הכנסת העשרים
מושב ראשון
פרוטוקול מס' 26
מישיבת ועדת הכספים
יום שלישי, י"ג בתמוז התשע"ה (30 ביוני 2015), שעה 10:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-20 מתאריך 30/06/2015
תקנות סיוע לשדרות וליישובי הנגב המערבי (הוראת שעה) (הארכת תחולת סעיף 5(ב) לחוק), התשע״ה-2015
פרוטוקול
סדר היום
תקנות סיוע לשדרות וליישובי הנגב המערבי (הוראת שעה) (הארכת תחולת סעיף 5(ב) לחוק), התשע"ה-2015
נכחו
¶
חברי הוועדה: משה גפני – היו"ר
מיכל בירן
מכלוף מיקי זוהר
מנואל טרכטנברג
מיקי לוי
בצלאל סמוטריץ
רחל עזריה
חיים ילין
מאיר כהן
עפר שלח
מוזמנים
¶
ברוך משולם - עוזר ראשי מחלקה משפטית, רשות המסים, משרד האוצר
נטליה מירוניצ'ב - רשות המסים, משרד האוצר
איתי קורן - שלטון מקומי, משרד הפנים
חזקיה ישראל - מנהל מחלקה, התאחדות התעשיינים בישראל
רישום פרלמנטרי
¶
ירון קוונשטוק
תקנות סיוע לשדרות וליישובי הנגב המערבי (הוראת שעה) (הארכת תחולת סעיף 5(ב) לחוק), התשע"ה-2015
היו"ר משה גפני
¶
בוקר טוב, אני מתכבד לפתוח את ישיבה ועדת הכספים. על סדר-היום הסעיף הראשון זה תקנות סיוע לשדרות וליישובי הנגב המערבי (הוראת שעה) (הארכת תחולת סעיף 5(ב) לחוק), התשע"ה-2015. מי מציג את התקנות?
ברוך משולם
¶
בוקר טוב. משולם ברוך, רשות המיסים. אציג את התקנות, ברשותכם. התקנות הותקנו מכוח חוק סיוע לשדרות וליישובי הנגב המערבי, 2007. התקנות בעצם מעניקות זיכוי ממס לתושבי היישובים בשיעור של עד 20% מההכנסה החייבת מיגיעה אישית, כשהסכום הזה עומד, נכון לשנת 2014, על עד 241,320. מזה מקבלים 20% זיכוי.
התקנות האלה למעשה פוקעות מחר. הן הוארכו מכוח חוק יסוד: הכנסת, סעיף 38, ואנחנו מבקשים להאריך אותן לשנתיים נוספות, הווי אומר גם עד תום 2015, כי הן לא בתוקף מתחילת השנה, ועד תום 2016.
היו"ר משה גפני
¶
אני מבקש, אם אתה יכול בקצרה או אפילו לא בקצרה, לתאר לנו כאילו אתה מביא את זה עכשיו בפעם הראשונה, מכיוון שעבר זמן מאז שהוועדה אישרה את הארכת התוקף, בגלל שבשעתו היה מדובר על יישובים נוספים שייכללו בתוך העניין. מה הקריטריון של ההטבות במס, בגלל שזה חלק מהטבות המס של היישובים בכלל בארץ? המדובר על מקרה חריג, שכולנו מסכימים שהוא מקרה חריג וצריך לאשר אותו. על איזה יישובים מדובר ומתי זה אושר בפעם האחרונה? אם אתה יכול לתת תיאור על המצב החוקי והעובדתי.
ברוך משולם
¶
אכן כך, כבודו. סעיף 1 בהגדרות מגדיר אזור קו עימות, זה היישובים שבתיהם, כולם או חלקם, שוכנים עד שבעה ק"מ מגדר המערכת המקיפה את רצועת עזה, וכן יישובים ואזורים נוספים כפי שיקבע שר האוצר בצו. ושר האוצר בצו קבע שבעה יישובים נוספים שגם נכנסים. הקריטריון הוא שבעה ק"מ.
היו"ר משה גפני
¶
שנייה, אם חלק הוא מעל שבעה ק"מ – אני מבין. אבל אם חלק הוא מתחת לשבעה ק"מ – למה צריך הוראה מיוחדת של שר האוצר?
שגית אפיק
¶
ומעבר לשבעה ק"מ, אבל מתקיימים בהם נסיבות דומות מבחינה ביטחונית לאלו שמתקיימים ביישובים שבשבעה ק"מ.
היו"ר משה גפני
¶
רגע, שנייה. אתה רוצה להגיד לי שאתה גר שם? אני יודע. ושאתה מכיר את זה? אני גם יודע. אבל לא כולם גרים שם ולא כולם יודעים בדיוק. אני רוצה להיזכר.
היו"ר משה גפני
¶
אני רוצה להיזכר, כשאני ביקשתי אז להוסיף יישובים נוספים, האם זה היישובים האלה? בבקשה.
היו"ר משה גפני
¶
אז מה אם אתה מכיר את זה בעל-פה? אם אתה מכיר את זה בעל-פה, אז אנחנו נקבל סתם משכורת?
שגית אפיק
¶
בשנת 2012 התברר שישנם עוד שלושה יישובים שלא קיבלו את הזכאות מכוח החקיקה הזאת, למרות שהם היו בתוך שבעת הק"מ. ובעקבות דיון שאתה ניהלת בוועדה רשות המיסים הוציאה החלטה, וזאת ההחלטה של משה אשר, שהיישוב שלומית יתווסף. יישוב נוסף נווה - - -
חיים ילין
¶
אל תתבלבלו, יש שבעה ק"מ מגבול מצרים ויש שבעה ק"מ מגבול רצועת עזה. נווה, בני-נצרים הם שבעה ק"מ - - -
ברוך משולם
¶
אני לא יודע איפה היא נמצאת, אבל בפרוטוקול מהדיון האחרון אמרנו בוודאות ששלומית נמצאת בפנים.
ברוך משולם
¶
אנחנו נתייחס. לגבי גבול מצרים, הקריטריון הוא לא רלוונטי אלא גדר המערכת. וזה מה שנקבע בחוק.
היו"ר משה גפני
¶
מכיוון שחבר הכנסת ילין הוא בקיא בעניין, אני רוצה לדעת מבחינה כללית. כל מה שהיה מאז חקיקת החוק, כולל ההארכות, והדיון שהתקיים כאן בוועדה נדמה לי ב-2012, האם כל היישובים שאז התווספו לתוך המערכת הזאת של הסיוע, האם כולם נמצאים או שמישהו הוצא מהמערכת? אתה יודע לענות על זה?
ברוך משולם
¶
אני לא יודע אם מישהו הוצא מהמערכת, אני יודע ששלומית בוודאות כבר בפרוטוקול הקודם נמסר שהיא בפנים.
היו"ר משה גפני
¶
שלומית – נרגעתי. אני שואל אם במהלך השנים הללו, האם קרה בקדנציה הקודמת או לפני כן, האם היה מצב שבו יישוב – הרי מי שנמצא בתוך השבעה ק"מ נמצא בתוך השבעה ק"מ. אלה שנמצאים מעבר לשבעה ק"מ, על-פי החלטת שר האוצר – זה יכול להיות שר האוצר הנוכחי, הקודם או לפני הקודם –האם יש יישוב שהוצא מתוך הרשימה של הזכאים להטבות מס מהמערכת הזאת?
ברוך משולם
¶
לא שאני יודע. אני רואה שהצו עודכן פעם אחת ב-2007 והוא עומד בתוקף מאז – הצו של שר האוצר.
היו"ר משה גפני
¶
תגיד לי עוד דבר: בזכאות שלהם, ביישובים הללו של עוטף עזה שנמצאים על הגדר, מה זה כלול? רק הטבות במס?
ברוך משולם
¶
החוק עצמו, חוק סיוע לשדרות, מדבר על כמה דברים, למשל על פטור ממס מעסיקים, למשל על שעורי תגבור שגם ניתנים במסגרת החוק.
ברוך משולם
¶
זה לא נוגע אלינו, לרשות המיסים. אנחנו מיישמים את כל הנושא שקבוע במס, ומבחינתנו הטבות המס שקבועות זה 20% מסך ההכנסה מיגיעה אישית עד התקרה שקבועה בחוק.
ברוך משולם
¶
כל הטבות המס האלו נכללו במסגרת הצעה לחוק ההסדרים הקודם, ובוודאי שנביא אותם במסגרת חוק ההסדרים הזה. הסדר שהוא, בהמשך להנחיות של בג"ץ, שקוף עם קריטריונים אחידים, ברורים, שמכליל את כל היישובים.
מיקי לוי
¶
מה לעשות, הוא יהיה מבסוט עכשיו מההערה שלי, הממשלה התפזרה. והחוק היה מוכן עם כל הקריטריונים, עבר בממשלה, עבר בהצבעה, ואז היא התפזרה. אני מניח שייקחו את אותם קריטריונים ויביאו אותם בחוק ההסדרים הנוכחי. זה מוכן.
היו"ר משה גפני
¶
טוב. חוק מהסוג הזה, למה להביא בחוק ההסדרים? למה לא להביא אותו עכשיו שאין עדיין תקציב מדינה, אפילו לא אישרנו את חוק התקציב שצריך להכין את התקציב עצמו. למה אי-אפשר להביא את זה עכשיו? הרי אם אומר סגן שר האוצר לשעבר, שכבר סיימו את העניין הזה ויש רשימה מוכנה והממשלה כבר הצביעה, למה לא להביא את זה עכשיו לכנסת?
ברוך משולם
¶
אכן, כבודו, הצעת החוק פורסמה, הקריטריונים ידועים וברורים, גם בג"ץ מחכה לתשובה שלנו בנושא ולראות איך יתקדמו הליכי החקיקה. נשקול הקדמה של הבאתו של החוק הזה עם הגורמים המקצועיים במשרד האוצר.
ברוך משולם
¶
נשקול, כן. אעביר לגורמים המתאימים את הבקשה שלך ונשקול את זה. זו לא החלטה שלי, זה גם החלטה של האוצר.
מיקי לוי
¶
היועצת המשפטית, נגיד שיכניסו את זה למסגרת חוק ויהיו שינויים בעוד שלוש שנים, בתקציב של - - -
היו"ר משה גפני
¶
כמה חוקים אנחנו משנים פה כל הזמן? יש פה בעיה, מכיוון שהמשמעות של העניין כשהם לא מביאים את זה, המצב פי אלף יותר גרוע. בסופו של דבר תהיה החלטה.
היו"ר משה גפני
¶
יש לי בקשה: תפנה לאלה ששוקלים את העניין במשרד האוצר, אני על כל פנים מבקש להביא את זה שלא בחוק ההסדרים, להביא את זה עכשיו. הדיון יכול לארוך פה זמן, הוא כנראה ייקח את הזמן שלו. בחוק ההסדרים נצטרך לדון על אלף ואחד דברים. נצטרך לדון גם על התקציב, נצטרך לדון על חוקים אחרים. הכנסת תהיה עמוסה עם העניין הזה ומבחינת הזמן מצבנו לא הכי טוב.
אני חושב שמן הראוי להביא את זה, מכיוון שאת אותו ויכוח שיהיה בחוק ההסדרים יהיה עכשיו, אז בוא ננהל אותו עכשיו. יכול להיות שנתקדם לאיזשהו מקום. אני חושב שזאת תהיה טעות להביא את זה בחוק ההסדרים, אני חושב שצריך להביא את זה היום.
חיים ילין
¶
כבוד היושב-ראש, תודה רבה, גם לטמיר שהביא את הדיון וכל מי שהיו שותפים. תראו, הנושא הזה שהוא לא אוטומט וכל פעם צריך להגיע לוועדת הכספים זה פרוצדורה שאפשר לדלג עליה, אני חייב להגיד. כי הטלפונים שאני מקבל בחודש האחרון שעצרו את כל הטבות המס, כולל נשים שהסטטוס שלהן עבר או שהחליפו מקום עבודה, הכוונה היא שנשים אחרי לידה שחוזרות לעבודה, אז ביטוח לאומי וגם מס הכנסה לא מכירים ולא מקבלים את הטבות המס. אני מקבל טלפונים כבר בחודש האחרון.
צריך את עוגמת הנפש הזאת, פשוט לדלג עליה. אין שום סיבה בעולם שזה לא יהפוך להיות אוטומטי. אני תמיד אומר: הרבה יותר קל לכתוב פה - - -
חיים ילין
¶
אני אומר לך, כי זה – אבל השאלה היא כזאת: אפשר להוציא צו או חקיקה שכשהשלום יגיע, אז כל הטבות המס ידונו מחדש. אי לכך שהשכנים שלנו דואגים לכך שהטבות המס יהיו, בגלל שכל הזמן יורים, והמצב הביטחוני לא השתפר בכלום, זה אני אומר לכם עכשיו, אז במקום שנגיע כל שנה - - -
חיים ילין
¶
נכון. עכשיו, ב-2010 בוועדת הכספים העבירו כבר החלטה, תסתכל טוב, שי חרמש היה פה, תושב עוטף עזה, והעביר חקיקה והעביר צו שבעצם מורה שזה לא צריך בכלל להגיע לפה. עכשיו אני לא מצליח להבין למה זה הגיע עכשיו. שוב, כי מבחינתי כבר שלוש שנים לא היינו, מ-2010 עד 2013, 2014 לא היינו צריכים להגיע לפה, למעט שלומית או למעט יישובים חדשים שנכנסו. אבל תבדקו בבקשה את הנושא הזה.
חיים ילין
¶
לא, זה בסדר, אני מכיר את זה.
עכשיו, כבוד היושב-ראש, שאלת שאלה אז אענה. אומנם ההתייחסות היא רק למס הכנסה. בתוך השבעה ק"מ יש הנחת ארנונה בגובה של 50%, נותנים גם "מרכזי חוסן", מחזיקים כשמונה "מרכזי חוסן" בכל עוטף עזה והסביבה. ובנוסף לזה יש תגבור בנושא לימודים וקייטנות.
הכוונה היא שינסו להגיע למצב שהילדים יוכלו להמשיך חיים נורמליים למרות המצב הביטחוני, והממשלה משקיעה הרבה מאוד כסף, החלטות הממשלה לגבי עוטף עזה התחילו ב-2003 והמשיכו לאט-לאט עד שבעצם המיסוד האמיתי נעשה בסביבות 2006. זאת החלטה שהולכת ומתרחבת לפי גודל הטילים, לפי הירי ולפי המצבים שקיימים בעוטף עזה. ואחרי "צוק איתן" נעשתה - - -
חיים ילין
¶
לא, לגבי מס הכנסה בלבד, שזה לא צריך להגיע כל שנה. נאמר לי פה שבעקבות הבג"ץ, בעקבות זה שהיו צריכים לחלק את - - -
ברוך משולם
¶
לדעתי אולי הוא מדבר על כל המתווה של הטבות מס ליישובים, כי סעיף 7 לחוק סיוע שדרות, אם אפשר, בסעיף (ו) אומר במפורש שהשר מוגבל להאריך את זה עד שנתיים כל פעם ולא מעבר.
שגית אפיק
¶
אחת לשנתיים, נכון. מה שאתה מציין, הייתה הסתייגות של חבר הכנסת שי חרמש במהלך הדיונים אצלך. ההסתייגות לא עברה בוועדה, והנוסח שהונח במליאה - - -
חיים ילין
¶
אז אם זה צריך כל שנתיים, אז אפשר, אני אומר לכם, כל עוד שהמצב הביטחוני הוא כזה ואנשים חיים שם, אפשר לשים אותו באופן קבוע ולא להגיע לפה.
עוד הטבות שיש בעקבות "צוק איתן" זה כל נושא הדיור והצמיחה הדמוגרפית, נותנים דגש מאוד גדול - - -
חיים ילין
¶
כל שנה מחדשים, אבל בפעם האחרונה זה נעשה לשנתיים וחצי: חצי של 14', 15' ו-16'. ולכן גם התקנה הזאת מסתיימת בסוף 2016 יחד עם כל החלטת הממשלה. ועוד פעם, בסוף 2016 נגיע לפה ונעשה את כל הפרוצדורה הזאת. אם היא אוטומטית, אז בבקשה. אם זה לא אוטומטי ונכנסים שיקולים אחרים, אז חבל, חבל על התושבים וחבל על מה שיכול להיות.
היו"ר משה גפני
¶
שנייה, בוא נעשה רגע סדר פרוצדורלי. אם אתה רוצה לעשות את זה קבוע, ואני לא מסתייג מהעניין הזה, באמת כולנו מתפללים שייפסק שמה הירי והכול, ואז נבטל את החוק הזה, אבל לא מונחת לנו על השולחן הצעת חוק. מונחים התקנות, שאת התקנות אתה יכול לאשר, אתה יכול לא לאשר. אין פרוצדורה שאתה יכול לבטל את הזמניות של התקנות.
שגית אפיק
¶
בדיון בהטבות מס שהם יביאו, לא במסגרת חוק ההסדרים, אפשר יהיה לקבוע הטבות קבועות ליישובים האלה בצורה הנכונה ביותר.
מכלוף מיקי זוהר
¶
אנחנו לא יכולים להכיר בעובדה שבעצם יש אויבים שמאיימים עלינו כל הזמן באיומי טילים, ואנחנו גם ניתן להם איזשהו פרס ונגיד להם: הצלחתם להכריע אותנו, ואנחנו מכריזים על יישובי עוטף עזה כמקום שהוא במלחמה.
חיים ילין
¶
על מה אתה מדבר? בצפון תשעה ק"מ זה ככה. ואין תקנות שם, לא צריך לחדש אותן כל שנה. תוריד את זה, בבקשה.
מכלוף מיקי זוהר
¶
אל תגיד לי ללמוד את החומר, כי אני מבין אותו יותר טוב ממך, למרות שאתה חסיד של העוטף.
מכלוף מיקי זוהר
¶
כולנו מכירים את העוטף, כולנו ביקרנו שם. כולנו מכירים את העובדות, כולנו ליבנו איתם ואנחנו מכירים את הסיטואציה.
היו"ר משה גפני
¶
שנייה, מיקי, לא צריך להתרגז על הליך שיהיה קיים בכל מקרה. הוא יהיה קיים בכל מקרה, אני מקווה שהוא יהיה קיים לפני חוק ההסדרים. אני מניח שהתאריך המאוחר יהיה חוק ההסדרים, אני מאוד מקווה שזה יהיה לפני חוק ההסדרים. וברוך יהיה זה שידבר עם אלה ששוקלים את ההחלטה הזאת, צריך להביא את זה קודם.
אבל ברגע שזה יגיע יש יישובים שאתה נותן להם הטבות במס והם לא קשורים בכלל לעוטף עזה. יישובים שהמדינה או הכנסת מחליטים שצריך לתת ליישוב הזה עדיפות, עדיפות במס, מכיוון שרוצים שאנשים יגורו שם, שאנשים יבואו לעבוד שם ושאנשים יחיו ולא יעזבו את המקום.
מכלוף מיקי זוהר
¶
נכון. ואנחנו ניתן את זה גם ליהודה שומרון, שצריך לתת להם העדפה מתקנת, שהולכים אנשים לגור שם ולסכן את חייהם באיזשהו מקום, לחזק את ההתיישבות.
היו"ר משה גפני
¶
חבר הכנסת מיקי זוהר, ואז אתה תגיד שצריך ביהודה ושומרון, ויהיו אחרים שיגידו שצריך בגבול הצפון.
היו"ר משה גפני
¶
ויהיו כאלה שיגידו שיש יישובים שלא בגבול הצפון ולא ביהודה ושומרון ולא בעוטף עזה, אבל המדינה יש לה שיקולים מקצועיים שצריך לעודד את היישוב הזה.
מכלוף מיקי זוהר
¶
אין בעיה, אבל מהגישה הזו, לא מהגישה שיש שמה טילים והם מותקפים ולכן אנחנו צריכים לעשות את זה. מהגישה של לעודד לגור שם.
מאיר כהן
¶
יש בקשה, לדעתי חכמה מאוד של שר האוצר, להמשיך. בדרך כלל הטבות הן הטבות תקופתיות, הן לא הטבות שאתה מחיל אותן מעכשיו לעוד מאה שנה. ולפעמים יש בזה שכל. גם בהנחות המס שנתנו ליישובי הצפון והדרום שבממשלה הקודמת אישרנו אותן, תמיד יש הקצבה של זמן. אם תצליח, חיים, ואם נצליח בכנסת להפוך את זה לחוק קבוע – יבורך.
אבל עד ש – אין שום ויכוח ואין שום סתירה, חבר הכנסת מיקי זוהר, אין שום סתירה בין מחשבותיך והאידאולוגיה שלך לגבי יהודה ושומרון לבין הצורך כן לתעדף מקום שנופלים עליו טילים. אני מאלה שחושב שהטווח של השבעה ק"מ הוא מאוד מלאכותי, ולוואי ויכולנו להחיל את זה גם על אשקלון וגם על אזור התעשייה של אשקלון, כי אני לא רואה שום שוני, כי בזמן האחרון התחילו לעשות צמודי-גדר – שבעה ק"מ.
מאיר כהן
¶
נכון, צמודי-גדר שקיבלו.
אני מאוד מקווה שבאמת תצא קריאה מיד להאריך את זה עד סוף 2016, כמו ששר האוצר רוצה.
מאיר כהן
¶
כי באמת התחילו שם בעיות, לעיתים אנשים שנופלים על חודש ועל חצי חודש. זה יוצר כל כך הרבה בעיות, שאנחנו לא מצליחים והמשרדים קשה להם לתקן אותם. אז לחזק את מיקי, אם תצליח, שגם למרות שאני מקווה שתמיד יתנו עדיפות לדימונה על מקום אחר, אבל אם תצליח, תבורך.
חיים ילין
¶
שבוע הבא זה שנה ל"צוק איתן". כל החלטת הממשלה שהוחלטה באוגוסט 2014, בסוף המלחמה, תגיע, רוב הנושאים יהיו בוועדת הכספים, כולל פיצויים, כולל כל מה שהתושבים עוברים, ויהיה פיזור של הוועדות. אני מבקש מאוד, את רוב הדברים נרכז אותם פה.
היו"ר משה גפני
¶
מהמעקב שאנחנו עושים, נראה שהם דווקא עומדים במתן הפיצויים. טוב, אז יהיה דיון בשבוע הבא.
היו"ר משה גפני
¶
לא שזה יירשם, זה נרשם. אחרי הישיבה את הפרוטוקול, שמיקי לוי סומך על גדולים והוא מתכוון אלי. סתם.
מיקי לוי
¶
וגם חלק ניכר, כרגע המסמך לא לפני, אולי ברוך יודע, מהתביעות הסתיימו במסלול המהיר. יש כאלה, כמו מ"עופרת יצוקה", נדמה לי 250 או 260 שלא הגיעו לידי פשרה עם רשות המיסים, שהלכו למסלול משפטי.
חיים ילין
¶
יש חקלאי לדוגמה שקיבל בשומה 3,000,000 שקל. חצי מזה, מיליון וחצי, קיבל כמקדמה, עכשיו רוצים את כל המיליון וחצי בחזרה.
מיקי לוי
¶
לא, אז יש לי הצעה בשבילך. שישלחו כפניות ציבור לרשות המיסים. אחרת יבואו לפה, יהיה כאן צעקות וללא תשובות.
מכלוף מיקי זוהר
¶
ברצוני להתייחס לשתי סוגיות, סוגיה אחת שהיא עקרונית וסוגיה אחת שהייתי רוצה שבאמת תהיה התייחסות קצרה מצדכם לעניין הזה. אני חושב שזה שאנחנו מקיימים פה את הדיון פעם בשנתיים, קודם כול זה מראה שיש כל הזמן אזכור ליישובי העוטף, אנחנו חושבים עליהם ואנחנו בודקים כל הזמן מה מצבם, וזה דבר שהוא חשוב לנו. אגב, אני חושב שצריך לשבח את שר האוצר כמובן ואת ראש הממשלה בכך שהם ממשיכים את זה. וזה ברור מאליו שזה יימשך, זה לא שזה משהו שהוא מפתיע מישהו, אבל זה מראה שחושבים על היישובים הללו והם כל הזמן בראש שלנו. זה אחד.
דבר נוסף, הייתי רוצה באמת לבחון ולבדוק מה קורה עם אזרחים, שאני לפחות מכיר לא מעט כאלו שרושמים את כתובתם באזורים הללו כדי לקבל הטבות מס, נניח שוכרים יחידת דיור או איזשהו נכס, לא בפועל גרים שם, ובקושי מבקרים, אולי אפילו לא פעם בשבוע, ובסופו של דבר הם זוכים להטבות מס, למרות שאת רוב חייהם הם מנהלים באזורים שלא שייכים להטבות הללו.
עכשיו, נתקלתי בסוגיה הזאת, הייתי רוצה לדעת, באמת התייחסות מצדכם, איך אתם מטפלים בסוגיה? והאם אתם מנסים לאכוף את הדברים הללו? כי זה סוג של פשוט לשקר אותנו.
ברוך משולם
¶
אכן, זו עבירה. בגדול אנחנו מתבססים על ההצהרות, אבל אנחנו כמובן עושים גם ביקורות, ביקורות מדגמיות וביקורות שאנחנו - - -
היו"ר משה גפני
¶
אולי תבהיר, מכיוון שהוא העלה את העניין הזה. זאת אומרת, אם מישהו לא גר, תגיד את החוק בעניין.
ברוך משולם
¶
החוק מדבר על מרכז חייו. מרכז חייו, זאת אומרת שהוא צריך להתגורר, לנהל אורך חיים פעיל, ולא רק להיות רשום.
ברוך משולם
¶
כמובן שבהנחה שהוא הצהיר שזה אכן התקיים וזה לא מתקיים בפועל, הוא חשוף לכל הסנקציות שהפקודה מציעה.
ומיקי לוי
¶
היום הוא צריך להביא, כשהוא מבקש את הפטור של חלק המיסים היחסי, הוא צריך להוכיח שמרכז חייו שם: תשלום ארנונה, גני ילדים, בית-ספר. היום רשות המיסים הלכה צעד קדימה בעניין הזה וגם אלה שפעם עשו את התרגילים האלה בעבר, יש הרבה פחות, לפי מה שאנחנו יודעים. עדיין קיימים ויגיעו אליהם.
היו"ר משה גפני
¶
עדיין קיימים, מכיוון שבמציאות בכל חוק שקיים ובכל מה שאתה משכלל אותו, תמיד יש כאלה שעוברים עליו. אבל זה יותר ויותר מיעוט, מכיוון שפעם זה היה פרוץ. והתקיימו כאן כמה פעמים דיונים בעניין הזה וגדרו את העניין. עכשיו, זה לא יכול להיות שלא תמצא שמישהו אומר לא אמת או שהוא עובר על החוק. יכול להיות דבר כזה, אבל יש התקדמות בעניין של מה ששאלת. זה מספק אותך התשובה הזאת?
היו"ר משה גפני
¶
תקנות סיוע לשדרות וליישובי הנגב המערבי (הוראת שעה) (הארכת תחולת סעיף 5(ב) לחוק), התשע"ה-2015. מי בעד אישור התקנות? ירים את ידו. מי נגד? אין. מי נמנע? אין.
הצבעה
בעד אישור התקנות – פה אחד
התקנות אושרו.