PAGE
3
ועדת הכספים
26/11/2013
הכנסת התשע-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב שני
<פרוטוקול מס' 223>
מישיבת ועדת הכספים
יום שלישי, כ"ג בכסלו התשע"ד (26 בנובמבר 2013), שעה 12:45
ישיבת ועדה של הכנסת ה-19 מתאריך 26/11/2013
שינויים בתקציב לשנת 2013
פרוטוקול
סדר היום
<שינויים בתקציב לשנת 2013>
נכחו
¶
חברי הוועדה: >
ניסן סלומינסקי – היו"ר
קארין אלהרר
גילה גמליאל
משה גפני
בועז טופורובסקי
יעקב ליצמן
אורית סטרוק
חמד עמאר
זבולון קלפה
ראובן ריבלין
אלעזר שטרן
עפר שלח
סתיו שפיר
שמעון סולומון
מוזמנים
¶
>
נעה היימן - רפרנטית חינוך, משרד האוצר
נורדן שלאבנה - רפרנטית אנרגיה, משרד האוצר
אורי שיינין - רפרנט תעסוקה אגף התקציבים, משרד האוצר
עופר מרגלית - רכז תקשורת, אגף התקציבים משרד האוצר
אורי שיינין - אגף התקציבים, משרד האוצר
גיא הרמתי - אגף תקציבים, משרד האוצר
שלמה פשקוס - רפרנט השכלה גבוהה ומו"פ, משרד האוצר
צחי דוד - רפרנט שיכון, משרד האוצר
אמיר רשף - אגף התקציבים, משרד האוצר
חזי כהן - מנהל אגף בכיר תקצוב ותכנון, המשרד לשירותי דת
קרינה קליגר - ראש תחום תקציבים, המשרד לענייני גמלאים
ליאת פרוינד - תקציבנית, משרד הפנים
חביב קטן - משרד התרבות והספורט
אריאל לוין - סמנכ"ל בכיר למימון ותקציבים, משרד הבינוי והשיכון
חגי אליצור - מנהל תחום התפוצות, המשרד לירושלים והתפוצות
איתי הרשקוביץ - יועץ בכיר למנכ"ל משרד ירושלים והתפוצות
אופיר להב - משרד הקליטה
מלכיאל דהן - מנהל תחום פיקוח ובקרה, מנהלת שירות אזרחי לאומי
אילן בכר - משרד התחבורה והבטיחות בדרכים
יצחק נחימובסקי - משרד התשתיות
ויקטור פתאל
–
מרכז המחקר והמידע, הכנסת
חובב ינאי - המשמר החברתי, רכז משקיפים
דבי קסלר
–
לוביסט, לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים
אלעזר שטרן
¶
כן, קשור רק להעברות כספיות. אני חושב שמשקרים אותנו פה. שאלנו יותר מפעם אחת אם יש כספים קואליציוניים – לא משנה איך יקראו לזה - נאמר לנו שלא. אני עושה עבודה של חבר בוועדת הכספים, ולפי מה שאני מבין התפקיד שלי הוא גם לפקח על עבודת הממשלה. אני מסתכל גם על פסיקות בית המשפט העליון, גם כשהוא הכיר במושג הזה של ההעברות. ההסבר שלו, והוא הסתמך על תאריכים, מתי לא יכלו להביא את דברים בתוך התקציב קודם: כשנסגרו הסכמים קואליציוניים יומיים לפני שהושבעה הממשלה. זה לא המצב שלנו.
אם היינו מגישים שאלות ומקבלים תשובות טובות, אז יכול להיות שהיה בסדר. אבל אני אומר לך – תסלח לי על הביטוי, המקום הזה לא סובל את זה – משתינים עלינו. אנחנו מקבלים תשובות או שלא מקבלים בכלל תשובות.
אלעזר שטרן
¶
בהליך שקבענו, גם היום אראה לך את זה. או שלא מקבלים תשובות על שאלות שאנחנו מגישים. ועכשיו המכונה צריכה לעבוד, בהקשר. יש שרים שיותר ויש שרים שפחות. אני מודה - - -
יעקב ליצמן
¶
כספים קואליציוניים חייבים הנחה על שולחן הכנסת. שאבין מה שאתה אומר – אתה מדבר על דברים שלא הונחו.
אלעזר שטרן
¶
נכון. אני אומר בצורה משתמעת לשני פנים שיש כספים והסכמים שלא הונחו על שולחן הכנסת, והשאלה הזאת נשאלה בזמנו וקיבלה תשובה שלילית. אחרת אין לי הסבר לי בכלל למה שקורה כאן.
אלעזר שטרן
¶
אני רוצה לומר יותר מזה. אני גם שומע את השיח במסדרונות הכנסת, שברור שיש כספים קואליציוניים, וגם אליי פונים אנשים שאומרים: קיבלו ממפלגות אחרות, ומה עם הכספים הקואליציוניים שלנו? ואני אומר להם: אין, וקשה להם להאמין.
כמו בדיון הקודם, בוודאי שר או חבר כנסת, נאמנים עליי דבריהם, עד שיוכח אחרת. לצערי, יש שר אחד, דוגמת שר השיכון, שאני יודע שהוא לא דובר אמת וזה הוכח בוועדת האתיקה, ואני לא רוצה להיכנס לזה. כשאני צריך להעביר לו כספים - - -
אלעזר שטרן
¶
שר השיכון לא דובר אמת. כן, זה מה שאני אומר, חבר הכנסת גפני. ככה אני אומר פה, לפרוטוקול למי שרוצה שישמע את זה, בהקשר הזה, וזה הוכח על-ידי ועדת האתיקה.
אלעזר שטרן
¶
בהליך הזה, שהוא לא הליך של אישור תקציב, שאנחנו מתכנסים כל שבוע להעביר מאות מיליונים, אם אין אמון אז התחושה שלי היא שאני חוטא לתפקידי בהקשר הזה, במיוחד כחבר קואליציה. שעל פניו, לפעמים רוצים שנהיה סוג של מכונת הצבעות.
אני חושב שהעניין הזה צריך להתברר עוד פעם. זאת אומרת, להחליט. קודם כול, אתה, כיושב ראש הוועדה, תגיד לנו את זה, שלמרות מה שאני חושב ומה שאני יודע אין דברים שלא הונחו, לא בכתב ולא בעל פה. לא סוכמו דברים במשא ומתן הקואליציוני שיועברו סכומים של כספים. ואני לא מדבר על 1 מיליון ולא על 100 מיליון, שלא סוכם במשא ומתן הקואליציוני התחייבות למפלגות, שיועברו להם כספים למה שהם יגדירו אחר כך. זה דבר אחד.
הדבר השני, שתגיד אתה שאולי זו כנסת אחרת, שאנחנו שואלים שאלות שאולי בעבר לא שאלו, אבל העננה הזאת של כספים ייחודיים או כספים קואליציוניים מרחפת על ועדת הכספים הרבה מאוד שנים. אני באתי לכאן, לא הלכתי לחוץ וביטחון ולא הלכתי לכלום - - -
משה גפני
¶
לא מרחפת, עם כל הכבוד. לוועדת הכספים בקדנציה הקודמת בא כסף והיה כתוב: זה כספים קואליציוניים.
אלעזר שטרן
¶
חבר הכנסת ליצמן, אני אחזור לאן שאני אחזור, תאמין לי.
אני אומר עוד פעם: אני מבקש את התשובה הזאת. איפה שאין תשובות שמספקות אותך, כבן אדם אחראי, כיושב-ראש הוועדה, או שאין תשובות בכלל - אל תביא לנו את זה. לא רב אורי ולא רב שמורי בהקשר הזה. אל תביא את זה. זה דבר אחד.
הדבר השני, אני שואל עוד פעם – תגיד לנו בקולך שאני טועה, שלא נעשו הסכמים כאלה, לא בכתב ולא בעל פה ואין אף מפלגה שהובטחו לה כספים שאחרי זה יוגדרו בדיוק לְמה. תאמין לי, כשאתה תסתכל לי בעיניים ותגיד לי את זה, יהיה לי יותר קל להמשיך להיות כאן. ועד אז, אני אומר את מה שאני מקווה שברור, שאני עם לעשות עם עצמי שקר – עד כאן, בהקשר הזה.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
לשאלה הזאת: כפי שכולכם יודעים, לא הייתי במשא ומתן הקואליציוני. ההיפך, הייתי רחוק מזה, לצערי או לא לצערי. אני לא יודע מה נעשה שם. אני רק יודע שמבחינת החוק, הסכם שצריכים להודיע עליו – ליצמן או גפני, תגידו - - -
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
רצית תשובה ממני, אז אגיד. נדמה לי שמבחינת החוק מה שצריך להניח זה רק הסכמים כתובים ולא דברים שדוברו בעל פה.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
אוקיי. אז אני לא יודע להגיד לך, כי לא הייתי. מה שאני יודע שנשאלה השאלה הזאת לפני ההצבעה וניגש סגן שר האוצר והודיע שאין.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
אני אומר לך מה שאני יודע. אם לאחר מכן, במהלך השנה, ישנם כל מיני הבנות או מחויבויות או כל מיני דברים - אני מניח שקיימים כאלה דברים. אני לא יודע להגיד לך עם איזה מפלגות, לא יודע עם איזה אנשים – ישנם. אבל אם עולה סגן שר האוצר ומודיע שאין, ואני לא הייתי שותף - - -
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
שאלו את שר האוצר, והוא עלה מטעמו ואמר את זה. אני אומר שוב: אם הייתי שותף במשא ומתן זה משהו אחר. לא הייתי שותף, כולכם יודעים את זה, לא צריך כאן עדות גדולה. אז אני לא יודע להגיד, אני רק יודע מה ששמעתי. שמעתי במו אוזניי – וזה הוא אמר – שאין, נקודה. יכול להיות שלאחר מכן נוצרו דברים, וזה טבעי. דרך אגב, לא רק עם הקואליציה. גם יכול להיות שעם הרבה גופים באופוזיציה ישנן הבנות. לא יודע את כול, לא שולט על כולם ואני גם לא בודק את כולם. אבל אני יודע שבתקופות שהייתי באופוזיציה עשו אתי הבנות.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
יכול להיות. זו נקודה אחת.
נקודה שניה, אם אין תשובות טובות – לצערי, אני לא מספיק לעבור על השאלות ועל התשובות - אז נזמין לישיבה הבאה שוב את יעל מבורך, האחראית עליהם, ונדבר אתה דברים ברורים. גם היא רוצה ואנחנו רוצים שהתשובות תהיינה תשובות אמיתיות וברורות. נכון שבעל פה לפעמים אפשר לשאול יותר, אבל זו כל המטרה של המבנה הזה, והוא אמור לעבוד. לפחות מבחינתה, והיא גם אמרה לנו כמה פעמים, שאם יש רפרנט שלא נותן תשובה נכונה – להגיד לה. אני יודע שהיא נזפה בהם. אז ההיפך, אם אין תשובות ברורות או טובות, אדרבא. אני פשוט מצטער שאני לא מספיק לעבור על השאלות, אז אני לא יודע להגיד. אבל אם יש הרגשה, אני אזמין אותה לישיבה הבאה ונדבר על זה אתה.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
להערכתי, יכול להיות שהתנועה קיבלה דברים שהם לא כסף והם יותר חשובים ויותר גרועים מכסף לפעמים. אין לי מושג. אנחנו מודאגים מהנושא הזה.
אלעזר שטרן
¶
גפני, אתה נהנה מהשיח של הקואליציה, אז ניתן לך להמשיך. למרות שהתנועה היא חלק מהקואליציה, ולפעמים גם כשיש לה ביקורת היא לא אומרת את זה בחוץ, היא לא קיבלה כספים על זה. אתה מבין? הוא יגיד לך שגם בחלק מהקואליציה בשביל מסחטת הכספים הזאת וגם משתינים לתוך הקואליציה. זה בסדר - - -
אלעזר שטרן
¶
יש לי רק בקשה קצרה, כדי שיתחיל הדיון, בגלל שיש פה כנראה גם כמה כספים שהם ישרים וצריך להעביר אותם. על כספים שלא קיבלנו תשובה בכלל – אתה בטח תחליט שלא דנים בהם. תחסוך לי את - - -
אלעזר שטרן
¶
אוקיי, אז אתה תראה את זה.
אבל אני מבקש דבר אחד - שכדי שלא נחזור עוד פעם לשאלה הזאת ולא יהיה פה משהו שמרחף בחלל החדר, תבדוק עוד פעם: האם מאז המשא ומתן שלא היית שותף לו, האם הבנת משהו לא נכון. אל תחזור אליי על 10 מיליון.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
אם יש הבנות אף אחד לא יגיד לך וזה לא עניינו של כל אחד. לדוגמה, אם יש הבנות עם זבולון, נניח, לגבי כל מיני נושאים - - -
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
ונניח שאני אדע עליהן, אני צריך לבוא ולהגיד לך? אם הוא הצליח להגיע עם האוצר להבנות, ודווקא לא בגללנו אלא בכלל ועדת הפנים – אין לי מושג.
אלעזר שטרן
¶
גם הבנות. יכול להיות שעובר שקל מתקציב המדינה – לא בוועדה חסויה - בלי שאפשר לראות את זה?
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
מה, אני יודע איפה להסתכל כל דבר? יש גם כאלה שיש אתם הבנות, העיקר שלא יבואו. גם זה קורה, גם זה יודעים.
סתיו שפיר
¶
אני חושבת שהדיון לא מספיק מפוקס. אני שותפה לחששותיו של אלעזר וגם שמחה שהם מועלים בוועדה על-ידי חברי כנסת נוספים. חשוב להפריד בין הדברים. הפרקטיקה של העברות תקציביות היא פרקטיקה שבמקרים מסוימים היא רצויה ונדרשת, אפילו הכרחית – במקרים שבהם צריך לערוך שינויים בתקציב, ולכן היא אפשרית, על פי חוק התקציב.
מה המקרים שמהם אנחנו חוששים? חלק מההעברות התקציביות – ואת זה אנחנו מגלים פה בדיונים הארוכים והמייגעים, ואני בטוחה שהם מייגעים את כולם במידה שווה – אנחנו מגלים שמקורן בשינויים שמתבצעים שנה אחר שנה, לפעמים 20 שנה שאותה העברה מתבצעת שוב ושוב ושוב ומשום מה מעדיפים לא להכניס אותה לבסיס התקציב. אפשר לתהות על כך, אבל יכול להיות שזה בגלל שמשרד האוצר רוצה להחזיק מאוד מאוד קצר גופים מסוימים, מרשויות מקומיות ועד עמותות ועד משרדי ממשלה וכו'. ויש העברות שגם הן העברות קבועות שעוברות כמה שנים ברצף או שנה כן ושנה לא, אבל הן היו ידיעות מראש לפני בסיס התקציב, ואלה העברות פוליטיות. נראה כאילו העברות אלה סוכמו בשקט, בסודי סודות, בין גופים שונים בקואליציה ומחוצה לה. פיתויים פוליטיים, פיתויים כספיים, כשמודבר, כאמור, בכספי ציבור.
כבוד יושב-ראש הוועדה, היית שותף למהלך היסטורי מבורך, שבפעם הראשונה חברי הכנסת בוועדה קיבלו את הטבלאות האיומות האלה שבוע לפני הישיבה ושבוע לפני צריך להצביע עליהן. זה באמת דבר מבורך, ולא ייאמן שזה לא היה ככה קודם, שחברי הכנסת היו מגיעים לפה וצריכים להצביע על זה מיד.
יותר מזה, אני רואה שגם עכשיו היועצים המשפטיים של הוועדה לא נמצאים פה, ואני מבינה שעד לפני כמה שנים היה נהוג שהיועצים המשפטיים בכלל לא היו נוכחים במהלך העברות תקציביות. זאת אומרת, אף אחד לא ראה בזה איזושהי פרקטיקה שיש בה משהו לקוי.
ניסן, לי ולך יצא לאחרונה להיות בכמה ראיונות משותפים בעניין העברות תקציביות, ובהם אמרת משהו שמאוד הסכמתי אתו - הבעיה הגדולה היא לא בהעברות אלא באופן שבו נקבע התקציב. הבעיה הגדולה היא בכך שבדרך שבה הוועדה הזו דנה בתקציב אנחנו לא מצליחים לעשות את העבודה שאנחנו מתבקשים לעשות ונדרשים לעשות. הדיון הוא קצר מדי, הוא לא מקיף, הוא לא יעיל. אפשר גם ללכת אחורה ולחשוב על הדרך שבה מתוכנן התקציב, בכלל וגם לאור מה שאנחנו רואים שהממשלה הזאת עושה, וראינו אתמול עם הזיגזוג בהחלטות כלכליות. יכול להיות שהוועדה יכולה לעשות מהלך היסטורי נוסף, לקחת את הדבר הזה קדימה ולערוך דיונים יותר מקיפים על הדרך שבה התקציב נקבע, איך התקציב מועבר בוועדה הזו, איך לשפר את ההליך הזה. זה עוד לפני שאנחנו נוגעים בהעברות התקציביות.
לעניין ההעברות התקציביות עצמן - שלחתי אליך מכתב כבר לפני חודש וחצי שדורש, באופן שאני חושבת שיהיה מקובל על חלק ניכר מיושבי הוועדה, שנמשיך להעביר העברות תקציביות שהן נדרשות והכרחיות עכשיו, אבל נקפיא את כל אותן העברות שהיו ידועות לפני מועד הגשת התקציב, בגלל שנראה לי שבדבר הזה יש משהו שסותר את חוק יסוד: משק המדינה, שדורש שתקציב המדינה יעבור על כל שינוייו. ועדיין לא קיבלתי מענה למכתב הזה, לא קיבלתי שום התייחסות. ברגע שלא תהיה התייחסות גם נצטרך לנקוט בצעדים משפטיים, ואני חושבת שזה חבל שחבר כנסת צריך ללכת לבג"ץ כדי לתקן משהו שאפשר לתקן כאן בכנסת, ואפשר אפילו להתחיל אותו מהוועדה. אני באמת מציעה שניקח את הרוח הקולקטיבית הנעימה שיש פה קדימה, ונעשה פה פעם אחת שינוי שיוכל ליצור תקציב מדינה יעיל, נקי, שקוף ושהציבור ידע מה עושים בכסף שלו.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
טוב. אז אני חוזר כי אנחנו רוצים להתחיל בהעברות וכל שבוע אנחנו דנים בנושא הזה, אז אענה עוד פעם תשובה אחת. לגבי איך מכינים תקציב מדינה וכו' – זה סיפור אחד. יכול להיות שאם אנחנו רוצים לדון על תקציב המדינה אז הזמן הוא לפני אישור. ואם ירצו לדון גם על התקציב – בכבוד. בינתיים אנחנו דנים - - -
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
כן אפשר. זה הזמן, אם רוצים. בדרך כלל אנחנו דנים על חוק ההסדרים וכמעט לא דנים על התקציב ואף אחד לא מסתכל על זה. זו התשובה השניה.
התשובה השלישית
¶
הלוואי שכל התקציב לא היה עובר כמו שהוא עובר אלא היה עובר כמו שההעברות האלה עוברות. כי לכל משרד יש ספר כזה שמן, שאף אחד כמעט לא יודע מה כתוב שם, מה המספרים. אף אחד לא יודע, אף אחד לא בודק ואף אחד לא שואל, וזו המאסה, זה ה-300 מיליארד. מצד שני, פה כל דבר שעובר אנחנו יודעים.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
דקה. אמרתי לך: אם הדבר הזה היה מופיע בספר התקציב, בחיים לא היינו שזה קיים, לא היינו יודעים מה זה ולא היינו שואלים. רק בגלל שזה עובר עכשיו בוועדה יש דיון ואנחנו יודעים ומבינים. לא תמיד מסכימים – יש קואליציה, יש אופוזיציה, יש כל מיני דעות. זה בסדר. אז ההיפך, אם כל תקציב המדינה היה עובר בדרך הזאת, היינו יודעים על התקציב. אבל זה בלתי אפשרי, כמובן. אז ההיפך, כל מה שעובר פה נותן לנו להבין דברים, שאם היו מקבלים את עמדתך לא היית יודעת את זה בכלל, כי זה בכל הספרים האלה שאף אחד לא מגיע אליהם, לא רואה את זה ולא - - -
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
הפוך. אז לפחות טוב שזה עובר פה, אז לפחות את זה אנחנו מבינים ויודעים. יכולים לאשר ויכולים לא לאשר, וקרו דברים שאנחנו לא מאשרים או לא מעלים.
סתיו שפיר
¶
לא מדויק. ההעברות האלה, אנחנו לא מקבלים אותן כחלק ממכלול. כשאתה מקבל כזו פנייה להעברה אתה לא יודע מה התקציב הבסיסי של הסעיף הזה ושל המשרד, כמה כבר העבירו להם לפני כן. כל העבודה הזאת, אנחנו עושים עבודה סיזיפית בעצמנו.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
את יכולה לדעת. את שואלת ומקבלת. אם תפתחי את ספר התקציב, תוכלי גם חלק גדול לדעת.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
אוקיי. אז יהיה לנו עניין שכל פעם נוכל להופיע בתקשורת. זה בסדר.
אנחנו עוברים עכשיו לפניות. פנייה מס' 189.
סתיו שפיר
¶
לא, אותי לא מעניין להופיע בתקשורת. אותי מעניין שדברים ישתנו פה, זה בדיוק ההבדל. אם זה מה שאתה רוצה - - -
סתיו שפיר
¶
ניסן, אתה הופך את המקום הזה לבדיחה. אפשר לענות לעניינם של דברים ולא להתחמק בכל מיני פיתולים פוליטיים.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
אני חושבת שעניתי לך לעניינו יותר עמוק ממה שאפשר. תחשבי על התשובה ותראי שאני צודק.
סתיו שפיר
¶
>
אמרת. אתם לא יכולים לדון בתקציב, תגידי תודה שלפחות בהעברות התקציביות את יכולה להסתכל - - -
עופר מרגלית
¶
הפניה נועדה למימון 88.5 מיליוני שקלים לתקצוב מענק לחברת התקשורת שזכתה במכרז שניהלה המדינה. בתקנות אתם רואים 75 מיליון כי חלק מהשינוי הוא פנימי בתוך התוכנית, אבל ציינו בדברי ההסבר את סך הכסף שמועבר לחברה.
יעקב ליצמן
¶
מאיפה הפער בין 75 ל-89 מיליון? הוא לא מופיע כאן. כרגע אתה נוקב בסכום שלא מופיע בדף. איפה הפער של הכסף? למה זה לא מופיע בדף הזה?
עופר מרגלית
¶
כי הפירוט שמופיע פה הוא ברמה של תוכנית. יש מתחת עוד רמה, שהיא רמה של תקנות. בתוך התוכנית הזאת יש שינוי פנימי.
יעקב ליצמן
¶
עם כל הכבוד, אדוני, אנחנו לא מבינים תוכנית. אנחנו צריכים לאשר. אתה אומר לי שאתם רוצים 89 מיליון שקלים, ו-75 הבאת לי מאיפה? הפער - - -
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
מה ששואלים: 13 מיליון שקל, לאן הם הולכים? אם אתה אומר שמימון המענק לחברת התקשורת עולה רק 75 מיליון - - -
עופר מרגלית
¶
זה באמת נשאל מראש על-ידי חבר הכנסת אלעזר שטרן והעברנו תשובה. סך הסכום שמועבר לחברה – לכן רשמנו את זה פה, כדי שזה יועבר בצורה ברורה – הוא 88.5 מיליון שקלים. מה שמבוצע בפנייה הזאת זה הסטה של 75 מיליוני שקלים אל התוכנית הזאת, כדי להשלים את סך הסכום של 88.5 מיליון. בעצם ה-13.5 מיליון היה בתוך התוכנית.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
היה בבסיס? אז תגיד.
מי בעד אישור ההעברה? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – 1
נמנעים – אין
פנייה מס' 189 אושרה.
אלעזר שטרן
¶
התשובה היתה בסדר. אבל כיוון שצוין גם שם החברה כששאלתי, וכיוון שיש בכנסת הוראות צינון של שלוש שנים או לא יודע כמה, רציתי רק להגיד שלפי מה שפורסם ב"כלכליסט", מי שהיה יועץ של שר התקשורת כשכתבו את המכרז הזה עבר כמה חודשים לפני שהמכרז יצא לעבוד בתוך אותה חברה שניהלה את זה. אני חושב שהסיפור הזה יכול להיות לא בדיון ההעברות - - -
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
מה שנאמר פה זה דבר שאני מציע להגיד באחריות גדולה כי אני לא יודע מה ואיך, אבל מדובר על בן אדם מסוים שאמור היה להיות בצינון ולא היה בצינון, או משהו כזה.
אלעזר שטרן
¶
אגיד בדיוק מה שאמרתי וגם אקריא, כי אמרתי גם על סמך מה שאמרתי את זה, ולכן גם לא אמרתי את זה לפני ההצבעה כדי שלא יהיו לזה משמעויות שאולי לא צריכות להיות בזה. אני רק אומר, מבחינת הניקיון שלנו, שלאו דווקא קשור לוועדה הזאת, אלא בכלל.
חברת איי.בי.סי. שתקיים את מיזם – וצוין בדף שקיבלתי גם שם החברה - - -
אלעזר שטרן
¶
במקביל, קובי שמש, יועצו לשעבר של השר שדחף את המיזם ופרש לפני שהמכרז הסתיים, מונה למנהל ההנדסה. זהו.
משה גפני
¶
שתדעי, יש בכנסת מצב שיושב בצד הזה נציג ממשלה בכיר ומסביר בלהט למה צריך להפריט חברה מסוימת; אחרי חצי שנה, אחרי שהפריטו את החברה – ואנחנו מתווכחים אתו – את מוצאת אותו בצד השני והוא מנהל החברה שהופרטה.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
אם יש תקופת צינון וזה בתוך התקופה – זה חמור; אם זה לאחר מכן, אז מבחינת החוק - - -
עופר מרגלית
¶
אני לא רוצה להיכנס לפרטים של המקרה, אבל רק שתכירו את הפרטים הכלליים – אני לא מכיר את הבן אדם. בוועדת הבחירה שר התקשורת לא היה חבר. מי שהיו חברים זה משרד האוצר וחברת החשמל.
משה גפני
¶
עזוב, אנחנו מכירים - - - אדוני היושב-ראש, יש בעיות יותר חמורות, תאמין לי. הרבה יותר חמורות.
אורי שיינין
¶
הפנייה נועדה להעברת תקציב בסך 55 מיליון שקלים. 50 מיליון מתוכם מיועדים לתוכנית "סופת חול", שהיא היערכות העורף לפיגועים כימיים - ערכות מגן. זה היה בזמנו ההיערכות למתקפה מסוריה, לפני הסיכום שנערך, וגם לציוד שמשמש לטיהור וניקוי מקומות ממפגעים כימיים.
אורי שיינין
¶
כולכם בטח שמעתם בתקשורת דיונים על המפעלים האלה, ואני מעריך שמשם מגיעה השאלה. בימים אלו הנושא נדון: איך אנחנו נערכים; האם יש צורך מקצועי בהמשך האספקה; וכמובן, בהקשר התעסוקתי והתעשייתי של המפעל הזה.
אורי שיינין
¶
50 המיליון האלה הם תקציב שמשרד הביטחון התחייב אל מול ספקים. חלק הוא כבר שילם, חלק הוא עדיין לא שילם - - -
אורי שיינין
¶
זו תוכנית של חמש שנים, מ-2009 עד 2013 – 200 מיליון שקל בשנה. אני לא יכול לתת לך תשובה עכשיו - - -
עפר שלח
¶
זו תוכנית שנמצאת בתת ביצוע ושר הביטחון אמר עכשיו לעצור אותה. לכן נשאלת השאלה למה אי אפשר לקחת מהתקציבים שלא השתמשו בהם עד עכשיו ולכסות את 50 המיליון שצריך לשלם. הספקים האלה סיפקו מסכות, אז הם צריכים לקבל את הכסף.
ראובן ריבלין
¶
לא יכול להיות מצב שוועדת החוץ והביטחון תהיה בלי יושב-ראש. בקדנציה הקודמת, כשציפי לבני וביבי רבו, אמרתי להם שאם הם לא מודיעים לי מי אני מכנס את הוועדה לבחור. לא יכול להיות מצב שוועדת החוץ והביטחון תהיה בלי יושב-ראש.
אנחנו צריכים להמשיך לקיים את קו הייצור של מסכות. בלי לרכוש חומר גלם לא נוכל לעשות זאת. כל עוד לא התקבלה החלטה, אנחנו צריכים להמשיך את קו הייצור, כי לחדש אחר כך את קו הייצור אנחנו - - -
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
אבל המיליארד מתפרש על חמש שנים. הוא לא יכול מתקציב של 2014. יכול להיות שאת ה-200 הוא הוציא וזו התוספת ל-2013.
אלעזר שטרן
¶
כשהחליטו לסגור טייסת בצבא באו טייסים לטוס טיסות לילה. אמרו להם: בשש בערב אין טיסות לילה, כי סגרו טייסת וכסף זה כסף.
אם 50 המיליון זה על מה שיוצר וזה חוב לספקים – אז ברור לנו למה; אם חלק מה-50 מיליון זה על החזקה או שימור קו ייצור - זה גם ברור. רק השאלה הזאת - - -
ראובן ריבלין
¶
זה רק קצה הדבר. אני חושב שהוועדה בראשות עפר, כפי שהיתה עד היום, היא זו שצריכה להחליט ולא הוועדה הזאת. פה מדברים על העברה. אני אומר לכם שהוועדה, שגם אתה חבר בה, דנה בנושאים האלה כבר שלוש ישיבות. אני מציע לאשר רגע כדי לא לשים מכשול.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
אורי, אם יש לך תשובה- תגיד. אם לא - תביא תשובה לנושא הזה בפעם הבאה. זה נושא שעולה כבר הרבה מאוד פעמים ואנחנו רוצים תשובה. האם הקדוש ברוך הוא מספיק כדי להגן עליהם או שצריכים ערכות?
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
מי בעד אישור פניה 193–195? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – 1
נמנעים – אין
פנייה מס' 193–195 אושרה.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
אנחנו מדלגים על פנייה מס' 202 – שדה דב. בישיבה הקודמת אמרנו שלא נדון עד שלא נשמע קצת יותר פרטים על העניין.
פנייה 211–214.
יעקב ליצמן
¶
יש לי שאלה מקדמית על הפנייה. אני רוצה לדעת למה מנכ"לית המשרד חתמה על זה באופן חריג מכל ההעברות התקציביות?
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
אני יכול להגיד לך בגדול, לא יודע תשובה. ראש אגף התקציבים עבד בכל מיני עבודות לפני כן. יש לו חוזה שבגינו יש תחומים מסוימים שהוא לא יכול לטפל. כנ"ל גם למנכ"לית. פעם שאלתי את השאלה הזאת ואמרו לי - - -
נורדן שלאבנה
¶
התשובה היא: בגלל שהממונה לא יכול לחתום על הבקשה מפאת עיסוקיו הקודמים ולכן המנכ"לית חותמת על זה.
נורדן שלאבנה
¶
כשיש העברה בין גגות הממונה צריך לחתום עליה.
אחלק את הפנייה לשני חלקים. החלק הראשון הוא תקצוב של 3.9 במזומן לתקצוב תכנון ופיתוח מערכת הולכת הגז במתקני גז, מתקני PRMS, טיפול בגז. החלק לרשות הגז זה תקצוב של 7 מש"ח הרשאה להתחייב בגין עבודות ייעוץ כלכליות והנדסיות לרשות הגז.
החלק השני של הפנייה נועד לתקצב מזומן שניתן השנה על חשבון הרשאה להתחייב שניתנה בעבר למשרד האנרגיה בגין החלטת הממשלה לתקצוב אנרגיות מתחדשות. ההחלטה קבעה יעד הפחתת גזי חממה של 20%. לשאלתה של חברת הכנסת שפיר שנשלחה אלינו - התקציב ניתן עכשיו בגלל שאנחנו מתאימים את התקציב לביצוע של משרד האנרגיה.
יעקב ליצמן
¶
אז תשימי לב – 290 מיליון זה התקציב, ואת מעבירה כאן 101 מיליון שקל. לפני חודשיים בתקציב המדינה לא ידעת את זה?
סתיו שפיר
¶
שאלה לגבי אחד הדברים שנזרקו פה בתוך הסוגריים, ולא קיבלתי עליו תשובה בטבלה - פעולות חינוך והסברה. מה הנתח של זה מתוך התקציב שאתם מבקשים ואיזה פעולות - - - ?
נורדן שלאבנה
¶
כתבנו את זה גם בתשובות. עבור פעולות חינוך והסברה - 13 מיליון; עבור תקינה ואכיפה – 8 מיליון.
סתיו שפיר
¶
אבל למה אתם צריכים פרסומות למתקני הגז? למה 13 מיליון - - - ? יש לי פשוט רעיונות ממש טובים מה לעשות עם 13 מיליון שקל.
נורדן שלאבנה
¶
לא, זה לא קשור למתקני הגז. אנחנו מדברים פה אך ורק על פעולות חינוך והסברה שנועדו לתקצוב של אנרגיות מתחדשות, בין אם זה תוכניות לבתי-הספר או פרסומות שאנחנו רואים. זה לא קשור לגז טבעי.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
שמסבירים איזה דבר זולל חשמל יותר ואיזה פחות. להערכתי, זה דברים חשובים, אנשים לא יודעים. לדוגמה, פעם חשבו שהמזגן הוא צורך החשמל הוא הכי גדול.
סתיו שפיר
¶
אם הם בלתי תלויים ואין שום אינטרסים אז זה נהדר. גם אז צריך לשאול אם צריך להשקיע כל כך הרבה כסף, אבל זה נהדר. השאלה את מי מפרסמים ואיך.
נורדן שלאבנה
¶
נכון. החלק העבה יותר בפנייה שאנחנו מעבירים הוא 100 מיליון עבור המכשירים עצמם. המכשירים עצמם נועדו לאוכלוסיות מעוטות יכולת, וגם לכלל הציבור שרוכש את המכשירים האלה בחנויות.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
רבותי, מי בעד אישור פנייה 211 עד 214? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – מיעוט
נמנעים – אין
פנייה 211–214 אושרה.
צחי דוד
¶
הפנייה נועדה לתקצוב 5 מש"ח לפרויקט משותף עם קרן היסוד להקמה והרחבה של כפרי סטודנטים. הכפר שמוקם כרגע הוא במועצה המקומית עמק המעיינות. הכפרים שמורחבים זה בכל רחבי הארץ.
צחי דוד
¶
יש תקנת כפרי סטודנטים, יש החלטות ממשלה על הקמת כפרים. הקריטריון הוא matching - מימון תואם בעברית – שאתה מעמיד מול המימון הממשלתי.
אלעזר שטרן
¶
הסטודנטים בעמק המעיינות, מאיזה קמפוס? אני יכול להגיד לך מאיפה אבל זה רחוק. יש את עמק יזרעאל או עמק הירדן.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
לא, לא, פתוח לכל המגזרים. אני אומר לך שמגזרים מסוימים שחשבו אחרת התחילו לנצל את זה. ליצמן, אני מודיע לך שאם יהיה לך עניין בזה תוכל לנצל את זה.
צחי דוד
¶
זה סדרה של כפרים שמוקמים בדרך כלל על שטחים חומים ביישובים, מה שנקרא "שטח בייעוד ציבורי", בבניית קבע ולעתים בקרוונים. מתגוררת בהם אוכלוסיית סטודנטים בתקופת לימודיה, לעתים גם אוכלוסיית בוגרי אוניברסיטה. לפעמים זה מותר, לפעמים זה אסור, יש מקומות שאי אפשר כי סטודנטים זה ייעוד ציבורי ובוגרים זה לא.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
הם באים לגור שם ועושים פעילות חברתית, וחלק מהם נשארים לגור שם אחר כך לגור. אני רואה מה קורה בשדרות ובעוד מקומות – הם נשארים לגור אחר כך ומכניסים רוח צעירה למקומות האלה. אני חושב שזה דבר חשוב.
צחי דוד
¶
יש פה העברה של 500,000 שקלים ממשרד החינוך לקיום תחרות היורו לנוער בארץ, בהתאם להחלטת ממשלה 283 שהתקבלה בעניין הזה.
צחי דוד
¶
כדורגל. זה טורניר שהיה בארץ, התארחו פה מספר נבחרות. הגיעו לפה ספורטאים מכל המדינות והממשלה החליטה שהיא תומכת.
צחי דוד
¶
1.7 מיליון מהמשרד לאזרחים ותיקים לבית התפוצות, לפרויקט שנקרא "מזקנים אתבונן". העברנו לכם פירוט מלא לגבי הפרויקט במייל הבוקר.
חביב קטן
¶
פרויקט "מזקנים אתבונן" זה פרויקט שבו בני נוער, בעיקר בתחילת התיכון, הולכים לגמלאים, לזקנים, לאנשים בבתי אבות, הולכים אליהם לבית, עוזרים להם מבחינה טכנולוגית עם כל מיני אמצעים, יושבים אתם, נותנים להם להגיע לקדמה – אם זה להפעיל מחשב, להפעיל טלפון סולולרי בצורה חכמה - - -
סתיו שפיר
¶
אתה מעביר ממשרד הגמלאים לאקדמיה ללשון? 630,000 שקלים עוברים מהמשרד לגמלאים לאקדמיה ללשון?
צחי דוד
¶
טעיתי – זה ממשרד רוה"מ ולא משרד הגמלאים. זה היה אמור להיות בשורה נפרדת. משרד רוה"מ, בהתאם להחלטת הממשלה, מעביר לאקדמיה ללשון עברית.
צחי דוד
¶
משרד הגמלאים. האם הגמלאים משתתפים במכבייה – אני לא יודע לענות. משרד הגמלאים שותף לתקצוב המכבייה.
קרינה קליגר
¶
אסביר. אני מהמשרד לאזרחים ותיקים. 400,000 זה להעברה בגין מכבייה שכבר היתה. זו החלטת ממשלה, שמספר משרדים איגמו משאבים. וכן - היו גמלאים ספורטאים.
חביב קטן
¶
התקציב המשכי. המכבייה נערכה בחודש יוני. איגום משאבים ממספר משרדים לוקח זמן. עכשיו אנחנו מאגמים את התקציב.
אלעזר שטרן
¶
ראיתי שזה קשור לבית התפוצות. הבנתי מההסבר שזו פעילות בחוץ, היא לא קשורה לבית התפוצות. איך בית התפוצות מתפקד בהקשר הזה?
אלעזר שטרן
¶
חשבתי שזו פעילות בתוך בית התפוצות עם זקנים. אני מבין שזה לא הסיפור הזה. אני לא רוצה להיכנס לתוך העניין, רק להבין. זאת אומרת, בית התפוצות מוביל פרויקט שהוא מחוץ לבית התפוצות.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
מי בעד אישור העברה 224–229? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – מיעוט
נמנעים – 1
פנייה 224–229 אושרה.
צחי דוד
¶
זה פרויקט שעושה יד בן צבי במימון תוכנית המורשת. כל הפרויקטים של תוכנית המורשת – זה נשאל גם בשאלות שלכם – מאושרים בוועדת השרים לענייני מורשת. הפרויקט הספציפי הזה הוא איסוף תמונות ישנות של תל-אביב מאזרחים. אני לא יודע אם ראיתם את זה בתקשורת - יצאה פנייה לאזרחים להעביר תמונות ישנות של העיר תל-אביב, יכול להיות שגם ערים נוספות, ויצירת תערוכה וארכיב מזה. לתעד את ההיסטוריה של העיר.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
כי בזמנו החלטנו לעכב את זה עד שייפתר נושא מסוים. מתברר שעכשיו צריך לגמור את זה שר החינוך. מאחר שביום שני יהיו לנו עוד העברות, ניתן להם פוש שיגמרו את הסיפור הזה כבר. הגיע הזמן. לכן אני קופץ על זה.
בבקשה, פנייה 232–233.
צחי דוד
¶
הפנייה נועדה לתקצוב 400,000 שקלים לתמיכה בקבורה חילונית. בתי העלמין שנהנים מהתמיכה הזאת הם במקומות כגון קרית טבעון, כפר סבא ואחרים.
צחי דוד
¶
223,000 שקלים מיועדים לתוכנית הבראה במועצה דתית אור יהודה. תוכניות ההבראה במועצות הדתיות נמשכות כבר מזה ארבע שנים, העברנו לכם את רשימת כל המועצות - - -
יעקב ליצמן
¶
זה המון כסף. שוב אנחנו חוזרים לקריטריונים של מועצה דתית: מתי אתם כן עוזרים ומתי לא עוזרים? מה הקריטריונים? למה פתאום 223,000 שקל? עד כמה שאני זוכר, אתם לא נותנים במחי יד לכל המועצות.
צחי דוד
¶
ממש לא. אסביר מההתחלה. במשך הרבה מאוד שנים, עד שנת 2009, המועצות הדתיות היו במצב לא יציב. לקראת ראש השנה או פסח הממשלה העבירה עשרות מיליוני שקלים לשכר עובדי המועצות הדתיות. הממשלה החליטה להיכנס למהלך של תוכניות הבראה במועצות הדתיות.
צחי דוד
¶
ודאי. כל מועצה דתית שנמצאת בקשיים ותסכים למינוי חשב מלווה לתקופה של שש שנים ולביצוע תוכנית התייעלות, אנחנו מוכנים להכניס אותה.
מאז 2008 בוצעו תוכניות הבראה בכ-50 מועצות דתיות בעלות של 120 מיליון שקלים, כאשר המועצה לוקחת הלוואה על חצי מסכום הגירעון שלה, חצי היא מקבלת כמענק ממשלתי. בנוסף, הממשלה מממנת, במידה שיש צורך בפרישה של עובדים לצורך תוכנית ההבראה, את עלויות הפרישה.
צחי דוד
¶
לאחר מכן ממונה לה חשב מלווה לתקופה של שש שנים. ורק אם במשך שש שנים היא לא נקלעה לגירעונות חדשים ועמדה בכל מה שנקבע לה בתוכנית ההבראה יוסר החשב המלווה. אנחנו נמצאים כבר ארבע שנים בתוך תוכניות ההבראה. המועצות שעברו תוכנית הבראה נמצאות במצב הרבה יותר יציב, הן שומרות על מסגרת התקציב שלהן ולא חורגות. בסך הכול זה תהליך מוצלח. אור יהודה חתמה לאחרונה על ההסכם, ולכן זה מבוצע כרגע.
צחי דוד
¶
"קשרים עם הגולה" זה פרויקט שהמשרד מבצע בשנים האחרונות, שבו שליחים מהארץ יוצאים לקולג'ים ומכללות שנמצאים בהם תלמידים יהודים, עושים להם הכרות עם היהדות, הכרות עם ארץ ישראל.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
את זה אני יודע, לכן תהיתי. אסביר, אני יודע. לדוגמה, "ארץ חמדה". יש אלפי שאלות מהגולה, ולא בכל מקום יש רבנים שיכולים לפסוק. שולחים אין-סוף שאלות ומקבלים תשובות - אם ראית את הספרים שמוציאים ב"מראה הבזק". יש צוות גדול של אנשים שמקבל את השאלות, נותן תשובות מוסמכות.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
מה פירוש? את שמה צוות שלם שיושב. אני יודע רק על מקום אחד, אבל יש כמה אתרים כאלו.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
כמעט כל אחד כזה מקבל אישור. על חלק גדול עובר רב זלמן גולדברג. ב"ארץ חמדה", אני יודע שהוא עובר על זה.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
לא. אני מדבר על מקום שאני יודע, אבל יש עוד כמה כאלה. דרך אגב, נמצאים שם גם חרדים, מקבלים מזה גם, וזה בסדר גמור. דע לך, השאלות מהגולה הן שאלות מאוד מסובכות, של נישואי תערובת וכל מיני דברים מאוד לא פשוטים.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
לא, אני לא יודע להגיד. זו עבודה אמיתית שעושים.
מי בעד פנייה 232–233?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – מיעוט
נמנעים – אין
פנייה 232–233 אושרה.
צחי דוד
¶
הפנייה נועדה לתקצוב החלטות הממשלה למגזר הדרוזי ולמגזר הבדואי בצפון בתחום שיקום שכונות במשרד השיכון – 5.2 מיליון ליישובי הדרוזים ו-2.5 לבדואים בצפון.
צחי דוד
¶
יש שתי תוכניות רוחביות ליישובי הדרוזים וליישובי הבדואים, בשתיהן יש פרויקט שיקום שכונות ביישובים האלה. ענינו לשאלות הח"כים – זה מתמקד בעיקר בנושאי תעסוקה והורות זהירה.
צחי דוד
¶
הפנייה נועדה לתקצוב הנושאים הבאים: 47 מיליון שקלים לתכנון בקרקע מדינה וקרקע פרטית במגזרי המיעוטים, בהתאם להחלטה 1539. זה פיתוח ב-13 יישובים ערבים.
צחי דוד
¶
40 מיליון שקלים למוסדות ציבור במגזר הכפרי, בהתאם לסיכום תקציבי בין המשרדים.
לשאלות הח"כים - העברנו את רשימת הקריטריונים לוועדה במייל הבוקר. קיבלנו אישור שזה התקבלה.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
אתם מעבירים את זה הבוקר. אנחנו יושבים כאן מהבוקר ולא יכולים לראות את זה וזה לא טוב. חבל.
צחי דוד
¶
הגדלה לחברות מתכננות בהתאם לתוכנית העבודה של המשרד – 20 מיליון שקלים; תקצוב 6.3 מיליון שקלים לפינוי בינוי תכנון מתארי.
צחי דוד
¶
4.
תקצוב 30 מיליון ש"ח בהתאם להחלטות הממשלה לקידום המגזר הדרוזי והבדואי, שציינו לפני רגע, ו-20 מיליון ש"ח לתחזוקת דיור ציבורי בהכנסות מנכס.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
יש הבדלה בין מה שמקבלים ממכר, ששם יש החלטה. היתה מלחמת עולם בין משרד השיכון לבין משרד - - -
צחי דוד
¶
הכנסות משכר דירה מממנות את התפעול השוטף של הדיור הציבורי. אין נצבר שאפשר לעשות ממנו פעולות נוספות.
סתיו שפיר
¶
אני לא כל כך מבינה איך התקציב של הדיור הציבורי מתחלק. 20 מיליון אתם מעבירים עכשיו; כתבתם לי ש-47 מיליון כבר יש לכם בתקציב - - -
צחי דוד
¶
יש 47 מיליון בבסיס תקציב המשרד. בנוסף ל-47 מיליון, בתוך העמלה של החברות המשכנות יש עוד תקציב שמיועד לתחזוקה. זה עוד כמה עשרות מיליוני שקלים בכל החברות.
צחי דוד
¶
אני לא רוצה להגיד בשלוף, אשלח לך תשובה. אבל זה סכום נוסף. בנוסף, המשרד, בהתאם לצורך השוטף שנובע מדירות מתפנות – כשדייר דיור ציבורי נכנס לדירה הוא מקבל אותה פיקס. גם אם הדירה היתה במצב סביר, הוא מקבל אותה פיקס.
צחי דוד
¶
מעל 1,000 דירות בשנה, זה לא מעט. אני מכיר 1,000, יכול להיות שזה טיפה יותר השנה, אולי בגלל זה עושים את ההגדלה. הדייר מקבל את הדירה פיקס, זה גוזר X הגדלות, מעבר ל-47 מיליון שקלים בשנה. השנה המשרד כבר העביר עוד 20 מיליון ואלה 20 נוספים לתחזוקת הדיור הציבורי.
חמד עמאר
¶
בסעיף הראשון – 47.5, אני מבקש לא להצביע על זה כי אני רוצה לקבל פירוט כמה כסף מועבר לתכנון למגזר הדרוזי.
חמד עמאר
¶
נמצאים עוספייה, דליה ומגאר בתוכנית הזאת. שלושתם לא מקבלים תקציב. האחראי במשרד ראש הממשלה לא מעביר. חסר להם 8 מיליון שקל לתכנון. אני מבקש לעצור את ההעברה הזאת. בהעברה מס' 5 - - -
חמד עמאר
¶
אז שיעצרו הכול. לא יכול להיות ששלושה יישובים דרוזים לא יקבלו שקל אחד לתכנון כשהם נמצאים בתוך התוכנית, בתוך עשרת היישובים. אם לא אקבל פירוט כמה יקבלו היישובים הדרוזים אגיש רביזיה ולא אאפשר להעביר את זה.
מספר 5 - ביקשתי גם בפעם שעברה.
חמד עמאר
¶
למה אתם לא עושים בנפרד? ביקשתי את זה. אתם מנסים לאחד את האגף יחד – את הדרוזים והצ'רקסים עם המיעוטים. אני מבקש כל פעם ממשרד ראש הממשלה, ואתם לא עושים את זה. סעיף ראשון – 47 מיליון, צריך לעצור אותו כי לשני יישובים שם חסרים 8 מיליון שקלים כדי לקדם את תוכניות המתאר שלהם. אין להם את הכסף הזה, לא מעבירים להם את הכסף הזה.
צחי דוד
¶
- - - לא עושה תוכניות מתאר, היא עושה תוכניות מפורטות. אם זה מתאר זה מינהל תכנון, זה פרויקט משותף - - -
צחי דוד
¶
החלטת הממשלה קובעת ועדות מקצועיות אזוריות וועדת היגוי עליונה. בנוסף, יש כמובן אינפוט מקצועי של משרד השיכון איפה ניתן לקדם כרגע ואיפה לא. למה ביישוב כזה או אחר – אני לא יודע.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
אז אני מציע שנאשר את זה ואתה תגיש רביזיה, יהיה תלוי רק בך. הם יצטרכו לשבת אתך ולסגור אתך את זה.
אלעזר שטרן
¶
אבל יש לי עוד שאלה. למה אתם שמים את הדרוזים ואת הצ'רקסים יחד ואת הבדואים לחוד? מה הדמיון בין ה - - -?
צחי דוד
¶
ההסבר לא יהיה טוב, אבל אסביר. יש שתי החלטות ממשלה, אחת מדברת על המגזר הדרוזי והצ'רקסי ובהחלטה הזאת נקבע שיהיו תקנות ייעודיות להחלטה זו. בנוסף, עברה החלטת ממשלה אחרת שקובעת שיהיו תקנות ייעודיות למגזר הבדואי בצפון. דרך אגב, יש גם החלטת ממשלה – אנחנו לא דנים בה כרגע – על המגזר הבדואי בדרום.
סתיו שפיר
¶
הסתכלת על הדפים שעברת, שקיבלתי עכשיו. כתבת: 570 יישובים המוגדרים באזורי עדיפות לאומית. זה לא עונה על השאלה איזה יישובים. אזורי עדיפות לאומית, כולנו יודעים שחלקם מוגדרים פוליטית וחלקם מוגדרים באמת סוציו-אקונומי. אחרי שינוי הקריטריונים של אזורי עדיפות לאומית, אז אני שואלת ספציפית.
צחי דוד
¶
לי אין את רשימת היישובים, אני לא יודע אם נקבעה. יש קריטריונים שלפיהם המשרד בונה את תוכנית העבודה, פונה לרשויות ואומר להן: אלה הכללים. מי שמקבל את הניקוד הכי גבוה, לפי הקריטריונים שאת רואה, הוא זה שיקבל. אין לי כרגע רשימה ספציפית – יישוב זה מקבל ויישוב זה לא מקבל. זה תוצאתי.
צחי דוד
¶
זה תלוי בשיעור ההשתתפות שיהיה בכל יישוב. זה תלוי כמה מוסדות יוגשו בכל יישוב. אפשר לקבל את זה תוצאתית.
צחי דוד
¶
זו שיטה שבה אנחנו מפתחים את התשתיות לבנייה חדשה. לצורך העניין, ביישוב ביתר עלית מחר משווקים 2,000 יחידות דיור. אנחנו גובים מהקבלנים או מקבוצות הרכישה שמקבלות את המגרשים X שקלים עבור תשתיות – כבישים - - -
צחי דוד
¶
המשרד ואנחנו משתדלים לקבוע באופן מידתי. בעת בניית התקציב המשרד אומד באופן הכי טוב כמה עבודות פיתוח הוא הולך לבצע בכל יישוב ויישוב. לדוגמה, במודיעין המשרד אמר: אני הולך לבצע עבודות ב-180 מיליון שקל; בחריש הוא אמר – נבצע ב-100 מיליון שקל.
צחי דוד
¶
בפועל, לעתים המכרזים לא מתחלקים קלנדרית לפי התוכניות שלנו, חלקם נדחים לשנה הבאה. נצרת עלית זו דוגמה מצוינת. למה אנחנו מורידים? המכרזים שם נדחים קצת כי יש שם בעיות ביסוס קשות, זה שיפועים מאוד גדולים. לכן המכרזים נדחים בחודשיים ויצאו בשנה הבאה. לעומת זאת, בחריש קצב הפיתוח מואץ מאוד, הוא הולך מאוד מהר ואנחנו מגדילים להם. עושים התאמות. בכל מקרה, זה לא במימון מדינה, זה במימון גבייה.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
מי בעד פנייה 240–242? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – אין
נמנעים – 1
פנייה 240–242 אושרה.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
אוקיי, אושר. חבר הכנסת עמאר מבקש רביזיה. צחי, אני רוצה שנגמור עם הרביזיה עד יום שני. בשבוע הבא ההעברות יהיו ביום שני. תשבו אתו ותסגרו את הסיפור הזה.
פנייה 243–245.
צחי דוד
¶
הפנייה נועדה לתקצוב הנושאים הבאים: 29 מיליון שקלים למשרד לירושלים והתפוצות, בהתאם לסיכום בין המשרדים. הסיבה שזה לא מתוקצב בבסיס היא שהמשרד הוקם בסמוך מאוד לאישור תקציב המדינה, הדברים לא יכלו להיסגר באותה עת ולכן הוא מתוקצב כעת על שינוייו ולא בבסיס התקציב.
7 מיליון שקלים בהרשאה להתחייב עבור פיתוח אגן העיר העתיקה. מדובר בתוכנית ממשלתית שהיא החל משנת 2005 והיא נמשכת. אנחנו מתקצבים בהתאם לקצב הביצוע.
צחי דוד
¶
תיכף ייכנס נציג המשרד ויסביר קצת יותר. הוא פה.
2.5 מיליון שקלים ליישום החלטת ממשלה 1539, תוכנית המיעוטים שדיברנו עליה קודם. מדובר בתקציב לניהול התוכנית במשרד ראש הממשלה.
2 מיליון שקלים להסברה וליווי תהליך החקיקה בכנסת של התוכנית להסדרת ההתיישבות הבדואית בנגב.
1 מיליון שקלים - בהתאם להחלטת הממשלה 3708, להערכה ומחקר של התוכנית. זו תוכנית של 1.2 מיליארד לקידום היישובים הבדואים וישנו רצון לבצע תהליך של הערכה ומחקר לאורך התוכנית.
חגי אליצור
¶
אסביר מה ששלחנו לחלק מחברי הכנסת וגם לוועדה. יש כמה דברים שאנחנו עושים, ויש גם תהליכים - - -
סתיו שפיר
¶
זה באמת רעיון טוב. אתם יכולים לשלוח את כל המידע שאתם שולחים לגבי כל שאלה שאנחנו שואלים לכולם.
חגי אליצור
¶
אסביר. אסביר מעט על תחום התפוצות. יש כמה וכמה תחומים שאנחנו עוסקים בהם, אפשר אותם לחלק לשלוש מטרות.
צחי דוד
¶
הסברתי – באותו שלב המשרד היה בשלבי הקמה. היה צורך להפריד מהחלקים של ההסברה שנשארו במשרד ראש הממשלה. לא ידענו לתקצב את זה - - -
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
חודש אחרי כן אף אחד לא ידע מי הוא השר על ירושלים ומי על התפוצות. בסוף מישהו לקח את שניהם.
חגי אליצור
¶
כמו שצחי קודם, מכיוון שהמשרד הוקם ממש בסמוך, אנחנו פועלים בשלושה תחומים: חיזוק הזהות היהודית, בעיקר של צעירים בתפוצות, בכמה וכמה תוכניות. למשל, מה שאנחנו קוראים בגדול "החוויה בישראל ומפגש", שזה אומר להביא לפה צעירים. חלק נעשה במשרד ראש הממשלה - - -
משה גפני
¶
זאת אומרת, יש כסף שמדינת ישראל משקיעה, חוץ מ"מסע" ו"תגלית", בבני נוער בחו"ל להביא אותם לארץ. כמה כסף יש בתקנה הזאת?
חגי אליצור
¶
יש לי מזל מאוד גדול שאני משרה מקצועית ולא פוליטית, אז אני לא מבין בזה. אבל אני רוצה להסביר מה שאני כן מבין.
מתוך התקציב של 29.5 מיליון אנחנו משקיעים – מעבר ל"מסע" ו"תגלית" - בערך 5 מיליון שקלים בשביל להביא לפה והשאר לפעילויות שאנחנו עושים שם.
חגי אליצור
¶
בסך הכול הכללי זה מתחלק גם כן משהו כזה. כיוון שהתוכניות הגדולות שמביאות לפה אנשים זה "תגלית" ו"מסע", שנמצאות במשרד ראש הממשלה מהרבה סיבות, אנחנו עושים לזה כל מיני השלמות. למשל, כמו גילאי תיכון שלא מגיעים עם משרד ראש הממשלה, למשל - - -
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
זה לילדים שהסוכנות ואחרים אומרים שחבל להשקיע בהם. המשרד הזה אומר להיפך, שההשקעה בצעירים - - -
חגי אליצור
¶
סך הכול הכסף שבבסיס התקציב פלוס הסכום המלאה – אנחנו משקיעים 10 מיליון בשביל להביא לפה ושאר הכסף, שזה בערך 45 מיליון - - -
משה גפני
¶
זאת אומרת, אנחנו מדברים על תוכנית של 55 מיליון. למה זה לא יחד עם "מסע" ו"תגלית", בסעיף אחר שבו מביאים ילדים ש"מסע" ו"תגלית" לא מטפלים בהם? מה, זו חלוקה פוליטית? מה החלוקה?
חגי אליצור
¶
יש לזה גם משמעויות מאוד גדולות. "מסע" ו"תגלית" הן תוכניות מאוד מאוד גדולות, שבעיני יהדות התפוצות יש משמעות רבה למעורבות ראש הממשלה בדבר הזה, שזה נמצא אצלו, שהוא דואג לזה.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
לא. אולי אגיד מילה אחרת, גפני. שתי התוכניות האלו הן רק שליש. יש שני שליש שנותנים הסוכנות או הנדבנים של הסוכנות, כמו ברונפמן ואחרים. פה, כנראה, הם לא מוכנים להשקיע, לפחות מי שדיבר אתי במקרה.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
הסוכנות וכל האחרים לא משקיעים בגילאים האלה, הם אומרים שזה חבל. לכן פה זו רק השקעה של המשרד, כנראה, בלי שותפות והשתתפות של אחרים.
משה גפני
¶
השאלה היא למה זה לא נמצא במשרד אחד, עם סעיפים שונים, כמו שנהוג. אז אתה רואה שפה זה תלמידים שהם מעל תיכון או לפני תיכון, ופה אתה רואה נערים בתיכון. אם זה נמצא במשרדים שונים זה לא יעיל.
חגי אליצור
¶
הנושא הזה הוקם במשרד ראש הממשלה, עוד לפני שהוקם משרד התפוצות. יש שר תפוצות משנת 2000, יש משרד תפוצות משנת 2009 בלבד. יש משמעות מאוד גדולה בעיני יהדות התפוצות לכך שפרויקטים מסדר גודל כזה נמצאים תחת חסותו של ראש הממשלה, וזה דבר מאוד חשוב. עם זאת אני אומר שבעניין היעילות, אנחנו במשרד יוצרים עכשיו – וזה חלק מהכסף שאנחנו צריכים – גם תוכנית אסטרטגית גדולה לממשלת ישראל עם יהדות התפוצות. כבר יש כמה וכמה צעדים, גם שהוצגו לראש הממשלה וגם בשיתוף עם יהדות התפוצות באופן מאוד עמוק, של כל העולם ולא רק צפון אמריקה, וגילאים שונים וכו'. אנחנו בונים תוכנית אסטרטגית שבתוכה ישתלבו "תגלית" ו"מסע". כל פרויקט יהיה במקום הכי ראוי לו, אבל תהיה במשרד התפוצות ראייה כללית של כל הפרויקטים ושל כל הגילאים.
משה גפני
¶
הבנתי, זה בסדר – 55 מיליון. מה שנראה זה שהממשלה מאוד דואגת היום להביא בני נוער מחו"ל לארץ.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
רב מוישה, אם זה יהיה תלוי בו, יש עוד מקור שמביא הרבה מאוד עולים – יותר מהתוכניות האלה - ולא מתוקצב כרגע. אבל זה לא תלוי בו, לצערי.
סתיו שפיר
¶
אני שואלת בצורה פשוטה. יש כל מיני זהויות יהודיות. תסתכל על החדר הזה – יש פה אנשים שלא מסכימים שיהודים אחרים הם יהודים.
סתיו שפיר
¶
יהודים כמו שצריך. יש את מינהלת הזהות היהודית, שחושבת שיהדות זה משהו אחד ויש אחרים שחושבים שיהדות זה משהו אחר. אותי מעניין מה הזהות היהודית שאתם מקדמים.
חגי אליצור
¶
הזהות היהודית היום, אפשר לומר שהיא מתחלקת לשני חלקים. אחד, כל מה שקשור ליהדות כתרבות באופן מאוד רחב, מאנשים שמסתכלים על זה כארון הספרים ואיזושהי תרבות מאוד כללית של עד תיקון עולם ועד הצד הכי שמרני, שמסתכל על הצד היהודי-דתי. כל הספקטרום הזה זה זהות יהודית, ואנחנו משתדלים, גם כתפיסת עולם וגם בצורה יעילה, לעבוד עם הארגוני השונים בחו"ל, כל אחד לפי תפיסת עולמו, בצורה שוויונית. יש לנו שיח עמוק עם כל הזרמים של היהדות.
חגי אליצור
¶
לא הכול זה להביא אותם. יש גם להביא את ישראל לשם, זה גם חשוב. מאוד חשוב לקשור אותם לקהילות שלהם, כי הקהילות מפתחים הרבה - - -
משה גפני
¶
אתם גם מביאים חרדים לישיבות, למשל? אם בא אליכם מישהו בארצות-הברית ואומר: אני רוצה לבוא לביקור בארץ או לבוא ללמוד בארץ בישיבת מיר – אתם מביאים אותו? עוזרים לו?
צחי דוד
¶
2.5 זה ניהול התוכנית, זה לא ליישובים. נשאלנו על זה וענינו. ספציפית הסעיף הזה במשרד רוה"מ זה ניהול התוכנית ולא ליישובים. זה למינהלת התוכנית – להערכה, בקרה, בקר מלווה.
צחי דוד
¶
לטובת הניהול של התוכנית. התוכנית היא 800 מיליון שקל. כשאתה עושה תוכנית כזאת גדולה אתה רוצה ללוות אותה באיזשהו מחקר מלווה, באיזשהם מדדים – האם אתה עומד במדדי התוכנית, לא עומד במדדי התוכנית, איזה תפוקות אתה שם, אתה רוצה ייעוץ. 2.5 מיליון זה לניהול התוכנית.
זבולון קלפה
¶
לגבי סעיפים 4 ו-5 לא קיבלתי תשובות. מה המשמעות של סעיף 4 – ליווי תהליך החקיקה? למה צריך כסף? מה זה, אנשים שהם לא עובדים, לא מקבלים משכורת?
צחי דוד
¶
יש את הרשות להסדרת התיישבות הבדואים. היא יושבת בבאר שבע ותפקידה לבצע בפועל עסקאות ופיתוח ביישובים. יש את המטה שיושב אצל ראש הממשלה, הוא נקרא מטה היישום של ההחלטה. תפקידו: 1. ללוות את הליך החקיקה; 2. לקדם את תוכנית הפיתוח של 1.2 מיליארד; 3. לבצע, בין היתר, עוד פעולות, גם פעולות הסברה. במקביל להליך החקיקה הציפייה היא שהציבור הבדואי ייענה לגזרים ולמקלות המוצעים במסגרת התוכנית.
זבולון קלפה
¶
אני רוצה לחדד. אתה אומר שהליווי של החקיקה וההסברה מוטל על המטה, והרשות מופקדת על הביצוע בשטח. בפועל, אני רוצה לחדש לך, אתמול היה כבר הדיון הרביעי בחוק. היתה פה נציגות נכבדה מאוד של הרשות ושניים או שלושה נציגים של המטה – יש אחד שהוא בכמה כובעים, היועץ המשפטי אמר שהוא גם פה וגם שם. לא הבנתי איך זה יכול להיות כי לכאורה אחד מבקר ואחד מבוקר, אז היה קצת משונה. אני לא מבין את זה. אולי יש פה משהו מיותר, אולי אפשר להעביר את זה למשהו אחר.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
אל תגיש רביזיה. תסגור אתו, עם צחי תדע לסגור לפני כן, אני חושב. לא צריך רביזיה. תעשה איך שאתה מבין.
משה גפני
¶
אחרי מה שהוא אמר, אני רוצה להקריא לכם קטע קטן שפרסם היום חיים לוינסון ב"הארץ".
הדוד שלי אביגדור, רב מכובד המתגורר במדינת ניו-ג'רסי, העמיד 11 ילדים. כולם ממשיכים ללימודים תורניים גבוהים ויכלו ללמוד קרוב לבית בישיבת לייקווד היוקרתית בארצות-הברית. אך במקום זאת הם עשו מעשה ציוני ובאו ללמוד בישיבות בריסק ומיר אשר בירושלים. אם הם היו מגיעים ארצה למסע תענוגות במסגרת "תגלית", בני דודיי היו מחובקים מכל עבר. הנה ציונים אמריקנים יהודים שבוחרים להכיר את שורשיהם בארץ, וכו'.
ובסוף הוא אומר
¶
אבל היות שהם בחרו לבוא לא למסע תענוגות אלא לבוא לארץ לישיבות מיר ובריסק, שר האוצר לפיד לא מממן אותם בכלל, בגלל שהם נחשבים בעיניו טפילים.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
טוב, תודה.
יש כאן בקשה של אמא שצריכה לטפל בילדיה. היא נמצאת פה כבר הרבה זמן. יש כאן כמה העברות של עודפים, אז בואו נעביר את זה קודם כדי שנוכל לשחרר אותה.
בקשה מספר 30-004.
אופיר להב
¶
הפנייה נועדה לתקצב עודפים משנה שעברה בסך 6.7 מיליון שקלים. אלה עודפים מחויבים שהיו באוויר. הם לא עברו עם העודפים המחויבים כי זה היה עדיין בתהליך מכרזי, עוד לא נקבע הספק. מאז כבר נקבע הספק בחודשים האחרונים.
ליאת פרוינד
¶
סך הכול 6.161 מיליון שקלים עודפים מחויבים באוויר. מחכים לקבל את זה בסוף השנה. הודעה לוועדה. אלה הליכים שהתחילו כבר בסוף השנה שעברה על בסיס התקציב שהיה קיים אז. מדובר על עודפים שעוברים מ-2012 לתקציב 2013. ממש דומה למשרד הקליטה, אותו עיקרון.
גיא הרמתי
¶
הפנייה נועדה להעברת 10 מיליון שקלים עודפים מחויבים משנת 2012. 9 מתוכם לפרויקט "אשת חיל" לעידוד תעסוקת נשים במגזר הערבי, ו-1 מיליון מתוכם לעידוד תעסוקת מוגבלים.
אלעזר שטרן
¶
יש לי שאלה. המגזר הערבי, עד עכשיו עשינו פה כל הזמן הפרדה בין צ'רקסים, דרוזים ובדואים. כשאתה אומר "המגזר הערבי", למה זה?
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
מי בעד אישור העודפים המחויבים בסעיף 23-005?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – אין
בקשה מס' 23-005 אושרה.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
תודה, אושר.
פנייה 55-003. יש כאן נציג של האוצר? זה עודפים מחויבים. אז אתם משוחררים.
צחי דוד
¶
הפנייה היא בתקציב הרגיל של משרד השיכון. 5 מיליון שקלים לשיקום שכונות חברתי, להגדלת היקף הפעילות. הסיבה שזה מתוקצב - - -
צחי דוד
¶
הסיבה שזה מתוקצב השנה כי המשרד החליט להסיט עוד תקציבים לשיקום שכונות חברתי ממקורות פנימיים של המשרד. 600,000 שקלים לבדיקת בקשות סיוע, בהתאם לקצב הפעילות, עבור החברות המשכנות הקטנות. זה לא "עמידר" ולא "עמיגור". יש לנו "חלד", "שקמונה", "פרזות". מי שמבצע את בדיקת בקשות הסיוע זה המשרד. היו יותר בקשות השנה ויש צורך בתגבור הפעילות ב-600,000 שקלים.
תקצוב הוצאה מותנית בהכנסה של 4 מיליון שקלים בשל שינוי בנהלי רישום הכנסות מקנסות במכרזים. המשרד מנהל המון מכרזים – בתחום הפיתוח ובתחומים אחרים. לעתים הוא קונס את הזוכים, יש צורך לרשום את ההכנסות האלה, עד היום הן לא נרשמו. זה בהתאם לנהלי העבודה.
ותקצוב שלוש משרות לתחום ההתחדשות העירונית – בהתאם למטלות שנוספו למשרד בהחלטת ממשלה 376 שעניינה קידום מדיניות לאומית להתחדשות עירונית. זו החלטת ממשלה שקובעת את אופן ניהול ההתחדשות העירונית, מעקב אחר פרויקטים. הוטלו על משרד השיכון הרבה מאוד משימות, והוחלט לתקצב אותו בשלוש משרות נוספות במסגרת החלטת הממשלה.
אלעזר שטרן
¶
בסעיפים האלה מעבירים כספים לשיקום שכונות חברתי במגזרים שונים. מדוע כעת מעבירים כספים נוספים בפנייה נפרדת לשיקום שכונות חברתי? היכן השכונות שצפויות לקבל את התוספות התקציביות ומדוע נבחרו מתוך כלל השכונות שבפרויקט? זהו.
צחי דוד
¶
אני מתנצל שהתשובה לא הגיע, חבר הכנסת שטרן. אני לא יודע למה, נבדוק את זה אצלנו. פרויקט שיקום שכונות - - -
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
הוא יודע לתת תשובות בעל פה. אנחנו מתעקשים שהתשובה לא הגיעה, אבל אם הוא אומר שהוא נתן אז יכול להיות שנפל בשוגג.
אלעזר שטרן
¶
הוא אחלה בחור, זה לא קשור. אני רוצה לראות את התשובות, לקרוא ולחשוב על אותן תשובות. זאת התרבות שקבענו פה, אלה הנהלים. יכול להיות שזו באמת תקלה, יכול להיות שזה חלק מתרבות.
טמיר כהן
¶
הרי הם מקבלים את התשובות מאתנו מיד כשהאוצר עונה להם. אתם יכולים להעיר את תשומת ליבנו שלא הגיע.
אלעזר שטרן
¶
בסדר, ניסן, הבנתי את זה. ממחר בבוקר את השאלות או את ההערות שיש לנו על תשובות לא מספקות נעביר דרככם.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
צחי, עד יום שני תדאג להעביר לו את זה. טמיר, הנושא הזה יעבור ביום שני ואז כבר נוכל להצביע, לא לדון.
פנייה 258–261. נעשה את זה בזריזות.
צחי דוד
¶
הפנייה קודם היתה בנוגע לריכוז התוכנית במשרד רוה"מ. פה משרד רוה"מ מעביר למשרד השיכון לאבטחת הר הזיתים.
צחי דוד
¶
כמו שנשאלנו על-ידי חבר הכנסת והתשובה, לצערי, לא הגיעה – משרד ראש הממשלה משתתף בתוכניות עבודה של המשרדים. במקרה הזה זכתה חברת "רותם אסטרטגיה", מלווה את משרד הבינוי והשיכון בביצוע תוכניות העבודה שלו וגם עשתה לו עבודה נוספת על הצורך בעובדים זרים בענף הבניין. משרד ראש הממשלה מעביר 566,000 שקל למשרד השיכון בגין תוכניות אלה.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
אוקיי, הבנתי. לא נצביע עד שיעברו התשובות, וביום שני רק נצביע על זה, כבר לא נדון.
פנייה 262–265.
אורי שיינין
¶
הפנייה נועדה להעברת 7 מיליון שקלים מתקציבי משרד הרווחה, החינוך והבריאות לתקני שירות אזרחי לאומי ולתקצוב מעטפת של תקנים לנוער במצוקה. התקנים פה הם תקנים למגזר הערבי ותקנים של אנשים עם מוגבלות, על פי הפירוט שציינתי בפנייה.
אורי שיינין
¶
אם אנחנו מדברים על המגזר הערבי זה 19,000 שקל בשנה. כשאנחנו מדברים על תקנים של בריאות נפש זה משתנה, אבל ספציפית פה זה באזור 23,000 שקלים בשנה לכל תקן.
אורי שיינין
¶
לאנשים עם מוגבלויות, בגלל שיש הוצאות נוספות כמו ליווי, רכז אחד ל-30 אנשים ודברים כאלה אז ההוצאות קצת יותר גבוהות.
אורי שיינין
¶
יכול להיות שפספסתי את השאלה שלך כי ראיתי אותה אצל חבר הכנסת שטרן והשבתי שם. אם כן, שגגה נפלה מתחת ידי. אני מתאר לעצמי שאם הייתי שם לב לשאלה הייתי כותב אותה. אם יש שאלה ספציפית שאוכל להתייחס אליה, אז בשמחה.
אורי שיינין
¶
אני יכול לפרט, מעבר למה שנכתב. התקנים של הבנות במגזר הערבי - בסך הכול זה 850 תקנים. חלקם זה תקצוב שנתי חלקם תקצוב של חלקיות שנה. לגבי תקני הבריאות – 150 תקנים. לגבי המעטפת – מעטפת ל-300 תקנים.
שוב, אני מצטער שפספסתי את השאלה שלך. ראיתי את השאלה של חבר הכנסת שטרן, אם הייתי רואה את שלך הייתי עונה.
נעה היימן
¶
ההעברה היא ממשרד התיירות, בגובה של 5.8 מיליון שקלים, למשרד החינוך עבור תקצוב הפיתוח של אכסניות הנוער של הגוף שנקרא אנ"א – איגוד אכסניות נוער בארץ ישראל.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
מאה אחוז. אני כרגע לא מעלה את זה. את אחראית על זה? ארצה אחר כך לדבר אתך בעניין.
פנייה 268–269.
נעה היימן
¶
הפנייה נועדה להעברת 3.8 מיליון שקלים מתקציב המשרד לאזרחים ותיקים למשרד החינוך עבור פעילויות שמשרד החינוך מבצע והמשרד לאזרחים ותיקים מתקצב: 1.3 לחידוש הביתן היהודי באושוויץ - הפרויקט הסתיים, וזה התשלום האחרון בנושא; 1.5 למיזמים משותפים עם "יד ושם" – זה בעיקר מיזמים של איסוף עדויות של ניצולים בכל מיני מיזמים של איסוף עדויות, עדויות בקבוצה, עדויות ביחידים; 1 מיליון שקלים למיזם "והגדת לבנך". נשאלנו על זה שאלות. מי שמבצע את המיזם זה יד בן צבי, והם - - -
זבולון קלפה
¶
זה מיזם שלהם לאיסוף מידע לגבי יוצאי צפון אפריקה, לא? זה פיילוט קטן כרגע, במגדל העמק וב - - -
נעה היימן
¶
כי זו הדרך של המשרד לאזרחים ותיקים להישאר מעורב בתוך הפרויקט ולהחליט לאן הוא רוצה לתת את הכסף ואיזה פעילויות הוא מעדיף. בגלל שמשרד החינוך הוא זה שמתקצב את "יד ושם" צינור הביצוע לנושא הוא במשרד החינוך, אבל זה טכני במהותו.
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
זו העברה ממשרד למשרד. זה מתוקצב במשרד לגמלאים ועכשיו מעבירים.
מי בעד אישור פנייה 268–269?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – אין
פנייה מס' 268–269 אושרה.
שלמה פשקוס
¶
הפנייה היא פנייה בתקציב המדען הראשי של משרד הכלכלה. היא נועדה להעביר כ-15 מיליון שקל בהרשאה להתחייב וכ-12 שקל במזומן ממשרד המדע למדען הראשי למימון פרויקטים בתחום החלל. במסגרת תוכנית החלל האזרחית משרד המדע גם תומך בחברות שעוסקות בתחום החלל. מי שמבצע את זה הוא המדען הראשי במשרד הכלכלה עקב המומחיות שלו בתמיכה בפרויקטים של מחקר ופיתוח בחברות.
בנוסף, הפנייה נועד לבצע שינוי פנימי בתקציב הסעיף ולהוסיף כ-149 מיליון שקלים בהרשאה להתחייב לתקציב המדען הראשי במשרד הכלכלה ולעשות שינויים פנימיים במזומן של כ-25 מיליון שקלים לפרויקטים שהם בהרשאה להתחייב, לפי קצב הביצוע שלהם. היתה תחזית מסוימת במענקי מו"פ לשלבים שהביצוע במזומן הולך להיות מעט נמוך מהצפוי ובמענקי מחקר ופיתוח - - -
היו"ר ניסן סלומינסקי
¶
אני חושב שזה חשוב מאוד. זה אחד הדברים היותר חשובים לחיזוק המדען הראשי, כי דרך זה פורצים הרבה מאוד דברים והוא תומך בהרבה מאוד סטרט-אפ.
מי בעד אישור פנייה 270–271? מי נגד?
הצבעה
בעד – פה אחד
נגד – אין
נמנעים - 1
פנייה מס' 270–271 אושרה.