PAGE
34
הוועדה המיוחדת לדיון בהצעת החוק בעניין השוויון בנטל בשירות הצבאי בשירות האזרחי
ובשוק העבודה ולהסדרת מעמדם של תלמידי הישיבות
22/01/2014
הכנסת התשע-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב שני
<פרוטוקול מס' 35>
מישיבת הוועדה המיוחדת לדיון בהצעת החוק
בעניין השוויון בנטל בשירות הצבאי בשירות האזרחי ובשוק העבודה
ולהסדרת מעמדם של תלמידי הישיבות
יום רביעי, כ"א בשבט התשע"ד (22 בינואר 2014), שעה 15:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-19 מתאריך 22/01/2014
חוק שירות לאומי-אזרחי, התשע"ד-2014
פרוטוקול
סדר היום
<הצעת חוק שירות אזרחי לתלמידי ישיבות (הוראת שעה), התשע"ג-2013.>
מוזמנים
¶
השר להגנת הסביבה עמיר פרץ
יואל הדר - יועמ"ש, המשרד לביטחון פנים
מאיר -דב ברקוביץ - רמ"ד מידר, המשרד לביטחון פנים
חיים אמיגה - עו"ד, הלשכה המשפטית ,המשרד לביטחון פנים
טליה אברבוך - יועצת השר, המשרד לביטחון פנים
דלית דרור - היועצת המשפטית, המשרד להגנת הסביבה
בנימין חנוך - עו"ד, הלשכה המשפטית, המשרד להגנת הסביבה
נועם עמרן - עו"ד, מנהלת שירות אזרחי לאומי
גבי פיסמן - מונה ייעוץ וחקיקה (פלילי), משרד המשפטים
איה דביר - משפטנית, משרד המשפטים
יפתח שבת - מתמחה, הלשכה המשפטית, הכנסת
איילת לוי
¶
(ד)
השר להגנת הסביבה רשאי להסמיך משרת בשירות אזרחי-ביטחוני במשטרה הירוקה ובאגף ים וחופים של המשרד להגנת הסביבה, בסמכויות של מפקח לפי סעיף 5 לחוק הגנת הסביבה (סמכויות פיקוח ואכיפה), התשע"א-2011, ועל משרת בשירת אזרחי-ביטחוני כאמור יחול הדין המשמעתי החל על עובד המדינה לפי חוק שירות המדינה (משמעת), התשכ"א-1963, למעט האמור בסעיפים 25(6), 34(4), 34(8) ו-46א עד 60 לחוק האמור ובשינויים אלה:
(1)
במקום האמור בסעיף 25(3), יבוא קנס שאינו עולה על שישית מדמי הכלכלה ליחיד של משטרת בשירות אזרחי-ביטחוני;
(2)
במקום האמור בסעיף 34(5), יבוא קנס שאינו עולה על שליש מדמי הכלכלה ליחיד של משרת בשירות אזרחי-ביטחוני;
(3)
בסעיף 41ה במקום "להפקיע ממשכורתו סכום שלא יעלה על עשירות ממשכורתו החודשית" יבוא קנס שאינו עולה על עשירית מדמי הכלכלה ליחיד של משרת בשירות אזרחי-ביטחוני.
איה דביר
¶
כן. אני אומרת את העמדה של הממונה על המשמעת בנציבות שירות המדינה. הוא חושב שלא כדאי להתחיל למעט סעיפים מסוימים, ואפשר למעט את הפרק של השעיה, מפני שהוא חושב שלא נעשתה עבודה מספיר יסודית ועדיף לקבוע את זה בשינויים המחויבים ולא להתחיל למעט סעיפים כדי שלא ישתמע שמכלל ההן אתה לומד על הלאו. מה שכן אפשר להשאיר זה את ההתאמות של דמי הכלכלה ואת השימוש בהשעיה כאמצעי משמעת. זה נשמע שבחיפזון שבו אנחנו מטפלים בזה זה פחות מסוכן מאשר להתחיל למעט סעיף מסוים כשאתה לא בטוח שזה הכל. זו הצעה לנוסח.
בנימין חנוך
¶
הסעיפים האלו רלוונטיים פשוט ספציפית לעובדים, ומכיון שפה לא מדובר על עובדים זה לא רלוונטי.
עידו בן-יצחק
¶
אני הייתי משאיר את המיעוט של הסעיפים האלה ומוסיף "בשינויים המחויבים" או "בשינויים האלה".
אריאל אטיאס
¶
מה המשמעות? מה ההסדר הזה? מישהו יודע להסביר לי מה ההסדר עכשיו? היה ויכוח על מה הסמכות ומה לא הסמכות. ישבתם ביניכם וסגרתם? מה אומר ההסדר?
איילת לוי
¶
חבר-הכנסת אטיאס, אתמול בוועדה התקבלה בעצם ההחלטה להעניק סמכויות למפקחים במשרד להגנת הסביבה. הסעיפים, שעכשיו אנחנו מדברים עליהם, עוסקים בעצם בהענקת הסמכויות, וזה נושא אחד.
איילת לוי
¶
העיקרון הזה הוחלט והוצבע אתמול על-ידי חברי-הכנסת שכן יינתנו סמכויות למפקחים במשרד להגנת הסביבה.
איילת לוי
¶
הסעיף הזה מסדיר איזה סמכויות יינתנו למפקחים במשרד להגנת הסביבה והדין המשמעתי שיחול על אותם מפקחים – משרתים בשירות אזרחי שיהיו מפקחים במשטרה הירוקה ובאף ים וחופים.
עידו בן-יצחק
¶
לא. עולם המעשה הוא קודם כל הסמכויות. מאחר שלסמכויות נילווה דין משמעתי, והכוונה היא להחיל את הדין המשמעתי בשינויים מסוימים של שירות המדינה – שם זה נקרא הפקעת משכורת והקנסות שניתן להטיל בשירות המדינה הם גבוהים מאוד ולא מתאימים --
עידו בן-יצחק
¶
נכון. לכן אנחנו מתאימים את זה. בעצם, הסכומים שנקבעו, הקנס שאינו עולה על שישית, זה מקביל למה שקבוע.
היו"ר אילת שקד
¶
אנחנו מצביעים על סעיף (ד). מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – מיעוט
סעיף (ד) בהצעת החוק, בשינויים שצוינו, נתקבל.
מאיר פרוש
¶
עדה הנציגה של היועץ המשפטי לממשלה. בדיווח שהיא נתנה לבג"ץ, היא אמרה שיש פה כמה חברים שלא מפספסים אף ישיבה ובאים לכאן כל פעם.
איילת לוי
¶
תיקון חוק הגנת הסביבה (סמכויות פיקוח ואכיפה)
25ד1
בחוק הגנת הסביבה (סמכויות פיקוח ואכיפה), התשע"א-2011:
(1)
בסעיף 3, האמור בו יסומן (א) ואחריו יבוא:
"(ב)
השר רשאי למנות, מבין המשרתים בשירות אזרחי-ביטחוני במשטרה הירוקה ובאגף ים וחופים, מפקחים שיהיו נתונות להם הסמכויות לפי סעיף 5, כולן או חלקן, לשם ביצוע הוראות לפי החיקוקים המנויים בתוספת, כולם או חלקם, ובלבד שעמדו בתנאים המפורטים בסעיף 4(2) ו-4(3) וכן לא הורשעו בעבירה שמפאת מהותה חומרתה או נסיבותיה אינם ראויים, לדעת השר, לשמש כמפקחים;
בסעיף זה – "משרת בשירות אזרחי-ביטחוני" – מי שמשרת במשרד להגנת הסביבה בשירות אזרחי-ביטחוני לפי חוק שירות לאומי-אזרחי (הוראת שעה), התשע"ד-2014."
(2)
אחרי סעיף 8 יבוא:
דין משמעתי החל על משרת בשירות אזרחי-ביטחוני
8א
על אף האמור בסעיף 37 לחוק זה ומבלי לגרוע מהאמור בסעיף 5א(ד) לחוק שירות לאומי-אזרחי --
בנימין חנוך
¶
לא. "חוק זה" זה חוק של המשרד שלנו – חוק הגנת הסביבה (סמכויות אכיפה) – כי זה תיקון עקיף לחוק הזה.
איילת לוי
¶
(2)
אחרי סעיף 8 יבוא:
דין משמעתי החל על משרת בשירות אזרחי-ביטחוני
8א
על אף האמור בסעיף 37 לחוק זה ומבלי לגרוע מהאמור בסעיף 5א(ד) לחוק שירות לאומי-אזרחי (הוראת שעה), התשע"ד-2014, משרת בשירות אזרחי-ביטחוני כאמור באותו חוק, יהיה כפוף לדין משמעתי שיקבע השר, בהתייעצות עם שר המשפטים ועם השר האחראי על השירות האזרחי; דין משמעתי כאמור יקבע לפי העקרונות הבאים:
(א)
עבירות המשמעת שייקבעו לא תהיינה רחבות יותר מעבירות המשמעת הקבועות בסעיף 17 לחוק שירות המדינה (משמעת), התשכ"ג-1963.
עידו בן-יצחק
¶
בעניין הזה אנחנו מציעים שכן יחולו העבירות שמנויות בסעיף 17, כלל העבירות שבשירות המדינה, ובנוסף ארבע עבירות שקיימות היום במשטרה ובשב"ס: --
עידו בן-יצחק
¶
-- (1) שימוש לרעה בסמכות שניתנה מכוח תפקיד; (2) היעדרות מתפקיד בלא הצדק סביר; (3) אי ענידת תג זיהוי אי מילוי חובת הזדהות או מסירת פרטי זהות כוזבים; (4) התחזות לבעל סמכות אחרת. נכון שבשירות המדינה העבירות האלה לא חלות, ומעמידים לדין בהקשר הזה מכוח סעיפים אחרים של התנהגות שאינה הולמת, אבל מאחר שאנחנו כבר בהסדר ייחודי נכון שיהיה כתוב במפורש גם את זה.
גבי פיסמן
¶
האמת היא שאני מאוד התלבטתי בנקודה הזו, כיון שהעבירות האלה הן כן עבירות שבעיניי ראוי להעמיד לגביהן לדין, אבל כן יש כאן איזו שהיא דיפרנציאליות, איזו שהיא אבחנה, בין פקחים רגילים שיעברו את העבירות האלה לבין אלה. בעצם על אותה עבירת משמעת, על אותו מעשה, אנחנו נוכל להעמיד לדין על עבירות שונות, ויש כאן איזו שהיא בעיה. אבל אני לא חושבת - - -
איילת לוי
¶
(ב)
הליך משמעתי לפי סעיף זה יתקיים בידי דן יחיד; השר יהיה רשאי להסמיך כדן יחיד את הממונה הבכיר על האכיפה במשרד או עובד מדינה אחר שהוא בדרגת סמנכ"ל אם הואצלו לו סמכויות לפי סעיף 71(ב) לחוק שירות המדינה (משמעת).
(ג)
דן יחיד יהיה מוסמך להחליט על אחד או יותר מאמצעי המשמעת, שייקבעו בתקנות. השר רשאי לקבוע בתקנות את אמצעי המשמעת המפורטים להלן, כולם או חלקם:
(1)
התראה
(2)
נזיפה
(3)
נזיפה חמורה
(4)
הפקעת דמי הכלכלה, ובלבד שלא יופקעו --
אנחנו מציעים
¶
"- - משליש מדמי הכלכלה ליחיד", ומשרד המשפטים מציע: "ממחצית". אנחנו חושבים שצריך להשוות את ההסדר גם למה שקורה בשב"ס ובמשטרה, שם מה שקבענו היה שליש, ולא ברור למה משרד המשפטים הציע מחצית.
איה דביר
¶
אני אסביר. קודם כל, מה שקורה כאן הוא שאנחנו מנסים להתוות איזה שהם עקרונות שמהם אפשר יהיה לגזור, בסופו של דבר, דין משמעתי בחקיקת המשנה. אי-אפשר יהיה בחקיקת משנה לעשות שום דבר שהוא מעבר למה שקבוע בחוק. הרף המחמיר הוא מה שקבענו כאן, אבל לא ברור שבחקיקת המשנה, בעבודה יסודית ומסודרת שצריכה להיעשות, באמת ניצמד למקסימום שנקבע כאן.
שנית, מלכתחילה המערכות שונות. לדוגמה: יש את הריתוק בתוך הדין המשמעתי במשטרה – מה שלא קיים כאן. אני לא אומרת בוודאות שזה יצטרך להיכנס, אבל אני חוששת שאם נקבע מלכתחילה רף נמוך ואחר כך נסבור שיש טעם או הצדקה טיפה להחמיר, כבר לא תהיה לנו האפשרות הזאת. לכן, אני הצעתי ללכת על משהו מעט יותר גבוה לא בהכרח כי זה מה שנכון יהיה לעשות בסופו של דבר.
אלעזר שטרן
¶
היא אמרה למה, והנימוק שלה נשמע לי הגיוני. הכלים שלה מוגבלים. יש כלים למנהלת או לשירות האחר שאין לה.
איילת לוי
¶
לא. שני הסעיפים שאני אקריא עכשיו הם בנוסח שמוצג לפני חברי-הכנסת מחוקים. הייעוץ המשפטי לוועדה חושב שצריך למחוק את הסעיפים האלה. אני אקרא את סעיפים (5) ו-(6).
בנימין חנוך
¶
ברשותכם, אני רק רוצה להוסיף להסבר, בהמשך לדברים של משרד המשפטים. אנחנו, בהחלט, מסכימים אתם. זו הסכמה משותפת. מבחינה משפטית, לדעתנו, גם מבחינה חוקתית, כדי שאפשר יהיה אחר כך לעגן את הדברים בתקנות חייבים להסדיר את זה בחקיקה ראשית. לכן אנחנו חושבים שצריך בחקיקה ראשית, קרי פה, כבר לכתוב את הנושאים שיעוגנו אחר כך בתקנות.
עידו בן-יצחק
¶
בואו ונבהיר רגע מה שני העונשים שמציעים פה. העונש הראשון, "הפסקת שירות לפי סעיף 19(א) לחוק השירות האזרחי ללא אפשרות הצבה מחדש", זאת אומרת בעצם לשלוח אותו לפוקד.
עידו בן-יצחק
¶
האם לשלוח אדם לשירות צבאי זה עונש? – אני לא בטוח שזה המסר שאנחנו רוצים להעביר בחוק הזה.
דבר שני – זה ייצור איזה תמריץ שמי שיעשה בעיות ישלחו אותו, כי הוא יודע שהצבא גם לא ייקח אותו.
איה דביר
¶
למה? הוא יכול לעשות שירות פחות משמעותי בתפקיד פחות חשוב בצבא. גם לצבא יש פה עניין של מדיניות שלא לפטור, כלומר שזה לא יהפוך להיות פרס לחזור.
איה דביר
¶
הקונצפציה המקורית של החוק שלנו הייתה שאין סמכויות, אין סנקציות ואין שום כלים. הוועדה לקחה את זה לכיוון מסוים של להשביח את השירות ושל להפוך אותו למשמעותי יותר בין היתר דרך מתן סמכויות. הצד השני של המטבע של נתינת סמכויות זה גם להכפיף לכללים ולדינים שהם נוקשים יותר מבחינת המשרת. אני חוששת מאוד מהתוצאה מבחינת פגיעה בזכויות אדם של אזרחים שאחר כך הסמכויות האלה מופעלות כלפיהם, שייווצר מצב שאנשים מחזיקים בסמכות שלטונית בלי שום חרב שמתנופפת מעל ראשם. כרגע אנחנו לא עשינו עבודה מעמיקה ובשלה כמו שצריך, ואני חוששת - - -
אריאל אטיאס
¶
הם לא נמצאים באותו מקום. אל תגידי לי עכשיו עוד פעם שזו שאלה של מדיניות. באמת, זה חוזר על עצמו שכל פעם כשמגיעים לחרדים, מתחילים להפלות. אל תתנו לי לדבר ככה.
איילת לוי
¶
(ד)
השר יקבע סדרי דין לקיום ההליך המשמעתי, ובכלל זה יקבע הוראות לעניין אופן ההליך המשמעתי, סדרי דין וראיות, אופן זימון המשרת להליך משמעתי, אופן מימוש הזכות לשימוע של המשרת.
אריאל אטיאס
¶
אני מתנצל. אני לא מצליח להבין מה שקורה פה, ואני רוצה שיביאו לי נוסח אחד מסודר. יש פה המון מחיקות. סליחה שאני לא ברמה שלכם, ברמת ההשכלה שלכם. אני לא מבין כלום. תביאו לי דף נורמלי כדי שנדע על מה אנחנו מצביעים. באמת, אני לא צוחק.
איה דביר
¶
כן. הבעיה בסעיף (ה) היא שמן הסתם זה בגלל הוועדה; הייעוץ המשפטי רצה למחוק כי שזה לא נושאים לחקיקת משנה. לכן במקום סעיף (ה) בנוסח שמחוק, הצענו לכתוב: "הליך משמעתי לפי חוק זה" – וזה חוק הפיקוח של המשרד להגנת הסביבה – "ייעשה בהתאם להוראות הקבועות בפרק השישי של חוק שירות המדינה (משמעת).
איה דביר
¶
הפרק השישי של חוק שירות המדינה (משמעת) קובע הוראות מסגרת איך צריך להתנהל ההליך המשמעתי, מתי מתיישנת עבירת משמעת, מה היחס בין הליך משמעתי להליך פלילי ועוד כל מיני הוראות שמבטיחות שלא יהיה כפל ענישה בהליך נפרד. אנחנו בעצם אומרים שכל הוראות המסגרת של איך צריך להתנהל הליך משמעתי, מה צריך להיות היחס בינו לבין הליך פלילי, יהיו ההוראות שקיימות כבר היום בחוק שירות המדינה (משמעת), ולקבוע שהשר רשאי לקבוע הוראות נוספות והכל בהתאם לעקרונות שקבועים בחוק שירות המדינה (משמעת).
איה דביר
¶
אקריא: "הליך משמעתי לחפי חוק זה ייעשה בהתאם להוראות הקבועות בפרק השישי של חוק שירות המדינה (משמעת) ככל שהן נוגעות לעניין. השר רשאי לקבוע הוראות נוספות בהתאם לעקרונות הקבועים בחוק שירות המדינה (משמעת) ובשינויים המחויבים".
איה דביר
¶
-- וקובעות את ההסדרים בנוגע להתיישנות ומניעת כפל העמדה לדין על אותה עבירה, יחס בין הליך משמעתי לפלילי – כל הוראות המסגרת שצריכות להיות בחקיקה ראשית.
יואל הדר
¶
אני מהמשרד לביטחון פנים. בסעיף 25ד1(1), בעמוד הראשון, כתוב: "ובלבד שעמדו בתנאים המפורטים בסעיף 4(2) ו-4(3)". מדובר פה בסמכויות פיקוח. הסעיפים, שמפנים אליהם כאן, התנאים, הם רלוונטיים לסמכויות אכיפה. התנאים הם שונים.
יואל הדר
¶
זה משהו טכני אבל חשוב. באופן רוחבי, בכל החוקים התנאים הם שונים בסמכויות פיקוח. השר לביטחון פנים לא צריך לאשר את ההכשרות. מדובר בסמכויות פיקוח בלבד. דרך אגב, יש נוסח קבוע בהצעת החוק עצמה לגבי המפקחים של הרשות; קבענו נוסח שהוא תואם לכל הנוסח הרוחבי של מפקחים.
יואל הדר
¶
אנחנו רוצים רק להבהיר, שאם הבדיקה לגבי הרישום הפלילי של כל אחד ואחד מהמתנדבים לא יעשה המשרד להגנת הסביבה ויצטרך לפנות למשטרה ולקבל, אלא יוכל דרך - - - לפנות ישירות בלי - - -
גבי פיסמן
¶
אני רק אציין שזו העמדה הרוחבית כשניתנות סמכויות פיקוח. אין צורך בהתערבות של השר לביטחון פנים בעניין ההכשרה.
בנימין חנוך
¶
אם כך, אנחנו מסכימים שנוציא את ביטחון פנים. לא צריך את ההסכמה של ביטחון פנים: לא להכשרה ולא - - -
איילת לוי
¶
(ד)
משרת בשירות אזרחי-ביטחוני --
אנחנו מחקנו את המלה "עובד". יש פה טעות בנוסח.
-- הרואה עצמו נפגע על-ידי אמצעי משמעת שהחליט עליו דן יחיד, רשאי לערער לפני בית הדין למשמעת כמשמעותו בחוק שירות המדינה (משמעת) על חיובו בדין או על חומרת אמצעי המשמעת, לא יאוחר מהיום השלושים לאחר המועד שבו נמסר לו המסמך המכיל את האמצעי או המעיד עליו; בהכרעתו בערעור תהיה לבית הדין, מלבד הסמכויות המוקנות לו לפי חוק שירות המדינה (משמעת), סמכות להטיל את העונשים הקבועים לפי סעיף זה.
אריאל אטיאס
¶
"משרת". הסעיפים הקודמים התייחסו רק למשרד להגנת הסביבה. אנחנו הרי החלטנו ששירות אזרחי-ביטחוני זה גם זק"א וגם מד"א.
עידו בן-יצחק
¶
הנוסח שהקראנו עכשיו הוא בתיקון עקיף בתוך חוק הגנת הסביבה (סמכויות אכיפה ופיקוח), וזה נוגע רק למפקחים.
משה גפני
¶
מה "החלטות"? אני מעיד על זה ששלושת רבעי מהדיונים ואולי אפילו יותר מהדיונים שהיו בוועדה עד עכשיו, ועכשיו מסיימים את החלק הזה, היו בין המשרדים.
משה גפני
¶
אני לא יודע, אבל אחרי עוד יכולים לבוא בטענות ולהגיד שהוועדה סחבה זמן. הממשלה התווכחה פה ביותר משלושת רבעי מהזמן. אבל, איזה ויכוחים מעניינים.
איה דביר
¶
רק הערה אחת לסעיף הזה – ההצעה של הממונה על המשמעת הייתה שזכות הערעור שיש למשרת לא תהיה על כל העונשים, אלא רק על עונשים שאתם החלטתם כרגע למחוק, (ג)(5) ו-(ג)(6), --
היו"ר אילת שקד
¶
חבר'ה, אנחנו פה באווירת סיום קורס. אפשר להצביע על הסעיף? איה, את תכף תלדי. תני לנו להצביע.
איה דביר
¶
עוד שתי הערות, כל עוד אני יכולה להשפיע לפני זה.
בנוסח שהעברנו עכשיו הייתה בקשה, ואני מקריאה את הנוסח שאנחנו רוצים לבקש לשלב: "כל החלטה של דן יחיד בהליך משמעתי תועבר לידי הממונה על המשמעת בנציבות שירות המדינה ולא יהיה בה כדי למנוע העמדתו של משרת בשירות אזרחי לדין משמעתי בפני בית הדין למשמעת לפי שיקול דעתו של הממונה על המשמעת. אבל אם הועמד משרת לדין בפני בית דין משמעתי כאמור, יבוטלו אמצעי המשמעת שהוטלו בידי הדן היחיד", כי בעצם נשארה לנו מערכת חופפת של הדין המשמעתי בשירות המדינה. אם הדין המשמעתי של שירות המדינה ירצה למשוך את הדיון אליו, הוא יעשה את זה, אבל אז הוא מבטל את כל ההליך שהיה בתוך המשרד להגנת הסביבה.
איה דביר
¶
במפורש, לא. אם הוא מושך את ההליך אליו, מבוטלים אמצעי המשמעת אשר הוטלו על-ידי הדן היחיד. הוא לא יעמוד פעמיים. הוא לא יישא פעמיים בעונש.
דלית דרור
¶
- - -היא לא רצתה בכלל להתעסק אתה, אבל פתאום כשאנחנו עושים הסדר חלופי הם רוצים למשוך אליהם.
השר להגנת הסביבה עמיר פרץ
¶
אז מצביעים. לא משנה הנסיבות. מסכימים. רק שנתקדם.
לך זה בסדר? יש לך בעיה עם זה? מה הבעיה?
איה דביר
¶
יש רק עוד הערה אחת שהעברתי אתמול בלילה, וביקשנו, וזה מתואם גם עם הבט"פ, והיא שבכל 5א שמעניק את הסמכויות יחודד ברחל בתך הקטנה שזה לא פוגע בהוראות של: מסייע לעובד, ולא מחליף אותו. --
איה דביר
¶
--כך שהתפיסה של 3(א1) ו-3(א2) לחוק שלנו, שהמשרתים הם מסייעים לעובדים ולא ממלאים את מקומם, תחודד לצד הענקת כל הסמכויות האלה.
איה דביר
¶
יש עוד משהו. אם לא כתבנו בכל סעיף שהיה צריך שזה השר בהתייעצות עם שר המשפטים ושר הזה, זה ניסוחי, כי הרעיון הוא שזה תמיד השר בהתייעצות עם שר המשפטים.
גבי פיסמן
¶
חשוב לי בכל זאת לומר אמירה אחת לפרוטוקול, לפני שההסדר הזה יחלחל לחקיקה all over בכל מיני חוקים אחרים. חשוב לי לומר שההסדר הזה רחוק מלהיות אופטימלי מבחינתנו. כתבנו אותו בחיפזון ותחת לחץ זמנים, ולא בטוח שהוא משקף את כל האיזונים הראויים שצריכים להיות.
היו"ר אילת שקד
¶
רק התוקף לא.
מי בעד? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – מיעוט
נמנעים –
סעיף 25ד1, בשינויים שצוינו, נתקבל.
איילת לוי
¶
עכשיו אנחנו בסעיף 25ד2. אני אקרא את הנוסח שאנחנו מציעים. זה שינוי נוסח, ואנחנו נסביר.
תוקף
25ד2
הסמכות למנות מפקח והסמכויות למפקח שנתמנה כאמור בסעיף 3(ב) יעמדו בתוקפם עד ליום 31 לדצמבר 2014 או עד התקנת תקנות לפי סעיף 8א, לפי המוקדם מביניהם; לא הותקנו תקנות כאמור עד 31 לדצמבר 2014 –יפקעו הוראות סעיפים 5א(ד) ו-25ד1.
עידו בן-יצחק
¶
אוקיי. זה יהיה שנה.
אם השר התקין תקנות, הכל טוב ויפה. אם לא התקין תקנות בתוך שנה, בעצם כל ההסדר, גם של הסמכויות וגם של הדין המשמעתי, פוקע.
היו"ר אילת שקד
¶
טוב. מי בעד סעיף התוקף? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – מיעוט
סעיף 25ד2, בשינויים שצוינו, נתקבל.