הכנסת העשרים
מושב שני
פרוטוקול מס' 174
מישיבת ועדת הפנים והגנת הסביבה
יום רביעי, כ' באדר ב התשע"ו (30 במרץ 2016), שעה 9:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 30/03/2016
תקנות המשטרה (המשמר האזרחי) (תיקון), התשע״ו-2016
פרוטוקול
סדר היום
תקנות המשטרה (המשמר האזרחי), התשנ"ז-1996
מוזמנים
¶
שבתאי גרברציק - דובר למגזר דתי חרדי, המשרד לבטחון פנים
רפ"ק שוקי כהן - ר' תחום תורה והנחיה באג"מ, המשרד לבטחון פנים
יואל הדר - יועמ"ש בטחון פנים, המשרד לבטחון פנים
איילת לוי - ע' יועמ"ש בטחון פנים, המשרד לבטחון פנים
נופית בן דוד - ע' יועמ"ש בטחון פנים, המשרד לבטחון פנים
לרשימת השדלנים שנכחו בדיון – ראו בקישור זה.
היו"ר דוד אמסלם
¶
אני מתכבד לפתוח את ועדת הפנים והגנת הסביבה בנושא תקנות המשטרה (המשמר האזרחי), התשנ"ז-1996. כמה זמן זה הקראה?
(מקריא)
¶
תיקון תקנה 6. 1. בתקנה 6(א)(3) לתקנות המשטרה (המשמר האזרחי), התשנ"ז-1996.
בפסקת משנה (א) אחרי "לפקודת התעבורה" יבוא "או אם התקיימו הוראות סעיף 23(ב) לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה מעצרים), התשנ"ו-1996, ובלבד שהיה חשש שאותו אדם יימלט או שזהותו אינה ידועה.
בפסקת משנה (ג) בסופה יבוא - פה אנחנו סיכמנו על שינוי - "או אם יש חשש ממשי לפגיעה באדם או בבטחון הציבור באותו מקום ונוכחותו של חבר המשמר באותו מקום דרושה כדי למנוע אותה".
תחילתו של צו זה 30 ימים מיום פרסומו.
יואל הדר
¶
שני דברים. יש לנו שני נושאים שאנחנו עוסקים בהם. הראשון, אם שומעים במקום, בבית מסוים, שיש איזה חשש לפגיעה בבטחונו או בבטחון הציבור של מישהו או של הציבור ומשמר אזרחי נמצא בחוץ וקוראים לו, הוא יוכל לבוא ולהיכנס לתוך הבית ולסייע למנוע את הפגיעה באותו אדם או דברים אחרים שקורים לבני אדם שנמצאים שם באותו מקום. פגיעה בבטחון הציבור. זה דבר מסוים. יש לך שאלה על זה?
יואל הדר
¶
הדבר השני יוצא במצב שאם מישהו רואה למשל עבירה של אלימות, התפרצות, גניבה, עבירה מהסוגים האלה שמופיעים והמשמר האזרחי נמצא שם, היום הוא יכול רק לעכב אותו, אם הוא לא מזהה אותו בכלל, ולא מגיע שוטר בזמן אותו אדם יכול להיעלם. אנחנו רוצים לתת לו אפשרות לקחת את אותו אדם, שלא מוכן להזדהות, ולהביא אותו לתחנת המשטרה. בצורה של מעין מעצר עד לתחנת המשטרה. אלה הסיבות, להיות אפקטיבי, כדי שהמשמר האזרחי גם יהיה אפקטיבי.
עידו בן יצחק
¶
אז עכשיו אני אשאל שני דברים. בעצם אנחנו מדברים על סמכויות שאותו איש משמר מפעיל כשהוא בלי שוטר לידו. שאלה ראשונה היא, באיזה סיטואציות אנשי משמר אזרחי מסתובבים לבד בלי שוטרים והשאלה השנייה, מה ההכשרה שניתנת להם לבצע את הפעילות.
שוקי כהן
¶
אני אשמח לענות. אני מאגף המבצעים, מחלקת מתנדבים של המשטרה ואני ראש תחום תורה והנחיה במחלקה ומי שבעצם הוביל את הפרויקט הזה שהגענו אליו עד הלום בהקשר הזה של תיקוף סמכויות המשמר האזרחי.
מתנדבי המשמר האזרחי נמצאים במצב שבו הם פועלים לבד ובכמה דרכים. יש מתנדבים בסיור, לובשי מדים, שעברו הכשרה שמקנה להם אפשרות לתת מענה ראשוני לטיפול באירועי מוקד בעיקר בתחום של טיפול בעבירות איכות חיים, כמו חסימת מעבר וכדומה, או בעבירות קלות מאוד של רכב חשוד וכדומה. בפעילות הזאת הם בעצם מאפשרים לשוטרי הסיור לגשת באופן יותר מהיר לאירועים יותר חמורים, כמו אירועי אלימות ואירועים שיש בהם סיכון חיים. זו דוגמה אחת.
דוגמה שנייה זה שיש את מתנדבי משמר הגבול, למשל, שהם באופן כללי פועלים עצמאית כצוות ברכב, בגזרה הכפרית, שהיא גזרה רחבה. הגזרה לא מכילה הרבה שוטרים, מטבע הדברים, אז המתנדבים גם מבצעים פעילות עצמאית שם. יש גם מצב של מתנדב במרכז שיטור קהילתי, בשכונה. הוא לא מחובר לניידת סיור או לניידת משמר הגבול או לניידת תנועה, אלא הוא פועל כדי לשמור על השכונה שלו. גם הוא פועל באופן עצמאי. ויש כמובן מתנדבי התנועה, שגם הם בהרבה מקרים פועלים באופן עצמאי, לאו דווקא בצמידות לשוטר.
כל המתנדבים שהזכרתי כרגע עוברים הכשרה ייחודית לפעילות שלהם, שכוללת סדר גודל של בין 30 ל-40 שעות הדרכה ויש בה את כל נושאי הליבה שקשורים לפעילות שלהם, כמו סמכויות שוטר, סמכויות מתנדב, נושא של כתיבת דוחות, ניתוח אירוע, חיפוש ובדיקת חשודים, במסגרת תנועה גם רישום דוחות. נושאים שהם לפי ניתוח העיסוק של המתנדבים.
היו"ר דוד אמסלם
¶
מאה אחוז. רבותיי, אני רוצה להביא את התקנות להצבעה. היות שרק אני כאן אז אני כמובן בעד לאשר את התקנות. אין פה אנשים, אז אין לא מתנדבים ולא נמנעים.
הצבעה
בעד – פה אחד
התקנות אושרו.
היו"ר דוד אמסלם
¶
אז התקנות אושרו ואני מאחל לכם סוף שבוע טוב, ביום רביעי בכנסת מאחלים סוף שבוע טוב, ושיהיה לנו בהצלחה.
הישיבה ננעלה בשעה 09:40.