הכנסת העשרים
מושב שני
פרוטוקול מס' 50
מישיבת ועדת הכנסת
יום שלישי, י"ד בחשון התשע"ו (27 באוקטובר 2015), שעה 11:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 27/10/2015
חוק לצמצום השימוש במזומן, התשע"ח-2018, הצעת חוק להעמקת גביית המסים והגברת האכיפה (אמצעים לאכיפת תשלום מסים) (תיקוני חקיקה), התשע"ה-2015, פניית יו"ר ועדת הפנים והגנת הסביבה בדבר טענת חריגה מגדר נושא בעת הדיון בפרק ב' לחוק התכנית הכלכלית (תיקוני חקיקה ליישום המדיניות הכלכלית לשנות התקציב 2015 ו-2016), התשע"ה-2015 – לפי סעיף 85 לתקנון., הרכב הוועדה המשותפת של ועדת החוץ והביטחון וועדת חוקה, חוק ומשפט, לבחינת הצורך להכריז על מצב חירום., ערעורים על החלטת נשיאות הכנסת שלא לאשר דחיפות הצעות לסדר היום, בקשת יו"ר ועדה להקדמת הדיון בהצעת חוק, לפני הקריאה הראשונה
פרוטוקול
סדר-היום
1. הצעת חוק לצמצום השימוש במזומן, התשע"ה–2015.
2. הצעת חוק להעמקת גביית המסים והגברת האכיפה (אמצעים לאכיפת תשלום מסים ולהרתעה מפני הלבנת הון) (תיקוני חקיקה), התשע"ה–2015.
3. ערעורים על החלטת נשיאות הכנסת שלא לאשר דחיפות הצעות לסדר-היום.
4. הרכב הוועדה המשותפת של ועדת החוץ והביטחון וועדת החוקה, חוק ומשפט, לבחינת הצורך להכריז על מצב חירום.
5. בקשת יו"ר ועדה להקדמת הדיון בהצעת חוק, לפני הקריאה הראשונה.
נכחו
¶
חברי הוועדה: דוד ביטן – היו"ר
אורן אסף חזן – מ"מ היו"ר
ישראל אייכלר
יואב בן צור
צחי הנגבי
מכלוף מיקי זוהר
יואל חסון
ינון מגל
מרב מיכאלי
איילת נחמיאס ורבין
איימן עודה
רועי פולקמן
יואב קיש
חברי הכנסת
¶
בני בגין
נאוה בוקר
מירב בן ארי
ענת ברקו
באסל גטאס
יעל גרמן
שרן השכל
יואל חסון
יוסי יונה
שלי יחימוביץ
מיקי לוי
שולי מועלם-רפאלי
אוסאמה סעדי
נחמן שי
רישום פרלמנטרי
¶
רונית יצחק
1. הצעת חוק לצמצום השימוש במזומן, התשע"ה–2015.
2. הצעת חוק להעמקת גביית המסים והגברת האכיפה (אמצעים לאכיפת תשלום מסים ולהרתעה מפני הלבנת הון) (תיקוני חקיקה), התשע"ה–2015.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
רציתי להודיע הודעה. תשמעו, שני החוקים האלה, להוציא הלבנת הון שאגף התקציבים באוצר הלביש את הנושא של העברת מידע, שיעבירו מידע על-פי החוק הזה, יעבירו מידע על החשבון הפרטי של כל אזרח במדינת ישראל - - -
משה גפני (יהדות התורה)
¶
לא, אני לא נכנס לתוכן. יעבירו מידע: חברות ביטוח, בנקים, יעבירו לרשות המסים, זה נוגע רק לוועדת הכספים, גם הביטוח.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
הם הלבישו את זה על סעיף 1 בהלבנת הון והחליטו להעביר את זה לוועדת החוקה. את המזומן החליטו להעביר אלי, זה גם חוק שנוגע לוועדת הכספים. אני לא רוצה לקחת את החוק של המזומן.
משה גפני (יהדות התורה)
¶
אני לא יודע מה אגף התקציבים משלם שם בשביל זה. הם רוצים להעביר את זה בגלל שהם יודעים שבוועדת הכספים זה לא יעבור.
היו"ר דוד ביטן
¶
אבל אנחנו לא חייבים לקבל את הצעת החוק. הם יכולים לבוא לוועדת החוקה ולהתנגד, מה הבעיה?
היו"ר דוד ביטן
¶
רבותי, הרוויזיה שהגיש בן צור יורדת. לגבי הרוויזיה שלך, מכיוון שיושב-ראש ועדת הכספים לא מוכן לדון בעניין, נעביר את זה לוועדת החוקה, חוק ומשפט. מי בעד לקבל את הרוויזיה?
היו"ר דוד ביטן
¶
אמרתי. הייתה רוויזיה, החלטנו להעביר את חוק המזומן לוועדת הכספים, בא יושב-ראש הוועדה, לא רוצה לדון בזה. נעביר את זה לוועדת החוקה, חוק ומשפט גם כן, שזה הכי קרוב לעניין הזה.
איילת נחמיאס ורבין (המחנה הציוני)
¶
מה לעשות, אני נגד. אני חושבת שזה התפקיד שלו, ועדת הכספים היא הוועדה המתאימה. אני לא אצביע בגלל - - -
איילת נחמיאס ורבין (המחנה הציוני)
¶
זה לא מעניין אותי. הוא לא רוצה בגלל עימותים בינו לבין אגף תקציבים. זה לא ענייני. הוא לא רוצה בגלל שזה 700 רוויזיות על - - -
היו"ר דוד ביטן
¶
את לא מבינה שזה יעבור אליו והוא לא ידון, אז לא יהיה חוק בכלל. לא יהיה חוק, זאת התוצאה.
איילת נחמיאס ורבין (המחנה הציוני)
¶
מקובל עלי שהלבנת ההון תפוצל, הם לא הסכימו לפצל, זה לא נכון. הסכמנו שהלבנת הון תועבר לוועדת החוקה.
היו"ר דוד ביטן
¶
אסביר לך. העברנו את זה לוועדת הכספים, פולקמן הגיש רוויזיה שזה יעבור לוועדת החוקה. יוצא שיושב-ראש ועדת הכספים בא והודיע שהוא לא מתכוון לדון בזה בכלל.
היו"ר דוד ביטן
¶
מה זה משנה? הוא לא רוצה לדון בזה, אז חוק לא יהיה. אם לא, אז אנחנו לא נעביר ויודעים שהחוק לא יקודם ולא ידונו בו, זה הכול.
היו"ר דוד ביטן
¶
רבותי, מה קרה לכם היום? צריך להחליט אם אנחנו מעבירים את זה לוועדת החוקה, חוק ומשפט. מי בעד להעביר את זה לוועדת החוקה, חוק ומשפט? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד – 7
נגד – 4
ההצעה להעביר את הנושא לוועדת החוקה, חוק ומשפט נתקבלה.
היו"ר דוד ביטן
¶
ההצעה התקבלה. מעבירים לוועדת החוקה, חוק ומשפט.
3. ערעורים על החלטת נשיאות הכנסת שלא לאשר דחיפות הצעות לסדר-היום
"עלייה צפויה בשכר חברי הכנסת", של חברות הכנסת יעל גרמן ושלי יחימוביץ
שלי יחימוביץ (המחנה הציוני)
¶
אדוני היושב-ראש, לפני שבועיים חברת הכנסת יעל גרמן ואני פנינו לנשיאות הכנסת וביקשנו לקיים דיון דחוף בוועדת הכנסת בנושא העלאת שכר הח"כים הצמוד לשכר הממוצע במשק. לצערנו, הבקשה שלנו נדחתה. בשבוע שעבר שבנו ופנינו לנשיאות הכנסת וביקשנו לקיים דיון בהצעה לסדר במליאת הכנסת, ולא דיון כאן בוועדה באותו נושא בדיוק, ולצערנו שוב הבקשה שלנו נדחתה.
נושא שכר חברי הכנסת הוא נושא מאוד מהותי בעינינו, ובכמה מילים על מה מדובר. מדובר על הצמדה מאוד אקסקלוסיבית של שכר חברי הכנסת לשכר הממוצע במשק, שעה ש-99.9% מהמועסקים במשק לא נהנים מהצמדה דומה, והשכר שלהם נשחק כבר עשור שלם. השכר שלנו אמור לזנק באופן מאוד משמעותי בגלל ההצמדה הזאת לשכר הממוצע, בעיקר משום שהשכר הממוצע מאוד עלה בעיקר בגלל העלאת שכר המינימום, שהיא כמובן מוצדקת מאין כמותה, אבל היא מקפיצה באופן לא טבעי את השכר הממוצע. יוצא שאנחנו שמרוויחים שכר גבוה מאוד ביחס - - -
שלי יחימוביץ (המחנה הציוני)
¶
רגע, אתייחס גם לשופטים. יוצא שאנחנו שמרוויחים שכר גבוה מאוד ביחס לשכר הממוצע במשק. אנחנו נהנה מתוספת שכר מאוד מאוד גבוהה בזכות זה שהעובדים העניים ביותר - - -
היו"ר דוד ביטן
¶
כשאני דן בערעור אצלי, אתם צריכים להסביר לי שני דברים: למה זה דחוף, ולמה זה לא יכול לבוא על החשבון הסיעתי שלכם.
היו"ר דוד ביטן
¶
אתם צריכים להבין דבר אחד, יש לכל סיעה אפשרות להגיש הצעות לסדר. אתם מבקשים את זה דחוף, זה מחוץ לתור. למה זה צריך להיות מחוץ לתור ולא על חשבון הסיעה שלכם? תגישו את זה במסגרת הסיעה, אף אחד לא יכול למנוע מכם, לא בנשיאות ולא בכל מקום. אז תסבירו לי את העניין הזה.
שלי יחימוביץ (המחנה הציוני)
¶
אדוני היושב-ראש, אני חושבת שיש כאן אי-הבנה. קודם כול, אני מטפלת בנושא כבר שנה, גם יעל גרמן מהזווית שלה. פניתי לפרופ' חיים לוי שעומד בראש הוועדה לקביעת חברי הכנסת, והתרעתי בפניו שהזינוק לא סביר.
שלי יחימוביץ (המחנה הציוני)
¶
מצוין, שתי דקות. לא, מה עד אין-סוף, בקושי פתחתי את הפה. שתי דקות זה מספיק, זה די והותר.
שלי יחימוביץ (המחנה הציוני)
¶
תודה. פניתי לפרופ' חיים לוי שעומד בראש הוועדה הציבורית לקביעת שכרם של חברי הכנסת והסבתי את תשומת לבו לעובדה שהזינוק – אני לא מדברת על שכר חברי הכנסת שהוא מכובד, והוא צריך להיות מכובד – אלא שהזינוק בשכר שלנו בלתי סביר, הוא מנקר עיניים, הוא לא סביר ביחס לעובדים האחרים במשק. הוא קיבל את עמדתי. אבל הוא אמר שעמדתו צריכה לעבור את אישור ועדת הכנסת. ועדת הכנסת דנה בעניין, אבל החליטה שהיא לא תפגע בתוספת הייחודית – שימו לב, זאת תוספת מאוד מאוד ייחודית לשכר חברי הכנסת – עד ששכר השופטים, שאף הוא, מדובר רק בשתי קבוצות: שופטים וח"כים, עד שגם משכר השופטים תילקח אותה תוספת. אלא מאי?
שלי יחימוביץ (המחנה הציוני)
¶
מי שמחליט על שכר השופטים הוא ועדת הכספים, וועדת הכספים החליטה שהיא לא נוגעת בשכר השופטים.
שלי יחימוביץ (המחנה הציוני)
¶
תוכל להשיב לי, אתה ראש הוועדה, יש לך את כל הזמן שבעולם. ועדת הכספים החליטה שהיא לא תדון בשכר השופטים כל עוד ועדת הכנסת לא דנה בשכר הח"כים. עכשיו, תשאלו אותי, אני נגד פגיעה בשכר השופטים, אני בעד פגיעה בשכר שלנו. אני גם חושבת שזאת לא פגיעה, לא מדובר בפגיעה בשכר שלנו.
שלי יחימוביץ (המחנה הציוני)
¶
אלא על ויתור מרצון על תוספת אקסקלוסיבית שלא רלוונטית לחיים של בני-אדם רגילים.
היו"ר דוד ביטן
¶
לא, אתה לא יכול לדבר. אתה לא יכול לדבר, זה לא דיון. אין פה דיון. שומעים אותה, משיבים ומצביעים.
שלי יחימוביץ (המחנה הציוני)
¶
כאמור, ביקשנו דיון מהיר, זאת הפרוצדורה, אדוני, אין אפשרות אחרת לקיים דיון בכנסת כנגד רצונו של ראש הוועדה, אלא בפרוצדורה של דיון מהיר. הבקשה שלנו נדחתה. פנינו אפוא שוב. הערעור כאן הוא לא על השכר, בסך הכול אנחנו מבקשות לדון על זה בהצעה לסדר במליאת הכנסת, וגם זה נמנע מאתנו. אז באמת, לא נקיים דיון ציבורי? תגידו שהוועדה לא יכולה, תספרו לי סיפורים, אבל למנוע מאתנו לדון במליאת הכנסת על הדבר הזה?
שלי יחימוביץ (המחנה הציוני)
¶
כל מה שאנחנו מבקשים, מבלי להיכנס לגופו של עניין, זה לעשות דיון במליאה.
יעל גרמן (יש עתיד)
¶
כידוע לך, מפני שאתה היית וגם אני הייתי ואנחנו היינו בוועדה, ובוועדה ישבה ועדה ציבורית שהוקמה על-פי חוק, ושתפקידה לקבוע את ההצמדות לשכר חברי הכנסת, והוועדה הציבורית הזו בראשותו של חיים לוי אמרה שאין להעלות את שכר חברי הכנסת. היא אמרה את זה על סמך מחקר של מרכז המחקר והמידע שעשה השוואה של כל שכר חברי הכנסת והפרלמנטים בעולם. ממש כמו שאמרה חברתי, חברת הכנסת יחימוביץ, היא הראתה שאנחנו, חברי הכנסת יחד עם השופטים והנשיא, אנחנו שלושת המגזרים היחידים בארץ מתוך 8 מיליארד אנשים שמקבלים הצמדה לממוצע.
יעל גרמן (יש עתיד)
¶
3 מיליון עובדים. אנחנו מוצמדים לשכר הממוצע. ומפני שאנחנו מוצמדים לשכר הממוצע, דבר שלא קיים בשום מגזר, בגלל זה מעלים את שכרנו. חברים יקרים, אני רוצה לומר לכם, אם השכר יעלה נקבל משהו שלא מגיע לנו. לא מדובר על להוריד שכר. יש לנו שכר ראוי, אנחנו עובדים קשה מאוד. כל מי שיושב פה סביב השולחן, אני בטוחה שקם בחמש-שש בבוקר ולא הולך לישון לפני השעה שתים-עשרה-אחת ועובד קשה מאוד. אבל השכר שלנו צריך להיות סביר. וחוץ מזה אנחנו לא - - -
יעל גרמן (יש עתיד)
¶
אני מבקשת לסיים את דברי. אני, דרך אגב, חושבת שוועדת הכנסת צריכה להתכנס שוב, ואם אכן - - -
יעל גרמן (יש עתיד)
¶
אומר לך למה. אני מדברת אליך כיושב-ראש ועדת הכנסת, אם ועדת הכנסת תתכנס שוב ותדון היא יכולה לקבל החלטה אחרת. היא יכולה לקבל שהיא לא מקבלת החלטה, אבל היא מקפיאה את שכר הכנסת.
יעל גרמן (יש עתיד)
¶
שנייה. אבל לא סיימתי את שלוש הדקות. אני חושבת שמן הראוי, זאת חובתה של הכנסת ושל המליאה לדון בנושא, ולדון בנושא כל עוד הוא רלוונטי. מפני שב-1 בינואר 2016 השכר יעלה באופן אוטומטי, יוצמד לשכר הממוצע, וכל אחד מאתנו יקבל מה שלא מגיע לו, מה שוועדה ציבורית אמרה שלא מגיע לנו. אנחנו הולכים לקבל דברים שוועדה ציבורית קבעה שלא מגיע לנו.
היו"ר דוד ביטן
¶
אבל לא לנאום לנו עכשיו שעה. רגע, עשיתם לנו דיון עכשיו על שכר ח"כים, עשינו דיון של שעתיים ב-15 ביולי, התייחסנו לכל הטענות, לא נתחיל את הכול שוב פעם. השאלה שעומדת כאן, ולא עניתם, ולא הצגתם את העניין הזה, לצערי הרב, במסגרת הערעור שלכם כרגע היא למה זה דחוף.
יעל גרמן (יש עתיד)
¶
אתה שואל, אז תן לי לענות. ב-1 בינואר השכר יעלה. אם לא יהיה דיון ולא ישנו את ההחלטה השכר יעלה.
היו"ר דוד ביטן
¶
לא רוצה שתעני. אמרתי לך את זה בהתחלה. אמרתי לך בהתחלה ולא ענית, תסלחי לי, עם כל הכבוד, למה זה דחוף ולמה זה לא יכול לבוא על חשבון מכסת סיעת העבודה וסיעת יש עתיד. יש לכם הצעות לסדר במכסה שלכם, תגישו.
היו"ר דוד ביטן
¶
זה לא במכסה, תסלחי לי. יכולתם לפנות לראש הסיעה שלך, ואז אף אחד לא יכול להגיד לך שאת לא יכולה.
היו"ר דוד ביטן
¶
אני אומר דבר מאוד פשוט, דנו ב-15 ביולי, יש לי חוות דעת משפטית של היועצת המשפטית של הוועדה, אפילו היא תחזור עליה אם אתם רוצים, שלאור הדיון שהיה וההחלטה שהתקבלה לוועדת הכנסת אין סמכות לשנות את ההחלטה.
היו"ר דוד ביטן
¶
רגע. תני לי, אני רוצה להסביר לך. אין לה סמכות לשנות את ההחלטה גם אם אני אעשה דיון. לכן, אין טעם בדיון סרק.
היו"ר דוד ביטן
¶
כאילו שלפרופסורים יש איזה יכולת מיוחדת במינה בדברים האלה, אבל לא משנה, החליטו איזושהי - - -
היו"ר דוד ביטן
¶
רגע, מספיק כבר, אני אומר דבר מאוד פשוט, אם אני אקבל לפי החוק פנייה חוזרת לוועדה – נתנו להם הודעה, הם היו פה, וגם נתתי להם הודעה בכתב על ההחלטה. יש להם את הזכות.
היו"ר דוד ביטן
¶
לוועדה המקצועית יש את הזכות לפנות אלי בחזרה ולהגיד לי אם הם רוצים דיון נוסף, ואז אני מתחייב שיהיה דיון נוסף לפני אמצע דצמבר.
היו"ר דוד ביטן
¶
זה לא שאני לא רוצה לעשות דיון. אי-אפשר לעשות את הדיון. אין לו שום משמעות לאור הליכי החוק. אני מציע שתגידי את זה.
היו"ר דוד ביטן
¶
בבקשה, רבותי, לכן אני אומר, אם אקבל פנייה חוזרת, אני מתחייב להביא לדיון. לא אשים את זה בצד, אביא את זה לדיון.
היו"ר דוד ביטן
¶
תראו, אני לא בעד לשנות את נושא ההצמדה, אבל זה נכון, אני אומר את זה מפורש, זה נכון שההעלאה של השנה – כי בדוח שעשו הפרופסורים הם בדקו בעשר השנים האחרונות – ההפרש בעשר שנים בין ההצמדה לבין השכר הממוצע במשק הוא 5% לעוד עשר שנים.
היו"ר דוד ביטן
¶
היא באמת חריגה, כנראה שהיה תהיה 5% בשנה אחת, וזה באמת חריג לאור זה שההצמדה תהיה מינוס. אני מוכן לשקול את הכול עוד פעם, מוכן להביא את זה לדיון נוסף, אבל אני צריך פנייה של הפרופסורים.
היו"ר דוד ביטן
¶
את רוצה תפני. אני מציע לכם לוותר על הערער הזה, ואני אומר לכם שאני מתחייב שברגע שתהיה לי פנייה, אעשה כינוס במושב הזה.
ענת ברקו (הליכוד)
¶
- - ואני בכל זאת החלטתי לבוא באמת מתוך הבנה שמסתכלים עלינו. מסתכלים עלינו. ואני חושבת שמאוד מאוד חשוב שכלפי העין הציבורית מהמקום הזה אנחנו ניתן דוגמה אישית.
ענת ברקו (הליכוד)
¶
ואם באמת יש קפיצה בשכר של חברי הכנסת כתוצאה מהעלאת שכר המינימום אז בבקשה לאזן את זה.
היו"ר דוד ביטן
¶
אמרתי, בגלל שהיא חריגה אולי נעשה דיון חוזר ונשקול את השיקולים, אבל עדיין אני צריך פנייה של הוועדה הציבורית, אז אני לא נגד דיון. כל הזמן אתם אומרים שאני נגד דיון.
ארבל אסטרחן
¶
לפי המנגנון שקבוע בחוק הכנסת: ועדת הכנסת אינה מוסמכת לדון בענייני שכר ותשלומים לחברי הכנסת, אלא לפי המלצה של הוועדה הציבורית. אבל החוק קבע שהמילה האחרונה היא של ועדת הכנסת, ויש איזשהו מנגנון. איך זה הולך? הוועדה הציבורית מגישה המלצה בנושא מסוים, הנושא מונח על שולחן הכנסת, מגיע לדיון בוועדה. אם ועדת הכנסת מאמצת את ההמלצה, סוף פסוק, זה מתפרסם ברשומות ונכנס לתוקף. אם ועדת הכנסת דוחה את ההמלצה, זה חוזר לוועדה הציבורית שמגישה המלצה נוספת, שיכולה להיות זהה או שונה. כשזה מגיע לוועדת הכנסת בפעם השנייה אז ועדת הכנסת יכולה להחליט מה שהיא רוצה.
שלי יחימוביץ (המחנה הציוני)
¶
ועדת הכנסת טענה שהיא לא תחליט על זה עד שוועדת הכספים תחליט בעניין שכר השופטים.
שלי יחימוביץ (המחנה הציוני)
¶
האם יש ליו"ר הוועדה סמכות לקחת את ההמלצה המקורית במקום להחזיר אותה חזרה לוועדה - - -
שלי יחימוביץ (המחנה הציוני)
¶
האם הוא יכול לקחת את ההמלצה המקורית ולא לבקש שוב מהוועדה הציבורית להמליץ?
ארבל אסטרחן
¶
לא, הוא כבר ביקש, והוועדה הציבורית עכשיו צריכה להגיש המלצה נוספת, שהיא יכולה להיות - - -
שלי יחימוביץ (המחנה הציוני)
¶
אדוני היושב-ראש, האם אתה יכול לקרוא כאן לוועדה הציבורית להמליץ כדי שיהיה ברור שאנחנו בניקיון כפיים באמת מתכוונים לדון בזה?
שלי יחימוביץ (המחנה הציוני)
¶
יעל, רגע, אני רוצה לשכנע את חברתי, שנייה, אם אכן יתקיים כאן דיון, ואנחנו נסתכל עליו, זה יהיה הרבה יותר משמעותי מאשר דיון במליאה.
היו"ר דוד ביטן
¶
החוק אומר שני דברים: א', שהוועדה יכולה להחזיר לנו, זה אחד, ואז אני מחויב לדון. אני לא חייב לדון מהר, אבל אני מוכן להתחייב שאדון מהר. לאור העלאה חריגה של כ-5% שהיא באמת העלאה חריגה, אני מוכן לשקול את זה.
היו"ר דוד ביטן
¶
וחוץ מזה אני חושב שאני ראוי להתנצלות בעניין הזה, אבל לא ניכנס לזה עכשיו, תחשבו לבד. אז אתן מושכות את הערר?
שלי יחימוביץ (המחנה הציוני)
¶
בסדר. יבוא לוועדה, נצביע, נראה לי שיהיה בסדר.
"כוונת הממשלה להציב מצלמות במתחם מסגר אל-אקצא", של חה"כ באסל גטאס
באסל גטאס (הרשימה המשותפת)
¶
הגשתי בקשה להצעה דחופה לסדר בעניין הצבת מצלמות במסגד אל-אקצא. העניין רגיש, הוא עניין בין-לאומי. בעניין תלוי ונמצא המון על המאזניים, ואני חושב שראוי שיהיה בו דיון במליאה. הנשיאות בחרה לסרב, ואני פונה לוועדה לקבל את הערעור שלי.
היו"ר דוד ביטן
¶
הבנתי. אני יכול להגיד לך באופן חריג, פעם ראשונה שאני רואה שאנחנו מקבלים הצעה של מלך ירדן, ואתה כחבר כנסת מהרשימה המשותפת אומר: למה אנחנו עושים את זה? זה לטובת ישראל. אני מוכן לקבל את הערר הזה ושיהיה דיון.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
אדוני, אני חושב שאתה טועה, עם כל הכבוד לך, אדוני, אתה טועה. ראשית, מדינת ישראל - - -
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
אני חושב שאתה טועה. כי מדינת ישראל הציבה במקום משנת אלפיים מצלמות, מי כמוני יודע, תאמין לי, הייתי שם אלפי פעמים. דבר שני, אדוני, יש הסכמים בין שתי מדינות.
היו"ר דוד ביטן
¶
מיקי, אני חושב, אני, בלי קשר לנשיאות, אתה צריך להציג אותם במערומיהם נגד ההסכמה שלנו עם הירדנים.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
אנחנו עלולים לחבל בהסכם בין שתי מדינות ריבוניות, בין ממלכת ירדן, עם כל הכבוד לפלסטינים, הם לא צד בעניין, יש אינטרסים משותפים לממשלת ירדן ולמדינת ישראל.
יואל חסון (המחנה הציוני)
¶
חברי חברי הכנסת, לפעמים יש קצת בלבול בדיון כשמבקשים ערר על החלטות הנשיאות כשנכנסים לגופו של עניין, והדיון כאן הוא לא לגופו של עניין. הדיון: מדוע זה לא שולב בסדר-היום של הכנסת. הסיבה שזה לא שולב בסדר-היום של הכנסת מכיוון: א', הנושא הזה כבר נידון, כל הנושא של הסטטוס-קוו.
יואל חסון (המחנה הציוני)
¶
גם בדיונים עם ראש הממשלה, גם היו הצבעות אי-אמון. רגע, תקשיב עד הסוף. ולכן, כל זה שייך למעטפת הכללית של סוגיית הטרור, הר-הבית, כל הסוגיות האלה.
אבל הסיבה המרכזית היא שנשיאות הכנסת חשבה שיש נושאים דחופים יותר שצריכים לעלות על סדר-היום. אתם צריכים להבין, חברי חברי הכנסת, שבסופו של דבר זמנה של הכנסת מוגבל מבחינת היכולת לדון בכל דבר. כל אחד חושב שהנושא הוא דחוף וחשוב. הנשיאות חשבה שבסדר-היום ובנושאים שהונחו על שולחן הנשיאות הפעם לא היה מקום לשלב את זה, כי פשוט אי-אפשר וזה גם לא דחוף.
היו"ר דוד ביטן
¶
אז אני קודם כול משיב לנשיאות שבגלל שמדובר פה על החלטה אם זה דחוף או לא אז אני כן חייב להיכנס לגופה של בקשה, אחרת איך אני אחליט אם זה דחוף או לא? אז הטענה הזאת היא לא טענה שיכולה להתקבל על הדעת. אני אומר באופן חריג, מכיוון שיש לנו פה בקשה - - -
היו"ר דוד ביטן
¶
תן לי רגע, אני אומר מה דעתי, זכותי להגיד את דעתי. אני אומר שמכיוון שיש לנו פה בקשה חריגה של הרשימה המשותפת, בעצם הם יוצאים נגד המלצת מלך ירדן, שאנחנו קיבלנו אותה, אין לי בעיה שיהיה דיון ונציג אתכם במערומיכם פעם אחת.
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
הערבית המאוחדת, אני פונה אליכם מתוך אחריות ציבורית לאנשים ששלחו אתכם, תורידו את זה מסדר-היום. אתם לא תהיו מסוגלים - - -
מיקי לוי (יש עתיד)
¶
אני לא עובד אצלך. הוא יכול להפסיק אותי, גטאס. היושב ראש יכול להפסיק אותי, לא אתה. תורידו את זה מסדר-היום, זה הר הגעש של העולם, אתם לא מבינים את זה. אני כל פעם אומר לכם את זה מחדש, אל תתעסקו עם זה.
יואל חסון (המחנה הציוני)
¶
אני מציע לך, אדוני היושב-ראש, עם כל הכבוד לרצון להלבין את פניהם או לא להלבין את פניהם, בוא נרד מזה, אין מה להעלות את זה על סדר-היום.
אורן אסף חזן (הליכוד)
¶
אולי לחכות עם הנושא הזה לסדר-היום, אם רוצים וכל כך חשוב לדון בו במליאה, להמתין שבועיים-שלושה, לראות אם המצב יירגע, ואז אולי יהיה טעם לדבר על זה. הם היום קיבלו שער סגור בכניסה להר-הבית, אז הם מנסים להצית את האש ממקום אחר. ואנחנו צריכים לקחת אחריות ולא לאפשר להם לעשות את זה. אין בזה היגיון. הרי ברור לכולם פה מסביב לשולחן שהם יעלו וידברו על הכול בהר-הבית, חוץ מעל מצלמות. על הכול. אז למה לעשות את הדבר הזה?
אורן אסף חזן (הליכוד)
¶
הם רק בחודש האחרון הציתו את הלהבות עם מלך ירדן, אמרו שאנחנו מנסים לפגוע בו, חיפשו להוציא כל מיני – אפילו טסנו עד אליו.
אורן אסף חזן (הליכוד)
¶
נחמן שי, זה מצוין. כבר היום זה המקום הכי מצולם בעולם, לא צריך לעשות על זה דיון מיוחד. אני נגד.
היו"ר דוד ביטן
¶
רגע, רגע, חזן. ההצבעה לא קואליציונית ולא אופוזיציונרית, כל אחד יצביע לפי מה שהוא רוצה. אני חושב שאם הם כל כך מתעקשים, צריך לתת להם את האפשרות הזאת. הם מביישים את מלך ירדן, הם מביישים את עצמם, מביישים את כל אחד.
היו"ר דוד ביטן
¶
מלך ירדן מציע הצעה, אתם נגד. אתם לא רוצים לפתור את הבעיה של הר-הבית, זה המצב. אתה לא רוצה לפתור את הבעיה של הר-הבית. אתם רוצים להמשיך דיונים.
אורן אסף חזן (הליכוד)
¶
סליחה, אדוני היושב-ראש, חבר הכנסת מיקי לוי רוצה לספר לכם על הכנסייה באורוות שלמה.
באסל גטאס (הרשימה המשותפת)
¶
אתה יודע שהווקף עד עכשיו לא צילמו. ומשטרת ישראל אתמול מנעה מהווקף להציב מצלמות בשער המוגרבים.
נחמן שי (המחנה הציוני)
¶
אפשר פקקים לאוזניים? מה אתם צועקים? שמענו אתכם. בוא נצביע ונגמור. מה קרה לכם?
אתי בן יוסף
¶
(קוראת בשמות חברי הוועדה)
דוד ביטן – בעד
יואב קיש – נגד
שרן השכל במקום צחי הנגבי – נגד
אברהם נגוסה – אינו נוכח
אורן אסף חזן – נגד
מכלוף מיקי זוהר – נמנע
מרב מיכאלי – בעד
נחמן שי במקום איילת נחמיאס ורבין – בעד
יואל חסון – נגד
איימן עודה – בעד
אוסאמה סעדי במקום אחמד טיבי – בעד
מיקי לוי במקום אלעזר שטרן – נגד
מירב בן ארי במקום רועי פולקמן – נגד
שולי מועלם-רפאלי במקום ינון מגל – נגד
יואב בן צור – נגד
רוברט אילטוב – אינו נוכח
ישראל אייכלר – נגד
היו"ר דוד ביטן
¶
תוצאות: 5 – בעד, 9 – נגד, 1 נמנע. הערעור לא התקבל. תודה רבה.
"נאום ההסתה של ראש הממשלה נתניהו בקונגרס הציוני העולמי", של חה"כ איימן עודה
היו"ר דוד ביטן
¶
ערעור של איימן. בבקשה, איימן. "נאום ההסתה של ראש הממשלה נתניהו בקונגרס הציוני העולמי".
איימן עודה (הרשימה המשותפת)
¶
אדוני היושב-ראש, חברי חברי הכנסת וחברות הכנסת, דיברנו על צו המצפון. ראש הממשלה נאם בפני הקונגרס היהודי לפני כמה ימים.
איימן עודה (הרשימה המשותפת)
¶
אכן, הציוני. והוא אמר שם שהיטלר לא חשב לשרוף את היהודים עד שהוא פגש את המנהיג הפלסטיני אל-מופתי. ואני מאמין כמוכם שהבן-אדם הכי משפיע במדינה הוא ראש הממשלה. ואני מסכים עם כולכם שהאירוע המכונן ביותר עבור היהודים הוא השואה. האירוע המכונן ביותר עבור היהודים הוא לא הקמת מדינת ישראל בשנת 48', אלא השואה.
איימן עודה (הרשימה המשותפת)
¶
לפי כל המחקרים. ופה ראש הממשלה המשפיע ביותר מאשים את המופתי שהוא זה ששכנע את היטלר לשרוף את היהודים. ההצהרה הזו הכתה גלים בכל העולם: קנצלרית גרמניה מרקל התייחסה לנאום הזה; פובליציסטים בכל העולם כתבו על הנושא הזה.
איימן עודה (הרשימה המשותפת)
¶
חוקרים דיברו על זה; ההיסטוריונית של יד-ושם קפצה והתייחסה לנושא הזה; רק במקום אחד אוסרים עלינו לדבר על הדבר הזה.
איימן עודה (הרשימה המשותפת)
¶
אז אני חושב, אנחנו באופוזיציה אין לנו כוח אקזקוטיבי בכנסת. הכוח שלנו בעיקר הוא בתודעה, הוא לדבר, זה פרלמנט מ-Parler, לדבר. אז איך יכול להיות שבכל העולם מדברים על זה חוץ מאתנו, הח"כים לא יכולים לדבר על זה. אז אני מבקש בבקשה לחזור בכם ולקבל את ההצעה החשובה הזו. תודה.
יואל חסון (המחנה הציוני)
¶
אסביר את עמדת הנשיאות בעניין הזה. עוד פעם, צריך להבין, הנושאים האלו נידונו והיו גם בוועדות הכנסת וגם ראש הממשלה התייחס אליהם. צריך עוד פעם לומר - - -
יואל חסון (המחנה הציוני)
¶
אני אומר את עמדת הנשיאות. עוד פעם, עמדת הנשיאות בחרה בנושאים אחרים שיש להם סדר עדיפות קודם. צריך לומר לחברי הכנסת, לחברי ועדת הכנסת, יש לכל סיעה מכסות להצעות לסדר. אם הנושא הזה כל כך חשוב לסיעה המשותפת, הסיעה המשותפת יכולה להעלות את זה לסדר-היום עם הצעת סדר פרטית. ואדוני, אתה תקבל עשר דקות לא שלוש דקות, תקבל עשר דקות, והזמן יהיה הרבה יותר ממושך, והדיון יהיה יותר משמעותי. לכן, קחו את המכסה שלכם, תעלו את זה עוד השבוע ביום רביעי, והכל בסדר, זה הכול.
היו"ר דוד ביטן
¶
אני חוזר על מה שאמרתי. אתם צריכים להראות שני פרמטרים: פרמטר ראשון, מה מידת הדחיפות; פרמטר שני, למה זה לא יכול לבוא על המכסה שלכם. לא שכנעתם בעניין הזה, מאוד מצטער. אחרת, כל אחד יבוא יגיש דחוף אז בשביל מה יש מכסות? בואו נפעל בכללים הפרלמנטרים. וראיתי גם את ההחלטה של הנשיאות בעניין הזה, כל חמש הבקשות דחופות. באמת. הפעם הם לא החליטו פוליטית. ראיתי, עברתי על זה.
מרב מיכאלי (המחנה הציוני)
¶
זאת לכל הדעות הצעה דחופה, אדוני, זה משהו שקרה עכשיו, ולדבר על זה בעוד שבועיים - - -
איימן עודה (הרשימה המשותפת)
¶
מה יותר דחוף? סליחה, יש קשר בין הדחוף לבין החשוב. זה גם חשוב עוד יותר וגם דחוף עוד יותר.
איימן עודה (הרשימה המשותפת)
¶
סליחה, יש חמש הצעות, מרב, אז אני מבקש, מהי החשובה ביותר, מהי הפחותה ביותר?
היו"ר דוד ביטן
¶
אחד, "מדיניות הפעלת כוח על-ידי אזרחים באירועי טרור"; שניים, "התקפותיהם של שרי ממשלת ישראל על בית-המשפט העליון" - נושא שאו-טו-טו צריך לעלות בבית-המשפט.
דוד ביטן (הליכוד)
¶
"רצח נשים על-ידי בני-זוגן" - ראינו את זה השבוע פעמיים; "מוכנות חברת החשמל לחורף ונזקי הסופה". במקרה, באמת במקרה - - -
יואל חסון (המחנה הציוני)
¶
עוד הערה חשובה, חבר סיעה משותפת ישב בנשיאות וקיבל את העמדה הזאת, אז א', אני מציע שלהבא תשתפו אותו ברצונות שלכם
דוד ביטן (הליכוד)
¶
אז אני מצביע. מי בעד ההצעה שלי לא לקבל את הערר? מי נגד?
הצבעה
בעד – 1
נגד – 9
ההצעה לא נתקבלה.
דוד ביטן (הליכוד)
¶
אני מגיש. אני חושב שיעמדו בדוכן ויגידו למה הם לא מקבלים את עמדת מלך ירדן. מעניין אותי לדעת. זה לבושתם, לדעתי, אבל לא משנה.
דוד ביטן (הליכוד)
¶
אני יכול לחזור.
4. הרכב הוועדה המשותפת של ועדת החוץ והביטחון וועדת החוקה, חוק ומשפט, לבחינת הצורך להכריז על מצב חירום.
דוד ביטן (הליכוד)
¶
יש עוד שני נושאים. הרכב הוועדה המשותפת של ועדת החוץ והביטחון וועדת החוקה, חוק ומשפט, לבחינת הצורך להכריז על מצב חירום. מי מסביר? ארבל תסביר.
ארבל אסטרחן
¶
לפי חוק-יסוד: הממשלה, יש סמכות שנוגעת להכרזת מצב חירום במדינה וסמכות הנוגדת לתקנות שעת חירום, וקובע התקנון שהחלטות בעניין הזה יתקבלו על-ידי הכנסת רק לאחר קבלת המלצה של ועדה משותפת - - -
ארבל אסטרחן
¶
הוועדה המשותפת, לפי תקנון הכנסת, היא ועדה משותפת של ועדת החוץ והביטחון וועדת החוקה שצריכה להרכיב ועדת הכנסת.
היו"ר דוד ביטן
¶
היא רגועה. היום היא מונתה לראש צוות הסברה לעניין הכנסת עם תקציב כדי שהציבור הרחב יפסיק לדבר נגדנו כל היום.
דוד ביטן (הליכוד)
¶
הוועדה המשותפת תמנה עשרה חברים, חמישה מכל ועדה.
מטעם ועדת החוץ והביטחון יכהנו חברי הכנסת: אבי דיכטר, יואב קיש, מוטי יוגב, ציפי לבני, עפר שלח; מטעם ועדת החוקה, חוק ומשפט יכהנו חברי הכנסת: ניסן סלומינסקי, יואב בן צור, אורי מקלב, אוסאמה סעדי, מיכל רוזין; ראש הוועדה המשותפת יהיה חבר הכנסת אבי דיכטר.
מקובל? כולם בעד? מי בעד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – מיעוט
הרכב הוועדה המשותפת נתקבל.
5. בקשת יו"ר ועדה להקדמת הדיון בהצעת חוק, לפני הקריאה הראשונה.
היו"ר דוד ביטן
¶
היה דיון שבוע שעבר בשני נושאים של חוק חסינות: בעניין קנס למי שגורם נזק; ולעניין השני, עניין שלילת שכר למי שעושה עבירה חמורה. הגענו ברוויזיה להסכמה בעצם עם רוב הגורמים באופוזיציה, למעט הרשימה הערבית. מה שאנחנו מבקשים זה פטור מחובת הנחה לקריאה ראשונה.
מי בעד הפטור? הגענו להסכמה כמעט על הכול.
מרב מיכאלי (המחנה הציוני)
¶
אדוני, לפרוטוקול, אני מצטערת, אני לא רואה סיבה להביא את זה בפטור. אני לא רואה מה דחוף, אני לא רואה מה ההיסטריה. אתה יודע שאני מתנגדת לכמות הלא סבירה של דברים שאתם מביאים בפטור.
היו"ר דוד ביטן
¶
אני לא מבין. ברוויזיה אני מגיע אתכם להסכם, אחר כך אתם יוצאים ולא תומכים, איזה מין דבר זה. הם היו בהתחלה. מה זאת אומרת יצאו?
דוד ביטן (הליכוד)
¶
תקראו לחבר'ה. חשבתי שאם היו בתחילת הדיון - בדרך כלל קוורום זה בתחילת הדיון. לא במועד ההצבעה, זה דבר מצחיק.
ארבל אסטרחן
¶
צודק, אבל כתוב במפורש "בעת ההצבעה". בעת ההצבעה צריכים להיות שישה קבועים נוכחים, רק על פטור.
אורן אסף חזן (הליכוד)
¶
אפשר רשות דיבור אחריו? אני רוצה רשות דיבור. אני רוצה לפתוח את הישיבה בבקשה בתודות. אני רוצה להתחיל מתודה לאתי, איך שאת סובלת את כל מה שאנחנו עושים לכם.
אורן אסף חזן (הליכוד)
¶
אני לא רוצה לדבר? אני מדבר בלי הפסקה. אני לא יודע מתי הפסקתי לדבר. זה לפרוטוקול. אני מדבר ברצינות. צריך להגיד גם תודה לארבל היועצת המשפטית הסופר מופלאה שלנו, שבלעדיה, תאמינו לי הכנסת הייתה קורסת כבר. אני אומר לך, ארבל, שאני צריך להגיד תודה לבורא עולם ליום שהכרנו. למה את לא כותבת את הדברים? אני לא מבין. מה זאת אומרת? סגרת לי את הפרוטוקול?
אורן אסף חזן (הליכוד)
¶
לא, אין הפסקה, הוא לא אמר הפסקה. אז נחזור, אייכלר, ברשותך, אני רוצה להגיד תודות.
אורן אסף חזן (הליכוד)
¶
אני רק אומר תודות. אני אומר תודה על מי שאתן, על מה שאתן, על כל מה שאתם עושים פה. הנה, יש קוורום, מי בעד? אני ממלא-מקום זמני של היושב-ראש, תן לי חמש דקות לנהל את הישיבה, בחיאת דוד. דוד, תן לי לנהל את הישיבה.
היו"ר אורן אסף חזן
¶
צהריים טובים, חבר'ה, אני מבקש להוריד חיוכים, זה דיון רציני, בבקשה. אנחנו רוצים להעלות על סדר-היום – אייכלר אל תלך, הנה, רועי בדרך, נעשה הצבעה.
היו"ר אורן אסף חזן
¶
סליחה, אני מבקש, רשות הדיבור לחברי היקר חבר הכנסת אייכלר, בבקשה. יש לך זמן בלתי מוגבל.
ישראל אייכלר (יהדות התורה)
¶
ממלא-מקום זמני נותן לי את רשות הדיבור, וזה כבוד לי. אבל אני רוצה לדבר על דברים מאוד רציניים. אני רוצה לדבר על נושא שהוא מאוד מאוד חשוב לדמוקרטיה הישראלית, ולפעמים אנחנו ברוח המבודחת שוכחים איפה אנחנו נמצאים. כשהוקמה המדינה, וסליחה שאני חוזר להיסטוריה במשפט אחד, בן-גוריון הבין שהוא רוצה לשלוט במדינה, והוא לא רצה שלטון דיקטטורי, כי הוא ידע שהעם מורכב מהרבה אוכלוסיות, אז הוא בנה מערכת שלמה של פרלמנטריזם, והקפיד מאוד על נושא החסינות. למשל, היה לו אויב מס' אחד שהוא לא רצה להזכיר אותו בשמו במליאה, וקראו לו מנחם בגין, והוא רצה לעשות לו כל רע שבעולם. אבל הוא ידע שאם הוא רוצה לשלוט, מנחם בגין חייב לשבת בכנסת, והוא אסר שיעשו נגד מנחם בגין דוח תנועה, שמא יגיד שהשלטון מתנכל לו.
ישראל אייכלר (יהדות התורה)
¶
עוד משפט. בן-גוריון הקפיד שיהיו פה חברי כנסת ערביים, והוא רצה דווקא אנשים עם גלימה וכפייה שהיו בתוך מפלגת העבודה להראות לעולם.
היו"ר אורן אסף חזן
¶
אני יכול להגיד, ברשותך, מילה? אתה יודע מה הבעיה הכי קשה עם הדברים שאתה אומר? שאלה שמכנים את עצמם "ממשיכי דרכו", בדרך לזקן שכחו את האידאולוגיה בים, זו הבעיה הכי קשה.
ישראל אייכלר (יהדות התורה)
¶
אני מדבר על חוכמת שלטון של בן-גוריון. הוא גם רצה דתיים וגם רצה חרדים, כי הוא ידע והבין ששלטון, בפרט במדינת ישראל, לא יכול להיות על-ידי שמישהו יכפה על אוכלוסיות שלמות דברים.
ולכן, החסינות הזאת היא לא פריבילגיה לחברי הכנסת, חברי כנסת מתחלפים. החסינות למנוע חקירות, למנוע בדיקות, לאפשר חופש דיבור באופן מוחלט, לא להפריע שום דבר בכללים נוקשים מאוד ואי-אמון, אלו דברים שעומדים ביסוד מוסדות השלטון.
היו"ר אורן אסף חזן
¶
כן, הבעיה שיש פה חברי כנסת שבשביל כותרת רגעית ופופוליזם זול עושים דה-לגיטימציה לחברי הכנסת. יתירה מזאת, עושים דה-לגיטימציה לכנסת. יש כאלה חבר'ה רגעיים שמגיעים לכנסת, לקדנציה קצרה, נאמר שנה-שנתיים וממשיכים הלאה, ואת הטעויות שהם עושים לא רק הכנסת משלמת, הציבור בישראל צריך לשאת עוד שנים רבות. אתה צודק.
ישראל אייכלר (יהדות התורה)
¶
ומה שאתה אומר זה כל כך נכון, שהם הצליחו בשיתוף עם התקשורת ומערכת המשפט להנמיך את מעמדה של הכנסת כמה שאפשר רק כדי לשלול את הלגיטימיות של חלקי האומר שאינם במיליה הקטן שלהם, כי הם ראו שהם נהיים מעטים.
ולכן, אנחנו צריכים מאוד להיזהר בחוק החסינות גם כאשר מדובר באוכלוסייה הערבית.
ישראל אייכלר (יהדות התורה)
¶
אני רוצה להגיד לך, אורן, תדע לך, אם יש 1.2 מיליון ערביי ישראל שאינם במעגל הטרור, זה לא נהיה סתם, זה בגלל שיש להם נציגות במשך 70-60 שנה. בשנים האחרונות התחילו לעשות מהם דה-לגיטימציה.
ישראל אייכלר (יהדות התורה)
¶
ואנחנו עכשיו עדים לכך שרוב המפגעים באים עם תעודות זהות ישראליות, כולל זה שריחף שם מג'לג'וליה ל"דאעש".
היו"ר אורן אסף חזן
¶
ברשותך, זה מזכיר לי, בשביל מה גלשן רחיפה, ניתן לו 1,000 שקל או 1,000 דולר מתנה, כרטיס חד-כיווני, ושלום על ישראל. כל ההשקעה הזאת - בשביל מה?
ישראל אייכלר (יהדות התורה)
¶
ולכן, מאוד צריך להיזהר, מה גם שאתה בעצמך אמרת כמה פעמים, ונכון, שכל ההחמרות האלה שעושים בסוף זה יפגע בנו ולא בהם.
ישראל אייכלר (יהדות התורה)
¶
הם מעל החוק. ופה, החוק הזה שאתם הולכים עכשיו לעשות, לקנוס, לתת לוועדת האתיקה כל מיני דברים כאלה, עלולים לפגוע בסופו של דבר בנו.
היו"ר אורן אסף חזן
¶
אמרתי כבר בדיון הקודם שהראשון שכנראה יקנסו אותו זה יהיה אני. אני כבר מודע לבעיה.
ישראל אייכלר (יהדות התורה)
¶
אז אנחנו צריכים מאוד להיזהר. ניסיתי לשכנע את דוד ביטן, היו פה יושבי-ראש ועדות כנסת קודמים שהבינו את הסכנה שבפגיעה בחוק החסינות - - -
היו"ר אורן אסף חזן
¶
אבל האיזון טוב. שבתלונה ראשונה צריך רוב וזו רק התראה, ובתלונה שנייה רוב רגיל, וזה בסדר. בסופו של יום - - -
היו"ר אורן אסף חזן
¶
טוב, יש לנו קוורום, נראה לי, ברשותך, הרב אייכלר. חברים, יש פורום, אני רוצה להזמין את היושב-ראש המהולל, הגאון, הצדיק, האיש שמחזיק את הוועדה ביד רמה, לשבת בכיסא.
(היו"ר דוד ביטן, 12:44)
היו"ר דוד ביטן
¶
יש לנו קוורום. מי בעד ההצעה בסעיף ב לתת פטור – הצעת חוק חסינות חברי הכנסת, זכויותיהם וחובותיהם (תיקון מס' 41) (הרחבת סמכויות ועדת האתיקה); והצעת חוק חסינות חברי הכנסת, זכויותיהם וחובותיהם (תיקון מס' 42) (חיוב חבר הכנסת בנזק כספי שגרם לרכוש הכנסת).
מי בעד לתת פטור? מי נגד?
הצבעה
בעד – 1
נגד – 6
נמנעים – 1
ההצעה נתקבלה.
היו"ר דוד ביטן
¶
הבקשה עברה. את סעיף ה' אעביר לישיבה הבאה. רוויזיה ב-13:15 על ההחלטה בעניין אי-קבלת הערעור של חבר הכנסת גטאס בנושא של המצלמות. הישיבה נעולה.
הישיבה ננעלה בשעה 12:46.