פרוטוקולים/זכויות הילד/8144
5
ועדה למאבק בנגע הסמים
26.01.2004
פרוטוקולים/זכויות הילד/8144
ירושלים, כ"ח באדר, תשס"ד
21 במרץ, 2004
הכנסת השש-עשרה נוסח לא מתוקן
מושב שני
פרוטוקול מס' 36
מישיבת הוועדה למאבק בנגע הסמים
יום שני, ג' בשבט התשס"ד (26.01.2004), שעה 11:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-16 מתאריך 26/01/2004
פרוטוקול
סדר היום
החלת סעיף 46 לחוק רשות השידור על תשדירי הרשות הלאומית למלחמה בסמים
היו"ר איוב קרא
¶
שלום, אנו דנים היום בנושא החלת סעיף 46 לחוק רשות השידור על תשדירי הרשות הלאומית למלחמה בסמים. אני חושב שזה נושא מאוד חשוב בראייה הכוללת של המלחמה בנגע הסמים. זו מלחמה, כמו שלפיקוד העורך יש מלחמה, אני חושב זו מלחמה מסוג אחר אבל זו מלחמה. אנחנו צריכים בסופו של הדיון להביא למצב שאנחנו, כוועדה, נקרא לכל הגורמים לשנות את התקנות או את החוקים כך שלפי סעיף 46 תוכל הרשות למלחמה בסמים, או כל מי שנוגע לסוגייה הזו, במקרה זה מדובר ברשות השידור, לפרסם כמו פיקוד העורך וכמו משטרת ישראל במדיה הציבורית את מלחמתה זו, שבעינינו היא לא פחות חשובה מכל מלחמה אחרת, לפחות כמו שזה נראה היום. אני מזמין את שמאי גולן מהרשות למלחמה בסמים להאיר את עינינו בקשר לנושא הזה - איפה זה עומד ומה האפשרויות לקדם את זה?
שמאי גולן
¶
הנושא הזה התגלגל לאט-לאט במדרון מאז 1993 ותמיד בחדר הזה, פה במשרד ראש הממשלה, גם בישיבת הממשלה וגם בוועדת שרים נכנסו לתוך פינות של החוק. זו הטעות. נכון שבסופו של דבר נצטרך לטפל בחוק או בתקנות. צריך לזכור שסעיף 46 לחוק רשות השידור אומר שהממשלה יכולה לפרסם את הודעותיה בכלי השידור הממלכתיים וכו', ונכון שלא תוקנו תקנות.
שמאי גולן
¶
גם על זה יש ויכוח. אני מוכרח לומר לכם שבהתייעצות של היועץ המשפטי, משרד ראש הממשלה לאורך כל הדרך ידע להבחין ואמר: "חברים, אל תאחזו בתקנות, התקנות הן בסך הכל פרוצדורה שבאה לסדר איך עושים את הדבר הזה אבל פעם אחת שהחוק אומר שהממשלה רשאית וזכאית לשדר את הודעותיה אז גם בהעדר תקנות תמצאו את הפרוצדורה". אני לא רוצה להיכנס לפינה של החוקים אלא לומר קצת משהו אחר. אבל בגלל אותו העדר תקנות נקבעה נורמה מסוימת שההודעות או התשדירים - ואני לא רוצה שניכנס בחדר הזה לדיון בהבדל בין הודעות ותשדירים, זה היינו הך גם לפי המילון - עד היום היה מן נוהג כזה שרק שידורי המשטרה בתחום החבלה, המטענים, או הג"א ופיקוד העורף בתחום מסכות האב"כ, היו נכנסים לתוך העניין הזה. תמיד אמרו שאי אפשר לפתוח פתח לעוד 18,000 עמותות וארגונים בארץ ישראל כי "מה יהיה?" אז על ה"מה יהיה" הזה אני רוצה לומר שני משפטים - הרשות הלאומית למלחמה בסמים איננה כמו עוד 18,000 עמותות, היא רשות סטטוטורית, היא משרד ראש הממשלה. יש בארץ הזאת אולי עוד גוף אחד דומה לה ב-90%, וזו הרשות הלאומית לבטיחות הדרכים, ולא המנהל לבטיחות בדרכים כפי שראיתי כאן באחד המסמכים - המנהל כבר מזמן מת. יש שתי רשויות לאומיות שעובדות על פי חוק, שייכות למדינה הזאת, שייכות לממשלה, ואי אפשר להשוות אותן, עם כל הצער שבלב, לאגודה למלחמה בסרטן או למניעת עישון או לאלף ואחד דברים אחרים. אגודות ועמותות הן דבר אחד ורשויות של ממשלה, של המדינה, הן דבר אחר. מה עוד, שבאחת מישיבות הממשלה האחרונות ראש הממשלה קם ואמר שהסמים הם איום אסטרטגי על החברה במדינת ישראל. עכשיו, ממה נפשך? אנחנו מוציאים המון כסף היום כי אתה לא יכול לקיים לא את המסע להורים שיתעוררו, לא את האווירה הציבורית ולא את המסרים הכפולים מבלי לפנות בכלי התקשורת ההמוניים, וזו הטלוויזיה, אין קונצים בעניין הזה. זה עניין של כסף. אנחנו מוציאים מיליונים של שקל לזכייני ערוץ 2, והנה יש לנו את הערוצים הממלכתיים - הטלוויזיה הישראלית, קול ישראל וגלי צה"ל. ואז אומרים לי דבר כזה: "אבל רשות השידור עושה כסף". אז אני שוב לא רוצה להיכנס לחוק, אבל המימון של רשות השידור לא מגיע מפרסומות ומתשדירים, המימון שלה מגיע מאגרות שכל תושבי מדינת ישראל משלמים. אם יש בעיית כסף אני לא צריך לפתור אותה, יפתור אותה מישהו אחר. פה צריכה להתקבל ההסכמה וההחלטה שתשדירי המלחמה בסמים דינם כמו שדיברנו ולא להיאחז בעניין הכספי. אז אומרים לי משהו אחר: "אבל אין מקום, יש גבול לכמה הודעות אפשר להכניס בתוך הערוץ הזה", אבל בכל פעם, לאורך כל שנותיי, בין ברשות הלאומית לבטיחות בדרכים, בין במשרד איכות הסביבה ובין ברשות למלחמה בסמים, פעם אחת עוד לא אמר לי מישהו: "סליחה, אין מקום, אל תיכנס", כי כשאני משלם כסף אין מגבלה לעניין הזה. כלומר, גם בזה אי אפשר כבר להיאחז, וראיתי כאן את השורה הזו מנצנצת באיזשהו מקום. נדמה לי שאחרי דרך הייסורים מ-1993 בעניין הזה, לאור מצב הסמים ולאור ההבחנה החוקית בין הרשות למלחמה בסמים לבין עמותות ואגודות אחרות, הגיע הזמן שנצא מסעיף התקנות הזה או שנטפל בתקנות, נחיל את הרשות הלאומית למלחמה בסמים כמו פיקוד העורף וכמו משטרת ישראל, ואולי יש עוד דוגמה, אינני יודע, נסגור את זה בהיבט החוקתי הסטטוטורי בו אנחנו צריכים לטפל בחדר הזה ולא נדון כרגע בעניין הכספי. אם יש בעיה כספית לרשות השידור היא תבוא למי שצריך ותבקש כסף.
עו"ד תומר קרני
¶
כן, עו"ד תומר קרני מרשות השידור. אנחנו מתנגדים להרחבה של סעיף 46 על הרשות למלחמה בסמים, כמו גם בכלל על רשויות נוספות מעבר למה שכתוב בסעיף. ההודעות ששודרו מכוח הסעיף הזה מאז ומתמיד היו הודעות שהיו בשעת חירום, הודעות של הצבא ושל המשטרה, כמו למשל בזמן מלחמת המפרץ, ערכות מגן וכד'. הסוגייה של הרשות למלחמה בסמים וכן רשויות, אגודות ועמותות נוספות מעולם לא שודרו. למרות שנאמר פה יש הבחנה, אני לא בטוח שההבחנה הזו כזו משמעותית פה. היו המון פניות, גם של מכבי אש וגם של גופים נוספים, ואנחנו סירבנו לכולם מכוח העיקרון שהמודעות האלה הן מודעות של שעת חירום בלבד ורק בנושאי ביטחון, כך היה תמיד.
לעניין הכסף וזמן השידור - אם נפתח את הסעיף הזה ונצרף את הרשות למלחמה בסמים דעתנו היא שאחר כך לא נוכל לסרב לבקשות דומות שיגיעו מגופים נוספים, לרבות משרדי ממשלה נוספים. היום גם כשמשרד ממשלתי רוצה לתת הודעה לציבור, עם כל הכבוד, אפשר לעשות את זה ולהכין תשדיר שירות בתשלום. הכסף הוא משמעותי, רשות השידור לא יכולה לממן הודעות מטעם כל גוף, רשות או משרד ממשלתי שיחפוץ בכך. תשדירי השירות מהווים הכנסה מסוימת לרשות השידור בנוסף על האגרות, גם כך האגרה יורדת ומקוצצת, תקציב רשות השידור מקוצץ גם כך, אנחנו נטיל עכשיו מעמסה שרשות השידור לא תוכל לעמוד בה, ושוב, אני מסתכל לא רק על הרשות למלחמה בסמים אלא על רשויות נוספות שידרשו את זה ואי אפשר יהיה לסרב לבקשות שלהן. למעשה נפתח פה פרצה שתאפשר לכל מי שיחפוץ בכך לשדר תשדירי שירות בלי תשלום. גם זמן השידור הוא אלמנט. זמן השידור של תשדירי שירות הוא זמן מוגבל. זה יהיה לא הגיוני להגיד שכל גוף, רשות או משרד ממשלתי שירצה לתת הודעה, נהיה חייבים לשדר אותה. אז איפה נשדר תוכניות שרשות השידור מחויבת להן על פי חוק? כל זמן השידור יתמלא בתשדירים מטעם הממשלה. לתשדירי שירות יש זמן מוגבל, מוקצב, למרות שאנחנו מקבלים עבורם תמורה. עובדה היא שלא כל היום אתה רואה תשדירי שירות ברצף בטלוויזיה, למרות שאנחנו מקבלים עבורם תמורה.
מכל הסיבות האלה אנחנו סבורים שאין מקום להחיל את הסעיף הזה, אנחנו חושבים שזה יטיל מעמסה כבדה מאוד על רשות השידור, גם מבחינת זמן שידור וגם מבחינת העלות. בעקרון, אין מניעה שרשות השידור תשדר תשדירי שירות בתשלום מטעם הרשות למלחמה בסמים, ואני חושב שעושים את זה. חשיבות הנושא ברורה ואין על כך ויכוח.
עו"ד תומר קרני
¶
בתשלום. ההודעות היחידות שהיו לא בתשלום, מכוח סעיף 46, הן הודעות של הממשלה והצבא, בעיקר הצבא והמשטרה בשעות חירום, כמו ערכות המגן במלחמת המפרץ. כדרך שגרה אין דברים כאלה.
שמאי גולן
¶
החוק אומר את זה מאוד פשוט - הודעות הממשלה, הודעות הג"א והצבא, כשבהעדר תקנות הפרוצדורה קבעה דבר מאוד מוזר, שיכול להיות שהיום לא מיושם בפועל - הגופים האלה שרוצים, הממשלה או שני הגופים שאמרנו, צריכים לפנות למזכיר הממשלה ולבקש ממנו. זאת אומרת, זה לא כמה שהם רוצים. זה לא שמחר משטרת ישראל מחליטה שהיא רוצה כל יום מאה הודעות והיא תנחה אותם לעשות מאה הודעות, זה לא עובד ככה. על פי החוק הקיים היא צריכה לפנות למזכיר הממשלה, וזה בדיוק מה שאני רוצה - הודעת הממשלה על פי מגבלות, או קריטריונים, או נורמות שיקבע מזכיר הממשלה, או מי שתקבע הממשלה מטעמה. הוא יקבע כמה, זה לא שאני אבקש 500 הודעות ומיד יהיו מחויבים לשדר 500 הודעות, אלא על פי כללים שייקבעו, כמו שמתנהגים היום כלפי המשטרה ופיקוד העורף, כך יתנהגו מול הרשות למלחמה בסמים, במיוחד בסיטואציה הנוכחית.
מרב אלבז-תורג'מן
¶
לגבי עמדת היועץ המשפטי - אנחנו רואים בזה איזושהי הפקעת זמן שידור וראוי שזה ייאמר במפורש בחקיקה. מכוח חוק רשות השידור ראש הממשלה מוסמך להתקין את התקנות האלה, הוא האחראי על פי החוק לביצוע התקנות. הרשות הלאומית למלחמה בסמים היא גוף מתוקצב, בגלל שזה גוף מתוקצב לדעתי ראוי שזה קודם כל יבוא מתוך התקציב שלו. אם יש להם בעיה של תקציב שיפנו לגוף שמתקצב אותם, שיפנו למדינה להרחבת התקציב. לגבי זמני השידור שנלקחו ברשות השידור, זה באמת היה במצב של מקרי חירום.
שמאי גולן
¶
משטרת ישראל משדרת כל הזמן תשדירים לגבי חשד למטעני חבלה, לא רק במלחמת המפרץ, בצורה שוטפת.
שמאי גולן
¶
לא דיברתי על כמות כרגע. אני גם לא מדבר על כמות, אני מדבר על החלת העיקרון בחוק או בתקנות.
עו"ד תומר קרני
¶
אני מצטרף להערה שנאמרה כאן לגבי העובדה שהרשות היא גוף מתוקצב, כמו שרשות השידור היא גוף מתוקצב.
עו"ד תומר קרני
¶
לכן צמצמנו את זה לשעת חירום בלבד. ודאי שלא רשות השידור, כגוף מתוקצב, היא זו שצריכה לשאת בעלויות של כל תשדיר למען המלחמה בסמים, חשובה ככל שיהיה, ואני מסכים שהיא חשובה.
מרב אלבז-תורג'מן
¶
לא הם אמורים ולא אתם אמורים, זו רק הממשלה. צריך לשבת בוועדת שרים ולהחליט אם הם מתקינים תקנות לעניין הזה, זה חייב להיעשות בתקנות.
מיכאל מירו
¶
ברשותך, אני רוצה לתת אנלוגיה - פה מדובר על שירותים שניתנים לגופים, במקרה זה סטטוטוריים או גופים ממשלתיים. המקובל הוא שתמיד יש שיקול כספי לדבר הזה. למשל, כשהולך גוף ממשלתי לדיון משפטי הוא מקבל סיוע ממשרד המשפטים אז יש שיפוי שעובר מאותו משרד למשרד המשפטים כדי לכסות את השירות שהוא מקבל. אנחנו מדברים פה על עלויות של שוק חופשי ולעניין של מקובלות בתוך ממשל. בתוך ממשל, ברגע שיחידה אחת עושה משהו עבור יחידה אחרת, יש העברות תקציביות.
היו"ר איוב קרא
¶
כשהמשטרה, משרד הביטחון/פנים, עושה את הפרסומים שלו לא להפריע כשבודקים מטען וכו', הם משלמים עבור זה?
עו"ד תומר קרני
¶
צריך לבדוק את זה לגופו. אני יודע שהמשטרה לא משלמת אבל יכול להיות שעל קמפיין מסוים היא כן משלמת.
היו"ר איוב קרא
¶
אני לא מדבר כללית, אני מדבר על המלחמה בתאונות הדרכים, למשל, או על מלחמה בטרור. יש לפעמים פרסומים כאלה.
שמאי גולן
¶
על בטיחות בדרכים משלמים, על התגייסות המשטרה משלמים. שני הגופים לא משלמים על הדברים הברורים שלהם - פיקוד העורף על מסכות אב"כ או מה שהוא רוצה בתחומו ומשטרת ישראל בתחום החבלה והתרעות על מטענים. על זה לא משלמים.
שמאי גולן
¶
בשעתו הוגש, יש כאן את כל התכתובת. שרת התקשורת דאז, שולמית אלוני, באיזשהו מקום התנגדה. קירשנבאום היה אז המנהל, הוא התנגד אז כמובן שהיא התנגדה, מבחינת העניין הכספי, והתשובה שניתנה מהיועץ המשפטי למשרד ראש הממשלה הייתה המלצה לרדת מהעניין הזה כדי לא להביך את הממשלה, ואם אני לא טועה קיבלנו 5 מיליון שקלים אד הוק לטובת קמפיין כדי שנרד מהעניין הזה. אני חושב שטעו כשעשו את זה כך. מה זה לא להביך? תשב הממשלה על המדוכה, תדון בזה, אם היא תחליט שלא אז לא ואם היא תחליט שכן אז כן. אין פה עניין של מבוכה, היא צריכה לשבת ולהחליט, או כוועדת שרים, או לא כוועדת שרים, היא צריכה לקבל החלטה.
מיכאל מירו
¶
יש עניין שפה חקיקה תכנס לדבר שהוא בעייתי. תבוא הכנסת ותחוקק את החוק ורשות השידור תיסגר - מה הרווחת מזה? היא תיסגר. בוא תבין את המשמעות של זה - המשמעות היא שעכשיו זה סמים, מחר זה תאונות דרכים, מחרתיים זה סרטן. הכל גורם למוות. אתה יודע מה? גם זיהום אוויר. למה שהמשרד לאיכות הסביבה לא יקבל? זיהום אוויר היום הורג 1,100 בני אדם בשנה, זה הרבה יותר מטרור. אני מאוד מאמין בהבנות, צריך להגיע ולראות איך מסתדרים מבחינה תקציבית הם ואנחנו. בכל הדברים האלה אפשר להסתדר, אפשר למצוא מחירים מיוחדים לפרוייקטים מיוחדים ושיתוף פעולה מערכתי כמו שאנחנו עושים. אני לא בטוח שכדאי להיכנס לנושא החקיקה. אני קורא לזה יתר רגולציה. ברגע שנכנסים ליתר רגולציה מתחילים להסתבך, כי אז רשות השידור תהיה מחויבת על פי חוק לשדר, היא תשדר כי אין מה לעשות, זה החוק, והתקציב שלה ייגמר. אז מה יצא לנו מזה? שהרשות תיחנק כי היא מקבלת קווצ'ים מכל מקום. גם באגרה מקצצים, מתוך אלפיים אגרות מצאו דווקא את האגרה היחידה לקצץ בה, אגרת רשות השידור. הבדיחה היא שאפילו את אגרת דיג בים המלח לא ביטלו והיא עדיין קיימת בחוק.
מיכאל מירו
¶
אני יודע, לכן אני מציג את זה לפניך. בזה לא נגעו אבל באגרת רשות השידור נגעו. מצד אחד מצמצמים לך את ההכנסות, אומרים לך: "תסתדר בכוחות עצמך" ואז באה תביעה, לגיטימית, כי שמאי ואני עובדים הרבה שנים ביחד והנושא הזה בדמי ובנפשי, אני לא לחינם פה, אבל יש עניין של עלויות שאנחנו לא נוכל לעמוד בהן. מערכתית צריך לחבר יותר את הקשרים אבל אני לא בטוח שהחקיקה תהיה לטובת המערכת, לא לטובת הנציג הממשלתי וגם לא לטובתנו.
שמאי גולן
¶
אני חושב שהגיע הזמן להעמיד את זה במבחן האחריות הממשלתית. הממשלה לא יושבת רק משר שמופקד על הסמים, הממשלה תדון במה שאתה אמרת וזה ייאמר שם בצורה ברורה. זה לא נושא של גניבות בעיתוי הזה מכיוון שלמשל בתקציב 2004 אין לי שקל אחד לקמפיין.
מיכאל מירו
¶
אנחנו שני גופים סטטוטוריים שנמצאים בדיוק באותה בעיה, אתה רשות ואני רשות ושנינו נאנקים תחת הנטל, אז לא צריך להפיל אחד את השני.
שמאי גולן
¶
זו זווית הראייה שלך, באותה מידה אני יכול לשאול מה פתאום שהמשטרה תקבל חינם ומה פתאום שפיקוד העורף יקבל בחינם, מדובר פה ב-30 מיליון שקל בשנה, בואו נחלק את זה בינינו.
שמאי גולן
¶
אני לא רוצה לפתור את בעיות המשטרה, כמו שאני לא רוצה לפתור את בעיות הג"א, אני רוצה לטפל את הבעיות שלי. החדר הזה, הוועדה למלחמה בנגע הסמים, היא צריכה להעמיד את זה במבחן הברור מאוד של לבוא לממשלת ישראל ולומר לה: "חברים, זה העניין, אז הסמים לא היו במצב כמו שהם היום כי אם כן היו מכניסים את זה לאותה מסגרת".
מיכאל מירו
¶
למה לא את איכות הסביבה? אמרתי לך, 1,100 בני אדם מתים בשנה, מסמים מתים בקושי כמה עשרות. בתאונות דרכים מתים 560 בני אדם בשנה.
שמאי גולן
¶
אני מדבר איתך כי אתה נמצא בוועדה. כאשר מטפלים בבטיחות בדרכים אז קמה עמותה כמו "אור ירוק", שאתה מכיר היטב, ותורמת כסף שהלוואי והיה לנו אותו לעשר שנים לפרסום בטלוויזיה. כאשר עושים קמפיין לאיכות הסביבה מביאים כסף מספונסרים. סמים זה הדבר האחרון שמישהו בעולם יתמוך בו, בוודאי לא בארצנו. ואין מה לעשות, אין לנו שקל אחד. לכן אני לא מסתכל על צרות של אחרים, אני מסתכל על שלי וכאשר החוק עומד לצדי, כאשר כתוב במשפט הראשון של החוק "הודעות הממשלה", אם ממשלת ישראל תחליט שהודעותיה כוללות סמים זה יעלה לדוכן הממשלה ויחליטו. אני רוצה לראות ממשלה שתגיד שהסמים זה לא הודעותיה. אני רוצה להעמיד את זה למבחן השרים. שיגידו שהודעות הרשות למלחמה בסמים זה לא עניינים, או לחלופין, אם הם לא רוצים לעשות את זה, שיקומו ויגידו: "קחו בבקשה 20 מיליון שקל לקמפיין". שיגידו, אין לי בעיה.
עו"ד תומר קרני
¶
כמו שאמרנו מקודם, זה יכול לפתוח פתח לזה שכל משרד ממשלתי יבוא לממשלה ויגיד: "ההודעה שלי צריכה להיות הודעת הממשלה" וכל יום יהיו לנו שעתיים במשך היום בשידור בטלוויזיה וברדיו הודעות הממשלה על חשבון זמן תוכניות הדרמה, חדשות וכו' ועל חשבון תקציב רשות השידור.
היו"ר איוב קרא
¶
אם הפרסומת שלהם, שהיא בדיוק 10 שניות, תהיה פעם בערב, החברה יכולה רק לצאת נשכרת מזה. בסך הכל מדברים על תשלום אגרה. מילא, אם לא היה תשלום אגרה של הציבור, אבל הציבור נגוע היום אולי באחת הסוגיות הקשות, זו מלחמה. מי שלא קרוב לזה לא מבין את המשמעות של זה, זו מכת עולם, זה הנזק אולי הכי גדול לחברה בישראל. אנחנו מדברים על השידור הציבורי, שבחלקו ממומן באגרה של הציבור, אז מדוע לא לעזור לו בעניין?
מיכאל מירו
¶
אתה צודק באלף אחוז, דעתי כדעתך, רק אני חושב ששיטת העבודה צריכה להיות אחרת. לא לבוא איפה שזה עלול לפגוע בכיס אלא לבוא בדרך החדשותית, יש הרבה דברים שאפשר לעשות, ושמאי יודע את זה מפני שאנחנו עושים יחד כבר כמעט עשר שנים מבצעי שידור, אין עם זה שום בעיה וזה הרבה יותר אפקטיבי. אני טוען שהדרך של ההידברות, בגלל שאנחנו גוף תקשורתי, הרבה יותר טובה מאשר ללכת על רגולציה. בואו נלך על הידברות, אני בטוח שהמנכ"ל ישמח לקבל את חיים משיג לשיחה בעניין הזה אם נגיד לו את זה והם יגיעו ביניהם להסדרים.
היו"ר איוב קרא
¶
נעשה משהו אחר, כפשרה. אני אגיש הצעה לתיקון החוק, אני לא אתקדם בעניין הזה ואני אתן לכם להתדיין בעניין הזה.
שמאי גולן
¶
כאילו לא עשית כלום. פגישות בינינו לבין מנכ"ל רשות השידור? אנחנו עובדים הרבה יחד, אין לנו בעיה.
קריאה
¶
רק תיקון חקיקה, חבל על הזמן. חוות דעת של היועץ המשפטי לממשלה טוענת שאי אפשר, מותר רק הודעות בענייני ביטחון או הודעות שעת חירום.
עו"ד תומר קרני
¶
דובר שם באופן כללי על זה שרשות השידור רשאית לדרוש תשלום עבור הודעות כאלה של גופים חיצוניים, לא דובר שם דווקא על האגודה אלא על גופים חיצוניים בכלל. עמדת רשות השידור, שצמצמה את תחולת הסעיף הזה רק להודעות חירום על רקע ביטחוני, התקבלה בבג"ץ.
שמאי גולן
¶
אסור לסגור את זה בחדר הזה. אני אומר לכם שהעניין החוקי חייב לעלות לשם. סיכוי סביר שהיא תחפש את הפשרה, אין לי ספק, אבל אני רוצה שזה יהיה בחדרה מכיוון שזו הדרך לקבל את הכסף.
היו"ר איוב קרא
¶
הבנתי. אני אגיש הצעת חוק בעניין הזה ונגלגל את זה, אני לא יודע אם ועדת השרים לענייני חקיקה תקבל את זה.
שמאי גולן
¶
אם אתה תעלה הצעת חוק אנחנו בפגישה איתו נאמר לו שעל סדר היום הצעת החוק שלך וכך נביא את זה למצב שבסוף ייכנס הכסף.
היו"ר איוב קרא
¶
אנחנו מסיימים בדברים אלה: אנחנו רואים במלחמה בנגע הסמים בישראל ומלחמתה של הרשות הלאומית למלחמה בסמים מלחמה חברתית שדומה למלחמתם של פיקוד העורף ומשטרת ישראל בסוגיית הסמים. העניין מצריך גם את התערבות המחוקק כדי שהשידור הציבורי יתחשב בצרכים של הרשות הלאומית למלחמה בסמים. בהתאם לכך, ח"כ איוב קרא, יו"ר הוועדה למלחמה בנגע הסמים בכנסת, יגיש הצעת חוק הבאה לתקן את סעיף 46 לחוק רשות השידור או להתקין תקנות על מנת שיתאפשרו הודעות גם לרשות הלאומית למלחמה בסמים, או לקדם הבנה עד חקיקת החוק באמצעות משרד ראש הממשלה בסוגיית המלחמה הזאת בנגע הסמים בין כל הגורמים שהוזכרו. תודה רבה.
הישיבה ננעלה בשעה 11:30