הכנסת העשרים
מושב ראשון
פרוטוקול מס' 30
מישיבת ועדת הכספים
יום שני, י"ט בתמוז התשע"ה (06 ביולי 2015), שעה 10:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 06/07/2015
חוק-יסוד: תקציב המדינה לשנים 2009 עד 2014 (הוראות מיוחדות) (הוראת שעה) (תיקון מס' 4)
פרוטוקול
סדר היום
הצעת חוק-יסוד: תקציב המדינה לשנים 2009 עד 2014 (הוראות מיוחדות) (הוראת שעה) (תיקון מס' 4)
נכחו
¶
חברי הוועדה: משה גפני – היו"ר
נאוה בוקר
דוד ביטן
מיכל בירן
באסל גטאס
זהבה גלאון
יצחק וקנין
מכלוף מיקי זוהר
עבד אל חכים חאג' יחיא
אורן אסף חזן
אחמד טיבי
מנואל טרכטנברג
אלי כהן
אורלי לוי אבקסיס
אראל מרגלית
בצלאל סמוטריץ
רחל עזריה
רועי פולקמן
נורית קורן
יואב קיש
מיקי רוזנטל
חברי הכנסת
¶
קארין אלהרר
מירב בן ארי
זאב בנימין בגין
יעל גרמן
חיים ילין
מאיר כהן
מרב מיכאלי
איילת נחמיאס ורבין
עיסאווי פריג'
עפר שלח
סתיו שפיר
מוזמנים
¶
יואל בריס - היועץ המשפטי, משרד האוצר
עודד גרינברג - עו'ד, לשכה משפטית, משרד האוצר
אסי מסינג - עו"ד, לשכה משפטית, משרד האוצר
אסי קליין - עו"ד, לשכה משפטית, משרד האוצר
איתי טמקין - אגף התקציבים, משרד האוצר
איל זנדברג - מחלקת ייעוץ וחקיקה, משרד המשפטים
גיורא ואלה - יועץ מדיניות, שתי"ל
דוד דהאן - יושב-ראש ודובר הארגונים החברתיים
שאול בשור - פעיל, המשמר החברתי
רומן גרביץ - לוביסט (פוליסי), נשיאות הארגונים הכלכליים, התאחדות התעשיינים
חן אגא - לוביסט (פרילוג)
זכריה רייך - לוביסט, פרילוג
היו"ר משה גפני
¶
בוקר טוב. אני מתכבד לפתוח את ישיבת ועדת הכספים. אני מבקש להתנצל בפני חברי הוועדה. אני קיבלתי אתמול הודעה מראש הממשלה, כשהוא ביקש ממני כבר כמה שבועות לא להביא את הנושא הזה בגלל שהוא רצה לדון עם שר האוצר, והדיון הסתיים, והוא אמר לי שהוא ירד מהדרישה של תקציב תלת-שנתי, הייתה לו חוות דעת משפטית, אני לא נכנס לעניין משום שזה לא עניין אותי. מה שעניין אותי זה להעביר את החוק עד התאריך, שזה היום, ולא לעבור את התאריך הזה, ואני שמח שאנחנו מתכנסים כאן.
אני לא אהבתי את הרגע האחרון. לומר לכם את האמת, אני לא נוהג ככה, אבל אני לא יכול - - -
עפר שלח
¶
אדוני, חבר הכנסת גפני היה אומר בימים שהוא היה באופוזיציה: לא ידעתי שראש הממשלה מנהל את ועדת הכספים.
היו"ר משה גפני
¶
הוא לא מנהל את ועדת הכספים. הוא עומד בראש הממשלה, והנושא הזה של התקציב הוא בדיון עם שר האוצר. הם הביאו לנו את זה, זה חוק ממשלתי, והוא ביקש ממני להמתין בגלל שהממשלה, יכול להיות משנה את דעתה ובמקום תקציב דו-שנתי הם רוצים תקציב תלת-שנתי או חד-שנתי, לא משנה מה, וכאשר - - -
אראל מרגלית
¶
- - שהיה בו נוהל עבודה שבכבוד, ונוהל העבודה שבכבוד אומר שאנחנו לא מפתיעים אחד את השני בתשע, עשר בלילה לגבי דברים שלמחרת בבוקר, שהם הרי-גורל. אנחנו בסך הכול עברנו פה מהפעם הראשונה שדנו בזה, כמה עברו? שלושה שבועות?
אראל מרגלית
¶
שלושה שבועות או אפילו יותר, אז אנחנו מבינים שיכולה להיות בינינו מחלוקת. אנחנו השמענו את המחלוקת הזאת בצורה מפורטת, אבל אנשים פה עסוקים - - -
היו"ר משה גפני
¶
אראל, אני מבקש לא להפריע. תן לי להשלים את האמירה. אנחנו למעשה אמרנו כל הזמן שסביר להניח שהיום תהיינה הצבעות על החוק הזה מכיוון שהיום זה המועד האחרון. אמרתי, אגב לא הסתרתי דבר וחצי דבר, גם כאשר חבר הכנסת מיקי לוי בשבוע שעבר העלה את זה כהצעה לסדר, אמרתי את הדברים האלה.
אני לא אוהב את זה, אני גם אומר את זה עכשיו, אבל בסופו של דבר מדובר בראש הממשלה ושר האוצר, שהם קיימו ביניהם דיון. הם קיימו ביניהם דיון גם לגבי הרפורמות, לגבי חוק ההסדרים, לגבי התקציב.
בסופו של דבר, אני רציתי שזה יהיה הרבה יותר מוקדם. לצערי, זה לא היה הרבה יותר מוקדם, אין בעניין הזה אבל הפתעה, נודה על האמת. בסופו של דבר כולם ידעו. חששו שיגיע לכאן תקציב תלת-שנתי, אבל כולם ידעו - - -
אראל מרגלית
¶
אבל אנחנו מוכנים לשמוע למה תקציב תלת-שנתי. הרי ראש הממשלה, הייתה לו איזה נקודה, אז מה הייתה הנקודה שלו, אנחנו רוצים לשמוע. אנחנו רוצים לשמוע למה הוא רצה תקציב תלת-שנתי.
היו"ר משה גפני
¶
אני מבקש להעמיד את הדברים הטכניים על מקומם. אנחנו לפני כחודש קיימנו דיון. קיימנו דיון גם בחוק עצמו וגם בנושא של ההסתייגויות. אנחנו בעצם אמורים להצביע.
אבל, אנחנו ביקשנו כמה דברים. ביקשנו ממשרד האוצר, הם לא נתנו לנו תשובות. אני מבקש שהם ייתנו תשובות. אני מבקש מהיועצת המשפטית שתאמר את הדברים שהעלינו בישיבה הקודמת.
היו"ר משה גפני
¶
אני אאפשר הצעה לסדר אבל רק שנדע איפה אנחנו עומדים מבחינת הוועדה. יש כמה נושאים שצריך להציג בפני משרד האוצר, שהוא צריך להשיב.
מרב מיכאלי
¶
בהחלט. בהחלט. בגלל שצריך להגיד, אדוני היושב-ראש, שבאמת אתה יודע שהכבוד שאני רוחשת לך הוא רב מאוד, אבל אל"ף, למיטב ידיעתי, אם אני לא שוגה, זה היה היושב-ראש ששוחח אתי אתמול בסביבות השעה שלוש בצהרים - -
היו"ר משה גפני
¶
מרב, רק תדייקי. אמרתי שאני לא יודע אם זה יעלה. אם זה יעלה, אני אצטרך מה שביקשתי ממך. בשעה שלוש זה היה.
מרב מיכאלי
¶
לא חשוב. דיון בשעה שיעלה או לא יעלה החוק להצבעה במליאה. זאת אומרת שכבר בצהרים אפשר היה לשלוח לחברים פה ולחברות בוועדת הכספים, ואגב, ראוי לשלוח גם לממלאי וממלאות המקום, דבר שהם לא קיבלו עד עצם הרגע הזה, ממלאי המקום לא קיבלו.
מרב מיכאלי
¶
קיבלו היום בשמונה וחצי בבוקר אימייל. באמת תודה רבה, שבשמונה וחצי בבוקר הבוקר יצא אימייל, אבל בחמש דקות לתשע אתמול יצא אס.אם.אס, ולא לממלאי המקום של הוועדה. אדוני, בכל הכבוד, לא מעניין אותי כמה נסחבו ראש הממשלה ושר האוצר - - -
היו"ר משה גפני
¶
רק רגע, אני לא אסכים לזה, אני פשוט אוציא חברים. מרב, את יכולה להגיד מה שאת רוצה בקצרה, אני רק שאלתי את הבנות כאן. הראתה לי עכשיו ליאת.
מרב מיכאלי
¶
- - וצריך להגיד את זה לפרוטוקול. אני רוצה להגיד לפרוטוקול שזו צורת התנהלות לא ראויה, שאני מצרה על כך שאתה נותן את ידך אליה כי זה דבר אחד מה ראש הממשלה רוצה לעשות, וזה דבר אחד מה אנחנו כחברות וחברי כנסת – שבאמת, אני חושבת שכולנו, יש לנו פה כבוד לבית הזה ולתפקיד שלנו ולאחריות שלנו כלפי הציבור ולאופן שבו חקיקה צריכה להתנהל.
אני רוצה לבקש את חוות דעתה של היועצת המשפטית, ברשותך, בשביל לדעת האם באמת יש משמעות או אין משמעות, ואפשר לשלוח הזמנות או לא לשלוח הזמנות בכל שעה, לכל דבר ועניין, אני רוצה לדעת.
מרב מיכאלי
¶
אני רוצה לבקש את חוות דעתה של היועצת המשפטית על ההתנהלות של הוועדה, גם אם זה תוצאה של גחמות ושיגעונות של ראש הממשלה.
אראל מרגלית
¶
אני רגע מזכיר לעצמנו את הדיון גם מהפעם שעברה, ואני רוצה לדבר גם על פרוצדורה, כמו שחברתי חברת הכנסת מרב מיכאלי דיברה, שזו פרוצדורה שנותנת לי תחושה שמפריעים לנו לעשות את העבודה ולא נותנים לנו להתכונן כמו שצריך כי כל אחד מאתנו היה צריך להיות במקומות אחרים. והדבר השני זה ברמת המהות.
אראל מרגלית
¶
אבל יש דיונים אחרים, יש הלוויה של אחד מחברי הכנסת של מפלגת העבודה, ברושי היה צריך להיות בצפון. בקיצור, יש פה הרבה מאוד דברים שצריך לעשות.
אראל מרגלית
¶
זה דבר אחד. דבר שני לגבי המהות. אנחנו אמרנו לכם, אנחנו הראינו לכם שאנחנו מסוגלים ורוצים לעבוד אתכם בנושאים של מהות. ולכן אמרנו לכם, תפרידו בין הדברים.
אראל מרגלית
¶
תיקחו את תקציב המדינה של 2015. היה לנו דיון מאוד נרחב לגבי האופן שבו המשק הישראלי משותק ב-1 חלקי 12, וסקטור אחרי סקטור, יש לנו הרבה מאוד דוגמאות ואנחנו נאמר אותן עוד מעט - גם במגזר החקלאי, גם בצפון, גם בדרום, גם במגזר התעשייתי, גם במגזר הטכנולוגי, גם בתנועות הנוער – גורם אחרי גורם שנפגע באופן אנוש מזה שהוא לא נמצא בבסיס התקציב, ולכן ה-1 חלקי 12 בעצם משאיר אותו ריק לחלוטין.
הצענו לכם את הדבר הבא. תיקחו את השנה הזאת, אתם רוצים לעשות רפורמות גדולות בכל תקציב המדינה, אתם רוצים לעשות דברים גדולים, אנחנו בחלק מהדברים אפילו רוצים לעבוד אתכם.
אראל מרגלית
¶
נכון, אבל רק שנייה. אנחנו אומרים לכם עוד פעם. ערב הכניסה הבהולה הזאת, שהיא רק סממן למהות, אנחנו אומרים לכם עוד פעם – תיקחו את תקציב המדינה של 2015, אנחנו מוכנים לעבוד אתכם ולסגור אותו ב-30 יום על-ידי זה שייתנו למשק בחזרה את האוויר שהוא זקוק לו בכל רחובות ישראל.
דבר שני, תיקחו ותפרידו את תקציב 2016, שם אתם רוצים לעשות רפורמות, תעשו רפורמות – בחלק נסכים, בחלק לא נסכים, בחלק נעבוד ביחד, בחלק לא נעבוד ביחד – 175 יום, שמשאיר חודש אחד לשנת 2015 שבה יהיה תקציב מוסדר ומתוקן, זאת שערורייה, וזה בא כשערורייה אחרי שנתיים ששם היו עוד פעם בחירות ועוד פעם היה תקציב של 1 חלקי 12, ולכן אי אפשר ככה להתקיים ולקיים את סדרי העדיפויות של נבחרי הציבור.
אראל מרגלית
¶
והמדינה הזאת בסופו של דבר צריכה להתנהל על-ידי נבחרי הציבור, חברי הכנסת, שרים בממשלה, ולא על-ידי פקידים שעושים את הדברים בצורה אוטומטית.
עפר שלח
¶
היושב-ראש, אם אנחנו כבר מדברים על פרוצדורה אני רוצה להזכיר את הפרוצדורה של הדבר הזה מתחילתו. החוק הזה הגיע לכנסת תוך בקשה לפטור מחובת הנחה.
עפר שלח
¶
בטענה שהאוצר צריך את זה כדי לתכנן מכיוון שמדובר בתקציב דו-שנתי, צריך לדעת, שתהיה לו ודאות שאכן יש לו את תקופת הזמן הזאת ולא תקופת זמן יותר קצרה, הוא חייב את הוודאות הזאת, ולכן היו חייבים את ה-48 שעות של פטור מחובת הנחה. זה עבר בוועדת הכנסת, וכן הלאה, הגיע לפה.
אתה יודע, אדוני היושב-ראש, שדיברת גם עם חבר הכנסת מרגלית וגם אתי על סדרי דיון. אנחנו היינו מוכנים לדבר הזה שיהיה יום אחד של דיונים, היה אז יום שני, וביום שלישי תהיה הצבעה.
עפר שלח
¶
מאותו רגע, הדבר הזה עומד אך ורק בגלל ראש הממשלה. אני לא יודע אם זה התקציב התלת-שנתי, ואנחנו נדבר על זה כשנגיע לפרק התוכני, או משהו אחר. אך ורק. ומשרד האוצר, שהיה חייב את הדבר הזה, 48 שעות, לא היה יכול לחיות אם לא תהיה לו את הוודאות הזאת. אני לא יודע אם הוא חי בלי הוודאות הזאת בארבעה-חמישה שבועות האחרונים, אני לא יודע אם הוא לא היה צריך אותם מלכתחילה, ועכשיו זה חייב להיות עכשיו, מתשע בערב אתמול, להיום, כדי לא להגיע לאי נעימות שכרוכה בהפרת החוק.
עפר שלח
¶
אז הדבר הזה, מתחיל דיון בתקציב שהוא לא לכבודה של הוועדה וגם לא לכבודך, היושב-ראש, כי אם אנחנו מתחילים את זה בפרוצדורה שבה אנחנו מתנודדים ככה עם הגחמות של ראש הממשלה, תאר לך מה יהיה כשנבוא לדון בתקציב עצמו.
עפר שלח
¶
ולכן אני חושב שזה זמן, מבחינת הוועדה, לא חשוב קואליציה-אופוזיציה, לבוא ולהגיד, את זה אנחנו לא מקבלים.
מנואל טרכטנברג
¶
תראו, אני רוצה להגיד קודם כול, קוראים לזה תקציב דו-שנתי. קוראים לזה תקציב דו-שנתי. זה לא. זה פעם ראשונה בהיסטוריה של מדינת ישראל שמדובר על כך ששנה תמימה תחלוף ללא תקציב. תקציב זה לא כלי בדיעבד, תקציב זה קדימה, ואנחנו עומדים לקבל פה הצעת חוק שעל-פיה אנחנו נחוקק את חוק תקציב 2015 בדיעבד לשנה תמימה.
אדוני היושב-ראש, צריך להבין שלדברים האלה יש חשיבות מעבר למה שקורה כיום. זה תקדימי, ולא ייתכן שאנחנו ניתן יד לדבר הזה. אף פעם לא היה ואף פעם לא צריך להיות דבר כזה.
היו"ר משה גפני
¶
לא. הצעה לסדר, בסדר. אני נותן רק הצעות לסדר. אם יש לך הצעה לסדר על העניין הזה, אז בסדר.
מנואל טרכטנברג
¶
מעבר לכך, צריך לשים את זה בפרספקטיבה. בשבע השנים האחרונות אנחנו כל פעם במשטר דו-שנתי, פעם אחת בלבד לפני מעשה, וכל פעם בדיעבד. אבל בדיעבד, לפחות באמצע שנה, לא בסוף השנה.
אני רוצה שנבין שכיום, התקציב שבפועל אנחנו פועלים על-פיו, 1 חלקי 12, ההחלטות התקבלו לפני שנתיים, אדוני היושב-ראש.
מנואל טרכטנברג
¶
אדוני היושב-ראש, אי אפשר. באמת, אני אומר לך ככלכלן שהרבה מאוד שנים אני עוסק בתקציב המדינה, אנחנו לא יכולים לתת יד לדבר הזה. אם זה נראה טכני, זה לא טכני, זה מהותי, זה שינוי סדרי שלטון. אני קורא לזה הפיכת חצר שקטה, זה מה שקורה כאן, שאנחנו הופכים את סדרי השלטון.
אני מציע, כפי שאמר חבר הכנסת אראל, שהממשלה תבוא לכאן עם תקציב 2015 תוך 30 יום, אנחנו נהיה קואופרטיבים, אנחנו נעזור בעניין הזה, ולאחר מכן נדון על תקציב 2016.
יעל גרמן
¶
אני רוצה לשאול שאלה פשוטה את היועצת המשפטית. האם בכלל ניתן לקיים דיון בפחות מ-24 שעות הודעה, על תקציב המדינה. האם זה בכלל ניתן, מה דעתה של היועצת המשפטית, אני רוצה לשמוע חוות דעת משפטית.
עפר שלח
¶
זה כן דיון על תקציב המדינה. מועדים זה גם דיון על תקציב המדינה. כמה זמן יהיה לכנסת לדון בו, זה גם דיון על תקציב המדינה.
אורלי לוי אבקסיס
¶
אני רוצה לחזור ולהזכיר כמה נקודות שהעלינו בדיון הקודם ולא קיבלנו עליהן תשובות. אחת, לגבי הרזרבות.
אורלי לוי אבקסיס
¶
אני חוזרת על הדברים כדי שיהיו תשובות, מאחר שמדובר בעצם על רזרבות של 2014, אפילו לא על רזרבות של 2015, שנצטרך לעשות אותן בחודש אחד, ולאן הן יעברו ואיך אנחנו כחברי כנסת נוכל לעשות פיקוח אמיתי מה קורה. ועדיין להזכיר לאדוני היושב-ראש, שאנחנו היום לא עובדים, אפילו לא על תקציב של 2014 מאחר שנזכרו באוצר שזו שנה שפתאום שכחו שסך ההתחייבויות של מדינת ישראל כלפי חוץ זה הרבה פחות בכמה מיליארדי שקלים ממה שיש בדרך כלל בשנים שוטפות.
ולכן, החליטה החשבת להוריד מראש את התקציב של 2015, אפילו לא ל-2014, אלא פחות אותו סך ההתחייבויות. האם זה תקין מבחינת ניהול שלטון?
ואני רוצה לשאול עוד שאלה אחת פשוטה. מי נתן, ואיך אנחנו בעצם מתנהלים על חשבון, שאף אחד לא קבע אותו, אף אחד לא הצביע עליו? זה אפילו לא 2014, זה לא 2015, זה לא 2013, זה פתאום מין סך התחייבויות מסוימות שנעלמו. סבבה, מצוין, אני בעד שנבזבז פחות כספים, השאלה אם אנחנו מעבירים את זה לעניינים חברתיים או לא, האם בכלל זה תקני להתנהל ככה, ואנחנו רוצים תשובות.
אחמד טיבי
¶
בקצרה, אדוני. אני חבר כנסת ותיק, אני רוצה לומר לך אבל גם לחברי הכנסת החדשים. אני לא זוכר מקרה שבו ישיבה כזאת חשובה בנושא תקציב המדינה, גם אם מדובר במועדים, מוזמנת מהלילה להבוקר, בהתרעה קצרה כל כך, מה שמעיד על חוסר רצינות בולט, מביך, גם של מבקשי הבקשה וגם חוסר רספקט לחברי ועדת הכספים.
לכן אני מבקש מהיועצת המשפטית לתת לנו חוות דעת, בדיוק כמו שאמרה חברתי, לגבי תקינות - - -
אחמד טיבי
¶
כל חברותי. לגבי תקינות הבקשה הזאת. אני מכיר אותך הרבה שנים, אני הייתי בטוח שלא כל מה שראש הממשלה מבקש ממך, חבר הכנסת גפני, אתה עושה מייד. תודה רבה.
עיסאווי פריג'
¶
אני מסתכל על פניך ומנסה להבין, באמת לא נוח לך, ואתה עושה דבר, כנראה שאנסו אותך לעשות את זה – סליחה, אילצו אותך לעשות את הדבר הזה.
עיסאווי פריג'
¶
אני עכשיו אומר לך, אנחנו כחברי כנסת – אני שואל אותך, גפני, שאלה מאוד חשובה. האם אנחנו, כמו שאמר חבר הכנסת טרכטנברג, שמאשרים תקציב, כשהלכה למעשה הכול יצא - -
עיסאווי פריג'
¶
- - איך ניראה בעיני הציבור? רואה החשבון שצריך מחר ללכת למס הכנסה ולעשות את הקומבינה בתקציב רטרו, איך הוא ינמק את זה? הסוגיה הזו, יש לה השלכות הרבה מעבר, הרבה מעבר לאישור תקציב, אחי.
עיסאווי פריג'
¶
זה אחד. הדבר השני שאנחנו צריכים לתת את הדעת עליו, הזמני הפך להיות קבוע. מ-2009 עד היום, עם האוכל בא התיאבון. היה דו-שנתי, עכשיו מותר לי, מר ביטחון, שיהיה שלוש שנים, שיהיה תלת-שנתי. טוב שהדברים חזרו בהם. זו סוגיה שנייה שצריכים להביע את הדעה עליה.
אי אפשר לתת יד לזמני שיהפוך קבוע בחוק-יסוד. אתה מדבר על תקציב. למדנו, תקציב עושים 12 חודשים. גפני, תלך עם המצפון, עם הראש.
אראל מרגלית
¶
הוא רוצה להתקבל לחברת היי-טק. גפני רוצה להתקבל לחברת היי-טק מובילה, וצריך לשפץ לו את הרזומה גם עם ליבה וגם עם ועדת הכספים.
חיים ילין
¶
כבוד היושב-ראש, אפילו בדיחות לא יוצאות לך היום, כנראה שמצבך, אצלנו בעוטף קוראים לזה שראש הממשלה שם לך קסאם על השולחן ואתה צריך להסתדר. אין מה לעשות עם החיים האלה. באותו רגע שהפוליטיקה נכנסת לניהול, וזה מה שקורה, ככה אתה נראה, כי אתה לא שלם עם כל מה שאתה צריך לנהל.
היו"ר משה גפני
¶
בוא לא ניסחף. אני אשיב תכף. עם כל הכבוד, יש פה סדרי עדיפויות. אי אפשר לעבור על החוק. בבקשה.
חיים ילין
¶
לגבי תקציב דו-שנתי, אני אומר לך את זה עכשיו. במקום – ואני מתחבר פה לכל חברי – במקום שיביאו תוספת תקציבית ל-1 חלקי 12 ב-2015, עכשיו תראה מה אתה גורם. לא אתה. ועדת הכספים, ראש הממשלה גורם. הרי התקציב לא יהיה עד נובמבר, נכון?
חיים ילין
¶
לא יהיה. בנובמבר, עד שכל התקציבים – תשאל את האוצר פה – יעברו למרכבה, ויתחילו לתת הרשאות תקציביות לשלטון המקומי שהוא המבצע ולכל המשרדים, נגמרה השנה, ואז אתה מכריח את כולם - -
חיים ילין
¶
להביא מנועי צמיחה. אתה יודע מה? הגדר, המכשול ששר הביטחון רוצה לעשות עכשיו בעוטף עזה, הוא לא יכול, אין לו כסף. אין לו כסף.
אראל מרגלית
¶
תנועות הנוער, אין להן כסף. הצפון, אין לו כסף. הרבה מאוד מהמקומות, אין להם כסף. מחקר ופיתוח לחקלאות, אין לו כסף. מחקר ופיתוח לתעשייה, אין לו כסף.
בצלאל סמוטריץ
¶
שוב עלה פה במסגרת הדיונים הקודמים איך הממשלה מתנהלת בהיעדר תקציב עד נובמבר, שזה בעצם - - -
אראל מרגלית
¶
הלו, הלו, לירושלמי לא מסבירים מי הרס את ירושלים ולא מסבירים מי בנה את ירושלים. אוקיי? הלו, אל תתפוס פה - - -
בצלאל סמוטריץ
¶
שוב, במסגרת הדיונים על התוכן, שאלנו את עצמנו איך הממשלה אמורה להתנהל בהיעדר תקציב עד נובמבר, והייתה כאן החשבת הכללית והבטיחה ש-1 חלקי 12 - - -
בצלאל סמוטריץ
¶
אפשר לסיים משפט? רק לסיים משפט. הייתה אמירה ברורה של החשבת הכללית, שה-1 חלקי 12 הוא מביצוע תקציב 2014 ולא מבסיס התקציב. אני העברתי לאדוני רשימה.
בצלאל סמוטריץ
¶
אני חושב שמן הראוי. אני אגב, בשונה מכל הדברים שנאמרו פה, חושב שאין שום בעיה להצביע על זה היום. לכולם היה ברור שזה הולך להגיע היום לדיון, זה עלה כאן בדיון הקודם באמת עם חבר הכנסת לוי.
באסל גטאס
¶
הרבה דברים, מהים. יש לי שאלה אליך, ואז הצעה לסדר. מאז אותו דיון, כבוד היושב-ראש, הראשוני והיחידי שהייתה בו החשבת הכללית, האם התקיימו בוועדת הכספים עוד דיונים בעניין?
באסל גטאס
¶
בנוסף לכך יש לי הערה אחת. לאחרונה יש ממש המצאות כלכליות ייחודיות לישראל. עושים דואופול של הגז, שהוא לא דואופול, שיש בו "דואופול מזווג", אני קורא לזה.
באסל גטאס
¶
תראה איזה מצב הכנסת נמצאת בו. שמו אותנו בניגוד עניינים. מצד אחד, אנחנו צריכים כמה שיותר זמן באמת בשביל לדון ולאשר את התקציב, כמה שאפשר יותר. מצד שני, ככל שאנחנו נלך בכיוון של יותר, אנחנו מאריכים את אורך החיים של מדינה ללא תקציב. כלומר, יש מצב בלתי אפשרי שהפתרון שלו היה להביא תקציב של חצי שנה ל-2015 ולגמור את העניין. קצת התאמצות של האוצר, היה אפשר להביא היום.
מאיר כהן
¶
אדוני היושב-ראש, כולם פה מתייחסים אליך בכזאת נחמדות ומשתתפים. אני לא משתתף בצערך, אני שמח שאתה מתייסר בכיסא שלך. אני באמת מבסוט שאתה מתייסר. אני רק לא מבין - - -
מאיר כהן
¶
אתה כמו איזה מפתח שוודי. אתה מתאם את עצמך לכל אחד. שנה שעברה ישבת פה, ירית בליסטראות - - -
מאיר כהן
¶
ישבת, ושמעתי אותך מדבר וכל כך הערכתי. וכן, הקשבתי ברוב קשב לכל מילה, אתה איש נבון, על כך שדברים נעשו במחשכים ובחוטפים. ואתה יושב כאן היום, ואתה פותח את הישיבה ואומר: אני מתנצל, אבל אתם יודעים, אין לי ברירה.
מאיר כהן
¶
- - לא מתחילים קייטנות כי אין להם תקציב בגלל ה-1 חלקי 12, ואין תקציב ל-2015. מרגלית הזכיר עוד - - -
מאיר כהן
¶
אתה יודע, עמותות המזון, אף אחד לא חושב עליהן. אני מציע אדוני, להביא את תקציב 2015, אני חוזר על ההצעה של חברי.
קארין אלהרר
¶
תודה, אדוני היושב-ראש, רק שאלה. אני פשוט לא מבינה מה התבהר למשרד האוצר אתמול בתשע בערב שלא היה ברור קודם.
היו"ר משה גפני
¶
לא להפריע לקארין אלהרר. אז מה השאלה? איזה שמש זרחה? מה הולך פה? אם אפשר לא להפריע לקארין אלהרר.
היו"ר משה גפני
¶
טוב. לפני שהיועצת המשפטית תשיב על מה ששאלו, אני מבקש להשיב על כמה דברים. עיסאווי, עכשיו אתה צריך להקשיב.
עיסאווי פריג'
¶
בא קולגה רואה חשבון, שאני גם רוצה שיגיד את דעתו למרות שהוא מהקואליציה, על התקציב בדיעבד.
היו"ר משה גפני
¶
אלי, טוב שבאת. עם כל הכבוד. עיסאווי, אבל עם כל הכבוד, אנחנו שנינו היינו באופוזיציה, עכשיו אני, מה לעשות, בקואליציה ואני מנהל את הישיבה.
היו"ר משה גפני
¶
אני מבקש להשיב. רבותי, שום דבר ממה שנעשה כאן בעניין הזה לא היה נסתר. אני, אולי בניגוד לאחרים – בניגוד לראשי ועדות אחרים מהקואליציה, אולי בניגוד לשרים בממשלה – הכול היה כאן על השולחן. אמרתי, לא הסתרתי דבר וחצי דבר.
אני ביקשתי מראשי סיעות האופוזיציה כאן בוועדה שנקיים דיון ביום שני ונקיים דיון על ההסתייגויות. ביקשו ממני לא להצביע באותו יום. הייתי יכול להצביע, פיליבסטר, אבל לא רציתי. רציתי שיתנהל מכובד.
הסכמתי שההצבעה תהיה למחרת. זאת הייתה דרישה של האופוזיציה וקיבלתי אותה והיה דיון על החוק, היה דיון על ההסתייגויות, היו כמה שאלות ששאלנו את משרד האוצר והוא לא נתן תשובות. הוא היה צריך לתת תשובות למחרת.
בערב קרא לי ראש הממשלה ואמר לי, מתקיים דיון ביני לבין שר האוצר, אני מבקש – שמעתי שאתה הולך להצביע – אני מבקש שלא תצביע, זה חוק של הממשלה. הוא ביקש שלא להצביע, אני לא אלך נגד ראש ממשלה בשעה שהוא אומר לי.
כאן בדיון עלו ההצעות האלה.
היו"ר משה גפני
¶
הוא לא אמר. אורלי, הוא לא אמר בדיוק. זאת הייתה ההערכה שלי. אחרי זה התחלנו לדבר כבר על התלת-שנתי, שאמרתי שאני מתנגד. את עמדתי הבעתי גם בגלוי וגם בשיחות אתו וגם בשיחות עם שר האוצר, שגם התנגד לתקציב התלת-שנתי. לא חשוב, הכול היה כאן על השולחן. לא באתי ואמרתי, תדעו, קרה משהו דרמטי. לא קרה שום דבר דרמטי.
אמרתי את הדבר הזה, הרגשתי לא נוח עם החברים באופוזיציה שהגעתי אתם לסיכום. אמרתי, לא תהיה הצבעה, תהיה הצבעה במועד אחר.
אמרתי את הכול, והתקיימו על העניין הזה דיונים, ודיונים קשים. המציאות הייתה שבא בפניי, אחרי שלא התקבלה ההצעה להצביע על תקציב 2015 – בלי חוק הסדרים, בלי כלום – ואחרי זה בנובמבר להביא 2016 עם חוק הסדרים, אחרי שלא התקבלה, ולא התקבלה בגלל שר האוצר, שר האוצר אמר: אני לא קבלן של תקציבים, אני רוצה עם התקציב להביא רפורמות – בדיור, בבנקאות, בכל מיני נושאים – הוא אמר לי את הדברים האלה.
הוא לא קיבל את עמדתי. עם כל הכבוד לעמדה שלי, שר האוצר הוא זה שמביא את העניין, זאת עמדתו, יכול להיות שהרפורמות יהיו רפורמות טובות שכולנו נשמח עליהן. לכן, לא הייתה הצבעה על תקציב 2015. הוא לא רצה תקציב תלת-שנתי, אבל הוא רצה תקציב דו-שנתי, שזה בעצם תקציב לחודש, חודש וחצי, שבמקביל הולכות יחד אתו רפורמות.
עיסאווי, תדע לך, לי הייתה התלבטות. מכיוון שאני גם נגד תקציב דו-שנתי ואני נגד כל מה שהתנהל פה, אנחנו נמצאים בבניין שצריך לקבוע סדרי עדיפויות. מה אתה מעדיף, האם אתה מעדיף ממשלה קודמת שיאיר לפיד הוא שר אוצר?
היו"ר משה גפני
¶
בסדר. אני מספר לך בארבע עיניים את ההתלבטות. או אתה מעדיף את המצב הזה הלא נעים, באמת לא נעים, עם שר אוצר בשם כחלון.
היו"ר משה גפני
¶
לא משנה. אי אפשר לעשות דברים בבניין הזה שאתה עושה בדיוק את מה שאתה רוצה. אין מציאות כזאת.
אני, לא נוח לי עם העניין הזה. לא רק שרואים את זה עלי, אלא אני אומר את זה. לא היה צריך להודיע לי אתמול בלילה, היה אפשר להודיע אתמול בצהרים, היה אפשר להודיע – אתה יודע, גם לא היה נוח לי, זה היה באמצע צום, בעצם בסוף הצום, היה לא נוח.
מנואל טרכטנברג
¶
לא. אדוני היושב-ראש, זה בדיוק ההבדל המהותי שנמצא כאן על השולחן. שר האוצר חייב לפעול על-פי החוק.
שגית אפיק
¶
אין ספק שמה שקורה כאן, לקבוע בשעה תשע בערב ישיבה על הצבעה על חוק לקריאה שנייה ושלישית לשעה עשר בבוקר למחרת, הוא דבר מאוד בעייתי.
שגית אפיק
¶
אתם לא צריכים את חוות הדעת שלי כדי לדעת שזה בעייתי וגם היושב-ראש לא צריך את חוות הדעת שלי בשביל זה.
שגית אפיק
¶
אני אתייחס. אני אתייחס, אני מבטיחה לך.
השאלה היא שאלה בסוף של סבירות. שאלה חברת הכנסת יעל גרמן האם פחות מ-24 שעות זה סביר. אני חושבת שצריך להסתכל על נסיבות מכלול העניין, ובמקרה הזה אני מודה שגם אני קיבלתי הודעה טלפונית מהיושב-ראש כשבע דקות לפני שקיבלתי את האס.אם.אס שבו הייתה ההודעה על הישיבה הזאת, ובשבע הדקות האלה אני התלבטתי ביני לביני מה הדבר הנכון לעשות. האם נכון לומר שאי אפשר לקיים את הישיבה היום ולבטל אותה, או שמא, כיוון שמדובר בהצעת חוק שהמועד הקיים בחוק היום הוא קבוע לעוד יומיים, לצורך של הממשלה להגיש את התקציב לכנסת הזאת, והוא מועד סמוך מאוד, ומדובר באמת בהצעה חשובה – לא בהצעת התקציב אומנם, אבל גם הצעה שקובעת תקציב דו-שנתי, גם הצעה שקובעת את המועדים – מדובר בהצעה שהיא חשובה. וחשבתי שזה יהיה - - -
שגית אפיק
¶
וחשבתי שזה יהיה נכון יותר לא להפיל את זה על הנושא הפרוצדורלי אלא לאפשר לכם להגיע לכאן ולהגיד את הטענות שלכם, מתוך ההנחה שיש עד יום רביעי במקרה ויימצא שזה לא נכון להצביע או שתרצו להכניס תיקונים נוספים.
שגית אפיק
¶
ושוב אני מתייחסת לשאלה של הסבירות. מתי צריך לפסול דיון כזה, אני חושבת כשההרגשה היא שבאמת מדובר בסוג של תרגיל שנועד לפגוע בכם, לפגוע בחברי הכנסת מהאופוזיציה, לפגוע בוועדה הזאת. אני לא הגעתי למסקנה שמדובר בתרגיל כזה ושצריך לפסול את הישיבה הזאת.
יחד עם זאת, אני כן מתחייבת לכם, ואני חושבת שדבר כזה לא קרה בשנים האחרונות, שקובעים ישיבה מהלילה לבוקר, ואני כן הסכמתי לזה באמת מפאת חשיבותה של הצעת החוק ומפאת המועדים שקבועים בחוק הקיים, חשבתי שזה נכון יותר שאתם תגיעו לכאן, תביעו את העמדות שלכם, גם מבחינה פרוצדורלית, גם מבחינה מהותית.
עפר שלח
¶
- - שאם היום יישמעו הטיעונים, וההצבעה תהיה ביום רביעי, מבחינתך זה עולה יותר נכון עם הסיטואציה המשפטית?
שגית אפיק
¶
אני רק רוצה לומר עוד עניין אחד. כיוון שבאמת זה עניין חריג וכיוון שגם העליתם את השאלה מה מידת ההתערבות שלנו כייעוץ שלנו בנושא הזה, אני באמת כן נותנת לכם את ההתחייבות שלי, שדבר כזה לא יחזור על עצמו.
עפר שלח
¶
יירשם בבקשה. עמדת היועצת המשפטית היא שאם אנחנו נדון היום ונצביע ביום רביעי, זה יספק את התהיות המשפטיות שיש לה לגבי הישיבה של היום.
היו"ר משה גפני
¶
בדיוק. ראש הממשלה גם הרים לי טלפון על התלת-שנתי, ואמרתי לו לא. שכחתם את זה. אני רוצה לראות אם שר האוצר הקודם היה מביא משהו שהוא רוצה, מישהו מכם היה אומר לו לא.
עפר שלח
¶
כשיש משהו שאני חשבתי שהוא לא לכבודה של הוועדה הזאת, אתה יודע בדיוק מה עשיתי. אתה יודע בדיוק מה עשיתי. וזה היה ראש ממשלה מהמפלגה שלי, לא מפלגה אחרת, שאני מחזיק אותו - - -
שגית אפיק
¶
הדבר הראשון, למעשה הבקשה המקורית שלך הייתה שיביאו את הצעת חוק ההתאמות, שהיא בעצם חקיקה רגילה שהגיעה במשך כל שנה לצדו של תיקון חוק-היסוד - -
שגית אפיק
¶
אתה ביקשת לכל הפחות לראות את הנוסח שלו, אבל ביקשת שזה יגיע לכאן וההצבעה תהיה משולבת, גם את הנוסח למיטב ידיעתי - - -
שגית אפיק
¶
ביקשת דיווח מטעם החשכ"לית על מנת שהיא תביא מניסיונה וממסקנותיה לאחר שהיא ניהלה תקציב מדינה במשך עשרה חודשים. אתה ביקשת שבתחילת שנת 2016 החשכ"לית תגיע לכאן, תדווח ותאמר את הסיכומים והמסקנות שלה מפעמיים תקציב שבו היא ניהלה 1 ל-12, פעם אחת שבעה חודשים, פעם אחת עשרה חודשים.
שגית אפיק
¶
אתה ביקשת ששר האוצר או הממשלה יגיעו לכאן בתחילת שנת 2016 וידווחו לוועדה לגבי החלטתה הסופית ביחס להוראת קבע, האם מעתה ואילך יהיה לנו תקציב חד-שנתי, דו-שנתי, ארבע-שנתי, וכולי.
שגית אפיק
¶
לאוצר. בין שנת בחירות לבין שנת תקציב רגילה. והדבר האחרון, החוק הקיים מדבר על התפזרות הכנסת לאחר 100 ימים בשנת בחירות אם לא עובר תקציב. אתה ביקשת לחזור למועד של 45 ימים כפי שהיה לפני הכנסת הקודמת, שבו נעשה התיקון הזה בוועדת חוקה, וטרם הוא נכנס לחיים, הוא כבר בעצם מתוקן עכשיו על-ידיכם בהוראת שעה.
היו"ר משה גפני
¶
אבל עם כל הכבוד, אני רוצה רגע להשלים את העניין הזה. מה שהיה מדובר בפעם הקודמת, בישיבה הקודמת, לגבי ארבעת הדברים שהעלתה היועצת המשפטית, שאת זה ביקשנו. לגבי הנושא של 45 ימים, אני רוצה להזכיר לכולם, חברת הכנסת אורלי לוי, שבממשלה הקודמת מה שקרה, היו 45 ימים בשנה שיש בחירות.
בא ראש המפלגה שלך, שר החוץ לשעבר, ואמר שצריך משילות, וכדי לעשות משילות, 45 יום - - -
אורלי לוי אבקסיס
¶
אל תגיד לי עכשיו, היושב-ראש שלך אמר כך או אחרת. אני אזכיר לך שוב פעם, כשאתה היית באופוזיציה - -
אורלי לוי אבקסיס
¶
מפאת כבודכם אני לא מצטטת. אני רוצה לשאול אותך שאלה פשוטה. גם לגבי המסגרת של 2014, למה אנחנו מתנהלים עם מינוס כמה מיליארדים.
היו"ר משה גפני
¶
אני מבקש לומר, וזאת הייתה השאלה שלנו לאוצר. מכיוון ששר החוץ רצה לעשות משילות, הוא אמר לא 45 יום אלא 100 ימים, אמרה היועצת המשפטית בישיבה הקודמת, שהתחלנו מה-100 ימים והגענו להרבה ימים נוספים. האם אפשר לחזור ל-45 יום, אפילו אם זה לא מעשי, כדי שנתחיל מ-45 יום? אגב, אני לא מבין מה הפגיעה בעניין הזה. מה הפגיעה בזה?
אורלי לוי אבקסיס
¶
מה שרלוונטי, רלוונטי. מה שפחות רלוונטי, פחות רלוונטי. אל תחליש את הטיעונים שלי מאיזושהי ציטטה מהיושב-ראש שלי, שהוא היה חלק מהקואליציה.
היו"ר משה גפני
¶
לא. איך נולד ה-100 ימים, אני רק אומר לחברי הוועדה, אני אומר לאוצר איך זה נולד. בבקשה.
יואל בריס
¶
אני אענה על ארבע השאלות בסדרן. לעניין חוק ההתאמות. מאותה סיבה שהדיון הזה התעכב, גם חוק ההתאמות, אי אפשר היה להפיץ אותו כתזכיר חוק. בזמן אמת אני דיווחתי על זה ליועצת המשפטית של הוועדה, ואף ביקשתי שהיא תעביר את זה גם ליושב-ראש. כשהייתה אי בהירות לעניין מתכונת הדברים, לא היה מקום להביא את חוק ההתאמות.
יואל בריס
¶
חוק ההתאמות, בזמן אמת, מאותה סיבה שהדיון היום בוועדה התעכב, גם חוק ההתאמות התעכב כי חוק ההתאמות צריך להתייחס להתאמות בחקיקות השונות, בשים לב למתכונת של החוק שיוגש. כשהייתה אי בהירות מסוימת לעניין מתכונת התקציב, התקשרתי ליועצת המשפטית של הוועדה ועדכנתי אותה שבשל כך אנחנו גם מתעכבים בחוק ההתאמות.
כרגע, כמו שהשתחרר הדיון לוועדה הזאת, אנחנו גם מוכנים עם נוסח של תזכיר החוק לעניין חוק ההתאמות, שכעת אנחנו יודעים שהוא מתייחס לשנים 2015 ו-2016.
יואל בריס
¶
לא. חוק ההתאמות, בכל מיני דברי חקיקה שונים יש התייחסות לתקציב המדינה. הבאתי את הדוגמה, למשל בחוק ביטוח בריאות כתוב שמדי שנה תעביר מתוך התקציב. אז כדי להבהיר שגם בתקציב דו-שנתי, מדי שנה הוא לא פעם בשנתיים אלא באמת נשאר מדי שנה, יש התאמות בכל מיני.
יואל בריס
¶
אני בכל זאת אבקש לענות לפי הסדר. הנושא השני הוא קשור ויונק. ביקש אדוני שבתחילת שנת 2016 תהיה סקירה של החשבת הכללית - -
יואל בריס
¶
- - לעניין ביצוע תקציב המשכי, בשים לב לכך שהשנה שברנו את השיא מבחינת משך התקופה של תקציב המשכי. הדבר הזה הופיע - - -
יואל בריס
¶
התשובה היא שכבר בתזכיר החוק שאנחנו נפיץ תופיע התייחסות. יש לנו נוסח שהציעה היועצת המשפטית של הוועדה. יש שני עניינים קטנטנים שהחשבת הכללית מבקשת לשנות למול הנוסח שהציעה היועצת המשפטית של הוועדה.
הדבר הראשון הוא מבחינה חשבונאית ומבחינת המחשוב, המועד שבו סוגרים את המחשבים בתקציב 2015 הוא ב-31 בינואר. וכיוון שכך, 30 יום מתחילת שנה, יוצא שהיא תצטרך לעשות את שני הדברים האלה בימים עוקבים, ולכן היא מבקשת שזה יהיה 45 ימים מתחילת השנה, שהיא תגיע לוועדת הכספים, כדי שהיא תוכל קודם לעשות את הסגירה מבחינה חשבונאית, חשבית וגם מבחינת המחשוב בסוף חודש ינואר, ואז היא תיערך ותגיע לכאן שבועיים אחר כך.
והעניין שהוא ניואנס לשוני, החשבת הכללית מדווחת כמובן לממשלה, היא תיתן סקירה לוועדת הכספים. זה פשוט עניין לשוני.
היו"ר משה גפני
¶
אני לא מרגיש. אגב, אני איש שלא מתרגש ממה שמבזים אותי, אבל צריך שיהיה כבוד גם לוועדה. אני לא אומר לך, אני סתם עכשיו מדבר אתך אבל זה לא אתה. דיווח.
שגית אפיק
¶
כיוון שזה נכנס לנוסח שלך אני אקריא את מה שאני הצעתי לכם, תגיד מה אתם רוצים לתקן. אני משנה את ה-30 ימים שאצלי כתוב ל-45.
שגית אפיק
¶
אני קוראת מאצלי. זה נוסח שהצעתי בהתאם לבקשות הוועדה לגבי דיווח החשכ"לית. זה ייכנס לתזכיר חוק ההתאמות, זה לא יהיה כאן בהצבעות אבל אני מקריאה את זה כדי שתראו את זה, אפשר יהיה אחרי זה להפיץ לכם את זה, אם תרצו.
שגית אפיק
¶
אני אקריא את הנוסח שלי, הוא יגיד את התיקונים שהוא רוצה על הנוסח הזה. אני כתבתי "בתוך 30 ימים", בקשה ראשונה זה "בתוך 45 ימים".
"בתוך 45 ימים מתחילת שנת הכספים 2016 ידווח החשב הכללי במשרד האוצר לוועדת הכספים של הכנסת על המלצותיו ומסקנותיו לגבי ניהול הוצאות הממשלה כאשר לא התקבל חוק תקציב לפני תחילתה של שנת הכספים, בשים לב לניסיון והידע בניהול ההוצאות כאמור במהלך שנות הכספים 2013 ו-2015", שתי שנים שבהן היא ניהלה תקציב 1 ל-12, ב-2013 שנת בחירות שבעה חודשים, 2015 עשרה חודשים.
אורלי לוי אבקסיס
¶
אנחנו לא נעבור הלאה עד שלא תיתנו תשובה. לפי איזה 12 חודשים? 1 חלקי 12 לפי איזה תקציב?
אורלי לוי אבקסיס
¶
אז למה היא לא העבירה? אז בואו נעצור את זה עד שיעבירו לנו תשובה. אדוני היושב-ראש, אי אפשר להתעלם מזה.
יואל בריס
¶
שנייה. אדוני שאל שתי שאלות שנוגעות להסדר הקבע של התקציב. אני רוצה להזכיר שכבר בדברי ההסבר להצעת החוק - - -
יואל בריס
¶
לגבי הסדר הקבע שאל היושב-ראש, חבר הכנסת גפני, שתי שאלות. האחת, הוא רצה שיהיה דיווח לוועדה האם חוזרים למתכונת של תקציב חד-שנתי, האם עוברים למתכונת של תקציב דו-שנתי, או שמא עוברים למתכונת שבה פעמים התקציב הוא חד-שנתי ופעמים דו-שנתי. זו השאלה הראשונה.
והשאלה השנייה הייתה האם בדרך קבע, מספר הימים במצב שבו כנסת נבחרת תוך כדי תקציב המשכי, מספר הימים שיש לממשלה שקמה להגיש את התקציב, האם הוא יהיה 45 ימים או 100 ימים. אלה שתי השאלות ששאל היושב-ראש.
אורלי לוי אבקסיס
¶
יואל, לפי איזה תקציב אנחנו עובדים עכשיו חלקי 12? אני לא אוותר עד שאני אקבל תשובה.
אורלי לוי אבקסיס
¶
אבל זה לא לפי אותה מסגרת תקציב. תשאלו אותו, הוא לא סתם לא עונה. הוא לא סתם לא עונה.
יואל בריס
¶
בדברי ההסבר, אמרתי. דברי ההסבר להצעת החוק מפנים לכך שהוטל על שר האוצר ושרת המשפטים להגיש הצעה לגבי השאלה מתי התקציב הוא חד-שנתי ומתי הוא דו-שנתי, וגם לגבי המועדים שנגזרים מכך, בדגש על המצב הייחודי שבו ממשלה נבחרת – כנסת נבחרת, ליתר דיוק – במצב שבו אין תקציב, בתוך שנה שבה - - -
אורלי לוי אבקסיס
¶
אם בדברי ההסבר זה לא מחייב אף אחד – בוא נאמר את הדברים, בוא לא נבלבל פה את החברים, לפחות את חברי הכנסת החדשים.
היו"ר משה גפני
¶
אורלי, אבל מה את רוצה ממנו? הוא נותן את התשובות המקצועיות של משרד האוצר. את יכולה לפנות לשר האוצר, לא אליו.
היו"ר משה גפני
¶
לא, לא, אני מבקש לא לענות. אני מבקש לענות רק על השאלות האלה. עם כל הכבוד. יש לי עוד אלף שאלות. זה השאלות היחידות שיש?
יואל בריס
¶
מכיוון שכך, אין גם התנגדות שיהיה עיגון להתחייבות הזאת שהופיעה בדברי ההסבר, כחלק מהחוק. בסך הכול מעלים את ההתחייבות של הממשלה בדברי ההסבר אל החוק.
יש כאן להקשר הזה שני עניינים. אחד אני אגיד עכשיו, אחד אני אשאיר לאגף התקציבים בעוד רגע. האחד, להבנתי יותר נכון שהדיווח לוועדה יהיה של הממשלה ולא של שר האוצר. היה לנו את זה גם בפעם הקודמת שהוטל על שר האוצר לדווח בשאלה האם לעבור לחד-שנתי או דו-שנתי, שהממשלה הזדעקה מה שר האוצר מדווח לכנסת, הוא צריך קודם להגיע אלינו, יש את עיקרון הקולגיאליות שבין שרי הממשלה. ולכן אני מציע שהפעם הדיווח יהיה של הממשלה.
יואל בריס
¶
לא. הממשלה היא לא אמורפית. זה אומר שתהיה החלטת ממשלה שתובא אל הוועדה. יש דברים כאלה, ואז בוודאי מזכיר הממשלה הוא זה שמוסר את ההודעה הפורמלית ואז כמובן מזמנים את הנציגים, הדרג הפוליטי או הדרג הפקידותי, ואנחנו משלימים ומבארים את הדבר.
הנקודה השנייה, היא נוגעת למועד שבו יהיה הדיווח הזה בוועדה, ולעניין הזה עוד רגע אני אעביר את השרביט ברשותכם לאגף התקציבים.
יואל בריס
¶
הממשלה יכולה לדווח, ודאי שהיא יכולה לדווח לפני הוועדה ולהביא את החלטתה. הרי בסוף ההחלטה - - -
אראל מרגלית
¶
רק רגע. יואל, היועצת המשפטית יכולה לסכם לנו את הדברים המאוד מלומדים שאמרת. אנחנו ירושלמים.
שגית אפיק
¶
הבקשה של הוועדה הייתה שבתוך 30 ימים מתחילת שנת הכספים 2016 ידווח שר האוצר על ההחלטה האם יש תוכנית ללכת לתקציב דו-שנתי באופן קבוע או לתקציב חד-שנתי, ועל כל ההסתברויות שבין זה לבין זה.
הם מבקשים למעשה שני דברים. הדבר האחד, הם מבקשים שלא יהיה זה שר האוצר שידווח לוועדה - -
יואל בריס
¶
שר האוצר בשם הממשלה, אפשר. אני רוצה להזכיר שגם החלטת הממשלה מטילה – בגלל שמדובר בעניין חוקתי, הממשלה הטילה את זה על שני שרים. לא אכפת לי ששר האוצר ייקח את הבכורה כמובן בעניין הזה.
יואל בריס
¶
לעניין הזמן, עוד שנייה אני אעביר את השרביט לאגף התקציבים. הנקודה האחרונה שהעלה אדוני זה השאלה של החזרה דרך קבע מ-100 ימים ל-45 ימים.
בעניין הזה, כפי שאדוני יודע, עמדתו של שר האוצר היא שאין לו התנגדות לחזור ל-45 ימים. אני חייב מייד להגיד, זה לא משהו שהבאנו בהצעת החוק המקורית, זה לא משהו שהיה עליו דיון בממשלה, אבל אדוני ביקש לדעת מהי עמדתו של שר האוצר, וזוהי עמדתו.
איתי טמקין
¶
איתי טמקין, אגף תקציבים. אני חוזר ברשותכם לעניין שעלה פה קודם, הדיווח אם עוברים כהוראת קבע לתקציב דו-שנתי או לתקציב חד-שנתי.
מהוועדה עלתה דרישה שהדיווח הזה יתבצע 30 ימים לאחר תחילת שנת הכספים 2016. אנחנו רוצים לצאת יחד עם משרד המשפטים, כמו שהחלטת הממשלה בעצם החליטה, לעבודה מעמיקה בנושא.
בעולם חלו בשנים האחרונות תמורות די גדולות בנושא הזה. כל המדינות המתקדמות עדיין אומנם מאשרות תקציב שנתי בכנסת, אבל הן כן עוברות לנושא שנקרא בשפה המקצועית "מסגרות תקציב לטווח הבינוני".
איתי טמקין
¶
אנחנו כן רוצים לבדוק את הנושא לעומק ולכן אנחנו חושבים שמסגרת הזמן שהוועדה ביקשה, שזה עד סוף החודש הראשון, לא תספיק, ובגלל שאנחנו רוצים להביא עבודה מעמיקה אחרי שבחנו את כל האספקטים של הסיפור הזה, אנחנו רוצים לבקש מהוועדה שתאפשר לנו להגיש את המסקנות האלה בתחילת המחצית השנייה, כלומר עד ה-30 ביוני להביא את המסקנות לוועדה.
איתי טמקין
¶
רק חשוב לי להבהיר. מדובר בהמלצת הממשלה האם לעבור להסדר קבע בנושא או לא להסדר קבע בנושא. לא מדובר בהחלטה עצמה האם לעבור.
יואל בריס
¶
כמו שאמרתי. עמדת שר האוצר היא שאין התנגדות לחזור ל-45 יום, אבל זו לא עמדת ממשלה שאני יכול להגיד שזו עמדת הממשלה כיוון שלא היה דיון בממשלה על העניין הזה. שר האוצר מסר שלעמדתו אין התנגדות לחזור ל-45 יום.
היו"ר משה גפני
¶
אורלי, תעשי לי טובה, ריבונו של עולם. אני לא כדור משחק של אף אחד, עם כל הכבוד. אני לא יכול לקבל טלפונים כל רגע ממישהו אחר בממשלה. אני לא הולך לשנות עכשיו שום דבר. אני הולך להצביע על החוק כמות שהוא.
יש פה הסתייגויות. יש הסתייגויות על 45 יום, יש הסתייגויות על הנושא של מועד הדיווח, יש הרבה הסתייגויות בעניין הזה.
אני הולך להצביע על החוק עד הדיון במליאה, שזה יכול להיות מתי שזה יהיה. תבואו עם החלטה של ממשלה. אתם לא יכולים להעמיד אותי במצב הזה, אני עוד פעם אהיה בין ראש הממשלה לבין שר האוצר, בין משרד האוצר לבין משרד המשפטים. אני לא יכול, אי אפשר ככה לנהל את הדיון הזה.
תבואו עם תשובה. שר האוצר כך, והממשלה אחרת. מה אתם רוצים שאני אעשה? אני נציג הקואליציה, מה אתם רוצים שאני אעשה, תגידו.
מנואל טרכטנברג
¶
תראו, אני רוצה להגיד פה, אני נדהמתי ממה ששמעתי כאן, ואני רוצה להסביר למה, ואתם מכירים אותי מספיק כדי לדעת שאני נדהם מדברים שהם באמת יוצאי דופן.
אני סברתי שהדיון הוא האם להצביע על הוראת שעה שמאפשרת לממשלה להגיש תוכנית חד-שנתי ל-2016 ותוכנית בדיעבד ל-2015, כדבר יוצא דופן, לא תקין, שבשום מדינה בעולם, בשום מדינה בעולם לא קורה דבר כזה.
זה מספיק גרוע, אלא מה? עכשיו גיליתי שמה שקורה זה משהו אחר. מה שכתוב כאן, אדוני היושב-ראש, זה פתח להסדר קבע על עניין שהוא פסול במהותו ומכניסים את זה בדלת האחורית.
אני רוצה להגיד לך בצורה מאוד ברורה. תראה, אנחנו כנראה נפסיד בהצבעה על התקציב ה"סו קולד" דו-שנתי שהוא חד-שנתי, ובדיעבד. אבל, לא יכול להיות שאתה תיתן יד לכך שיכניסו לך בדלת האחורית את האפשרות להפוך את האנומליה הזאת להסדר קבע.
על מנת שבכלל יהיה משהו סביר, צריך להגיד – אוקיי, הפעם אתם לא בסדר, זה לא צריך להיות אבל אתם תצביעו בעד ואנחנו נפסיד. אבל סוגרים את האפשרות הזאת לתמיד. אם הממשלה רוצה בעתיד לעשות עבודה - -
מנואל טרכטנברג
¶
- - לעשות עבודת מחקר על האפשרות לעשות – אתם מתבלבלים – תכנון רב-שנתי, תכנון רב-שנתי אפשר לעשות וצריך לעשות. תקציב שנתי לא נוגע לתכנון.
זהבה גלאון
¶
אדוני, אני רוצה ברשותך שתי הערות קצרות. הדיון בפעם הקודמת וגם הפעם – הגעתי מעט באיחור – חשבתי שהוא נסוב על אישור תקציב 2015 שאנחנו לא מרוצים שעושים אותו בהליך מהיר, ותהיה התארגנות בצורה דמוקרטית תקינה לגבי הליך 2016.
אני מתחברת לדברים של פרופ' חבר הכנסת טרכטנברג. מה שקרה כאן כרגע, קוראים לזה חוצפה. לא, זה שיא החוצפה, אדוני. זה שיא החוצפה. זה פשוט זלזול בוועדה. אני רוצה לומר, זה זלזול ביושב-ראש הוועדה, אני אומרת את זה מתוך הגנה על כבודו, אני לא אומרת את זה בציניות.
תראה, בעצם מדברים אתנו עכשיו על הוראת קבע. על מה אנחנו מדברים, על התאמות להוראת קבע לדו-שנתי או חד-שנתי.
אנחנו בכלל בדיון הקודם דיברנו על 30 ימים. אומרת היועצת המשפטית – אפשר לדבר על 45 ימים נניח. עכשיו, בכלל השיטה הזאת שבאים נציגי הממשלה וצד אחד אומר: השר הוא האיש הטוב, אז השר, ממש אין לו בעיה שזה יהיה 45 ימים. אבל הממשלה, בכל זאת יש ממשלה, הממשלה רוצה החלטת ממשלה. היא גם לא שולחת את השר לעמוד בקו האש ולספוג את הביקורת.
אז מציבים משקולות, שתי משקולות מבקשים. האחת אומרת החלטת ממשלה ולא שר שמדווח, או שנסכים שהממשלה תשלח את שר האוצר אחרי שהממשלה תחליט - -
זהבה גלאון
¶
והדבר השני – תראו, אנחנו הרי מתכווננים לתהליך קבע של תקציב דו-שנתי, אז תנו לנו לעשות מחקר משווה.
קוראים לזה משקולות. זה שיא החוצפה, אדוני. לא ראיתי ממשלה שמתנהגת בצורה כזאת. כבר חשבתי שראיתי הכול, מתברר שלא ראיתי הכול.
אתה רצית להכריז על הפסקה, אדוני.
זהבה גלאון
¶
אני מציעה שההפסקה תהיה לשני צרכים, ברשותך, if I may. אחד, אנחנו באופוזיציה רצינו – לא יודעת למה אראל רצה, אבל בטח ללא סיבה - - -
אראל מרגלית
¶
זה מה שנקרא – I kill everybody for two peso, you're my friend, I kill you for nothing.
היו"ר משה גפני
¶
הבנתי. אני נעתר לבקשתך רק בחלק הראשון. החלק הראשון, אראל ביקש התייעצות של האופוזיציה ואני מכבד את זה, אני בינתיים אעשה עוד טלפונים.
אני לא מתכוון לטפל בצד השני של מה שביקשת. נגמר, מבחינתי.
היו"ר משה גפני
¶
לא נשבר לי. נגמר הסיפור. אני מתנהל פה כבר שבועות ארוכים בדרך שאני מתנהל, אני מוכן לספוג את זה. לא סופג יותר. יש הצבעות. שיצביעו, ידברו במליאה, יגידו מה שרוצים.
היו"ר משה גפני
¶
מבחינתי, נגמר הסיפור. אני רוצה לגמור את זה היום מכיוון שאני חושב שאחרת אנחנו גם מתבזים עם חוק-יסוד. לא רוצה את זה.
היו"ר משה גפני
¶
אז לי הייתה עמדה, הבעתי אותה בישיבות הקודמות, אמרתי אותה גם בחדרים סגורים – גם עם ראש הממשלה, גם עם שר האוצר, גם עם אחרים – הבעתי את דעתי. היועצת המשפטית אמרה את דעתה. אמרתי את זה כמוה.
אלה התשובות, עם זה אני חי. יש לי עכשיו אפשרות לעזוב את הקואליציה. אין לי תוכנית בשבוע הקרוב. אין לי תוכנית כזאת. הפסקה חמש דקות.
אורלי לוי אבקסיס
¶
ואם שמת לב, אדוני היושב-ראש, ביולי הם רק רוצים להגיש לך את הדיווח כשנתחיל לדבר על התקציב הבא, על התקציב של 2017.
אורלי לוי אבקסיס
¶
- - ויש הכלל הפיסקלי, והם רוצים שהכלל הפיסקלי יעבור על חוק-יסוד, וחוק-יסוד פה אמור לגבור, אדוני היושב-ראש. ולכן אנחנו צריכים לעשות את העצירה הזו, ללכת ליועץ המשפטי לכנסת ולשאול אותו איזה חוק גובר, חוק משק המדינה שזה 1 חלקי 12 מבסיס התקציב של 2014, או הכלל הפיסקלי שהוא בכלל לא חוק-יסוד.
אראל מרגלית
¶
כבוד היושב-ראש, אנחנו חברי האופוזיציה פה התייעצנו ויש לנו כמה שאלות לגבי החוקיות של חלק מהדברים שמועלים.
דבר ראשון, חברת הכנסת אורלי לוי דיברה על בסיס התקציב של 1 חלקי 12, היא רוצה לקבל על זה תשובה מכיוון שהדבר הזה הוא בבסיס ההצבעה.
אראל מרגלית
¶
הדבר השני זה הדבר המאוד מאוד בעייתי שמר טמקין העלה ושחברי חבר הכנסת מנו טרכטנברג העלה, וזאת העובדה שאנחנו הבנו שמה שהממשלה מבקשת – ועם זה היה לנו ויכוח; היה לנו ויכוח אם אנחנו רוצים לשחרר את התקציב של 2015 תוך 30 יום ולהתדיין ב-100 יום או 175 יום או 150 לגבי התקציב של 2016 – או לכרוך את שניהם ביחד.
אז אנחנו ביקשנו לא לכרוך את שניהם ביחד, וידענו שיש לנו על זה ויכוח. מה שלא ידענו שיש עליו ויכוח זה העובדה שאתם מכניסים פה בהערות - -
אראל מרגלית
¶
- - בדברי הסבר, כדרך אגב, את הזכות שלכם לבוא כל שנה עם תקציב דו-שנתי, ויתרה מכך, לקחת שישה חודשים כדי לחשוב על זה אם זה מה שאתם רוצים.
זה לא דבר שהיה בכלל בקלפים, כמו שאומרים, זה לא דבר שדובר פה וזה דבר שמשנה את כל המתווה שעליו אתם ביקשתם אישור מיוחד לעבוד, ועל זה היה לנו את הוויכוח.
וזה ויכוח חדש וזה נושא חדש, ועל זה אנחנו רוצים שהיועצת המשפטית תגיד לנו מאיפה הדבר הזה בא ולמה אנחנו צריכים למצוא את עצמנו בתוך דברי הסבר של הדבר הזה, שזה בכלל לא הדיון המרכזי וזה לא החוק שעליו חשבנו שאנחנו דנים.
זהבה גלאון
¶
לפני כן, עוד תוספת רק לדברים של אראל. אדוני, כל מה שמופיע כאן בדברי ההסבר, אנחנו מבקשים להתייחס לזה כהסתייגויות.
זהבה גלאון
¶
אנחנו מבקשים שזה יהיה בהסתייגויות, אנחנו מבקשים לנמק כל הסתייגות, אדוני. אני מבקשת להירשם ראשונה להנמקות ויש לנו פה כל חברי האופוזיציה שמבקשים להירשם להנמקות של ההסתייגויות.
זהבה גלאון
¶
תרשה לי רגע, רק עוד משפט, אדוני. יש לי כאן את ההסתייגויות שהגשתי בפעם הקודמת, נימקנו אותן בפעם הקודמת, כל אחד מחברי וחברותי עשה את זה.
משתנים כללי המשחק. ולפיכך, אנחנו מבקשים להתאים את ההסתייגויות שלנו לכללי המשחק החדשים.
זהבה גלאון
¶
לא, לא בסוף. אנחנו רוצים על כל הערה שהיועצת המשפטית עכשיו תקרא, אנחנו מבקשים על כל הערה כזו להסתייג, יש לנו מה להגיד. אני יודעת, אדוני, שחברת הכנסת אורלי לוי, יש לה מה להגיד על הכלל הפיסקלי, מה גובר, הוראת שעה, חוק-יסוד או כלל פיסקלי.
אורלי לוי אבקסיס
¶
בדיוק. ולכן אנחנו צריכים את הייעוץ המשפטי, גם את ההתייחסות של היועץ המשפטי של שר האוצר - -
שגית אפיק
¶
"לפני סעיף 1" – קבוצת מרצ, קבוצת הרשימה המשותפת, קבוצת המחנה הציוני, קבוצת יש עתיד וקבוצת ישראל ביתנו.
"לפני הסעיף יבוא
¶
"מטרה
1א.
מטרתו של חוק זה היא לאפשר לראש הממשלה לבצר את המשך שלטונו על חשבון טובת הציבור ובניגוד לעקרונות הדמוקרטיה והחוק הקיים.""
זהבה גלאון
¶
לא, נימקנו פעם קודמת.
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של קבוצת סיעת מרצ, קבוצת סיעת הרשימה המשותפת, קבוצת סיעת המחנה הציוני, קבוצת סיעת יש עתיד וקבוצת סיעת ישראל ביתנו לפני סעיף 1 לא נתקבלה.
קבוצת יש עתיד מציעה
¶
"לפני הסעיף יבוא: "מטרה
1א.
מטרת חוק זה היא לאשר את הצעת חוק התקציב בהתאם להצעת התקציב לשנת הכספים 2015 שהכין שר האוצר לשעבר יאיר לפיד." "
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות, ירים את ידו? מי נגד?
הצבעה
בעד – 6
נגד – 9
נמנעים – אין
ההסתייגות של קבוצת יש עתיד לפני סעיף 1 לא נתקבלה.
ליאת קרפטי
¶
(קוראת בשמות חברי הכנסת)
משה גפני - נגד
מיקי זוהר - נגד
אורן חזן - נגד
דוד ביטן - נגד (במקום חה"כ נאוה בוקר)
נורית קורן - נגד
רחל עזריה - נגד
אלי כהן - נגד
בצלאל סמוטריץ - נגד
יצחק וקנין - נגד
ליאת קרפטי
¶
(קוראת בשמות חברי הכנסת)
אראל מרגלית - בעד
מנואל טרכטנברג - בעד
מיכל בירן - בעד (במקום חה"כ מיקי רוזנטל)
אחמד טיבי - אינו נוכח
באסל גטאס - בעד
עפר שלח - בעד (במקום חה"כ מיקי לוי)
אורלי לוי אבקסיס - בעד
זהבה גלאון - בעד
שגית אפיק
¶
"ב. לפני הסעיף יבוא: "מטרה
1א.
מטרת חוק זה היא לאשר את הצעת חוק התקציב לשנת הכספים 2015 כפי שהונחה על שולחן הכנסת התשע-עשרה לאחר שאושרה בממשלה ה-33 בתמיכת ראש הממשלה מר בנימין נתניהו." "
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות, ירים את ידו? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
הסתייגות לחלופין ב' של קבוצת סיעת יש עתיד לפני סעיף 1 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
האופוזיציה מבקשת: "לסעיף 1
קבוצת מרצ, קבוצת הרשימה המשותפת, קבוצת המחנה הציוני, קבוצת יש עתיד וקבוצת ישראל ביתנו מציעות:
במקום "2016" יבוא "2015".
אורלי לוי אבקסיס
¶
אולי עורך-איל דין זנדברג ייתן לנו חוות דעת מה גובר, חוק-יסוד או הכלל הפיסקלי?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של קבוצת סיעת מרצ, קבוצת סיעת הרשימה המשותפת, קבוצת סיעת המחנה הציוני, קבוצת סיעת יש עתיד וקבוצת סיעת ישראל ביתנו לסעיף 1 לא נתקבלה.
אורלי לוי אבקסיס
¶
יש פה יועץ משפטי ממשרד המשפטים, שייתן את חוות דעתו מה גובר, חוק-יסוד או הכלל הפיסקלי. במדינה מתוקנת, מדינת חוק, מה גובר, חוק-יסוד: תקציב המדינה או הכלל הפיסקלי.
אורלי לוי אבקסיס
¶
אני שואלת את עורך-דין איל ממשרד המשפטים, שאחראי על הנושאים האלה מטעם משרד המשפטים. תן לנו תשובה, כן או לא, כי אני הולכת ליועץ המשפטי לכנסת, ואתה תצטרך לתת לו גם כן תשובה. ויכול להיות שכל הדיון פה יהיה מיותר אם נקבל תשובה אחרת.
אדוני עורך-דין איל, מה גובר, חוק-יסוד: משק המדינה או הכלל הפיסקלי? אני באה מתחום המשפטים, אני יודעת שחוק-יסוד גובר, אלא אם כן תגיד לי שבמקרה הנ"ל אני טועה.
השקט הזה, יש לי תחושה שהוא מסמן לי שאני צודקת. אלא אם כן תבוא, תאמר לפרוטוקול ולאמצעי התקשורת שאני טועה.
היו"ר משה גפני
¶
אני מביא להצבעה את שם החוק ואת סעיף 1 לחוק. מי בעד אישור הסעיף והשם, כפי שמופיע בחוק? מי בעד?
שגית אפיק
¶
האופוזיציה מציעה: לסעיף 2
קבוצת מרצ, קבוצת הרשימה המשותפת, קבוצת המחנה הציוני, קבוצת יש עתיד וקבוצת ישראל ביתנו מציעות:
"בפסקה (2)(א), בסופה יבוא "ואחרי "(בחוק-יסוד זה – התקציב הדו-שנתי)" יבוא "ובלבד שהממשלה לא תניח עוד הצעת חוק לתקציב דו-שנתי"".
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד קבלת ההסתייגות?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של קבוצת סיעת מרצ, קבוצת סיעת הרשימה המשותפת, קבוצת סיעת המחנה הציוני, קבוצת סיעת יש עתיד וקבוצת סיעת ישראל ביתנו לסעיף 2 לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד אישור ההסתייגות? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של קבוצת סיעת מרצ, קבוצת סיעת הרשימה המשותפת, קבוצת סיעת המחנה הציוני, קבוצת סיעת יש עתיד וקבוצת סיעת ישראל ביתנו לסעיף 2 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
"לחלופין: בפסקה (2)(ב), בפסקה (4ב) המוצעת, בסופה יבוא "ובלבד שהממשלה תודיע לכנסת כי אין בכוונתה להניח עוד הצעת חוק לתקציב דו-שנתי". "
היו"ר משה גפני
¶
מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות לחלופין של קבוצת סיעת מרצ, קבוצת סיעת הרשימה המשותפת, קבוצת סיעת המחנה הציוני, קבוצת סיעת יש עתיד וקבוצת סיעת ישראל ביתנו לסעיף 2 לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
חבר הכנסת גטאס, אני אתן לך הצבעה שמית. קודם נספור, נראה אם יש בעיה, ותחליט בבקשה. אני לא חייב לתת לך.
באסל גטאס
¶
מי סופר?
הצבעה
בעד – 8
נגד – 9
נמנעים – אין
ההסתייגות של קבוצת סיעת מרצ, קבוצת סיעת הרשימה המשותפת, קבוצת סיעת המחנה הציוני, קבוצת סיעת יש עתיד וקבוצת סיעת ישראל ביתנו לסעיף 2 לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
יש עכשיו הסתייגות של יש עתיד. יש עתיד לבד, שלא הצטרפו אליהם. יש כמה הסתייגויות של יש עתיד, שבדיון של ההסתייגויות לא הצטרפו הסיעות האחרות. אני מבקש שישימו לב לעניין הזה, זה הכול, אם מצביעים בעד או נגד. בבקשה.
שגית אפיק
¶
"בפסקה (2)(ב), בפסקה (4ב) המוצעת, במקום הקטע החל במילים "הדו-שנתי וכן את תכנית התקציב" ועד המילים "מאותן שנים" יבוא "בהתאם להצעת התקציב לשנת הכספים 2015 שהכין שר האוצר לשעבר יאיר לפיד"."
שגית אפיק
¶
אני קוראת מהכחול: "(4ב) תכנית התקציב הרב-שנתית שתניח הממשלה על שולחן הכנסת לגבי השנים 2015 ו-2016 תכלול את הצעת חוק התקציב הדו-שנתי וכן את תכנית התקציב לשנים 2017 ו-2018; הצעת חוק התקציב לכל אחת מהשנים 2017 ו-2018, שתגיש הממשלה לכנסת, תתבסס על תכנית התקציב האמורה לכל אחת מאותן שנים";"
יש עתיד מבקשים
¶
"במקום הקטע החל במלים "הדו-שנתי וכן את תכנית התקציב" ועד המילים "מאותן שנים" יבוא "בהתאם להצעת התקציב לשנת הכספים 2015 שהכין שר האוצר לשעבר יאיר לפיד"."
היו"ר משה גפני
¶
לא, הם הגישו את זה לבד, לא הצטרפו אליהם. אבל אפשר להצביע כל אחד לפי מצפונו. מי בעד ההסתייגות? יצאה לי איזה בדיחה היום.
אראל מרגלית
¶
כבוד היושב-ראש, אבל אם אתה מציע את זה – כי עד עכשיו זה לא היה על-פי מצפון, זה היה לפי קואליציה-אופוזיציה – אני מציע שבואו נעשה את ההסדר הזה. שגם בקואליציה - - -
היו"ר משה גפני
¶
גבירותי ורבותי, מי בעד ההסתייגות של יש עתיד, ירים את ידו. מי נגדה?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 2 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
"לחלופין: בפסקה (2)(ב), בפסקה (4ב) המוצעת, במקום הקטע החל במילים "הדו-שנתי וכן את תכנית התקציב" ועד המילים "מאותן שנים" יבוא "בהתאם לתקציב החברתי שאישרה הממשלה ה-33 טרם הבחירות לכנסת העשרים"."
היו"ר משה גפני
¶
מי נגד?
הצבעה
בעד – 2
נגד – 9
נמנעים – אין
ההסתייגות לחלופין של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 2 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
הסתייגות של יש עתיד: "בפסקה (2)(ב), בפסקה (4ב) המוצעת, במקום הקטע החל במילים "הדו-שנתי וכן את תכנית התקציב" ועד המילים "מאותן שנים" יבוא "כפי שהונחה על שולחן הכנסת התשע-עשרה לאחר שאושרה בממשלה ה-33 בתמיכת ראש הממשלה מר בנימין נתניהו"."
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות, ירים את ידו. מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות לחלופין של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 2 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
הסתייגות של יש עתיד לפסקה (4). אנחנו בסעיף 2, פסקה (4). פסקה (4) קובעת בסעיף קטן (ג), במקום "2014" יבוא "2016", ויש עתיד מבקשים: אחרי "2014" יבוא "בלבד".
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד אישור ההסתייגות? מי נגדה?
הצבעה
בעד – 8
נגד – 9
נמנעים – אין
ההסתייגות של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 2 לא נתקבלה.
"לחלופין
¶
במקום פסקה (4) יבוא:
"(4) בסעיף קטן (ג)", אותו סעיף שהקראתי קודם, "אחרי "2014" יבוא "ותו לא"."
שגית אפיק
¶
פסקה (4), כתוב בסעיף קטן (ג): "במקום "2014" יבוא "2016"", והפעם יש עתיד מבקשים "אחרי "2014" יבוא "ותו לא". "
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות, ירים את ידו. מי נגד?
הצבעה
בעד – 8
נגד – 9
נמנעים – אין
ההסתייגות של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 2 לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
זה מה שחסר לי עכשיו, ויכוח. די. די, מיקי.
הצבעה
בעד – 8
נגד – 9
נמנעים – אין
ההסתייגות של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 2 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
יש עתיד: "במקום פסקה (4) יבוא:
"(4) בסעיף קטן (ג), בסופו יבוא "והחוק לא יחול על שנים נוספות"."
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות, ירים את ידו? מי נגדה?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 2 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
לסעיף 3 אין לכם הסתייגויות, למעשה היושב-ראש יכול להצביע על סעיפים 2 ו -3 בנוסח הכחול של הממשלה, בלי תוספות של הוועדה.
היו"ר משה גפני
¶
9 בעד. מי נגד?
הצבעה
בעד – 9
נגד – מיעוט
נמנעים – אין
סעיפים 2 ו-3, כנוסח הממשלה, נתקבלו.
היו"ר משה גפני
¶
מועדי הצום, כולם יודעים.
אנחנו מדברים על זה שהממשלה תניח על שולחן הכנסת לא יאוחר מיום ט"ז אלול תשע"ה, 31 באוגוסט 2015, זה סיכום שאני הגעתי אליו עם יושב-ראש הכנסת ועם שר האוצר. ועל אף האמור, היום הקובע לגבי חוק התקציב – אני תכף אסביר את זה – לגבי חוק התקציב הדו-שנתי יהיה יום ז' כסלו תשע"ו, 19 בנובמבר 2015.
היו"ר משה גפני
¶
עוד פעם. אני חוזר ואומר כך: יניחו על שולחן הכנסת ביום ט"ז באלול תשע"ה, 31 באוגוסט 2015, והתאריך שיצטרכו לאשר את זה, לא יאוחר מיום ז' בכסלו תשע"ו, 19 בנובמבר 2015.
קודם כול, לגבי הסוף. הסוף היה הסיכום של 20 – אני תכף אסביר גם למה – אבל מכיוון שזה יוצא ביום שישי - - -
היו"ר משה גפני
¶
הסוף היה סיכום, אני אסביר תכף למה היה סיכום כזה. אבל קודם כול אני משנה פה ביום אחד כי התברר שח' בכסלו, 20 בנובמבר, חל ביום שישי, אני מקדים את זה ביום, זה יהיה ביום חמישי, ביום 19 בנובמבר 2015.
בדיונים שהתקיימו בעניין הזה, היות ורצו להביא מהתקציב, בעצם הטענה גם של ראש הממשלה הייתה שזה לא תקציב דו-שנתי. למה זה לא תקציב דו-שנתי? מכיוון שזה יאושר בכל מקרה, על דעת המחמירים ועל דעת המקלים, אם לא הולכים על 2015 לבד, נשאר חודש לתקציב 2015, ולכן הייתה לו הטענה כפי שהייתה. היא לא התקבלה, ואז אנחנו צריכים לאשר – לדעת המקלים והמחמירים – בנובמבר.
אם אנחנו מאשרים את זה בנובמבר, אני לא הסכמתי שהדיונים בכנסת יהיו הרבה פחות ממה שיש ביחס בין כנסת לממשלה, וטענתי, היות ואנחנו מניחים את זה ב-31 באוגוסט, אני מניח שזה יאושר ב-2 בספטמבר, המצב יהיה שאנחנו נופלים למועדי חגים – יש לנו את ראש השנה ואת יום כיפור וסוכות ושמחת תורה, וכל מה שנלווה לעניין, ובין לבין – בעצם אנחנו נשארים במצב שבו זמני הדיונים בכנסת יהיו מאוד מאוד נמוכים, מאוד מאוד קטנים.
לכן אני דרשתי שזה יהיה ב-20 בנובמבר, אני מדבר עכשיו על 19 בנובמבר. אנחנו, הכנסת, נעשה כל מאמץ – אני אמרתי את זה גם ליושב-ראש הכנסת, אמרתי את זה גם לשר האוצר – אנחנו נעשה כל מאמץ לגמור את זה קודם.
אבל לא יכול להיות מצב שהממשלה מקבלת לעצמה כל כך הרבה זמן, והסיבה היא בגלל שרוצים להביא את הרפורמות ואת חוק ההסדרים וכולי – וגם אני לא יודע איזה תקציב הולך להגיע – אנחנו חייבים לקבל את מלוא הזמן שאנחנו נוכל לדון בזה.
לא ראיתי הבדל גדול – אני גם יכול להסביר על החופשים שיש פה, גם במשרד האוצר וגם אצל עובדי הכנסת – לא רלוונטי העניין הזה. רלוונטי שאנחנו צריכים שיהיה לנו מספיק זמן, היות וזה הולך להיות תקציב קריטי. לפי מה שמסתמן, הולכות להיות הרבה רפורמות בתקציב הזה, הולך להיות חוק הסדרים – אני מקווה שהוא כולו טוב, אני מקווה, אני לא בטוח בעניין הזה, אני לא בטוח בתקציב עצמו משום שחסר כסף, הולכות להיות בו גם גזרות.
כל מה שאני אומר – לא שאני יודע, אני רק מעריך לפי הדיונים שקיימתי על המועדים – שזה הולך להיות דיון ארוך בממשלה, ולכן צריך שהכנסת תהיה חלק מהעניין.
המחוקק קבע, וכך המשטר שלנו בנוי. זה לא מה שהממשלה מחליטה. מה שיש סמכות לממשלה לקבל בהחלטות ממשלה, היא מקבלת בהחלטות ממשלה, אבל כאן הולכים להיות חוקים – חוקים ברפורמות, חוקים בחוק הסדרים, חוק התקציב עצמו, עם כל מה שנלווה לעניין. חברי הכנסת, צריך שיהיה להם את מספיק הזמן.
לכן אני מבקש את המועדים האלה, שזה גם לא מי יודע מה, אבל לאור הנסיבות שהבחירות היו כשהן היו, לאור הנסיבות עד שהוקמה הממשלה וכל מה שנלווה, לאור הנסיבות שהגיע שר אוצר, ואני אומר את זה – רועי, אני אומר את זה דווקא לזכותכם, אני לא אומר את זה לחובתכם – מגיע שר אוצר שאומר, אני רוצה להעביר רפורמות לטובת הציבור, אני רוצה להביא חוקים שהם לטובת הציבור, הוא יביא את החוקים, אנחנו נראה אותם. אם הם יהיו טובים, נברך עליהם, ואם הם לא יהיו טובים, אז מה אני אעשה? לא חשוב.
אלה הזמנים שעליהם מדובר, זה הסעיף, אם אפשר להקריא הסתייגויות.
שגית אפיק
¶
אני מציעה לך, את הסיפה שקובעת: הניחה הממשלה את הצעת חוק התקציב הדו-שנתי האמור על שולחן הכנסת לפני היום שאמרת, שזה הפעם יהיה 31 באוגוסט ולא 23 באוגוסט, זה סעיף שגורם לימים של הכנסת להיות ימים קשיחים. זאת אומרת, גם אם הממשלה תניח את ההצעה קודם למועדים שהיא מחויבת להם, לכנסת יישארו רק המועדים שאתה קובע כאן.
אני ממליצה לך להשמיט את הסיפה הזאת, היא מיותרת בעיני ואין בה צורך.
היו"ר משה גפני
¶
אפשר להוריד את זה, היא צודקת. הסתייגויות.
היות ואנחנו כבר פה, לשכת המודיעין של כולם, אז אני כתבתי לעצמי – שתדעו שתמונת המצב היא כזאת, כדי שידעו – לא קשור לחוק, אבל יש לו השלכות לחוק.
הכנסת יוצאת לפגרה בי"ז באב תשע"ה, 2 באוגוסט 2015. מניחים את הצעת החוק בט"ז באלול, 31 באוגוסט. מאז, ועדת הכספים עובדת רצוף, זאת אומרת לחברי ועדת הכספים מכאן אין פגרה. הוועדה אמורה לעבוד כדי להגיע למועד שהיא מניחה את זה ומאשרת את זה.
היו"ר משה גפני
¶
כן. הכנסת תתכנס ב-31 באוגוסט, זה בעצם יהיה ב-2 בספטמבר, עד שהתהליך הזה יסתיים. זה יהיה כנס פגרה מיוחד. מי שנלחם במפלגה שלו להיות חבר בוועדת הכספים, שידע, שיבטל את הנסיעות לחוץ-לארץ. הוועדה הולכת לעבוד.
היו"ר משה גפני
¶
אני לא יודע, נראה מה מגיע. אני לא יודע מה מגיע, לפי מה שמגיע. בפעם הקודמת שהייתי יושב-ראש ועדה לא עבדנו בלילות, אבל אני לא יודע, אולי הם מביאים פה מבול של דברים. אני לא יודע להגיד לך. נראה מה הכנסת תאשר בקריאה ראשונה, מה הממשלה תאשר, ואז נעשה את החשבון. הסתייגויות.
שגית אפיק
¶
האופוזיציה כולה: לסעיף 4
קבוצת מרצ, קבוצת הרשימה המשותפת, קבוצת המחנה הציוני, קבוצת יש עתיד וקבוצת ישראל ביתנו מציעות:
"בסעיף 5(א) המוצע, במקום "ח' באלול התשע"ה (23 באוגוסט 2015)" יבוא "כ"א בתמוז התשע"ה (8 ביולי 2015)"."
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגדה?
הצבעה
בעד – 8
נגד – 9
נמנעים – אין
ההסתייגות של קבוצת סיעת מרצ, קבוצת סיעת הרשימה המשותפת, קבוצת סיעת המחנה הציוני, קבוצת סיעת יש עתיד וקבוצת סיעת ישראל ביתנו לסעיף 4 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
"בסעיף 5(א) המוצע, במקום "הדו-שנתי לשנים 2015 ו-2016" יבוא "לשנת 2015", ובסופו יבוא "הממשלה תניח על שולחן הכנסת את הצעת חוק התקציב לשנת 2016 במועד שקבעה ועדת הכספים של הכנסת אך לא יאוחר משישים ימים לפני תחילת שנת הכספים.""
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגדה?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של קבוצת סיעת מרצ, קבוצת סיעת הרשימה המשותפת, קבוצת סיעת המחנה הציוני, קבוצת סיעת יש עתיד וקבוצת סיעת ישראל ביתנו לסעיף 4 לא נתקבלה.
באסל גטאס
¶
כבוד היושב-ראש, מטעמי זהירות, בגלל שהרוב הוא רק אחד, אני מבקש שכל פעם תספור ותיקח את הזמן שלך, ולא תגיד ישר - - -
שגית אפיק
¶
"בסעיף 5 המוצע, בכל מקום, במקום "ח' באלול התשע"ה (23 באוגוסט 2015)" יבוא "ז' באב התשע"ה (23 ביולי 2015)", ובסעיף קטן (ב), במקום "כ"ג בחשוון התשע"ו (5 בנובמבר 2015)" יבוא "ח' בתשרי התשע"ו (21 בספטמבר 2015), , ובמקום "74 ימים" יבוא "60 ימים"."
אחמד טיבי
¶
זאת ההצבעה האחרונה שלי לחצי שעה הקרובה. יש לי "דיון מהיר" בוועדת העבודה. אני מקוזז עם מיקי זוהר.
אחמד טיבי
¶
יגיע במקומי מישהו, חאג' יחיא.
הצבעה
בעד – 8
נגד – 9
נמנעים – אין
ההסתייגות של קבוצת סיעת מרצ, קבוצת סיעת הרשימה המשותפת, קבוצת סיעת המחנה הציוני, קבוצת סיעת יש עתיד וקבוצת סיעת ישראל ביתנו לסעיף 4 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
"לחלופין: בסעיף 5 המוצע, בסעיף קטן (א) במקום "ח' באלול התשע"ה (23 באוגוסט 2015)" יבוא "כ' באב התשע"ה (5 באוגוסט 2015)", ובסעיף קטן (ב) במקום "כ"ג בחשוון התשע"ו (5 בנובמבר 2015)" יבוא "י"ב בחשוון התשע"ו (25 באוקטובר 2015)" ובמקום הסיפה החל במילים "ח' באלול התשע"ה (23 באוגוסט 2015)" יבוא "כ' באב התשע"ה (5 באוגוסט 2015), יהיה היום הקובע 83 ימים מהיום שבו הניחה הממשלה את ההצעה.""
היו"ר משה גפני
¶
רגע, בואו נגמור פה את ההצבעה.
הצבעה
בעד – 8
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של קבוצת סיעת מרצ, קבוצת סיעת הרשימה המשותפת, קבוצת סיעת המחנה הציוני, קבוצת סיעת יש עתיד וקבוצת סיעת ישראל ביתנו לסעיף 4 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
"בסעיף 5 המוצע, בכל מקום, במקום "הדו-שנתי לשנים 2015 ו-2016" יבוא "לשנת 2015", ובמקום "ח' באלול התשע"ה (23 באוגוסט 2015)" יבוא "ז' באב התשע"ה (23 ביולי 2015)", ובסעיף קטן (ב), במקום "כ"ג בחשוון התשע"ו (5 בנובמבר 2015)" יבוא "ח' בתשרי התשע"ו (21 בספטמבר 2015)", ובמקום "74 ימים" יבוא "60 ימים"." הסתייגות של כל האופוזיציה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגד?
הצבעה
בעד – 7
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של קבוצת סיעת מרצ, קבוצת סיעת הרשימה המשותפת, קבוצת סיעת המחנה הציוני, קבוצת סיעת יש עתיד וקבוצת סיעת ישראל ביתנו לסעיף 4 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
יש פה הסתייגות של כל האופוזיציה, שמדברת על המועד להנחה ולאישור הצעת חוק התקציב לשנת 2015 והצעת חוק תקציב לשנת 2016, והתפזרות הכנסת בשל אי קבלת חוק תקציב בשנת 2015. מבקשים להחליף את סעיף 5. יש פה רק מועד שהוא כבר לא רלוונטי, אז תגידו לי לאיזה מועד אתם רוצים לתקן. הסעיף אומר לפי ההסתייגות:
"לחלופין
¶
במקום סעיף 5 המוצע יבוא:
5.
(א) הממשלה תניח על שולחן הכנסת את הצעת חוק התקציב לשנת 2015 לא יאוחר מיום"."
כרגע מופיע לכם "(14 ביוני 2015)". מה אתם מבקשים?
שגית אפיק
¶
לא הקראתי את הכול.
"(ב) על אף האמור בסעיף 36א לחוק-יסוד: הכנסת, היום הקובע לגבי חוק התקציב לשנת 2015 יהיה יום ט"ו באב התשע"ה (31 ביולי 2015).
(ג) על אף האמור בסעיף 3(ב) לחוק-יסוד: משק המדינה, הממשלה תניח על שולחן הכנסת את הצעת חוק התקציב לשנת 2016 לא יאוחר מיום ז' בחשוון התשע"ו (20 באוקטובר 2015)." "
היו"ר משה גפני
¶
לא חשוב, יש התקזזויות עכשיו.
הצבעה
בעד – 6
נגד – 7
נמנעים – אין
ההסתייגות לחלופין של קבוצת סיעת מרצ, קבוצת סיעת הרשימה המשותפת, קבוצת סיעת המחנה הציוני, קבוצת סיעת יש עתיד וקבוצת סיעת ישראל ביתנו לסעיף 4 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
"קבוצת יש עתיד מציעה: בסעיף 5(א) המוצע, במקום הסיפה החל במילים "הדו-שנתי לשנים 2015 ו-2016" יבוא "לשנת 2015 בהתאם להצעת התקציב לשנת הכספים 2015 שהכין שר האוצר לשעבר יאיר לפיד."."
היו"ר משה גפני
¶
אחמד טיבי מקוזז, הוא לא יכול להצביע. מי בעד ההסתייגות, ירים את ידו. בבקשה. מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 4 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
"לחלופין: בסעיף 5(א) המוצע, במקום הסיפה החל במילים "הדו-שנתי לשנים 2015 ו-2016" יבוא "לשנת 2015 בהתאם לתקציב החברתי שאישרה הממשלה ה-33 טרם הבחירות לכנסת העשרים."."
אורלי לוי אבקסיס
¶
אראל, אנחנו צריכים לעשות ישיבת אופוזיציה ולהחליט איזה הסתייגויות יכולות לגבש את כל האופוזיציה ביחד.
היו"ר משה גפני
¶
אפילו שהחברים האחרים התנגדו לזה. הם אמרו שלא להגיש, אבל מיקי לוי אמר, אני מגיש את זה ככה.
מי בעד ההסתייגות של יש עתיד, ירים את ידו. מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות לחלופין של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 4 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
יש עתיד: "בסעיף 5(א) המוצע, במקום הסיפה החל במילים "הדו-שנתי לשנים 2015 ו-2016" יבוא "לשנת 2015 כפי שהונחה על שולחן הכנסת התשע-עשרה לאחר שאושרה בממשלה ה-33 בתמיכת ראש הממשלה מר בנימין נתניהו."."
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות, ירים את ידו. מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות לחלופין של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 4 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
"בסעיף 5(א) המוצע, במקום "מיום ח' באלול התשע"ה (23 באוגוסט 2015)" יבוא "מ-69 ימים מיום כינון הממשלה." "
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות, ירים את ידו. מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 4 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
"לחלופין: בסעיף 5(א) המוצע, במקום "מיום ח' באלול התשע"ה (23 באוגוסט 2015)" יבוא "מ-70 ימים מיום כינון הממשלה." "
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות לחלופין של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 4 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
"בסעיף 5(ב) המוצע, במקום "יום כ"ג בחשוון התשע"ו (5 בנובמבר 2015)" יבוא "123 ימים מיום כינון הממשלה", והסיפה החל במילים "הניחה הממשלה" – תימחק."
היו"ר משה גפני
¶
צריכים להגיד ליצחק וקנין שיחזור. מי בעד ההסתייגות? תספרי.
הצבעה
בעד – 6
נגד – 7
נמנעים – אין
ההסתייגות של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 4 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
"לחלופין: בסעיף 5(ב) המוצע, במקום "יום כ"ג בחשוון התשע"ו (5 בנובמבר 2015)" יבוא "122 ימים מיום כינון הממשלה", והסיפה החל במילים "הניחה הממשלה" – תימחק."
קריאה
¶
איפה זהבה?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות לחלופין של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 4 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
"בסעיף 5(ב) המוצע, במקום "יום כ"ג בחשוון התשע"ו (5 בנובמבר 2015)" יבוא "121 ימים מיום כינון הממשלה", והסיפה החל במילים "הניחה הממשלה" – תימחק."
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות?
הצבעה
בעד – 6
נגד – 7
נמנעים – אין
ההסתייגות לחלופין של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 4 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
"בסעיף 5(ב) המוצע, במקום "יום כ"ג בחשוון התשע"ו (5 בנובמבר 2015)" יבוא "120 ימים מיום כינון הממשלה", והסיפה החל במילים "הניחה הממשלה" – תימחק."
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות, ירים את ידו. מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות לחלופין של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 4 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
"בסעיף 5(ב) המוצע, במקום "יום כ"ג בחשוון התשע"ו (5 בנובמבר 2015)" יבוא "119 ימים מיום כינון הממשלה", והסיפה החל במילים "הניחה הממשלה" – תימחק."
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות, ירים את ידו. מי נגדה?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות לחלופין של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 4 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
"בסעיף 5(ב) המוצע, במקום "יום כ"ג בחשוון התשע"ו (5 בנובמבר 2015)" יבוא "118 ימים מיום כינון הממשלה", והסיפה החל במילים "הניחה הממשלה" – תימחק."
אראל מרגלית
¶
רגע, עוד פעם. הוא רוצה להתבטא, הוא בא הנה. אני רוצה לראות שיש לנו. מי בעד ההסתייגות, ירים את ידו.
היו"ר משה גפני
¶
לא, עם כל הכבוד. זה לא נחשב. מי בעד ההסתייגות? מי נגד?
הצבעה
בעד – 6
נגד – 7
נמנעים – אין
ההסתייגות לחלופין של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 4 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
"בסעיף 5(ב) המוצע, במקום "יום כ"ג בחשוון התשע"ו (5 בנובמבר 2015)" יבוא "117 ימים מיום כינון הממשלה", והסיפה החל במילים "הניחה הממשלה" – תימחק."
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות לחלופין של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 4 לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
בוא נלך לפי הסדר. מדובר עכשיו על שורה ארוכה של הסתייגויות, שההסתייגויות האלה הן ממין העניין. אנחנו קבענו בעבר שהתייעצות סיעתית יכולה להיות על אחת מהן. לכן אני מציע, עד הסוף יש פה את ההסתייגויות האלה ואחרי זה יש את ההסתייגות האחרונה.
היו"ר משה גפני
¶
- - או שתביאו חברים נוספים, ריבונו של עולם. לא לצאת. בבקשה. צריך להביא את החברים חזרה.
שגית אפיק
¶
"בסעיף 5(ב) המוצע, במקום "יום כ"ג בחשוון התשע"ו (5 בנובמבר 2015)" יבוא "116 ימים מיום כינון הממשלה", והסיפה החל במילים "הניחה הממשלה" – תימחק."
אורלי לוי אבקסיס
¶
עבר? עבר? בסוף, יש רביזיה, הצליחו להעביר את ההסתייגויות שלהם. ואז נחזור לתקציב הקודם, אתה מבין?
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות, ירים את ידו. כמה בעד?
הצבעה
בעד – 7
נגד – 7
נמנעים – אין
ההסתייגות לחלופין של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 4 לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
לא חשוב, מה זה משנה. ארבע דקות התייעצות.
(הישיבה נפסקה בשעה 12:45 ונתחדשה בשעה 12:50.)
היו"ר משה גפני
¶
אני מחדש את הישיבה. עברו כבר יותר מארבע דקות. היה משהו מעניין בהתייעצות הסיעתית, תגיד לי אחר כך?
היו"ר משה גפני
¶
תגיד לי אחר כך, בסדר. אני בעד התייעצות סיעתית. בבקשה, אם אפשר להמשיך את ההסתייגויות.
שגית אפיק
¶
"בסעיף 5(ב) המוצע, במקום "יום כ"ג בחשוון התשע"ו (5 בנובמבר 2015)" יבוא "115 ימים מיום כינון הממשלה", והסיפה החל במילים "הניחה הממשלה" – תימחק."
היו"ר משה גפני
¶
כל הכבוד לך. מי בעד ההסתייגות, ירים את ידו. מי נגד?
הצבעה
בעד – 5
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות לחלופין של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 4 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
"בסעיף 5(ב) המוצע, במקום "יום כ"ג בחשוון התשע"ו (5 בנובמבר 2015)" יבוא "114 ימים מיום כינון הממשלה", והסיפה החל במילים "הניחה הממשלה" – תימחק."
אורן אסף חזן
¶
שנייה, שנייה. אוויר, מה קרה? המשאף שלי בחדר.
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות לחלופין של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 4 לא נתקבלה.
אורן אסף חזן
¶
אני למדתי מהקיזוז הזה דבר אחד. אי אפשר לסמוך על הערבים. זה מדהים. הוא סיכם אתי רבע שעה.
שגית אפיק
¶
"בסעיף 5(ב) המוצע, במקום "יום כ"ג בחשוון התשע"ו (5 בנובמבר 2015)" יבוא "113 ימים מיום כינון הממשלה", והסיפה החל במילים "הניחה הממשלה" – תימחק."
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות, ירים את ידו. מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות לחלופין של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 4 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
"בסעיף 5(ב) המוצע, במקום "יום כ"ג בחשוון התשע"ו (5 בנובמבר 2015)" יבוא "112 ימים מיום כינון הממשלה", והסיפה החל במילים "הניחה הממשלה" – תימחק."
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות? תספרי.
הצבעה
בעד – 7
נגד – 8
נמנעים – אין
ההסתייגות לחלופין של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 4 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
"בסעיף 5(ב) המוצע, במקום "יום כ"ג בחשוון התשע"ו (5 בנובמבר 2015)" יבוא "111 ימים מיום כינון הממשלה", והסיפה החל במילים "הניחה הממשלה" – תימחק."
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגדה?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות לחלופין של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 4 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
"בסעיף 5(ב) המוצע, במקום "יום כ"ג בחשוון התשע"ו (5 בנובמבר 2015)" יבוא "110 ימים מיום כינון הממשלה", והסיפה החל במילים "הניחה הממשלה" – תימחק."
היו"ר משה גפני
¶
כמעט קרה לי. מי נגדה?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות לחלופין של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 4 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
"בסעיף 5(ב) המוצע, במקום "יום כ"ג בחשוון התשע"ו (5 בנובמבר 2015)" יבוא "109 ימים מיום כינון הממשלה", והסיפה החל במילים "הניחה הממשלה" – תימחק."
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגדה?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות לחלופין של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 4 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
"בסעיף 5(ב) המוצע, במקום "יום כ"ג בחשוון התשע"ו (5 בנובמבר 2015)" יבוא "108 ימים מיום כינון הממשלה", והסיפה החל במילים "הניחה הממשלה" – תימחק."
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגדה?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות לחלופין של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 4 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
"בסעיף 5(ב) המוצע, במקום "יום כ"ג בחשוון התשע"ו (5 בנובמבר 2015)" יבוא "107 ימים מיום כינון הממשלה", והסיפה החל במילים "הניחה הממשלה" – תימחק."
היו"ר משה גפני
¶
מי נגדה?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות לחלופין של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 4 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
"בסעיף 5(ב) המוצע, במקום "יום כ"ג בחשוון התשע"ו (5 בנובמבר 2015)" יבוא "106 ימים מיום כינון הממשלה", והסיפה החל במילים "הניחה הממשלה" – תימחק."
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגדה?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות לחלופין של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 4 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
"בסעיף 5(ב) המוצע, במקום "יום כ"ג בחשוון התשע"ו (5 בנובמבר 2015)" יבוא "105 ימים מיום כינון הממשלה", והסיפה החל במילים "הניחה הממשלה" – תימחק."
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגדה?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות לחלופין של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 4 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
"בסעיף 5(ב) המוצע, במקום "יום כ"ג בחשוון התשע"ו (5 בנובמבר 2015)" יבוא "104 ימים מיום כינון הממשלה", והסיפה החל במילים "הניחה הממשלה" – תימחק."
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגדה?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות לחלופין של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 4 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
"בסעיף 5(ב) המוצע, במקום "יום כ"ג בחשוון התשע"ו (5 בנובמבר 2015)" יבוא "103 ימים מיום כינון הממשלה", והסיפה החל במילים "הניחה הממשלה" – תימחק."
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות לחלופין של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 4 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
"בסעיף 5(ב) המוצע, במקום "יום כ"ג בחשוון התשע"ו (5 בנובמבר 2015)" יבוא "102 ימים מיום כינון הממשלה", והסיפה החל במילים "הניחה הממשלה" – תימחק."
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגדה?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות לחלופין של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 4 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
"בסעיף 5(ב) המוצע, במקום "יום כ"ג בחשוון התשע"ו (5 בנובמבר 2015)" יבוא "101 ימים מיום כינון הממשלה", והסיפה החל במילים "הניחה הממשלה" – תימחק."
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגדה?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות לחלופין של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 4 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
"בסעיף 5(ב) המוצע, במקום "יום כ"ג בחשוון התשע"ו (5 בנובמבר 2015)" יבוא "100 ימים מיום כינון הממשלה", והסיפה החל במילים "הניחה הממשלה" – תימחק."
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות? מי נגדה?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות לחלופין של קבוצת סיעת יש עתיד לסעיף 4 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
אחרי סעיף 4 - כל האופוזיציה.
"אחרי סעיף 4 יבוא:
"אישור הוצאות הממשלה
5.
עד אישור תקציב המדינה לשנת 2015 יגיש החשב הכללי במשרד האוצר (להלן – החשב הכללי), אחת לשבועיים, לאישור ועדת הכספים של הכנסת (להלן – ועדת הכספים) את הוצאות הממשלה לפי סעיף 3ב לחוק-יסוד: משק המדינה (להלן – הוצאות הממשלה).
דיווח לוועדה
6.
החשב הכללי ידווח לוועדת הכספים על הוצאות הממשלה שהוצאו עד ליום פרסומו של חוק-יסוד זה." "
היו"ר משה גפני
¶
אני בעד. אני רק אצביע נגד. מי בעד ההסתייגות, ירים את ידו. מי נגד?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות של קבוצת סיעת מרצ, קבוצת סיעת הרשימה המשותפת, קבוצת סיעת המחנה הציוני, קבוצת סיעת יש עתיד וקבוצת סיעת ישראל ביתנו אחרי סעיף 4 לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
אני מקריאה את סעיף 5, עם התיקונים שלך: הממשלה תניח על שולחן הכנסת את הצעת חוק התקציב הדו-שנתי לשנים 2015 ו-2016 במועד שקבעה ועדת הכספים של הכנסת, אך לא יאוחר מיום ט"ז באלול התשע"ה, 31 באוגוסט 2015. על אף האמור בסעיף 36א לחוק-יסוד: הכנסת, היום הקובע לגבי חוק התקציב הדו-שנתי לשנים 2015 ו-2016 יהיה יום ז' כסלו התשע"ו, 19 בנובמבר 2015.
לפני שאתה מצביע על זה, אתה רוצה להגיד את הסעיף שיהיה בתזכיר?
היו"ר משה גפני
¶
כן. אני מבקש את מה שסוכם לגבי התזכיר שאתם צריכים להכניס - בחוק ההתייעלות הכלכלית. זה לא יופיע בחוק אבל זה בתזכיר של הממשלה: בחוק ההתייעלות הכלכלית (תיקוני חקיקה ליישום התכנית הכלכלית לשנים 2009 ו-2010), התשס"ט–2009, בסעיף 179ב, אחרי סעיף קטן (א2) יבוא: "(א3) בתוך 45 ימים מתחילת שנת הכספים 2016 ידווח החשב הכללי במשרד האוצר לוועדת הכספים של הכנסת על המלצותיו ומסקנותיו לגבי ניהול הוצאות הממשלה כאשר לא התקבל חוק תקציב לפני תחילתה של שנת הכספים, בשים לב לניסיון והידע בניהול ההוצאות כאמור במהלך שנות הכספים 2013 ו-2015."
זה לא מופיע בחוק אבל זה יופיע בתזכיר החוק של משרד האוצר.
שגית אפיק
¶
לא, זה לא תיקונים. מה שהוא הקריא עכשיו זה החלק השני בעמוד שחילקו לכם, זה תיקונים בחוק ההתייעלות. זה נכנס לתזכיר שהם מפרסמים הלילה לגבי חוק ההתאמות.
אראל מרגלית
¶
חבר'ה, זה לא בגוף החוק ואנחנו דיברנו על זה, ובהצעה לסדר אני רוצה לומר שהדבר הזה של הארכה – אני חוזר – ואנחנו התנגדנו לעניין הזה גם קודם.
אנחנו מבינים שיש בינינו ויכוח ושאתם רוצים להכניס את התקציב הזה כדו-שנתי ואנחנו רוצים להפריד, ובזה יש לכם רוב של קול אחד עלינו. מבינים.
יש דבר אחד שלא ברור לנו פה, וזה לא נראה לנו מן העניין. מה שלא ברור לנו פה זה איך – ואני חוזר על זה – איך עוד פעם אנחנו מכניסים את העניין הזה של התקציב הדו-שנתי מהדלת האחורית.
שגית אפיק
¶
אז הוא לא הכניס. אני רוצה להסביר לכם מה מופיע בדף שלפניכם. בדף שחולק לכם מופיעים שלושה תיקונים שביקש היושב-ראש להכניס.
שגית אפיק
¶
אני משתדלת. בעמוד שחולק לכם מופיעים שלושה תיקונים שיושב-ראש הוועדה ביקש להכניס להצעת החוק.
שגית אפיק
¶
אז אני מסבירה. התיקון הראשון היה דיווח של שר האוצר לוועדת הכספים בתוך 30 ימים, על המלצתו של שר האוצר לגבי שאלת קביעתו של תקציב המדינה כתקציב לשנה אחת או כתקציב דו-שנתי.
ביקשו משרד האוצר לשנות את הסעיף הזה כך שבמקום בתוך 30 ימים זה יהיה בתוך שבעה חודשים; ביקשו שבמקום שזה יהיה דיווח של שר האוצר יהיה דיווח של שר האוצר - - -
שגית אפיק
¶
זה לא דברי הסבר, זה תיקון שהיושב-ראש ביקש. אלא שבינתיים, לאור התיקונים שביקשו משרד האוצר, חזר בו היושב-ראש מהבקשה הזו. הוא ירד מהבקשה לדווח לוועדה, הוא הצביע על סעיף אחד בנוסח של הכחול, ולכן - -
שגית אפיק
¶
בסדר, אפשר להצביע עליה תכף. שני הדברים הנוספים שמופיעים לכם בדף הם בקשתו של היושב-ראש לקצר תיקון קבוע את 100 הימים ל-45 ימים.
שגית אפיק
¶
אין בזה טעם. למעט הסעיף האחרון, שהוא תיקון שהקריא עכשיו היושב-ראש לתזכיר חוק ההתאמות, שהיושב-ראש מבקש, הוועדה מבקשת - - -
שגית אפיק
¶
הוא לא לדיון אבל הוא הקריא נוסח שהוא מבקש. מפרסמים הלילה את התזכיר, הוא ביקש שהנוסח שהוא הקריא ייכנס לתזכיר שהם יפרסמו הלילה. זה רלוונטי. יתר התיקונים, ירד בהם היושב-ראש, הצביע כנוסח הכחול, ולכן זה מה שעומד בפניכם.
איל זנדברג
¶
פספסתי. העניין של ה-45 ימים, נכנס או לא נכנס? פשוט לא שמעתי טוב עד קצה האולם, אני מתנצל.
שגית אפיק
¶
במקום 100 ימים, תיקון קבוע ל-45 ימים בחוק-יסוד: הכנסת, אותו תיקון שמעולם לא נכנס לתוקף למעשה כי אתם מתקנים אותו עכשיו, היושב-ראש ירד ממנו, וגם הוא לא עומד בפני הוועדה.
"בחוק-יסוד
¶
תקציב המדינה לשנים 2009 עד 2014, בתוך 30 ימים מתחילת שנת הכספים 2016, ידווח שר האוצר לוועדת הכספים של הכנסת על המלצתו לגבי שאלת קביעתו של תקציב המדינה כתקציב לשנה אחת או כתקציב דו-שנתי, הן לגבי שנת כספים שבה היום הקובע להגשת התקציב הוא היום הקובע כאמור בסעיף 36א(ב) לחוק-יסוד: הכנסת והן לגבי שנת כספים שבה הניחה הממשלה את הצעת חוק התקציב לפי הוראות סעיף 3(ב)(1) לחוק-יסוד: משק המדינה."
אורלי לוי אבקסיס
¶
אדוני היושב-ראש, בבקשה לבצע הצבעה. לא ייתכן שאתם מצביעים כשאנחנו בחסר, אבל לא מצביעים - - -
היו"ר משה גפני
¶
לא, לא. אל"ף, זה לא ככה. אני מכבד את זה, אבל מה שהיה, אני שמעתי פה שמנואל טרכטנברג יצא, ואז הוא אמר: אני מתקזז עם וקנין, ווקנין יצא, אמר תודה רבה. אומר אראל מרגלית - - -
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות, ירים את ידו. כמה בעד?
הצבעה
בעד – 8
נגד – 8
נמנעים – אין
ההסתייגות בדבר דיווח לוועדת הכספים לא נתקבלה.
שגית אפיק
¶
זה בשני חוקים שונים ולכן זה יהיה שתי הסתייגויות. "בחוק-יסוד: הכנסת, בסעיף 36א(ב), במקום "100 ימים" יבוא "45 ימים", והסיפה החל במילים "הניחה הממשלה את הצעת חוק" – תימחק."
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד ההסתייגות, ירים את ידו. מי נגדה?
הצבעה
בעד – מיעוט
נגד – רוב
נמנעים – אין
ההסתייגות "במקום "100 ימים" יבוא "45 ימים"" לא נתקבלה.
טמיר כהן
¶
(קורא בשמות חברי הכנסת)
יואב קיש - נגד (במקום חה"כ מיקי מכלוף זוהר)
אורן חזן - נגד
דוד ביטן - נגד (במקום חה"כ נאוה בוקר)
נורית קורן - נגד
רחל עזריה - נגד
אלי כהן - נגד
בצלאל סמוטריץ - נגד
יצחק וקנין - נגד
טמיר כהן
¶
(קורא בשמות חברי הכנסת)
אראל מרגלית - בעד
מיכל בירן - בעד (במקום חה"כ מנואל טרכטנברג)
מיקי רוזנטל - בעד
עבד אלחכים חאג' יחיא - בעד (במקום חה"כ אחמד טיבי)
באסל גטאס - בעד
מאיר כהן - בעד (במקום חה"כ מיקי לוי)
אורלי לוי אבקסיס - בעד
זהבה גלאון - בעד
משה גפני - נגד
שגית אפיק
¶
רגע, יש עוד הסתייגות: "בחוק-יסוד: משק המדינה, בסעיף 3(ב)(1), הסיפה החל במילים "ואולם, בתקופה כאמור" – תימחק."
אראל מרגלית
¶
דרך אגב, האופוזיציה משתפרת. אני לא יודע אם אתם שמים לב, אבל היא משתפרת.
הצבעה
בעד – 8
נגד – 9
נמנעים – אין
ההסתייגות "בחוק-יסוד
¶
משק המדינה, בסעיף 3(ב)(1), הסיפה החל במילים "ואולם, בתקופה כאמור" – תימחק", לא נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
סעיפים 4–5, כפי שהקראתי קודם את המועדים. מי בעד סעיפים 4–5, כנוסח הוועדה, ירים את ידו.
היו"ר משה גפני
¶
קודם כול, אנחנו אישרנו את כל הסעיפים של החוק, עכשיו צריך להצביע על הרביזיות. עוד חצי שעה מעכשיו.