PAGE
2
ועדת החינוך, התרבות והספורט
10/12/2013
הכנסת התשע-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב שני
<פרוטוקול מס' 115 >
מישיבת ועדת החינוך, התרבות והספורט
יום שלישי, ז' בטבת התשע"ד (10 בדצמבר 2013), שעה 9:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-19 מתאריך 10/12/2013
חוק השאלת ספרי לימוד (תיקון מס' 7), התשע"ד-2014
פרוטוקול
סדר היום
<חוק השאלת ספרי לימוד (תיקון מס' 7), התשע"ד-2013>
מוזמנים
¶
>
חיים הלפרין - מנהל היחידה לתוכניות משלימות למידה, משרד החינוך
מיכל חורין - עוזרת ליועצת המשפטית, משרד החינוך
דורית מורג - היועצת המשפטית, משרד החינוך
רחל שכטר - ממונה השאלת ספרי לימוד, משרד החינוך
יעקב פרידברג - משרד המשפטים
נועה היימן - רפרנטית חינוך באג"ת, משרד האוצר
גבריאל מאיר - משרד התרבות והספורט
שרה ישראלי - יו"ר תא מנהלי בתי הספר היסודיים
אשר כץ - נציג, מועצת התלמידים והנוער הארצית
א. גרשון בינט - ממונה על המידע וקשרי חוץ מנח"ח, עיריית ירושלים - מנח"י
גיורא לנדאו - מייצג מו"לים של ספרי לימוד
רני ליפשיץ - תלמידה ספריית ההשאלה בהרטמן
אתי בנימין - יו"ר ארגון ההורים הארצי
היו"ר עמרם מצנע
¶
בוקר טוב, בוקר טוב לחבר הכנסת ברכה, בוקר טוב לכולכם. אנחנו בנושא הצעת חוק השאלת ספרים (תיקון מספר 7) (חובת השאלת ספרי לימוד), תשע"ד-2013, ואנחנו בשלב של הכנת החוק לקריאה שנייה ושלישית. כהרגלנו, האם מישהו רוצה להעיר הערה כללית, לפני שאנחנו מתחילים לקרוא את סעיפי החוק? אין. אוקיי, אז קדימה, מירב.
מירב ישראלי
¶
(מקריאה): "הצעת חוק השאלת ספרי לימוד (תיקון מספר 7) (חובת השאלת ספרי לימוד), התשע"ד-2013.
"החלפת סעיף 2. 1. בחוק השאלת ספרי לימוד, התשס"א-2000 (להלן – החוק העיקרי), במקום סעיף 2 יבוא:
"חובת השאלת ספרי לימוד. 2. (א) בכל בית ספר תפעל תכנית השאלת ספרי לימוד בהתאם להוראות חוק זה; ואולם המנהל הכללי של משרד החינוך או מי מטעמו רשאי להחליט כי בבית ספר מסוים לא תפעל תכנית כאמור אם מצא כי אין כדאיות כלכלית בהפעלת התכנית בבית הספר, בין היתר בשל השתתפות מועטה של תלמידים בה.
"(ב) מנהל בית ספר שלא פועלת בו תכנית השאלת ספרי לימוד יודיע להורי התלמידים על הפעלתה בשנת הלימודים שלאחר מכן זמן סביר לפני תחילת שנת הלימודים.
"(ג) הורי תלמיד רשאים להודיע למנהל בית הספר כי אינם מעוניינים שהתלמיד ישתתף בתכנית השאלת ספרי לימוד.
"(ד) בתכנית השאלת ספרי לימוד הפועלת בבית הספר ישתתפו תלמידים שהוריהם לא מסרו הודעה לפי סעיף קטן (ג).
"(ה) השר יקבע הוראות לעניין סעיף זה, לרבות בדבר האופן והמועדים למסירת הודעות לפיו".
מירב ישראלי
¶
במקום סעיף שבעצם היום נאמר שבית ספר רשאי להיכלל בתכנית השאלת ספרי לימוד, בהתאם להוראות חוק זה, ובתנאי שלמעלה מ-60% מהורי התלמידים הסכימו להשתתף בתכנית. זאת אומרת ההסכמה צריכה להיות אקטיבית.
היו"ר עמרם מצנע
¶
אנחנו הפכנו בעצם, בית ספר נכנס לתכנית, לא רשאי אלא נכנס, והורה שלא רוצה צריך לומר שהוא לא רוצה.
היו"ר עמרם מצנע
¶
השארנו למשרד החינוך את היכולת להחליט שבית ספר מסוים לא עומד בתנאים, בעיקר בגלל המאזן הכלכלי. כלומר הרבה הורים חתמו שהם לא רוצים, למשל, אז בית ספר לא יכול לעמוד בזה.
היו"ר עמרם מצנע
¶
לא, מספר ילדים קטן לא תהיה בעיה. אנחנו מניחים שזה לא יקרה, בגלל שצריך פה הורה לחתום בפועל שהוא לא רוצה, במקום לחתום שהוא רוצה, שזה - - -
מוחמד ברכה
¶
זה מצוין, אבל אני חושש מהמילה כדאיות כלכלית, כי זה יכול גם להגיע למקומות של מעוטי יכולת ואז תימנע מהם התכנית בגלל חוסר כדאיות.
היו"ר עמרם מצנע
¶
אני חושב שזה לא יגיע, בגלל - - - אני אגיד לך למה כי התכנית מקלה על ההורים מאוד ולכן קשה לי להאמין שיהיו - - - אבל השארנו כאן - - -
נועה היימן
¶
ההשתתפות של משרד החינוך בתקציב כל בית ספר נקבעת לפי מדד הטיפוח של בית הספר. כלומר ככל שבית הספר יותר חלש משרד החינוך עוזר להורים שם יותר ובמסגרת התכנית ההורים נדרשים להשתתף פחות. אז יש הקלה לבתי ספר חלשים.
היו"ר עמרם מצנע
¶
כן, אבל אם למשל יש בבית ספר מסוים פחות הורים שמשלמים, אז אתה צריך לאזן את סך כל העלות על ידי כך שמשרד החינוך מממן יותר.
היו"ר עמרם מצנע
¶
כן, זו החלטה של מנהל בית ספר. זאת אומרת למנהלי בתי ספר יש סמכות להחליט בקרן המלגות בתמיכה בהורים שלא יכולים לשלם את תשלומי הרשות. כי התשלום הזה הוא תשלום רשות, הוא לא תשלום חובה.
יעקב פרידברג
¶
רק להעיר למה שאמרה הגברת, זה עד 280 שקלים. דווקא בבתי ספר שהם מעוטי יכולת אם יש מספיק כסף בקופה, למשל ממקורות משרד החינוך לא חייבים לגבות את מלוא הסכום.
שרה ישראלי
¶
אבל מצד שני, בבתי ספר מעוטי יכולת יש קורלציה עם מספר התלמידים, בדרך כלל אלה בתי ספר קטנים, אם תשימו לב לכך.
מוחמד ברכה
¶
היועצת המשפטית, למה שזה לא ייכנס כנוסח מחייב בהצעת החוק, של השתתפות של משרד החינוך, שתהיה - - -?
היו"ר עמרם מצנע
¶
אין שום חוק, אני חושב, שזה נכנס בתוך החוק. אנחנו הולכים עכשיו, דרך אגב, מכינים חוק כללי, שיקבע את ה - - -
מוחמד ברכה
¶
העניין של המבנים, למשל, העניין של בניית בתי ספר וגם מה השטח של בית הספר פר מספר תלמידים, זה קיים בחוזר מנכ"ל. אני חשבתי ואני עדיין חושב שיש מקום שתהיה הגדרה בסיסית של בית ספר, שצריכים להתקיים בו אי אלה נתונים וכך לא יישאר העניין הזה פרוץ לכל מיני שיקולים של מחסור בקרקע, או הפשרת קרקע ודברים כאלה. אני חושב שכאן אותו דבר, חוזר מנכ"ל זו החלטה אדמיניסטרטיבית ולא החלטה מחייבת. אני חושב שסוג כזה של החלטה הוא מעין אמירה חברתית ולא אמירה אדמיניסטרטיבית.
מיכל חורין
¶
חוזר מנכ"ל הוא במעמד של הנחיה מחייבת, מבחינתנו. הנטייה היא לא להכניס דברים כאלה בחקיקה, כדי לא לפגוע בגמישות.
מירב ישראלי
¶
(מקריאה): "תיקון סעיף 3: 2. בסעיף 3 לחוק העיקרי, במקום סעיף קטן (א) יבוא:
"(א) השר יעמיד לרשותו של כל בית ספר העומד להיכלל לראשונה בתכנית השאלת ספרי לימוד סכום חד פעמי מתקציב משרדו לסיוע ברכישה הראשונית של ספרי הלימוד". ההוראה הזאת למעשה כבר קיימת בחוק, אנחנו פשוט עושים התאמה ניסוחית לסעיף החדש.
מיכל חורין
¶
שוב, המשרד פועל בסבירות כשהוא מקצה את הסכומים האלה והיום אחד השיקולים זה באמת השיקול הסוציו אקונומי.
מוחמד ברכה
¶
אני רוצה להכניס הסתייגות כאן ואז אני רוצה לקבל תשובה של משרד החינוך ותשובת משרד החינוך תהיה חלק מהליך החקיקה, גם אם זה לא יתקבל, מה שאני מציע.
(מקריאה)
¶
"ביטול סעיף 5א: 3. סעיף 5א לחוק העיקרי – בטל". את זה הסברנו כבר בפעם הקודמת, שסעיף 5א לחוק בעצם מתייחס למה שקורה כשיותר מדי בתי ספר רוצים להיכנס לתכנית והמנכ"ל עושה איזה שהם קריטריונים. היום, בגלל ששינינו את ההוראה של סעיף 2 אז זה כבר לא נחוץ.
(מקריאה)
¶
"תחילה. 4. תחילתו של חוק זה בתחילת שנת הלימודים התשע"ה".
"5. הוראות חוק זה יוחלו בהדרגה החל בשנת הלימודים התשע"ה על בתי ספר לפי קביעת שר החינוך, ובלבד שהחלתן תושלם לא יאוחר מתחילת שנת הלימודים התשע"ז".
בזמן הניסוח של הצעת החוק לקריאה ראשונה העברתי למשרדי הממשלה הערה ואמרנו שנדון בזה לקראת הקריאה השנייה והשלישית, מאחר שאנחנו רוצים כבר בעצם להתחיל את ההוראה החדשה בשנת התשע"ה והתחילה היא בתחילת שנת התשע"ה, בעצם אנחנו לא משאירים זמן להיערכות לקראת תשע"ה, כי בעצם רק בתחילת השנה ההסדר החדש ייכנס לתוקפו. לכן צריך לעשות איזה שהיא הוראה לגבי התחלה בשנת תשע"ה, כדי שבתי הספר יוכלו כבר להיערך.
מירב ישראלי
¶
למעשה סעיף 2 בנוסחו הנוכחי ייכנס לתוקף רק בתחילת השנה ואז המנהל לא יכול לעשות את כל הפעולות עוד לפני תחילת השנה.
היו"ר עמרם מצנע
¶
מירב, למה לא לקבוע שתחולת חוק זה תוך שלושה חודשים מפרסומו, או תוך חודשיים מפרסומו? אין לכם בעיה עם זה.
חיים הלפרין
¶
לא, אבל סעיף 5 נותן מענה לסעיף 4 במובן הזה, שאם את מורידה אותו ואת אומרת מהתחלת ה - - -
יהודית גידלי
¶
אני חושבת שרק הסיפה צריך להישאר, ההתחלה לא. אם זה נכנס לתוקף מיום פרסומו, אז זה ברור שזה מתחיל מ - - -
מירב ישראלי
¶
אנחנו יכולים לכתוב 'הוראות חוק זה יוחלו בהדרגה על בתי ספר לפי קביעת השר ובלבד שהחלתן תושלם לא יאוחר'. אז אני מורידה את 'החל בשנת הלימודים התשע"ה'.
חיים הלפרין
¶
לא, זה לגמור את המהלך, זה לא להתחיל. מתחילים עכשיו וזה צריך להסתיים תוך שלוש שנים. ואז נעבור לדיגיטציה.
היו"ר עמרם מצנע
¶
בואו נתקדם. ההערכה, שמעון, שזה יהיה הרבה פחות, בגלל שאין היום בעיה של תקציב, יש רק בעיה של היערכויות, ולכן ההערכה היא שזה יכול להיגמר בפחות זמן, אבל נתנו פה איזה שהוא זמן סביר.
מירב ישראלי
¶
רק לשם הזהירות אני אומר שבעבר, כשהיו דברים כאלה, משרד החינוך לפעמים דחה את ההחלה לשנה האחרונה. כאן, אם אנחנו לא אומרים 'החל בשנת הלימודים התשע"ה', רק צריך מחויבות שלהם שייצא צו גם לגבי תשע"ה ותשע"ו.
מירב ישראלי
¶
בעיקרון החוק יתחיל מיידית, וזה אומר שכבר תתחיל היערכות לשנת הלימודים התשע"ה והשר צריך להוציא צווים כבר לגבי תשע"ה ואחר כך תשע"ו, בתשע"ז זה יהיה כבר השארית, כל שאר בתי הספר, והוא צריך להוציא צווים לגבי תשע"ה ותשע"ו, על איזה בתי ספר זה חל.
דורית מורג
¶
אבל אם אנחנו אומרים תחילת החוק בתשע"ה, זאת אומרת הוא יכול להוציא, הוא חייב אפילו להוציא צווים כבר לגבי תשע"ה.
דורית מורג
¶
זה לא שהחוק מתחיל מיד. אני רוצה פשוט לחדד, כדי שיהיה ברור לנו מה אנחנו עושים. בסך הכול אנחנו מסכימים על הקונספציה, השאלה איך לנסח. אם צווים ראשונים יוצאו לקראת תשע"ה, ב-ע"ה הוא מחויב להוציא צווים.
מירב ישראלי
¶
כדי שאפשר יהיה להיערך. הוא צריך למעשה להוציא כבר עכשיו להוציא צו כדי שבתי הספר הרלוונטיים, המנהל יוכל להוציא הודעה, אפשר יהיה כבר לגבות תשלומים לפי 6(ד).
דורית מורג
¶
כן. 'תחילתו של חוק זה בתחילת שנת הלימודים תשע"ה, אולם הודעה לפי סעיף 2(ב) לחוק העיקרי כנוסחו בסעיף 1 לחוק לעניין שנת הלימודים האמורה תימסר עד ליום –'. או הודעות.
היו"ר עמרם מצנע
¶
למה לא לכתוב שתחולתו של חוק זה היא עם פרסומו, בסעיף 4? ואז סעיף 5 קובע שההוראות יחולו בהדרגה.
מירב ישראלי
¶
לא, אבל מה שהם חוששים, שיבואו הורים ויגידו 'עכשיו תתחילו בשנת הלימודים' והם צודקים, כי לכאורה אם יש תחילה מיידית אז כבר המנהל צריך להוציא לגבי השנה הזאת.
מירב ישראלי
¶
בהוראת תחולה יהיה כתוב החלה בהדרגה, יהיה כתוב 'הוראות חוק זה יוחלו בהדרגה החל בשנת הלימודים התשע"ה על בתי ספר לפי קביעת השר, ואז השר צריך להוציא צו.
מירב ישראלי
¶
(מקריאה): "הוראת מעבר. 6. בית ספר שביום תחילתו של חוק זה פעלה בו תכנית השאלת ספרי לימוד, יראוהו כמי שנכלל בתכנית השאלת ספרי לימוד לפי הוראות סעיף 2 לחוק העיקרי, כנוסחו בסעיף 1 לחוק זה; בית ספר כאמור לא יהיה זכאי לתקציב לפי סעיף 3(א)".
גיורא לנדאו
¶
עורך דין גיורא לנדאו, מייצג הוצאות לאור של ספרי לימוד. במקביל להגדלת פרויקט ההשאלה המשרד מוביל מהלך של דיגיטציה, ובמנגנון הזה של האופט אאוט למעשה בית הספר צריך להודיע, 'אני בחוץ'. בית ספר שנכנס לדיגיטציה, בית ספר יסודי איקס בבת ים, למעשה הוא לא יכול להיות גם בהשאלה ולא משנה איזה פורמט של ספרים דיגיטליים הילדים שלו מקבלים, הוא לא פה. אני מניח, לפי מה שאני מבין, הרצון של המשרד הוא להגדיל את ההיקף של המהלך של הדיגיטציה, ויש פה התנגשות, זאת אומרת אלה שני פרויקטים שהם לא משולבים אלא כל אחד מהם - - -
גיורא לנדאו
¶
אם היית שואל לפני שנתיים את הנציגים הרלוונטיים במשרד הם היו אומרים לך שעד סוף התקופה הזאת כל בתי הספר בישראל יהיו עם טאבלטים והספרים יוחדרו להם למוח בשינה. צריכה להיות לזה איזה שהיא התייחסות, כי בעצם אתם מבלבלים פה את בתי הספר, או כל מי שעובד מסביב לעניין של הדיגיטציה, בגלל המנגנון של האופט אאוט. זאת אומרת בגלל שכל בית ספר נחשב כחלק מהפרויקט של ההשאלה, אם הוא נכנס לדיגיטציה הוא צריך לעשות איזה שהוא מהלך.
מירב ישראלי
¶
אני חושבת שהפתרון לפחות בשנים שיש חפיפה זה שאין היתכנות כלכלית לפרויקט והשר יכריז שבבית הספר הזה אין תכנית השאלת ספרי לימוד. זה הפתרון שיש בחוק הזה.
היו"ר עמרם מצנע
¶
אנחנו מכינים עכשיו חוק של דיגיטציה, יש כמה היבטים שצריך לחוקק אותם, ואני חושב שמה שמירב אומרת מספיק לפחות לשלב הזה. כלומר שלשר החינוך יש את הסמכות להחריג בתי ספר ואם יהיה באמת בית ספר שבשנים האלה עובר לדיגיטציה מלאה - - -
גיורא לנדאו
¶
יש ערים, בת ים, מודיעין, שוהם, כל מיני יישובים. ההתארגנות היא כרגע - - - אם אין רשות מקומית חזקה שדוחפת זה לא קורה.
שרה ישראלי
¶
אני מייצגת את המנהלים היסודיים ואני מבקשת להעיר איזה שהיא הערה מתוך הניסיון בעניין ההיערכות. אני חושבת שההנחיה לבתי הספר שנכנסים לפרויקט בתשע"ה צריכה לצאת עכשיו מהשר. משום שיש רישום של ילדי כיתה א' עכשיו, בחודש ינואר מתחיל כבר הרישום והמפגשים של המנהלים עם ההורים, יש מקום לעשות את השיח עם ההורים כבר אז. דבר שני, כבר עכשיו צריך לעשות היערכות בבית הספר וזה כולל שיח עם התלמידים על שמירת הספרים, כיוון שהמשאב שלנו אלה אותם ספרים שנמצאים עכשיו בשימוש בבית הספר וגם לעשות שיח עם ילדי ו', שהם אמנם לא מחויבים בפרויקט בשנה זו אבל אנחנו בזמנו עשינו וביקשנו בצורה של מחווה של רצון טוב ותלמידים השאירו את הספרים.
אנחנו כולנו רוצים שהפרויקט הזה יצליח, למנהלים זה מאוד משמעותי, ההיערכות וזמן ההיערכות, לכן אני חושבת שבמקביל צריכה לצאת הודעה למנהלים שיידעו איזה בתי ספר נכנסים לפרויקט, שיוכלו להיערך מכל ההיבטים. האמן לי, עם הורים אפשר להסתדר, זה סוג של דיאלוג בין ההורים ובית הספר ואפשר לשכנע הורים, גם שלא רוצים להיכנס לפרויקט, אני חושבת שלכל המנהלים יש אינטרס ערכי חברתי והם רגישים, אבל משרד החינוך צריך לעזור לנו בהיערכות.
שרה ישראלי
¶
לא, בגלל שיש תחולה לחוק אז אני מאוד מבקשת שתהיה הודעה במקביל, כמה שיותר מוקדמת, למנהלים.
היו"ר עמרם מצנע
¶
אנחנו מקווים ממש בשבוע-שבועיים הקרובים להעביר את החוק במליאה ואז למשרד החינוך יש מספיק זמן כדי לפעול.
אתי בנימין
¶
אני רוצה להוסיף משפט לדברים שלה. אני חושבת שצריך לעשות את זה ביחד עם ועדי ההורים, מנהלים חייבים להכניס את הפרויקט הזה לבתי ספר ביחד עם ועדי הורים ויש רצון טוב לוועדי ההורים כן להכניס את זה.
חיים הלפרין
¶
יש חוזר מנכ"ל מעודכן, מאוד מפורט, שהוצאנו בשנה שעברה, הוא כולל את כל התהליך בתוך בית הספר ועם ההורים ובמובן הזה ברמה הפורמלית אנחנו מסודרים.
היו"ר עמרם מצנע
¶
אתה יכול, אני מניח, לעדכן את החוזר כי ההוא שם די מורכב, עכשיו אתה יכול לפשט אותו.
מישהו עוד רוצה להעיר משהו לפני שאנחנו מצביעים?
מירב ישראלי
¶
סעיף 2, יש הצעה של חבר הכנסת ברכה לומר בחוק שההשתתפות של משרד החינוך תהיה לפי קריטריונים סוציו אקונומיים.
היו"ר עמרם מצנע
¶
כי אני לא חושב שזה צריך להופיע בחוק, לא בשלב הזה.
מי בעד ההסתייגות? מי נגד ההסתייגות?
מירב ישראלי
¶
נכון, אלא אם כן היא תהיה חינם.
אתם צריכים להוציא צו על איזה בתי ספר זה חל, זה זמן שצריך לספור, ואז צריך לתת זמן למנהלים של בתי הספר הספציפיים האלה להוציא הודעה. תגידו לי כמה זמן נראה לכם ש - - -
חיים הלפרין
¶
צריך להבין שיש פה תהליך. הצו בעצם מגדיר את הפוטנציאל, אם אנחנו מדברים על שלוש שנים של היערכות וכל שנה ייכנסו שליש.
מירב ישראלי
¶
לא. לפי החוק כרגע, כמו שאנחנו כתבנו אותו, הצו צריך לצאת, השר צריך לחתום עליו והוא צריך להתפרסם ברשומות. בצו הזה תהיה רשימה של בתי ספר שנכנסים לתכנית בתשע"ה. רק למנהלים של בתי הספר האלה צריכים להוציא הודעה לפי סעיף ההודעות. זה מה שכתבנו בחוק.
חיים הלפרין
¶
אני מציע שהתהליך יהיה הפוך. אני לפחות הבנתי עד הרגע הזה שהצו בעצם מגדיר את בתי הספר שנכנסו, כלומר יש תהליך, התהליך הוא שבסופו של דבר נניח - - -
היו"ר עמרם מצנע
¶
לא, תקשיבי, מירב, מה שהוא רוצה להסביר לך שההחלטה מי נכנס בשנה הראשונה לצורך העניין היא החלטה שבאה אחרי שאתה אוסף את הנתונים מהשטח.
היו"ר עמרם מצנע
¶
אנחנו נמצאים היום בדצמבר, אז שהצו ייצא עד אפריל. תעשו עכשיו את הדו שיח עם המנהלים, מי רוצה להיכנס ובאפריל תוציאו את הצו.
מיכל חורין
¶
כן, ההודעה צריכה לבוא אחרי הצו. מתי אתה יכול להוציא את הצו? תן להם עוד פרק זמן אחרי הצו.
מירב ישראלי
¶
בעיקרון זה אומר ככה, 'תחילתו של חוק זה בתחילת שנת הלימודים התשע"ה, ואולם הודעה לפי סעיף 2(ב)', שזו ההודעה של המנהלים להורים, 'לחוק העיקרי כנוסחו בסעיף 1 לחוק זה, לעניין שנת הלימודים תשע"ה', השנה הקרובה, 'תימסר עד לסוף מאי'.
היו"ר עמרם מצנע
¶
אז אל"ף, החוק הזה משפר את חוק השאלת ספרים, מקל מאוד על ההורים, לדעתי יצמצם מאוד את החלפת הספרים כל שנה, כי למנהל בית ספר לא יהיה עניין להכניס ספרים חדשים, ואני רוצה להודות באמת למשרד האוצר, למשרד החינוך ולמשרד המשפטים שבאמת אני חושב שהייתה פה חבירה משותפת עם אינטרס משותף שהביאה לחוק שהוא מתאים, נכון, ואני מקווה מאוד שבאמת בתי הספר ייכנסו לזה במהירות. אני כבר סיפרתי בתהליך שאת רוב שנות הלימוד שלי עשיתי בחיפה, שהיא עיר שמשאילה ספרים מאז שאני ילד, ובטח עוד לפני, והעתקנו את העניין הזה גם לירוחם, שהוא יישוב סוציו אקונומי נמוך והתועלת והיעילות להורים היא לא תסולא בפז.
זהו. אנחנו נעשה את הכול כדי שתוך שבוע-שבועיים, בהתאם ללוח זמנים של הכנסת, נביא את החוק הזה לאישור. תודה רבה למירב ולכל מי שהשתתף בכך ולחברי הכנסת.
<הישיבה ננעלה בשעה 09:35.>