PAGE
2
ועדת הכספים
26/11/2014
הכנסת התשע-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב שלישי
<פרוטוקול מס' 464>
מישיבת ועדת הכספים
יום רביעי, ד' בכסלו התשע"ה (26 בנובמבר 2014), שעה 9:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-19 מתאריך 26/11/2014
תקנה 4 - תקנות מס ערך מוסף (תיקון), התשע"ה-2014
פרוטוקול
<תקנה 4 - תקנות מס ערך מוסף (תיקון), התשע"ה-2014>
>
זאב פורת - סמנכ"ל בכיר, גבייה ואכיפה, רשות המסים בישראל, משרד האוצר
גיא גולדמן - עו"ד, עוזר ראשי, רשות המסים, משרד האוצר
עפר שרון - עו"ד, ממונה מע"מ, רשות המסים בישראל, משרד האוצר
איריס בן דוד - ממונה אזורית מע"מ תל אביב 2, רשות המסים בישראל, משרד האוצר
זילפה גלינדוס - ממונה אזורית, מע"מ נתניה, רשות המסים בישראל, משרד האוצר
נטע סבח - מנהלת מכס ומע"מ, ירושלים, רשות המסים בישראל, משרד האוצר
נילי חיון דיקמן - עו"ד, יועצת משפטית, משרד הבריאות
טל לביא - מנהלת תחום, משרד הבריאות
מוטי איילון - עו"ד, משרד עורכי דין שקל
צחי נוימן - קבוצת אלון
חיים פוליצר - קבוצת אלון
יעקב אנוך - נשיא איגוד יבואני הרכב
מוטי אילון - חברת טריילוג
אייל בן שמעון - נציג חברת מאיירס שיווק
גיל נדל - עו"ד, ב"כ חברת מאיירס שיווק
יהודה בר-אור - יו"ר ארגון הגג של בעלי ונהגי המוניות בישראל
חניתה חפץ - לוביסטית, פוליסי, מטעם התאחדות התעשיינים
זכריה רייך - שדלן, פרילוג
עדי אביטן - לוביסטית, גורן עמיר, מטעם איגוד יבואני הרכב
בוקר טוב. אני פותח את ישיבת ועדת הכספים. היום הוא יום קצר ויש לנו סעיפים רבים. נשתדל לדון בהם טוב, לעומק וזריז.
הנושא הראשון בסדר היום הוא תקנות מס ערך מוסף (תיקון), התשע"ה-2014 שעניינה פטור ממע"מ על יבוא תרופות המשמשות לניסויים קליניים.
למעשה דנו בשבוע שעבר בסעיף 3 מתוך הצעת חוק המע"מ (תיקון מס' 45) והסעיף קבע פטור למתן שירותי פיקוח, תיאום ובקרה בקשר לביצוע ניסויים רפואיים בבני אדם לתושב חוץ, מס בשיעור אפס.
זה אפס. זה לא פטור. נכון. הוועדה ביקשה לראות את התקנות - הן גם צריכות להיות מובאות לאישורה – שרשות המסים הביאה בפניכם וזאת בעצם תקנה 4. תקנה 4 קובעת שפרט 501 – אצלכם בחומר זה בעמוד 2, תיקון תקנה 9(א) – בתקנה 9(א) לתקנות העיקריות, בתקנת משנה 9(א), אחרי 428 יבוא: 501.
תקנה 9(א) קובעת פטור ביבוא טובין הפטורים ממלוא המכס והיא למעשה קובעת שגם תרופות יהיו פטורות ממס ביבוא שלהן וזאת תקנה שרשות המסים הביאה בפניכם בעקבות הדיון בהצעת החוק. היא גם תקנה שדורשת אישור ועדת כספים.
לתקנה הזאת נלווה צו תעריף המכס כאשר צו תעריף המכס גם הוא צריך להיות בחומר שלפניכם והוא למעשה אומר מה זה פרט 501. פרט 501 יהיה פטור ממכס. תרופות שלגביהן אישר מנכ"ל משרד הבריאות שישמשו לצורך ניסויים רפואיים בבני אדם המבוצעים בישראל ובלבד שישמשו כאמור.
הצו הזה הוא למעשה צו הפחתה שלכאורה לפי החוק אין צורך באישור ועדת הכספים ביחס לצו הפחתה אבל רשות המסים הביאה בפניכם את כל החבילה כדי שתתנו את האישור שלכם ואז היא תוכל לצאת לדרך וגם לפרסם את הצו.
דייקתי?
רק להוסיף שבשבוע שעבר אישרנו ושני חברי כנסת, ליצמן ואנכי, הגשנו על זה רביזיה כדי לוודא שהשר אכן יחתום על התקנות. סיכמנו בינינו שברגע שהשר יחתום, כפי שהודיעו לנו שהוא אמור לחתום, אנחנו מורידים את הרביזיות כך שלא צריך להתקיים על זה דיון.
אני מוריד את הרביזיה.
הייתה הסתייגות לחבר הכנסת גפני שגם היא הייתה מותנית בזה שהשר יחתום. אני מעריכה שחבר הכנסת גפני יסיר את ההסתייגות.
אנחנו למעשה מאשרים את תקנה 4 בלבד. בתקנות מס ערך מוסף (תיקון) שהביאה רשות המסים יש עוד תקנות. אנחנו נשאיר אותן על שולחן הוועדה כרגע ועכשיו אתה מצביע על תקנה 4 לתקנות מס ערך מוסף.
סליחה, לפני ההצבעה, יש לי הערות. אני בשם חברת טריילוג שהיא מהמובילות בנושא של ניסויים קליניים. אנחנו מברכים על התקנה וזה בסדר גמור אלא שיש לנו בעיה עם הצו. הצו מדבר על יבוא של תרופות. בניסויים קליניים אנחנו מדברים לאו דווקא על תרופות. לפעמים בתוך הערכות – בדרך כלל אלה ערכות – יש חלק תרופות וחלק בכלל לא מוגדר כתרופות כי זה עוד לא אושר כתרופה ולכן זה רק נקרא תכשיר על פי כללי משרד הבריאות. חלק אחר הוא בכלל פלצבו, כך שזה בכלל לא תרופה אלא זה דמה.
לכן ההגדרה של תרופות בלבד היא בעייתית.
מעבר לכך, הניסויים הקליניים הם לאו דווקא לגבי תרופות. הם גם לגבי תכשירים למיניהם.
סליחה חבר הכנסת ליצמן, עוד שנייה. כרגע מתנהלים ניסויים למשל לגבי סטנדים. זאת לא תרופה אלא זה תכשיר. לכן ההגדרה של תרופות היא מאוד מצמצמת והיא עלולה לגרום לבעיה.
הצו הזה הוא פרי עבודה של חודשים שנעשתה מול משרד הבריאות, מול המדען הראשי, מול היבואניות, מול החברות. זאת הגדרה ממצה. אלה הדברים שהעלות הכלכלית שלהם היא גבוהה. כל הגורמים המקצועיים בחנו אותה ברשות המסים וזה הסיכום.
אני לא יודע להגיד כל פרט ופרט - יש אין ספור דוגמאות שאפשר לתת – אם זה בפנים או לא. מדובר בעבודה מקצועית שנעשתה.
גברתי, את מייצגת את משרד הבריאות?
תסיים את דבריך ואני ארצה אחר כך לשמוע אותך לגבי מה כולל תרופה. האם מדובר בתרופה שהיא תרופה או גם במכשירים כמו סטנד.
אין כאן סיווג שידע לתת כל מקרה לגופו אם כן או לא. מה אני כן יכול להגיד, שאנשי סיווג בחנו את הבקשה לגופה וזה המענה שהוחלט לתת והוא גם נותן את הפתרון.
אני מהלשכה המשפטית של משרד הבריאות. המונח תכשיר מתייחס לכל תרופה שזה חומר כימי או ביולוגי שיש לה השפעה פרמקולוגית על הגוף וזה מוגדר במסגרת פקודת הרוקחים.
המונח המשפטי של תכשיר, הכוונה היא לתרופה. מעבר לתרופות, יש לנו גם ציוד רפואי שזה מדיקל דיווייס והוא מוסדר במסגרת חוק ציוד רפואי מ-2012. בחוק יש הגדרה מה זה ציוד רפואי. מדובר על כל מיני מוצרים שמשמשים את הרפואה אבל הפעולה שלהם היא מכנית או פיזיקלית ולא פרמקולוגית.
בשלב זה, זה לא נכנס. אנחנו שוחחנו עם הקולגות שלנו ודיברנו על כך שלצורך ניסוי קליני – כמובן שיש ניסויים קליניים בציוד רפואי, באותה מידה שיש בתרופות. לכן חשבנו שצריך גם לעבוד - ולא רק אם יש אפשרות - ולתת את הפטור גם למוצרים אלה. הם בהחלט הגיבו באיזושהי פתיחות וסיכמנו שאנחנו נהיה בקשר. זה דורש איזושהי בדיקה מקצועית שלהם.
לגבי נותני שירותים לגביהם דיברנו בשבוע שעבר, בתיקון לחוק מדובר על מי שנותן שירותים לניסוי קליני ואז לא משנה אם השירותים ניתנים בתרופות או לא.
עדיין לא.
מי בעד אישור צו תעריף המכס והפטורים ומס קנייה על טובין (תיקון מס'...), התשע"ה-2014?
הצבעה
בעד – פה אחד
הצו אושר
מי בעד אישור תקנה 4 לתקנות מס ערך מוסף (תיקון תקנה 9(א)), התשע"ה-2014?
הצבעה
בעד – פה אחד
הצו אושר