PAGE
2
ועדת הכלכלה
28/10/2013
הכנסת התשע-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב שני
<פרוטוקול מס' 97>
מישיבת ועדת הכלכלה
יום שני, כ"ד בחשון התשע"ד (28 באוקטובר 2013), שעה 9:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-19 מתאריך 28/10/2013
חוק לתיקון פקודת מחלות בעלי חיים (מס' 6), התשע"ד-2013
פרוטוקול
סדר היום
<הצעת חוק לתיקון פקודת מחלות בעלי חיים (תיקון מס' 7), התשע"ג-2013 (מ/770) – בקשת שר החקלאות ופיתוח הכפר לדיון מחדש ודיון מחדש בסעיף התחילה>
מוזמנים
¶
>
עו"ד אפרת אביאני - סגנית בכירה ליועמ"ש, משרד החקלאות ופיתוח הכפר
עו"ד דפנה טיש - הלשכה המשפטית, משרד החקלאות ופיתוח הכפר
עו"ד יותם זעירא - מח' ייעוץ וחקיקה, משרד המשפטים
רישום פרלמנטרי
¶
אסתר מימון
<<הצעת חוק לתיקון פקודת מחלות בעלי חיים (תיקון מס' 7), התשע"ג-2013 (מ/770) – בקשת שר החקלאות ופיתוח הכפר לדיון מחדש ודיון מחדש בסעיף התחילה>>
היו"ר אבישי ברוורמן
¶
רבותי, בוקר טוב. אנחנו מקיימים דיון מחודש בסעיף 9 להצעת החוק. שר החקלאות ביקש מאתנו. נקרא את הצעת החוק כלשונה. איתי, תן לי את השם המפורש.
איתי עצמון
¶
מדובר בהצעת חוק לתיקון פקודת מחלות בעלי חיים, שאושרה בוועדת הכלכלה ב-6 באוגוסט לקריאה שנייה ושלישית.
היו"ר אבישי ברוורמן
¶
הפנייה של השר היתה ב-22 באוקטובר 2013. אנחנו עובדים במהירות ולכן הוא ביקש מוועדת הכלכלה לדחות את התחולה בשישה חודשים גם לגבי יתר הסעיפים שנוגעים לעבודת הוועדה.
איתי עצמון
¶
את הכניסה לתוקף.
- - יש צורך לקבוע מועד תחילה גם לגבי יתר הסעיפים המסמיכים את השר לקבוע תקנות, כדי שלא ייווצר חלל משפטי – כלומר, שייכנסו לתוקף הסעיפים שמסמיכים את השר להתקין תקנות, ובמקביל יישאר ההסדר הקיים היום – ושהוועדה לבחינת בקשות לתשלום פיצויים תוכל להתחיל לעבוד. כל עבודתה אמורה להיות מוסדרת בתקנות.
היו"ר אבישי ברוורמן
¶
זה רק עניין טכני. אין לנו שום בעיה עניינית. אם כך, אני אבקש מאפרת אביאני, סגנית היועץ המשפטי של משרד החקלאות לומר את דבר, ואנחנו נרים את ידינו, ובזה תתחיל הגאולה.
אני מקיים הצבעה על עצם הדיון מחדש. מה שנקרא, "פרופ ברוורמן, אתה מאשר?"
הצבעה
בעד – פה אחד
הדיון מחדש אושר.
אפרת אביאני
¶
תודה. אנחנו מדברים על סעיף מועד התחילה של חלק מהסעיפים בהצעת החוק. חלק מהסעיפים אמורים להיכנס לתוקף עם הפרסום, ובעניין הזה לא נאמר דבר. לכן ברגע שהחוק מתפרסם הם נכנסים לתוקף.
לגבי הסעיפים שעניינם עבודת הוועדה לבחינת הבקשות לפיצויים, גם עצם המינוי שלה, גם הסעיפים שמסמיכים את השר להתקין תקנות בעניין סדרי עבודתה, איך היא בוחנת בקשות לפיצויים, אילו הוראות מהותיות נחשבות כהוראות שמצדיקות הפחתת הפיצוי וכיוצא באלה – כל ההוראות האלה, אנחנו מבקשים לקבוע להם תחילה נדחית. מכיוון שבמהלך הדיון הקודם בוועדת הכלכלה הפכנו את ההוראות האלה להוראות שבלי התקנתן הוועדה לא יכולה לעבוד, קרתה לנו תקלה ולא שמנו לב שסעיף התחילה שאנחנו מבקשים מהוועדה לאשר יוצר כפילות.
איתי עצמון
¶
אני מבקש להוסיף לדבריה של עו"ד אביאני שמדובר למעשה בסעיפים 1, 3 ו-4 להצעת החוק, שהם סעיפים, כמו שאמרתי, שמכוחם אמורה לעבוד הוועדה לבדיקת בקשות לתשלום פיצויים, מכוחם אמורות להיות מותקנות תקנות שיובאו לאישור ועדת הכלכלה. אני מציע לכן לקבוע לוח-זמנים להבאת התקנות לוועדה, ובהתאם לוח-זמנים לכניסה לתוקף של אותם סעיפים.
איתי עצמון
¶
אם כך, צריך לקבוע גם מועד מתי הסעיפים האלה נכנסים לתוקף. בהנחה שמובאות תקנות לאישור הוועדה בתוך שלושה חודשים, אפשר אולי להציע שבעה חודשים.
היו"ר אבישי ברוורמן
¶
אין לי בעיה עם זה והמושב הבא מסתיים באמצע יולי, אז יש לנו תשעה חודשים, כך ששבעה חודשים זה מספיק. ניתן לכם גם ספייר.
איתי עצמון
¶
אני מציע שתקנות ראשונות, לפי סעיפים 1, 3 ו-4 להצעת החוק, יובאו לאישור ועדת הכלכלה בתוך שלושה חודשים מיום פרסום החוק ברשומות, וכניסתם לתוקף של אותם סעיפים תהיה שבעה חודשים מיום פרסומו של החוק, ובלבד שעד לאותו מועד הותקנו תקנות לפי אותם סעיפים. כלומר, כל ההליך של אישור התקנות בוועדת הכלכלה ופרסומן ברשומות יסתיים בתוך שבעה חודשים. אני מציע גם להתייחס לסיטואציה שבה לא הותקנו תקנות ולהציע לקבוע שהשר ידחה בצו, באישור ועדת הכלכלה, אם לא הותקנו תקנות – ידחה את מועד התחילה בתקופות נוספות שלא יעלו על שישה חודשים בכל פעם, מכיוון שאנחנו לא רוצים להיות במצב שבו לא יסתיים הליך אישורן של התקנות ונשארנו עם מצב משפטי לא ברור.