PAGE
2
ועדת הפנים והגנת הסביבה
19/05/2014
הכנסת התשע-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב שני
<פרוטוקול מס' 279>
מישיבת ועדת הפנים והגנת הסביבה
יום שני, י"ט באייר התשע"ד (19 במאי 2014), שעה 11:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-19 מתאריך 19/05/2014
תקנות העיריות (מכרזים לקבלת עובדים) (תיקון) התשע"ד-2014, צו המועצות המקומיות (נוהל קבלת עובדים לעבודה) (תיקון מס' ) התשע"ד-2014
פרוטוקול
סדר היום
<1. תקנות העיריות (מכרזים לקבלת עובדים) (תיקון), התשע"ד-2014>
<2. צו המועצות המקומיות (נוהל קבלת עובדים לעבודה) (תיקון מס' ), התשע"ד-2014>
מוזמנים
¶
>
עו"ד מרגלית בוטרמן - ממונה ייעוץ משפטי כוח אדם, משרד הפנים
עו"ד נתי בביוף - הלשכה המשפטית, משרד הפנים
מוני מעתוק - סגן מנהל אגף כ"א ושכר ברשויות המקומיות, משרד הפנים
שירי שניצקי - מינהל שלטון מקומי, משרד הפנים
יוסי עדס - רפרנט פנים, אגף התקציבים, משרד האוצר
עו"ד אילן שי - עוזר ראשי ליועצת המשפטית, משרד החינוך
פיני קבלו - סמנכ"ל מרכז השלטון המקומי
דן בן חיים - ראש מינהל יחסי עבודה, מרכז השלטון המקומי
רישום פרלמנטרי
¶
אירית שלהבת
<תקנות העיריות (מכרזים לקבלת עובדים) (תיקון), התשע"ד-2014>
<צו המועצות המקומיות (נוהל קבלת עובדים לעבודה) (תיקון מס' ), התשע"ד-2014>
היו"ר מירי רגב
¶
אנו פותחים את ישיבת ועדת הפנים והגנת הסביבה בסוגיית תקנות העיריות (מכרזים לקבלת עובדים) (תיקון), התשע"ד-2014 וצו המועצות המקומיות (נוהל קבלת עובדים לעבודה) (תיקון מס' ), התשע"ד-2014.
בתקנות שלפנינו קובעים סוגי משרות בעיריות ובמועצות מקומיות, X תפקידים שלא צריך לערוך בגינם מכרז. כמה תפקידים כאלה יש?
היו"ר מירי רגב
¶
אנחנו בעצם רוצים לאשר לראש עירייה ולראש מועצה מקומית להרחיב את סמכותו למנות אנשים למשרות אמון.
מוני מעתוק
¶
מטרתנו בתיקון, לבקשת השר, ראשית, להרחיב את המשרות הפטורות ממכרז לכלל הרשויות המקומיות, גם למועצות המקומיות וגם לעיריות, גם משרות אמון וגם משרות אחרות.
מוני מעתוק
¶
וגם ליצור אחידות בהנחיות שקיימות על כלל הרשויות המקומיות. כיום יש שונוּת בין העיריות ובין המועצות המקומיות והכללים אינם אחידים.
אנחנו מדברים, ראשית, על הרחבה של משרות האמון שקיימות היום. היום, לצורך העניין, למשל במשרות האמון ניתן למנות בפטור ממכרז רק עוזר ראש העירייה, מנהל לשכת ראש העירייה ועוזר לסגן ראש העירייה בשכר, ורק בעירייה. זה מה שקיים היום, ורק בעיריות. במועצות מקומיות אין פטור כזה. אנחנו בעצם גם מגדירים את הפטור במועצות המקומיות, את אותו פטור, וגם מרחיבים לעוד משרות אמון, כמו למשל נהג של ראש הרשות המקומית.
מוני מעתוק
¶
מנהל לשכת מנכ"ל הרשות המקומית, עוזר מנכ"ל הרשות המקומית ומנהל לשכת סגן ראש הרשות המקומית בשכר.
מוני מעתוק
¶
מדובר על נהג ראש הרשות המקומית, עוזר מנכ"ל הרשות המקומית, מנהל לשכת מנכ"ל הרשות המקומית ומנהל לשכת סגן ראש הרשות המקומית בשכר.
ג'מאל זחאלקה
¶
אני רוצה למנוע ניסיון לשימוש לרעה בתקנות האלה. אני לא נגד זה שיהיה פטור ממכרז, אבל אם קבעת פטור ממכרז – גברתי היושבת-ראש, תראי עד כמה אני חיובי – אני מוכן לתמוך בעמדת משרד הפנים, למרות שאני לא חבר ועדה.
ג'מאל זחאלקה
¶
חכי רגע. היישובים הערבים רוצים מכרזים. התושבים לא מאמינים לראש העירייה, בדרך כלל. אני חושב שבמינהל תקין יש היגיון בדרישות הללו, אבל צריכים להיות קריטריונים לאנשים האלה.
מוני מעתוק
¶
לפני 3 חודשים פורסם קובץ תיאור תפקידים חדש, במסגרתו גם תיאור תפקיד לעוזר ראש הרשות המקומית בשכר.
ג'מאל זחאלקה
¶
זה היה. זה לא מספיק. גברתי היושבת-ראש, עוזר ראש העירייה הוא אדם שצריך להיות יועץ של ראש העירייה.
ג'מאל זחאלקה
¶
אני לא רוצה להיכנס לזה. לא אערוך פה ויכוח דווקאי, אני רוצה שהוויכוח יהיה ענייני. אני חושב שאם אתם דורשים הרחבה של הדרישות צריך לקבוע תנאי מינימום לכל אחד מן התפקידים. היום אתה יכול לקחת מישהו מן הרחוב ולמנות אותו לעוזר לסגן ראש העירייה בשכר.
היו"ר מירי רגב
¶
ככה, כי אני לא רוצה. אם זה משרת אמון אני לא רוצה להיכנס לזה. גם כך כל הזמן הרגולטור משגיח על ראשי העיריות.
היו"ר מירי רגב
¶
ואם לאדם אין תעודת בגרות כי אין לו יכולת ללמוד למרות הריטלין שהוא לוקח, והוא אדם רציני, והוא יודע לכתוב, והוא מוכשר ויצירתי, אז עכשיו צריך לפגוע בו כי כל דבר צריך להיות תלוי בתעודת בגרות?
היו"ר מירי רגב
¶
אני לא יודעת. אני לא רוצה להיכנס לזה. האמן לי, אני סומכת על ראש העירייה. אני לא מאמינה שיש איזה ראש עירייה שייקח עוזר שלא יעזור לו.
ג'מאל זחאלקה
¶
לא נכון, את לא תאמיני. אגיד לך למה אני מעלה את הנושא הזה, בגלל ניסיון כואב. אנשים ממנים עוזרים בשל הבטחות במערכת הבחירות.
היו"ר מירי רגב
¶
בגלל שאין לו תעודת בגרות הוא לא יוכל להתמודד בפעם הבאה. אגיד ליאיר לפיד שאתה הצעת שגם השרים לא יוכלו להתמודד על שום תפקיד. אם אין לו תעודת בגרות הוא לא יכול להתמודד. ליאיר לפיד אין תעודת בגרות.
מוני מעתוק
¶
רק עוד משפט אחד. מעבר לדרישות הסף, גם במשרות אמון זה לפי תקן כוח אדם שמאושר בתקציב הרשות המקומית. אם יש 4 סגנים בשכר אבל אין כסף בתקציב זה לא רלוונטי.
ג'מאל זחאלקה
¶
אני לא רוצה להתווכח אתך כי כל דבר שאני אגיד את תגידי נגד. אני פונה למשרד הפנים. אתם מכירים טוב יותר ממני את המצב ואתם יודעים שיש שימוש לרעה במינויים האלה לפעמים. לא על-ידי כל אחד, אבל זה קורה. איך אפשר למנוע את השימוש לרעה במינויים האלה, כאשר ממנים מישהו סתם ככה בגלל הבטחת בחירות?
ג'מאל זחאלקה
¶
אבל צריך לקבוע תקנות מינימום. אני לא מדבר על דברים שכובלים את ידיו של ראש הרשות המקומית.
היו"ר מירי רגב
¶
חבר הכנסת זחאלקה מעביר פנייה למשרד הפנים בבקשה לשקול האם גם בתפקידים של משרות אמון כדאי להחמיר את הקריטריונים. אפרופו, עמדתו היא שלו בלבד, היא לא עמדת יושבת-ראש הוועדה. אני לא חושבת שצריך לשנות את הקריטריונים. אני חושבת שבמשרת אמון יחליט ראש העירייה וראש המועצה המקומית את מי הוא רוצה על-ידו. רוצה על-ידו אנאלפבית, הוא ייתן לו עבודה שמתאימה לאנאלפבית, אבל אני לא רוצה לקבוע לו את מי למנות. כמובן אתו אדם לא יכול להיות עבריין.
היו"ר מירי רגב
¶
כמובן שהוא לא יהיה עבריין.
אילו עוד תפקידים אתם רוצים בפטור ממכרז? דיברנו על משרות האמון. אילו עוד תפקידים יש?
מוני מעתוק
¶
יש עוד משרות, חלקן מיוחדות וחלקן פשוט במתח דרגות נמוך. נתחיל עם מתח הדרגות הנמוך. עד היום בעיריות משרות במתח נמוך, קרי: 4–6, 5–7, לדוגמה סייעות בגני ילדים ועובדי ניקיון, המשרות הללו היו פטורות ממכרז בכלל העיריות. אנחנו מבקשים להרחיב את הפטור הזה גם למועצות המקומיות וליצור אחידות. בצו זה לא מוגדר לפי תפקידים, זה מוגדר לפי מתח דרגות. נתתי רק דוגמאות לתפקידים רלוונטיים, אבל זה יכול להיות גם תפקידים אחרים. כל משרה שמתח הדרגות שלה הוא 4–6 או 5–7, שהיום יש לה פטור ממכרז בעיריות, יהיה לה פטור ממכרז גם במועצות המקומיות.
היו"ר מירי רגב
¶
בבתי-ספר ובגנים? כלומר, כל התפקידים האלה ראש העירייה או ראש המועצה המקומית או ראש הרשות המקומית היה ממנה אותם.
היו"ר מירי רגב
¶
אתם בעצם לא מרחיבים את מספר התפקידים, אלא אתם אומרים: מה שיש לעיריות אנחנו רוצים לתת גם לראשי מועצות. אתם רוצים בעצם להשוות תנאים.
היו"ר מירי רגב
¶
בסדר, זה הדבר השני. האחד הוא משרות האמון, השני הוא לתת גם לראשי מועצות מקומיות מה שיש לראשי עיריות. על מה עוד מדברות התקנות?
מוני מעתוק
¶
זאת תוכנית בה אנחנו מכשירים חבר'ה, שעוברים כמובן מיונים באמצעות נציבות שירות המדינה, שעוברים הכשרה של 3 שנים לתואר ראשון או שני. יש שתי תוכניות, אחת בחיפה ואחת בבאר-שבע. בסיום שנות ההכשרה הם מגיעים, בהשמה שמתוקצבת על-ידי משרד הפנים, ל-4 שנות השמה ברשויות המקומיות. כל שאנו מבקשים, שיהיה פטור ממכרז בקליטה הראשונית של הצוערים ברשויות המקומיות שייבחרו על-ידי משרד הפנים ואחרי 4 שנים הרשויות המקומיות יבחנו את זה.
מוני מעתוק
¶
משרות של מלווה צמוד לתלמיד בבית-ספר. אנחנו מניחים שפה אין טעם במכרז. ההורים מעוניינים ורוצים לבחור את המלווה הצמוד, שעומד בדרישות סף.
מוני מעתוק
¶
משרות של מילוי מקום למשרה שהתפנתה באופן קבוע. זה לא הוסדר עד היום בצורה מסודרת בתקנות. אנחנו מסדירים את זה, שמשרה שהתפנתה באופן קבוע או באופן זמני, למשל בשל חופשת לידה, ניתן יהיה לאייש אותה בלי מכרז לתקופה זמנית.
מוני מעתוק
¶
נכון. אם זו משרה שהתפנתה באופן קבוע – זה 3 חודשים ועוד 3 חודשים, ואם זו משרה שהתפנתה באופן זמני – זה שנה ועוד שנה.
היו"ר מירי רגב
¶
נניח אישה יוצאת ל-3 חודשים לחופשת לידה, או גבר יוצא לאיזו נסיעה לחוץ לארץ באישור – בתקופה הזאת שלא יקרה שלא יהיה אף אחד.
מוני מעתוק
¶
אלו הדברים. רק דבר אחרון, משרה למיזם של עד 3 חודשים לעובד שמועסק לפי שעות, אנחנו אומרים שאין פה צורך במכרז. לדוגמה, מדריכי קייטנות שמועסקים ל-3 חודשים.
כל מה שאמרנו, כל המשרות הפטורות ממכרז, מלבד משרות האמון, עדיין כתוב בתקנות בפירוש שיידרש לקלוט אותם בהליך שוויוני, הגון ושקוף, גם אם לא בהליך של מכרז.
היו"ר מירי רגב
¶
זה הצעה של הייעוץ המשפטי של הוועדה, שקיבלתם אותה, שבזה אתם מתואמים. יש עוד פערים בינינו לבינם? כרגע הנוסח שמופיע מתואם ומקובל עלינו?
גלעד קרן
¶
בנוסח שמופיע בפניכם, הסימונים האדומים הם השינויים מההצעה המקורית שהוגשה לוועדה. אני מבין שהכול מוסכם עם משרד הפנים.
יוסי עדס
¶
אני ממשרד האוצר. יש לי הערה לגבי מילוי מקום. יש מילוי מקום של עובד שהתפנה באופן קבוע. אנחנו מבקשים להגביל את זה. על-פי הנוסח כרגע אפשר לשנה והארכה של שנה נוספת. אנחנו רוצים שיהיה סך הכול פחות משנתיים ולא יגיע לשנתיים.
מרגלית בוטרמן
¶
העמדה שלנו, כפי שהצגנו אותה בבתי-הדין בשנים האחרונות, היתה שדרשנו מהרשויות המקומיות לתקן ולקלוט את העובדים במכרז. היה ניסיון של ההסתדרות לטעון שהעובדים במעמד קבוע ואי אפשר לדרוש מכרז. בית-הדין לא קיבל את העמדה הזאת ובסופו של דבר גם ההסתדרות, לזכותה ייאמר, לא ניסתה ללכת עם זה הלאה, לא ערערה על הקביעה הזאת לבית-הדין הארצי, לא ניהלה את זה בתיקים אחרים. היא קיבלה את העמדה שעובדים צריכים להתקבל במכרז.
היו"ר מירי רגב
¶
גם נכון להגיד שיש גבול לזמניות של עובד זמני. אחרת עובד זמני הופך להיות עובד קבוע בטענה שהוא עובד זמני. אנחנו גם צריכים להגן על העובדים.
יוסי עדס
¶
יש לנו הערה נוספת באופן כללי. יש כאן הרחבה של משרות למועצות המקומיות, של פטור ממכרז לדרגות נמוכות. אנחנו חושבים שיש שם משרות מסוימות שלא ראוי שיהיו בפטור ממכרז, כמו מנהל עבודה שהוא ראש צוות, שממונה על עובדים, כמו מנהל חשבונות בדרגות נמוכות.
היו"ר מירי רגב
¶
אני לא פותחת את זה לדיון. מה שיש בעיריות יהיה גם במועצות המקומיות. תשבו בממשלה ו"תסגרו" את זה.
יוסי עדס
¶
כמו למשל מעריך ארנונה, פקיד שומה, שהם נושאים משמעותיים יותר ואנחנו חושבים שלא ראוי שיהיו בפטור ממכרז.
היו"ר מירי רגב
¶
עמדתך לא מתקבלת. אני לא רוצה להביא את זה בכלל לדיון כאן. דן בן חיים, בבקשה, רצית להעיר הערה, ואחר-כך חברי הכנסת לפני ההקראה וההצבעה.
דן בן חיים
¶
יש לי שתי הערות, יותר ברמת הניסוח, על דברים שעלולים לגרום לבלבול ולחוסר בהירות.
הכוונה להשוות בין העיריות ובין המועצות המקומיות נכונה. אם אנחנו מסתכלים פה, למשל בהגדרת הדרגה המקסימלית לפטור ממכרז, יש הבדל בניסוח בין העיריות ובין המועצות המקומיות, כאשר באחד כתוב "שדרגתה המרבית אינה עולה על 7" ובאחר כתוב "שדרגתה המרבית היא 8 ומעלה". אולי בעברית זה אותו דבר.
דן בן חיים
¶
ניתן להבין, וכך כבר הבינו אנשים אתמול, שבעצם במועצות מקומיות הפטור ממכרז הוא לדרגות גבוהות יותר מאשר לעיריות. צריך לקחת את הנוסח שבעיריות ולאמץ אותו לכאן.
היו"ר מירי רגב
¶
הבנתי. גם אם נצביע על הנוסח הזה, אני מבקשת שבעניין הזה הנוסח לגבי מועצות מקומיות יהיה אותו נוסח כמו לגבי העיריות.
דן בן חיים
¶
ההערה השנייה לגבי הנוסח היא באשר לפירוט הדירוגים שהדרגות האלה מתייחסות אליהם. במקור היה כתוב "דירוג ההנדסאים והטכנאים". בא משרד הפנים והוסיף את דירוג המח"ר. אנחנו עוסקים בכ-10 דירוגים מקצועיים. גם בהצעה פה, למשל במועצות המקומיות כתוב "דרגה 8 או 38 של הדירוגים המקצועיים, או בדרגה המקבילה".
דן בן חיים
¶
שיהיה כתוב "הדרגה המקבילה בדירוגים המקצועיים האחרים". למה דירוג המח"ר נכלל בפנים ואילו דירוג המהנדסים בחוץ, או דירוג העובדים הסוציאליים? יש כל מיני דירוגים.
היו"ר מירי רגב
¶
הערתכם השנייה לא התקבלה.
חברי הכנסת, אתם רוצים להעיר הערות לפני ההקראה או אחרי ההקראה? אחרי ההקראה. אלה תקנות טובות, שנותנות לראשי עיריות יכולת באמת- - -
ג'מאל זחאלקה
¶
זה נושא חשוב מאוד. אני אפילו הולך לפרסם את זה, כדי שאנשים יידעו. חשוב שהציבור יידע על התקנות האלה.
היו"ר מירי רגב
¶
אם אתה לא תכתוב, אני אוסיף במכתב לכפרים ולמועצות המקומיות הערביות: "חבר הכנסת זחאלקה תבע בדיון שיהיה תואר אקדמי וקריטריונים". את זה אכתוב.
היו"ר מירי רגב
¶
תגיד לי, חבר הכנסת אזולאי, האם אי-פעם אתה ואני היינו חלוקים בינינו, פרט לכך שאתה מש"ס ואני לא?
ג'מאל זחאלקה
¶
השאלה היא – אני לא יודע, אולי את זה יעשה מרכז השלטון המקומי – אנחנו רוצים פירוט של המשרות האלה, במה מדובר, לתרגם את זה לשפה שאנשים מבינים, לא רק דרגה 4 ודרגה 5 אלא עובדי ניקיון ועוזרות גננות.
דן בן חיים
¶
יש חוברת תפקידים שנמצאת בכל רשות מקומית, בכל מועצה מקומית ובכל עירייה. לצד כל תפקיד מפורט מה הדרגה שצמודה לו.
יפעת קריב
¶
האם זה מתייחס לכל המשרות באשר הן, או שיש משרות שלא חל עליהן פטור ממכרז, למשל בתפקידים מקצועיים כמו מבקר עירייה ויועץ משפטי?
מוני מעתוק
¶
מדברים רק על תיקון למתח דרגות נמוך, 4–6 ו-5–7. את זה אמרנו קודם. מדובר על סייעות בגני ילדים ועובדי ניקיון.
נתי בביוף
¶
תקנות העיריות (מכרזים לקבלת עובדים)(תיקון), התשע"ד-2014
"בתוקף סמכותי לפי סעיף 170(ג) לפקודת העיריות ובאישור ועדת הפנים ואיכות הסביבה של הכנסת אני מתקין תקנות אלה:
תיקון תקנה 2
1.
בתקנה 2 לתקנות העיריות (מכרזים לקבלת עובדים), התש"ם-1979 (להלן –התקנות העיקריות) –
(1)
במקום תקנת משנה (א) יבוא "(א) התפנתה משרה שיש עליה הקצבה בתקציב המאושר, ולא נתמלאה בדרך אחרת-יפורסם עליה מכרז פומבי".
(2)
בתקנת משנה (ב) –
(א)
פסקה (2) – תימחק;
(ב)
בפסקה (3), במקום ",מזכיר אישי של ראש העיריה או מזכיר אישי של סגן ראש העיריה בשכר שהעסקתו אושרה ע"י המועצה" יבוא "של ראש הרשות המקומית, עוזר לראש העיריה, נהג של ראש העיריה, מנהל לשכה לסגן ראש העיריה בשכר, עוזר של סגן ראש העיריה בשכר, מנהל לשכה של המנהל הכללי ועוזר למנהל הכללי, ובלבד שהמועצה אישרה את העסקתם בהתאם לתקן כח האדם המאושר.";
(ג)
אחרי פסקה (3) יבוא :
"(4)
משרה המיועדת לבוגרי אוניברסיטה, במסלול של תכנית צוערים לשלטון המקומי שאישר משרד הפנים, ובלבד שהמנהל הכללי של משרד הפנים או מי מטעמו אישר את המשרה כאמור ובתנאי שהתקבל לעבודה בתוך שלוש שנים מיום קבלת התואר במסלול האמור;
(5)
משרה של מלווה צמוד לתלמיד ובלבד שמשרד החינוך אישר את תקן המלווה הצמוד לאותו תלמיד;
(6)
משרה לפי שעות לתקופה שלא תעלה על שלושה חודשים רצופים לצורך ביצוע מיזם זמני, בתנאי שלא בוצעה עימו התקשרות נוספת מכוח סעיף זה בשנת התקציב הנוכחית ובלבד שחלפו לפחות שישה חודשים ממועד ההתקשרות האחרונה.
(7)
משרה של עובד הנעדר ממשרתו לתקופה זמנית, לשם איושה במילוי מקום, שלא יעלה על שנה; המנהל הכללי רשאי להאריך את ההעסקה בתקופות נוספות אם מצא כי היעדרות העובד נמשכת, ובלבד שסך התקופות הנוספות לא יעלה על שנה, ומטעמים מיוחדים שיירשמו;"
נתי בביוף
¶
"... ובלבד שסך התקופות הנוספות יפחת משנה אחת, ומטעמים מיוחדים שיירשמו;
(8)
משרה שהתפנתה באורח קבע, לשם איושה במילוי מקום לתקופה זמנית שלא תעלה על שלושה חודשים; המנהל הכללי רשאי להאריך את ההעסקה לתקופה נוספת של שלושה חודשים ובלבד שנוכח כי ננקטו כל הפעולות הדרושות לאיוש המשרה כדין, וכי הארכה דרושה לשם השלמת הליך המכרז;
(9)
משרה שדרגתה המרבית אינה עולה על דרגה 7 של הדירוג המנהלי או שדרגתה המרבית אינה עולה על דרגה 37 של דירוג המח"ר או דירוג ההנדסאים והטכנאים."
(3)
אחרי תקנת משנה (ג) יבוא:
"(ד)
איוש המשרות המנויות בתקנת משנה (ב)(1), ו-(4) עד (9), יעשה בהליך בחירה שוויוני, הגון ושקוף ככל שניתן, בהתאם לסוג המשרה".
תחילה
2.
תחילתן של תקנות אלה שלושים ימים מיום פרסומן."
מרגלית בוטרמן
¶
נמחק פה עובדים סוציאליים. הפטור היה לעובדים סוציאליים שקיבלו מלגה על-ידי משרד הסעד ועל-ידי הרשות המקומית.
דוד אזולאי
¶
אני מבקש להתייחס לפסקה (5): "משרה של מלווה צמוד לתלמיד ובלבד שמשרד החינוך אישר את תקן המלווה הצמוד לאותו תלמיד". כלומר, מדובר פה על ילדים שנמצאים בחינוך המיוחד.
דוד אזולאי
¶
מה לעשות כאשר משרד החינוך לא מאשר? כלומר, לא שהוא לא מאשר, אלא הוא מתעכב באישור התקן ובינתיים נפתחה שנת הלימודים ולילד הזה נותרות שלוש אופציות: או לשבת בבית, או לבוא לבית-הספר בלי מלווה, או שההורים ילוו אותו?
דוד אזולאי
¶
למרות שמשרד החינוך לא אישר את התקן צריך לאפשר לעירייה לקחת על עצמה את הליווי עד שמשרד החינוך יאשר את זה.
מוני מעתוק
¶
יש פה פסקה אחרת על מילוי מקום למשרה שפנויה באופן קבוע. תמיד יש לו אפשרות, במידה ואכן יש פה נימוקים נכונים ותהליך אמיתי שאורך זמן מול משרד החינוך, לקחת משרה במילוי מקום ל-3 חודשים, שזה זמן ארוך להסדרה מול משרד החינוך. אני חושב שהוא יכול להשתמש גם בזה וגם בזה במקרים שהוא אכן צריך. אז יש לו פתרון לפי פסקה אחרת, על מילוי מקום למשרה שפנויה באופן קבוע.
ג'מאל זחאלקה
¶
דינו של מה שאתה אומר כדין משרה פנויה שאינה מאוישת ואז הוא יכול למנות באופן זמני ל-3 חודשים.
מוני מעתוק
¶
צו המועצות המקומיות (נוהל קבלת עובדים לעבודה) (תיקון מס' ), התשע"ד-2014
"בתוקף סמכותי לפי סעיף 2 לפקודת המועצות המקומיות וסעיף 170(ב) לפקודת העיריות בהתאם לסעיף 34א לפקודת המועצות המקומיות, ובאישור ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת אני מצווה לאמור:
תיקון סעיף 9
1.
בסעיף 9 לצו המועצות המקומיות (נוהל קבלת עובדים לעבודה), התשל"ז-1977 (להלן – הצו העיקרי) –
(1)
האמור בו יסומן "(א)";
(2)
במקום פסקה (4) יבוא:"
פסקה (4) מתייחסת לעובדים הסוציאליים, היא הפסקה שנמחקה בתקנות הקודמות.
"
"(4)
משרה המיועדת לבוגרי אוניברסיטה, במסלול של תכנית צוערים לשלטון המקומי שאישר משרד הפנים, ובלבד שהמנהל הכללי של משרד הפנים או מי מטעמו אישר את המשרה כאמור ובתנאי שהתקבל לעבודה בתוך שלוש שנים מיום קבלת התואר במסלול האמור."
(3)
אחרי פסקה 4 יבוא
¶
"(5)
משרה של מלווה צמוד לתלמיד ובלבד שמשרד החינוך אישר את תקן המלווה הצמוד לאותו תלמיד;
(6)
משרה לפי שעות לתקופה שלא תעלה על שלושה חודשים רצופים לצורך ביצוע מיזם זמני, בתנאי שלא בוצעה עמו התקשרות נוספת מכוח סעיף זה בשנת התקציב הנוכחית ובלבד שחלפו לפחות שישה חודשים ממועד ההתקשרות האחרונה;
(7)
משרה של עובד הנעדר ממשרתו לתקופה זמנית, לשם איושה במילוי מקום, לתקופה שלא תעלה על שנה; המנהל הכללי רשאי להאריך את ההעסקה בתקופות נוספות, אם מצא כי היעדרות העובד נמשכת ובלבד שסך כל התקופות הנוספות יפחת משנה, ומטעמים מיוחדים שירשמו;
(8)
משרה שהתפנתה באורח קבע, לשם איושה במילוי מקום לתקופה זמנית שלא תעלה על שלושה חודשים; המנהל הכללי רשאי להאריך את ההעסקה לתקופה אחת נוספת של שלושה חודשים ובלבד שנוכח כי ננקטו כל הפעולות הדרושות לאיוש המשרה כדין, וכי הארכה דרושה לשם השלמת הליך המכרז;
(9)
מנהל לשכה לראש הרשות המקומית, עוזר לראש הרשות המקומית, נהג של ראש הרשות המקומית, מנהל לשכה לסגן ראש הרשות המקומית בשכר, עוזר של סגן ראש הרשות המקומית בשכר, מנהל לשכה או עוזר למנהל הכללי, ובלבד שהמועצה אישרה את העסקתם, בהתאם לתקן כח האדם המאושר.".
(4)
אחרי תקנת משנה (א) יבוא:
"(ב)
איוש המשרות המנויות בתקנת משנה..."
מוני מעתוק
¶
לא, זה עדיין לא זה.
"(ב)
איוש המשרות המנויות בתקנת משנה (א)(1)-(8), יעשה בהליך בחירה שוויוני, הגון ושקוף ככל שניתן, בהתאם לסוג המשרה".
תיקון סעיף 16
2.
בסעיף 16 לצו העיקרי –
(1)
במקום כותרת השוליים יבוא "הרכב ועדת הבחינה למשרות בדרגות נמוכות";
(2)
בסעיף קטן (א), במקום "למשרה שהיא בדרגה ט"ו ומטה של הדירוג האחיד או בדרגה 3 ומטה של דירוג ההנדסאים והטכנאים," יבוא "למשרה שדרגתה המרבית היא 7 ומטה של הדירוג המינהלי או שדרגתה המרבית היא 37 ומטה של דירוג ההנדסאים והטכנאים או בדרגה מקבילה בדירוג המח"ר"."
זה עדיין לא התיקון שנתבקש.
היו"ר מירי רגב
¶
בקיצור, גלעד קרן, זה אחריות של הוועדה להשוות את התנאים, שיהיו בדיוק אותו דבר, באותם קריטריונים ואותן הגדרות, של העיריות והמועצות האזוריות.
מוני מעתוק
¶
"תיקון סעיף 17
3.
בסעיף 17 לצו העיקרי –
(1)
במקום כותרת השולים יבוא – "הרכב ועדת בחינה בדרגות אחרות";
(2)
במקום "למשרה שהיא בדרגה ט"ז ומעלה של הדירוג האחיד או בדרגה 4 ומעלה של דירוג ההנדסאים והטכנאים" יבוא "למשרה שדרגתה המרבית היא 8 ומעלה של הדירוג המינהלי או שדרגתה המרבית היא 38 ומעלה של דירוג ההנדסאים והטכנאים או בדרגה מקבילה בדירוגים המקצועיים האחרים", ואחרי "כדלקמן" יבוא "אלא אם נקבע הרכב אחר בפרק זה"."
לא פה התיקון. כאן מדובר על הרכב ועדת בחינה.
מוני מעתוק
¶
"ביטול הפרק השישי
4.
הפרק שישי לצו העיקרי – בטל."
הפרק השישי עוסק בקליטה באמצעות לשכות התעסוקה לפי חוק שירות התעסוקה, שכבר לא רלוונטי לפי מתח הדרגות שקיים היום, לכן מורידים את זה.
"תיקון סעיף 40
5.
בסעיף 40 לצו העיקרי –
(1)
בסעיף קטן (א), במקום "משרה בדרגה ט"ז ומעלה של הדירוג האחיד, או בדרגה 4 ומעלה של דירוג ההנדסאים והטכנאים" יבוא "משרה שדרגתה המרבית היא בדרגה 8 ומעלה של הדירוג המנהלי או שדרגתה המרבית היא בדרגה 38 ומעלה של דירוג ההנדסאים והטכנאים";
(2)
במקום סעיף קטן (ב) יבוא:
"(ב) למרות האמור בסעיף קטן (א), לא תחול חובת עריכת מכרז פומבי על סוגי המשרות שפטורות ממכרז פנימי לפי סעיף 9(א), ויחולו הוראות סעיף 9(ב)."
תיקון סעיף 61
6.
בסעיף 61 לצו העיקרי –
(1)
במקום כותרת השוליים יבוא – "הרכב ועדת בחינה";
(2)
במקום "בדרגה י"ד ומעלה של הדירוג האחיד, או למשרה בדרגה 2 ומעלה של דירוג ההנדסאים והטכנאים" יבוא "שדרגתה המרבית היא 8 ומעלה של הדירוג המינהלי או שדרגתה המרבית 38 ומעלה של דירוג ההנדסאים והטכנאים או בדרגה מקבילה בדירוגים המקצועיים האחרים"", ואחרי "הרכב הבחינה כדלקמן" יבוא "אלא אם נקבע הרכב אחר בפרק זה".
תחילה
7.
תחילתו של צו זה שלושים ימים מיום פרסומו."
התחילה היא בדומה לתחילה בתקנות.
היו"ר מירי רגב
¶
היועץ המשפטי של הוועדה, יש לנו הערות? אנחנו מצביעים כמובן בהתאם לתיקוני הנוסח שאמרנו שישוו את הנוסחים.
דוד אזולאי יכול להצביע, יפעת קריב יכולה להצביע. במקום מי יכול ג'מאל זחאלקה להצביע?
ג'מאל זחאלקה
¶
אני לא מצביע. אני לא מאותה סיעה עדיין, אבל אחרי החוק על העלאת אחוז החסימה נהיה כולנו באותה סיעה.
היו"ר מירי רגב
¶
מי בעד התקנות? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד – 3
נגד – אין
נמנעים – אין
תקנות העיריות (מכרזים לקבלת עובדים) (תיקון), התשע"ד-2014, נתקבלו.
היו"ר מירי רגב
¶
אין מתנגדים ואין נמנעים. התקנות עברו.
מי בעד הצו? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד – 3
נגד – אין
נמנעים – אין
צו המועצות המקומיות (נוהל קבלת עובדים לעבודה) (תיקון מס' ), התשע"ד-2014, נתקבל.
היו"ר מירי רגב
¶
אין מתנגדים ואין נמנעים. הצו נתקבל.
הצו והתקנות נתקבלו. אני חושבת שזה חשוב. הגיע הזמן לתת לראש המועצה ולראש העירייה אפשרות להביא לידי ביטוי את היכולת לבחור את האנשים הטובים לו והראויים לו. זה יוזמה יפה של משרד הפנים. יישר כוח.
תודה רבה. הישיבה נעולה.
<הישיבה ננעלה בשעה 11:45.>