PAGE
3
ועדת העבודה, הרווחה והבריאות
29/01/2014
הכנסת התשע-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב שני
<פרוטוקול מס' 172>
מישיבת ועדת העבודה, הרווחה והבריאות
יום רביעי, כ"ח בשבט התשע"ד (29 בינואר 2014), שעה 10:40
ישיבת ועדה של הכנסת ה-19 מתאריך 29/01/2014
חוק דמי מחלה (היעדרות בשל מחלת הורה) (תיקון מס' 3), התשע"ד-2014
פרוטוקול
סדר היום
<הצעת חוק דמי מחלה (היעדרות בשל מחלת הורה) (תיקון מס' 3) (זקיפת ימי מחלה ללא תלות בגיל ההורה), התשע"ד-2013>
מוזמנים
¶
>
נטע ברנר - עו"ד, לשכה משפטית, משרד הכלכלה
אורי שיינין - רפרנט תעסוקה באג"ת, משרד האוצר
רן רידניק - רפרנט תעסוקה באג"ת, משרד האוצר
רישום פרלמנטרי
¶
מוריה אביגד
<הצעת חוק דמי מחלה (היעדרות בשל מחלת הורה) (תיקון מס' 3) (זקיפת ימי מחלה ללא תלות בגיל ההורה), התשע"ד-2013>
היו"ר חיים כץ
¶
בוקר טוב. יום רביעי בשבוע, כ"ח בשבט, ה-29 בינואר 2014, ואני מתכבד לפתוח את ישיבת ועדת העבודה, הרווחה והבריאות בנושא: הצעת חוק דמי מחלה (היעדרות בשל מחלת הורה) (תיקון מס' 3) (זקיפת ימי מחלה ללא תלות בגיל ההורה), התשע"ד-2013, של חברת הכנסת רינה פרנקל. אנחנו דיברנו ואמרנו שהצעת החוק הזאת, איך שאני רואה אותה, ריקה מתוכן. יחד עם זאת, זה תלוי בך, אם את רוצה שנעביר את זה ככה נעביר לך. אין בזה, איך שזה כתוב כך, כלום. מאחר ואת חברת ועדה, אם את רוצה את זה נעביר, אם את רוצה ללכת ולהילחם שיהיה בזה תוכן, עכשיו זה תלוי בך.
רינה פרנקל
¶
אני רוצה לומר שהצעת החוק שלי היתה הורדת הגבלת גיל 65 אלא לתת אפשרות לקבל דמי מחלה בשל טיפול בהורה ללא הגבלת גיל, נתחיל מזה.
רינה פרנקל
¶
להיעדר מהעבודה בשל מחלת הורה תלוי. מה שחשוב הוא שבעצם כן קיבלנו הסכמה לפצל את יום המחלה לחצאי ימים, זה גם כן אפשרי כי לפעמים הורה הולך לטיפול שלא דורש יום שלם ואז גם זה יכול לבוא בחשבון ולזה קיבלנו הסכמה.
היו"ר חיים כץ
¶
נכון, אבל מאחר ולצורך העניין המטרה היתה שיכירו בזה כימי מחלה וזה ישולם, וזה ישולם. נגיד יש פה לצורך העניין – כמה ימים אנחנו דיברנו?
היו"ר חיים כץ
¶
אני מסביר לחברת הכנסת מועלם. אז היומיים הראשונים, גם אם אתה מפצל אותם ל-4 חצאי ימים, אתה לא תקבל, אבל יהיו לך עוד 4 ימים שאתה תקבל בגינם תשלום. נכנסת לפרויקט הזה, זה לא פרויקט שאתה בא יום בחודש, אם הוא בא ברצף שלוש פעמיים בשבוע ואתה בא ומטפל, שיכירו ברצף הזה וישלמו לך דמי מחלה. בזה שפיצלנו את זה וויתרנו על הכסף הודענו למעסיק לצורך העניין: אני לא צריך לבקש ממך אישור, אני יכול ללכת בלי אישור ואתה לא יכול לעשות לי כלום. אבל אם המעסיק יבוא ויגיד לך: תשמע, נכון, אני לא יכול לעשות לך כלום אבל אני צריך אותך עכשיו בעבודה, אל תלך, אז הוא לא ילך. אבל אין שום פיצוי כספי, אין שום פיצוי כספי בנוסח הזה שלך. את רוצה את זה?
נועה ברודצקי לוי
¶
"הצעת חוק דמי מחלה (היעדרות בשל מחלת הורה) (תיקון מס' 3) (זקיפת ימי מחלה ללא תלות בגיל ההורה), התשע"ד–2014
תיקון סעיף 1
1.
ׁ(א) בחוק דמי מחלה (היעדרות בשל מחלת הורה), התשנ"ד–1993, בסעיף 1, המילים "שלו או לבן זוגו הורה שמלאו לו 65 שנים (להלן – ההורה)," – יימחקו, ואחרי "בשל מחלת ההורה" יבוא "שלו או של בן זוגו (להלן – ההורה)".
(ב) בזקיפת ימי היעדרות כאמור בסעיף קטן (א), זכאי עובד להביא בחשבון, לפי בחירתו, גם חלקי ימים שבהם נעדר לפי הוראות אותו סעיף קטן; חלקי ימים לעניין זה יחושבו לפי היחס שבין שעות ההיעדרות ובין שעות העבודה של העובד באותו יום אילולא נעדר.
סעיף (ג) מדבר על העניין של הרציפות, השאלה אם להקריא אותו?
רן רידניק
¶
כי הנוסח כרגע, כמו שהוקרא על-ידי היועצת המשפטית, הוא נוסח שאושר בוועדת שרים לחקיקה, הממשלה תומכת בו.
היו"ר חיים כץ
¶
תודה רבה. כל חברי הכנסת, והם ארבעה במספר, שנמצאים פה בוועדה מאשרים את הצעת החוק כהכנה לקריאה השנייה והשלישית ובמושב הזה בלי נדר – זו הצעת חוק ראשונה שלך?