PAGE
3
ועדת הכלכלה
03/12/2013
הכנסת התשע-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב שני
<פרוטוקול מס' 133>
מישיבת ועדת הכלכלה
יום שלישי, ל' בכסלו התשע"ד (03 בדצמבר 2013), שעה 12:50
ישיבת ועדה של הכנסת ה-19 מתאריך 03/12/2013
תקנות מחלות בעלי חיים (חיסון בפני מחלות שונות) (תיקון), התשע"ד-2013
פרוטוקול
סדר היום
<תקנות מחלות בעלי חיים (חיסון בפני מחלות שונות) (תיקון), התשע"ד-2013>
מוזמנים
¶
>
עו"ד אפרת אביאני - יועצת בכירה ליועמ"ש בתחום של שו"ט ואכיפה, משרד החקלאות ופיתוח הכפר
ד"ר נדב גלאון - מנהל השירותים הווטרינריים, משרד החקלאות ופיתוח הכפר
עו"ד יותם זעירא - ייעוץ וחקיקה, משרד המשפטים
חיים דיין - מנכ"ל, ארגון מגדלי בקר לבשר
אפרת אביאני
¶
אלה תקנות אחרות: תקנות מחלות בעלי חיים (חיסון בפני מחלות שונות) (תיקון), התשע"ד-2013. התקנות האלה עוסקות בחיסוני כלבת לבקר. היום כדי שהשירותים הווטרינריים יבצעו את השירות הזה למגדלים קבועה בגין השירות הזה אגרה של 15 שקלים לראש. האגרה הזאת בעצם מחייבת, ואם אנחנו רוצים לשנות את המבנה אנחנו לא יכולים, כי היא קבועה בתקנות והיא מחייבת אותנו.
מכיוון שהשירותים הווטרינריים ביקשו לעודד את החיסון ולהוזיל את עלויות החיסון, גם את עלויות פעולת החיסון וגם את עלויות החומר, התרכיב, וגם לאחר שהגענו למסקנה שבעצם הפעולה הזאת היא לא פעולה שלטונית שטעונה אגרה אלא בעצם סוג של שירות, שאפשר לגבות בגינו מחיר בדרך אחרת, לא בדרך של אגרה אלא במנגנון של דמי שירות, אנחנו מבקשים למחוק את האגרה הזאת.
נדב גלאון
¶
כלבת יש לכל יונק, לצערנו. הגולן היום הוא ריכוז הכלבת בישראל. על-ידי הוזלת עלות החיסון אנחנו מצפים שיותר ויותר מגדלים, כמו ידידי חיים דיין, יחסנו את העדרים, על-ידי זה שהמחיר יותר אטרקטיבי.
נדב גלאון
¶
לא צריך לחייב. יש חובה בכלבים, יש חובה בסוסים בתנאים מסוימים, אבל אין חובה בבקר. עם זאת, אנחנו מעודדים את החיסון.
חיים דיין
¶
אני מנכ"ל ארגון מגדלי בקר לבשר. בעבר במשך זמן רב ניסינו להוביל ביחד עם משרד האוצר מהלך של הפחתת האגרות הללו, כי מחיר החיסון עצמו הוא לא 15 שקל, הוא פחות בהרבה. רצינו פה להפריט חלק מן החיסונים. זה תהליך טוב שקורה לנו ואני מקווה שיקרה בעוד אגרות מסוימות.
אפרת אביאני
¶
"בתוקף סמכותי לפי סעיפים 22 ו-23 לפקודת מחלות בעלי חיים [נוסח חדש], התשמ"ה-1985, באישור שר האוצר לפי סעיף 39ב לחוק יסודות התקציב, התשמ"ה-1985, ובאישור ועדת הכלכלה של הכנסת לפי סעיף 1(ב) לחוק-יסוד: משק המדינה, אני מתקין תקנות אלה:
תקנה 1 – תיקון התוספת
בתוספת לתקנות מחלות בעלי חיים (חיסון בפני מחלות שונות), התשי"ט-1959, השורה המתחילה במילים "כלבת לבקר" – תימחק."
נדב גלאון
¶
גם לגבי צאן. בדברי ההסבר כתוב: "מטרת התיקון היא לעודד ביצוע חיסוני כלבת במקנה – בקר וצאן". יכול להיות שהצאן בכלל לא מופיע בתקנות, כי הוא נסמך על הבקר.
מרב תורג'מן
¶
זה לא מופיע. אני לא יודעת על מה זה נסמך, אבל בכל אופן מה שכתוב כאן זה המילים "כלבת לבקר".
היו"ר אבישי ברוורמן
¶
אם כך, ברשותכם, אני מאשר את תקנות מחלות בעלי חיים (חיסון בפני מחלות שונות) (תיקון), התשע"ד-2013.
תודה. נעים לעבוד אתכם ביחד. ניפגש בקרוב.
<הישיבה ננעלה בשעה 12:50.>