזים של המדינה גם אזרחים שווי זכויות וגם אזרחים נאמנים, שמשרתים בצה"ל, שנאמנים למדינה.
במישור הכללי אני, לפחות, מקווה שיקרו שני דברים: קודם כול, שהלקח הזה יילמד גם בחשיבה לעתיד על האיחודים למיניהם.
היו"ר יורי שטרן
¶
רבותי, כבדו קצת את מי שמדבר, במקרה זה אני. אני מקווה שהמערכת תלמד את הלקח, ובפעם הבאה כשתביאו תוכניות איחוד הן גם תהיינה מחושבות יותר וגם מתואמות יותר עם התושבים, עם רצונם, עם אורח חיים וכו'.
היו"ר יורי שטרן
¶
קודם כול זאת עבודה מקצועית של המשרד. שנית, אני תקווה שהנושא הזה לא יהווה שום תקדים בשום מקום אחר, ולא יקומו לנו מהומות במקומות אחרים.