PAGE
50
ועדת הכספים
02/12/2013
הכנסת התשע-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב שני
<פרוטוקול מס' 230>
מישיבת ועדת הכספים
יום שני, כ"ט בכסלו התשע"ד (02 בדצמבר 2013), שעה 11:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-19 מתאריך 02/12/2013
שינויים בתקציב לשנת 2013
פרוטוקול
סדר היום
<שינויים בתקציב לשנת 2013>
נכחו
¶
חברי הוועדה: >
ניסן סלומינסקי – היו"ר
זבולון קלפה – מ"מ היו"ר
קארין אלהרר
מיכל בירן
משה גפני
בועז טופורובסקי
יצחק כהן
אראל מרגלית
אורית סטרוק
חמד עמאר
אלעזר שטרן
עפר שלח
סתיו שפיר
שמעון סולומון
מוזמנים
¶
>
נעה היימן - רפרנטית חינוך, אגף התקציבים, משרד האוצר
דורון סמיש - רפרנט ממשל ומינהל, אגף התקציבים, משרד האוצר
עופר מרגלית - רכז תיירות, אגף התקציבים, משרד האוצר
ניר אמסל - רפרנט ממשל ומינהל, אגף התקציבים, משרד האוצר
אסף וסרצוג - רפרנט ביטחון פנים, אגף התקציבים, משרד האוצר
רועי קונפינו - רפרנט ביטחון, אגף התקציבים, משרד האוצר
גיא הרמתי - רפרנט הביטוח הלאומי, אגף התקציבים, משרד האוצר
צחי דוד - רפרנט דתות ובינוי ושיכון, אגף התקציבים, משרד האוצר
קרן שפר - תקציבאית, משרד התיירות
סימה נח ימין - מרכזת בכירה תקציבים, חטיבת תקציבים, משרד החוץ
עודד לביאן - מרכז בכיר תקציבים, חטיבת תקציבים, משרד החוץ
טובה חלפין - ראש תחום תקציב, לשכה מרכזית לסטטיסטיקה
עו"ד נסים עוג'ר - יועמ"ש, איגוד הארגונים החברתיים
דוד דהן - הארגונים החברתיים בכנסת
דוד קשני - קול בשכונות
צבי קסלר - לוביסט, מייצג את לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים
זכריה רייך - לוביסט (פרילוג)
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
נמשיך הלאה עם העברות כספיות. מאחר ולרפרנטים של משרד האוצר ייקח כמה דקות להיכנס לכאן, צחי דוד, אתה נמצא פה אז נתחיל עם העברות שקשורות אליך, וכבר מביאים את הבקשות.
סתיו שפיר
¶
העברתי לך מכתב נוסף, בעקבות המכתב מאוקטובר, שעדיין לא זכיתי לתשובה עליו, המבקש להקפיא את ההעברות התקציביות שלא נובעות משינויים הכרחיים מידיים אלא מסיכומים מוקדמים שהיו ידועים מראש. היה אפשר להכניס אותם לבסיס התקציב. אשמח מאוד לקבל את תשובתך לפני שנצטרך לנקוט בצעדים משפטיים.
העניין השני הוא שהעברנו שאלות למשרד האוצר ביום חמישי בשבוע שעבר ולא קיבלנו תשובה אחת.
טמיר כהן
¶
זה לא משנה. ביום ראשון אנחנו מעבירים אותן למשרד האוצר עד שעה 12:00, אנחנו אוספים את הכול ומחכים לתשובות למחרת. מכיוון שהישיבה הוקדמה ביום משרד האוצר יענה תשובות תוך כדי הישיבה היום.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
הרי אין טעם שכל אחד יענה תשובה, אז פניתי ליועץ המשפטי לממשלה, לנציגו, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, וביקשתי ממנו שיענה תשובה גם לך וגם לי ולאחרים. העברנו אליו את המכתב שוב והוא הבטיח שתוך זמן קצר הוא יענה לך תשובה. אז נמתין לתשובה שלו.
אלעזר שטרן
¶
לא כרגע לגבי העברה ספציפית, אבל אני חושב שהעברת דברים בנוהל שאנחנו קבענו, שאתם קבעתם, מתי הכנסת מתכנסת בחנוכה כולנו ידענו, את השעות ואת הכול, הודיעו לנו. גם כאן אני חושב שכל מועד שהיית נותן לנו להעביר את השאלות, היינו מעבירים. במיוחד שהנוהל הזה הוא כנראה קצת חדש ביחס לוועדות קודמות.
אלעזר שטרן
¶
וכמובן אנחנו מברכים עליו. אני חושב שהוא חשוב. על השאלות לדיון הזה לא קיבלנו תשובות. לא שהשאלות היו מורכבות כל-כך הפעם. אני אומר את האמת, אני לא יודע איך אנחנו לא נכנסים, או לא נמצאים, או לא מגדילים את השיפוע של המדרון החלקלק שאנחנו נמצאים בו בהיבטים של אי מתן תשובות לשאלות שאנחנו מעבירים.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
לאור מה שהיה בשבוע שעבר, נפגשתי עם יעל מבורך, מי שאחראית על הרפרנטים ודיברתי איתה. היא מטעמנו אחראית על הנוהל הזה. היא גם ישבה פה. ישבתי איתה בחדרי ואמרתי לה את כל מה שדובר פה. אל"ף, שחלק מהדברים לא הגיעו, לפעמים בשוגג, לפעמים במזיד. בי"ת, שחלק מן התשובות לא מספקות ונראות כאילו נכתבו רק כדי לצאת ידי חובה. העברתי את המסר והיא לקחה אותו לתשומת לב. מבחינתה היא תבדוק את זה שבע בדיקות, כי היא כן רוצה. היא אומרת שהדבר שהם הכי רוצים הוא שחברי הכנסת יקבלו את התשובות הכי טובות, הכי מפורטות, כי זאת המטרה. כי הרי אחר-כך הם גם מגיעים לפה ונשאלים. היא לוקחת את זה לתשומת לבה. כך שהעברתי את המסר ואני מניח שזה ישתפר.
אני מבין שהיום, לא הייתי מודע לזה, בגלל שהקדמנו את הדיון ביום יש תקלה.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
הם קיבלו את השאלות ביום ראשון ויענו תשובות היום אבל זה כבר לא יהיה קודם לישיבה הזאת. אז הם יצטרכו לענות פה בעל-פה תשובות יותר מפורטות. יכול להיות שזה אי תשומת לב, יכול להיות שבמצב כזה שמקדימים – וייתכן שזה יקרה בעתיד – ננסה לשנות ולבקש מהם שיענו תשובות מוקדם יותר. פה בגלל ההקדמה כך קרה. אז בואו ננסה להתקדם.
עד שהם יגיעו, כי הזמנו אותם לשעה 11:15, נתחיל עם צחי דוד שנמצא אתנו.
פניות מספר 252, 253. אלה שתי העברות שבישיבה הקודמת כבר קיימנו עליהן דיון ואמרנו שהיום רק נצביע עליהן.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
אמרתי, בגלל התקלה. לא שלו. קיימנו את הדיון אבל רק לשם העניין לא הצבענו ואמרנו שהיום רק נצביע עליהן. ברגע שיחלקו אנחנו רק נצביע עליהן.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
לא נראה. כבר קיימנו דיון. כבר כל מי שרצה "להעמיס" "העמיס" בפעם הקודמת. מי בעד לאשר?
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
התנהל דיון בישיבה הקודמת. התשובה של צחי דוד בטעות לא עברה אלינו, אם אתם זוכרים.
צחי דוד
¶
הפנייה נועדה לתקצוב מספר נושאים. אחד, 5 מיליון שקלים לשיקום שכונות חברתי ממקורות המשרד. שיקום שכונות חברתי זה פעילויות חברתיות בשכונות בתחום התעסוקה, הרווחה, קליטת עלייה. כמו כן נועדה הפנייה לתקצוב 3 תקני כוח אדם לתחום ההתחדשות העירונית במשרד, בעקבות החלטת הממשלה שהטילה על משרד הבינוי והשיכון מספר חובות בתחום זה, בתחום המעקב אחר תוכניות. כמו כן נועדה הפנייה לתקצוב 600,000 ש"ח לבדיקת בקשות סיוע עבור חברות משכנות קטנות: "חלד" "פרזות" "שקמונה", שאתם מכירים. המשרד מבצע את בדיקת בקשות הסיוע ויש צורך בגידול בתקציב הפעילות. ו-4 מיליון שקלים בהוצאה מותנית בהכנסה לרישום הכנסות מקנסות במכרזים שהמשרד מוציא.
משה גפני
¶
רשמתם כמה משרות עוברות למשרד הבינוי והשיכון? אבל לא צריך מפני שחלק מן הפקידים מובטלים, לא עובדים כבר בכל הארץ אלא רק בהתנחלויות.
צחי דוד
¶
הפנייה נועדה להעברת 2.5 מיליון שקל ממשרד ראש הממשלה למשרד הבינוי והשיכון, להיערכות לרעידות אדמה, הכשרות למהנדסים וביצוע סקרים.
צחי דוד
¶
כמו כן הפנייה נועדה לתקצוב 566,000 שקלים ליועצים, במימון משרד ראש הממשלה, יועצים לתוכניות עבודה. נשאלנו על-ידי חבר הכנסת שטרן מי זכה במכרז. התשובה היא חברת "רותם אסטרטגיה". זה הארכת ההתקשרות.
צחי דוד
¶
לגבי החלק בסעיף 70, תקציב הפיתוח של המשרד, הפנייה נועדה להעברת 4.3 מיליון ש"ח לאבטחת הר הזיתים, ממקורות תוכנית אגן העיר העתיקה, תוכנית שההחלטה לגביה נתקבלה בשנת 2005. התוכנית היא מ-2005 ועד 2013.
צחי דוד
¶
אני מסביר. זה נוסח החלטת הממשלה המקורית. איגום התקציבים בוצע במשרד ראש הממשלה. משרד ראש הממשלה מעביר את התקציבים למשרדים, ומשיקוליו לא שם אותם בתקציב המשרדים היות והוא המרכז של התוכנית וזה מתוקצב אצלו.
צחי דוד
¶
משרד ראש הממשלה מרכז את התוכנית ומאגם את התקציב בבסיס תקציב המשרד. הסכומים יכולים להשתנות מידי שנה, מה הוא מעביר למשרדים.
סתיו שפיר
¶
רגע, אנחנו לא מקבלים תשובה נורא בסיסית, מה הסכום הכולל של התוכנית הזאת, שהיא כאילו תוכנית חד-פעמית אך היא פשוט נמשכת 8 שנים.
צחי דוד
¶
תוכנית אגן העיר העתיקה, על ירושלים, הוצגה על-ידי נציגי המשרד בדיון הקודם. היא תוכנית עם תקציבים רבים בנושאים רבים. המשרד הציג אותה בפרוטרוט. אני לא בקי בנושא.
סתיו שפיר
¶
היא תשובה שמזלזלת באינטליגנציה של הוועדה: "משיקוליו שלו הוחלט כך". מה זאת אומרת "שיקוליו"? שאלתי מה הם השיקולים. אי אפשר לקבל תשובה מה הם השיקולים?
סתיו שפיר
¶
זה לא מה שהוא אמר. בשאלה הזו הוא אמר: "משיקוליו של המשרד הוחלט לא להכניס את זה לבסיס התקציב". אני שואלת מה הם השיקולים של המשרד.
צחי דוד
¶
זה כן בבסיס תקציב משרד ראש הממשלה. הוא מעביר למשרדים בהתאם לקצבי הביצוע שלהם, בהתאם לתקציבים שהם צריכים. לא נכון לומר שזה לא מתוקצב בבסיס התקציב.
צחי דוד
¶
אני לא הרפרנט שאחראי על התוכנית הזאת. אני אחראי על משרד הבינוי והשיכון. זאת העברה למשרד הבינוי והשיכון.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
מי בעד לאשר את פניות 252-253? ירים את ידו. מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – מיעוט
נמנעים – אין
פניות מספר 252-253 אושרו.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
מי בעד פניות מספר 258-261? ירים את ידו. מי נגד? זאת הפנייה השנייה שדיברנו עליה עכשיו.
הצבעה
בעד – רוב
נגד – מיעוט
נמנעים – אין
פניות מספר 258-261 אושרו.
אלעזר שטרן
¶
רק הערה לסדר. לא הצבעתי, לא בגלל שאני חושב שזה לא נכון, אלא אני פשוט חבר בעמותת הידידים של "עיר דוד" ולכן נמנעתי מלהצביע.
משה גפני
¶
זה תגמולים לנכים. למה למשוך? אין לי טענות אליך. יש לי טענות למשרד האוצר, שיגיד למה הוא משך.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
הוא משך את זה עכשיו, לפני 5 דקות, אז לא הספקנו לבדוק.
פנייה מספר 42. האם יש פה רפרנט שיכול להסביר את הפנייה?
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
יכול להיות שהוא רוצה לעשות סדר פה. אני לא יודע להגיד למה פנייה מספר 58 נמשכה.
לגבי פנייה מספר 42 אין רפרנט אז אני עובר ל-58, אבל אומרים שאת שתי הפניות הוא משך.
פניות מספר 272-273.
רועי קונפינו
¶
בוקר טוב. אני רועי מאגף התקציבים. הפנייה נועדה להעביר סכום של 12.3 מיליון שקל מסעיף 46, שהוא הסעיף של הקרן לקליטת חיילים משוחררים, לסעיף 15, שהוא הסעיף של משרד הביטחון. ההעברה היא טכנית במהותה. הסכום הזה מיועד לתשלום הוצאות התפעול והשכר של עובדי הקרן לקליטת חיילים משוחררים, שהעובדים היו, וגם ימשיכו להיות, למעשה עובדים של משרד הביטחון או של צה"ל. פשוט באופן טכני, בעקבות סיכום בין משרדי, סוכם שהסכום יפסיק להיות מתוקצב במסגרת סעיף 46 ויועבר לסעיף 15, ששם כל עובדי משרד הביטחון- - -
רועי קונפינו
¶
12.3 מיליון שקל כולל את 21 התקנים האלה וכולל גם הוצאות תפעול, וגם עוד סכום של כ-3 מיליון שקל שהוא בעצם רווחים שהקרן מקבלת מבנקים. זה מה שמופיע לכם ב"מסלקה בנקאית".
רועי קונפינו
¶
הקרן לקליטת חיילים משוחררים משלמת מענקים ופיקדונות לחיילים משוחררים. כאשר חייל משוחרר משתחרר מן הצבא הוא יכול לבחור מאיזה בנק לקבל את המענק והפיקדון שלו. הבנקים השונים מתחרים ביניהם, למי תהיה זכות להעניק את השירות הזה לחיילים המשוחררים, ובגין הזכות הזאת הם השתתפו במכרז והם משלמים.
זבולון קלפה
¶
יש פה שאלה עקרונית. זה חוזר כל הזמן, בכל ההעברות למיניהן. בכוונה זה לא מגיע עם תאריך? יש לכם איזה דבר נגד התאריך? אין שום תאריך בשום מקום, בשום העברה.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
אבל כבר היינו באמצע ההצבעה, כבר הצביעו בעד ועכשיו אני שואל: מי נגד? ירים את ידו. מי נמנע?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – מיעוט
נמנעים – אין
פניות מספר 272-273 אושרו.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
הפניות אושרו. אחרת לא נתקדם.
פניות מספר 266-267. זה חולק בנפרד. זה היה כבר בישיבות הקודמות ולא העלינו את זה. עכשיו אנחנו מעלים את זה. לא העליתי את זה כי רציתי לבדוק את שאר הארגונים, מדרשות וכולי. אז תהיה ישיבה אחרי חנוכה.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
עכשיו אני מביא כי סיכמנו שיביאו את הכול ואם לא נעביר היום הם יפסידו את זה. אין לי עניין לפגוע באכסניות הנוער (אנ"א).
נעה היימן
¶
אני רפרנטית חינוך באגף התקציבים. הפנייה נועדה להעברת 5.8 מיליון ש"ח מתקציב משרד התיירות לתקציב משרד החינוך עבור פיתוח אכסניות נוער בארץ. נשאלנו אילו אכסניות נוער ישופצו ויפותחו. בחלקן יש שיפוצים, בחלקן בניית אגף חדש, בחלקן הקמה מחודשת. בחיפה, פוריה, אילת, מצדה, ירושלים ועין גדי.
נעה היימן
¶
זה חלק מתוכנית חמש שנתית. כפי שאמרנו בשבוע שעבר, זה תקציב של משרד התיירות. משרד התיירות על מנת להיות מעורב בתהליך מעביר את הכסף בכל שנה, מה ששומר את המעורבות שלו בנושא.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
באכסניות הנוער יש שני אלמנטים, אלמנט חינוכי ואלמנט תיירותי, ולכן שניהם משתתפים. כל אחד מכסה את החלק שלו.
נעה היימן
¶
משרד החינוך הוא המשרד שמתקצב את אכסניות הנוער. משרד החינוך בהגדרתו חושב על היבטים מסוימים באכסניות נוער, הוא חושב על טיולים שנתיים, הוא חושב על חינוך. משרד התיירות, שיש לו אינטרס בפיתוח של אכסניות נוער, חושב על היבטים אחרים, היבטים תיירותיים. אם הכסף יעבור לתקציב משרד החינוך, הכסף שמשרד התיירות רוצה להקצות לזה, אין דרך למשרד התיירות להבטיח שבכל שנה התקציב שהוא יעביר יוצא עבור הנושאים שגם מעניינים אותו והדגשים שהוא מעוניין להכניס.
סתיו שפיר
¶
ממילא התקציב מובטח ומשרד החינוך בונה על התקציב הזה, זה כבר הפך להיות אוטומט. אז מה זה משנה? איך המעורבות שלו נמדדת?
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
אבל זה מופיע בתקציב של משרד התיירות, ומשרד התיירות רוצה שליטה, כמו כל אחד. אם הוא יראה שבשנה אחת משרד החינוך לא עשה מה שצריך אז בשנה הבאה הוא לא יעביר.
קרן שפר
¶
או יעשה שינוי. יש תוכנית. אם נראה שהוא ישנה אחד מן הרכיבים של התוכנית, הוא צריך לבוא אלינו כדי לעשות את זה.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
מי בעד פניות מספר 266-267? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – 2
נמנעים – אין
פניות מספר 266-267 אושרו.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
בשעה 12:00 או 12:15 נערוך דיון על הרביזיות כי אין לנו מחר ישיבות.
פניות מספר 274-281. מי מסביר את הפניות הללו?
קרן שפר
¶
אני ממשרד התיירות. הפנייה נועדה לאגם 30 מיליון ש"ח ממשרדי הממשלה השונים בהתאם להחלטות ממשלה: טבריה, צפרות, אופניים והחלטה 1539 של הממשלה לפיתוח כלכלי של הישובים במגזר המיעוטים.
קרן שפר
¶
זה הקמה של 7 מרכזי צפרות. זה תיירות נישה שאנחנו מנסים לפתח. גם זה וגם שבילי האופניים זה בעצם תיירות נישה שאנחנו מנסים לפתח. הצפרות כולל הקמה של 7 מרכזי צפרות.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
חשוב להדגיש שישראל נמצאת באחד המוקדים העולמיים החשובים לצפרות, ומי שמרכז את זה הוא ידידנו לשם, לשעבר לפלהולץ.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
כפי שהציפורים מגיעות לארץ, כך גם היהודים צריכים להגיע לארץ. אבל לא לעזוב, להישאר.
אלעזר שטרן
¶
יש לי קצת בעיה. אנחנו בעד האופניים. לא הבנתי רק למה מנסים ולא מעבירים. אמרת שאתם מנסים לבנות.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
אני עושה את זה כל יום. לא אופניים, אבל אני הולך 10 קילומטרים, אז אין לי בעיה עם זה.
אלעזר שטרן
¶
אני מצטער שאני חוזר לשאלה. היושב-ראש בטח מקשיב לי. אולי השאלה קשה, אולי לא, אולי סתם אנחנו פה. ברשם העמותות מופיע ששכר הברוטו השנתי של מספר אחת באנ"א, שאני לא יודע מי הוא, הוא 731,000 שקל.
אלעזר שטרן
¶
ניסן סלומינסקי, סלח לי, אתה נותן לי תשובות של שטויות. אז בואו נוריד עכשיו את השכר ונעביר פחות כסף.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
בישיבה שהיתה בשבוע שעבר דיבר האיש שעליו מדובר והוא ייצג את הנקודה הזאת כאשר דיבר על דור א' ודור ב'. אתה זוכר?
אלעזר שטרן
¶
אני יכול להגיד משהו? מדובר פה על כספים, אם אתה שואל אותי, אלה עמותות שקוראים להן ציבוריות. יכול להיות שהן ציבוריות, אבל זה לא בדיוק. יכול להיות שאני לא יודע מה זה הסכמי דור א' והסכמי דור ב'. על משכורת של 731,000 שקלים – ואתם יודעים שאני שאלתי את השאלות האלה על ישיבות ועל כל הדברים האלה.
אלעזר שטרן
¶
זה כספי ציבור. כשאנחנו מדברים על שכר של 731,000 שקל ונותנים כסף, אנ"א היום זה אחלה גוף, באמת, אני מטייל שם עם המשפחה שלי, ישן שם והכול נראה לי מתנהל כמו ביזנס בהקשר הזה. טוב ככה, אין לי עם זה שום בעיה. אבל כשזה בא לכאן ומעבירים לשכר – לא עלות אלא שכר – של מעל 60,000 שקל בחודש אז באמת שיבנו פחות חדר, או שיעשו סוג של הסכם אחר. מי שיודע לבוא ולבקש פה כסף לטובת שיפור הפרויקט שלו שיגיד גם מה הוא נותן לצורך העניין הזה. אני לא יודע איך הגענו לכל המשכורות האלה, באמת אני לא יודע. זה סוג של התרשלות. אני לא חושב שאפשר לקבל את זה כהגדרה של מה שהיה, מה גם שעכשיו אנחנו ממשיכים להעביר כספים בשביל לממן את זה.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
אני מציע, אם אתם רוצים, שנערוך דיון. אי אפשר כשהאיש לא נמצא, או האנשים לא נמצאים, למרות שהוא רמז על זה. נערוך את הדיון הזה.
נעה היימן
¶
אני לא מכירה את פרטי הפרטים של התנהלות אנ"א. אנ"א הוא גוף נתמך מתוקף חוק יסודות התקציב, סעיף תמיכות 3(א). ועדת התמיכות של משרד החינוך יושבת ובהתאם לחוק יסודות התקציב בוחנת כל בקשה לגופה. אני לא חברה בוועדה הזאת ולכן אני לא יודעת להתייחס לפרטי ועדת התמיכות. זה דבר ראשון.
דבר שני, התקציב שמועבר לאנ"א, יש בעצם שני סעיפים תקציביים שמהם אנ"א מוזנים. יש את תקציב הפיתוח, שלא קשור לשכר כזה או אחר של ראש הגוף, ויש את- - -
אלעזר שטרן
¶
בחייאת דינאק, מה זה "לא קשור"? אגיד לך למה הוא כן קשור, בגלל שאני מניח שמתקציב אנ"א הפיתוח הוא לא רק שם, אלא אם יש עודפים מהתפעול מעבירים לפיתוח. לכן אין דבר כזה שהוא לא קשור.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
לא, זה נשאל בישיבה הקודמת וגם דובר על זה, רק דיברו במונחים של דור א' ודור ב', כלומר הסכמי שכר. אפשר, אם אתה רוצה, שנפתח גם את זה.
אלעזר שטרן
¶
למה אני שואל את זה? היום זה אנ"א. אני חושב שאנחנו באמת, כמי שיש להם אחריות ציבורית, לא יכולים שדברים שמגיעים – זה גם בניגוד לרשם העמותות, לְמה שמותר בהקשרים האלה. אנחנו לא יכולים שיבואו לפה פקידי ממשלה, באמת אני אומר את זה, ולא מתקיימים, אני לא יודע אם זה חוקים או תקנות. אני לא רוצה שכל פעם נשאל אותן שאלות. אני לא יודע איך אנחנו עלולים להיתפס בעניין הזה. אין לי שום בעיה גם עם משכורות אחרות, גם אם היו משלמים 2 מיליון שקל בשנה, אבל אם כתוב, וכך כתוב, ויש מגבלות לשכר בגופים נתמכים, בעמותות, תבדקו את הדברים האלה.
זבולון קלפה
¶
אתה מערב פה שני דברים, עם כל הכבוד. בצד של העמותות ברור לי לחלוטין שהעמותה הזאת לא עוברת על החוק. לא יעלה על הדעת, כי אחרת היא היתה נופלת בביקורת של רשם העמותות.
זבולון קלפה
¶
שם זה הולך אחרת. שם בעמותות הוצאות הנהלה וכלליות בכלל, כולל שכר המנכ"ל, כולל הכול, זה אחוז מסוים מסך כל הפעילות. לא מסתכלים רק על השכר שלו בנפרד. אתה מעיר פה הערה בנושא הספציפי הזה.
זבולון קלפה
¶
רגע, אפשר לקבל הסבר לגבי האופניים? צפרות הבנו, הבנתי שיש 7 מוקדים. עם הציפורים יש לי בעיה אחרת, עזוב, הן גורמות להרבה נזקים.
זבולון קלפה
¶
ואתם מצליחים? הרי בסופו של דבר אם החקלאים מדברים על נזקים אז כנראה הפתרון לא מספיק טוב ועדיין יש בעיה. אבל זה לא הנושא כרגע.
קרן שפר
¶
ההשקעה רוכזה בגליל, בגולן ובנגב ובמרכזי המטרופולין בירושלים, באזור תל-אביב ובגוש דן, ויש גם בגוש עציון, אגב.
סתיו שפיר
¶
שאלה אחרת, אני רואה שיש פה החלטת ממשלה אחת מ-27 בנובמבר 2011, החלטת ממשלה אחרת מ-1 באפריל 2012 והחלטת ממשלה מ-2010. למה כל הדברים האלה לא נכנסו לבסיס התקציב?
קרן שפר
¶
שוב, כל החלטות הממשלה למיניהן מתפרשות על פני כמה שנים. בכל שנה מאגמים תקציב מחדש, בשל כמה סיבות. אל"ף, יש דיפרנציאציה בין השנים, זה לא ליניארי. יש שנים שמשרדי הממשלה צריכים להעביר יותר, ויש פחות. את לא יכולה לגרוע להם את זה מהבסיס.
קרן שפר
¶
למשל טבריה זה תוכנית שמתפתחת עם השנים. משרד ראש הממשלה, אם הוא מעביר כסף, צריך להעביר בכל שנה סכום אחר, אז את לא יכולה לגרוע לו את זה.
סתיו שפיר
¶
אם זה ידוע מראש, ידעתם את זה לא מעט זמן מראש אלא 3 שנים מראש, למה אי אפשר לעדכן את זה בכל שנה?
קרן שפר
¶
סיבה נוספת היא בדיוק כפי שהיא דיברה על אנ"א, שכך זה מאפשר למשרדי הממשלה לעקוב אחרי החלטות הממשלה ולראות שהכול מתבצע. הם יכולים להגיד בשנה מסוימת: לא מקובל עלינו כך וכך, אנחנו לא רוצים להעביר את הכסף.
קרן שפר
¶
השנה הזאת היא שנה מאוד חריגה כי התקציב אושר השנה באוגוסט. זה לא שנה מייצגת. בדרך כלל כל איגומי התקציב האלה נעשים בתחילת השנה עד אמצע השנה. זאת שנה חריגה.
זבולון קלפה
¶
לגבי סעיף 4, לגבי קבר רשב"י במירון, יש נתונים לגבי מספר המבקרים שם? זה 50,000? 20,000 בשנה?
אראל מרגלית
¶
אני לא מבין למה הם לא משאירים קצת כסף גם בצפת. לא קונים. למה לא נקים משהו בצפת כדי שישאירו שם כסף?
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
קרן שפר, היתה בקשה אם כותבים במגזר המיעוטים, לפרט, או כאן או להעביר לנו במייל פירוט.
משה גפני
¶
למה מורידים מהרשויות המקומיות ומהסעת המונים? אי אפשר היה להוריד מ – לא חשוב, יש לי כמה הצעות.
אראל מרגלית
¶
בשנה הבאה תביאו איזו השקעה כדי שאנשים יקנו שם משהו. רק באים ואנשים לא מוציאים בכלל כסף בצפת.
משה גפני
¶
למה "אולי"? אתה משרד האוצר? שמשרד האוצר יגיד. אתה יודע? יש לי הצעות להוריד מדברים פחות חיוניים.
עופר מרגלית
¶
אני רכז של תחום תיירות, אבל אני מניח שהמשרדים שם נוצרו להם יתרות, שכך הם בחרו להשתתף בהחלטת הממשלה הזאת. אני לא מייצג את משרד התחבורה.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
אבל אנחנו לקראת סוף שנה. מה זה קשור? אם לא היו מוציאים אז זה היה נלקח למשרד האוצר. אז מה זה עדיפויות? זה לא רלוונטי. בהתחלת שנה זה נוגע לסדרי עדיפות. בסוף שנה זה לא סדרי עדיפות אלא הסדרים, שאחרת משרד האוצר לוקח את זה.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
מי בעד לאשר את פניות מספר 274-281? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – מיעוט
נמנעים – אין
פניות מספר 274-281 אושרו.
משה גפני
¶
אני מבקש רביזיה. אני בעד הרשב"י, אבל אני נגד להוריד מהסעת המונים. את בעד הורדה מהסעת המונים?
דורון סמיש
¶
צהרים טובים. אני רפרנט באגף התקציבים שאחראי על בית הנשיא. פנייה תקציבית זו היא פנייה של בית הנשיא. בסוף השנה, כמו במשרדים רבים – ותראו עוד כמה פניות כאלה בשבועות הקרובים –אנחנו מבצעים התאמות בין הביצוע בתקנות השכר ובין התקצוב בפועל. מה זאת אומרת? במהלך השנה מתקנות השכר במשרדי הממשלה משולמות המשכורות בהתאם לחוק. לעתים אנחנו קולעים בעת בניית התקציב בדיוק לכמה כסף ייצא משם ולעתים בסוף שנה אנחנו צריכים לבצע התאמות מינוריות על מנת שספר התקציב ישקף לחלוטין את התשלומים שבוצעו בתקנות השכר.
פנייה זאת לא מגדילה את השכר של העובדים. העובדים מקבלים את השכר בדיוק על-פי התקנים, על-פי החוק. היא לא מגדילה את מספר העובדים. היא בסך הכול מבצעת התאמות בסעיפי השכר השונים בבית הנשיא.
אורית סטרוק
¶
אישרנו פה תקציב לבית הנשיא. אתה אומר שלא היו יותר עובדים, לא הרוויחו יותר מאשר היה כתוב, אז איך הגענו לדבר הזה?
דורון סמיש
¶
תקנות שכר משולמות בהתאם לביצוע בפועל. נניח אם אני אדם שעבד בחודש מסוים הרבה יותר שעות נוספות, או שקיבל יותר קידומים בדרגות, השכר שלי יעלה.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
יש לנו מה להגיד בנושא בית הנשיא, אבל פה זה לעובדים ולעובדים אפילו אני מציע שנאשר.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
אם מישהו למשל נוסע עם הנשיא ומסתובב אתו 3 שבועות, הוא עובד 24 שעות ביממה אז הוא צריך לקבל תגמול כספי על זה. לא?
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
מי בעד פניות מספר 282-283? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – מיעוט
נמנעים – אין
פניות מספר 282-283 אושרו.
דורון סמיש
¶
מדובר בפנייה זהה לחלוטין לפנייה הקודמת, רק מדובר בסעיף המטה לביטחון לאומי. כאמור, אנחנו מבצעים התאמות בסוף שנה בתקנות השכר. גם בסעיף המטה לביטחון לאומי היה צריך לבצע התאמות.
אורית סטרוק
¶
אתה מאשר תקציב בהנחה שעובדים על בסיסX שעות. כל אחד יכול להוסיף לעובדים שלו שעות נוספות?
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
בנושא השכר אין אף אחד שמאשר בלי לקבל אישור ממשרד האוצר, אף אחד לא עושה את זה, ולכן כשמגיע הרגע משרד האוצר מעביר את זה. אם לא היה מסוכם אתו, לא היו מאשרים ומעבירים את הכסף.
אראל מרגלית
¶
תסביר לנו את זה. יש תקציב בתחילת השנה, התקציב הזה מאושר. לא לקחו יותר עובדים. אז לא העריכו נכון. את מה?
דורון סמיש
¶
זה לא רק הערכה. אם עבדת יותר שעות נוספות, אם קיבלת יותר דרגות, אם קיבלת יותר תקני רכב ממה שהעריכו. הכול בהתאם לחוק. אי אפשר לשלם שקל מעבר למה שקובע החוק. החשב הכללי עובר משכורת-משכורת.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
אתן לך דוגמה. באמצע השנה התחלף ראש הגוף הזה, הוא עשה חפיפה עם השני, אז נוספו עוד חודשיים של משכורת. זאת דוגמה. אני לא יודע, כל מיני דברים יכולים להיות.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
חופשות לידה כאשר הכניסו בינתיים מישהו להחליף. קורים הרבה דברים כאלה, רבותי. בנושא השכר החשבים הכלליים דנים על כל מקרה ומקרה.
גיא הרמתי
¶
הפנייה נועדה להעברת תוספת תקני כוח אדם לרשות לזכויות ניצולי השואה. תוספת התקנים הזאת, בחלקה היא תוספת שהוחלט עליה וניתנה כבר בעבר, ב-2011, ואפילו לפני כן, ובחלקה היא תוספת תקנים של 8 עובדים, שהוחלט עליה במהלך שנת 2012.
גיא הרמתי
¶
מדובר גם בעובדים רגילים וגם בסטודנטים. העבודה שלהם היא בדיקת הפניות של ניצולי השואה ובדיקת עמידתם בתנאי הזכאות השונים.
גיא הרמתי
¶
זה כדי לבצע את הרגולציה. הזכאויות השונות של הניצולים תלויות בכל מיני תנאים – אחוזי נכות, בדיקה של העלאת אחוזי נכות.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
מי בעד פנייה מספר 286? ירים את ידו. מי נגד? ירים את ידו.
הצבעה
בעד – רוב
נגד – מיעוט
נמנעים – נגד
פנייה מספר 286 אושרה.
ניר אמסל
¶
אני מאגף התקציבים. פנייה זאת נועדה להעברת סך של 57.5 מיליוני שקלים לצורך הפעולות הבאות: 27.5 מיליוני שקלים לצורך התאמות בסעיפי השכר בהתאם לביצוע בפועל.
ניר אמסל
¶
משרד החוץ. 27.5 מיליוני שקלים להתאמות בסעיפי שכר; העברת סך של 14 מיליוני שקלים לצורך יישום החלטת ממשלה בנושא תערוכת "אקספו מילנו".
ניר אמסל
¶
תערוכת "אקספו מילנו" – יש החלטת ממשלה שלפיה התקציב מאוגם על-ידי משרד החוץ. מכיוון שזה נערך במילנו משרד החוץ הוא המשרד שמבצע בפועל, אבל התקציב נאגם אצלו ממשרדי החוץ, האוצר, הכלכלה והחקלאות. סך הכול השנה זה 14 מיליוני שקלים; סך של 8.5 מיליוני שקלים לצורך פרויקטים שונים, לדוגמה "מיתוג ישראל", פעולות הסברה, מאבק בדה-לגיטימציה ו"הפנים של ישראל"; תקצוב של 6 מיליון שקלים לצורך פתיחת נציגות בצ'אנגדו.
ניר אמסל
¶
במהלך ביקורו האחרון של ראש הממשלה בסין הוא הבטיח לרשויות בסין שתיפתח נציגות ישראלית חדשה בצ'אנגדו. צ'אנגדו היא מרכז היי-טק בסין. כחלק מהבטחת ראש הממשלה אנחנו מעבירים את התקציב.
סתיו שפיר
¶
לגבי הדה-לגיטימציה, מה זה אומר? אתם כותבים פה "מאבק בדה-לגיטימציה של ישראל בעולם" ו"הפנים של ישראל". מה אומרים הדברים האלה?
ניר אמסל
¶
מדובר על פרויקטים שונים של משרד החוץ. נמצאים פה סימה נח-ימין ועודד לביאן ממשרד החוץ והם יסבירו על מהות הפרויקטים.
עודד לביאן
¶
אני מחטיבת תקציבים במשרד החוץ. הסכומים שמופיעים פה, למשל למאבק בדה-לגיטימציה – יש היום את כל נושא החרמות וכולי. הפרויקט הזה ספציפית מיועד רובו לפעילות ברשתות החברתיות. יש חברות שלפי מילות מפתח מנטרות שיח ברשת ומגיבות על שיח ברשת באירופה, באוסטרליה ובארצות הברית. אנחנו כל הזמן מגיבים, משפיעים על סדר היום, על השיח.
אורית סטרוק
¶
מה זה קשור? זה קשור מאוד. אני חושבת שאנחנו עובדים בכלים פשוט מגוחכים. אני שואלת מה הסכום המצחיק הזה.
עודד לביאן
¶
זה לפרויקט ספציפי. הפרויקט הזה מנוהל על-ידי אגף הסברה במשרד החוץ. לאגף הסברה יש הרבה דברים שהוא עוסק בהם לרוחב כל העולם, אבל זה פרויקט ספציפי וזה הסכום המיועד עבורו, לתגבור פעילות ברשתות החברתיות. יש שם התקפה מאוד קשה, גם שליחת סרטונים וירליים. יש מגוון של פעילויות. זה מיועד למשהו ספציפי.
ניר אמסל
¶
המאבק בדה-לגיטימציה מתפרש אפילו מעבר למשרד החוץ. לא רק משרד החוץ מטפל, אלא גם תקציבים שנמצאים במשרד ראש הממשלה.
עודד לביאן
¶
קשה מאוד לאמוד דבר כזה. אנחנו מנסים לאמוד כל מיני פעילויות לפי חשיפה שאנחנו מקבלים וכולי, אבל אנחנו לא יכולים להיעלם מן הרשתות. זה כלי חשוב מאוד, משפיע מאוד היום. אנחנו מנסים להיות בכל מקום. לאמוד את זה קשה מאוד, לקבוע איזה אלגוריתם שיאמוד את מידת החשיפה.
ניר אמסל
¶
8 מיליון זה למספר פרויקטים, גם ל"מיתוג ישראל", גם לפעולות הסברה, גם למאבק בדה-לגיטימציה, גם לפרויקט "הפנים של ישראל".
עודד לביאן
¶
זה מספר פרויקטים. בתוך ה-8 מיליון שקל יש את פרויקט "מיתוג ישראל", לדוגמה, שהוא פרויקט אחר, שאנחנו מביאים אנשי קונגרס, מביאים משפיענים, מביאים אנשים מסין, מהדור הצעיר של המפלגה הקומוניסטית, מביאים עיתונאים. מגוון גדול של פעולות מתפרש בכל העולם כדי למתג את ישראל.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
מי בעד פניות מספר 287-290? ירים את ידו. מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – מיעוט
נמנעים – אין
פניות מספר 287-290 אושרו.
נעה היימן
¶
אני רפרנטית חינוך באגף התקציבים. הפנייה נועדה לתגבור שירותי חינוך לאוכלוסייה הצ'רקסית, הדרוזית ולישובים הבדואים בצפון.
נשאלנו כמה שאלות על אופן בחירת הישובים, אז אסביר. מפקח הישובים מטעם משרד החינוך מגיש תוכנית עבודה למטה המשרד, אשר מאשר את תוכנית העבודה עבור כל ישוב לאור גודל הישוב, הישגי התלמידים במבחני הבגרות, שיעורי הנשירה ועוד.
נעה היימן
¶
אני יכולה להפנות את השאלה הזאת למשרד החינוך, האם זה אחד הקריטריונים. אני לא יודעת האם זה אחד הקריטריונים שנבדקים. אני יכולה לבדוק איתם ולהעלות בפניהם את האפשרות.
נעה היימן
¶
אין בעיה, אעביר לך תשובה בעניין הזה. זה החלטה של משרד החינוך, איך לבחור את הישובים. אברר את זה.
סתיו שפיר
¶
שוב אותה שאלה ששאלתי אותך בפעם הקודמת, מדובר פה בהחלטה מ-2011. מי פה מנסה להחזיק את שליטתו במי, ומדוע?
סתיו שפיר
¶
למה הם לא העבירו את הכסף לבסיס התקציב? למה זה לא מתוקצב בבסיס התקציב? למה צריך להעביר? ידעתם את זה מ-2011.
נעה היימן
¶
זה מופיע בבסיס התקציב של משרד ראש הממשלה. יהיו שיגידו – אני חושבת שזה נכון – שכך גם קל יותר. כדי לדעת כמה תקציב הממשלה משקיעה באוכלוסייה הבדואית, הדרוזית והצ'רקסית או בהחלטות מיעוטים אחרות, התקציב מרוכז במשרד ראש הממשלה. ניתן לראות שסך התקציב שיוצא עבור הנושאים האלה, לכלל הנושאים, לשיכון ותחבורה- - -
נעה היימן
¶
לא. כל התקציבים מתוקף החלטות הממשלה, התקציב התוספתי שנוסף בהחלטות החומש נמצא במשרד ראש הממשלה, אשר מרכז את הנושא.
נעה היימן
¶
אני רפרנטית חינוך. התפקיד שלי לא לתכלל את החלטת הדרוזים או הבדואים. אבל יש אגף שלם במשרד ראש הממשלה שזה תפקידו והוא שעושה את התכלול.
נעה היימן
¶
למה זה במשרד ראש הממשלה? כי יש גוף אחד שממונה. במשרד ראש הממשלה יש אגף שלם שזה תפקידו והוא עושה את התכלול.
נעה היימן
¶
גם לפני שהתקבלה החלטת הממשלה ב-2011 משרד החינוך תקצב, לצורך העניין, תגבור שירותים לאוכלוסייה הבדואית.
נעה היימן
¶
יש תוכנית בפנימיות שבהן מתקיים איזה פרויקט ללימודי משטרה, שאנחנו מתקצבים בשיתוף עם המשרד לביטחון פנים. זה מהות ההעברה הזאת.
בכל מקרה, גם לפני החלטות הממשלה ב-2011 היה תקציב שהמדינה העבירה לאוכלוסיות האלה, אבל את התקציב התוספתי מתוקף החלטות הממשלה מרכז אגף המיעוטים במשרד ראש הממשלה.
סתיו שפיר
¶
אני לא מצליחה להבין למה. אפשר גם להגיד שכל תקציב המדינה צריך להיות תחת איזה סעיף במשרד ראש הממשלה ומידי פעם נעביר אותו הלאה. קובעים את התקציב פעם בשנה. למה לא לתקצב באופן נכון ומדויק, בדיוק מה עובר לכל תוכנית? למה זה צריך לעבור בין תקציבים?
נעה היימן
¶
הסברתי. גם בתוך תקציב משרד החינוך במהלך השנה יש הרבה מאוד העברות. לצורך העניין, על מנת שאגף מסוים במשרד יוכל – יש תקנות במשרד החינוך לתוכניות המיעוטים וחלק מתקציב התוכניות נמצא שם. במהלך השנה התקציב הזה מפוזר. תקנה מסוימת יכולה לשלם סוג מסוים של שירות. למשל, שעות הוראה לא יכולות להיות משולמות מהתקציב של המיעוטים כי יש תקנה אחרת שהיא לשעות הוראה. אם היחידה למיעוטים במשרד החינוך רוצה לרכוש תוספת שירותי הוראה היא צריכה להעביר כסף מהתקציב שלה לתקציב שעות ההוראה. זה פרקטיקה שנהוגה מאוד בתקציב משרד החינוך.
אלעזר שטרן
¶
לא קיבלנו את התשובה בכתב אבל בטח יש לה תשובה. באחת התקנות לישובים הבדואים והדרוזים מדובר על חינוך לדמוקרטיה ויהדות.
נעה היימן
¶
לא, זה חינוך לערכים, ובראשם היותה של מדינת ישראל יהודית ודמוקרטית, תוך התוויית ערכים בתחומי החינוך האזרחי, החינוך לדמוקרטיה וחינוך לחיים משותפים.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
מי בעד לאשר את פנייה מספר 295? ירים את ידו. מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – מיעוט
נמנעים – אין
פנייה מספר 295 נתקבלה.
ניר אמסל
¶
פנייה תקציבית זו נועדה להעברת סך של 2.9 מיליון שקלים לתקציב הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לצורך ביצוע סקר פיאא"ק ארוך טווח וסקר נפגעי עבירה.
טובה חלפין
¶
סקר פיאא"ק הוא סקר הערכת מיומנויות מבוגרים. זה סקר שבעצם נולד על רקע בעיית ההזדקנות במדינות ה-OECD כדי ליצור קשר בין פריון עבודה, ביקוש למיומנויות וגלובליזציה באמצעות שימוש בנתוני תכונות האוכלוסייה המתבגרת, שהן בעצם פועל יוצא של פעילות מערכת החינוך ושוק העבודה. בעצם רוצים לאתר מיומנויות של מבוגרים שממשתתפים בסקר הזה על-ידי כך שעושים מבחן שבודק ידיעת קרוא וכתוב, ידיעת חשבון, פתרון בעיות ומיומנויות טכנולוגיות במחשב. המטרה היא בעתיד ליצור מאגר של מיומנויות ולראות איך להשתמש בו לטווח הרחוק בשוק העבודה.
קארין אלהרר
¶
אני לא מתחום הסקרים, אבל זה נראה לי יותר מדי מיליוני שקלים לעריכת סקרים, טובים ומשובחים ככל שיהיו.
ניר אמסל
¶
התקציב שמועבר כולל סוקרים שעוברים מדלת לדלת, כולל עריכת השאלונים, כולל טלפנים, כולל הרבה מאוד דברים. התקציב הזה שמועבר הוא עבור שנת 2013.
ניר אמסל
¶
התקציב הזה מועבר בעצם על-פי הביצוע בפועל, כאשר בסקרים האלה משתתפים מספר משרדים, דוגמת משרד החינוך, משרד הכלכלה, בנק ישראל, הביטוח הלאומי.
ניר אמסל
¶
סך הכול בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה יש כ-400 סוקרים. כמה בכל סקר? זה משתנה.
<(היו"ר ניסן סלומינסקי)>
אורית סטרוק
¶
יש 350 סוקרים בסך הכול בכל הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה? ומה היקף האוכלוסייה שבדרך כלל נכללת בסקר?
טובה חלפין
¶
זה מדגם של כל האוכלוסייה בכל הנושאים האפשריים. במקרה הזה זה 6,400 נדגמים. זה סקר שמתבצע על סמך הנחיות של ה-OECD, שמדינת ישראל משתתפת בסקר הזה כמו מדינות אחרות. השאלון נבנה על-ידי ה-OECD ואנחנו חלק מן המדינות שאמורות לדווח את הנתונים האלה ל-OECD.
משה גפני
¶
דעו, 250 מיליון שקל, זה התקציב. יש פה עכשיו תוספת, אבל זה 250 מיליון שקל לביצוע כל הסקרים הסטטיסטיים.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
מי בעד פניות מספר 301-304? ירים את ידו. מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – 1
נמנעים – אין
פניות מספר 301-304 אושרו.
אסף וסרצוג
¶
צהרים טובים. אני מאגף התקציבים. הפנייה נועדה לתגבר את תקציבו השוטף של המשרד לביטחון פנים בסך של 33.8 מיליוני שקלים, וכן לתגבר את ההוצאה המותנית בהכנסה בסך של כ-30 מיליוני שקלים.
26.5 מיליוני שקלים הולכים לטובת אבטחת הרכבת הקלה בירושלים, זה סיכום עם משרד התחבורה, משרד האוצר והמשרד לביטחון פנים, לאבטחת קרונות ואבטחת רציפים ברכבת הקלה בירושלים. מתוקף הסכם הזיכיון זה מוטל על המדינה. 7 מיליוני שקלים הם לטובת תקצוב חלקו של משרד התחבורה בפרויקט א-3, שזה מצלמות המהירות החדשות, האחרונות שנכנסו.
אסף וסרצוג
¶
סך כל התקציב השוטף לאחזקת התוכנית – השוטרים שמתפעלים, המערכות, התשלום לזכיין וכדומה – הוא 21 מיליוני שקלים בשנה. השנה בבסיס התקציב זה מחולק שליש-שליש-שליש: משרד התחבורה, המשרד לביטחון פנים ומשרד האוצר. המשרד לביטחון פנים ומשרד האוצר שמו את חלקם השנה בבסיס. משרד התחבורה, מסיבות טכניות ומסיבותיו שלו, התמהמה וזה יקרה לצערנו רק בבניית התקציב הבא, ולכן צריך לעשות העברה השנה. אם הוועדה תחליט לא לאשר, תהיה בעיה גירעונית למשטרת ישראל.
אסף וסרצוג
¶
עוד 300,000 שקל זה השתתפות של משרד התיירות במשטרת התיירות באילת.
ההוצאה המותנית בהכנסה רובה הוא כנגד הכנסה בשירות בתי-הסוהר, של מכירה בקנטינות לאסירים. זה בעצם מתגלגל בחזרה לטובת רכישת מוצרים לאסירים וכיוצא בזה.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
מי בעד אישור פניות מספר 305-308? ירים את ידו. מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – מיעוט
נמנעים – אין
פניות מספר 305-308 אושרו.
טמיר כהן
¶
משרד הפנים. הרפרנט לא הגיע.
יש לנו שתי בקשות, רביזיות, ועוד הערה לתיקון.
כרגע הגיעה אלינו פנייה של משרד החוץ. היא כוללת גם את פנייה מספר 291 שלא מצוינת במספרים שהופיעו בפנינו, אז צריך להצביע על כך. הפנייה של משרד החוץ שאושרה כללה את פניות מספר 287-290. כרגע הם הדגישו שזה כולל גם את פנייה מספר 291.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
מי בעד התוספת הזאת? ירים את ידו. מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – מיעוט
נמנעים – אין
פנייה מספר 291 אושרה.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
שימוש בעודפי תקציב לשנת 2013, בקשה מספר 15-005: שר האוצר מתכבד להודיע לוועדת הכספים של הכנסת על העברת סכום של- - -
רועי קונפינו
¶
אדוני היושב-ראש, אתה רוצה אולי לתת לי להסביר בכמה דקות? זה אולי פחות מורכב ממה שנראה.
רועי קונפינו
¶
התקציב של משרד הביטחון מורכב, באופן עקרוני, משני מקורות: מקורות המשק וסיוע אמריקאי. הפנייה הזאת היא למעשה פנייה טכנית להעברת העודפים בסיוע האמריקאי שמועבר למשרד הביטחון, משנת 2012 לשנת 2013. בתקציב השקלי שניתן למשרד הביטחון, התקציב ממקורות המשק, אין כמעט עודפים, יש בערך 4 מיליון שקל עודפים.
רועי קונפינו
¶
הכסף האמריקאי אין אפשרות מבחינה תקציבית להשתמש בו בכל מקום אחר, פרט למשרד הביטחון. זה בעצם רק שיקוף של הדולרים שנמצאים בחוץ לארץ. האמריקאים מעבירים, יש חשבון בנק של בנק ישראל שממוקם בניו-יורק, לחשבון הזה ממשלת ארצות-הברית מעבירה בכל שנה כ-3 מיליארד דולר. בתקציב במדינת ישראל אין- - -
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
זה יותר מסובך. הייתי מציע שנדון בזה בשבוע הבא. נרצה להבין קצת יותר את התקציב.
משה גפני
¶
אילו הייתי עיתונאי והיה עובר דבר כזה ככה, היתה לי כותרת גדולה. צריך להעביר את זה לשבוע הבא.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
אני רוצה להעביר גם רק אחרי שיבוא מי שיידע להסביר לנו, ואם אתה יודע זה מצוין, גם את כל הנושא של התקציב האמריקאי ואיך זה מסתדר וכולי.
משה גפני
¶
ועדת הכספים בסוף הדיונים שלה העבירה 1.8 מיליארד שקל של משרד הביטחון בהסכם עם ארצות-הברית. מה אומרים על זה? מספיק הסתבכנו עם ארצות-הברית.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
את זה נעביר לדיון הבא.
נעבור להודעה השנייה, בקשה מספר 55-003, 8,042,000 שקל. מה זה? המדפיס הממשלתי.