הכנסת העשרים
מושב שני
פרוטוקול מס' 101
מישיבת ועדת הכנסת
יום רביעי, י' בשבט התשע"ו (20 בינואר 2016), שעה 10:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 20/01/2016
ערעורים על החלטת נשיאות הכנסת שלא לאשר דחיפות הצעות לסדר היום, בקשת יו"ר ועדת החינוך, התרבות והספורט להעברת דיון מהיר בנושא: "ציד חיות הבר בישראל" מוועדת החינוך, התרבות והספורט לדיון בוועדת הפנים והגנת הסביבה., הצעה לסדר-היום בנושא: "עיגון מעמדה וסמכויותיה של נציבות הביקורת על הפרקליטות בחקיקה ראשית", מינוי ממלאי מקום קבועים בוועדות הפנים והגנת הסביבה ובוועדת החינוך התרבות והספורט – פניית חה"כ מרב מיכאלי, יו"ר סיעת המחנה הציוני., ציד חיות הבר בישראל, ציד חיות הבר בישראל, ציד חיות הבר
פרוטוקול
סדר-היום
1. בקשת יו"ר ועדת החינוך, התרבות והספורט להעברת דיון מהיר בנושא: ציד חיות הבר בישראל, מוועדת החינוך, התרבות והספורט לדיון בוועדת הפנים והגנת הסביבה
2. הצעה לסדר-היום בנושא: עיגון מעמדה וסמכויותיה של נציבות הביקורת על הפרקליטות בחקיקה ראשית
3. ערעורים על החלטת נשיאות הכנסת שלא לאשר דחיפות הצעות לסדר-היום
4. מינוי ממלאי מקום קבועים בוועדות הפנים והגנת הסביבה ובוועדת החינוך התרבות והספורט – פניית חה"כ מרב מיכאלי, יו"ר סיעת המחנה הציוני
5. רביזיה על נושא 2 – הצעה לסדר-היום בנושא: עיגון מעמדה וסמכויותיה של נציבות הביקורת על הפרקליטות בחקיקה ראשית
נכחו
¶
חברי הוועדה: דוד ביטן – היו"ר
יואב בן צור
אחמד טיבי
מרב מיכאלי
אברהם נגוסה
איילת נחמיאס ורבין
רועי פולקמן
יואב קיש
אלעזר שטרן
רישום פרלמנטרי
¶
אור שושני
בקשת יו"ר ועדת החינוך, התרבות והספורט להעברת דיון מהיר בנושא: ציד חיות הבר בישראל, מוועדת החינוך, התרבות והספורט לדיון בוועדת הפנים והגנת הסביבה
היו"ר דוד ביטן
¶
אני פותח את הישיבה בבקשת יושב-ראש ועדת החינוך, התרבות והספורט להעברת דיון מהיר בנושא: ציד חיות בר בישראל, מוועדת החינוך לוועדת הפנים. מכיוון שהוא מבקש והוא צודק, נראה לי שנעביר. יש הסכמה?
היו"ר דוד ביטן
¶
אז אנחנו מסכימים. מי בעד?
הצבעה
בעד הבקשה – פה אחד
בקשת יו"ר ועדת החינוך, התרבות והספורט אושרה.
שרן השכל (הליכוד)
¶
לא, זה הצער בעלי חיים שבתוך הציד, מכיוון שאפשר לצוד כך ואפשר לצוד בצורה יותר גרועה. אבל מאחר שאנחנו מבינים שאי אפשר להעביר את זה לוועדת המשנה לצער בעלי חיים, שבתוך ועדת החינוך, אז זה בסדר ואנחנו מסכימים.
היו"ר דוד ביטן
¶
הנושא הבא – קביעת ועדה לדיון בהצעה לסדר-היום בנושא: עיגון מעמדה וסמכויותיה של נציבות הביקורת על הפרקליטות בחקיקה ראשית, הצעת חברי הכנסת ציפי לבני ובצלאל סמוטריץ. בצלאל, מה רצית להגיד? הרי אנחנו עכשיו באנו מדיון כזה? אז מה, אתה רוצה שיהיה פעמיים?
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
הדגש שחברת הכנסת לבני ואנוכי נתנו בהצעת הסדר שלנו נוגע לניסיון להפריד בין הביקורת הפרטנית לביקורת המערכתית. זה נושא שעולה ממש בשולי הדיון עכשיו בוועדה שאנחנו באים ממנה, ואנחנו חושבים שזה מצדיק דיון בפני עצמו.
לעצמי חשבתי שנכון שהדיון הזה יהיה בוועדת החוקה, ואם אדוני אומר שיושב-ראש ועדת החוקה - - -
היו"ר דוד ביטן
¶
זה לא קשור. החלטנו בישיבה הקודמת שהדיון יהיה משותף לוועדת החוקה ולביקורת המדינה, בראשות ועדת ביקורת המדינה.
היו"ר דוד ביטן
¶
הם מסתדרים טוב, אז אנחנו נשאיר את זה ככה. אני מעביר את זה אליהם, והם צריכים לעשות דיון נוסף. אני מאמין שהיום הם לא יסיימו את הדיון, אז אין בעיה.
היו"ר דוד ביטן
¶
לשתי הוועדות ביחד. זה דיון משותף. ועדת הביקורת מזמינה, אבל הם מתאמים ביניהם, זה מה שסוכם. ההתחייבות היא על תיאום בין שני הצדדים, והם עושים את זה יפה.
היו"ר דוד ביטן
¶
את ההצעה של צחי הנגבי אנחנו נצטרך לדחות לשבוע הבא. בשבוע הבא נסיים את זה, אני מקווה.
ערעורים על החלטת נשיאות הכנסת שלא לאשר דחיפות הצעות לסדר-היום
חמד עמאר (ישראל ביתנו)
¶
מדובר בנושא של מבחני נהיגה. אני מגיש את ההצעה לסדר הזאת כי הנושא מאוד חשוב. אנחנו רואים את הצעירים שרוצים לעשות טסט וצריכים לחכות בין שלושה חודשים לחצי שנה. אני רוצה לקיים את הדיון הזה במליאה כי הנושא של מבחני הנהיגה זה גם נושא של בטיחות בדרכים. אנחנו רואים עלייה במספר ההרוגים בתאונות דרכים שלוש שנים רצופות. אנחנו רואים שהמדינה הולכת להפריט דבר שהיא מרוויחה ממנו קרוב ל-60 מיליון שקל ולתת את זה לחברות פרטיות, שירוויחו ממנו 150 מיליון שקל, כי השר בעצמו הכריז שתוך שלושה ימים הנבחן יכול לגשת עוד פעם למבחן נהיגה, ולכן זה יהיה מקום לעשות בו הרבה מאוד כסף. לכן אני מבקש לקיים דיון בנושא הזה, כי זה נושא מאוד חשוב.
עבדאללה אבו מערוף (הרשימה המשותפת)
¶
גם מבחינה עקרונית אין לנו הפרטה. אני מסכים למה שאמר חמד, ובגלל זה הגשנו את הערעור. זה עניין עקרוני, בטיחות בדרכים זה מאוד חשוב. מדובר גם בעניין של הזמנים, בעניין של הטסטים, ולהפריט את העניין הזה זה מצריך דיון והצעה מעמיקה לסדר. זו אחריות ממדרגה ראשונה. וזה לא רק עניין של כסף, 150 מיליון, זה גם אחריות, זה בטיחות בדרכים. תאונות הדרכים קטלניות מאוד, במיוחד אצל צעירים, ולכן אנחנו חייבים להקפיד מבחינת האחריות על זה בצורה הנכונה והאחראית ביותר. ולכן אני תוהה למה לא הסכמתם.
טלי פלוסקוב (כולנו)
¶
אין ספק שהנושא הוא מאוד חשוב, אבל כשאנחנו יושבים בנשיאות – ואני רוצה להזכיר שאלה הצעות לסדר דחופות – ומונחות בפנינו 15 הצעות, שכל אחת יותר דחופה מהשנייה, אז אנחנו, עם כל החשיבות של הנושא הזה, לא מצאנו מתוך כלל הנושאים שהיו מונחים על השולחן שהנושא הזה הוא בעל דחיפות כל כך גבוהה.
דבר שני, יכול להיות שאתם צריכים להגיש הצעה רגילה. אני לגמרי אתכם שנושא הוא מאוד חשוב. מה גם שהוסבר לנו על ידי חברי הכנסת שישבו שם שמשרד התחבורה מכין כרגע רפורמה שהעבודה עליה בעיצומה, ובעצם אם אנחנו נדון עכשיו עוד לא יוכלו לתת לנו תשובות סופיות ולהציג בפנינו את התכנית. ולכן - - -
היו"ר דוד ביטן
¶
מה הדחיפות של הצעה מספר 3, "חברות קבלן הנסגרות כאשר מצטברות תלונות ונפתחות מיד מחדש"?
טלי פלוסקוב (כולנו)
¶
שנייה. מה גם שראינו שבבקשה הזאת משתתפים, אם אני לא טועה, נציגים מכל סיעות הבית של הכנסת.
טלי פלוסקוב (כולנו)
¶
רבותיי, אתם הוועדה, ההחלטה היא שלכם, ואני כאן מסבירה לכם את השיקולים של הנשיאות.
היו"ר דוד ביטן
¶
אבל מה הדחיפות? ואם כבר, אז גם לגבי 4, "משרד הקליטה אחראי לטיפול בתלמידים צברים שנולדו במשפחות של עולים מאתיופיה". אני רוצה לדעת למה שתי אלה כל כך דחופות ולא יכולות להיות בשבועות אחרים או במסגרת הצעה לסדר של - - -
טלי פלוסקוב (כולנו)
¶
אדוני היושב-ראש, אני לא הכנתי את עצמי עם כל החומרים כדי להסביר לך למה זה דחוף או לא. ההחלטה היא של רוב הנשיאות ובדרך כלל אפילו פה אחד. מה שהבנו ומה שחשבנו זה שהנושא הספציפי הזה, מבלי להתייחס לנושאים אחרים – ואני גם חושבת שאתה לא יכול לבטל נושא שאנחנו אישרנו – בעינינו הוא צריך להיות הצעה לסדר-היום רגילה ולא דחופה. אבל אף אחד פה לא מתווכח על החשיבות של הנושא.
היו"ר דוד ביטן
¶
רגע, חמד, תכף אני אתייחס לבעיה הזאת.
אנחנו ועדה מעין שיפוטית בעניין הזה, אנחנו בודקים את הטענות והאם הן דחופות יותר ממה שאתם טוענים.
היו"ר דוד ביטן
¶
רגע, רגע. אני רוצה פעם אחת להבהיר את התמונה, כדי שיסתיים העניין הזה. אנחנו טריבונל על החלטות שהנשיאות לא אישרה, ובמסגרת השיקולים של הנשיאות, אני בודק אם כל ההצעות שהם אישרו הן דחופות או לא. למה לא?
איילת נחמיאס ורבין (המחנה הציוני)
¶
שאחת הבעיות שאני רואה פה זה שבמידה מסוימת יש אולי איזה מיעוט כלים פרלמנטריים לפיקוח על עבודת הממשלה. כי בנושא הטסטים אנחנו כבר עוסקים... אני זוכרת דיון מהיר בוועדת הכלכלה מחודש יולי.
איילת נחמיאס ורבין (המחנה הציוני)
¶
והעניין הוא שלאורך הזמן אנחנו רואים שאין התפתחות בטיפול ברפורמה הזאת. היום כמות הטסטים שטסטר צריך לעשות עלתה באופן דרמטי - - -
חמד עמאר (ישראל ביתנו)
¶
אני מודע לזה טוב מאוד. הם הוסיפו שני טסטים, וחסרים 30 בוחנים. אם שר התחבורה, במקום שידבר על נושא ההפרטה, יאשר 30 תקנים, היינו פותרים את הבעיה.
היו"ר דוד ביטן
¶
לא, אבל אני רוצה לתקן אתכם. הדיונים שהיו היו על כך שאין בעצם מספיק בוחנים ושתלמידים ממתינים - - -
היו"ר דוד ביטן
¶
אבל אני רוצה להסביר לך. היה דיון על זה שהנבחנים מחכים המון זמן, ואחת הטענות שבגללן הם מחכים היא שלא מקבלים עובדים היום, בגלל העניין של הרפורמה. אבל לא היה דיון על עצם הרפורמה, אלא זה היה אגב הדיון על עצם הרפורמה.
איילת נחמיאס ורבין (המחנה הציוני)
¶
נכון, אבל בוא רגע ננסה למצוא איזשהו פתרון פרלמנטרי איך אנחנו דנים בזה עכשיו.
היו"ר דוד ביטן
¶
שנייה. בגלל שהיו בעיות כאלה, התקיימה ישיבה במשרד התחבורה, עם כל הגורמים, כולל מורי הנהיגה, ורצינו למצוא איזשהו פתרון זמני לעניין הזה, ואז הבנו במהלך הדיון שבעצם כבר שנה ומשהו מטפלים ברפורמה. ממה שביררתי בשבוע שעבר עם מי שמטפל בזה, סמנכ"ל במשרד התחבורה, כבר סיימו את כל האישורים הנדרשים ובעצם בחודש פברואר יוצאים למכרזים.
היו"ר דוד ביטן
¶
רגע. הרפורמה, מה שהיא תאפשר זה שזה יהיה עד שבוע ימים. זאת אומרת, ברגע שיש בקשה לבחינה, עד שבוע ימים חייב ה - - -
חמד עמאר (ישראל ביתנו)
¶
כן, כן, אני נגד הצורך ברפורמה. היום חסרים לי 30 בוחנים, ואם אני ממלא את ה-30 בוחנים ומשאיר את זה בידיים של המדינה - - -
חמד עמאר (ישראל ביתנו)
¶
לא, בחינות עיוניות זה מול מחשב, זה משהו אחר לגמרי. כאן בן אדם צריך להחליט אם מגיע לך טסט. זה שיקול כספי, לא שיקול בטיחותי.
היו"ר דוד ביטן
¶
אני אתכם, אני לא נגדכם בעניין הזה. אמנם אני לא מסכים לטענות שלכם, אבל מכיוון שאני יודע שהמכרזים הולכים לצאת בחודש פברואר, אז יש חשיבות שהכנסת תדון בעניין בדחיפות, ולכן השיקולים של הנשיאות בעניין הזה לא היו נכונים, או שנעשו מתוך אי-ידיעה, או מתוך שיקולים אחרים. אני מציע - - -
היו"ר דוד ביטן
¶
בסדר, אני אתך. אז מה שאני מציע זה שאנחנו נקבל את הערעור, אבל הדיון יהיה בשבוע הבא, שזה עדיין בחודש ינואר. הוא יהיה אחד מהחמש. אני גם רוצה לומר שיש לי ויכוח עם היועצת המשפטית, כי אני סבור שבמסגרת סמכות הערעור שלנו אנחנו יכולים להוציא מהחמש - - -
היו"ר דוד ביטן
¶
- - אבל מכיוון שאני לא רוצה להתווכח על זה עדיין, אני לא עושה שימוש בסמכות הזאת, שלדעתי קיימת לוועדת הכנסת.
מי בעד ההצעה שלנו?
הצבעה
בעד ההצעה – רוב
ההצעה להעביר את הנושא שנדון בערעור לדיוני המליאה בשבוע הבא נתקבלה.
יואב בן צור (ש"ס)
¶
לא הגשתי כלום. אני הייתי בהצעה לסדר ולא הגשתי ערעור, אבל אני איתם. רצינו שיהיה דיון דווקא היום, אבל לא נורא.
היו"ר דוד ביטן
¶
שבוע הבא. פרסום המכרזים יהיו במהלך פברואר, כך שאם יהיה דיון בשבוע הבא, אתה במסגרת הזמן, אין בעיה.
מזכירת הכנסת ירדנה מלר-הורוביץ
¶
אבל יהיה את הערעור. אנחנו שמים שתי כוכביות, כלומר, שזה התקבל כערעור של ועדת הכנסת.
היו"ר דוד ביטן
¶
רגע, אני הולך לקראת היושב-ראש – הרי כל פעם הוא נפגע מזה – ואני אומר שלא חובה שזה יהיה היום, אבל זה יכול להיות שבוע הבא. אם אתם חושבים שיש בעיה עם זה, אז שיהיה היום.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
אדוני היושב-ראש, הערה קצרה לדיון, דווקא בגלל מה שאמרת פה, שאתה מעין שיפוטי - - -
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
רגע, אז אני רוצה לומר לאדוני שערכאת ערעור איננה מחליפה את שיקול הדעת של ערכאה ראשונה. זה נכון בבתי משפט, זה נכון בכל גוף וזה נכון גם בוועדה.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
רגע, תן לי להשלים רגע משפט. ערעור בוחן האם היה כאן משהו חריג, משהו כל כך לא סביר שהוא חורג ממתחם שיקול הדעת הנורמלי.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
בסוף אנחנו יושבים בנשיאות, ועם כל הכבוד, ועדת הכנסת לא מחליפה את דיוניה. אפשר לבטל את הנשיאות ואת הכול אתה תחליט - - -
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
אבל תן לי להשלים משפט. זה לגיטימי לחלוטין שעושים פה דיונים, ומותר גם להפוך החלטות של הנשיאות, אבל אני מרגיש כבר בשני דיונים שאני כאן שאתה לא מתייחס מספיק בכבוד לנשיאות.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
אנחנו עושים עבודה טובה ומשתדלים אפילו שתהיה עניינית, אז תן בבקשה גם את הקומפלימנטים. מותר לך לחשוב אחרת, אבל אל תהפוך אותנו ל - - -
היו"ר דוד ביטן
¶
סיימת, סמוטריץ? תקשיב, זה לא עניין אישי. עם כל הכבוד לכם, אתם גוף פוליטי לכל דבר ועניין ולכן החלטתם את מה שהחלטתם. גם אנחנו גוף פוליטי, אבל בעניין הזה של ערר, זכותנו לשקול כל מיני שיקולים בערר. והשיקולים שאני אומר שלדעתי צריכים להישקל זה אלה: אם אתם מאשרים את כל החמש הדחופות, אני בדרך כלל לא מקבל את הערעור, גם אם הוא דחוף, כי יש חמש וזכותכם להחליט איזה חמש, ואני לא מתווכח על זה; אבל במצב ששתיים לא דחופות, עולה השאלה למה אותן אישרתם בעוד את הדחופה לא אישרתם. אז אל תגיד לי שזה לא שיקול לצורך העניין, זה הכול.
היו"ר דוד ביטן
¶
לא, אתה אמרת, אז אני עונה לך. אם היו חמש דחופות, אז באמת אני לא יכול להפעיל את שיקול הדעת שלי בתוך שיקול הדעת שלך, אבל לא זה המצב. בשבוע שעבר כל החמש היו דחופות ובאמת לא אישרתי את הערעור.
יואב בן צור (ש"ס)
¶
אדוני היושב-ראש, אפשר? דבר ראשון, מזכירת הכנסת, הגברת ירדנה, באה לפה כדי לייעץ, היא לא מחליטה ולא כלום, והיא גם לא מצביעה – ואני חושב שמגיע לה את כל הכבוד הראוי. וזו לא ביקורת עליך אלא מחמאה בשבילה.
יואב בן צור (ש"ס)
¶
תודה. דבר שני, הגם שלא הגשתי ערר, אני יחד איתם בהצעה לסדר. אני לא יודע מה התקנות, אבל אני חושב שצריך לבדוק - - -
היו"ר דוד ביטן
¶
אבל מכיוון שאנחנו מדברים על שבוע הבא, אם הנשיאות תסכים, אז במקרה הזה יש לך אופציה: אתה תגיד שאתה רוצה להצטרף לזה, ואז הנשיאות תיתן גם לך.
חמד עמאר (ישראל ביתנו)
¶
לא, חשוב מאוד שזה יהיה השר, כי הוא מוביל את הרפורמה והוא צריך לשמוע את העמדה שלנו בקשר לרפורמה. אני באמת עשיתי עבודה מאוד יסודית - - -
חמד עמאר (ישראל ביתנו)
¶
אני אומר לך שלאזרח הפשוט היא טובה, אבל הילד שרוצה לעשות עוד טסט, הוא ישלם עוד פעם - - -
מזכירת הכנסת ירדנה מלר-הורוביץ
¶
- - - אני לא יכולה לכפות, אני רק מעבירה למזכירות הממשלה שהתקבל הערעור. אני מקווה שהוא יבוא - - -
היו"ר דוד ביטן
¶
אני יודע שהוא מריץ את העניין הזה חזק.
מינוי ממלאי מקום קבועים בוועדות הפנים והגנת הסביבה ובוועדת החינוך התרבות והספורט – פניית חה"כ מרב מיכאלי, יו"ר סיעת המחנה הציוני
היו"ר דוד ביטן
¶
אנחנו עוברים לסעיף הבא: מינוי ממלאי מקום קבועים בוועדות הפנים והגנת הסביבה ובוועדת החינוך והתרבות, פניית חברת הכנסת מיכאלי. איילת, את רוצה להסביר במקומה?
ניסן סלומינסקי (הבית היהודי)
¶
לא, אני רוצה דיון נפרד רק בוועדת החוקה, כי כאן כבר מדובר בחקיקה ראשית. יש גבול.
היו"ר דוד ביטן
¶
ניסן, הצעת החוק תבוא רק אליך, אין לך מה לדאוג, אבל זו הצעה לסדר. תעשו את זה איך שעשיתם, הסתדרתם יפה.
ניסן סלומינסקי (הבית היהודי)
¶
כי הביאו את מאיה ורצו להעלות את הנושא הזה משולב, בניגוד לסיכום. אז אני אמרתי שאני קם ועוזב.
ניסן סלומינסקי (הבית היהודי)
¶
דוד, אבל מדובר כאן על להעלות את זה לחקיקה ראשית, אפילו שזו הצעה לסדר.
היו"ר דוד ביטן
¶
טוב, בסדר, יאללה, שיהיה בראשות ועדת החוקה, כי מדובר בחקיקה ראשית. אז רק ברביזיה אני יכול לשנות את זה. אתה רוצה רביזיה?
מרב מיכאלי (המחנה הציוני)
¶
אדוני, אנחנו מבקשות למנות ממלאי מקום קבועים, אחד בוועדת הפנים ואחד בוועדת החינוך.
היו"ר דוד ביטן
¶
המשמעות היא פשוטה, אני אסביר. המשמעות היא שהיום, כשאין ממלא מקום, מי שמחליף מחליף. אם החבר קיים, אתה לא יכול להחליף אותו. המשמעות היא שאם יש ממלא מקום, אז גם אם הממלא מקום קיים אתה לא יכול להחליף אותו. זו המשמעות היחידה.
איילת נחמיאס ורבין (המחנה הציוני)
¶
אבל אי אפשר ככה, שאתם תבינו ואנחנו לא נבין על מה אנחנו צריכים להצביע.
אחמד טיבי (הרשימה המשותפת)
¶
אדוני היושב-ראש, למעשה, חוץ מוועדת הכספים וועדת החוץ והביטחון אין משמעות מעשית לממלא מקום קבוע.
אחמד טיבי (הרשימה המשותפת)
¶
אבל כאן, וזה עבר תיקון לפני כמה שנים, זה עניין רק של ההצבעה. כל חבר סיעה שנמצא שם יכול להצביע במקום החבר הקבוע שנעדר. אבל יכול להיות שהכוונה כאן היא שאם יהיו שניים או שלושה מאותה סיעה ואחד הוא ממלא מקום, אז בהיעדר הח"כ המקורי יש יתרון לממלא המקום להצביע ולא לאחד או השניים הנוספים. זה בעצם בעיות באותה סיעה.
ארבל אסטרחן
¶
כתוב שהוא יכול לנהל ישיבת ועדה רק אם כל חברי הוועדה שאת מקומם הוא רשאי למלאה אינם נוכחים. זאת אומרת, אם למשל חבר מסיעת המחנה הציוני הוא ממלא מקום קבוע, אז רק אם אף אחד מהמחנה הציוני לא נמצא, הוא יוכל לנהל את הישיבה.
ארבל אסטרחן
¶
יש לזה כמה תכליות. חלק מהעניין, בעבר לפחות, היה עניין של כבוד – שחבר הכנסת הוא ממלא מקום קבוע בוועדה.
ארבל אסטרחן
¶
בוועדת החוץ והביטחון הוא יכול להיכנס לישיבות, בעוד שהאחרים לא יכולים להיכנס בכלל. כלומר, שם כן יש משמעות. ובנוסף, בתוך הסיעה יש לו עדיפות על פני חברי כנסת אחרים.
מרב מיכאלי (המחנה הציוני)
¶
זה לא נכון שזה רק אם רבים, אלא זה גם אם למשל בסיעתך כולם מסכימים אבל הדיון חשוב לך ואתה רוצה להיות זה שיצביע בו - - -
מרב מיכאלי (המחנה הציוני)
¶
כן, אבל אם יש עוד חברים בסיעה שרוצים, אז יש לך יתרון וקדימות, כי אתה ממלא מקום בוועדה.
היו"ר דוד ביטן
¶
בדיון אחר תביאו לנו את השמות. מי בעד?
הצבעה
בעד אישור הפנייה – רוב
פניית חברת הכנסת מרב מיכאלי אושרה.
ארבל אסטרחן
¶
אז כל הסיעה תהיה ממלאי מקום.
(הישיבה נפסקה בשעה 10:35 ונתחדשה בשעה 10:55.)
רביזיה על נושא 2 – הצעה לסדר-היום בנושא: עיגון מעמדה וסמכויותיה של נציבות הביקורת על הפרקליטות בחקיקה ראשית
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
אני מבקש לנמק בקצרה את הרביזיה. ההחלטה שהתקבלה כאן היא שההצעה לסדר של חברת הכנסת לבני ושלי עוברת לוועדה משותפת בראשותה של חברת הכנסת קארין אלהרר, יושבת-ראש ועדת ביקורת המדינה.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
נכון. ואת זה אני מבקש להפוך. אני מבקש שזה יעבור לוועדת החוקה והם יזמינו את ועדת הביקורת, וזאת משני נימוקים. אחד, מדובר בחקיקה ראשית ולכן נכון שזה יהיה - - -
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
לא, אבל ההצעה לסדר שלנו עוסקת בתזכיר החוק ובחקיקה ראשית, ולכן מן הראוי שזה יהיה בוועדת החוקה, חוק ומשפט. דבר שני, אפשר להיות הגונים ולאזן: הדיון הנוכחי היה בוועדת הביקורת, ולכן אפשר לעשות אותו בחוקה.
היו"ר דוד ביטן
¶
אני אקבל את הרביזיה, אבל בשני תנאים. א', שהדיון יהיה משותף ויוזמנו שתי הוועדות, בראשות ועדת החוקה. ב', שיהיה תיאום בין ראשי הוועדות, כמו שהיה בהצעה לסדר הקודמת.
בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי)
¶
כן, זו הצעה נוספת, והיא לא חופפת. היא יכולה לעשות עוד דיונים, זאת בכלל הצעה אחרת.
היו"ר דוד ביטן
¶
מי בעד ההצעה? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד ההצעה – פה אחד
ההצעה להעביר את הנושא לדיון בוועדת החוקה התקבלה.