PAGE
2
ועדת הכספים
11/06/2014
הכנסת התשע-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב שני
<פרוטוקול מס' 356>
מישיבת ועדת הכספים
יום רביעי, י"ג בסיון התשע"ד (11 ביוני 2014), שעה 9:15
ישיבת ועדה של הכנסת ה-19 מתאריך 11/06/2014
חוק לתיקון פקודת מס הכנסה (מס' 202), התשע"ד-2014, חוק לתיקון פקודת מס הכנסה (מס' 203), התשע"ד-2014
פרוטוקול
1. < החלטת ועדת הכספים בדבר פיצול חלק מהצעת חוק לשינוי סדרי עדיפויות לאומיים (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנים 2013 ו-2014), התשע"ג-2013 (מ/768)
2. סעיפים 40(37) ו- 42(ד) – אי החלת תקן חשבונאי - מתוך מהצעת חוק לשינוי סדרי עדיפויות לאומיים (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנים 2013 ו-2014), התשע"ג-2013 (מ/768)
3. סעיף 40(4) – תקופת שומה מיוחדת – מתוך מהצעת חוק לשינוי סדרי עדיפויות לאומיים (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנים 2013 ו-2014), התשע"ג-2013 (מ/768)
>
חברי הוועדה: >
ניסן סלומינסקי – היו"ר
משה גפני
בועז טופורובסקי
יצחק כהן
זבולון כלפה
דב ליפמן
סתיו שפיר
יצחק וקנין
יפה קרינצה
1. < החלטת ועדת הכספים בדבר פיצול חלק מהצעת חוק לשינוי סדרי עדיפויות לאומיים (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנים 2013 ו-2014), התשע"ג-2013 (מ/768)>
2. סעיפים 40(37) ו- 42(ד) – אי החלת תקן חשבונאי - מתוך מהצעת חוק לשינוי סדרי עדיפויות לאומיים (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנים 2013 ו-2014), התשע"ג-2013 (מ/768)
3. סעיף 40(4) – תקופת שומה מיוחדת – מתוך מהצעת חוק לשינוי סדרי עדיפויות לאומיים (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנים 2013 ו-2014), התשע"ג-2013 (מ/768)
ה-170 מיליון שקל לא כולל את החרדים. זאת אומרת, מדינת ישראל הפכה להיות מדינת אפרטהייד. פעם ראשונה מעבירים פה העברה כספית, אתה מעביר את זה בדקה, כאשר ילדי כיתות א'-ב', נניח בג'סר א-זרקא, הם יקבלו את התוספת של הקיץ, ואם יש שם בג'סר א-זרקא ילדים חרדים הם לא יקבלו.
הוא לא מקבל. חבל על הזמן. מה הדיבורים האלה? הוא לא מקבל, הוא לומד בחינוך העצמאי – הוא לא מקבל, רק בחינוך הרשמי, גם אם הוא לומד ליב"ה.
אמרתי לך שנשב אתם, נשב ביחד. אבל אני צריך לגמור, אני לא יכול להפסיק באמצע עכשיו. אם נגמור מה יישאר לי זמן. אם לא, אז אעשה את זה ביום חמישי.
רבותי, סעיף 3: החלטה בדבר פיצול החלק השני מתוך החלטה בדבר פיצול הצעות חוק לשינוי סדרי עדיפויות לאומיים.
לא היה דבר כזה. באמת לא היה דבר כזה. אני אומר לך, לא היה דבר כזה. יש חוקים במדינה, פועלים על פי החוקים. בחינוך העצמאי מעיין החינוך התורני, הרשתות, לומדים את הליב"ה, לכן הם מתוקצבים כמו שהם מתוקצבים. בא שר החינוך, קיבל החלטה שהוא עושה את פעולות הקיץ – הוא מאריך את הלימודים בחופש, אבל מראש הוא אומר: המוכר שאינו רשמי לא יהיה בפנים. כלומר, החרדים לא יהיו, בלי קשר לליב"ה, בלי קשר לכלום. החלטה.
לפי דעתי מדובר על 30 מיליון, זאת ההערכה. הרי זה לא בכל הארץ, זה רק באותן רשויות. חלק גדול זה יישובים ערביים, אז אין שם את החינוך החרדי בכלל. באותם מקומות שיש – מעלות, אופקים – להערכתי, זה לא יותר מ-30 מיליון שקל. שי פירון עשה טעות עם הדבר הזה.
לא היחידה, אבל היא מאוד בולטת בגלל שפה, בניגוד לאחרים שהוא אומר: תעבור לחינוך הזה, לחינוך ההוא, פה הוא אומר על השולחן: אני לא רוצה לתת לכם.
למדתי בחינוך העצמאי. איפה למדתי? אני דווקא הכי פחות למדתי מפני שמתי שלמדו אנגלית בכיתה הלכתי לים.
תל-אביב, התווכחתי עם החילונים. כולם יודעים את זה. לא היו לי עצבים לאנגלית, ידעתי שאני לא נוסע לחו"ל. אבל החברים שלי יודעים אנגלית. מה זה, בחינוך העצמאי לא לומדים אנגלית? אתם בורים ועמי ארצות, אתם אפילו לא יודעים איך נראים חרדים.
לקראת סיום הדיון בחוק ההסדרים בשנה שעברה הונחו סעיפים שהוועדה החליטה לפצל. את פיצלה את הסעיפים למספר חלקים. מה שאנחנו מפצלים כרגע זה חלק מסוים מהפיצול שהכנסת כבר קיבלה לקראת סוף יולי ומספר הצעות חוק נפרדות כדי שלא יהיה צורך, כשנדון בהן, לפצל שוב.
אמרתי שלקראת סיום הדיונים על חוק ההסדרים בקיץ שעבר החליטה הוועדה לפצל מספר סעיפים שהיא לא סיימה לדון בהם. ההחלטה אושרה על-ידי הכנסת, והיא מחולקת למספר חלקים. אנחנו מפצלים שוב את החלק השני, שעניינו העמקת הגבייה על-ידי רשות המסים, למספר הצעות חוק נפרדות כדי שהוועדה, כשהיא תדון בהצעות האלה, לא תצטרך לפצל בשנית, בשלישית או ברביעית את ההצעות, וזאת ההחלטה שבפני הוועדה. זה פיצול לפיצול עצמו.
בנפרד, כן. וההנחה של ההצעות האלה, ככל שהוועדה תחליט לאשר אותן לקריאה שניה ולקריאה שלישית, תהיה בכפוף לאישור החלטת הפיצול על-ידי מליאת הכנסת.
טוב. מי בעד אישור הפיצול? מי נגד?
הצבעה
בעד – 4
נגד – אין
נמנעים – 1
ההחלטה בדבר הפיצול אושרה.
מדובר בשני תיקונים שלא הספקנו אותם בחוק ההסדרים האחרון. ביקשתם שנפצל, פיצלנו ועכשיו אנחנו מטפלים בזה. מדובר בסך הכול בתיקונים לא משמעותיים.
התיקון הראשון שאנחנו מדברים עליו הוא תיקון לסעיף 7(א) לפקודת מס הכנסה, שמדבר על שנת מס מיוחדת, ומדובר בסעיף של הקלה. בדרך כלל, שנות המס לצורכי מס זה מ-1 בינואר עד 31 בדצמבר. יש מקרים מסוימים בפקודת מס הכנסה שלבקשת נישומים אפשר לשנות את זה לתאריכים אחרים. לדוגמה, שזה יתחיל ב-1 באפריל ויסתיים ב-31 במרץ של השנה שאחרי זה.
יש כאלה שעובדים עם רשויות מס, בארה"ב למשל, אז התאריכים שונים. מוסדות חינוך, יש להם תאריכים שונים, שגם יכול להיות? כי הם עובדים מספטמבר עד ספטמבר.
בסעיף 7 לפקודת מס הכנסה יש מספר קטגוריות שמאפשרות, לבקשת נישומים, לשנות את שנת המס שלהם. אחת הקטגוריות, שאנחנו מדברים בה היום, היא קטגוריה שאנחנו רוצים להקל. כאשר מדובר בחברה זרה שנסחרת בחו"ל רוצה להשקיע בחברה ישראלית. נניח שלחברה הזרה – בגרמניה, בבלגיה, בצרפת - יש לה שנת מס אחרת, ששונה מפה. המצב המשפטי היום הוא שהחברה הזרה, אם היא נסחרת בחוץ לארץ, יכולה להשקיע בהחברה ישראלית, ואם היא משקיעה בה במישרין אין בעיה – החברה הישראלית יכולה לשנות את שנת המס ולהתאים את שנת המס שלה לשנת המס של החברה הזרה וככה לא צריך לעשות התאמה בדוחות הכספיים, בדוחות המס וכן הלאה.
בשנים האחרונות ההשקעות בישראל נעשו בעזרת חברות אחרות. נניח שיש חברה זרה שנסחרת בחוץ לארץ, אבל היא מחזיקה בחברה זרה אחרת, עד שמגיעים לחברה הישראלית. החוק לא מכסה את הסיטואציה הזו, ולכן ביקשנו שהאפשרות לבקש שנת מס מיוחדת תהיה בין אם ההחזקה היא במישרין על-ידי החברה הנסחרת ובין אם היא החזקה בעקיפין באמצעות חברות ביניים. זו הבקשה, ואנחנו מבקשים לאשר את זה.
המערכת מופעלת כבר היום. יש מקרים שיש להם שנות מס מיוחדות – קוראים לזה "שנת מס מיוחדת" - ואנחנו רוצים להרחיב ולאפשר לאותן חברות שמשקיעות באמצעות תאגידים נוספים להשקיע בחברות ישראליות. אין פה עניין של אובדן מס, פשוט החשבון שלהן נעשה לפי שנות מס שהן קצת מוזזות מה-1 בינואר. זה הסעיף הראשון, סעיף של הקלה, ואני מבקש שתאשרו את זה.
אתה רוצה שנקרא את הנוסח?
"תיקון סעיף 7. 1. בפקודת מס הכנסה, בסעיף 7(א)(4), אחרי "מוחזקים" יבוא "במישרין או בעקיפין"."
למישהו יש שאלות? זה נשמע סביר, וזה גם מקל. מי בעד אישור סעיף 5 אצלנו, שזה סעיף 40(4) מתוך הצעת חוק לשינוי סדרי עדיפויות לאומיים (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנים 2013–2014), התשע"ד-2013, בנושא תקופת שומה מיוחדת? מי נגד?
הצבעה
בעד – 4
נגד – אין
נמנעים – אין
הסעיף אושר.
ברשותכם, הנושא השני. גם פה פיצול מחוק ההסדרים. אגיד את השורה התחתונה ואחרי זה אסביר את המקרה. בשורה התחתונה, אנחנו רוצים להאריך את הוראות ההקפאה של דיני המס שכבר קיימות בסעיף 87א לפקודה, בשנים 2007–2011, ולהאריך לעוד שנתיים - 2012–2013 - בגלל שלא הספקנו. לכן ביקשנו בסעיף 87א לפקודה, במקום עד 2011 להאריך את זה עד 2013, כולל.
ועכשיו ההסבר. כמו שאתם יודעים, בחשבונאות הפיננסית בשנים האחרונות נעשתה מהפכה, מהפכת ה-IFRS.
קודם כול רביזיה על כל ההחלטות. תרשום פה, על ההחלטות רביזיה. איזו התנהגות זאת? אנחנו בוועדת משנה ואתם עושים פה מחטפים? מה הדבר הזה?
רק תדע לך שזה היה בדיוק חצי דקה. הוא לא חיכה אפילו לרפרנטים, הוא לא מחכה לאף אחד. זו לא התנהלות, בגלל זה הוא עושה ככה.
לא, הוא לא נותן רביזיה. הוא שלח את זה חתום אחרי חמש דקות. סתיו שפיר ביקשה רביזיה, הוא לא נתן.
עזוב אותי מעוזרים. מה, אני מדבר עם עוזרים? אני חבר ועדה, אני חבר כנסת, אני מתנגד להתנהגות הזאת של הוועדה. אין דבר כזה, לא היה ולא יהיה דבר כזה.
אני מודיע לך: פה לא יזוז שום דבר. אני מודיע לך: ברגע הזה סיימת את תפקידך כיושב-ראש ועדת הכספים. אני מודיע לך, פה לא יזוז כלום.
ביקשנו להאריך את המועד מ-2011 ל-2013. שוב, היתה מהפכה של ה-IFRS בשנים האחרונות, כבר יש לנו הצעת חוק מסודרת שליבנו אותה יחד עם הלשכות המקצועיות. אבל עד שהיא תובא לדיון מעמיק בשנה הזאת - יש לנו כבר תזכיר חוק מוכן - ביקשנו להאריך את המועד של הקפאת התחולה של ה-IFR לשנים 2012–2013.
לא נצביע אתכם. כלום לא נצביע אתכם. מה שאנחנו העברנו לכם אף אחד לא העביר לכם, ולא הייתם בקואליציה.
"תיקון כותרת פרק שביעי לחלק ד'. 1. בפקודת מס הכנסה (להלן – הפקודה), בכותרת פרק שביעי לחלק ד', במקום "עד 2011" יבוא "עד 2013".
תיקון סעיף 87א. 2. בסעיף 87א לפקודה, במקום "עד 2011" יבוא "עד 2013".
3. תחילתו של חוק זה ביום ו' בטבת התשע"ב (1 בינואר 2012)."
בעולם מוקדם יותר. אנחנו בתקן 29 חשבונאות, החילו אותו משנת 2008 על חברות ציבוריות, עם אפשרות לתחולה מוקדמת יותר.
IFRS כבר קיים בחשבונאות בחברות הרלוונטיות. לגבינו, עשינו הצעת חוק מסודרת שבה יש מספר התאמות נוספות שצריך להפנים אותן, ואין הרבה התאמות. בינתיים, עד שזה יעבור בכנסת, אנחנו מבקשים להקפיא את המצב הזה, כמו שעשינו עד עכשיו, עד 2011.
רצינו להעביר את זה בשנה הקודמת לפני חוק ההסדרים, זה לא עבר. אנחנו מבקשים להעביר את זה כרגע. השנה הזאת נביא לכם את הדיון, תראו את הדין המהותי ואני מקווה מאוד שהשנה הזאת זה ייגמר.
יש לי שתי שאלות. אחת, אם אתם לא רוצים את זה עד 2014 – כי אתם הלכתם עד 2013 – ואולי אפילו 2015, כי זה תלוי תקנות. אתם הולכים להגיש את התקנות לוועדה?
יצא תזכיר – white print. נבקש לקדם אותו להביא אותו עוד השנה. אם הוא יעבור השנה נחיל אותו מתחילת השנה ואז אני לא צריך את זה. אם ייקבע בוועדה שרוצים להחיל את זה מ-2015 אז באותה ישיבה שתהיה נבקש להאריך עד 2014 ואז תהיה לנו רציפות. בדיני המס צריך רציפות. אנחנו מאמינים שנוכל להעביר את זה השנה. אני מאמין שניסן יקצה לנו זמן לנושא הזה ונעביר את זה השנה.
הגשת דוחות תמיד נעשית שנה אחרי זה לחברות. במקרה הזה, בגלל חוק ההסדרים, העברנו את זה לשנה אחר כך.
אם אין שאלות, מי בעד אישור סעיף 40(37) ו-42(ד) מתוך הצעת חוק לשינוי סדרי עדיפות לאומיים בנושא אי החלת תקן חשבונאי? מי נגד?
הצבעה
בעד – 4
נגד – 2
נמנעים – אין
הסעיפים אושרו.