פרוטוקולים/כלכלה/7034
2
ועדת הכלכלה
29/07/2003
פרוטוקולים/כלכלה/7034
ירושלים, כ"ו באב, תשס"ג
24 באוגוסט, 2003
הכנסת השש-עשרה נוסח לא מתוקן
מושב ראשון
פרוטוקול מס' 56
מישיבת ועדת הכלכלה
יום שלישי, כ"ט בתמוז התשס"ג (29 ביולי 2003), שעה 12:40
ישיבת ועדה של הכנסת ה-16 מתאריך 29/07/2003
פרוטוקול
סדר היום
קו רכבת תל-אביב – אריאל – דיון מהיר בהצעתו של חה"כ רשף חן
מוזמנים
¶
חה"כ רשף חן
חה"כ אתי לבני
גילי קניגסבוך אגף תקציבים, משרד האוצר
יוסי שניר מנכ"ל, רכבת ישראל
משה וייס מרכז תכנון, רכבת ישראל
רון נחמן ראש עיריית אריאל
דוד טל
¶
אני פותח את ישיבת ועדת הכלכלה, לבקשת היושב-ראש חבר הכנסת שמחון. על סדר היום קו הרכבת תל-אביב – אריאל – דיון מהיר בהצעתו של חבר הכנסת רשף חן. בבקשה, חבר הכנסת חן, הצג את עמדתך.
רשף חן
¶
פורסם ששר התחבורה נתן הנחיה לעשות תכנון מזורז כדי לקדם הקמה של קו מיוחד בין אריאל לתל-אביב; הנושא תוקצב ב-100 מיליון ש"ח, אם הבנתי נכון. זה עורר אצלי תהיות בנוגע לשיקולים שהביאו את השר להחליט את ההחלטה הזאת דווקא. אני תומך מאוד בפיתוח מערך הרכבות בארץ, לדעתי היה צורך לעשות זאת לפני שנים רבות – לפחות לפני עשרים שנה – אבל לדעתי בראש וראשונה עלינו לפתח את הרכבות בפריפריה. הייתי שמח לראות הנחיה כמו זו שניתנה בנוגע לנתיבות, מעלות ושלומי, למשל. אריאל אינה רחוקה ואינה גדולה. יש תחושה שהדעות הפוליטיות של השר הן המכתיבות את הדברים, שהמטרה הייתה להשיג כותרת ורווח בקרב קהל הבוחרים שלו ולא שיקול ענייני – מה טוב למערך הרכבות במדינת ישראל.
לכן ביקשתי לקיים את הדיון הזה.
דוד טל
¶
כלומר חבר הכנסת חן אומר שהשקפת העולם של השר הממונה על הרכבות היא שהביאה אותו להחלטה לקדם את הנושא הזה.
רשף חן
¶
השקפת עולמו הפוליטית לאומית לעומת השקפת עולמו בנוגע למערך הרכבות במדינה. אני מניח שיש לו השקפת עולם בנוגע למערך הרכבות. אך במקרה יוצא שמתחילים במקום שהוא חושב שיש ליישב.
דוד טל
¶
אני אומר רק שאיני רואה פסול בזה. כל אחד מאתנו, כולל אתה, חבר הכנסת חן, מערב השקפת עולמו בעבודתו היום-יומית. חבר הכנסת חן, אתה נמצא כאן כדי לשכנע עוד ועוד אנשים להתכנס להשקפת עולמך. ולדעתי גם אנשים אחרים, אפילו אנשים שיושבים בדין, שאינם מלאכים, עושים זאת, וכבודם במקומם מונח.
נשמע את חבר הכנסת לשעבר, ראש עיריית אריאל, מר רון נחמן. בבקשה.
רון נחמן
¶
אני לא מכיר אותך בתור חבר כנסת, מר חן, אבל הייתי כאן ארבע שנים. מנהלת הוועדה קראה לפרוצדורה שננקטה כאן, הדיון המהיר, דיון של חירום. לא הכרתי את זה בזמן כהונתי.
רון נחמן
¶
כמי שישב בבניין הזה אני מבין שזהו דיון שבו יש דחיפות בלתי רגילה, שמוכרחים מיד לפתור את הדברים.
רון חן
¶
אני מבקש. אני לא בבית דין שדה, בכל הכבוד לחבר הכנסת החדש. בדצמבר 1996 שר התשתיות לא היה שר התחבורה הנוכחי.
יותר מזה, רשות הנמלים והרכבת, מנהל התכנון – הרנ"ר אז – עשו תוואים חלופיים על-פי דרישה שלי. כשעשו את תמ"א 35 קבעו את הגבולות של התכנון של מדינת ישראל לעתיד לשנת 2020; לא הביאו אז בחשבון שהקו הירוק ישיק לעבר של הקו הירוק. כמו שיש ביוב וכביש, כך יש רכבת. רשות הנמלים והרכבות אז תכננו חיבור מערכתי: ראש העין, אריאל, שכם, עפולה. כל זה מתחבר לרכבת העמק. זה לא קשור לשר ליברמן , זה מ-1996.
הדבר הזה עבר בכל הערכאות. לא יכול לומר שגב' דינה רצ'בסקי, שהייתה יושבת-ראש המועצה הארצית לתכנון ובנייה, חברה של השר ליברמן. ב-1998 כתבו חברי ועדת העורכים של תמ"א 23: "השינוי המוצע בתמ"א 23 הנו תוספת מסילת ברזל מראש העין ועד לאריאל. התוואי המוצע מתחיל בחיבור למסילה המזרחית, עובר את מחלף קסם…" וכן הלאה. "מטרת הקו: שירות רכבתי לאריאל… בעתיד ניתן יהיה להמשיך קו זה בסמוך לשכם, ג'נין, … רכבת העמק".
אני מאוד מעריך את העבודה שאנשים עושים, אבל על התיק שיש לפניי אני עובד שמונה שנים. הוא לא הצעה דחופה לסדר יום או טיפול מהיר. זהו פרויקט לאומי, שמוגדר כך. אני מראה את דוח מסילת ראש העין משנת 1998, לא מתקופת השר ליברמן.
דוד טל
¶
אם חבר הכנסת חן לא התרשם עד לרגע זה שהדברים קרו לא בגלל השקפת עולמו של השר הנוכחי, אתן לך להמשיך. אולי הוא כבר התרשם. אני שוכנעתי, בכל אופן, ואני מכיר קצת את גב' דינה רצ'בסקי.
דוד טל
¶
מנכ"ל הרכבת נמצא כאן.
קודם כול דחינו את הטענה שזה משהו פוליטי. אני בכל אופן דחיתי את הטענה הזאת.
רשף חן
¶
לא. לטענת מר נחמן יש תכנית קיימת משנת 1996. אם טענתו נכונה, הכותרת בעיתון לא נכונה עובדתית: השר לא הציע לעשות כלום, הוא לא ביקש לקדם כלום.
דוד טל
¶
נשמע את מנכ"ל הרכבת. למען הגילוי הנאות אומר שהוא חברי הטוב. הוא היה מנכ"ל עיריית ראשון לציון כששימשתי חבר מועצה. הוא היה גם מנכ"ל משרד התעשייה והמסחר.
יוסי שניר
¶
מה שאמר מר נחמן נכון: התחיל תכנון ב-1996, אחר כך היה תכנון ב-1998. רצו להכניס את התכנון לתמ"א 23, תמ"א הרכבות, והוא לא נכנס לשם כי ביקשו חלופות נוספות. מאז העניין התמסמס.
יוסי שניר
¶
ביקשו עוד חלופות. משום מה העניין לא קודם. יש תכנון ראשוני, ואפילו הבאתי את המפה הגדולה כדי להראות תכנון ראשוני של הקו. השר ליברמן הנחה לפני שלושה שבועות או חודש להתחיל מחדש את התכנון. אנחנו מתחילים בכך מחדש.
יוסי שניר
¶
זהו תכנון ראשוני, קו מתארי. כעת צריך להיכנס לתכנון מפורט: בדיקות קרקע, תוואים וכולי. זה לא קו פשוט, צריכים לעבור שם מחלפים.
יוסי שניר
¶
כן. התוואי הוגדר ב-1996, אם כי היו שלוש חלופות. עוד לא נבחרה חלופה מתאימה כי בינתיים נבנה שם צומת קסם. במדינת ישראל לא כל אחד עושה תיאום עם האחר. אחר כך זה עולה הרבה כסף לצערי הרב.
אני מציג את התוואי במפה הגדולה: זה התוואי מתחנת ראש העין צפון – התחנה החדשה. אני מצביע על התוואי הכחול, במקום התוואי המפותל. ברכבת לא אוהבים רדיוסים ואנחנו מיישרים את התוואי, יש חציבה ומנהרות. החלק של ראש העין צפון כבר ישנו. נצטרך לחצוב מנהרות בכמה מקומות.
רון נחמן
¶
מראש העין התכנית בקו הירוק. הבעיה הייתה בצומת מזרח-מערב. אני מבהיר שהתוואי שמסומן הוא ישן. זה כביש בשטח B. אלה הכפרים הערביים, וזה התוואי של כביש 5, כביש חוצה שומרון.
רון נחמן
¶
אני רוצה להסביר מה הייתה הבעיה בראש העין. תמ"א 23 היא עד הקו הירוק. מהקו הירוק יש גורמים אחרים, שיושבים במנהל האזרחי, והיה צריך לעשות תיאום של שתי המערכות. צומת קסם הוא הצומת הגדול במדינה; הייתה שם בעיה על ציר דרום-צפון, ראש העין – כפר סבא; וגם על הציר מזרח-מערב, ראש העין – תל אביב, הייתה בעיה. הייתה בעיה של אדמות כפר קאסם. המרכז העירוני הראשי של ראש העין יושב על קרקעות כפר קאסם. קודם הייתה בעיה איך קו המוביל הארצי יעבור: אם תהיה מנהרה למטה או גשר מעל. זה מאוד מסובך.
התכנון המפורט עצמו יסתיים רק בדצמבר 2004 עלותו 812,978 ש"ח.
יוסי שניר
¶
זה לא כולל מע"מ. עלות הקו עצמו היא קרוב ל-750 מיליון ש"ח.
מבחינת כמות התושבים שהקו אמור לשרת ראש עיריית אריאל יכול לתת תשובה טובה יותר. יש שם 17,000 בעתיד כעת. הקו יסתיים בשנת 2008.
גילי קניגסבוך
¶
אני ממשרד האוצר. במסגרת הפרדת הרכבת מרשות הנמלים והפיכתה לחברה מתגבש הסכם פיתוח לרכבת, שבו רשימת קווים מפורטת לשש השנים הקרובות. הקו הזה לא מופיע בתכנית הזאת. בשש השנים הקרובות אין לו תקצוב.
רשף חן
¶
איך ההשקעה בסדר גודל הזה לשם השגת תוצאה הזאת – לחבר 17,000 איש לקו רכבות – עומדת ביחס למדיניות בנוגע לחיבורים במקומות דומים?
יוסי שניר
¶
אשיב על כך: קודם כול רכבת – גם בכל העולם – היא לא דבר רווחי. נתחיל מזה. זאת השקעה של הממשלה, היא קובעת את המדיניות, את מה שהיא רוצה לקרב. היום אנחנו בתכנון וביצוע מתקדמים של קו דימונה – באר שבע, קו אופקים-שדרות-נתיבות, קו באר שבע – אשקלון. כל אלה קווים מתקדמים מאוד. לכל הדעות הם לא קווים רווחיים, אבל זאת המדיניות של הממשלה. הממשלה מקבלת החלטה. רכבת ישראל היא קבלן ביצוע.
אסביר שני דברים
¶
לעניין עלות – תועלת ומספר התושבים: העניין הזה נשקל בכל פרויקט. אם מסתכלים בתוואי של הרכבת, רואים שיש לו המשך.
רשף חן
¶
זה נכון, אבל אני, כחבר כנסת, מעוניין לפקח על פעולות השרים ולדאוג שלא יבזבזו כסף סתם מסיבות פוליטיות.
דוד טל
¶
נכון מאוד. אך יכולת לומר זאת בישיבה הקודמת, וגם חברת הכנסת פולישוק-בלוך יכלה לומר זאת. השתיקה הייתה רועמת.
רון נחמן
¶
אתמול בלילה זומנתי על-ידי מנהלת הוועדה לדיון דחוף. היא אמרה לי שחלה טעות ואני מוזמן. ביטלתי הכול ובאתי.
אני ער לתקציב המדינה לא פחות מכל אחד אחר. יש לי רק יתרון אחד: הקמתי את העיר הזאת מכלום לפני 25 שנים. התכנית הבאה שלי היא להעביר אלינו את שדה התעופה הרצליה. זה עוד יגיע לוועדת הכלכלה.
רון נחמן
¶
אני מסתכל קדימה עשרים שנה. מדברים על שיתוף פעולה עם הפלסטינים, אבל אני זה שמשתף פעולה אתם, כשכן שלהם. יש כאלה שמדברים על עתיד כזה או אחר, אבל אני לא רואה את התרומה שלהם.
נקטתי כמה מהלכים
¶
ישבתי עם ראש העיר שכם. כראש איגוד ערים לאיכות הסביבה הייתה לי הזכות לפתור את בעיית האשפה המוצקה. דיברתי אתו גם על הרכבת, גם על שדה תעופה, גם על בית חולים אזורי, גם על אזור תעשיה. אצלנו עובדות 2,000 משפחות ערביות ולא נורא שיהיו עוד כמה יהודים שיעבדו. בסופו של דבר ראש העיר הוא הלך לראיס וקיבל ממנו תשובה חיובית.
רון נחמן
¶
הגשתי לאמריקנים תכנית בנוגע לרכבת, עם עו"ד גלעד שר. אנחנו מנסים לגייס הון בין-לאומי. הדברים יהיו גשר ומנוף. אי-אפשר לעשות שום תכנית, גם ברמה בין-לאומית, גם במסגרת האירופית וגם במסגרת הישראלית, אם לא עושים תכנון.
משרד התחבורה – אז זה היה משרד התשתיות – עובד על הדברים.
רשף חן
¶
בכל זאת לא קיבלתי תשובה לשאלה איך זה עומד בהשוואה לדברים אחרים. אולי מדיניות משרד התחבורה היא לתכנן קו רכבת ליישובים שיש בהם 15,000 נפש ומעלה? ואז הכול בסדר.
דוד טל
¶
בכל הכבוד, התרשמתי מכך שרצית לבדוק את השאלה אם השר קיבל כאן החלטה חד-צדדית שלא מבוססת על שום תשתית של תכנון קודם; כלומר אם משום שהוא לאומי בדעות שלו הוא רצה קו רכבת מסוים.
רשף חן
¶
עד עכשיו השתכנעתי שזה המצב. אבל אולי יש מדיניות לחבר יישובי פריפריה גם אם הם קטנים ומרוחקים וגם אם זה לא כלכלי וגם אם בתכנית ההפרטה לא מתכוונים לחייב את זה. בואו נשמע מה עושים בנוגע לדימונה, למשל.
יוסי שניר
¶
כבר אמרתי: רכבת ישראל פועלת על-פי מדיניות הממשלה. כל הקווים שהרכבת מבצעת מכוסים בהחלטות של הממשלה או של ועדת שרים לכלכלה, או כל גוף אחר פורמלי. אנחנו בעצם
קבלן ביצוע של ממשלת ישראל בנושא הרכבת.
יוסי שניר
¶
לא, גם תכנון וגם ביצוע. אך אנחנו עושים גם תכנית מגירה על-פי תכנית מתאר 2020 – למשל הקו לאילת.
יוסי שניר
¶
הקו לאילת, לדוגמה: יהיה אפשר לעשות אותו כשיהיה שלום ויהיו הרבה מטענים בנמל אילת. אך אנחנו עושים תכנון מסוים בעניין זה, כדי שנהיה מוכנים כשיורו לנו לצאת לביצוע. במדינה אין תכניות מגירה; ברכבת יש תכניות מגירה. נציגת האוצר יודעת שיש תכניות מגירה מהצפון ועד הדרום, כולל קריית שמונה, טבריה, בית שאן.
דוד טל
¶
הוועדה מתנהלת בצורה חברית מאוד, מתוך רצון למצוא המשותף בין כל הגורמים. אני מתרשם שנמצא פתרון לבעיה שהטרידה את חבר הכנסת חן, כפי שהוא הציג אותה, שאולי מדובר בגחמה של שר בעל השקפת עולם מסוימת. התרשמתי שהמצב אינו כפי שהוא טען. הציגו לנו תכניות מ-1996, בשותפות גב' רצ'בסקי. יש גם שרים בעבר שהיו מעורבים. אם אתה מסתפק בזה, חבר הכנסת חן, בסדר; אם לא, אמור את הערתך ואז נסכם.
רשף חן
¶
תראו את המצב: משרד האוצר אומר שהוא יקבע אילו קווים יהיו, הוא עשה זאת במסגרת תכנית ההפרטה. על-פי תכנית משרד האוצר הקו הזה לא יהיה בשש השנים הקרובות. אומרים גם שהקו לא כלכלי.
דוד טל
¶
לי זה לא ברור. בממשלה שאתה שותף לה ייתכן מאוד שראש הממשלה יחליט שמחר הוא רוצה את הקו הזה דחוף – בגלל מסר כלשהו מארצות הברית, למשל.
רשף חן
¶
יכול להיות. אבל לי יש ניחוש שחברה פרטית כלכלית לא תעשה קווים לא כלכליים אלא אם כן ידרשו ממנה לעשות זאת במסגרת התכנית – ולא דורשים זאת ממנה.
אם כן רכבת ישראל לא יזמה את התכנון, זאת לא הייתה החלטת ממשלה או החלטת ועדת שרים. אלא השר, שלגמרי במקרה חלק לא מבוטל מהתמיכה הפוליטית שלו בא משם, הוא שנתן הנחיה אישית לעשות את הקו הזה דווקא. אומרים גם שבשנת 1996 היו תכנונים, עשו קווים כלליים ושם העניין נעצר ולא קודם מאז. נוסף על כך יש שם גם רק 17,000 איש.
אחרי כל הנתונים האלה נאמר שהשר נתן 800,000 ש"ח לתכנון, שבמצב התקציבי של מדינת ישראל הוא רוצה לייעד את הכסף לזה.
רשף חן
¶
זאת אחת הבעיות. כשנכנסתי לעיריית חיפה ראיתי שהשקלים נכנסים לקופה הציבורית נעשים קטנים יותר. 800 אלף ש"ח, פתאום זה מעט. צריך לעבוד הרבה מאוד ולשלם הרבה מאוד מס הכנסה בשביל זה.
דוד טל
¶
123 מיליון ש"ח יאכילו אותה ואת כל האמהות החד-הוריות. בלי הדמגוגיה הזאת, בכל הכבוד. לא להגיע לרמה הזאת.
רשף חן
¶
אילו הייתי חבר בוועדה הזאת דעתי הייתה לא נוחה אילו חשתי שהשר מבזבז אפילו 50,000 ש"ח, ובוודאי 800,000 ש"ח.
דוד טל
¶
לא שמעתי דברים בסגנון הזה מחברת הכנסת פולישוק-בלוך בדיון הקודם. לא שמעתי שום מילת ביקורת. השר הוא השר שלך, חברת הכנסת פולישוק-בלוך, ולכן לא הייתה לך חצי מילת ביקורת לנוהל לא תקין במשרד ממשלתי.
רשף חן
¶
מכל הנתונים שתיארתי חבר הכנסת טל קיבל את התחושה שהמצב בסדר ושזה המשך ישיר של פעילות. אני לא מרגיש כך.
אתי לבני
¶
נגיד משהו לזכות השר פריצקי: זכותו של שר לפטר אם מדיניות מקורות לא מקובלת עליו ועל כל הממשלה, וזה מה שקורה. הוא יצר הליך של פיטורי מנכ"ל, ויש הליך כזה. הוא לא פעל בהליך הנכון. זאת הנקודה. אבל זכותו העקרונית לפטר.
רשף חן
¶
כל סיכום שיהיה מקובל על היושב-ראש הקבוע של הוועדה יהיה מקובל עליי. חבר הכנסת שמחון, אתה חושב שזה בסדר?
דוד טל
¶
חברת הכנסת פולישוק-בלוך, למזלי מאז עזבתי תפקידי כיושב-ראש ועדה יש לי הרבה מאוד המלצות. אשמח אם תרצי לקרוא אותן. חבר הכנסת שמחון, אתה רוצה לקחת את שרביט הניהול?
מלי פולישוק-בלוך
¶
אתה יודע שאני צוחקת. חבר הכנסת טל, תמשיך אתה כיושב-ראש. אני רק רוצה לומר דבר אחד, אחרי ששמי הוזכר לפרוטוקול: אני אפעל ברוח הדברים שדיברת עליהם, אבל בדרך אחרת. בכוונה נמנעתי מלומר זאת.
דוד טל
¶
לחברי הכנסת צריך להיות אומץ. גם כשהייתי יושב-ראש ועדה תקפתי את השרים שלי כשחשבתי שהם לא צודקים, אישרתי חוקים בניגוד לממשלה שהשרים שלי היו בה.
רון נחמן
¶
בכל הכבוד, אני מכיר את הכנסת ואת המנהל הציבורי. עוד מעט תטענו שוועדת הכלכלה תקבע לשר השיכון איפה לתכנן.
היו"ר שלום שמחון
¶
חברת הכנסת פולישוק-בלוך, יש רשימה של תשתיות שצריך לעשות, השר פונה לתכנן תשתית שאינה אמורה להתבצע – או אולי כן, איני יודע.
דוד טל
¶
אני משתדל להיות סופר הגון בדברים. אני מציע שנקבע שאנו מסתפקים בדברים של מנכ"ל הרכבת ושל ראש עיריית אריאל.
דוד טל
¶
אפשר להגיע לאבסורד ולשאול שאלות על כל החלטה של כל שר, גם משרי ש"ס וגם משרי עם אחד; תמיד אפשר לשאול "למה". אבל מה אם זה חלק ממדיניות כוללת שלא נולדה היום?
מלי פולישוק-בלוך
¶
אני רוצה להציע הצעה: נעביר את הנושא בחזרה לממשלה, והיא תיתן את דעתה על העניין. אפשר להכניס זאת תחת כותרת עקרונית יותר: במצב מצוקה כלכלית קשה כל כך, כשהמדינה בכל יום מקצצת בתקציביה, על הממשלה לנקוט זהירות יתר.
מלי פולישוק-בלוך
¶
אני מבקשת שזאת תהיה החלטתנו: מאחר שיש מצוקה כלכלית קשה אני מבקשת מהממשלה לשקול מחדש השקעותיה בתשתיות. היא תמצא לנכון לעשות סדר בדברים. אנחנו ניקח את התכניות, נראה מה מציעים, נביא את הנושאים לדיונים ונאמר את דעתנו.
מלי פולישוק-בלוך
¶
כעת אנו עוסקים בתשתיות. אני רוצה להשלים את דבריי. בכל פעם אנשים מדברים כאן כנציגים של מגזר כלשהו. אני נציגת אזור המרכז, המעמד הבינוני מאזור השרון שבכל יום עומד בפקקים. למעלה מחצי מיליון איש עומדים בפקקים ואין להם רכבת. אולי המיליון ש"ח שהרכבת לא מוציאה היום יכולים להיות לרכבת לרעננה, אולי זה יותר חשוב?
גילי קניגסבוך
¶
גובשה תכנית פיתוח. אני מציעה לכם ללמוד אותה לפני שאתם באים עם הצעה כזאת. יש בה שיפורים משמעותיים.
היו"ר שלום שמחון
¶
שר התיירות יעשה טיילת בחברון, שר התחבורה יעשה רכבת לאריאל. זה לא הגיוני. ואני אפעל למען הגליל.
רון חן
¶
תן לי הכבוד כראש עיר לומר מילה: קודם כול אני רוצה לומר תודה לנציגת האוצר. היא הביאה לידיעתי את העובדה שמשרד האוצר לא מתקצב את הרכבת.
רון נחמן
¶
עצה שלי: יש רשות מבצעת ויש רשות מחוקקת. כשהרשות המחוקקת דנה בתקציב המדינה, זה מוגש לשם. התכנית של רכבת ישראל, יש לה תקציב של 20 מיליארד ש"ח. אני מבין את הצורך בתקשורת וכולי אך כעת מציעים לחסוך 800,000 ש"ח שמיועדים לתכנון במשך 14 חודש.
רון נחמן
¶
יש לי כאן תיק של עבודה של שמונה שנים; לזרוק את זה כאן זה לזלזל בעשייה של האנשים על בסיס כותרת בעיתון.
מלי פולישוק-בלוך
¶
לא. לא זורקים, לא יצאו לעיתון עם זה. יש קלסר גדול יותר על כבישים של עשר שנים. כך זה עובד כאן.
אתי לבני
¶
בעינינו הוא לא במקום הנכון, אבל הפעולה ראויה לכל שבח. אין מה לדבר. הצעת ההחלטה שלנו, לבדוק מחדש את ההשקעה בתשתיות, היא כוללת מדי; איש לא יבדוק. בואו נמקד זאת.
אתי לבני
¶
אולי לחברת הכנסת פולישוק-בלוך יש יחידות פיקוח יוצאות מן הכלל. אבל אני מציעה שנבקש למקם את הבדיקה מחדש לנוכח קבלת המתווה הפוליטי של מפת הדרכים. יש לעשות חשיבה מחדש על פרויקטים שהיו נכונים לפני שנה או שנתיים והיום יש לחשוב עליהם מחדש.
היו"ר שלום שמחון
¶
אני מנסה לסכם את הדברים: ראשית, אני מבין שבאמצעות הדיון המהיר הוועדה מבקשת לקיים דיון בוועדה בנושא הרכבות, התשתיות לרכבות. היא מבקשת מהממשלה להציג לפניה את התכנית הכוללת של הרכבות במדינת ישראל. כמו כן ביום הדיון היא תבקש מהשר להציג את השיקולים שעומדים לנגד עיניו כשהוא מחליט לקדם תכנון בקו כזה או אחר.
שנית, המציע יוזמן שוב, כדי לומר את דברו בנוגע לשאלה מדוע הועדף תכנון הקו לאריאל לעומת קווים אחרים.
שלישית, רשמנו לפנינו את הודעת מנכ"ל הרכבת שעלותו של קו כזה היא כ-750 מיליון ש"ח. נבקש לשמוע מהממשלה אם יש החלטה להקים קו לאריאל בעלות כזאת ומה טווח השנים.
תודה.
הישיבה ננעלה בשעה 13:15.