PAGE
2
ועדת הכנסת
22/07/2013
הכנסת התשע-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב ראשון
<פרוטוקול מס' 35>
מישיבת ועדת הכנסת
יום שני, ט"ו באב התשע"ג (22 ביולי 2013), שעה 17:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-19 מתאריך 22/07/2013
סדרי הדיון בקריאה השניה ובקריאה השלישית בהצעת חוק התקציב לשנות הכספים 2013 ו-2014, התשע"ג-2013 והצעת חוק לשינוי סדרי עדיפויות לאומיים (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנים 2013 ו-2014), התשע"ג-2013 ובדבר דיוני הכנסת בשבועות שבהם ידונו הצעות חוק אלה, סדרי הדיון בהצעות החוק הבאות, בקריאה הראשונה, בהתאם לסיכום שהושג בוועדת ההסכמות
פרוטוקול
סדר היום
<1. סדרי הדיון בקריאה השניה ובקריאה השלישית בהצעת חוק התקציב לשנות הכספים 2013 ו-2014, התשע"ג-2013 והצעת חוק לשינוי סדרי עדיפויות לאומיים (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנים 2013 ו-2014), התשע"ג-2013 ובדבר דיוני הכנסת בשבועות שבהם ידונו הצעות חוק אלה>
<2. סדרי הדיון בהצעות החוק הבאות, בקריאה הראשונה, בהתאם לסיכום שהושג בוועדת ההסכמות:
א. הצעת חוק שירות ביטחון (תיקון מס' 19 והוראת שעה) (שילוב תלמידי ישיבות), התשע"ג-2013) (מ/787);
ב. הצעת חוק שירות אזרחי לתלמידי ישיבות (הוראת שעה), התשע"ג-2013) (מ/787)>
נכחו
¶
חברי הוועדה: >
צחי הנגבי – היו"ר
באסל גאטס
יצחק הרצוג
יצחק וקנין
יריב לוין
דב ליפמן
יפעת קריב
מאיר שטרית
איילת שקד
משה גפני
רינה פרנקל
עפר שלח
רישום פרלמנטרי
¶
הילה לוי
<1. סדרי הדיון בקריאה השניה ובקריאה השלישית בהצעת חוק התקציב לשנות הכספים 2013 ו-2014, התשע"ג-2013 והצעת חוק לשינוי סדרי עדיפויות לאומיים (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנים 2013 ו-2014), התשע"ג-2013 ובדבר דיוני הכנסת בשבועות שבהם ידונו הצעות חוק אלה>
היו"ר צחי הנגבי
¶
אני פותח את הישיבה. רבותי, כפי שהתחייבנו ביקשנו מהיושב-ראש אישור לכינוס מיוחד ואנחנו עושים אותו כדי להגיע להחלטה בדבר סדרי הדיון בקריאה השנייה והשלישית. בינתיים אנחנו ממילא נכנסים להצגת ההסכמות שהושגו בעניין סדרי הדיון. אני אקריא את ההחלטה ולאחר מכן נקיים הצבעה.
ועדת הכנסת קבעה בהתאם לסעיף 98 לתקנון הכנסת את סדרי הדיון הבאים:
1. הצעת חוק התקציב לשנות הכספים 2013 ו-2014, התשע"ג-2013, (להלן – הצעת חוק התקציב), והצעת חוק לשינוי סדרי עדיפויות לאומיים (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנים 2013 ו-2014), התשע"ג-2013, (להלן – הצעת חוק לשינוי סדרי עדיפויות), משוחררות מחובת המתנה לפני הקריאה השנייה והשלישית לפי סעיף 88 לתקנון הכנסת.
על זה יש שאלות?
2. ביום שלישי, ט"ז באב התשע"ג, 23.7, יום ג', מחר בשעה 13:00 ייפתח הדיון בהצעת חוק התקציב בקריאה השנייה. יושב-ראש ועדת הכספים יציג את הצעת החוק ולאחר מכן תחל הנמקת ההסתייגויות להצעה זו. בהמשך אותו יום בשעה 19:00 ובכפוף להנחת הצעת חוק לשינוי סדרי העדיפויות על שולחן הכנסת ייפתח הדיון בקריאה השנייה בהצעת חוק זו. יושב-ראש ועדת הכספים יציג את הנושאים מתוך הצעת החוק שנדונו בוועדת הכספים ואחריו יציגו יושבי-ראש הוועדות האחרות שטיפלו בחלקים מתוך הצעת החוק את הנושאים שנדונו בוועדות שבראשותם.
היו"ר צחי הנגבי
¶
יש כמה תיקונים. לאחר הצגת ההצעות יתקיים דיון משולב בשתי הצעות החוק ותימשך הנמקת ההסתייגויות עד השעה 22:00. אז אנחנו אומרים שמחר מאחת עד עשר בלילה. זה הדיון. בלי הצבעות מחר.
למחרת ביום רביעי, 24.7, מתחילים בעשר עד עשר בלילה. תימשך הנמקת ההסתייגויות בשתי הצעות החוק החל בשעה 10 ועד השעה 22:00.
היו"ר צחי הנגבי
¶
אין הצבעות. מסגרת הזמן הניתנת לחברי הכנסת בדיון תחולק על-ידי מזכירות הכנסת באופן הבא: 3/4 לחברי סיעות האופוזיציה, 1/4 לחברי סיעות הקואליציה.
משה גפני
¶
אני אגיד לך, אני גם אומר את זה. אם יש רבע לחברי הקואליציה וחברי הקואליציה ירצו שיהיה חור ושלא ידברו באמצע, הם יפסיקו את רשות הדיבור שלהם ואנחנו נישאר ככה עם לשון בחוץ. זה ייראה רע. אומר יושב-ראש הקואליציה שהוא מסכים. אם חברי הקואליציה לא ידברו ברבע הזמן שלהם אנחנו נקבל את זה.
היו"ר צחי הנגבי
¶
קודם כל, אין פה שאלה בכלל שפתאום יישאר חור. אם אנשים נרשמים והם לא מגיעים או לא נרשמים, כל מי שנרשם מדבר עד לתום הדיון. אין מצב של הפסקה כי הקואליציה לא הצליחה להגיע.
היו"ר צחי הנגבי
¶
אנחנו בסעיף 6. בשבוע הזה אין הצבעות. בימים שלישי ורביעי דיונים לפי השעות שאמרנו, סיום בעשר.
<
ביום שני, 29.7, בשעה 9 בבוקר יסתיים הדיון המשולב בדברי דוברים אלה: ראשי כל הסיעות, כל אחד במסגרת זמן של חמש דקות. יושב-ראש ועדת הכספים ויושבי-ראש יתר הוועדות שטיפלו בחלקים מתוך הצעת החוק, כל אחד מהם מסגרת זמן של עשר דקות. ראשת האופוזיציה, שר האוצר. זה לגבי יום שני, סיום הדיון. >
הדיון מסתיים ואז מתחילים להגיע להצבעות. עם סיום הדיון יתקיימו ההצבעות. לא כתוב פה מתי מתחילות ההצבעות.
היו"ר צחי הנגבי
¶
אני לא הבנתי. למעשה הדיון מסתיים ביום רביעי בשעה 10 בלילה. למה משתמשים בביטוי שביום שני בשעה 9 יסתיים? מבחינת העברית יש פה משהו מוזר.
ארבל אסטרחן
¶
יש דיון בשלישי וברביעי. ברביעי ב-10 בלילה הולכים הביתה. בשני ב-9 בבוקר בעצם הדיון מגיע לסיומו בכך שידברו ראשי הסיעות, ראש האופוזיציה, שר האוצר.
היו"ר צחי הנגבי
¶
ייפתח הדיון המשולב בשעה 9 ויסתיים כשאלה גומרים ואפשר להגיד שלא לפני השעה 10. ב-10 מתחילות ההצבעות או יותר מאוחר.
יצחק וקנין
¶
ההתחייבות שלנו שבשעה 9 מסיימים את ההצבעות. זאת ההתחייבות. זה יכול להיות לפני כן, אבל המקסימום זה 9 שלמחרת.
היו"ר צחי הנגבי
¶
זאת הבעיה. לכן אני אומר שלא יהיו יותר מחמש שעות הצבעות. התקציב הוא טוב, אתם תשתכנעו בזה. ייקח לכם חמש שעות להשתכנע.
היו"ר צחי הנגבי
¶
רבותי, עם סיום הדיון יתקיימו הצבעות על הצעות חוק לשינוי סדרי עדיפויות ולאחר מכן על הצעת חוק התקציב. הן יסתיימו לא יאוחר מהשעה 9 ביום שלישי, ה-30 ביולי.
היו"ר צחי הנגבי
¶
מ-10 בבוקר. גם לא תגיע ל-10 בלילה. תאמין לי. אני מכיר את חברי הכנסת. זה לא קשור לאופוזיציה, זה קשור לבני אדם.
היו"ר צחי הנגבי
¶
לא. אני רוצה לקבוע רף סיום.
בואו נתקדם. בימי הדיונים וההצבעות בשתי הצעות החוק האמורות לא ידונו נושאים אחרים במליאת הכנסת.
מתחילת הדיונים ביום שלישי, 23.7 ב-13:00, ועד סיום ההצבעות על הצעת חוק התקציב לא יתקיימו ישיבות בוועדות במקביל לישיבות המליאה. כלומר, בכל הימים שיש דיונים במליאה, שזה בשבוע הזה – שלישי ורביעי, ובשבוע הבא – יום שני, לא תתאפשרנה ישיבות של הוועדות.
היו"ר צחי הנגבי
¶
כי אנשים רוצים להיות בדיונים. זה לא מכובד שאנחנו מראש יודעים שהאולם יהיה ריק. אין מה לעשות, ככה זה תמיד.
היו"ר צחי הנגבי
¶
רבותי, אני מקריא שוב את הנוסח: מתחילת הדיונים ביום שלישי, 23.7 בשעה 13:00 ועד סיום ההצבעות על הצעת חוק התקציב לא יתקיימו ישיבות בוועדות במקביל לישיבת המליאה, למעט בהצעות חוק אלה, שזה שתי הצעות החוק.
ביום שלישי, כ"ג באב, 30.7, בשבוע הבא, לא תידון חקיקה במליאת הכנסת אלא בהסכמת סיעות האופוזיציה. זאת אומרת שלא צריך שם גיוסים מיוחדים.
היו"ר צחי הנגבי
¶
יום רביעי, כ"ד באב, 31.7, יוקדש לדיון בהצעות חוק ממשלתיות ופרטיות בקריאה הראשונה, השנייה והשלישית. כלומר, זה יום עם הצבעות.
יריב לוין
¶
ככל הניתן. אני לא מבטיח שאני מוכן להסכים על כל דבר. אני אומר לפרוטוקול ולא נכון לכתוב את זה כאן. לפרוטוקול אני אומר שהמטרה תהיה לנסות להגיע עד כמה שניתן להסכמות בעניין הזה. אני אומר מראש שיכול להיות שיהיו דבר או שניים מהותיים שלא נצליח להגיע בהם להבנה. זה יכול לקרות.
היו"ר צחי הנגבי
¶
יש עוד נושאים שאנשים רוצים לשאול בהם שאלות? העניינים בהירים? אנחנו צריכים להצביע. מי בעד ההצעה כפי שהוצגה?
הצבעה
בעד ההצעה – פה אחד
נגד – אין
נמנעים –אין
ההצעה נתקבלה.
היו"ר צחי הנגבי
¶
ההצעה עברה פה אחד.
<2. סדרי הדיון בהצעות החוק הבאות, בקריאה הראשונה, בהתאם לסיכום שהושג בוועדת ההסכמות:
א. הצעת חוק שירות ביטחון (תיקון מס' 19 והוראת שעה) (שילוב תלמידי ישיבות) )התשע"ג-2013) (מ/787);
ב. הצעת חוק שירות אזרחי לתלמידי ישיבות (הוראת שעה), התשע"ג-2013) (מ/787(>
היו"ר צחי הנגבי
¶
יש עוד נושא שהוא בהסכמה: בקשה לקיים דיון משולב על הצעת חוק שירות ביטחון, שילוב תלמידי ישיבות. יהיה דיון אישי משולב בשתי הצעות החוק. ועדת הכנסת מתבקשת לקבוע כי זמן הדיבור לדובר לא יפחת מזמן הדיבור שהיה נתון לדוברים לולא נקבע דיון משולב. בפועל זה 6 דקות לדובר.
הצבעה
בעד הבקשה – פה אחד
נגד – אין
נמנעים – אין
הבקשה נתקבלה.
היו"ר צחי הנגבי
¶
הבקשה התקבלה.
לפני שנסגור את הישיבה אנחנו מבקשים להודיע שחבר הכנסת דב ליפמן יהיה ממלא מקום קבוע בוועדה בראשות חברת הכנסת איילת שקד.
תודה רבה לכולם, הישיבה נעולה.
הישיבה ננעלה בשעה 18:00