פרוטוקולים/ועדת הפנים/7611
5
ועדת הפנים ואיכות הסביבה
24.12.03
פרוטוקולים/ועדת הפנים/7611
ירושלים, ה' בטבת, תשס"ד
30 בדצמבר, 2003
הכנסת השש-עשרה נוסח לא מתוקן
מושב שני
פרוטוקול מס' 115
מישיבת ועדת הפנים ואיכות הסביבה
מיום רביעי כ"ט בכסלו התשס"ד (24 בדצמבר 2003) בשעה 9:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-16 מתאריך 24/12/2003
חוק לתיקון פקודת בתי הסוהר (מס' 26), התשס"ד-2003
פרוטוקול
סדר היום
הצעת חוק לתיקון פקודת בתי הסוהר (מס' 25), התשס"ד – 2003.
מוזמנים
¶
גלעדה הלמן – מנהלת מתקן משמורת, המשרד לבטחון פנים
שמעון בר-גור – המשרד לבטחון פנים
עודד ברוק – עוזר ליועץ המשפטי, המשרד לבטחון פנים
משה מלול – סגן הרמ"ט המבצעי, המשרד לבטחון פנים
מנשה בר-און – ראש החטיבה הקונסולרית, משרד החוץ
רפ"ק אורנה נחמני – יועצת משפטית מחוז מרכז, המשרד לבטחון פנים
איריס סניטקוב – מתמחה בלשכה המשפטית בכנסת
היו"ר חמי דורון
¶
בוקר טוב. נתבקשתי לנהל את הישיבה במקום היושב-ראש הקבוע, יורי שטרן.
אתם מבקשים להאריך את פרק ג' 1, למה?
עודד ברוק
¶
כיוון שהאחריות על ניהול מקומות המשמורת המיוחדים, לפי חוק הכניסה לישראל, לא הוסרה מבתי-הסוהר אנחנו צריכים להמשיך לנהל את המתקן, ולשם-כך אנחנו צריכים את הסמכויות שניתנו הן לסוהרים והן למאבטחים אזרחיים כדי לפעול במתקן ולהפעיל אותו.
עודד ברוק
¶
הנושא נמצא כרגע בדיונים בממשלה, אבל בפועל עדיין לא הוקמה רשות הגירה. קיימת מנהלת שהיא גוף משטרתי שמפעיל את כל נושא ההגירה.
משה מלול
¶
יהיה נכון וצודק להאריך את התקופה בשנה תוך הבעת מחאה על התאריכים היחידים – כרגע אין כאלה, ואנחנו לא יודעים את הסיבות. זה הרבה יותר אפקטיבי מצדנו מאשר אם נצטרך להופיע שוב בעוד שלושה חודשים.
היו"ר חמי דורון
¶
אני לא אוהב לעשות מחאות ריקות מתוכן. אם הממשלה התחייבה להקים את הרשות, וקיבלה שנה, אם לא נעשה שום דבר – על אחת כמה וכמה.
עודד ברוק
¶
אבל גם אם תוקם רשות, אני מעריך שיצטרכו להמשיך לעשות שימוש במקומות משמורת מיוחדים, כך שנצטרך להמשיך לנהל את המתקן הזה.
היו"ר חמי דורון
¶
או שכן או שלא; משום שאם הקימו רשות מיוחדת, כפי הנראה יבצעו חוק מיוחד בנושא הזה. זו גם הכוונה כפי שהיא מופיעה בחוק המקורי. הזמנתם את משרד ראש-הממשלה?
מנשה בר-און
¶
אנחנו רואים בהקמת הרשות ערך עליון. אי-הקמתה עד עתה לא נראה טוב בעולם. הכניסה לישראל מפוזרת בידי כמה גורמים; ריכוז הסמכויות בידי גורם אחד יקל את העבודה לכולנו.
היו"ר חמי דורון
¶
למה משרד החוץ לא לוחץ על מי שאמור לעסוק בעניין? אני צריך לפנות לשר החוץ, אני מניח.
עודד ברוק
¶
אלה היבטים רחבים שממשלה שלמה מטפלת בה, כיוון שיש הרבה משרדים שמטפלים. זה נכון שההרחקה על-פי חוק הכניסה לישראל היא באחריות משרד הפנים, ודאי שהוא שושבין ראשי בכל החלטה בנושא; אבל כל התחומים האלה הם לאו דווקא באחריותו של משרד אחד. הבעיה היא שקביעה לשלושה חודשים פוגעת ממש בעבודה.
עודד ברוק
¶
מכיוון שיש תקנות שמתקנים על-פי החוק, אז אני צריך להתקין תקנות רק לשלושה חודשים; בינתיים כל הפעילות שלהם היא לשלושה חודשים בלבד, ואם אני צריך להרחיב אותו לאחר-מכן---
משה מלול
¶
לא באנו לפני חודש כי לא סברנו שמישהו שם מכשולים. הטיפול בעניין לא נעשה בעצלתיים, אלא הפעילות נעשית באינטנסיביות, אבל היא לא הגיעה לידי מיצוי.
משה מלול
¶
אנחנו יודעים על פעילות בנושא הזה כי יש מחלוקות שונות וסוגיות שונות שיש להבהיר לפני שמגיעים לכלל החלטה אם תקום או לא תקום רשות הגירה.
משה מלול
¶
כל השיקולים הקשורים להחלטה הם לא האם היא תקום, אלא איפה תקום; מה יהיה צביונה; מה יהיה טיבה.
אורנה נחמני
¶
ב-1 בספטמבר 2002. מאז שהוקמה מנהלת ההגירה ישנם מגעים ודיונים בנושא הקמת הרשות. הנושא הזה מתעכב מכל מיני סיבות, אבל הוא לא מתעכב כי לא דנים בו; כל הזמן יש דיונים בנושא הזה. גם אם תקום רשות ייקח לה זמן להתארגן כרשות בפרק זמן של לפחות שנה.
אורנה נחמני
¶
אם אדוני אופטימי כל-כך אז בסדר. אני קצת יותר פסימית; אני מאמינה שזה יהיה הרבה יותר מהר, כי יש לחץ מאוד גדול להקים רשות הגירה.
אני רוצה לציין שמתקן רנסנס מאכלס היום 500 מקומות משמורת. חשוב לנו לקבל את האישור כדי שלפחות במשך שנה יהיו לנו מקומות משמורת, כי המשמעות היא שאי-אפשר יהיה לבצע את עבודת המנהלת כראוי אם אנחנו מקצצים במקומות האלה, מדובר במאות מקומות. אומנם ב- 1 בינואר אנחנו ממילא נקבל שם 400 מקומות – כלומר, יקוצצו 100 מקומות – אבל עדיין חלק מהם אמורים להיות מקומות אכלוס נשים. כך שעבודתנו תיפגע מאוד אם בכל פעם נצטרך לחכות לאישורים נוספים לעניין מקום המשמורת. אני גם לא בטוחה שאם תקום רשות המקום הזה לא ימשיך להתקיים כי זו רשות שב"ס.
היו"ר חמי דורון
¶
הכל יכול להיות. השאלה הבסיסית היא למה הרשות המבצעת חושבת שהוועדה היא חותמת גומי, זו ההתייחסות בעצם.
משה מלול
¶
אני רוצה להוסיף משהו, ואני רק מניח את זה לפתחו של אדוני, לגבי תחושתם של העובדים האזרחיים ואופן תפקודם בידיעה שבעוד חודשיים-שלושה הדבר ישתנו. יש לזה השפעה גם על ההתנהלות השגרתית שלהם. שונה הדבר אם הם יודעים שהחוק הוארך בשנה. זה עוד שיקול.
עודד ברוק
¶
למה לתלות נושא אחד באחר? זה נושא מקצועי, ויש נושא עקרוני. בנושא העקרוני יכולה הוועדה לקיים דיון, לזמן לכאן את כל הגורמים הרלוונטיים: משרד ראש-הממשלה, משרד הפנים, משרד האוצר, משרד לביטחון פנים, משרד הרווחה, משרד העבודה, ואז ייבחן הנושא העקרוני.
היו"ר חמי דורון
¶
משרד החוץ, איפה אתם עומדים היום כדי לקדם את הנושא הזה? בוועדה לזכויות האדם של הפרלמנט האירופי קיבלנו נזיפות רבות על היחס שמפגינה ישראל כלפי העובדים הזרים. נגרם לנו נזק בעולם בינתיים.
מנשה בר-און
¶
זה מה שאנחנו אומרים. אנחנו מנסים להסביר את עמדתנו ואת מצבנו לנוכח המצב שאנחנו נתונים בו היום, אבל זה לא קשור לנושא רשות ההגירה. כמדינה מתוקנת ודמוקרטית צריכה לקום רשות שתרכז בידה את כל הסמכויות של חוק הכניסה לישראל, כולל משמורת של אזרחים זרים שנכנסים ארצה שלא כחוק, וצריך לגרש אותם.
עודד ברוק
¶
אני רוצה לציין, שהמקום שעליו אנחנו מדברים הוא דווקא סמל למתקן שבו נותנים להם את התנאים הראויים שמגיעים להם עד להרחקתם מן הארץ.
היו"ר חמי דורון
¶
אנחנו נאשר שנה, ואחרי 1 בינואר צריכים להגיע כל משרדי הממשלה להסביר. צריך לקבוע ישיבה דחופה בעניין הזה.
היו"ר חמי דורון
¶
אם לא תקום רשות הגירה, ותבואו שוב בשבוע האחרון של דצמבר לא ידונו פה.
הישיבה ננעלה ב- 9:15