הכנסת העשרים
מושב שני
פרוטוקול מס' 84
מישיבת ועדת הכנסת
יום שני, ט' בטבת התשע"ו (21 בדצמבר 2015), שעה 14:15
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 21/12/2015
פניית יו"ר ועדת החוקה, חוק ומשפט בדבר טענת חריגה מגדר נושא הצעת חוק מעמדן של ההסתדרות הציונית העולמית ושל הסוכנות היהודית לארץ-ישראל (תיקון מס' 2) (מעמד החטיבה להתיישבות), התשע"ו-2015.
פרוטוקול
סדר היום
רוויזיה – פניית יו"ר ועדת החוקה, חוק ומשפט בדבר טענת חריגה מגדר נושא הצעת חוק מעמדן של ההסתדרות הציונית העולמית ושל הסוכנות היהודית לארץ-ישראל (תיקון מס' 2) (מעמד החטיבה להתיישבות), התשע"ו-2015.
מוזמנים
¶
יו"ר ועדת החוקה, חוק ומשפט ניסן סלומינסקי
גאל גרינוולד - יו"ר החטיבה להתיישבות
ראובן שלום - מזכיר ההסתדרות הציונית העולמית
רישום פרלמנטרי
¶
ירון קוונשטוק
רוויזיה – פניית יו"ר ועדת החוקה, חוק ומשפט בדבר טענת חריגה מגדר נושא הצעת חוק מעמדן של ההסתדרות הציונית העולמית ושל הסוכנות היהודית לארץ-ישראל (תיקון מס' 2) (מעמד החטיבה להתיישבות), התשע"ו-2015
אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת)
¶
אדוני היושב-ראש, חברי חברי הכנסת, אנחנו סבורים שוועדת הכנסת טעתה בהצבעה שלה. ברור על פניו שמדובר בנושאים חדשים, סופר נושאים חדשים. אם אלה לא נושאים חדשים, אז מהם נושאים חדשים אני לא יודע. כאשר מדובר על הצעת חוק פרטית שנתקבלה בטרומית, וזו הצעת החוק שהובאה בפני ועדת שרים לענייני חקיקה, וזו ההצעה שהונחה בפני ועדת החוקה, חוק ומשפט שדנו בה, ומדובר בתיקון לסעיף 6ב, שיש בתוכו שלושה סעיפים קטנים, ופתאום אנחנו מקבלים הצעות חוק חדשות לגמרי.
אדוני היושב-ראש, לא נשאר מהצעת החוק של סמוטריץ שום דבר למעט הכותרת. אבל סעיפים (א) ו-(ב) ו-(ג) השתנו לגמרי. במקום שמדובר שהממשלה תטיל עכשיו מדובר בהאצלת סמכויות, על כל המשתמע מכם, ויש הבדל ושינוי מהותי בין אצילת סמכויות להטלת סמכויות, בין תפקידים בתחום ההתיישבות לבין גם תחומים נוספים שהחטיבה תפעל בהם, בין עניין שהתווסף והתווספו נושאים חדשים לגמרי, שזה גם חובת המכרזים, גם חוק חופש המידע, ולא רק חופש המידע אלא גם חופש מידע מקוצץ, מצונזר בתחומים מסוימים לגמרי, שזה תחומים כספיים, אבל כאשר לב לבו ולב ליבה של הפעילות של החטיבה להתיישבות, נושא המקרקעין – חבר הכנסת מרגי, אתה מקשיב? אתה לא מקשיב. איך תדע להצביע?
אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת)
¶
ולכן כאשר, אדוני היושב-ראש, עוד לא שמענו – גרסה שלישית הונחה רק היום. גרסה שלישית.
אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת)
¶
לא. לכן אני אומר: כאשר באמת מדובר בגרסה חדשה לגמרי של הצעת החוק, זה בוודאי נושא חדש, שצריך – אדוני היושב-ראש, לסיכום, אם זו הצעת החוק שהנהלת הקואליציה הגיעה אליה בסופו של יום, שזו הצעת החוק בגרסה השלישית, בבקשה, שיתכבדו ויגישו הצעת חוק חדשה - -
אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת)
¶
- - בין אם זה הצעת חוק ממשלתית, בין אם זה הצעת חוק פרטית. אבל לא - - -
ארבל אסטרחן
¶
המקרה היחיד שבו לא - - - התייעצות סיעתית זה כאשר נקבע בסדר-היום שתהיה הצבעה בלבד, לאחר שהדיון הסתיים, זו המשוואה הקודמת, ולא התקיים דיון מהותי.
יואל חסון (המחנה הציוני)
¶
תסלח לי, אדוני היושב-ראש, אני צריך ללמוד את הנושא, אני בן-אדם רציני, אני לא כמוך בהינף יד מקבל כל דבר.
היו"ר דוד ביטן
¶
לאפשר מה אבל? אין על מה אבל. צחי, הייתה הצבעה כבר, הייתה הצבעה, זו רוויזיה על ההצבעה. אז איך התייעצות סיעתית? על מה אתה מדבר? בחייך, יש דבר כזה התייעצות סיעתית על הצבעה שלא הייתה?
יואל חסון (המחנה הציוני)
¶
אדוני, בכנסת, בניגוד לעירייה, ליועצת המשפטית יש משמעות. אז אני מבקש לתת לה - - -
היו"ר דוד ביטן
¶
מחדש את הישיבה. מה שאני אומר, לטענה של הרוויזיה, אין לה על מה לסמוך, מהסיבה הפשוטה, הסברתי שבדיוני ועדות יש סמכות לח"כים לעשות שינויים בחוק, ואנחנו לא רוצים לשמוט את השטיח בעניין הזה, זה גם קובע לגבי עניינים אחרים אם היינו מחליטים אחרת.
אז זה שזה פרטי זה לא משמעותי, מכיוון שמבקש ההצעה קיבל את העמדה של היושב-ראש, ובעצם אימץ את הצעת ועדת החוקה בעניין הזה. ולכן גם הטענה הזאת לא קיימת.
וקיבלנו הבטחות, יש לי הסכמות עם היושב-ראש לגבי שינויים מסוימים שהם בעצם טובת העניין. ולכן אני חושב שצריך לא לקבל את הרוויזיה. אתה רוצה שנצביע פה?
היו"ר דוד ביטן
¶
מי שבעד הרוויזיה – יצביע בעד. מי שנגד הרוויזיה – יצביע נגד. אז אנחנו מצביעים נגד. קואליציה נגד.
היו"ר דוד ביטן
¶
הצבעה ידנית קודם. קואליציה נגד. רגע, תורידו את הידיים. קואליציה נגד. במסך תצביעו נגד.