הכנסת העשרים
מושב שני
פרוטוקול מס' 138
מישיבת ועדת הכספים
יום שני, כ' בחשון התשע"ו (02 בנובמבר 2015), שעה 14:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 02/11/2015
פרק ג' כולו (מיסוי רווחים ממשאבי טבע) מתוך הצעת חוק ההתייעלות הכלכלית (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנות התקציב 2015 ו-2016), התשע"ה-2015
פרוטוקול
סדר היום
פרק ג' כולו (מיסוי רווחים ממשאבי טבע) מתוך הצעת חוק ההתייעלות הכלכלית (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנות התקציב 2015 ו-2016), התשע"ה-2015 (כ/951)
(מיסוי רווחים ממשאבי טבע – ששינסקי 2), סעיפים 3 עד 8 (מ/951)
נכחו
¶
חברי הוועדה: משה גפני – היו"ר
אורלי לוי-אבקסיס – מ"מ היו"ר
באסל גטאס
מכלוף מיקי זוהר
אחמד טיבי
מנואל טרכטנברג
מיקי לוי
בצלאל סמוטריץ'
רחל עזריה
מיקי רוזנטל
מוזמנים
¶
אודי אדירי - סגן הממונה על התקציבים, משרד האוצר
ליאת גרבר - ממונה חקיקה, רשות המסים, משרד האוצר
עדי חכמון - רכזת אנרגיה, משרד האוצר
עו"ד ירון גולן - לשכה משפטית, משרד האוצר
רויטל רז - מנהלת מחלקת תקינה חשבונאית, רשות המסים, משרד האוצר
רחל גדסי - מנהלת תחום, משרד האוצר
חגית אייזנמן-מלכה - ס' בכירה ליועמ"ש, משרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים
שמעון כהן - מינהל אוצרות הטבע, משרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים
עו"ד ספי זינגר - המחלקה הכלכלית-פיסקאלית, משרד המשפטים
ניר גלעד - יו"ר, כיל – כימיקלים לישראל בע"מ
לייזה חימוביץ' - יועצת משפטית, כיל – כימיקלים לישראל בע"מ
אברהם דויטשמן - CFO לשעבר, כיל – כימיקלים לישראל בע"מ
דן חן - משנה למנכ"ל, כיל – כימיקלים לישראל בע"מ
ארמונד לנקרי - יו"ר מועצת העובדים, מפעלי ים המלח
אבי בן שושן - יו"ר ועד העובדים, מפעל המגנזיום
קרלה גרסיה גרנדוס - מנכ"ל, ערבה מיינס בע"מ
יוסי שניר - יועץ, ערבה מיינס בע"מ
עו"ד דב אברמוביץ - יועץ, ערבה מיינס בע"מ
דרור פרופר - יועץ, ערבה מיינס בע"מ
יפעת מידב - מתנדבת, התנועה למען איכות השלטון בישראל
עו"ד לי-היא גולדנפרג - ראש תחום כלכלה ומשאבי טבע, אדם טבע ודין
יובל יפת - לוביסט, מייצג את אדם טבע ודין
עידית שבתאי סידיס - לוביסטית (פוליסי), מייצגת את "ערבה מיינס" – מכרות תמנע
רישום פרלמנטרי
¶
הדר אביב
פרק ג' כולו (מיסוי רווחים ממשאבי טבע) מתוך הצעת חוק ההתייעלות הכלכלית (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנות התקציב 2015 ו-2016), התשע"ה-2015 (כ/951)
(מיסוי רווחים ממשאבי טבע – ששינסקי 2), סעיפים 3 עד 8 (מ/951)
לייזה חיימוביץ
¶
מה שאמרתי קודם, שהואיל ואנחנו רואים רק עכשיו את ההערות ולא הספקנו לקרוא אותן, אז לא נוכל להעיר ככה בשליפה תוך כדי הקראה.
לייזה חיימוביץ
¶
לא, לא מוותרים. בוודאי שלא. זה ייקח לנו יום-יומיים. אנחנו מוכנים להגיש את זה בכתב, מוכנים לחזור לדיון.
היו"ר משה גפני
¶
אבל אני קודם רוצה להשיב לה. היא דיברה אלי. אני רוצה להשיב לה.
אנחנו לא נקיים דיונים אינסופיים. הנושא ברור, המחלוקות די התחדדו. יש דברים שאני אפילו מסכים אתכם, יש דברים שאני לא מסכים אתכם, יש דברים שאני לא מסכים עם משרד האוצר ויש דברים שאני לא מסכים עם משרד האוצר. אבל נניח רגע לעניין הזה. כל מה שעכשיו אנחנו מדברים עליו, הנוסחים וכל הדברים, זה היה בישיבה הקודמת. הם לא נתנו עוד מספיק נוסחים. זה לא שעכשיו המצאנו משהו חדש. אנחנו ביקשנו את זה. אנחנו ביקשנו, בדיון.
עכשיו, מה את אומרת? שלא ראית את הנוסח הזה? תראי אותו עכשיו, הרי על זה דוּבּר. זה לא משהו חדש. אם היינו מביאים עכשיו חוק חדש, עם נוסח חדש, ואת אומרת, אנחנו רוצים יומיים, זה היה טענה הגיונית.
היו"ר משה גפני
¶
בדיוק. אבל כשדיברנו על העניין הזה, אנחנו ביקשנו את זה ממשרד האוצר. אגב, לא על הכול קיבלנו תשובות. מה שיש כאן - - -
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
אני רציתי להעיר את זה, אבל לא נתת לי. הרי הם ביקשו את זה. זו הבדיחה הכי גדולה. הם ביקשו את זה.
לייזה חיימוביץ
¶
אנחנו לא אומרים שלא. אנחנו רק אומרים שקשה לקרוא את זה בשנייה אחת ולדעת האם ההערה שלנו - - -
היו"ר משה גפני
¶
קשה לי לשבת פה יום אחרי יום על אלף ואחד חוקים. קשה. מה זה, קשה? החיים קשים. אז מה? אז אם זה דבר שלא נכון לעשות, אני מבין. אבל זה נכון, מה אפשר לעשות?
שגית אפיק
¶
לייזה, אנחנו עכשיו עוברים על הנוסח. הם מסבירים את התשובה שלהם, תשובה-תשובה. אני חושבת שאתם יכולים להתייחס. אם תראו אחר-כך, כשתחזרו לבית שלכם, או תגלו שיש דברים בסעיפים ובניסוחים שאנחנו פספסנו - - -
היו"ר משה גפני
¶
הבקשה טובה, מתקבלת. אם תלכו הביתה ותראו שיש פה נוסחאות לא טובות, אתם תחזרו לכאן ותגידו. ולפני ההצבעות, אם תהינה הצבעות, ואם יהיו תשובות מהממשלה, אז אתם תוכלו להגיד את זה.
אבל יש לי סתם בקשה. היות ואנחנו יודעים את הנושאים, כבר עברנו אותם, אנחנו כולנו למדנו את זה, פשוט לדבר בקצרה, זה הכול. לא מעבר לזה. להגיד את הדברים, אבל קצר. לא נאומים שוב.
כן, בבקשה.
דב אברמוביץ
¶
אני רק מציין, היות ואנחנו עומדים בסעיף 20ה, שזה ליבת הנוסחה, שלא ניתנה תשובה על-ידי האוצר לטענה שאנחנו טענו, שהנוסחה הזאת איננה מתאימה לפרויקט כמו הפרויקט של תמנע.
היו"ר משה גפני
¶
טוב. נרשם בפרוטוקול. אפשר להמשיך הלאה. היועצים והיועצות המשפטיים הגיעו? אז אפשר להמשיך. אנחנו לא יכולים לזוז בלי יועצים משפטיים.
ליאת גרבר
¶
אני אקריא את כל התיקונים שעשינו בסעיף 20ו, כי הם כולם קשורים אחד בשני, ונסביר.
בסעיף קטן (א) הוספנו: "(בסעיף זה – מחזור ההוצאות המשותפות), ויחולו הוראות סעיפים קטנים (ב) ו-(ג)".
"20ו.
(ב) כללה הפעילות הנוספת כאמור בסעיף קטן (א) פעילות להפקת ומכירת משאב טבע נוסף (בסעיף זה – המשאב הנוסף), יחושב מחזור ההכנסות המשותפות לגבי המשאב הנוסף בהתאם לרווח התפעולי המתואם של המשאב הנוסף.
(ג) כלל חישוב הרווח התפעולי של משאב הטבע או של משאב הטבע הנוסף מכירות לפי סעיף 20יט(ב)(2), יחושבו ההכנסות מאותן מכירות לפי מחירן בפועל, בכפוף להוראות סעיף 20כ."
וב-(ד), בסיפה, יבוא:
"כלל חישוב הרווח התפעולי של משאב טבע מכירות לפי סעיף 20יט(ב)(2), יחושבו ההכנסות מאותן מכירות לפי מחירן בפועל, בכפוף להוראות סעיף 20כ."
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
לקחו לי 25% מס. קיבלתי פעם פרס, בחיי, פרס "סוקולוב". קיבלתי את פרס "סוקולוב", והמדינה לקחה לי רבע. גנבים.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
וזה היה בלי להכיר בהוצאות שלי. וזה יותר גרוע. לא הכרתם לי באף הוצאה. אתם יודעים כמה הוצאתי? - - -
רויטל רז
¶
"יחושב מחזור ההכנסות המשותפות לגבי המשאב הנוסף בהתאם למחזור המכירות הכלול ברווח התפעולי". לא: "בהתאם לרווח התפעולי". אנחנו עושים פה יחס מחזורים.
ליאת גרבר
¶
בסעיף 20ח תיקנּו את הכותרת. זה לא העברת רווחים לשנות מס עוקבות, אלא העברת רווחי יתר שליליים לשנות מס עוקבות. זה בעצם הבסיס המגן שעובר משנה לשנה. ובסעיף הגדרנו מהו רווח יתר שלילי, כי אנחנו משתמשים בזה בעוד מקומות, אז בשביל לא לחזור עוד פעם על: רווח תפעולי שנמוך מ-14% מהעלות המופחתת, פשוט הגדרנו מה זה רווח יתר שלילי. זה תיקון טכני.
אני עוברת לסעיף 20ט: כללים לאיחוד זכויות לניצול משאב טבע.
דרור פרופר
¶
הערה לגבי 20ח: שבעצם מותר רק לקזז הפסדים קדימה ולא אחורה. וזה בעצם מקשה מאוד על פרויקט שהוא קצר מאוד להגיע לרווחיות שאתם רוצים לאפשר, לא אף אחד אחר. אם לא יהיה את הקיזוז אחורה, בעצם לעולם לא נוכל לוודא שאנחנו באמת מגיעים ל-14% שאתם מציעים.
עדי חכמון
¶
זו הערה שהיתה כבר, כשהקראנו את הסעיף הזה. לא שינינו שום דבר. עשינו כאן תיקון טכני. אנחנו לא מתירים קיזוז לאחור.
רויטל רז
¶
אמרנו שזה תחליף להפרשה. הסברנו שזה לא באמת קיזוז לאחור, זה במקום לרשום: הפרשה. אנחנו מאפשרים, אחרי שזה קורה בפועל, להתחשב בזה אחורה.
שגית אפיק
¶
זאת אומרת, העברת רווחי יתר שליליים, הכּוונה שלך לא רק לשנות מס עוקבות, אלא גם לשנים אחורה, עד להגעה של 14%.
רחל גדסי
¶
לא, אבל אתה כאילו מנצל אותם פעמיים. פעם אחת כשאתה מעביר את זה לשנה הבאה, ופעם אחת אתה אומר: קזז את זה מהשנים שקדמו לשנה בה נוצר ההפסד. אז אתה משתמש בו כמגן מס פעמיים.
היו"ר משה גפני
¶
טוב, אני מבקש לבדוק את זה. אפשר להמשיך הלאה? אני אבקש לבדוק את זה. אתם עוד תבואו עם תשובה חיובית. הלאה.
שגית אפיק
¶
אבל ספי, השאלה היא אם כשאתם מכניסים אותם לדין של המיסוי הזה של רווחי יתר אתם אומרים: כל יתר דיני המס הקיימים ממשיכים לחול עליהם באופן רגיל, ואז באמת גם הנושא של קיזוז הפסדים לא צריך להיות לאחור, או שאתם אומרים: כל יתר דיני המס גם עשויים להשתנות, כמו שאמר פה אודי קודם בהקשר אחר, כיוון שהם נכנסו לאיזשהו משטר חדש של מיסוי רווחי יתר. ואני חושבת שזה חלק מהשאלה הזאת, שמלווה אותנו לאורך מספר סעיפים.
היו"ר משה גפני
¶
בסדר. אבל לפי דעתי הם הולכים על משהו דומה. לא יודע. העליתי את העניין הזה. אני לא רוצה שניתקע עם הנושא שלהם. הלאה.
ליאת גרבר
¶
נכון, ולא היתה לנו תשובה לגבי זה אתמול, אבל אנחנו כן רוצים להציע במקום "חלק מהותי מעלות המכר", לקבוע ש"מרבית הרכוש הקבוע והעובדים המשמשים להפקה של משאב הטבע המשותף לכל הזכויות". זה במקום פסקה (1) למעשה. ולא צריך כבר את ההגדרה של עלות המכר, כי במקום "עלות המכר" אנחנו בעצם הולכים לנושא של רכוש קבוע ועובדים, שאנחנו חושבים שזה באמת משקף את השיתוף האמיתי בזכויות.
אבי דויטשמן
¶
לנו יש הערה שנדונה גם בוועדה ועל זה אין תשובה פה, לא על ההגדרה של מהותי, אלא עצם זה שלוקחים משאב טבע אחד, בוא נדבר בשמו: לדוגמה, פוספט, אם יש לנו מספר זיכיונות, אחד בצין, אחד באורון ואחד במישור רותם, על אותו משאב טבע, אומרים: איפה שאתה מרוויח, תשלם מס, איפה שאתה מפסיד, אתה לא רשאי לקזז. אנחנו אומרים, זה לא נכון. זה פעם אחת. הפעם השנייה, ברובד היותר-רחב, זה ברמה של זיכיון ים המלח, שלא מאפשרים לקזז פעילויות שלא מרוויחות מפעילויות שמרוויחות בתוך הזיכיון. זה עלה פה בוועדה - - -
עדי חכמון
¶
הוועדה ביקשה מאתנו שזה יהיה פחות חד-כיווני. היה שם סעיף מאוד-מאוד קיצוני שאמר, שרק אם אין שום פגיעה בתשלום המס, אז ניתן יהיה לאחד, ועל זה "כיל" העירה. וגם הצוות המקצועי בוועדה ביקש שנבחן את הנוסח שקיים בגז ובנפט. וזה מה שעשינו. הנוסח שמוצע כאן, זה הנוסח שקיים בגז ונפט. וגם בגז ונפט מדובר על מרבית המתקנים. אנחנו מציעים כאן את מרבית המתקנים.
אגב, אנחנו חשבנו שחלק מהותי יכול לאפשר לפקיד השומה איזשהו מרחב תמרון ויותר גמישות במקרים שבהם זה לא מגיע למרבית, אבל עדיין הוא ישתכנע שיש מקום, מכל מיני טעמים, לאחד את הזיכיונות. אבל הוועדה ביקשה שנגדיר מהו חלק מהותי.
אם אתם רוצים, אפשר לחזור לחלק מהותי שיכול יותר לסייע במקרים שזה לא בדיוק מגיע למרבית - - -
ליאת גרבר
¶
התיקון של פסקה (2) הוא גם לבקשת הוועדה. כמו שעדי הסבירה תיקנּו לגבי ההערה של: איחוד הזכויות לא יביא להפחתת היטל רווחי היתר, שינינו את זה ל:
"(2) המנהל שוכנע כי הטעם העיקרי להגשת הבקשה אינו הימנעות מתשלום ההיטל או הפחתת היטל בלתי נאותה."
שגית אפיק
¶
עכשיו כל הפרק של תשלום ההיטל – היו לנו מספר הערות שבהן ביקשנו מכם לעשות התאמה לנושא של רווחי הגז, ואמרתם לנו שיש תזכיר בצנרת, וביקשנו מכם כבר גם לעשות האחדה כזאת. לא ראיתי שעשיתם. אתם רוצים להקדים הסבר?
עדי חכמון
¶
נכון, אנחנו נמצאים באותו חוק, אבל התיקונים האלה יידרשו כאן, גם הזמנה של אותן החברות ודברים שנוגעים אליהן. יש כבר את התזכיר בצנרת, אנחנו מבטיחם שאנחנו נעשה את ההתאמה - - -
עדי חכמון
¶
ואת השינוי המהותי ביותר שהוועדה ביקשה בנוגע להאחדה בין הגז לנפט, נוגע ליחסים המיוחדים, ואותו עשינו.
שגית אפיק
¶
לא. אתם מביאים כאן הוראות ששונות ממה שיש בחוק הקיים לגבי הגז. למה? כי בתזכיר לגבי הגז יש לכם כבר הוראות שונות.
עדי חכמון
¶
אולי עדיף שרשות המסים ידברו. אבל מה שאנחנו מביאים כאן זה הדברים שרצינו להביא בגז במסגרת התזכיר, וזה צוות שהוקם ברשות המסים, זה בחינה של הדברים, ובעצם הוחלט שזאת הדרך הטובה יותר לעשות את זה, והתיקונים בגז ייעשו בהמשך.
ליאת גרבר
¶
סעיף 20יא, "מקדמות" – אנחנו מבקשים להוסיף גם את סעיף 190 לפקודה, שמדבר על קנס על פיגור בתשלום מקדמות. זו איזושהי השמטה שהיתה צריכה להיות כאן.
היו"ר משה גפני
¶
רגע, אני רוצה להגיד משהו. אני מבקש, לפרוטוקול. אני מדבר בהומור בגלל שיש מתח גדול. אבל האמת היא שאני לוקח את החוק הזה מאוד-מאוד ברצינות, ואני לומד אותו היטב. ולפעמים אני עושה חשבון, אם מישהו יחליט ללכת לבג"ץ, אז הוא יגיד: יושב-ראש הוועדה סתם עשה בדיחות כל הזמן.
היו"ר משה גפני
¶
פשוט לא נכון. אני אומר לפרוטוקול: מעידים עלי, הצוות של הוועדה, שאני לומד את החוק הזה היטב. אני פשוט רוצה להפיג את המתח, בגלל שראיתי פה מתח גדול בין הממשלה לחברי הכנסת ו"כיל". פשוט, רק חינכו אותי שתהיה אווירה טובה, אבל אני לוקח את החוק מאוד ברצינות. הכול נרשם? חפשו עילה אחרת.
מיקי רוזנטל (המחנה הציוני)
¶
כן, אבל יחד עם זאת חייבים לומר שלפי האמירות של "כיל" פה, השאלות שהם שואלים, וכולי וכולי, והם הודיעו במו פיהם שהם הולכים לבג"ץ בכל מקרה.
ליאת גרבר
¶
20יב – אני רוצה להתייחס להערה שעלתה כאן בנושא תשלום היטל בתוך 15 ימים, כשההשגה היא תוך 30 ימים. למעשה אנחנו לא רואים סיבה לתקן, הואיל והנוסח הוא נוסח שזהה לנוסח שמופיע בפקודה, וגם בחלק של הנפט, וזאת הפרקטיקה הקיימת היום. כשלמעשה ב-15 ימים שבין החובה לשלם את ההיטל ועד הגשת ההשגה, אין הליכים מנהליים שמתבצעים לגבייה. ולכן אנחנו לא רואים סיבה לתקן את הסעיף.
ליאת גרבר
¶
בדיוק.
בסעיף 20יח – נאמר לנו, ובצדק, שלא הכנסנו סעיף לגבי מתן הזדמנות לנישום להשמיע את טענותיו בשלב השומה הראשוני, ולכן הוספנו את סעיף 20יח. אני אקריא אותו:
"שמיעת טענות ומתן נימוקים
20יח.
לא תיעשה שומה לפי מיטב השפיטה על פי סעיף 20טו ולא יינתן צו לפי סעיף 20טז(ד), בלי שניתנה לנישום הזדמנות סבירה להשמיע טענותיו.
בהודעה על שומה או בצו כאמור בסעיף קטן (א), יפרט פקיד השומה, בנוסף לנימוקים לאי קבלת הדו"ח או ההשגה, גם את הדרך שלפיה נעשתה השומה.
האמור בסעיפים קטנים (א) ו-(ב) לא יחול אם הנישום לא הגיש דו"ח כאמור בסעיף 20 יד."
ליאת גרבר
¶
יש פה הערה נכונה: יכול להיות שלא צריך לקרוא לו "נישום", אלא "בעל זכות". אנחנו נתקן את זה.
ליאת גרבר
¶
סעיף 20יט – עוד הערה שעלתה, לא היה בעצם סעיף שאומר שאם משולם היטל ביתר, אז היתרה בעצם מוחזרת. אז פשוט הכנסנו את הסעיף הזה.
"החזר היטל רווחי יתר בעקבות דוח
20יט.
שולם היטל רווחי יתר, יתר על הסכום הנובע מהדוח לפי סעיף 20יד, תוחזר היתרה לבעל הזכות לניצול משאב טבע ששילם את ההיטל, ויחולו לעניין זה הוראות סעיף 159א לפקודה, בשינויים המחויבים."
ליאת גרבר
¶
אנחנו בפרק ה', עסקאות מיוחדות, סעיף 20כ – הוספנו את המילים: "ביום המכירה", על-מנת להבהיר את החוק היטב.
עדי חכמון
¶
בסעיף 20כא, "מוצרי המשך" – זה בעקבות הערת החברה על חמש השנים וגם הערת הוועדה על מדד תרכובות הברום, ולכן עברנו למודל של פעם בשנה. ואז אין מדד, כל שנה זה מחושב.
וגם הערתם, מה זה רכיב מהותי – אז פשוט אמרנו שזה כל מוצר שמכיל ברום.
ליאת גרבר
¶
בסעיף 20כא(ב), יש תיקון של מספר הסעיף, והוספנו את המילים: "או בייצור מוצרי המשך על-ידי בעל הזכות לניצול משאב הטבע מסוג ברום."
ליאת גרבר
¶
בסעיף קטן 20כא(ג) הוספנו את המילים "בכל שנת מס", ונמחק "במהלך תקופת הבדיקה כאמור בסעיפים קטנים (ה) ו-(ו)". זה לבקשת הוועדה. אנחנו נעבור לחישוב שנתי.
בפסקה 20כא(ג)(1) הוספנו את המילים "לרבות פחת". היתה הערה בוועדה שפסקאות (1) עד (4), למעשה ברישה שלהן קבוע שהפחת ממועט, אז כאן אנחנו מוסיפים את הפחת.
היו"ר משה גפני
¶
אני רוצה להגיד לאורחים: אנחנו נסיים היום את ההקראה, וכשנבוא לישיבה הבאה – אני רוצה לראות מה הממשלה החליטה וכולי – אני אאפשר לכם להגיב על הדברים באופן מסודר ונורמלי. יכול להיות שהממשלה תעשה שינויים, אז ודאי שתהיה לכם אפשרות להגיב.
אני לא מדבר רק עליכם, אני מדבר על כולם.
היו"ר משה גפני
¶
כולל חברי הכנסת. זאת אומרת, סיום ההקראה איננו אומר עדיין שאין לכם יכולת להגיב. את מקודם אמרת שאתם תלכו הביתה ואתם תראו גם את הנוסחים, אז תהיה לכם ההזדמנות. אבל גם אז אני אבקש שזה יהיה קצר, עד כמה שניתן.
ליאת גרבר
¶
סעיף 20כא(ה) – שוב, זאת התאמה לנושא של החמש-שנים.
"(ה) המחיר הנורמטיבי של יחידת ברום יהיה מחזור המכירות של מוצרי המשך המיוצרים במסגרת פעילות ההמשך, בניכוי ההוצאות והסכום המפורטים להלן, כשהתוצאה המתקבלת מחולקת במספר יחידות הברום ששימשו לצורך ייצור מוצרי ההמשך שנמכרו:"
זה למעשה מחליף את המחיר הנורמטיבי המשוקלל של חמש השנים, ומאותה סיבה נמחקו גם סעיפים קטנים (ו) ו-(ז).
בסעיף 20כב, סעיף קטן (ג), פסקה (1), הוספנו את המילים "לרבות פחת", מאותה סיבה שהסברנו קודם.
ליאת גרבר
¶
בעמוד 25, כרגע פסקה (29), "שינוי התוספת" בסעיף 51א, לבקשת הוועדה: "שר האוצר" – הוספנו – "באישור ועדת הכספים של הכנסת".
אבי דויטשמן
¶
נכון. זו הקדמה. בפוספט, בעמוד 22 למעלה: ""מוצרי המשך" – מוצרים שסלע פוספט מהווה מרכיב מהותי בהם;", זה צריך להיות אותו דבר. גם שם צריך להוציא את המילה "מהותי".
שמעון כהן
¶
הוועדה ביקשה הבהרה לגבי סוגי המחצבים שחלה עליהם פקודת המכרות, אז הדגשנו פה שמדובר על נפט או חשמל שמופק מפצלי שמן.
היו"ר משה גפני
¶
אין לכם הערות.
אנחנו סיימנו את ההקראה. אני מבקש מאנשי הממשלה שתחזרו אלינו עם תשובות. אני לא ממשיך עכשיו. אני מחכה לכם. אני רוצה שתבואו עם תשובות. לא אחזור על מה שדיברנו כל הזמן. יש תשובות שאתם צריכים לתת, אני צריך לדעת גם מה קרה עם ועדת הארבעה. ואז, אם יהיו לכם תשובות שאתם תרצו, להוסיף, לשנות וכולי, אני אאפשר גם לחברי הכנסת, מי שיבקש, אני אבקש גם לארגונים, לחברות, מי שיבקש להעיר על הנוסחים או להעיר על מה שאתם באים.
על כל פנים, הדיון העקרוני בחוק הזה הסתיים. עכשיו זה בידיים של הממשלה. תודה רבה, הישיבה נעולה.
הישיבה ננעלה בשעה 14:25.