PAGE
18
הוועדה המשותפת לתקציב הכנסת
18/11/2013
הכנסת התשע-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב שני
<פרוטוקול מס' 3>
מישיבת הוועדה המשותפת לתקציב הכנסת
יום שני, ט"ו בכסלו התשע"ד (18 בנובמבר 2013), שעה 9:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-19 מתאריך 18/11/2013
שימוש בעודפי תקציב הכנסת משנת 2012 בשנת 2013 ושינויים בתקציב הכנסת לשנת 2013.
פרוטוקול
סדר היום
<שימוש בעודפי תקציב הכנסת משנת 2012 בשנת 2013 ושינויים בתקציב הכנסת לשנת 2013>
נכחו
¶
חברי הוועדה: >
מאיר שטרית – ממלא מקום היו"ר
צחי הנגבי
יעקב ליצמן
אברהם מיכאלי
ניסן סלומינסקי
חמד עמאר
יפעת קריב
סתיו שפיר
רוברט אילטוב
יצחק וקנין
בועז טופורובסקי
דב ליפמן
אורי מקלב
איילת שקד
מוזמנים
¶
מנכ"ל הכנסת רונן פלוט
חיים אבידור - חשב הכנסת
נדב כספי - ראש מדור בכיר התקשרויות רכש תקציב ופיקוח, חשבות הכנסת
טמיר כהן
–
מנהל ועדת הכספים, הכנסת
דן עמר
–
מנהל חטיבת התפעול, הכנסת
יותם יקיר - דובר הכנסת
הודיה קין - יו"ר ועד עובדים, הכנסת
רישום פרלמנטרי
¶
אור שושני
<שימוש בעודפי תקציב הכנסת משנת 2012 בשנת 2013 ושינויים בתקציב הכנסת לשנת 2013>
היו"ר מאיר שטרית
¶
חברים, אני מתכבד לפתוח את הישיבה. הנושא הראשון הוא השימוש בעודפי תקציב הכנסת משנת 2012 בשנת 2013. מי רוצה להציג את העניין?
רונן פלוט
¶
אנחנו רוצים להעביר את העודפים של 2012 ל-2013. אני רוצה לציין שב-2012 לא הייתי מנכ"ל, אלא היה מנכ"ל אחר, והוא בנה תקציב מסוים, וכשנכנסתי לתפקיד היו כל מיני תיקונים לתקציב של 2013, לא של 2012. ב-2012 יש עודפי תקציב שאנחנו רוצים להעביר ל-2013, ויש לנו כבר הרבה מאוד תכניות מה לעשות.
רונן פלוט
¶
כתובים פה דברים שאנחנו רוצים לעשות.
לפני שאני אמשיך אני רוצה לברך את בועז טופורובסקי ולאחל לו מזל טוב. נולד לו בן.
רונן פלוט
¶
עוד שנייה החשב יגיד.
חברים, אנחנו הולכים לעשות עבודות מאוד יפות, ואני חושב שכבר התחלתם להרגיש קצת שינויים בכנסת – גם בכניסה ובעוד דברים. הולכת להיפתח תערוכה מאוד יפה של דברים שהיו במחסנים עם אבק. אנחנו לא מבזבזים שום שקל, כל דבר שאנחנו עושים זה על מנת שהפרלמנט שלנו ייראה יותר יפה ומכובד. רק היום בבוקר קיבלתי טלפון מ-40 אוונגליסטים מהולנד שרוצים לבקר פה מחר. זה אומר שכל הזמן נמצאים בכנסת אנשים מחוץ לארץ, וכל אחד מכם שמבקר בפרלמנט בחוץ לארץ אומר "וואו, כמה זה יפה". אלה הפנים של מדינת ישראל.
בבקשה, אדוני החשב.
חיים אבידור
¶
סך כל ההעברות זה 181,730,000. אני מבקש את אישור הוועדה להעביר עודפי תקציב משנת 2012 לשנת 2013 בסכום הזה.
חיים אבידור
¶
אני אענה. 115 מיליון מתוך הסכום הזה זה סכום שאנחנו מגלגלים משנה לשנה בגין תביעות שעומדות מול הכנסת. יש שתי תביעות שעומדות מול הכנסת. תביעה אחת זה הקבלן שלקחו ממנו בחזרה את בית פרומין. הוא הגיש תביעה של 200 מיליון שקל, אם אני לא טועה. עד היום אנחנו שילמנו סכום של 47 מיליון, שזה סכום שאינו שנוי במחלוקת, זה הסכום שקבע השמאי הממשלתי. בהליך המשפטי החליטו ללכת לשמאי מכריע, כאשר השמאות שלו אינה מחייבת. השמאי המכריע קבע סכום של 69 מיליון ש"ח, שמתוכם שולמו כבר 47. כמובן שהיזם לא מסכים לשמאות הזאת, וההליך המשפטי ממשיך.
היו"ר מאיר שטרית
¶
האמת, אני חייב להגיד שזה פשוט שיגעון. הכנסת השתגעה לגמרי בעניין הזה, אין לזה שום הצדקה כלכלית ופיננסית. אם מבטלים את העניין, הוא מת.
חיים אבידור
¶
בנוסף, יש לנו סכום של 36 מיליון שקל בגין תביעות, שזה גם סכום שאנחנו מגלגלים משנה לשנה וצוברים שם כל מיני עודפים. זה בגין התביעה של "שפיר" על המבנה. אנחנו בנינו פה בניין יפה בתקציב של 200 מיליון שקל, שזה היה פחות או יותר הסכום של המכרז. חברת "שפיר" החליטה שה-200 מיליון שקל לא מספיקים לה, והיא תובעת 670 מילוני ש"ח נוספים, מעבר ל-200 מיליון שקל.
היו"ר מאיר שטרית
¶
היה מכרז, רק מה, עשו תוספות וכל מיני שינויים. אתה יודע, כל שינוי, נקודת חשמל – אתה מעביר ממקום למקום, במקום 200 שקל רוצים ממך 2,000 שקל.
חיים אבידור
¶
יש שם דברים די הזויים, זו תביעה די אמוציונלית. התביעה המקורית היא 800 מיליון ש"ח, והוא הוריד אותה ל-670 מיליון ש"ח, משיקולי אגרה. זה כדי שתהיה לכם אינפורמציה.
אז מתוך ה-181 מיליוני ש"ח, 115 זה בגין שתי תביעות. הם נשמרים בצד משנה לשנה. אלה לא סכומים שמשקפים חוות דעת מקצועית לגבי הסכומים השנויים במחלוקת, ההפך הוא הנכון.
היו"ר מאיר שטרית
¶
יש לי הצעה. אני לא חושב שאנחנו יכולים היום לאשר את כל השימושים של הכסף. אני בעד לאשר את ההעברה, ולדון בישיבה אחרת על השימושים. נקיים ישיבה ארוכה יותר על זה. אני מציע לאשר עכשיו את ההעברות של העודפים, ועל יתר השימושים של התקציב, מלבד התביעות, נעשה ישיבה נוספת, ונדון בכך בניחותא.
חיים אבידור
¶
אני חייב להגיד פה משהו. חלק גדול מהסכום הנותר שבין ה-115 ל-181 זה סכומים שכבר הוצאנו אותם. הסיבה שלא אישרנו אותם עד עכשיו היא - - -
חיים אבידור
¶
לא, אני לא בגירעון. תראה, אם אני שילמתי את הארנונה של חודש דצמבר בחודש ינואר, או אם את החשבונית ל"שפיר" על תחזוקת המבנה בחודש דצמבר שילמתי בינואר, זה הוצאה של חודש דצמבר ששילמתי בינואר. בדרך כלל אנחנו מעריכים שהוועדה הזאת תאשר את הסכומים האלה. יש דברים נוספים שאנחנו משתמשים בהם כתוצאה מעודפים, כמו למשל תוספת שוועדת הפנים החליטה עליה, שמתחילים לשלם ארנונה על חניונים ציבוריים שלא בתשלום, שזה עוד 1.5 מיליון שקל. ויש עוד דברים שוטפים שאנחנו משתמשים בהם. נכון שיש גם כל מיני פרויקטים שתוכננו ולא השתמשנו בכסף הזה, פרויקטים שנמצאים בתהליכי ביצוע או שתוכננו. אבל בכל אופן – חלק נכבד מהכסף זה פעילות שוטפת.
היו"ר מאיר שטרית
¶
זה מה שהצעתי. אני הצעתי לאשר את ההעברה. איציק, תראה, אין לי שום דבר נגד הרעיונות והתכניות של הכנסת, ולכן אני מציע לאשר את ההעברה... אל תשכח שאנחנו כבר בסוף 2013. אנחנו מעבירים מ-2012 ל-2013. יכול להיות שנמצא את עצמנו במצב שאם הכסף לא מוצהר עד סוף 2013 אז יצטרכו לבקש להעביר אותו ל-2014. לכן אני מציע שבלי קשר לאישור של ההעברה, נעשה לעצמנו עבודה פנימית, אפשר שהוועדה כולה ואפשר שרק ועדת התקציב, ונדון בפרטים שמעבר ל-115 שמחויבים. נדון על היתר ונראה. מה שצריך לכנסת – ניתן לכנסת, אבל מה שלא צריך – אולי נבדוק רעיונות אחרים. ככה אנחנו עוזרים לכנסת, נותנים לה פתרון מבחינת ההעברה הכספית, וגם יוצרים מצב שאנחנו עוברים על הפרטים. אם נעבור עכשיו על כל סעיף ועל כל דבר – זה בעייתי. אני מציע אולי אפילו לעשות ועדת משנה של כמה אנשים, שניים מכספים שניים מכנסת, שתעבור על הפרטים ותביא לאישור הוועדה את הסיכום.
רונן פלוט
¶
אני רוצה לומר משהו. מכיוון ש-115 מיליון אנחנו יודעים בדיוק למה זה, אז לגבי מה שנשאר, אני חושב שבכמה משפטים אפשר לומר איזה פרויקטים יש, ואם החברים ירצו לדון על הפרויקטים, אפשר למצוא יום אחר לכך.
היו"ר מאיר שטרית
¶
אבל זה כתוב. ויש לנו רעיונות. אני לא רוצה להיכנס לדיון מפורט עכשיו, אנחנו מבזבזים זמן של הוועדה. אני מציע לאשר את ההעברה, ולקיים בעתיד דיון נפרד בפרטים השונים של זה, כמו שליצמן מציע.
חיים אבידור
¶
לא מפריע לי שום דבר, אני רק רוצה שניקח בחשבון שאנחנו נקלענו למצב שהיו לנו פרויקטים שאנחנו עשינו אותם. אנחנו בדרך כלל מתכנסים פעמיים בשנה, אבל השנה לא יכולנו להתכנס פעמיים, כי קודם כול עד חודש אוגוסט לא היה לנו תקציב בכלל, אז בכלל לא יכולנו לאשר - - -
היו"ר מאיר שטרית
¶
אז אתה אומר שההתחייבויות זה ל"שפיר" ולתביעה של בית פרומין, שזה 115; אתה אומר ש-30 זה לא מחויב, אז זה 145; ומה שנותר באמצע זה כסף שאתה רוצה לשלם אותו עכשיו. נכון?
היו"ר מאיר שטרית
¶
אוקיי, אז אני מציע עוד פעם לאשר את ההעברה. אני רוצה שאתה תעבור על התקציב ותקבע מה ה-30 שאתה צריך לתוך שימוש, וגם אותם נאשר, ואת ה-30 שנותרים לדיון – לגביהם נעשה ישיבה נוספת ונחליט מה עושים איתם.
יעקב ליצמן
¶
יש לי שתי הערות. א', הגישה שלי היא קצת אחרת. הם עבדו והכינו העברות תקציביות. אם יש לנו בעיה עם העברה כזאת או אחרת, אז צריך להגיד את זה עכשיו. אם לא, אני מציע שדבר ראשון נאשר, ננקה שולחן - - -
יעקב ליצמן
¶
לא, כולל ה-30... או כמה שזה. בנוסף, נחליט עכשיו שעל התקציב של 2014, שזה השלב הבא – מהיום אנחנו נעשה סדר בצורה אחרת. אבל כרגע ננקה שולחן עד הסוף, כלומר מצביעים ובזה זה נגמר.
היו"ר מאיר שטרית
¶
בבקשה. אז אם אתם רוצים להיכנס לדיון על כל סעיף, בואו נעשה את זה. אני חושב שצריך לעבור על זה עם החשב אחרי שנאשר לו את כל הכסף שהוא צריך – גם את המחויבויות, גם את תקציב הדברים שנעשו - - -
חיים אבידור
¶
תראו, בדרך כלל כאשר אנחנו מכינים תקציב, אנחנו יושבים על התקציב עם כל חבר ועדה ומסבירים לו את שימושי התקציב. כאן אנחנו לא עושים את זה, כי אנחנו בסך הכול עושים פעולה טכנית של העברה משנה לשנה - - -
היו"ר מאיר שטרית
¶
מאה אחוז, בואו נעבור על הכול. בואו נעבור על התכניות. תסבירו למה צריך להעתיק אולפן ב-5.8 מיליון שקל.
רונן פלוט
¶
חברים, ברגע שאתם תחליטו שבית פרומין לא יהיה... אתם לא יודעים כמה אנחנו יורקים דם עם בית פרומין. באנו לשם והתברר שאין חשמל.
רונן פלוט
¶
סליחה, כרגע החוק מחייב אותנו לעבוד בזה. אם תחליטו אחרת – יהיה אחרת. אבל כל עוד לא הוחלט אחרת, אנחנו פועלים כדי שזה יקום.
חיים אבידור
¶
אנחנו מקבלים את בית פרומין בסוף שנת 2014. אנחנו כבר עוסקים בתכניות של מוזיאון הכנסת בבית פרומין. תוך כדי התכניות הגיעו למסקנה שאין מספיק חשמל. אז פנו לחברת החשמל, והיא אמרה: אין לנו תחנות כוח שיכולות לספק לכם את הזרם שאתם רוצים; אם אתם רוצים את הזרם שאתם מבקשים – תבנו תחנת חשמל. אז עכשיו בונים תחנת חשמל, אין ברירה.
היו"ר מאיר שטרית
¶
אני לא מכיר דבר כזה. מאחר שבניתי כמה פרויקטים בחיי, אני לא זוכר מצב שבו הייתי צריך לבנות תחנת כוח לחברת חשמל, לא היה דבר כזה. "אדוני, תן לי מחיר. תגיד כמה זה עולה, ותן לי חשמל, לא מעניין אותי איך אתה פותר את העניין". מה אם מחר תעשה תחנת כוח ואז חברת החשמל תגיד לך שהתחנה שלך לא בסדר ואתה לא מקבל חשמל? ככה הם לא אחראים. אני לא חושב שאתה צודק, ולכן אני מציע - - -
היו"ר מאיר שטרית
¶
אני לא יודע. דוגמה נוספת: אתה אומר שיש 30 מיליון שקל מחויבים. אבל לי יש רעיונות אחרים, עוד מהכנסת הקודמת: אולי לאשר עוזר שלישי לכל חבר כנסת. זה כסף קטן יחסית, ואני חושב שצריך לעשות את זה. אז הנה הזדמנות לעשות את זה. אני חושב שהדבר הזה - - -
היו"ר מאיר שטרית
¶
אתה צודק. לכן אני מציע שנעשה את ההעברה כולה, נאשר אותה, ועל ה-30 מיליון שקל שנותרו פתוחים נקיים דיון נפרד אחרי שנעבור על הסעיפים יחד עם המנכ"ל והחשב. מה לא בסדר בזה? ליצמן, למה אתה רוצה טבולה ראסה, להגיד "אני מאשר הכול, לא מעניין אותי כלום"? אני חושב שיותר נכון להיכנס לעובי הקורה ולדון בפרטים של התקציב שעדיין לא מיועד.
רונן פלוט
¶
מאיר, ברור שבינתיים, תוך כדי הזמן, הכנסת הכינה תכניות. חלק מהתכניות צריכות לצאת לפועל. אל תשכחו: אנחנו באמצע נובמבר, ובסוף חודש דצמבר התקציב נגמר. זאת אומרת שברגע שלא נעשה את ההעברה, כל הכסף הזה עובר בחזרה לאוצר, ואז אפשר לדבר עד מחר בבוקר...
יפעת קריב
¶
המנכ"ל, לפחות כרגע אנחנו מרגישים כמו כל משרדי הממשלה – זה הכי אמיתי שיש, אין משרד ממשלתי שלא חווה את זה.
רונן פלוט
¶
תני לי בבקשה לסיים. אני מציע דבר כזה: יש תכניות שאנחנו עשינו, ואי אפשר בעוד שבוע או שבועיים לשבת, לעשות תכניות ולהספיק לגמור משהו עד סוף השנה. זה לא רציני, זה לא קיים. אבל אם ייקבע פה נוהל חדש שלפיו החל משנה הבאה נביא לפה לדיון גם את עניין ההעברות, או שנעשה על כך דיון מוקדם – בבקשה. לא חשבנו שזה הולך להיות בישיבה, כי זה לא היה אף פעם, אבל הוועדה סוברנית להחליט שיהיה הנוהל כמו שהציע ליצמן, שהחל משנה הבאה נביא דברים לשולחן ונדון.
אבל עכשיו לעצור את כל התכניות ולהתחיל לשבת על תכניות חדשות שיהיו – אין זמן לזה. אנחנו גם לא נספיק לעשות שום תכנית וגם נאבד את הכסף.
רונן פלוט
¶
אני רוצה לומר לך משהו: אנחנו פותחים מחלקה לפניות הציבור, וחלק מחברי הכנסת שמקבלים פניות מהציבור, כאשר אלה דברים מקצועיים גרידא, זה יעבור אלינו, כדי לעזור לכל חברי הכנסת.
רונן פלוט
¶
אני מדבר על דברים מקצועיים. אני נותן לך עזרה, אני נותן לך פרוגרמה, ועל סמך זה את יכולה - - -
היו"ר מאיר שטרית
¶
המנכ"ל, תראה, אנחנו בעד אישור עכשיו של העברה של כל הכסף, זה היה המשפט הראשון שלי. מתוך ההעברה אתם אמרתם שיש מחויבות על 100 ומשהו מיליון - - -
חיים אבידור
¶
מאיר, אני לא יכול לעשות את זה. על מנת שאתה תאשר את ההעברה, אני צריך לגשת עם ההעברה הזאת למשרד האוצר ולהגיד לו: תכניס את זה וזה בסעיפים האלה והאלה. אם אני לא אומר לו את זה, אז ההעברה הזאת לא שווה לי כלום. לא שווה כלום. לכן זה צריך להיכנס - - -
יעקב ליצמן
¶
מאיר, אתה נרדמת בשמירה. אם היית מציע את זה ביוני, זה היה משהו אחר, אבל כרגע זה לא רלוונטי. לכן אני מציע להצביע - - -
חיים אבידור
¶
מאיר, אם אני לא מכניס את זה לפי סעיפים בספר התקציב של המדינה, ההעברה לא שווה כלום, אני לא יכול להשתמש בזה. דבר שני, את הדפים האלה נתנו בשבוע שעבר. בוועדת הכספים, כשהממשלה באה לבקש העברות, האם היא נותנת משהו?
היו"ר מאיר שטרית
¶
אני מסכים איתך, אני לא חושב שהיא תלויה באוצר. חבר הכנסת ליצמן, עם כל הכבוד לאוצר, היא לא תלויה באוצר – מרגע שתקציב הכנסת מאושר, לאוצר אין אמירה בעניין, הוא לא יכול להגיד לנו מה לעשות.
היו"ר מאיר שטרית
¶
חבר הכנסת ליצמן, נו באמת, אתה מלמד אותי את התקנון הבסיסי של הכנסת? ועדת הכנסת יכולה להחליט להעביר מסעיף לסעיף כל רגע, כל סכום. אז אל תמכרו לי את הסיפורים האלה, באמת.
יעקב ליצמן
¶
אדוני שר האוצר לשעבר, אתה לא מבין מה אמרתי. אם הוא מכניס את הכסף הזה למחויבים, הוא צריך אישור מהאוצר, לא יעזור לו כלום.
היו"ר מאיר שטרית
¶
אני מציע לאשר את ההעברה, אני לא מציע לא לאשר את ההעברה. אבל לגבי השימוש בכסף, אם אתם רוצים לאשר את זה על עיוור – בבקשה, נצביע. תצביעו בעד, אין לי בעיה עם זה. אבל אני חושב שיותר נכון, אם אתם רוצים להיות מעורבים בעבודת הכנסת, זה שנאשר את רוב הסכום, אבל על ה-30 מיליון, שיועברו גם כן, אני מציע לעשות דיון בעוד שבוע או עשרה ימים ולדון בתכניות של הכנסת ובתכניות אחרות שיעלו פה, ונחליט מה טוב. מה לא בסדר בזה?
היו"ר מאיר שטרית
¶
למה לא? עושים את זה בכל יום. אתה יכול לשאול את צחי הנגבי, בוועדת הכספים, בסוף 2012, ב-31 בדצמבר 2012, המדינה עשתה העברה של מיליארד ו-600 מיליון שקל תוספת לתקציב הביטחון. אז מה אתה מספר לי סיפורים?
רונן פלוט
¶
סליחה, מה מונע מאיתנו לדון פה על כל סעיף וסעיף? למה למשוך את זה לעוד עשרה ימים או שבועיים?
אברהם מיכאלי
¶
מאיר, הוועדה יכולה גם ליזום דיון משלה, לא חייבים לחכות שהמנכ"ל יבוא עם ההעברות התקציביות. בוא נקיים את הדיון הזה שאתה רוצה, כדי לשנות פרויקטים אפילו בשנת 2014.
ניסן סלומינסקי
¶
יש לי שאלה לגבי תחנת הכוח לבית פרומין. בעמוד הראשון זה מופיע במסגרת שירותים מקצועיים ונאמר שזה חלק מתוך ה-5.830 מיליון. בסעיף 3 הוא גם מופיע בקשרי חוץ, טקסים וקרנות – 330 עבור תחנת כוח לבית פרומין. איך זה קשור לקשרי חוץ? וזה גם ממשיך הלאה, גם בסעיף 4, בהוצאות עובדי הכנסת, וחוץ מזה בסוף מופיע סעיף נפרד בפני עצמו. אני לא מצליח להבין את זה.
חיים אבידור
¶
אני אסביר לך מה אנחנו עושים. אנחנו מעבירים מ-2012 ל-2013 כל דבר בסעיף שלו. ולכן בשירותים המקצועיים, אני משתמש בסכום של 3.530 מיליון – אני מעביר בשנת 2013 לשירותים מקצועיים. בשנת 2013 אני מעביר מ-שירותים מקצועיים ל-בית פרומין, סכום של 4.750 מיליון, שזה אוסף של כל הסעיפים הקטנים האלה שהעברתי משנה לשנה. זאת הטכניקה לעשות את זה כדי להעביר את זה לשיפוץ בית פרומין.
יפעת קריב
¶
אבל למה נקבע בראש סדר העדיפויות שבית פרומין צריך להיות במקום הראשון? למה שלא נעשה סדר עדיפויות אחר?
היו"ר מאיר שטרית
¶
שינויים במבנה והתקנות – 16.8 מיליון שקל. מה זה? אני רוצה לדעת מה אתם רוצים לשנות במבנה החדש והיפה הזה?
היו"ר מאיר שטרית
¶
לא, אני שואל מה. אני מעדיף לקחת עוזר נוסף במקום לעשות כנסת ירוקה. אני חושב שיותר חשוב לחברי הכנסת לקבל עוזר נוסף במקום כנסת ירוקה, זה עדיף פי מאה בעיניי. אני נגד זה.
חברים, לכן אני מציע... אני הצעתי הצעה שהיא בעיניי הגיונית – לאשר את כל ההעברה, לאשר את כל המחויבויות, לאשר את כל הכסף שהכנסת התחייבה לשלם, ויישארו 30 מיליון שקל שעליהם אני מציע לקיים דיון נפרד שבו נדון יחד עם החשב והמנכ"ל מה עושים איתם. לא חייבים לאשר כל פרט היום. מה, נאשר היום את הכנסת הירוקה? תעשו את זה ב-2013?
חיים אבידור
¶
מאיר, אני מבקש כזה מין דבר: ככל שהוועדה מחליטה לאשר את ההעברות האלה בלי לאשר את הסעיפים שביקשנו, אני מבקש לא לאשר כלום. תחליטו לשבת, אנחנו נסביר את הכול, ואז תאשרו את זה לפי מה שאתם רוצים.
היו"ר מאיר שטרית
¶
הנה, אנחנו יושבים. אתם רוצים לדון? אז אמרתי "בואו נדון". אבל אתם לא רוצים עכשיו לדון.
היו"ר מאיר שטרית
¶
אתה. בבקשה, תסבירו לי למה אני צריך כנסת ירוקה כאשר אני יכול במקום זה לעשות עוזר שלישי.
רונן פלוט
¶
אני רוצה להסביר לך. בכנסת ירוקה אנחנו מכניסים שמונה מיליון שקל בשמונה שנים, ואחרי שמונה שנים אנחנו מקבלים את השמונה מיליון שקל בחזרה. זה כסף שחוזר אחרי שמונה שנים. ואנחנו גם מצטרפים לעוד עשרה פרלמנטים בעולם עם כנסת ירוקה. זה כולל גגות, זה כולל חיסכון במים, חיסכון בנייר.
היו"ר מאיר שטרית
¶
מה לא עובד? אתם לא רוצים לדון, זו הבעיה שלכם. אתם לא רוצים לדון, אתם רוצים חותמת גומי. מאה אחוז, חברים, תצביעו מי בעד ומי נגד ונגמור את העניין, למה לדון?
רונן פלוט
¶
רגע, תן לי שנייה. אני מציע הצעה פשוטה: אני מאוד מבקש שוועדת הכנסת תדון על כל הסעיפים שלנו - - -
רונן פלוט
¶
לא, לא, אני הולך לפי מה שאתה הצעת. בוא נאשר את כל התקציב, ואנחנו נחזור לפה ונדון על ה-30. אבל מאשרים עכשיו הכול. אחרי זה נדון על ה-30. ואם בתוך ה-30 מיליון יהיה משהו שהוא לא בסדר, אני מתחייב שלא נעשה את זה.
חיים אבידור
¶
לא, לא "שלא נעשה". אם תרצה את זה למשהו אחר אז נעשה עוד ישיבה ונעביר את זה מסעיף לסעיף.
היו"ר מאיר שטרית
¶
אנחנו נאשר את כל ההעברה, עם הסעיפים הכתובים בהעברה כפי שהם. יחד עם זאת, המנכ"ל והחשב מסכימים שנדון ב-30 מיליון שעדיין לא מחויבים. אני רק רוצה לבקש מהחשב להעביר לוועדת הכנסת את ה-30 מיליון האלה, כדי שנוכל לקיים עליהם דיון בעתיד. תהיה סמוך ובטוח שוועדת הכנסת תקיים דיון על זה, ונחשוב על זה ביחד.
חיים אבידור
¶
יש גם לאשר את ההעברה מתכנית לתכנית של ה-4.750 מיליון לאותו בית פרומין. בסוף בסוף כתוב לכם "העברה מתכנית לתכנית".
היו"ר מאיר שטרית
¶
בבקשה. מי בעד ההעברה לתחנת הכוח? מי נגד?
הצבעה
בעד אישור ההעברה – פה אחד
ההעברה אושרה פה אחד.