פרוטוקולים/ועדת הכנסת/6425
4
ועדת הכנסת
12/5/2003
פרוטוקולים/ועדת הכנסת/6425
ירושלים, י"ז באייר, תשס"ג
19 במאי, 2003
הכנסת השש-עשרה נוסח לא מתוקן
מושב שני
פרוטוקול מס' 12
מישיבת ועדת הכנסת
יום שני י' באייר התשס"ג (12 במאי 2003), שעה 10:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-16 מתאריך 12/05/2003
קביעת ועדות לדיון בהצעות חוק ובהצעות לסדר היום, תיקוני תקנון, בקשת היועמ"ש לממשלה לנטילת חסינות מחבר כנסת, קביעת מסגרת הדיון להצעות להביע אי אמון לממשלה, הקמת ועדת משנה, בקשת היועמ"ש לנטילת החסינות מחה"כ נעמי בלומנטל
פרוטוקול
סדר היום
1. בקשת היועץ המשפטי לממשלה לנטילת החסינות מחברת הכנסת נעמי בלומנטל בהתאם לסעיף 13(ג) לחוק חסינות חברי הכנסת, זכויותיהם וחובותיהם – התשי"א 1051 – הצבעה
2. קביעת מסגרת דיון להצעות סיעות מרצ, חד"ש-תע"ל, וש"ס-יהדות התורה להביע אי אימון בממשלה.
3. הקמת ועדה משותפת של ועדת הכלכלה וועדת החינוך והתרבות לפי חוק הרשות השניה לטלוויזיה ורדיו, התש"ן – 1990
4. בקשת יו"ר הכנסת להכללת נאומו של חבר הכנסת פורז בדברי הכנסת - לפי סעיף 148 לתקנון.
5. קביעת ועדות לדיון בהצעות חוק ובהצעות לסדר היום, כמפורט במסמך המצורף בזה.
נכחו
¶
חברי הוועדה: רוני בר-און – היו"ר
גדעון סער
מיכאל איתן
ענבל גבריאלי
יולי אדלשטיין
מיכאל גורולובסקי
דניאל בנלולו
דליה איציק
שלום שמחון
רוני בריזון
רשף חן
יאיר פרץ
יצחק כהן
יורי שטרן
שאול יהלום
זהבה גלאון
מאיר פרוש
דוד טל
קצרנית
¶
איה לינצ'בסקי
קביעת מסגרת דיון להצעות סיעות מרצ, חד"ש-תע"ל, וש"ס-יהדות התורה
להביע אי אמון בממשלה.
היו"ר רוני בר-און
¶
בוקר טוב, ברוך שובכם חברי הכנסת, אני מתכבד לפתוח את ישיבה מספר 12 של ועדת הכנסת. קבלתי טלפון לפני מספר דקות מחבר כנסת שמתעכב בכניסה ואנחנו נמתין לו מספר דקות.
היו"ר רוני בר-און
¶
לעניין שירה בציבור, כשהייתי צעיר והייתי שר, אבי המנוח היה אומר לי יותר טוב שתרקוד מאשר תשיר, כי יותר קל לעצום את העיניים מאשר לסגור את האוזניים. אם כך, נהפוך את הסדר ונקיים את ההצבעה רק לאחר שחבר הכנסת שביקש ממני להמתין, יגיע.
נדון כרגע בקביעת סדרי הדיון להצעות אי אימון של סיעות מרצ, חד"ש-תע"ל, וש"ס-יהדות התורה, שתתקיימנה היום אחר הצוהריים. סיעת העבודה הסירה את הצעת אי האמון שלה, יו"ר הקואליציה ויו"ר סיעת העבודה, יש לכם הצעה מוסכמת בעניין הזה?
גדעון סער
¶
אני מציע שבמסגרת הזמן שמוקנה לכל סיעה, סיעה שמונה מעל עשרה חברים יוקצה לה זמן של 10 דקות, סיעה שמונה פחות מעשרה חברים יוקצה לה זמן של 5 דקות.
שאול יהלום
¶
אדוני היו"ר, מקובל בנוהל של הכנסת שמחלקים לסיעות גדולות בינוניות וקטנות ולא עוסקים בקטנוניות בכל סיעה. אני מציע 10 דקות לגדולות, 7 דקות לבינוניות, 5 דקות לכל סיעה אחרת, אני חושב שזה סביר, בהנחה שגם המגישים מדברים וכל שר יכול לדבר.
היו"ר רוני בר-און
¶
חברת הכנסת איציק יש לך מה לומר על הצעתו של חבר הכנסת יהלום 10 דקות, 7 דקות ו- 5 דקות?
מאיר פרוש
¶
יש לי הצעה לסדר, אני חושב שאנחנו לא מסוגלים להתגבר פה בוועדה על קטנוניות, אני מציע לך להעביר את ההכרעה ליו"ר הכנסת, הוא יהיה נדיב לב. איזו התנהגות זו, עוד 3 דקות פחות 3 דקות, על מה מדובר? הכנסת, תפקידה לעמוד מעל הדוכן ולומר את דברה. עם מה אתה מתעסק פה, 3 דקות יותר או פחות, תן את ההכרעה ליו"ר הכנסת הוא יהיה יותר לארג'.
מאיר פרוש
¶
היא מבקשת 15 דקות, תן לה, העולם יתהפך? היום תיתן לה 15 דקות פעם הבאה אל תיתן לה, הדקות שאנחנו מתווכחים פה כבר יותר זמן.
דליה איציק
¶
חבר הכנסת סער באת לפה עם מצב רוח תוקפני, אני מציעה שלא תוציא את זה עלי, כי אני אחזיר לך.
היו"ר רוני בר-און
¶
אם אתם רוצים לתת לי לקבוע את הפשרה ומבלי שזה יהווה תקדים, שתי הסיעות הגדולות, ליכוד ועבודה, 15 דקות, הסיעות הבינוניות 10, אחר כך 7 ו- 5.
היו"ר רוני בר-און
¶
אנחנו נעשה הפסקה כאן ונצביע אחרי ההצבעה על הנושא הראשון.
בקשת היועץ המשפטי לממשלה לנטילת החסינות מחברת הכנסת נעמי בלומנטל בהתאם לסעיף 13(ג) לחוק חסינות חברי הכנסת, זכויותיהם וחובותיהם – התשי"א- 1951 – הצבעה
היו"ר רוני בר-און
¶
אני מבקש שקט מכולם, אני אוציא מהחדר מי שמדבר ואיננו חבר כנסת, זו אזהרה אחרונה לעוזרים ולאנשי התקשורת שידברו בזמן שהדיון הזה מתקיים.
שלום שמחון
¶
אני רוצה לנצל את הזמן שמחכים לחבר הכנסת המכובד שמאחר ולשאול שאלה. לי נמסר, טרם הדיון בוועדה, שמי שלא השתתף ולא קרא את החומר לא רשאי להצביע, וכך התכוונתי לנהוג. אני רוצה לדעת את עמדתה של היועצת המשפטית של הוועדה.
אנה שניידר
¶
סעיף 101 א' לתקנון קובע כי לא יוחלף חבר ועדה אלא אם נבצר ממנו להשתתף בדיוני הוועדה. הכוונה היא שדיוני הוועדה בנושא של הסרת חסינות, מאחר ומדובר בהחלטה מעין שיפוטית, יתנהלו על ידי חברי כנסת באופן רצוף.
זה לא אומר שחבר כנסת, שהוא חבר ועדה קבוע, אם הוא מחליט לא להשתתף בדיוני הוועדה, לא יכול להצביע. אי אפשר למנוע מחבר ועדה להצביע.
אנה שניידר
¶
תואיל להרשות לי לענות ואני אענה, התקנון לא אוסר על חבר ועדה קבוע, שלא השתתף בדיון, מלהצביע.
היו"ר רוני בר-און
¶
בקיצור, התשובה של היועצת המשפטית היא שאתה יכול להשתתף בהצבעה, זה אתה ומצפונך, אם לא היית בדיון, אתה צריך לקבל את ההחלטה.
שלום שמחון
¶
דבר ראשון, אני רשאי להצביע, ואני אצביע. התחושה היא שאם יש חוות דעת מהסוג הזה, מתחילת הדרך מה שנאמר לנו זה לא להמשיך לבוא לדיונים אם לא יכולים, אני יו"ר ועדת הכלכלה של הכנסת ולכן לא יכולתי להגיע, ונאמר לנו שלא מצביעים. אני חושב שהמצב הזה הוא שלא נמסרים לנו הכלים - - -
מיכאל איתן
¶
למיטב זכרוני, כשהיועץ המשפטי לממשלה היה כאן, הוא נשאל מספר שאלות שנגעו לתחושה של הרבה אנשים, גם חברי כנסת וגם בציבור, שאם יש כאן איזשהו הליך של אכיפת החוק לא בצורה שוויונית - - -
מיכאל איתן
¶
הבקשה שלי היא להודיע ליועץ המשפטי לממשלה שהוא לא יכול לזלזל בנו ולא לתת שום תשובה, וכאילו אנחנו אוטומטים - - -
היו"ר רוני בר-און
¶
מה בקשתך? אתה רשאי להודיע ליועץ המשפטי לממשלה, במיוחד שאתה יו"ר ועדת חוקה חוק ומשפט, כל הודעה שנראית לך, הדיון הזה קבוע להצבעה, יש לך בקשה הנוגעת להצבעה הזו?
מיכאל איתן
¶
אני מבקש להביא להצבעה את ההצעה שלי לא לדחות את הבקשה לגופה ולא לקבל את הבקשה לגופה אלא לומר, ההליך לא הסתיים, חברי הכנסת צריכים עוד מידע, ועד שהיועץ המשפטי לא יבוא וייתן הבהרות, אנחנו לא בשלים להצביע.
היו"ר רוני בר-און
¶
תסלח לי, ההצעה שלך לא מתקבלת, אני לא מעלה אותה בכלל להצבעה משום שאין לדברים האלה שחר. הדיון הקודם שהיה דיון לגופו של עניין הסתיים בהחלטה שנקיים את ההצבעה בדיון הקרוב של ישיבת ועדת הכנסת, ככל שניתן גם בפגרה, ובפגרה זה לא הסתייע.
היו"ר רוני בר-און
¶
אנחנו מקיימים כרגע את ההצבעה משום שההצעה שלך לא עולה בקנה אחד עם הוראות החוק. בהצעה שלך לסדר שלא לקיים כרגע את ההצבעה אנחנו פותחים פתח לדחות בלא סוף ובלא קץ כל דיון בנושא של הסרת חסינות, וחוק חסינות חברי הכנסת – זכויות וחובות, בסעיף 13ג' קובע במפורש, להבדיל מדברים אחרים, שבקשה לנתינת חסינות תוגש ליו"ר הכנסת שיעבירנה לוועדת הכנסת לדיון בישיבתה הקרובה. זאת אומרת שהמחוקק ראה את הצורך לקיים את הדיון בנטילת החסינות בלא שיהוי ובלי לאפשר השתהות טכנית מהסוג שאתה מציע עכשיו.
היו"ר רוני בר-און
¶
תודה רבה חבר הכנסת איתן, אתה לא תפריע להצבעה. אנחנו עוברים עכשיו להצבעה. ההצבעה היא על בקשת היועץ המשפטי לממשלה ליטול את חסינותה של חברת הכנסת נעמי בלומנטל, כפי שהתקיים בדיון שקיימנו פה לגופו של עניין, פעמיים, ועוד פעם שבו פתחנו פורמלית את הדיון.
ההצבעה תהיה שמית, אני אקרא כל שם מחברי הוועדה והוא יאמר בעד או נגד. בעד פירושו לקבל את בקשת היועץ המשפטי וליטול את חסינותה של חברת הכנסת בלומנטל. נגד פירושו כמובן שלא ליטול את החסינות. יש כמובן גם אפשרות להימנע בהצבעה. אני מבקש שקט מוחלט בהצבעה. אני עובר להצבעה:
רוני בר-און - בעד
גדעון סער?
היו"ר רוני בר-און
¶
אתה מפריע לי, אני קורא אותך לסדר בפעם הראשונה, אתה מפריע באמצע הצבעה.
אלי בן מנחם – אינו נוכח
שלום שמחון?
היו"ר רוני בר-און
¶
דוד טל? הוא בעצם ממלא מקומו של עמיר פרץ שהיה נוכח בכל הישיבות והוא אינו נוכח.
אחמד טיבי – אינו נוכח. מה התוצאות?
היו"ר רוני בר-און
¶
שבעה הצביעו בעד הסרת החסינות, שמונה הצביעו נגד הסרת החסינות, נמנע אחד, אני קובע איפוא שוועדת הכנסת דחתה את בקשת היועץ המשפטי לממשלה ליטול את חסינותה של חברת הכנסת נעמי בלומנטל. אין צורך בהודעה בעניין, תודה רבה לכם.
המשך - קביעת מסגרת דיון להצעות סיעות מרצ, חד"ש-תע"ל, וש"ס-יהדות התורה
להביע אי אימון בממשלה.
גדעון סער
¶
אני מציע לעשות חשבון, הרי אני לא מתנגד עקרונית להצעות שאתה מציע, ואתה יודע את זה. כמה סיעות בינוניות יש? נעשה את החשבון ונראה כמה זמן יצא לנו, אם ייצא זמן סביר, אין לי בעיה עם זה.
היו"ר רוני בר-און
¶
אמרתי פעמיים שזה לא יהיה תקדים. ש"ס ושינוי 10 דקות, וכל היתר 5 דקות. מי בעד?
הצבעה
בעד: רוב
נגד: אין
הצבעה התקבלה פה אחד.
הקמת ועדה משותפת של ועדת הכלכלה וועדת החינוך והתרבות לפי חוק הרשות השניה לטלוויזיה ורדיו, התש"ן – 1990
היו"ר רוני בר-און
¶
אנחנו מבקשים לקבוע הרכב של ועדה משותפת לוועדת הכלכלה ולוועדת החינוך והתרבות לפי חוק הרשות השניה לטלוויזיה ורדיו התש"ן – 1990.
היו"ר רוני בר-און
¶
סעיף 1 לחוק הרשות השניה לטלוויזיה ורדיו מגדיר את הוועדה כוועדה משותפת של ועדת הכלכלה וועדת החינוך והתרבות של הכנסת ומכוח זה היא הופכת לסטטוטורית.
שאול יהלום
¶
יש לי הצעה לסדר, באופן עקרוני אני מציע לקבל ואני מציע שעד הישיבה הבאה שתהיה בין הקואליציה והאופוזיציה, שזו ועדה מאד חשובה וסטטוטורית, תהיה הידברות וה"כן" הסופי ייקבע בישיבה הבאה.
אנה שניידר
¶
רציתי להסב את תשומת לבכם שלפי סעיף 16ב' של התקנון , ועדה משותפת היא במספר חברים שווה מכל אחת משתי הוועדות אלא אם כן הוועדה לפי סעיף 148 לתקנון בהסכמה תגיע להרכב אחר. אני מציעה שאם אין הסכמה בעניין הזה, שיהיה ברור שמדובר בהרכב של מספר חברים שווה, לא נאמר מהו המספר.
היו"ר רוני בר-און
¶
התקנון קובע ככלל ועדה משותפת בהרכב של מספר חברים זהה מן הוועדות המשתתפות בוועדה, אלא אם ועדת הכנסת מחליטה אחרת בהתאם לסעיף 148.
היו"ר רוני בר-און
¶
בהסכמה. השאלה, חבר הכנסת סער לאן אתה רוצה ללכת? אתה רוצה ללכת לוועדה משותפת פריטטית, או שאתה רוצה שיהיה בה רוב לוועדת כלכלה או רוב לוועדת החינוך.
שלום שמחון
¶
לי לא משנה מה יהיה ההרכב אם הוא יהיה פריטטי או לא פריטטי כי ממילא בסופו של דבר נקבע את ההרכב בין האופוזיציה לקואליציה וזה מה שמשנה.
היו"ר רוני בר-און
¶
ההצעה העולה היא ועדה פריטטית בת 14 חברים שבעה מחינוך ושבעה מכלכלה ברשות יו"ר ועדת כלכלה. הרכב שמי יובא על ידי יו"ר הקואליציה בהסכמת האופוזיציה. מי בעד?
הצבעה
בעד: רוב
נגד: אין
ההצעה נתקבלה פה אחד.
בקשת יו"ר הכנסת להכללת נאומו של חבר הכנסת פורז בדברי הכנסת - לפי סעיף 148 לתקנון.
היו"ר רוני בר-און
¶
הנושא הבא הוא בקשת יו"ר הכנסת לכלול את נאומו של חבר כנסת פורז בדברי הכנסת לפי סעיף 148 לתקנון.
היו"ר רוני בר-און
¶
סעיף 148 לתקנון הוא סעיף העושה רגלוציה עם כל מה שלא כתוב בתקנון, או שמרשה לסטות בתקנון.
היו"ר רוני בר-און
¶
אני מציע שתקרא את הנאום, תדבר בקצב של חבר הכנסת פורז, אני אמדוד את הזמן, ואז נדע לענות על שאלתך.
היו"ר רוני בר-און
¶
תלוי למה אתה מתכוון, אם אתה מתכוון לבריאות לתסרוקת ולאוכל, זה אחזקה באל"ף. אם אתה מתכוון להליכה עם חיות, זו החזקה בה"א.
מאיר פרוש
¶
אני לא מסכים להכניס לפרוטוקול כי לא ידוע אם הכוונה עם אל"ף או עם ה"א. כתוב עם ה"א אבל הכוונה עם אל"ף, אז אני מבקש לתקן.
אנה שניידר
¶
הוועדה לא צריכה להיכנס לתוכן הנאום, תוכן הנאום ממילא נערם אחרי זה בדיוני הכנסת. אני חייבת בגלל העניין של סעיף 148 - - -
היו"ר רוני בר-און
¶
חבר הכנסת פרוש, היועצת המשפטית אומרת שלכם אין שום סמכות להרהר או לערער אחרי פורז, מה שהוא כתב, זה כזה ראה וקדש. אתה רוצה להכניס את זה או לא?
היו"ר רוני בר-און
¶
העירו את תשומת לבי לדבר אחר, אתם עושים פה קרקס, וזה בסדר, אבל אפשר היה לאחוז את הכלב הזה בזנבו האמיתי ולהגיד שזה יצירת נוהל שלא נגמור ממנו. כל אחד יעלה לדוכן, ידבר 2 דקות ויגיד שהיתר כתוב בנייר וישים עשרה ספרים.
ארבל אסטראחן
¶
סעיף 148 הוא לא נוהג, הוא לא מהווה תקדים בשונה מסעיף 147, כי כרגע תקבע הוועדה למקרה חד פעמי לאור הנסיבות.
היו"ר רוני בר-און
¶
הדיון בקריאה שני ושלישית היה בשעה מאד מאוחרת וחבר הכנסת פורז ביקש, וקיבל את הסכמת היו"ר שלא לקרוא את הנאום ולא להלאות את האנשים אלא למסור אותו לקצרניות.
היו"ר רוני בר-און
¶
חבר הכנסת פורז קיבל הסכמה מהיו"ר...אם היה אומר לו שהוא לא יכול או לא יודע או היה קורא ליועצת המשפטית ב- 2:00 בלילה, יכול להיות שאם חבר הכנסת פורז היה יודע שאי אפשר הוא היה אומר, סליחה, שישנו כולם אבל אני קורא את הנאום שלי.
כל מה שהוא מבקש עכשיו זה לאשרר את החלטת היו"ר, שהתנהלה עוד בכנסת הקודמת, והובטח לו ולא נסתייע מכיוון שהממשלה נפלה והכנסת התפזרה, ועכשיו אומרים כולם, התחייבנו, ולכם חברי ועדת הכנסת הסמכות, על פי סעיף 148 לשנות את סדרי העולם האלה ולהכניס את זה פנימה. זה לא מהווה תקדים, וכך אתם מתבקשים לעשות. עכשיו אני מבקש התייחסות בלי בדיחות.
יצחק כהן
¶
בוועדת הכספים ובוועדות הכנסת השונות אנחנו דנים על גורלם של קשישים, ילדים מזי רעב שתלויים בחוקים מסייעים שהולכים לקחת מהם. מה שמטריד אותנו - - -
היו"ר רוני בר-און
¶
זה פרט טכני, זה לא עניין מהותי. החוק עבר, מה זה משנה, תעשה את החוק פחות טוב אם תמשוך את הנאום הזה?
יצחק כהן
¶
אני עדיין ברשות דיבור...אנחנו צריכים להיות עסוקים האם ילד שירצה לתת את הפקודה "ארצה" יצטרך רשיון או לא, נו באמת. אני מתייחס לזה כמו שזה מונח על שולחני.
שאול יהלום
¶
אני חושב שבמידה מסוימת חבר הכנסת כהן צודק והתרומה הכי גדולה תהיה אם לא נעשה מזה דיון ארוך. אני מציע לקבל את הצעת היו"ר מאחר והיו"ר של אותה ישיבה נתן להבין ליו"ר הוועדה, והוא כותב את זה במפורש, הרי שנחליט שעכשיו כולם יודעים ואם יהיה צורך, אדוני גם יפרסם במליאה את החלטת ועדת הכנסת והיועצת המשפטית, עכשיו נקבל את זה ובזה נסיים את הישיבה ללא תקדים.
היו"ר רוני בר-און
¶
מר ניצן, אני מבקש ממך לעזוב, לא ייתכן שתיכנס באמצע ישיבה ותנהל שיחות, אתה מפריע לי. בבקשה חבר הכנסת רשף חן.
רשף חן
¶
חברים נכבדים, אני מניח שאם ההצעה הזו הייתה של כל חבר הכנסת אחר, לא משינוי, לא היינו שומעים מכם והנושא הזה היה עובר תוך 20 שניות, כפי שהוא צריך לעבור. אתם רבותיי, מאשימים אותנו, את המפלגה שלי, שוב ושוב בזה שאנחנו שונאים אתכם ומתייחסים אליכם בצורה לא עניינית ומתנכלים לכל דבר שאתם רוצים - - -
רשף חן
¶
הדבר המציק הוא שהפוסל במומו פוסל, ושוב ושוב, בהתמדה כזו, ובצורה כל כך קנטרנית, אתם לא משרתים את העניין שלכם, אתם לא משרתים את כבוד הכנסת, לא את כבוד הוועדה הזו. אם יש לכם - - -
רשף חן
¶
אתה יודע יפה מאד שמה שאתה עושה פה זו קנטרנות פוליטית, האמן לי שהעניין המרכזי שאתה משיג פה זה העניין שאי אפשר יהיה אחר כך לקחת אותך ברצינות.
השר לענייני דתות יצחק כהן
¶
דברתי ברצינות, להגיד לכלב "ארצה" עם רשיון או בלי רשיון, אז תגיד לו "ארצה" בלי רשיון.
רוני בריזון
¶
ברשותך אומר דבר תורה, מכיוון שאנחנו כאן בין תלמידי חכמים אומר כך, הספר היחיד בתנ"ך שלא מופיע בו שם השם אפילו פעם אחת הוא ספר אסתר, וכשבאה אסתר וביקשה "רשמוני לדורות", לא פסקו לה חכמים שתרשם לדורות?
מאיר פרוש
¶
אדוני היו"ר, אני מתחיל קודם כל עם חברי הכנסת משינוי, הם צריכים לקחת בחשבון שאם שר מכובד ממפלגתם, מתעקש, בימים שילדים רעבים ללחם...שאלתי קודם האם הוא מבקש שיכללו את הנאום שלו... הרי אנחנו לא מדברים על נאום ראש הממשלה בהרצליה שזה כלול במסגרת ההסכם הקואליציוני כמטווה קבלת מטווה בוש, אנחנו מדברים על החזקת כלבים באל"ף ובה"א. אם שר בישראל חשוב לו, ומתעקש על כך שזה ייכנס לסדר היום, זה מראה לי על רמה ועל הפרופיל ועל עצם - - -
מאיר פרוש
¶
אני קורא את מה שהוא רצה לומר מעל הדוכן ועכשיו הוא מבקש להניח את זה לפרוטוקול. בנאום שלו נאמר, בעמוד 4, שהחוק מזמין את שר החקלאות לקבוע בתקנות אגרות בעד ביצוע פעולות - - -
מאיר פרוש
¶
מה הוא מבקש שאני אכניס לו לפרוטוקול? שבחוק נקבעו עבירות עונשיות מדורגות, וגם את חומרת העבירות. אני יודע שהשר הזה, כאשר מבקשים לאכוף עבירות על חמץ בפסח הוא אומר שאין עבירה.
ענבל גבריאלי
¶
אתה נותן את רשות הדיבור, לא נראה לי שמה שאנחנו אמורים לעשות כאן זה להיכנס לעומקו של עניין.
ענבל גבריאלי
¶
אני אסביר למה לא. החוק עבר, אנחנו לא אמורים לדון עכשיו האם בימים טרופים אלו זה בסדר להתעסק בכלבים או לא. יש כאן עניין טכני, יו"ר הכנסת טען שאפשר לעשות את זה, אנחנו בסך הכל אמורים לאשר או לא לאשר את בקשתו וזה הכל, עניין טכני לחלוטין.
היו"ר רוני בר-און
¶
כיוון שאין הסכמה, אנחנו לא מעבירים את זה, ניצחתם את פורז, כל הכבוד.
קביעת ועדות לדיון בהצעות חוק ובהצעות לסדר היום.
היו"ר רוני בר-און
¶
הסעיף הבא על סדר היום הוא קביעת ועדות לדיון בהצעות לסדר היום. "גל אלימות כלפי נבחרי ציבור, הצעתו של חבר כנסת אהוד יתום, הוא לא נמצא, לא נדון בזה.
היו"ר רוני בר-און
¶
אין הצעה אחרת מלבד ועדת הפנים. מי בעד?
הצבעה
בעד: רוב
נגד: אין
ההצעה עוברת לוועדת הפנים.
היו"ר רוני בר-און
¶
"מינויו של אבו מאזן לראש הממשלה ברשות הפלסטינית" הצעתם של חברי הכנסת מתן וילנאי, אחמד טיבי, חיים אורון, אריה אלדד, דוד אזולאי, ניסן סלומינסקי ועזמי בשארה.
היו"ר רוני בר-און
¶
יש הצעה אחרת? מי בעד ועדת חוץ וביטחון?
הצבעה
בעד: רוב
נגד: אין
ההצעה עוברת לוועדת חוץ וביטחון.
קולט אביטל
¶
אנחנו מבקשים להביא את זה לעליה וקליטה כי אנחנו עוסקים בכל המכלול של קליטת עליה וההתייחסות שלה למוסדות בארץ.
רשף חן
¶
יש פה כלב ויש זנב, אני חושב שהכלב, שהוא העיקר, זה העלייה. הרעיון הוא שבגלל שלעולים החדשים אין אמון במערכת המשפט - - -
היו"ר רוני בר-און
¶
יו"ר ועדת החוקה ביקש להעביר את זה לדיון בוועדת החוקה, אנחנו נעשה ועדה משותפת. אם זה כל כך מעניין אותך אתה יכול לשבת בוועדה המשותפת ואני מבטיח לך שאני אמליץ בפני יושבי הראש המשותפים שאתה תהיה יו"ר הוועדה.
רשף חן
¶
אני הצעתי שזה יהיה בוועדת העלייה והקליטה ואני לא חבר בקליטה אלא חבר בוועדת חוקה, כך שאני לא מעוניין כל כך לדון בזה.
רשף חן
¶
מתי שתצטרכו הקלה כלשהי מאתנו ואני אומר "כלבים" תדעו למה אני מתכוון ותדעו שאני לא מתייחס - - -
היו"ר רוני בר-און
¶
אני לא יכול לעשות קונססיה ברשות ועדה, אם לחבר הכנסת איתן לא אכפת, הם ימנו את היו"ר אחר כך. כמה חברים צריך?
היו"ר רוני בר-און
¶
הצעת חוק עסקאות גופים ציבוריים (אכיפת נהלי חשבונות תשלום חובות מס העסקת עובדים זרים כדין ושכר מינימום) (תיקון- מניעת פיטורי חיילי מילואים) של חבר הכנסת אבשלום וילן. הייתה הצעה להעביר את זה לוועדת חוקה או לוועדת העבודה והרווחה.
אנה שניידר
¶
החוק הזה במהותו הוא חוק שעוסק בחובת ניהול פנקסי חשבונות והוא בעצם בסמכות של ועדת חוקה חוק ומשפט, אבל הנושא הספציפי שמבקשים להוסיף לחוק הזה מתאים לדעתי לוועדת העבודה והרווחה.
היו"ר רוני בר-און
¶
אם אין עמדות אחרות, מי בעד ועדת העבודה והרווחה?
הצבעה
בעד: רוב
נגד: אין
ההצעה עוברת לוועדת העבודה והרווחה
היו"ר רוני בר-און
¶
הצעת חוק חיילים משוחררים (חזרה לעבודה)( תיקון – הארכת תקופת האיסור על פיטורי מילואים ואיסור הפליה בקבלה לעבודה בשל שירות מילואים) של חבר הכנסת גלעד ארדן וקבוצת חברי כנסת. נשמעו הצעות להעביר את הצעת החוק לוועדת חוץ וביטחון או לוועדת העבודה והרווחה.
היו"ר רוני בר-און
¶
יש הערות? מי בעד ועדת העבודה והרווחה.
הצבעה
בעד: רוב
נגד: אין
ההצעה עוברת לוועדת העבודה והרווחה.