הכנסת העשרים
מושב שני
פרוטוקול מס' 198
מישיבת ועדת הכספים
יום שלישי, ג' בטבת התשע"ו (15 בדצמבר 2015), שעה 14:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 15/12/2015
שינויים בתקציב לשנת 2015
פרוטוקול
סדר היום
שינויים בתקציב לשנת 2015
נכחו
¶
חברי הוועדה: משה גפני – היו"ר
רועי פולקמן – מ"מ היו"ר
נאוה בוקר
איתן ברושי
מכלוף מיקי זוהר
עבד אל חכים חאג' יחיא
אחמד טיבי
מנואל טרכטנברג
מיקי לוי
אראל מרגלית
בצלאל סמוטריץ
רחל עזריה
עודד פורר
נורית קורן
מיקי רוזנטל
מוזמנים
¶
יעל מבורך - סגנית ראש אגף תקציבים, משרד האוצר
ניר אמסל - רפרנט ממשל ומינהל, אגף תקציבים, משרד האוצר
עלי בינג - רפרנט חקלאות, אגף תקציבים, משרד האוצר
אורן גבע - רפרנט בריאות, אגף תקציבים, משרד האוצר
אורטל גבריאלי חכם - תקציבאית חטיבת הנכסים, משרד האוצר
עמיחי דוד - רפרנט ביטחון פנים, אגף תקציבים, משרד האוצר
ערן הראל - חשב תיאום פעולות הממשלה בשטחים, משרד האוצר
רועי טייאר - רפרנט תקציבים, אגף תקציבים, משרד האוצר
מתן יגל - רפרנט ביטחון, אגף תקציבים, משרד האוצר
מתי ישראל - רפרנט ביטחון, אגף תקציבים, משרד האוצר
תמיר כהן - רפרנט מקרו, אגף תקציבים, משרד האוצר
סופי כהן לבלוביץ - מינהל, משרד האוצר
איליה כץ - רפרנט מקרו, אגף תקציבים, משרד האוצר
דניאל מלצר - רפרנט רשות מקרקעי ישראל ודיור ממשלתי, משרד האוצר
עידו סופר - רפרנט תעשייה ומסחר, אגף תקציבים, משרד האוצר
רעיה עדני - רפרנטית מים, אגף תקציבים, משרד האוצר
יוסי עדס - רפרנט פנים, אגף תקציבים, משרד האוצר
אמיר רשף - רכז תעשייה ומסחר, אגף תקציבים, משרד האוצר
מרינה אנוקוב - ממונה תכנון ותקציבים בפועל, נתיב, משרד ראש הממשלה
יוליה דור - סמנכ"לית נתיב, משרד ראש הממשלה
קונסטנטין בלוז - סגן מנהל רשות הגז, משרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים
שירלי ברנע - אגף משאבי אנוש, המשרד להגנת הסביבה
ג'ירייס גהשאן - ראש תחום חשבות, לשכת נשיא המדינה
סיון ינקוביץ - תקציבאית, משרד החקלאות ופיתוח הכפר
טליה כהן - מנהלת כלכלה ותקציב, אגף תשתית ופיתוח, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים
עודד לביאן - חטיבת תקציבים, משרד החוץ
סימה נח - מ. בכירה תקציבים, משרד החוץ
אופיר להב - מנהל אגף בכיר תכנון מדיניות ותקציבים, משרד העלייה והקליטה
דודי מזרחי - מנהל אגף התקציבים, משרד החינוך
שלומית נקש - תקציבאית, החטיבה להתיישבות
חיה עזו - מנהלת בכירה תחום תקציבים, הנהלת בתי המשפט, משרד המשפטים
פנחס פרנקל - סגן מנהל אגף תקציבים, משרד המשפטים
אליאן רובנוביץ - מנהלת תחום תקציבים ורכש, משרד התקשורת
דוד שטיינמץ - מנהל אגף בכיר תקציבים, משרד הכלכלה
קרן שפר - מנהלת תחום תקציבים, משרד התיירות
אריק מאיר - מנכ"ל עמותת "שמע"
נירית סעדון - סמנכ"לית אהב"ה – ארגון הנכים בישראל המיוחד
אבנר עורקבי - יו"ר ארגון אהב"ה – ארגון הנכים בישראל המיוחד
דוד דהאן - נציג ארגונים חברתיים בכנסת
חניתה חפץ - לוביסטית (פוליסי), מייצגת את נשיאות הארגונים העסקיים
אירדה קריימר - לוביסטית (אימפקט), מייצגת את מטה מוסדות התרבות
היו"ר משה גפני
¶
לאחר שאישרנו את הנוהל של ההעברות התקציביות, אנחנו עוברים לנושא של העברת עודפים. אני מבקש מיעל מבורך, סגנית הממונה על התקציבים, כמה הסברים. אני יודע שזה היה בעבר, אבל יש חברי כנסת חדשים וגם אני כבר שכחתי, אז אם תוכלי, תסבירי כמה דברים. אני מדבר קודם כול על העודפים ואחרי זה תדברי גם על ההעברות.
אישרנו תקציב לפני זמן מאוד קצר, ועכשיו אתם מגיעים עם העברות ועודפים בסדרי גודל גדולים. אני רוצה לדעת מה היה בעבר, ואם זה היה בעבר – ואני יודע שזה היה בעבר – אני רוצה לדעת למה זה קורה. אני רוצה לדעת למה אי אפשר לעשות את הכול יחד עם התקציב ומה המשמעות של העודפים שאנחנו מקבלים פה ממשרדי הממשלה. הבמה לרשותך.
יעל מבורך
¶
העברה של עודפים משנה לשנה היא במהותה הליך יותר טכני מאשר הפניות הרגילות, שהן מרבית השינויים בתקציב שמאושרים פה בוועדה.
בעצם תקציב 2014 היה תקציב שלפי מגבלת האוצר עמד על 315.5 מיליארד שקלים, ולא את כולם, על בסיס מזומן, הצליחו לשלם. לא הצליחו לבצע. ואת היתרה הזאת, שעומדת היום על כ-18 מיליארד שקל, אנחנו מבקשים להעביר משנה לשנה.
יעל מבורך
¶
העודפים המחויבים, כן.
הסיבה לזה שהם מחויבים ולא הספיקו לשלם אותם היא שונה מהתחייבות להתחייבות. יש התחייבות רכש שיש לה איזשהם מועדי תשלום, יש התחייבות שמותנה בזה שהספק עומד באיזשהן אבני דרך ורק אחר כך משלמים לו, יש תהליכי בנייה שלוקחים זמן והשלטון המקומי מקבל את התשלום רק בשנה העוקבת ולא בשוטפת ועוד. אפשר להסביר את כל סוגי המחויבויות שיש, אבל ככלל מדובר בהחלטה עקרונית, בהקצאה שהתקבלה בשנת 2014, אושרה על ידי הכנסת ה-19 למעשה, במליאה או בשינויים בתקציב על ידי ועדת כספים קודמת, דנו בה, החליטו שהיא ראויה, אישרו אותה, המשרד הממשלתי יצר בגינה התחייבות, ולא שילמו אותה עד הסוף. ולכן מדובר בהליך טכני באופן יחסי.
יש עודפים שאנחנו קוראים להם עודפים לא מחויבים, גם הם יכולים להיות מטעמים שונים, אבל עיקרם נובע למשל מהכנסה שהתקבלה בשנת 2014 והיא תשולם בעתיד, ולכן צריך להעביר אותה בין השנים. אני אתן דוגמה ספציפית: כל העודפים שעוברים למשרד השיכון; למשרד השיכון יש הרבה עודפים שמתגלגלים בין השנים, שהם עודפים לא מחויבים.
יעל מבורך
¶
לא, מינהל מקרקעי ישראל עובד אחרת, זה מפעל עסקי. אני מדברת כרגע על סעיפים כמו המשרד להגנת הסביבה, שיש לו קרנות שמתגלגלות שמקורן בהכנסה ולא בתקציב, וגם משרד השיכון. למשל, יש גבייה מקבלן, והגבייה הזאת התקבלה בשנת 2014, הפיתוח שבגינה הוא שילם מתבצע בשנת 2017, והמנגנון הזה מועבר בעצם בעודף, כי מקורו לא בתקציב והוא הוצאה נטו בטור שאנחנו מכירים, הטור הראשון, של 2,315.5 מיליון שקל.
נמצאים פה נציגי משרדי הממשלה, התקציבנים, ויש פה גם נציגי חשבויות ממשרדים שונים, וגם כל נציגי אגף התקציבים, והם יסבירו את מקור ההתחייבות שתרצו לשאול עליו ספציפית.
יעל מבורך
¶
אל תתפסו אותי במספרים המדויקים, אבל אנחנו מבקשים לאשר 22 מיליארד שקל עודפים, מתוכם כ-18 מיליארד שקל עודפים מחויבים והיתר הם עודפים לא מחויבים, מהטעמים שדיברתי עליהם עכשיו.
עוד דוגמה לעודף לא מחויב
¶
במשרד הביטחון יש מט"ח סיוע שאי אפשר להשתמש בו למקור אחר, כך שאם לא השתמשו בו בשנה אחת אז מעבירים אותו לשנה הבאה.
היו"ר משה גפני
¶
יעל, השאלה של איתן היא האם אנחנו מדברים על אי-ביצוע – מסיבות אובייקטיביות – בשנת 2014, לא 2015 - - -
איתן ברושי (המחנה הציוני)
¶
קודם כול, מדובר על 2014, שזה משרד אוצר שונה מהיום. דבר שני, יש פה שאלה מה טכני ומה לא טכני. יש הבדל בין מקרה שמנכ"ל קיבל על אחריותו לבצע ולא ביצע וכתוצאה מזה כסף לא נוצל, לבין מקרה שיש הכנסה שלא השתמשו בה. זה חשוב. יותר מהפרטים.
יעל מבורך
¶
אני אסביר הכול. היום אנחנו מעבירים את העודף הזה במצב מאוד חריג: אנחנו מעבירים אותו בדצמבר. את העודפים האלה אנחנו בדרך כלל לא מעבירים בשלב כל כך מאוחר של השנה, בדרך כלל אנחנו מעבירים אותם בפברואר, מרץ, אפריל. כי עד שהעודפים האלה לא עוברים... כמו שאמרתי, הם חויבו, יש בגינם חוזה. כשלא הייתה כנסת ולא הייתה ממשלה זה לא שלא שילמו לספקים בגין התחייבויות שיוצרו מולם בשנת 2014, כן שילמו להם. לכן זה בעצם אכל מתוך התקציבים הקיימים של המשרדים - - -
איתן ברושי (המחנה הציוני)
¶
יעל, אני לא נולדתי בכנסת. אני שואל אותך שאלה פשוטה: כמה כסף לא מומש? אם היו צריכים להיות איקס בתי ספר ובנו פחות, ולא משנה כרגע הסיבה – אולי שלומיאליות, אולי בירוקרטיה... 18 מיליארד זה הרבה, זה מרכיב גדול, וגם אומרים לי הוותיקים שזה חוזר כל שנה, כלומר, אתם כבר יודעים מראש איזה חלק מהתקציב לא יבוצע. אבל עכשיו אני רוצה להבין מה מזה נובע משרים ומנכ"לים שלא ביצעו את תפקידם, ומה - - -
איתן ברושי (המחנה הציוני)
¶
מיקי, אני לא שופט, אני רק רוצה נתון. אני רוצה לדעת כמה זה שלומיאליות ואי-ביצוע משימה וכמה זה עניינים טכניים.
יעל מבורך
¶
אני לא מחלקת אחוזים של שלומיאליות, אני לא יודעת לתת תשובה לשאלה הזאת. אבל כן מדובר על תקציב שהתחייבו עליו, כלומר, יצרו בגינו מחויבות, יש עליו חוזה. זאת ההגדרה של עודפים מחויבים. אלא שהוא לא שולם במלואו, זה ההבדל, זה ה-18.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
יעל, כמה מתוך התחייבויות הממשלה, הממשלה משלמת בעיכוב של מעבר משנה לשנה? איזה אחוז זה מהתחייבויות הממשלה?
יעל מבורך
¶
אפשר לבדוק ולענות לך, אבל אני לא יודעת לתת לך נתון בשליפה. יש סיבות שונות שבגינן המזומן – לא ההתחייבות, המזומן – לא מסתיים בשנה שוטפת; הרי אין קאט-אוף שנופל ב-31 בדצמבר, החיים יותר דינמיים מזה - - -
יעל מבורך
¶
תני לי, אם אפשר, לענות על השאלות, כי היה פה דיון ארוך בבוקר, דיברתם על עודפים, ואני המתנתי ואני רוצה להשיב בצורה מסודרת על כל השאלות.
יש, כמו שאמרתי, עודפים. אנחנו יכולים לענות ברמה הפרטנית – ובשביל זה נמצאים פה הנציגים של משרדי הממשלה השונים – עד לרמת המחויבות. על מה שאת דיברת, כששוחחנו אתמול טלפונית, על להראות כל חוזה ולהגיד איך נראית כל התחייבות פתוחה מול כל ספק – אין לנו יכולת לעשות את זה כאגף תקציבים.
יעל מבורך
¶
אגף התקציבים עוסק בפן התכנוני, בעוד יש פן ביצועי של התקציב, ואפשר לזמן את אנשי הביצוע ולבקש מהם לדבר ברמת החוזה. זה פשוט רכיבים שונים של צינור ניהול תקציב המדינה.
נשאלה פה שאלה לגבי העודפים של שנים קודמות. כדי לתת לכם פרספקטיבה על העניין הזה, אני אבקש מאיליה שיקריא את הנתונים של שנים קודמות – מה היה העודף משנת 2013 ל-2014 וכולי. בבקשה, איליה.
איליה כץ
¶
אני איליה כץ, מאגף תקציבים. כמו שיעל אמרה, בפנייה הזאת אנחנו מבקשים להעביר 18.5 מיליארד שקל של עודף מחויב מ-2014 ל-2015. בשנה שעבר ביקשנו להעביר מ-2013 ל-2014 18.5 מיליארד ש"ח, ובין 2012 ל-2013 ביקשנו להעביר עודף מחויב של 18 מיליארד ש"ח, ובין - - -
היו"ר משה גפני
¶
כמה זמן עבר מאז אישור התקציב ועד לבקשת העברת העודפים? כמה זמן לקח מאז שהתקציב אושר ועד הזמן שבו זה הגיע לוועדת הכספים לבקש העברת עודפים?
איליה כץ
¶
ב-2014 הפנייה להעברת העודפים המחויבים נעשתה בחודש מרץ. כלומר, היא נדונה בוועדה בחודש מרץ.
יעל מבורך
¶
לא. לא היו שינויים בתקציב. היה צריך לאשר את תקציב המדינה, ורק אחרי שהתקציב אושר אפשר להעביר שינויים.
יעל מבורך
¶
אני אסביר, כי זו גם נקודה מאוד חשובה. התקציב הזה, אותם 18 מיליארד שקל, נכללו ואושרו בתקציב של 2014. אנחנו לא יכולים ליצור מצב שאנחנו מאשרים 18 מיליארד שקל ב-2014 - -
יעל מבורך
¶
- - משתמשים בהם, מקצים אותם לגופים, למחויבות, יוצרים כסף שאמנם לא שולם אבל חויב, ואז מוסיפים אותו עוד פעם לתקציב 2015. כי זה אומר שאנחנו סופרים אותו כפול. ואנחנו לא סופרים אותו כפול, אלא אנחנו, כמו כל מדינה אחרת ב-OECD – אגב, זו פרקטיקה שנהוגה בכל התקציבים בעולם וגם בעסקים, שאם יש תקציב שלא נוצל בשנה אחת, אתה לא מכניס אותו לבסיס התקציב של שנה עוקבת, כי הוא יתרה שלא שולמה מתקציב של שנה אחורה. כלומר, אם אתה תוסיף אותו לבסיס אתה תספור אותו פעמיים.
יעל מבורך
¶
חבר הכנסת רוזנטל, הכסף ל-2015 הוא כסף להקצאה. כי זאת השנה שבה אנחנו משתמשים. אבל הכסף שכאן זה לא כסף להקצאה, זה כסף שכבר הוקצה ויש לשלם אותו. זה עונה על השאלה?
מנואל טרכטנברג (המחנה הציוני)
¶
יש לי שאלה. אני מבין את זה היטב ואני גם מכיר את זה מקרוב. אבל עוד פעם, יעל, אנחנו חוזרים לשאלה איך זה יכול להיות שנוצרים עודפים בסדר גודל כזה. עכשיו, ההסבר שלך צריך להפריד בין שלושה דברים שונים, ולא צריך להתבלבל. הראשון זה תת-ביצוע, תרתי-משמע. כלומר, התכוונו למשל לבנות עוד מעון ילדים, אבל לא עשינו את זה, מאלף סיבות. כלומר, הוקצב אבל לא עשינו. ואז זה לא שאני כבר חייב לגוף ומשום מה אני לא שילמתי לו, לא.
מנואל טרכטנברג (המחנה הציוני)
¶
לא, לא, לא. שנייה, המושג הזה הוא מושג שלישי, רגע. דבר שני זה מה שאת אמרת - - -
מנואל טרכטנברג (המחנה הציוני)
¶
רגע, שנייה, אל תעזרו לי, אני מכיר את זה מספיק טוב.
דבר שני זה שנחתם חוזה עם מישהו, זה כבר תוקצב, אבל בגלל שזה בתשלומים ולא הכול בוצע, אז זה גולש לשנה הבאה.
הדבר השלישי זה כאשר אתם יודעים מראש – ושימו לב למה שאני עומד להגיד – שאתם חותמים על חוזה שנפרס על פני שלוש שנים נגיד, והוא מתוקצב כל כולו לשנה הקרובה ולא על ידי הרשאה להתחייב. הרי הרשאה להתחייב ככלי באה לפתור בדיוק את הבעיה הזאת. כשאני יודע, וזה קורה הרבה מאוד עם רכש במערכת הביטחון... מה שקורה, לדעתי, ותגידי לי אם אני טועה, זה שתת-ביצוע זה משהו שהוא מאוד משמעותי במובן שאמרתי, ושיש באיזשהו מקום תקצוב יתר, במובן הזה שדברים שצריכים להיפרס על יותר משנה מתוקצבים לשנה הקרובה, וזה יוצר כאילו עודף בשנה שלאחר מכן. וזה לא נכון לעשות את זה. והמקרה הקלאסי שאת מדברת עליו, שעליו הרחבת את הדיבור, הוא עוד תולדה של יד מכוונת, וזה לא טוב שזה יהיה ככה, אלא במקרה חריג.
ולכן צריך שיהיה ברור שהדיון כאן הוא לא רק על מה קורה כרגע עם ה-18 מיליארד, אלא הוא על מה לעשות כדי למנוע שבעתיד יהיו סכומים כאלה. ולכן צריך להתייחס לכך לעומק.
אלעזר שטרן (יש עתיד)
¶
תראי, הרי יש מתח בתוך ה-18 מיליארד, ואנחנו רואים את זה כאן בתוך הקואליציה. אבל השאלה שלי היא איזו גמישות נשארת, לא משנה למי, בתוך ה-18 שלא הייתה קודם? זאת אומרת, אם ניקח את שלושת השדות שתיאר פרופסור טרכטנברג וניקח את מה שאתם אומרים בכותרת למעלה, שאין שום חידוש, שהוועדה היא כאילו סוג של חותמת גומי, "בואו תאשרו את מה שכבר אישרה ועדת הכספים קודם" - - -
אלעזר שטרן (יש עתיד)
¶
אני חוזר לשאלה: איפה ההעברות הן ברמת המשרד ואין על זה השפעה...? הרי על מה התלונות שלנו? התלונות שלנו הן לא רק "מאיפה נולדו ה-18 מיליארד", כי את זה כבר הבנו; השאלה היא איך לוקחים את ה-18 מיליארד, שנכון שהיה סוג של מחויבות כלפיהם, אולי אפילו בדיוק באותם משרדים, אבל עכשיו הם מנוצלים עם קריטריונים אחרים וגם למטרות אחרות.
עכשיו, אתם תגידו שאתם לא יודעים את זה, שחלק גדול מהדברים אתם לא יודעים, בגלל שאתם לא רואים עד למטה. אבל אנחנו הרי יודעים - - -
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
שאלה נוספת. חוץ מה-18 מיליארד שאת אומרת שהם מחויבים – ושוב, אני חושבת שאנחנו צריכים לראות אינדיקציה לכך שהם באמת מחויבים, וזאת לא צריכה להיות בעיה... אם מדובר בחשבות הכללית אז צריך להביא את החשבות ושהם יראו לנו את הפלט שיראה לנו את האחוזים.
אבל יש עוד ארבעה מיליארד שקלים שהם פשוט עודפים, והשאלה היא למה העודפים האלה לא נכנסו לתקציב שעבר בסך הכול לפני שלושה שבועות?
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
שנייה. ויש פה עוד מיליארד וחצי שקלים שהם ממש העברות תקציביות. שלושה שבועות אחרי התקציב. ולשני הדברים האלה לא התייחסת. אני לא מבינה איך יכול להיות שזה לא עודכן בתוך תקציב המדינה כשהייתה לכם אפשרות לפני שלושה שבועות - - -
היו"ר משה גפני
¶
אני הבנתי שיש שלושה חלקים. יש עודפים מחויבים שההרשאה ניתנה כבר, כלומר, שיש כבר הסכם.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אגב, זה בניגוד לדברים שאתם אמרתם כאן בוועדה. כי אתם במהלך התקציב, כשחברי הכנסת ביקשו תוספות לדברים באמת חשובים, נאמר שאין עוד כסף. אבל מסתבר שיש כסף.
יעל מבורך
¶
לגבי שלוש הקבוצות שדיבר עליהן פרופסור טרכטנברג: הסוגיה הראשונה, כמו שאמרת, זה תקציב שלא נוצרה בגינו מחויבות. ככלל, תקציב זה לא עובר הלאה בין השנים, כי התקציב שלנו הוא שנתי, ואם משרד ממשלתי לא יצר מחויבות בגינו, כלומר, הוא ממש לא ניצל את התקציב, אז התקציב הזה מקטין חוב. כלומר, הוא חוזר לאוצר ומקטין חוב, והוא לא מגולגל בין השנים.
הרכיב המרכזי ביותר זה הקבוצה השנייה – מחויבויות שנרשמו, נפתח בגינן חוזה, והן לא שולמו במזומן, שזה מה שיסבירו לכם רוב המשרדים.
סעיפים שעובדים בהרשאה להתחייב, שככלל, אלה סעיפי תקציב פיתוח ולא סעיפי תקציב רגיל, הם כמובן עובדים אחרת, כי המחויבויות שלהם לא נגזרות מהיקף המזומן אלא מהיקף ההרשאה להתחייב, ולכן אנחנו נמצא בהם, ככלל, פחות עודפים. אלה בדיוק השינויים בתקציב שאני תכף אומר למה אנחנו עושים שינויים בתקציב בדצמבר – כדי לנצל את התקציב הזה בצורה טובה.
יש מקרים שסעיפים בתקציב רגיל כן מתוקצבים בהרשאה להתחייב; אני לא אגיד לכם שבמאת האחוזים זה לא קורה, זה כן קורה במקרים נקודתיים, וכשזה יעלה אפשר יהיה לשאול על זה ברמה פרטנית. אבל מתודולוגית, הסעיפים בתקציב הרגיל עובדים במזומן, ההתחייבות בגינם צריכה להיות עד שנה פלוס, ובדיוק בגלל זה נוצרת הסוגיה של העודפים.
ולכן, כדי לענות רגע על השאלה - - -
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
יעל, בהמשך למה ששאל מנו: רזרבות הרי לא צבועות בשום דבר, אז למה הן לא חוזרות לתוך תקציב האוצר לתשלום הגירעון למשל, או החובות הכספיים? יש כאן הרבה רזרבות, לא ניצלו אותן, אז למה שהן יעברו משנה לשנה, אני לא מבין.
איתן ברושי (המחנה הציוני)
¶
יעל, אז את אומרת שזה הפער בין יכולת השר להשיג כסף לבין היכולת שלו לממש אותו? ממה נובע הפער הזה שנה אחר שנה, בין יכולת השר להביא כסף בממשלה לבין יכולת הביצוע שלו?
יעל מבורך
¶
לגבי השאלה של כמה גמישות יש בתקציבי העודפים – יש מעט מאוד גמישות. כמו שאמרתי, מדובר בסוגיה טכנית במהותה. לא ציינתי את זה שמדובר בהודעה לוועדה. אנחנו ביקשנו לדון בה ברמה החוקית - - -
יעל מבורך
¶
חבר הכנסת שטרן, אני עונה לשאלתך לגבי היקף הגמישות. בסוגיה של העודפים המחויבים יש מעט מאוד גמישות למשרדי הממשלה, כי כאמור מדובר בתקציבים שכבר הוקצו ועכשיו נותר לשלם אותם. מה גם שאנחנו בחודש דצמבר, כך שרוב התשלומים אפילו כבר נעשו ואנחנו לצורך העניין מיישרים קן עכשיו עם התקציב. זה נובע מזה שלא הייתה יכולת להעביר את העודף עד שאושר תקציב המדינה ועד שהוועדה מקיימת את הדיון הראשון שלה בשינויים בתקציב.
אלעזר שטרן (יש עתיד)
¶
יעל, הרי מיקי הראה כאן שגם עוברים כספים לרזרבות. סימן שעל אף אחד משלושת הדברים - - -
יעל מבורך
¶
מה שאתה מסתכל עליו, אין לי אותו מולי. יש פה העברה של 99% מהעודפים, ואתם תיכנסו לזה כשתעברו על הפניות הספציפיות. אנחנו בעצם מעבירים 1% מתוך העודפים המחויבים לשימושים ספציפיים שהם לא העודף שבגינו הם נוצרו, ואנחנו נפרט את זה בצורה מסודרת. יש החלטת ממשלה שאומרת שמשרדי הממשלה יקבלו בשנת 2015 רק 99% מהעודפים שנוצרו להם בשנת 2014, ו-1% מניידים. הדבר הזה שקול לקיצוץ. זאת ההחלטה שהממשלה עשתה.
יעל מבורך
¶
אני עונה. כמו שאמרתי, רוב החוזים האלה לא חיכו... אם יש חוזה מול ספק, הוא לא חיכה לאישור תקציב המדינה בדצמבר. החוזים שולמו גם כשלה הייתה כנסת וכשלא הייתה ממשלה; המדינה משלמת לספקים שלה. ולכן משרדי הממשלה היו מוגבלים בפעילות החדשה. לכן המהלך של הלקיחה מהעודפים המחויבים הוא שקול לקיצוץ.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אבל אמרת שכל הפעילות היא פעילות שכבר היו לה התחייבויות בעבר, זאת לא פעילות חדשה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
לכן אתם קיצצתם במשהו שכבר בוצע, כלומר, בתשלום של מזומן, לספקים נניח, שכבר ביצעו - - -
היו"ר רועי פולקמן
¶
חברת הכנסת שפיר, אנחנו פשוט חייבים להתקדם והייתה עוד שאלה על הארבעה מיליארד - - -
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
כן, אני שאלתי גם על הארבעה מיליארד שקלים. מאיפה היה התת-ביצוע הזה? וגם, אם ידעתם על זה בזמן שאנחנו ישבנו פה על התקציב, אז מדוע אמרתם שאין עודפים בתוך התקציב ושאי אפשר לשים את הכסף במקומות חשובים? וגם, לגבי המיליארד וחצי שקלים של העברות שאינן עודפים, למה הן לא - - -
יעל מבורך
¶
לגבי העודפים הלא-מחויבים דיברתי כבר קודם. העודפים הלא-מחויבים נובעים בעיקר מסעיפים שבהם התקבלה הכנסה – לא תקציב, אלא הכנסה – ששילם מישהו לממשלה בגין פעילות מסוימת שצריכה להתבצע עבורו, למשל אותן קרנות במשרד להגנת הסביבה, למשל קבלנים שמקבלים פעילות פיתוח במשרד השיכון, למשל תקציב הסיוע של משרד הביטחון - - -
יעל מבורך
¶
וענינו עליהן. אי אפשר לקחת כסף שהתקבל מקבלן לצורך ביצוע פעילות איקס ולעשות עם זה תקציב רווחה, כי זה מיועד... זה לא תקציב מדינה, זו הכנסה - - -
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אז אם זה היה מיועד אז זה לא היה עודף בכלל. אבל העובדה היא שזה עודף, ועוד עודף של ארבעה מיליארד שקלים, לא של - - -
יעל מבורך
¶
אנחנו עושים שינויים בתקציב מכמה סיבות. קודם כול, אנחנו עושים שינויים בתקציב כי הממשלה יכולה לשנות את סדרי העדיפויות שלה. אם למשל הממשלה מקבלת החלטה להעביר תקציב - - -
היו"ר רועי פולקמן
¶
אבל זאת לא תשובה לשאלה למה שלושה שבועות אחרי התקציב. הרי הממשלה עוד לא שינתה את... זכותה לשנות את סדרי העדיפויות, אבל לא שלושה שבועות אחרי התקציב.
יעל מבורך
¶
אפשר לא לקבל את ההחלטה, אבל היא כן משתמשת בזכותה לשנות את סדרי העדיפויות במהלך כל השנה. בנוסף, שרים עושים שינויים בתקציבם, בתוך סדר העדיפויות של המשרד הממשלתי שעליו הם אמונים.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
יעל, אז מה היה התקציב שהצבענו עליו? אם ככה, אז אל תעבירו תקציב מדינה, פשוט תבטלו את חוק יסוד: משק המדינה - - -
יעל מבורך
¶
תנו לי רגע לענות. הסיבה הכי משמעותית לכך שאנחנו עושים שינויים בדצמבר – שאלה רוב השינויים שאתם תראו בשנה הזאת – זה התאמת תקציב לביצוע. למשל, יש לנו הרבה רכיבים בתקציב שהם אומדן, למשל כמה אנשים ינצלו את הזכות שלהם לקבל ביטוח לאומי, כמה אנשים ינצלו את הזכות שלהם לקבל דמי אבטלה, מה יהיה תשלום הריבית שלנו לפי המדדים, גובה הדולר, ועוד המון רכיבים בתקציב שאנחנו אומדים אותם כשאנחנו בונים את התקציב. צריך לזכור שאת התקציב אנחנו לא בונים ב-19 בנובמבר, אלא אנחנו בונים אותו חודשים לפני ומגישים אותו - -
יעל מבורך
¶
- - ואנחנו לא עושים שינויים בגגות בתוך הכנסת, אלא נשארים עם התקציב המתוכנן שבנינו כמה חודשים לפני. המטרה שלנו כממשלה, ואני חושבת שזאת גם מטרה שלכם ככנסת, היא לנצל את המשאב המוגבל הזה - - -
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
לא נעים לי להשתמש פה במילים קשות, אבל יש הייתה פה הטעיה של הוועדה במהלך דיוני התקציב, כי אתם אמרתם שאין פה עוד כסוף, אבל הנה מסתבר שיש פה הרבה מאוד כסף - -
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
- - ועדכנתם את התקציב כמה פעמים בזמן העבודה על התקציב, כולל יום לפני ההצבעה במליאה. כך שיכולתם לעדכן גם את השינויים הנוכחיים.
היו"ר רועי פולקמן
¶
לא, לא, הנקודה הזאת ברורה. יש את סוגיית ההתאמות לביצוע, וזה לוקח... הרי התקציב מוגש כמה חודשים לפני ולא כל הדברים האלה מעודכנים בזמן אמת.
היו"ר רועי פולקמן
¶
בוא נסיים עם זה, כי חבר הכנסת חאג' יחיא רוצה לשאול ואנחנו חייבים להתקדם עם הסעיפים.
יעל מבורך
¶
אז מה שאנחנו נעשה השנה זה שנראה איפה יש לנו סעיפי תקציב שאנחנו חוזים שלא נשתמש בהם, ונעביר אותם – הכול בתוך המסגרת המאושרת, אין פה כסף חדש, הכול בתוך המסגרת של ה-329.5 מיליארד שקל שאתם אישרתם – ממקום אחד למקום אחר, לפי הניצול של התקציב. בנוסף, התקציב שאושר הוא התקציב שהוגש, למעט השינוי שנעשה פה בוועדת הכספים ערב ההצבעה, כ-300 מיליון שקל שמופיעים בפרוטוקול, שהנייר שלהם היה פה. למעט זה לא נעשו שינויים בגגות ביחס לתקציב התכנון, ועכשיו המשמעות היא שאם העודפים האלה והשינויים בתקציב לא יעברו, הם לא יבוצעו על ידי משרדי הממשלה, הממשלה לא תוכל לעשות את המשימות שהיא מתכננת עוד לעשות בשנת 2015, וזה יביא לתת-ניצול של התקציב ולהקטנת החוב של ממשלת ישראל.
עבד אל חכים חאג' יחיא (הרשימה המשותפת)
¶
אני אדבר במיוחד על המגזר הערבי. יש מקומות שיש תקציבים, שהייתה הרשאה, שיש אישור לתקצב, אבל לא היה חוזה ולכן לא הייתה התחייבות, וזה ניכר במגזר הערבי, במיוחד בגלל חוק התכנון והבנייה, שלא מאשרים תכניות ואז אין לי את הקרקע לבנות את הבנייה הציבורית או לבצע עבודות. אני מבקש לקבל נתונים על הדבר הזה.
עבד אל חכים חאג' יחיא (הרשימה המשותפת)
¶
מה התקציבים האלה שיועדו בתוך המשרדים ולא נוצלו. אני מדבר על משרד הבינוי, החינוך, תחבורה - - -
היו"ר רועי פולקמן
¶
רגע. זאת סוגיה שהיא דיון חשוב מאוד, אבל הוא צריך לקרות במשרדים ובוועדות. זאת אומרת, לא כל פעם שמנהלים דיון למה משרד הבינוי והשיכון לא מנצל את כספו או למה משרד המשפטים לא מנצל את כספו - - -
עבד אל חכים חאג' יחיא (הרשימה המשותפת)
¶
לא, אני רוצה נתונים כמה לא נעשה, אני לא שואל למה, את הלמה אני יודע.
דבר שני, יש תקציבים ותכניות שאושרו במגזר הערבי כפרויקטים של מצ'ינג. אבל יש הרבה רשויות שלא אושר להן תב"ר במשרד הפנים בגלל שאין להן את החלק של המצ'ינג של ה-25%, 20%, 15% ולפעמים גם 10%. לא אישרו לו תב"ר כי אין לו את המקורות שלו. השאלה היא זאת: אם יש לי עודפים, אם יש לי רזרבות, למה משרדי הממשלה... אני מבקש ממשרדי הממשלה שייעדו 75% או 85% או יותר כדי לעשות את הפרויקטים, שישלימו אותו, היות שאנחנו יודעים שזה המצב של הרשויות המקומיות.
אז אני מבקש לראות את שני הדברים האלה בהעברות. דבר שלישי, יעל, דיברת על זה ש-99% נשארים באותם משרדים, כי ההעברות נשארות באותם משרדים. אז אפשר לחשוב על כך שאת ה-1%, או את חלקו לפחות, ננצל לסגירת פערים במגזר הערבי. ועם הרזרבות שהיו – לסגור גירעונות.
(היו"ר משה גפני, 14:45)
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
אנחנו בשלהי 2015, עוד שבועיים זה תקציב 2016; אז מה, אז תבואו בינואר עוד פעם ותבקשו העברות?
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
אבל איך זה יכול להיות? הרי חלק מה-18 מיליארד האלה כבר השתמשו בהם בתקציב של 2015, אז איך זה יכול להיות שזה תמיד נשאר 18 מיליארד? יש פה משהו שלא מרגיש נוח.
עודד פורר (ישראל ביתנו)
¶
אחת הבעיות בנושא של העודפים הלא-מחויבים היא הערכות של האוצר שבסופו של דבר לא מתממשות. אז אמנם זה נכון וזה קורה וזה לגיטימי, אבל מה שמטריד אותי זה אם יש הערכות עודף קבועות שקורות מדי שנה, כדי שתמיד תישאר קופה רזרבית של האוצר, שאחר כך הוא יכול לעשות אתה מה שהוא רוצה.
עודד פורר (ישראל ביתנו)
¶
אבל אם בכל שנה האוצר מעריך שהוא יפריש לגמלאות מיליארד שקל יותר ממה שמופרש בפועל, אז כנראה שההערכה היא לא נכונה, ויש פה מיליארד שקל שחורים שמוחבאים בתוך תקציב המדינה והאוצר יכול להשתמש בהם אחר כך. למשל, בהעברות שביקשתם פה אתם מבקשים להעביר 824 מיליון שקלים מסעיף גמלאות ופיצויים. מעניין אותי לדעת: בהעברה הקודמת, בשנה הקודמת, כמה העברתם מהסעיף הזה?
עודד פורר (ישראל ביתנו)
¶
אני לא חושב שיש לך פה את התשובות. אני מבקש לקבל תשובות שלוש שנים אחורה לשאלה כמה מסעיף גמלאות ופיצויים העברתם - - -
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
אותו דבר לגבי החטיבה להתיישבות. אם מעבירים 300 מיליון שקל מהחטיבה להתיישבות והיא ניצלה רק - - -
אופיר להב
¶
אני אופיר להב, ממשרד העלייה והקליטה. הבקשה היא להעביר 426 מיליון שקלים כעודפים מחויבים. זה בדיוק שקל מול שקל איך שנחתם דוח 2014. כלומר, כמו שהיה דוח 2014 - - -
היו"ר משה גפני
¶
מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד אישור הפניות – רוב
נגד – מיעוט
פניות מספר 30-001 ו-30-002 אושרו.
היו"ר משה גפני
¶
יש פה נציג של משרד הבריאות? בפעם הבאה כשמגיע משרד הבריאות, הנציג של המשרד צריך להיות כאן. שידעו את זה, כי אם זאת כבר הייתה פנייה נוספת אני לא הייתי דן על זה. בבקשה.
אורן גבע
¶
פרויקטים של מחשוב שהם בפריסה רב-שנתית, התחייבויות לספקים שמספקים שירותי בריאות עבור המשרד שנעשו בחודשים נובמבר ודצמבר וזה משולם להם בינואר, כנהוג בהתקשרויות מהסוג הזה - - -
אורן גבע
¶
יש עודפים מחויבים בחלק ניכר מההתחייבויות. יש הרבה התחייבויות קטנות, אבל אני מקריא כאן את הדברים הגדולים, של עשרות או מאות מיליונים.
אורן גבע
¶
כמו שאמרתי, אלה התקשרויות עם ספקים בעיקר. משרד הבריאות, מתוקף חוק ביטוח בריאות ממלכתי, מבטח לשירותים מסוימים, רוכש שירותים מספקים, והשירותים שהוא רכש בחודשים נובמבר ודצמבר, לרוב הוא משלם עליהם, כנהוג, בשוטף פלוס 30 או פלוס 60, תלוי בהסכם, וזה יוצא בחודש ינואר.
מנואל טרכטנברג (המחנה הציוני)
¶
לא, זה לא עניין של פירוט. לפעמים אפילו יש פירוט יתר.
מה זאת אומרת שהכול מחויב? גם הרזרבה להתייקרויות של קניות, שזה בדיוק אותו סכום, גם היא התחייבות קודמת?
מנואל טרכטנברג (המחנה הציוני)
¶
גם ב"משרד הראשי" זה הכול מחויבויות? זה לא יכול להיות. כך שברור שזה לא ככה - - -
מנואל טרכטנברג (המחנה הציוני)
¶
שנייה, משה. אני לא אומר שבאים לרמות, אני רק אומר שאיך שזה מוצג... ברור שחלקם הם התחייבויות קודמות, כפי שדיברנו קודם – אבל חלקם לא. עכשיו, מה אתם רוצים ממני? שאני אדע להגיד כן או לא באופן כולל על משהו שאני לא יודע מה בו באמת מחויב? זה ייעוד כספים למטרות טובות, אבל זו החלטה על סדרי עדיפויות בתוך המשרד שאנחנו לא שותפים לה.
איליה כץ
¶
היושב-ראש, יש לי הבהרה קטנה למשהו שיחזור עוד הרבה: אנחנו לא מעבירים עודפים לתכניות רזרבה. מה שאתם רואים כעודפים שמועברים לתכנית רזרבה זה במטרה לממש את החלטת ממשלה 379 בעניין של הקיצוץ ב-1%. זה חוזר לאורך כל הפניות.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אני חוזרת על הבקשה ליעל שכן תצרפו אינדיקציה לכל בקשה כזאת שתוכיח לנו שמדובר בעודפים מחויבים.
תראו, אנחנו פשוט עושים פה צחוק. לא יכול להיות שב-35 - - - זה הכול לא שילמתם לספקים - - -
רועי פולקמן (כולנו)
¶
רק לדייק: זה לא "לא שילמנו"; אלא שהיה שירות בנובמבר ודצמבר אבל משלמים בינואר - - -
איתן ברושי (המחנה הציוני)
¶
חבריי מהאופוזיציה, יש פה גם אחריות. תראו, אם מצביעים נגד אז הכול לא עובר, ויש פה סעיפים שאם הם לא עוברים אז זה פוגע בבריאות הציבור.
איתן ברושי (המחנה הציוני)
¶
תן לי, אני מדבר. אנחנו לא אופוזיציה למדינה ולא לאזרחים. פה מדובר על משרד הבריאות, לא על החטיבה, ואם לא מעבירים אז פוגעים בבריאות.
איתן ברושי (המחנה הציוני)
¶
חברים, תנו לי לדבר, אני לא צריך עזרה, אני לא מתקשה בדיבור.
אני לא אופוזיציה אוטומטית, אבל יש איזה גבול. באים אלינו שנהיה חותמת גומי.
אני מוכן להצביע בעד, כי יש רגעים שהשאלה היא מה האלטרנטיבה. אנחנו לא משחקים פה עכשיו ב"שוטרים וגנבים"; עכשיו הגענו לרגע הזה שבו או שמעבירים לבריאות או שתוקעים את הבריאות. מי שרוצה לתקוע את הבריאות שיצביע נגד; אני מצביע בעד. יש גם גבול להטיף פה עכשיו מוסר לכולם. אמרנו, התדיינו, כתבנו, יש פרוטוקולים, אבל עכשיו צריך להתקדם. מי שרוצה להצביע נגד, שיצביע נגד. אבל אין פה משמעת סיעתית, ובאופוזיציה לא יחליטו לדפוק את הציבור.
עודד פורר (ישראל ביתנו)
¶
הקואליציה לא מסוגלת להגיע להסכמות ולבוא להצבעה, אז פה אומרים לאופוזיציה "תגלו אחריות לאומית".
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
איתן, תקשיב, 90% מהסעיפים זה סעיפים שלנו, כלומר מ-2014, ואני לא מתכחש לסעיפים האלה. אבל תראה מה אנחנו עושים: אנחנו פתאום מכשירים את העבודה לקואליציה. אז כמה אחריות אני יכול לגלות? כמה אחריות אני יכול לגלות בזמן שאני מתחנן חודשיים וחצי ל-60 מיליון שקל לאימהות חד-הוריות ומטרטרים אותי כמו אחרון ה-אני לא יודע מה ומזלזלים בבקשות שלי, בזמן שאני כל הזמן מצביע להם בעד דברים חיוביים. אז עד איפה מגיעה האחריות הלאומית שלי?
אלעזר שטרן (יש עתיד)
¶
שנייה. בפעם הקודמת אנחנו דיברנו על זה שמה שעכשיו איתן אמר זה תוצאה של זה שבתוך הצבעה אחת דוחפים לך 30 נושאים.
אלעזר שטרן (יש עתיד)
¶
לא, זאת בדיוק הבעיה – שאתה לא יכול להחריג. למה אני אומר את זה? כי באוצר תמיד משחקים על זה, ואנחנו נכנסים למלכודת.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
איתן, הבעיה המרכזית היא שאנחנו לא באמת יודעים לאיפה הכסף הזה עובר. זה שכתוב שזה לבריאות זה לא בהכרח אומר לאיפה זה עובר. בגלל זה אנחנו שואלים שאלות, מבקשים אינדיקציות, רוצים לראות חוזים. אנחנו רוצים לוודא שהכסף באמת יגיע לאן - - -
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
איתן, בכל סעיף יש משהו שנוגע בנשמה שלנו. על תחבורה ציבורית אתה יכול להצביע נגד?
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
זה בדיוק ההבדל. עוד שנייה אתה פתאום תראה קיצוץ בתחבורה הציבורית, אתה תראה קיצוץ בביטוח הלאומי - - -
מנואל טרכטנברג (המחנה הציוני)
¶
אני אצביע נגד, ואני אומר את זה בכאב רב. כי המצב הזה לא יכול להיות; לא יכול להיות מצב שאנחנו הופכים לחותמת גומי, בלי יכולת לדון לגופו של עניין.
עודד פורר (ישראל ביתנו)
¶
מה, איתן, וביטחון פחות חשוב? רווחה פחות חשוב? כלכלה פחות חשוב? תחבורה פחות חשוב? הרי הכול חשוב, כל מה שעושים פה זה חשוב.
איתן ברושי (המחנה הציוני)
¶
אם אין רוב לזה אז אין רוב לשום דבר. אז, גפני, תבטל את הישיבה, אם אין רוב אז אין רוב.
גפני, תעצור סעיפים אחרים, לא בריאות.
היו"ר משה גפני
¶
רבותיי, אני רוצה לעבור לסעיף הבא. המשמעות של העניין היא מה שאמר חבר הכנסת ברושי. מדובר על סעיפים - - -
עודד פורר (ישראל ביתנו)
¶
אז אולי שהאופוזיציה תמנה יושב-ראש ועדת כספים, תמנה שר בריאות, תמנה שר כלכלה...
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אם נקבל תשובות נצביע. אבל לבוא ולהגיד לנו להצביע בלי שנותנים לנו מידע, זה בעיה. שיתנו מידע, ונצביע בעד.
היו"ר משה גפני
¶
את רוצה להתמנות ליושבת-ראש הקואליציה? אני תומך בך. "למה אין קואליציה?"; אין קואליציה, הקואליציה נמצאת בחטיבה להתיישבות.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
כל הקואליציה לא באה בגלל החטיבה להתיישבות? הממשלה הזאת תיפול בגלל החטיבה להתיישבות? זה מה שעומד לקרות?
איתן ברושי (המחנה הציוני)
¶
אני בכל זאת מציע להעביר את הבריאות, ולעשות את השרירים על משרד אחר, שיכון או משהו כזה. אני מציע - - -
אורן גבע
¶
סעיף 67 הוא סעיף הפיתוח של משרד הבריאות. הוא משמש בעיקר בשביל לתקצב פיתוח של בתי החולים הממשלתיים ובתי חולים אחרים. גם פה - - -
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אפשר לבקש שתעביר לנו את ההוכחות שמדובר במחויבים? תוציא לנו פלט של החוזים שנחתמו בכל אחת מההתחייבויות, ככה נפתור את הדילמה הזאת.
אורן גבע
¶
כפי שאמרה יעל קודם, אגף התקציבים אחראי על תכנון תקציב המדינה, והחשב הכללי הוא זה שיותר אחראי על הביצוע, ואפשר לבקש ממנו את ההתחייבויות.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
בפעם האחרונה שבדקתי גם הוא יושב במשרד האוצר. אפשר להתקשר ולבקש שיוציאו את הפלט של כל ההתחייבויות, ואז אנחנו נרגיש שאנחנו יודעים שבאמת מדובר בהתחייבויות – וסוף לסיפור.
מנואל טרכטנברג (המחנה הציוני)
¶
אני אגיד לך את האמת, אדוני היושב-ראש, זה לא עניין שמישהו בעד או נגד הבריאות; אבל אני לא מסוגל בסיטואציה הזאת להצביע בעד, נקודה. על שום דבר. אני לא מסוגל.
ניר אמסל
¶
אני ניר אמסל, מאגף התקציבים. הפנייה הזאת מבקשת להעביר את העודפים המחויבים בתקציב בית הנשיא משנת 2014 לשנת 2015. מדובר בתפעול השוטף של בית הנשיא ובדברים כמו טיסות של הנשיא ואירועים ואבטחה של הנשיא – דברים שטרם שולמו, כפי שהסבירה יעל קודם.
ניר אמסל
¶
ההתחייבות היא בהתאם להערכת העלות המתקבלת על ידי הגורמים שמתכננים את הטיול, והביצוע הוא - - -
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד אישור ההעברה? מי נגד? אין. מי נמנע? אין.
הצבעה
בעד אישור הפנייה – פה אחד
פנייה 01-001 אושרה.
ניר אמסל
¶
הפנייה התקציבית הזאת מבקשת לבצע העברה של העודפים המחויבים של תקציב משרד האוצר, שכולל בתוכו גם את משרד האוצר הראשי על כל יחידותיו, גם את רשות המסים וגם את שירותי עיבודים ממוכנים ממוחשבים, משנת 2014 לשנת 2015. זה כולל את התפעול של השוטף ואת הפרויקטים של - - -
ניר אמסל
¶
קודם כול יש את התפעול השוטף, שזה שכירויות, רכבים וכדומה. יש לנו את הנושא של מינהל הרכב, שיש שם עלויות די גדולות שמתגלגלות משנה לשנה, בהתאם לרכישת כלי הרכב עבור כל צי הרכב הממשלתי. יש לנו פרויקטים של DR, שזה התאוששות מאסון, של משרד האוצר, כלומר, לבנות מנגנון שחזור אל מול מקרה כזה או אחר שבו כל מערכת המחשוב נופלת, ועוד.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
ממילא אתם לא מעבירים מידע, אז למה שתשחזרו את כל המערכת מראש...
ב"החשב הכללי" אני רואה שהתכניות הזאת תוקצבה ב-2014 ב-65 מיליון וב-2015 ב-91 מיליון, ועכשיו אתם רוצים להוסיף לה 15 מיליון.
ניר אמסל
¶
התקציב על שינוייו? אין לי פה את התקציב של החשב הכללי על שינוייו, אבל אני יכול לבדוק את זה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
אתם מבינים כמה זה אבסורד? הנתונים נמצאים במערכת, אתם יכולים להגיע באגף תקציבים עם אותה מערכת שאני יושבת מולה כרגע ולתת לנו נתונים בזמן אמת. זה ממש מעוות.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
זה אבסורד, ממש אבסורד. אתה יושב פה עם הדפים האלה ואתה לא יכול למסור לנו מידע שכל חבר כנסת פה היה יכול לבקש.
זה באמת מחויבים? מה ההתחייבויות? תראה לנו בבקשה חוזים, רק של סעיף החשב הכללי.
ניר אמסל
¶
את הרזרבה יעל מבורך הסבירה. הממשלה החליטה על העברת 99% מהעודפים המחויבים, כשהאחוז הנוסף עובר לרזרבה, ובפנייה נפרדת הוא בעצם עובר לשימושים שאותם קבעה הממשלה.
יוסי עדס
¶
הכסף הזה מחויב במשרד הפנים עבור נושאים שונים, בהם תפעול המשרד, הוצאות שונות של המשרד ועוד. בנוסף, יש תקציבים של אגף לעדות לא יהודיות, תקציבים של מינהל התכנון, שבשנת 2014 עדיין נמצא בסעיף 06 של תקציבי - - -
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
- - - שודדי בנקים יש להם יותר כבוד מאשר לאוצר, לפחות הם עושים את זה בסטייל. די כבר, באמת.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
יש לי שאלה לגבי "כללי", 062001. אני רואה שב-2014 זה גדל מ-108 מיליון בבסיס ל-216 מיליון בבסיס. אגב, אני בכלל לא מבינה מה זה "כללי". אבל זה גדל ביותר ממיליון שקלים ותוקצב ב-2015 ל-140 מיליון, ועכשיו אתם מוסיפים לזה עוד 60 מיליון שקל.
יוסי עדס
¶
"כללי" זה כלל הוצאות המשרד. ה-60 מיליון שקל זה לא כסף חדש, זה כסף שהיה שנה שעברה של המשרד והוא יצר עליו התחייבויות בהתאם לפעילויות שלו, ואת הכסף הזה הוא צריך לשלם השנה. זה כסף שהוא עדיין לא שילם שנה שעברה.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
על שינוייו. כלומר, במהלך השנה באתם לפה, הוספתם 110 מיליון שקלים, ואז מתוך זה, איכשהו, לא בוצעו 60 מיליון.
רועי פולקמן (כולנו)
¶
לא, אבל הדיבור הוא על "חויב", לא על "לא בוצע". אנחנו לא עוסקים פה באי-ביצוע אלא בעודפים מחויבים.
יוסי עדס
¶
חלק מהסכום שעבר ב-2014 על שינוייו כולל גם כן סכומים מעודפים מחויבים משנה קודמת. המשרד לא משלם את כל ההתחייבות שהוא יוצר באותה שנה באותה שנה קלנדרית, ולכן ההתחייבויות עוברות משנה לשנה. ככה המשרד יכול לעבוד, הוא לא יודע לעבוד בדרך אחרת.
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
זאת אומרת שיכול להיות שאותה התחייבות בכלל עוברת מ-2013 ל-2014 ואז מ-2014 ל-2015 ואז היא תעבור שוב ל-2016?
היו"ר משה גפני
¶
טוב, אני לא מביא את זה היום להצבעה. אני מבקש שתביא פירוט מהם שני הסעיפים שקוראים להם כאן "כללי" ואני מבקש לא להביא יותר בהעברות תקציביות סעיף כללי, אלא להביא דבר שאנחנו מבינים. אני לא מצביע על זה גם אם יש לי רוב. אני רוצה תשובה על שני סעיפי ה"כללי", אני רוצה לדעת בדיוק מה זה.
פנייה 07-001, המשרד לביטחון פנים.
רועי טייאר
¶
זה נועד למספר דברים. אחד, לרכש רכבים במשרד ובגופיו, המשטרה, כבאות ושב"ס. זה נועד גם לטובת אבטחת מוסדות חינוך ברשויות המקומיות, שזה תקציב שיושב במשטרה; לטובת רכש כבאיות עבור כבאות והצלה; לטובת פרויקטים טכנולוגיים במשטרה, בשב"ס וב - - -
מנואל טרכטנברג (המחנה הציוני)
¶
יש לי שאלה. איך זה יכול להיות שבסעיף קניות הסום התוספתי הוא יותר גדול מהסכום המקורי שתוקצב? כלומר, זה מתחיל מ-468 מיליון, ומתווסף לזה 598 מיליון. יש פה דברים שהם מאוד צורמים מבחינת סדרי הגודל. מילא אם יש תוספת סבירה, אבל פה יש יותר מ-100%.
רועי טייאר
¶
פה זה הכול עודפים מחויבים משנת 2014, אין פה משהו תוספתי. אלה עודפים מחויבים שנוצרו ב-2014 - - -
סתיו שפיר (המחנה הציוני)
¶
גפני, אני מציע שתבקש מכולם לשלוח לנו עוד היום את הפירוט של כל ההתחייבויות, אחרת הישיבה הזאת היא בלתי אפשרית.
מנואל טרכטנברג (המחנה הציוני)
¶
בסדר, זה ברור, אבל עדיין יש פה עניין של סדרי גודל. תסתכל על כל המספרים האחרים; זה היחידה שבו הסכום המועבר יותר גבוה מהסכום המקורי לשנת 2015. זאת אומרת, זה יוצא דופן. ב"קניות", במקור ההוצאה היא 468 מיליון, והעודף המועבר הוא 598 מיליון. זה חריג מבחינת סדרי הגודל של מה שמועבר לעומת מה שתוקצב.
ניר אמסל
¶
הפנייה הזאת מבקשת להעביר את העודפים המחויבים של תקציב 08, שהוא תקציב של משרד המשפטים שכולל בתוכו גם את משרד המשפטים הראשי, גם את בתי הדין הרבניים, גם את רשות האכיפה והגבייה וגם את הנהלת בתי המשפט.
היו"ר משה גפני
¶
לא, הוא אומר שזה בגלל שבצלאל הצביע קודם נגד על הנושא של המשרד לביטחון פנים.
אז אנחנו לא נצביע על משרד המשפטים.
פנייה 09-001, משרד החוץ.
ניר אמסל
¶
פנייה 09-001 מבקשת להעביר את העודפים המחויבים של משרד החוץ משנת 2014 לשנת 2015. העודפים המחויבים האלה כוללים בין היתר פרויקטים של המשרד בחו"ל, כלומר, שיפוץ והחזקת הנציגויות של המדינה בחו"ל; תשלומים שוטפים והתחייבויות מול ספקים, גם בארץ וגם בחו"ל, בהתאם לפעילויות המשרד; פעילויות המשרד, כמו למשל סיוע חוץ על ידי אגף משא"ב של המשרד, לדוגמה, "יוזמת אפריקה", שזה פרויקט שמבוצע בשיתוף עם ממשלת גרמניה, ועוד פרויקטים בתחומי החקלאות, מים ועוד דברים דומים במדינות עולם שלישי.
ניר אמסל
¶
הפנייה התקציבית הזאת מבקשת להעביר את העודפים של המטה לביטחון לאומי משנת 2014 לשנת 2015. עיקר העודפים נובעים מתפעול, למשל, רכישת חומרת מחשוב להקמתDR של המטה לביטחון לאומי, רכישת ציוד תקשורת והוצאות תפעול שוטפות של המטה לביטחון לאומי.
אבנר עורקבי
¶
רבותיי חברי הכנסת, אני מקווה שאתם שומעים טוב מאוד. היום זה יום המוגבלויות; אנחנו בשבוע שעבר ניסינו להעביר את העלאת קצבאות הנכים לשכר מינימום, והיום דנים על העברה של 22 מיליארד שקל, כשכל זה זה העברות מחויבות שלכם.
אנחנו כולה שישה מיליארד שקל ביקשנו לתקציב שלנו, התקציב של כלל הנכים בישראל, ואתם עומדים פה ומוכרים אותנו כמו בשוק. מכרתם אותנו כמו שוק, מכרתם את הנכים. אני מבקש מכם לתת לנו את שכר המינימום שלנו, אני בטוח שאתם יודעים שזה מגיע לנו. לחיות מ-2,340 שקל זה לא חיים לנכה, אז אנא מכם. תודה.
רעיה עדני
¶
אני רעיה עדני, מאגף תקציבים. הפנייה נועדה לממן בעיקרה שתי התחייבויות: אחת לצורך שדרוג מערכות המחשוב, והשנייה היא לצורך קניית ציוד ותגבור העמדות לשירות לגמלאים.
ניר אמסל
¶
הפנייה התקציבית הזאת נועדה לצורך העברת העודפים המחויבים בסעיף 13. סעיף 13 הוא סעיף פיתוח, הוא לא סעיף תקציבי רגיל, ולכן הוא יכול לשמש מספר משרדים. הבקשה הזאת מבקשת להעביר את העודפים המחויבים שנוצרו בסעיף הזה בשנת 2014 לשנת 2015, בהתאם למקום שבו הם נוצרו.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
אני רוצה להבין מה זה "הוצאות שונות". כי אחר כך יש גם "הקלות במסים". מה זה "הקלות במסים"?
ניר אמסל
¶
הקלות במסים זה מספר דברים, לדוגמה, החזרי מס לנציגויות זרות שנמצאות בישראל, שמתוקף אמנות בין-לאומיות הן לא חייבות במסים עקיפים ולכן המדינה מחויבת להחזיר להם את המסים. יש את בית הספר האמריקאי, שהוא דוגמה לאותו פרוצדורה.
ניר אמסל
¶
השתתפות המדינה בחברה למפעלי כלכלה. יש את החברה למפעלי כלכלה, שהיא חברה משותפת למדינה, לממשלה ולהסתדרות, עבור העובדים - - -
יוסי עדס
¶
שיפוי לרשויות מקומיות זה אשראי תקציבי לרשויות מקומיות בתכניות הבראה שלא מקבלות הלוואות מבנקים.
מנואל טרכטנברג (המחנה הציוני)
¶
כן, אבל למה שבתוכו לא יהיה סעיף נפרד לזה? הרי לא יכול להיות סעיף תקציבי שהוא לא תחת משרד ממשלתי כלשהו.
מנואל טרכטנברג (המחנה הציוני)
¶
אז פה גם היה צריך לשים את זה תחת משרד האוצר, כי אחרת זה מאוד מטעה, זה כאילו סעיף תקציבי שאין לו אבא ואימא.
איליה כץ
¶
ברמה העקרונית אלה נושאים שיש להם נגיעה למשרד האוצר והם משולמים על ידי חשבויות של משרד האוצר. אנחנו פשוט עוברים על הפניות - - -
היו"ר משה גפני
¶
יש לי בקשה אליכם: בפעם הבאה לא לכתוב את זה בצורה הזאת. עם כל הכבוד, אנחנו לא לומדים פה את תורת הקבלה. היות שזה משרד האוצר, צריך שיהיה כתוב שזה משרד האוצר. אם תגיע עוד פנייה כזאת, שלא יהיה מצוין בה איזה משרד אחראי עליה, היא לא תידון.
יוסי עדס
¶
הפנייה נועדה להעברת עודפים מחויבים של ועדת הבחירות בהיקף של כ-12 מיליון שקלים. זאת פעילות של ועדת הבחירות, גם בשנת בחירות וגם פעילות שוטפת כהכנה לקראת בחירות שיהיו. אלה התקשרויות שונות של הוועדה.
היו"ר משה גפני
¶
אם על משרד הבריאות לא מצביעים, לא נצביע על בחירות.
15-002, משרד הביטחון, 2.5 מיליארד שקל.
מתי ישראל
¶
אני מתי ישראל, מאגף התקציבים. הפנייה הזאת נועדה להעביר את עודפי תקציב הביטחון משנת 2014 לשנת 2015. העודפים הם עודפים מחויבים, ופרטים מלאים על העודפים יינתנו בוועדות המשנה הרלוונטיות.
אראל מרגלית (המחנה הציוני)
¶
כמו שמנו ועפר שלח ואחרים בתוך הוועדה אמרו, אנחנו רוצים לדון בזה בוועדה המשותפת ואז להביא לפה המלצה.
רועי טייאר
¶
יש עודפים מחויבים משנת 2014 בגובה 200 מיליון ש"ח עבור מספר דברים. אחד זה מרכיבי ביטחון ביישובי עוטף עזה. דבר שני, פרויקטי מיגון במוסדות חינוך עבור יישובים בעוטף עזה ושדרות. דבר שלישי, פרויקטי התרעה במסגרת תכנית התגוננות אזרחית ביישובי עוטף עזה ובצפון. ובנוסף, מרכזי הפעלה ברשויות המקומיות ברחבי הארץ.
היו"ר משה גפני
¶
בבקשה, נצביע עוד הפעם. כדי שלא תהיה אי-בהירות בעניין, אני מדבר על פנייה 16-001. למה אני ביקשתי להצביע עליה ולא להמתין? מכיוון שהפנייה הזאת, כפי שהוסבר לוועדה, מדברת על הוצאות חירום אזרחיות שנוגעות בעיקר לעוטף עזה, למיגון, לדברים שהם מרכיבי ביטחון והתגוננות אזרחית, ואני סבור שלא צריך להמתין עם העניין.
אראל מרגלית (המחנה הציוני)
¶
באופן חלקי. אני גם שמעתי שהסיעה שלי עכשיו קוראת לדחות את הבחירות לפריימריז בשנתיים, אני חושב שאולי היא רוצה להפוך ליש עתיד.
אראל מרגלית (המחנה הציוני)
¶
אני מציע שתשים רגע את עוטף עזה בצד, אני רוצה לשקול את זה בחיוב. בואו נתקדם בינתיים.
איתן ברושי (המחנה הציוני)
¶
מה, עברתם לרשימה המשותפת? מיקי? נראה אתכם מצביעים נגד עוטף עזה, אתם נפלתם על הראש?
רחל עזריה (כולנו)
¶
וזה רלוונטי שאתם מעלים הצעות חוק שאין להם סיכוי ואז מפרסמים מה אנחנו מצביעים? זה גם לא רלוונטי. זה אותו דבר. בואו נצביע כמו שצריך ונגלה אחריות.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
חברת הכנסת עזריה, ביום שאתם תתחילו להצביע לפי מצפונכם ולא לפי צו הקואליציה אז גם אנחנו נעשה זאת.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
אם היושב-ראש מוכן שנצביע על כל הסעיפים, אני מבטיח לך שכל אחד כאן יצביע על פי מצפונו ולבו. אם לא, אתה לא יכול לבחור, אדוני, סעיפים - -
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
רגע, אדוני, אני בזכות דיבור. - - סעיפים שנוחים לכם בגלל שהקואליציה מתפוררת. אל תחפשו מאתנו גלגלה הצלה, יש גבול לאחריות הלאומית שלנו.
עמיחי דוד
¶
אני עמיחי דוד, מאגף תקציבים. הפנייה מיועדת להעברת העודפים המחויבים משנת 2014 לשנת 2015 עבור פרויקטים כמו טיפול בשפכים, ניקוי נחלים, הנחת מסרקים לטיפול בנחלים - - -
עמיחי דוד
¶
עבודות ניקוז, טיפול בשפכים וניקוי נחלים, הנחת מסרקים לטיפול בנחלים. יש גם ייעוץ כלכלי, פרויקט אישוש הנחלים בנחל יהודה, הקמת מערכת מחשוב במינהל האזרחי. אלה הפרויקטים הגדולים.
היו"ר משה גפני
¶
לא, אני לא אשאיר את האנשים סתם. שיסבירו את הדברים. אם תגיד לי שיש דברים שאתם מצביעים עליהם בעד, אני מצביע.
רועי טייאר
¶
מדובר ב-80 מיליון ש"ח, גם עבור סעיף 16, פיקוד העורף, לטובת הוצאות חירום אזרחיות, כמו שהסברתי בפעם הקודמת. יש פה איזשהו עניין טכני ואני אבקש מאיליה שיעזור לנו בהסבר.
רועי טייאר
¶
לא, זה מועבר עבור סעיף 16, עבור פיקוד העורף. הפנייה מועברת דרך סעיף 17 עקב סיבה טכנית, שתכף איליה יסביר.
איליה כץ
¶
פשוט אלה שני סעיפים, גם פעולות החירום האזרחיות וגם מתאם הפעולות בשטחים, שהם תחת אחריות שר הביטחון. מאחר שהתקציב יועבר מסעיף 17 לסעיף 16, הפרדנו את זה לשתי פניות שונות בסעיף 17 ולאחר מכן אנחנו נעשה פנייה נפרדת להעביר את 80 מיליון השקלים האלה מסעיף 17 ל-16, בכפוף לאישור הוועדה.
יוסי עדס
¶
הפנייה נועדה להעברת 746.6 מיליון ש"ח כעודפים מחויבים משנת 2014 לשנת 2015. עיקר העודפים - - -
יוסי עדס
¶
הסעיף הזה הוא סעיף העברות לרשויות המקומיות. הדברים הגדולים בסעיף הזה זה מענקי איזון לרשויות המקומיות ותכניות הבראה ומענקי פיתוח.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
איזה רשויות? אני מבקש את הרשימה של כל הרשויות שאליהן אתם מעבירים. זה לא עובד ככה.
רועי פולקמן (כולנו)
¶
שאלה: איך זה שמענק איזון הוא עודף לא מחויב? הרי לכאורה זה אוטומטי בבסיס התקציב.
יוסי עדס
¶
יש מענק לא מחויב היות שחלק ממנו תלוי בבחינת הדוחות של הרשויות. בנוסף, בשנה שעברה היה ניסיון להקדים חלק ממענק האיזון, בגלל שידענו שאנחנו הולכים לתקציב המשכי, אבל בסופו של דבר זה לא הצליח ולכן הכסף הזה עובר לשנה הזאת וזה מענק איזון ששייך לשנה הזאת.
עבד אל חכים חאג' יחיא (הרשימה המשותפת)
¶
זה חלק מהתקציב של השר עצמו, שהוא מפלה בין רשות לרשות בכך שהוא קורא לזה "מענק מותנה". ככה הוא מעביר אותם מהחלשים לחזקים.
יוסי עדס
¶
זה לא רק מענקי איזון, יש פה גם כספים שעוברים לרשויות כמענק לתכניות הבראה וגם כן מענקי פיתוח. אלה שלושת הדברים הגדולים שעוברים. יש עוד כל מיני מענקים שונים שעוברים לרשויות, אבל עיקר העודפים הם עבור שלושת הדברים האלה.
עודד פורר (ישראל ביתנו)
¶
יש פה בעיה: כל הזמן אמרו לנו שמדובר על עודפים של 2014. עודפים של 2014 מיועדים ל-2014 כנגד פעולות שהיו אמורות להיות ב-2014 אבל לא בוצעו, והנה פה אתה אומר שזה מענקי איזון של 2015.
יוסי עדס
¶
שנה שעברה היה ניסיון להקדים מענק איזון אבל בסופו של דבר זה לא הועבר לרשויות, וזה מועבר השנה.
עודד פורר (ישראל ביתנו)
¶
יש פה בעייתיות: אמרו לנו שמדובר פה על עודפים של דברים שהיו אמורים להיות מבוצעים אבל לא הספיקו לעשות אותם. עודפים מחויבים. כלומר, זה חויב ב-2014. אבל לא יכול להיות שחייבו ב-2014 את מענקי האיזון של 2015.
איליה כץ
¶
כמו שנאמר, אין פה סתירה בין הדברים. אכן מדובר במענקי איזון שאמורים להיות משולמים בסוף 2015. בסוף 2014, כשידענו כבר שהולכים לתקציב המשכי, התקבלה החלטה שאושרה בהעברה תקציבית בוועדת הכספים, להקדים לרשויות המקומיות 350 מיליון שקל ב-2014 על חשבון תקציב 2015. ההחלטה הזאת בסוף לא עברה... כלומר, היא עברה, אבל - - -
אראל מרגלית (המחנה הציוני)
¶
רגע, אז הסכום הוא גם 300 המיליון של 2014, שלא הועבר, וגם התקציב הרלוונטי של 2015?
רועי פולקמן (כולנו)
¶
לא, ב-2014 רצו להיטיב עם הרשויות ואמרו "אנחנו נקדים לכם את התשלום ל-2014", כי הם ידעו שאוטוטו לא יהיה תקציב. אלא שאז - - -
עודד פורר (ישראל ביתנו)
¶
זאת אומרת שהרשויות שרצו להקדים להן יקבלו את הכסף אחרי, כי תקציב 2015 אושר לפני שחילקו את העודפים של 2014.
אראל מרגלית (המחנה הציוני)
¶
זה לא להקל, זה להיות אתן הוגנים. אבל ההקדמה לא הייתה הקדמה דרמטית, כי הלכו לבחירות - - -
עודד פורר (ישראל ביתנו)
¶
אם ידעו שהולכים לבחירות עדיין יכלו להעביר להן את התקציב מ-2014 ל-2015 ולא לעשות את זה בעודפים.
איליה כץ
¶
הסעיף הזה משותף למשרד המדע ומשרד התרבות והספורט. יש פה עודפים מחויבים של 396 מיליון שקל, בעיקר בגין הנושאים האלה: במינהל תרבות זה עבור שיפוצים מתמשכים במוסדות תרבות, בעיקר עבור בטיחות ונגישות של מוסדות תרבות; מעבר לזה, יש שיפוץ ושדרוג מתקנים בספורט, יש - - -
היו"ר משה גפני
¶
אתם לא עכשוויים בכל העניין הזה: משרד המדע והחלל הוא משרד אחד ויש לו שר, משרד התרבות והספורט הוא משרד אחר ויש לו שרה – ואני מבקש שבהעברות החדשות, ואני ביקשתי זאת גם בכנסת ה-18, אתם - - -
אראל מרגלית (המחנה הציוני)
¶
אתם זוכרים שבתקנה הקודמת אמרנו שלא כורכים שני משרדים יחדיו? הילכו שניים יחדיו בלתי אם נועדו?
אראל מרגלית (המחנה הציוני)
¶
זו עמותה של ניר ברקת? זה פורמולה 1? פורמולה 2? תקציב החינוך של קטמון? מה זה?
איליה כץ
¶
היושב-ראש, את ההסבר אני אנסה לעשות בנפרד. במשרד התרבות והספורט עיקר העודפים המחויבים נוצרו בגין שיפוצים למוסדות, בין היתר עבור הסינמטק בירושלים ותיאטרון ארצי לנוער. אלה שיפוצים שנוגעים לבטיחות ונגישות, וזאת תמיכה שמשרד התרבות נותן לאותם מוסדות עבור שיפוצים.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
מתוקף חוק הנגישות צריך להתאים את כל המוסדות הציבוריים לאנשים עם מוגבלויות - - -
איליה כץ
¶
במשרד המדע יש שלושה דברים עיקריים שבגינם מועברים עודפים מחויבים. אחד, עבור פרויקט לצמצום הפערים הדיגיטליים ברשויות המקומיות, שנקרא פרויקט להב"ה - - -
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
אני רוצה לברך את הוועדה ואותך אדוני היושב-ראש על ההספק העצום שעשינו היום, קבענו שיאים.
היו"ר משה גפני
¶
אני מבקש מאנשי המשרדים, לישיבה הבאה מחר: לגבי מה שהוסבר עד עכשיו אני לא צריך את האנשים המסבירים, אלא אני צריך - - -
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
אבל אנחנו רוצים כאן תשובות. כי יש נוהג כזה שאנחנו מבקשים תשובות ואנחנו לא מקבלים אותן.
אריק מאיר
¶
שמי אריק מאיר, אני מנכ"ל עמותת "שמע". אני נזעקתי לכאן הבוקר כי שמעתי שמחלקים כספים. אני לא צריך הרבה כספים. אנחנו עמותה שמטפלת בילדים חירשים וכבדי שמיעה מגיל 6 עד 21, עמותה ארצית.
אריק מאיר
¶
תודה רבה. אנחנו הולכים לסגור את העמותה, כי אין לנו תקציבים, כי המדינה מתנערת מאתנו. ואני כבר זועק שנה וחמישה חודשים, מאז שאני בעמותה. היינו בוועדת החינוך של הכנסת בשבוע שעבר, שולי הייתה אתנו, ואנחנו פשוט זועקים. אנחנו לא צריכים הרבה כסף, אנחנו צריכים בין שלושה לחמישה מיליון שקל - - -
אריק מאיר
¶
משרד הרווחה. אנחנו צריכים את זה כדי להרים את הראש. אני מתחנן, בשם הילדים שלנו: אנא תעזרו לנו. זה פשוט לא ייאמן.
נורית קורן (הליכוד)
¶
אני רק רוצה להגיד לחברי הוועדה ולחברי הכנסת: אתם צריכים להבין שהם מטפלים בילדים לקויי שמיעה וחירשים; יש להם כמה בתי ספר והם נותנים שירותים לילדים לקויי שמיעה בתוך בתי הספר, מכיתה א' ועד התיכון. ומה שהם עושים זה בעצם לטובת הילדים - - -
אריק מאיר
¶
קיבלנו 401,000 שקל השנה, שזה 7.5% מתקציב התמיכה, מהתקציב השנתי. וזה ירד ב-30%. זו פשוט בדיחה.
אריק מאיר
¶
אני קיבלתי 401,000 שקלים, שזה 7.5% מהתקציב. קיבלתי 200,000 לפני חודשיים, 120,000 לפני עשרה ימים, ואת השאר ייתנו לי באיזשהו שלב. איך אפשר לקיים עמותה עם 600 ילדים - - -
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
נראה אתכם, חברי הקואליציה, לא תומכים בהעברות האלה אם לא נותנים לו עוד שלושה מיליון. נראה אתכם.
רועי פולקמן (כולנו)
¶
זאת עמותה חשובה, אבל יש משרד מקצועי, יש דיון מקצועי; זה לא עובד ככה. מה, כל עמותה שתגיע לכאן אנחנו נעצור את ההצבעות עד שמעבירים אליה כסף? צריך טיפה מינהל תקין, טיפה.