הכנסת העשרים
מושב שני
פרוטוקול מס' 188
מישיבת ועדת הכספים
יום שני, כ"ה בכסלו התשע"ו (07 בדצמבר 2015), שעה 11:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 07/12/2015
חוק לתיקון פקודת מס הכנסה (מס' 217), התשע"ו–2016
פרוטוקול
סדר היום
הצעת חוק לתיקון פקודת מס הכנסה (פטור על הכנסה מריבית המשולמת על כספי פיצויים לעיוור או לנכה), התשע"ו–2015
מוזמנים
¶
שלומי פיליפ - מנהל תחום מפקח ארצי רשות המסים, משרד האוצר
ברוך משולם - עוזר ראשי מחלקה משפטית רשות המסים, משרד האוצר
פנינה סופר - נציגה
רישום פרלמנטרי
¶
איה לינצ'בסקי
הצעת חוק לתיקון פקודת מס הכנסה (פטור על הכנסה מריבית המשולמת על כספי פיצויים לעיוור או לנכה), התשע"ו–2015
היו"ר משה גפני
¶
שלום לכולם, על סדר היום הצעת חוק לתיקון פקודת מס הכנסה (פטור על הכנסה מריבית המשולמת על כספי פיצויים לעיוור או לנכה), התשע"ה–2015 של חבר הכנסת אורי מקלב ושלי. הצעת החוק עברה בקריאה טרומית והיא נמצאת כאן בהכנה לקריאה ראשונה.
ברוך משולם
¶
משולם ברוך מרשות המסים. היה דיון בנושא, הטיעונים הועלו והעמדה שלנו כרגע, אחרי השיקולים שהעלינו בפעם הקודמת למה לדעתנו חקיקה כזו בעייתית באופן כללי, כי היא מטיבה עם מספר מאוד מצומצם של נישומים. מה גם שהנישומים האלה בקצה הפירמידה מבחינת הטבות המס שהפקודה מעניקה.
כשאנחנו מדברים על הטבות המס באופן כללי אנחנו מדברים בגדול, כל סעיף 9(5), כ-420 מיליון שקל בשנה, זה כל ההטבות. כשאנחנו מחלקים את זה למספר הנכים שמדווחים לנו, אנחנו מדברים על כ-20,000 נכים. זה אומר שבממוצע כל נכה, במסגרת הטבות המס, מה לעשות אם לנכה אין הכנסה כזו או אחרת, אנחנו לא יכולים להעניק לו הטבות מס, יש כלים אחרים, אבל במסגרת הפקודה הוא מקבל בממוצע 21,000 הטבה.
לפי הנתונים שלנו ולדעתי העברנו את הנתונים לוועדה - - -
שלומית ארליך
¶
לא הגיעו הנתונים שביקשנו. הגיעו נתונים אחרים עליהם דיברנו בדיון הראשון. בקשנו נתונים ספציפיים, כתבנו לכם ואמרנו בסוף הישיבה הקודמת בדיוק איזה נתונים אנחנו רוצים והם לא הגיעו. לא העברתם לנו את הנתונים האלה.
שלומית ארליך
¶
היא העבירה נתונים, אבל אלה לא הנתונים שביקשנו. אלה הנתונים עליהם דיברנו גם בפעם הקודמת. לא הנתונים המפורטים שהוועדה ביקשה שתתייחסו אליהם.
ברוך משולם
¶
היא העבירה לכם נתונים נוספים שביקשתם? יש נתונים שאין בידינו, כמו פילוח של גודל פיקדונות או נתונים בדבר שיעורי ריבית.
היו"ר משה גפני
¶
אתה יכול למנות אותם, אבל לפני כן אני רוצה להגיד, דיבר אתי ערן יעקב לפני כמה שבועות ולא היה לנו זמן להביא את זה בגלל התקציב והיינו צריכים לאשר גם כמה חוקים של רשות המסים. כדי שלא תהיה טעות, אנחנו מדברים על מקרים בהם מישהו נפגע בתאונה. למשל מישהו נפגע בתאונה וההורים שלו לוקחים את כספי הפיצויים, משקיעים את זה במשהו ומזה הילד חי. על זה אנחנו מדברים. אתם העליתם את המיסוי באחוז מסוים ואנחנו ביקשנו בהצעת החוק, היות ולא העליתם גם את הפטור, יש פטור על הסכום הזה, אבל היות והעליתם את המיסוי ולא העליתם במקביל את הפטור, ביקשנו בהצעת החוק הזו להעלות במקביל. לא ביקשנו לעשות דרמה, לא ביקשנו לעשות רפורמה. ביקשנו להמשיך את העניין הזה, רק להעלות את הפטור ממס.
היו"ר משה גפני
¶
נפגע בתאונה, קיבל פיצויים, הוא לא נוגע בכסף הזה, לוקח את הכסף הזה שם באיזה מקום ומזה הילד מתפרנס כל החיים כשההורים כבר לא יחיו. עד היום זה המצב. אנחנו מבקשים פשוט שאת מה שרשות המסים לא עשתה, לשמר את זה. פרופסור טרכטנברג היה בדיון הקודם שאמר שבכלל צריך לשנות את כל המבנה הזה. הרי מדובר על דבר הומאני ממדרגה ראשונה. זה לא כסף שהרווחתי אותו, זה לא כסף שעבדתי עליו ואשלם עליו מס הכנסה. זה כסף שהילד שלי קיבל פיצויים. אני לא נוגע בזה. הייתי יכול לקחת את זה, הילד הרי לא מתפקד. מה העמדה שלכם?
שלומית ארליך
¶
תיקון סעיף 9.
בפקודת מס ההכנסה בסעיף 9(5)(ב), במקום "262,320 שקלים חדשים" - זה יהיה במקום הסכום הנקוב, כי יכול להיות שהוא מתעדכן - יבוא "300,000 שקלים חדשים". מהי העלות התקציבית?
ברוך משולם
¶
העלות התקציבית פחותה ממיליון שקלים. בשיעור הריבית היום. נכון להיום. פחותה ממיליון שקלים נכון להיום, ככל שהריבית תעלה זה יעלה בהתאם.
היו"ר משה גפני
¶
הצעת חוק לתיקון פקודת מס הכנסה (פטור על הכנסה מריבית המשולמת על כספי פיצויים לעיוור או לנכה), התשע"ו–2015. מי בעד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
הצעת חוק לתיקון פקודת מס הכנסה (פטור על הכנסה מריבית המשולמת על כספי פיצויים לעיוור או לנכה), התשע"ו–2015, אושרה.
אורי מקלב (יהדות התורה)
¶
באתי כדי להעצים את מה שאתה פעלת בעניין, כאחד מסדרות חוקים שאתה יוזם בנושא הנכים. אני לא קורא לזה דמי חנוכה, כי במקרה הזה, מי שמלווה נכים יודע שהדאגה של הורים לילדים נכים ומוגבלים היא דאגה יום-יומית מה יהיה אתם בעתיד כשאנחנו לא נוכל לעזור להם. היום, יותר ויותר הורים, שאנחנו צריכים לתמוך בהם, לא שולחים את הילדים למוסדות אלא מגדלים את הילדים בבית. הם מתאמצים ומשקיעים בזה המון. יש לצערנו מוסדות שלא מגיעים בהם לגיל מאוחר, לא נפתח את זה. הטיפול שמקבלים בבית הוא לאין ערוך הרבה יותר ממה שיקבל במוסד הכי טוב שיהיה. ההורים משקיעים ותורמים לא רק את ההוצאה הכספית אלא את עצמם, הם משועבדים לעניין. בלא מעט ועדות שמענו את ההורים האלה, מה הם עוברים 365 ימים בשנה כדי לעמוד במשימה.
העתיד של הילדים האלה מאוד מדאיג אותם. כשיש דבר כזה ושצריכים לשלם עליו מסים, שבסך הכול זה העתיד של הילדים, לאלה שיכולים להשתלב בדירה. זה דבר נכון וחושב ומגיע מגל פניות הציבור. זה סוד הדברים. זה לא הצעת חוק שחולמים עליה בלילה, אלא שבאה לתקן עיוות. כשאתה מרים את זה אני בא לחזק את הדבר המובן. גם דברים טובים צריכים חיזוק.