הכנסת העשרים
מושב שני
פרוטוקול מס' 161
מישיבת ועדת העבודה, הרווחה והבריאות
יום שני, כ"ט בשבט התשע"ו (08 בפברואר 2016), שעה 10:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 08/02/2016
סכסוך העבודה בחסות הנוער
פרוטוקול
סכסוך העבודה בחסות הנוער, בהשתתפות מנכ"ל משרד הרווחה והשירותים החברתיים מר אליעזר יבלון
אליעזר יבלון - מנכ"ל משרד הרווחה והשירותים החברתיים
טלי יוגב - מנהל רשות חסות הנוער, משרד הרווחה והשירותים החברתיים
אפרת מייקין כנפו - יועצת מנכ"ל משרד הרווחה והשירותים החברתיים
חנן פריצקי - מנהל אגף תקציבים, משרד הרווחה והשירותים החברתיים
פיני קבלו - סמנכ"ל רווחה, מרכז השלטון המקומי
אלברט סופר - חבר ועד חסות הנוער, כוח לעובדים - ארגון עובדים דמוקרטי
אלישמע פרוינדליך - ועד עובדים, כוח לעובדים - ארגון עובדים דמוקרטי
שרית גרון - מדריכת לילדה במעון מסילה, כוח לעובדים - ארגון עובדים דמוקרטי
מרטין וילר - כוח לעובדים - ארגון עובדים דמוקרטי
חזי הינדבי - כוח לעובדים - ארגון עובדים דמוקרטי
תמר אלון - מנכ"לית עמותת אותות
אסף שמול - מנהל תחום, עמותת אותות
שי שער - מנהל עמותת ענב
היום אנחנו 8.2.2016, כ"ט בשבט תשע"ו. השעה 10:05. חמש דקות על חשבון חבר הכנסת ישראל אייכלר, הוא המאחר.
רציתי להיות בדיון הקודם, אבל היושב ראש כל כך יעיל שעד שהגעתי הכול כבר היה מאושר.
קודם כל, אנחנו שמחים לארח אצלנו כאן את מנכ"ל המשרד אליעזר יבלון. אני חייב להגיד שהדיון השבוע הוא על פי בקשתו כדי שהוא בעצמו יהיה נוכח, עד כדי כך הוא לוקח ברצינות את הדיון שאנחנו מקיימים. חבר הכנסת גואטה, זו הפעם השנייה ואנחנו שמחים שאתה איתנו לאור הרקע שלך.
אני חייב להגיד שאנחנו התחייבו לדיון הזה, לקיים דיון תוך חודש ולא הצלחנו, זה כמעט חודשיים. זה בא בעקבות הדיונים האינטנסיביים שהיו, לפחות לפי הדיווח שאנחנו קיבלנו. אנחנו עשינו בשם הוועדה מעקב כל הזמן, כדי לנסות לעמוד בלוח הזמנים שקבענו לעצמנו. לאור הסבב - - -של כל המערכת עובדים ומטופלים ולמרות שאני יודע שהעובדים עשו הכול כדי שהמטופלים לא יסבלו, אבל איך שהוא מהשירות מי שסובל זה המטופלים. אני חייב לציין פה את המעורבות החיובית של שתי העמותות מעורבות בתוך הסיפור הזה, גם "ענב" וגם "אותות" על המאמצים שעשו. אני יודע שגם "כוח לעובדים".
אנחנו נדרשנו לדיון אחרי שהעובדים של שתי העמותות המטפלות במסגרת תפקיד חסות הנוער בהיבטים החשובים של המשרד, חסות הנוער נותנת היום שירות לכ-2,000 צעירים. השירות הזה הוא מה שנקרא לילדי קצה. הם באמת זקוקים לתנאי פנימייה ולשירות אינטנסיבי של 24 שעות ביממה. העובדים עושים את העבודה הזאת, שהיא עבודה קשה, בנאמנות ובמסירות בלתי רגילה. הם מתלוננים על שכר נמוך שאין כמעט חולק, הייתי אומר, איתם על המצב הזה - - -
הם עובדי עמותות שנותנות שירות למשרד הרווחה. אם אני טועה יש כאן אנשים שיכולים לתקן אותי, אני אשמח שיהיה מדויק.
השכר בכלל בשירותים של הרווחה, אני חייב להגיד שאני בטוח שגם השר, גם המנכ"ל וגם החשב עושים את כל המאמצים לעלות אותו. כל החלטה בנושא של העלאת שכר בשירותים השונים הוא משתקף בתוספת רוחבית לא קטנה. אנחנו יודעים שהמאבק היום על שיפור תנאי העבודה במשרד וגם לפתח שירותים, באמת יש מחסור גם בשירותים. הנושא של חסות הנוער, זה נושא מאוד מורכב, הוא חייב תיקון תקציבי רציני. באופן אישי משיחות שקיימתי עם שר האוצר אני יודע שהוא גם מעוניין בשיפור. היועצת האישית שלו הייתה מוכנה לבוא לדיון כדי להביע את תמיכתו, הרגשית לפחות, גם אם תקציבית היא מוגבלת כרגע. הנושא הזה היה בוועדה כדיון דחוף, חבר הכנסת אילן גילאון ביקש לדון בזה לאור המצב הקשה של המסגרת בכלל. אם המנכ"ל רוצה להוסיף בבקשה.
אנחנו נמצאים היום, נאמר לי שיש היום איזו הצעת פתרון ואני מציע שנעבור להצעת הפתרון. אם הנוכחים רוצים להוסיף לי אין שום בעיה.
אני רוצה לשאול שאלה מקדימה ברשות היושב ראש.
העמותות האלה הן בעצם מתמחות בנושאים האלה או שזה עוד פעם סוג של איזו חברת כוח אדם?
שי שעיר מהנהלת עמותת ענב. העמותות לחלוטין הן אינן חברות כוח אדם, עמותות מקצועיות, עמותות שמנוהלות על ידי אנשים שהגיעו מהשטח. אני יכול להעיד עלי באופן אישי, אני מנהל עמותת ענב, אני התחלתי כמדריך חינוכי, הייתי רכז קבוצה, אני - - מסגרת. זאת אומרת, אנחנו מכירים וכל המנהלים חיים בעמותה - - -
הוסטל בית השחף בהוד השרון. עבדתי גם במעון בית הנער. כל המנהלים שלצדי בעמותה, גם מנהלי המסגרות, גם מנהלי התחומים הם אנשים, מה שנקרא שצמחו מלמטה, אז בוודאי שמדובר בעמותה שהיא עמותה מקצועית. חברת כוח האדם זה לא העניין כאן.
אנחנו בדיון שהוא דיון מעקב. אני אגיד על כברת הדרך שעשינו מאז הדיון הקודם שעשינו ב-1 בדצמבר. קיימנו 5-6 פגישות ביחד עם נציגות העובדים. הצעתנו במסגרת המשא ומתן שופרה באופן ניכר. אני לא אמנה את כל ההצעות, אני אתן רק דוגמה אחת. אם אנחנו מדברים על מדריכים חינוכיים,ההצעה שופרה באופן ניכר של 30%-40%. למעשה אין מחלוקת - - -
30%-40% על ההצעה הקודמת שהייתה עד ל-1 בדצמבר. אני אנסה לתת את תמונת המצב מאז הדיון הקודם - - -
עכשיו אני אדבר על המדריכים. אין בינינו מחלוקת על שכר מדריכים חינוכיים בעלי וותק של עד 5 שנים. זאת אומרת, אני חושב שגם ההצעה של נציגות העובדים לשכר של מדריך חינוכי עד 5 שנים תואמת את ההצעה שלנו לדרישות נציגות העובדים.
כן, אני יכול להגיד. מדריך שנמצא בחצי השנה ראשונה, אנחנו מדברים על שכר ללא תוספות משמרות כשעבודתו העיקרית של מדריך חינוכי, או לפחות 60% מעבודתו של מדריך חינוכי היא עבודה במשמרות – השכר הבסיס ללא תוספות של משמרות בשנה הראשונה 29 שקל, תום שנה ראשונה 30 שקל, 31 שקל בשנה השנייה, 32 בשנה השלישית, 33 שקל בשנה הרביעית. כשעלות השכר - - -
אתם הגעתם להבנות. תראו, אתה נכנס לתוך דקויות של ההסכמים שהוועדה לא צריכה לעסוק בהם. השאלה שלנו, א', כמה הבטיח משרד הרווחה שיגיע כסף לעמותות. העמותות, האם הסתדרתם עם וועד העובדים שלכם. זה כל מה שאותנו מעניין.
אילן, היה מאוד חשוב מה השיפור, כי באחוזים זה לא היה מספיק ברור. תסיים את הנתונים.
אני רק אמרתי שההצעה הכוללת שנתנו, כסף, לתקופת ההסכם מגיעה לכ-4 מיליון שקלים בשנה לכל שנה בתקופת ההסכם.
אני אתן רק דוגמה אחת לחוסר הסכמה. נגעתי במדריכים החינוכיים, אני חושב שיש מחלוקת לגבי עובדים סוציאליים. אנחנו מחויבים לא רק בהסכם הזה לשכר עובדים סוציאליים כפי שנקבע בהסכם של איגוד העובדים הסוציאליים. השכר שניתן אצלנו לעובדים סוציאליים הוא אפילו גבוה ממה שיש בהסכם איגוד העובדים הסוציאליים ועדיין יש בינינו מחלוקות.
שאלה קטנה אדוני היושב ראש. לגבי מדריכים חינוכיים ציינת שעד 5 שנים, בחצי השנה הראשונה 29 שקל, זה אחרי התוספת?
אני רוצה רק להגיד, אמרתי שיש תוספות שהן תוספות נבחרות. צריך להדגיש שתוספת המשמרת היא תוספת פנסיונית, היא לקרן השתלמות, היא לשכר שעה לכל דבר ועניין. בממוצע שאנחנו מדברים שהשכר של מדריך חינוכי עומד בהצעה שלנו על 37.8 שקל, שכר ממוצע למדריך חינוכי לערך שעה.
תמר אלון, מנהלת עמותת אותות. זה דומה. אומנם אלו שתי עמותות נפרדות, אבל זה מתנהל במקביל. פחות או יותר מה ששי כאן פירט זה פחות או יותר מה שאצלנו. אנחנו נתנו גם תוספות של משהו שקרוב ל-20%. זאת אומרת, כל סקטור קיבל משהו אחר, תוספות אחרות וגם בהתאמה להסכם הקיבוצי הקודם. אז היו סקטורים שקיבלו פחות באחוזים מהסקטורים האחרים, אז עשינו איזו השוואה. למשל, הרכזים ,מבחינתו הם מספר שתיים בהוסטלים, קיבלו תוספת של 22%, אימהות הבית קיבלו תוספות של 20%. אלו שני סקטורים שהיו דווקא נחותים בהסכם הקודם. יש לנו גם את המנהלים שבמקביל אנחנו מנהלים איתם משא ומתן. הגענו אתם גם קרוב ל15%. המדריכים, גם כאן עשינו, דיברו שבחצי שהשנה הראשונה אנחנו נותנים 29 שקלים כי בעצם מדובר על אנשים שבאים ללא הכשרה. בחצי שהשנה הראשונה אנחנו משקיעים בהם מאוד. אחרי חצי שנה אנחנו מוספים מ-29 ל-31. צריך לקחת בחשבון שמי שהוא אקדמאי אנחנו נותנים עוד 5% - זה לגבי השנה הראשונה.
בשנה השנייה אנחנו כבר נותנים 32.5 - - -
בכסף, כשאנחנו מדברים כולל משמרות לילה מפוצלות, כי אנחנו נדרשים על פי ההסכם שלנו עם משרד הרווחה לפצל את הלילה למדריך ערב, מה שהיה מדריך ישן, משהו בסך של כ-20% לכל הסקטורים – 2.4 מיליון.
אנחנו פה רוצים לשאול שאלה יותר גלובלית, חבר הכנסת גואטה ואני. מה הנתח שהולך לעניין המשכורות בעמותה ומה התקרות האחרות - -
בואו נשאל ככה. השיטה להרבות בפרטים היא טובה, אבל אנחנו לא מגיעים לסופו של דבר. אני לא מבין למה אתם לא מגיעים להבנה. אני מבין שהכסף כאן ממשרד הרווחה עבר אליכם, אין לכם טענה יותר - - -
מה לעשות, זאת וועדה שהיא תמיד דנה ברצפה ובתקרה יחד ואז היא מבינה פחות או יותר מה אקוויוולנטי.
דיברנו על זה בפעם הקודמת. אצלנו הוצאות הנהלה וכלליות הן 2.8%. בגדול, התקציב של העמותה באופן כללי מבחינת חלוקת שכר לעובדים הוא בסדר גודל של 70%. 70% הולך לשכר. אני חייב להגיד שתמיד כשאנחנו מדברים על הגעה של תקציבים, תמיד צריך למצוא איפשהו את האיזון בין פעילות חינוך. בסך הכול מה שאנחנו מנסים לעשות שם זה לשרת את האוכלוסייה שמגיעה אלינו ולנסות למצוא את האיזון. בגדול, 70% מתקציב העמותה הולך לשכר של עובדים.
תודה רבה. אני אלברט סופר התחלתי לעבוד בחסות הנוער. אני מדריך 11 שנה. אני אתחיל בזה ואומר שהשכר שלי היום אחרי 11 שנה עומד על 29.7 שקל.
מחר, שי מיד יגיד לך.
אני רוצה לומר שבמאבק הזה מדברים כל הזמן על מדריכים. זה מאבק שמאגד מכלול של סקטורים של רכזים, של מדריכות בית, של עובדות סוציאליות, של שומרי לילה, אנשים שמשתכרים. השכר הממוצע שלהם, אני שומע כל הזמן פה מספרים באחוזים, זה פשוט מבעיר את חמתי ואני מצטער להגיד את זה. כשמדברים על אחוזים משכר שמתחיל ב-28,30 שקלים ברור שזה עליות מאוד מאוד גדולות, אבל בפועל בסוף האנשים משתכרים 6,000 שקל ו-7,000 שקל לעבודה מאוד מאוד קשה, מאוד מאוד תובענית - - -
זה בדיוק ההפך, כשהם מדברים על שכר מאוד נמוך האחוזים מעלים את זה בצורה מאוד מאוד קטנה.
האחוזים גדולים, אבל העלייה בפועל בשקלים היא מאוד מאוד קטנה.
יש פה איזה מצב שצריך, למי שלא כל כך בקיא בעניין, להבין שהחסות במצב קשה. לא מעט הוסטלים ולא מעט מעונות יש בהם מחסור חמור, לא רק גדול אלא חמור, בעובדים. יושב פה לידי מדריך מאוד מצטיין שלדעתי עובר כמה שנים טלטלות, קבוצות סגורות, קבוצות שלא מאוישות במספיק כוח אדם ולא יכולות לקלוט בני נוער. זה אומר שיש 370-400 בני נוער ללא מסגרת שאלוהים יודע מה קורה איתם בכל רגע נתון. זה אומר שכוח האדם לא מספיק מקצועי מכיוון שהוא מתחלף באופן תדיר כל חצי שנה, כל שנה, כל שנה וחצי. זה אומר שמדריכים - - -
אני מתנצל, יש לנו בעיית זמן. אנחנו לא באנו לדון היום על מצב חסות הנוער. אם אתה רוצה שנדון היא תציע, נשקול, נתייעץ, נבדוק. אני מבקש, אנחנו בהמשך דיון על סכסוך עבודה. כלומר, אנחנו מדברים על תנאי העסקה. אני רוצה לדעת, אתה עם 11 שנות עבודה, 29 שקל, זה לא זז מאז שנכנסת לעבודה?
עם מה שבעצם באנו בהצעה למדריכים החינוכיים, נתנו שלוש הצעות ושהמדריכים יחליטו על מה. בהצעה הגבוהה ביותר אנחנו מדברים עם 11 שנה, זה אומר 34.84 שקל ללא תוספת משמרות. מה שאומר שבממוצע זה למעלה מ- 42 לשעה. זה מה שהצענו למדריכים עם וותק כמו של אלברט.
לא. לא. אלברט אתה לא באת לפתור את כל בעיות העולם. אני רוצה לפתור את הבעיה שלך, כן. אנחנו באנו לדבר על השכר שלך. אתה רוצה שכולנו נטבע, יש לנו צרות מפה עד להודעה חדשה. לא כרגע. יש הצעה, אני רוצה להבין, ההצעה היא לאלה שמקבלים שכר של 29 וזה יקפוץ ל-34?
סליחה, אני רוצה לומר רק מילה אחת. העלו פה את עניין פיצול המשמרות, הם זורקים את זה ככה על השולחן, אבל צריך להבין מה המשמעות של זה עבורנו המדריכים. פיצול משמרות אומר שלא תהיינה יותר משמרות ארוכות. זאת אומרת, לא נעשה יותר לינה במעון, במסגרת או בהוסטל. זאת אומרת, כל הדרישות שלנו שמבוססות על מבנה העבודה הנוכחי לא מתאימות למבנה דרישות העבודה שהם רוצים לשנות. זאת אומרת, אנחנו נצטרך לבוא הרבה יותר פעמים בשבוע למעון ולמסגרות, לעשות יותר משמרות וגם לילה, חלקנו לא עושים משמרות לילה, בעירות. זאת אומרת, אנחנו נצטרך לוותר על מקומות עבודה נוספים שעוזרים לנו להחזיק את עצמנו מעל המים. זאת אומרת, כל עניין פיצול המשמרות הוא מאוד מאוד קריטי, אנחנו אמרנו את זה בתחילת המשא ומתן. אם הדבר הזה יהיה על השולחן כל משא ומתן לא יהיה תקף. אנחנו לא נוכל לחתום על שום הסכם.
שלום, אני מרטין מ"כוח לעובדים". אני נמצא במשא ומתן יחד עם וועד העובדים של שתי העמותות, ב"ענב" ו"אותות". אני אגיד שני דברים בקצרה.
קודם כל, מבחינת הנתונים שהמוצגים פה על ידי מנהלי העמותות, על מה הוצע, על האחוזים שהוצעו, אני אגיד את זה בעדינות, זה לא נכון, זה אחוזים לא נכונים. תמר דיברה על 20% תוספות שכר למדריכים. אם נפשט את זה, 3 שקלים תוספת, לחצי השנה השנייה של השנה הראשונה, זה 10% תוספת. 32 שקל, זה עלייה בשכר של 4 שקלים, זה 14% אחוזים. מאוד קל להגיד כל מיני מספרים מבלי שאתם בדקתם את הדברים לאשורם. נזרקות פה כל מיני אמירות לחלל האוויר שהן פשוט, ברמה הכי בסיסית, לא נכונות. אני מציע שלא נקבל החלטות על סמך ההצהרות האלה כי כאמור הן פשוט לא מבוססות.
לגופו של עניין, העובדים פה מאוד רוצים להתקדם במשא ומתן. 10 חודשים הם נמצאים, באמת במערך אינטנסיבי של פגישות - - -
אני כבר, אם יותר לי להשלים אני אוכל להשלים את המהלך שאני רוצה.
10 חודשים של משא ומתן אינטנסיבי מפברואר האחרון. מבחינתם, אם אנחנו נתכנס לשום מקום, לשום שכר ראוי - - -
מי שמנהל פה את הישיבה פה זה אני בינתיים, אדוני. נתתי לך את רשות הדיבור, עכשיו תן לי גם לקבל תשובות ענייניות.
כדי שלא נשתמש בכל מיני מושגים לא נעימים כלפיך. כמה זמן לדעתך צריך כדי להגיע להסכם.
המחלוקת העיקרית כרגע היא בשכר המדריכים בשתי העמותות. זה הסקטור המרכזי הגדול והוא גם עולה הכי הרבה כסף לעמותות. נשים את זה על השולחן, ברגע שתהייה התכנסות שם, מן הסתם אפשר להרגיש שאנחנו מתקדמים במשא ומתן ושלא מופרחות אמירות חסרות בסיס.
חזי הינדבי, אני מדריך במצפה ים כשלוש שנים. אני חייב להגיד שאני מדריך הכי וותיק, אין אצלנו מדריכים שהם 11 שנה. אני בפער על כולם, רוב המדריכים אצלנו בשנה הראשונה, כך שהשכר שלהם עומד על 29 שקל. אני רק אעלה אנקדוטה קטנה לתרום לדיון.
נער יצא עכשיו אצלנו לעבוד, סוף תהליך במעון אחרי שנתיים. הנער הזה בתחילת הדרך שלו ניסה לדקור כמה מדריכים, זה חלק מהעבודה שלנו, זה מה שאנחנו עושים. הנער הזה היום ב"ארט-קפה" יוצא לעבוד ומרוויח יותר מהמדריך שלו שהוא ניסה לדקור אותו. אצלנו היה אירוע של מרד של כמעט קבוצת בסגירה. שישה נערים מסתובבים מסוממים 24 שעות ברחובות, פרצו את המעון, יצאו - - -
היה יכול להיגמר אחרת, זה היה יכול להיגמר ברצח, בעיתונים, במשהו כזה ואז כולנו פה היינו מדברים אחרת.
אנחנו מדריכים שאנחנו מחזיקים אותם, אנחנו מאכילים, אנחנו אוהבים את העבודה שלנו, אנחנו מגויסים לנערים ואנחנו עושים עבודה. אבל, בשכר של 31 שקל מי שאין לו עוד דרייב פנימי מאוד מאוד עמוק לא יכול להחזיק בעבודה הזאת. דה-פקטו, עזבו אצלנו במעון בשנתיים האחרונות בסביבות ה-20 מדריכים. המדריך הכי וותיק באחת הקבוצות - - -
מתוך 25 מדריכים שנמצאים במעון.
היום אצלנו באחת הקבוצות, זה נוער קצה. חבר'ה, זה נוער עברייני שבא מהכלא, אנחנו מתמודדים עם דברים לא פשוטים. המדריך הכי וותיק נמצא 4 חודשים, 4 חודשים במעון. מדריך שנמצא 4 חודשים במעון לא יודע לעשות יותר מדי עבודה. אנחנו לא עושים עבודה עם הנערים. תסכלו על לוחות האירועים, תסכלו מה קורה בזמן האחרון, תראו כמה אנחנו מצליחים להחזיק נערים, כמה אנחנו מצליחים להחזיק מדריכים שיישארו. אנחנו לא מצליחים להחזיק ולעשות את עבודתנו. אני לא בא בטענות אליהם, זה מה שיש, זה מה שמשחקים, זה מה שהכול. זה המצב, זה הנוער שבמדינה ואיתו אנחנו עובדים
. אתם רואים אותנו, אנחנו רוצים לעבוד, אנחנו פה, אבל בשכר של 31 שקל, לא משנה לי כמה אחוזים זה יהיה. אני סטודנט ואני מחזיק שכר דירה ומחזיק את עצמי ומחזיק ומחזיק ואני גם מחזיק את המינוס. ב-31 שקל לכאן או לכאן, שיהיה אחוז לפה ואחוז לשם, לא משנה לי האחוזים. עם 31 שקל, כך אנחנו לא יכולים להחזיק. כך אנחנו הגענו למצב שאנחנו, אפשר לשאול את שי, שכמעט סגרנו את קבוצת המגן. יש שני מגנים במדינת ישראל, אחד - - -
למה אתם לא עונים לי, עד כדי כך אני לא משכנע? אני שואל את משרד הרווחה, האם יש - - -
אני יודע, אני מכיר את הזה. המצב בוודאי לך ידוע יותר ממני, אני במרכאות תייר, אבל אני יודע את המצב הקשה שם. אתם יודעים טוב ממני שהוא קצת יותר קשה מכל - - -
אני רוצה להגיד משהו, לפני שלוש שנים עשינו תיקונים מאוד מאוד משמעותיים בתעריף שדיבר על תוספת כוח אדם בקבוצות. מדובר על זה שמדריכים לא עובדים יותר לבד במשמרות ושבקבוצות הנעולות צריכים לעבוד שלושה אנשי צוות. זה חלק מהביטוי ל- - -
התוספת שהייתה לפני שלוש הייתה לא רק על שכר עובדים. הייתה שם באמת רביזיה מוחלטת בכל המודלים. הייתה תוספת של למעלה מה-35% לכל רשות חסות הנוער. דווקא בגלל שדרוג מודלים, זה היה בדיוק לתת מענה.
אני חושב שהדיון מצטיין, אני מודה שכל הדיבורים כאן לא הועילו להבנתי שום דבר. כאילו, כאילו לא הייתה השיחה הזאת. לא הבנתי כלום.
ברשות היושב ראש, אני חושב שבאמת שבדיון מאוד רציני, הרי פה זה מעבר למספרים, כאן מדובר על דיני נפשות. אם אנחנו שומעים שחניך אחרי תקופה שטיפלו בו, מה שהוא מנסה לעשות בסופו של יום, הוא מנסה לדקור את המדריכים שלו, אז בוודאי שמשהו לקוי פה. אני מבין שהדיון כרגע הוא לא על ההתנהלות, אבל צריך לתת את הדעת גם על זה. אם כן מדברים על מספרים אחרי שהברכיים רועדות ממה שמתעסקים פה, דיני נפשות, למה אתם לא מביאים נייר עמדה שיהיה מונח פה לפנינו, של כמה מדריך קיבל עד עכשיו וכמה הוא יקבל בעתיד ומה ההפרש באחוזים ומה ההפרש בשקלים – זה כל כך פשוט. מה הם דורשים, מה אתם נותנים – למה זה צריך להיות מספרים בעל פה שנזרקים באוויר? סליחה שאני אומר, והזמן של כולם נגזל פה ולא מגיעים לשום דבר. אני חושב שזה דבר בסיסי, תביאו נייר מודפס, מה הם קיבלו, מה הם אמורים לקבל, על מה יש חילוקי דעות. למה צריך פה לנחש כל הזמן? מעבר לזה, מה שאמר פה הבחור הם דברים חמורים ביותר.
אדוני היושב ראש, דבר אחד ברור, לפי מה שהוא אומר, אני לא יודע, אני רק לומד את הנושא הזה ואני לא מנסה להצטייר כמישהו שמבין, אבל זה ברור שמדריך הכי וותיק הוא ארבעה חודשים אז משהו לקוי פה. אני לא יודע אם זה רק השכר, כנראה שהעבודה שם היא גם מקשה מאוד, אבל ברור שמשהו פה לקוי מאוד. תודה.
אנחנו תקועים במקום שבו הפערים עדיין, לצערי, הם באמת גדולים.
ברשותך, שאלתם עד מתי וכמה זמן צריך כדי להגיע להסכמות. אני אומר שזה באמת לא שאלה של זמן. מבחינתנו זה יכול להיות אתמול או מחר או מחרתיים. מה שקורה בפועל, בשבוע הקרוב, זה סדרה של השבתות שהולכות להיות בעמותת אותות והעיצומים בעמותת עינב נמשכים. זה אומר, יש יותר מ-500 עובדים שלא מרוצים מהצעות האלה. כשאנחנו מביאים להם את ההצעות, כי לא אנחנו מחליטים, בסופו של דבר זה עורך דין בשטח שמביא להם את ההצעות. אומרים שאלו הצעות מזלזלות, לא מספקות ולכן המאבק יימשך עד שנמצא את המקום הנכון שלנו בתוך העבודה שלנו עם שכר מכבד ומתגמל כראוי.
טוב. אתם יודעים חברי הכנסת, לפחות החדשים, אחד הדברים שלא מתקיים זה, כשיש סכסוכי עבודה בין עובד למעסיק שאינם המדינה המשרד לא מתערב, רק שתבינו את זה. כרגע זה כאילו סכסוך בין העובדים לעמותות. גם הפתרונות התקציביים שנמצאו אינם דרך המשרד. רק שתבינו, אנחנו נמצאים בסיטואציה שאנחנו חיפשנו פתרון מאוד ספציפי לשתי העמותות האלה, הייתי אומר שזה לא פתרון ממלכתי. עשינו את זה כדי לעזור להם מפני שאנחנו באמת מסכימים עם ההערות הקשות שלהם שהמצב קשה, השכר אינו מספיק, לא מספיק מעודכן בזמן, ההתמודדויות שלהם מעסיקות אותם כל הזמן. אם שמעת ברמז, חלק מהם נאלצים לעשות עבודה נוספת כדי להתפרנס. לכל הדברים האלה ביקשנו למצוא את הדרך בין העמותות, זו תוספת לא קטנה של 6.5 מיליון שקל, אני חייב להגיד שהשגתם הרבה במהלך הזה. לא מוצאים את זה בכל מקום.
הוועדה התערבה בדבר שהוא לא בסמכותה. היא לא יכולה עכשיו לבוא להכתיב למשרד האוצר ולהכתיב למשרד הרווחה: 'תוסיפו להם אחוזים'. עשינו עבודה, אני אומר שבחלקה היא מאוד בזכותי ואני לא אגלה אותה פה, זה לא תפקידי ולא חייבת להיות כדי שהתוספת התקציבית תבוא ותבוא. אני אומר לכם, זה לא מוטל בספק, זה לא נתקע באמצע הדרך של מישהו. לכן אני חושב שאין בררה אלא להמשיך במשא ומתן ביניכם, אבל תחשבו שיש עוד תוספת תקציבית אפשרית. אני אומר לכם, אני לא אוהב את המילה, תהיו יצירתיים, תמצאו אתם בעצמכם. תגיעו לאיזה מקום שאנחנו יכולים לקיים דיון. לכן שאלתי כמה זמן. אתם רוצים שאנחנו נשב בצד ונסתכל על המצב החמור והנוראי שאתם חיים איתו, זה לא מה שהייתי רוצה שאנחנו חברי הכנסת נעשה. אני מבקש מכם לקחת עוד סיבוב של משא ומתן תוך שבועיים. תעבירו אלינו מראש את כל המסמכים שנוכל לדון בעצמנו ולהכין את עצמנו למצב. אני מבקש, בבקשה של סתם חבר, אל תחמירו את הסנקציות, מי שסובל הם אותם ילדים שאתה כל כך אוהב, למרות כל הצרות שעושים לך. אני מציע, קחו לעצמכם שבועיים. אנחנו תוך שבועיים נקיים דיון חוזר בהשתתפותכם - - -
תעבירו אלינו את הסנקציות על הילדים ואל תחמירו את הסנקציות על העובדים והכול יהיה בסדר. חברים, רק תגיעו להבנות. הסימן שלנו שלא הגעתם להבנות זה - - -
זו תוספת של 6.5 מיליון שקל, זה הישג לא קטן.
אני חוזר ואומר, אני לא רוצה לדון בהשבתה, זה עניינכם.
אני, בשם חבריי בוועדה ובשמי כיושב ראש הוועדה, אני מבקש לדחות את ההשבתה לפחות לשבועיים הקרובים. תעשו עוד סיבובים יום ולילה. תבואו עם מספרים אפשריים וסופיים, אבל שזה סופי. תעבירו את החומר שלכם לפחות יומיים לפני שנתכנס, אני מבקש. תקבלו את המועד המדויק של הפגישה הבאה עוד היום.
אני רוצה להודות לכם, הישיבה נעולה.
הישיבה ננעלה בשעה 10:41.