PAGE
2
ועדת הכנסת
22/07/2013
הכנסת התשע-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב ראשון
<פרוטוקול מס' 34>
מישיבת ועדת הכנסת
יום שני, ט"ו באב התשע"ג (22 ביולי 2013), שעה 11:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-19 מתאריך 22/07/2013
הצעה להקמת ועדה מיוחדת לדיון בהצעות החוק בעניין השוויון בנטל בשירות הצבאי, בשירות האזרחי ובשוק העבודה - לפי סעיף 108 לתקנון הכנסת , עבודת ועדות הכנסת בפגרת הקיץ 2013, סדרי הדיון בהצעת חוק התקציב לשנות הכספים 2013 ו-2014, התשע"ג-2013 ובהצעת חוק לשינוי סדרי עדיפויות לאומיים (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנים 2013 ו-2014), בקריאה השנייה ובקריאה השלישית., פניית יו"ר ועדת הכספים בדבר טענת נושא חדש בעת הדיון בהצעת חוק התקציב לשנות הכספים 2013 ו-2014 (תיקון), התשע"ד-2013 (מ/825), הצעה לסדר-היום בנושא: "יישום מתווה "פראוור-בגין" בנגב"
פרוטוקול
סדר היום
1. סדרי הדיון בהצעת חוק התקציב לשנות הכספים 2013 ו-2014, התשע"ג-2013 ובהצעת חוק לשינוי סדרי עדיפויות לאומיים (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנים 2013 ו-2014), בקריאה השנייה ובקריאה השלישית.
<2. פניית יו"ר ועדת הכספים בדבר טענת נושא חדש בדיון בועדת הכספים בהצעת חוק התקציב לשנות הכספים 2013 ו-2014, התשע"ג-2013 (מ/767)>
<3. הצעה להקמת ועדה מיוחדת לדיון בהצעות החוק בעניין השוויון בנטל בשירות הצבאי, בשירות האזרחי ובשוק העבודה - לפי סעיף 108 לתקנון הכנסת>
<4. קביעת ועדה לדיון בהצעה לסדר-היום בנושא "יישום מתווה "פראוור-בגין" בנגב", הצעת חה"כ ג'מאל זחאלקה>
5. עבודת ועדות הכנסת בפגרת הקיץ 2013
נכחו
¶
חברי הוועדה: >
צחי הנגבי – היו"ר
עפו אגבאריה
באסל גטאס
יצחק הרצוג
יצחק וקנין
יריב לוין
דב ליפמן
אברהם מיכאלי
אורי מקלב
יפעת קריב
מאיר שטרית
איילת שקד
פנינה תמנו-שטה
משה גפני
ניסן סלומינסקי
חמד עמאר
רות קלדרון
יואל רזבוזוב
רשמת פרלמנטרית
¶
שרון רפאלי
1. סדרי הדיון בהצעת חוק התקציב לשנות הכספים 2013 ו-2014, התשע"ג-2013 ובהצעת חוק לשינוי סדרי עדיפויות לאומיים (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנים 2013 ו-2014), בקריאה השנייה ובקריאה השלישית.
היו"ר צחי הנגבי
¶
בוקר טוב. אני מתכבד לפתוח את ישיבת ועדת הכנסת. הנושא הראשון על סדר יומנו היה סדרי הדיון בהצעת חוק התקציב לשנת הכספים הנוכחית והבאה. טרם הגיעו להסכמות. קיווינו שזה יהיה בהסכמה. עדיין ההידברות נמשכת.
יצחק הרצוג
¶
יש אפשרות שוועדת הכנסת תתכנס ב-17:00 אחר הצהריים אחרי שאנחנו נשב, ראשי האופוזיציה, ונדון בהצעות שהובאו. יריב יכול לאשר את זה. פרשת המשילות פחות או יותר פוצצה את כל ההבנות וההסכמות שהיו.
היו"ר צחי הנגבי
¶
האמת? לא.
2. פניית יו"ר ועדת הכספים בדבר טענת נושא חדש בדיון בועדת הכספים בהצעת חוק התקציב לשנות הכספים 2013 ו-2014, התשע"ג-2013 (מ/767)
היו"ר צחי הנגבי
¶
נעבור להצעה של חבר הכנסת סלומינסקי אז נלך לקראתו. יש הצעה של חבר הכנסת ליצמן לנושא חדש. מי מתכוון להציג אותה?
היו"ר צחי הנגבי
¶
אני אקרא את מכתבו של חבר הכנסת סלומינסקי. הוא פנה לוועדת הכנסת בדבר טענת נושא חדש בעת הדיון לפי סעיף 85 לתקנון הכנסת בהצעת חוק התקציב. ניסן או מישהו מטעמך, נא להציג.
שגית אפיק
¶
משרד האוצר ביקש הבוקר קיצוץ של חצי מיליארד בתקציבי משרד החינוך ומשרד התחבורה. הקיצוץ במשרד התחבורה לווה גם בפירוט לגבי מה יכלול הקיצוץ, והוא אושר בוועדה. הקיצוץ ביחס למשרד החינוך לא לווה בפירוט למעט בתמיכה בהצעת חוק ההסדרים שיש בקיצוץ ביחס לשעות תגבור לכיתות א' ולכיתות ב'. נשאלנו בוועדה האם קיצוץ של חצי מיליארד הוא נושא חדש, ועמדת הייעוץ המשפטי הייתה שזאת עבודתה של הוועדה לדון בסעיפים ובמספרים, ולכן אי אפשר לראות בזה נושא חדש. יחד עם זאת אני חייבת לציין שהעובדה שהקיצוץ לא לווה בפירוט כלשהו בתוך הצעת חוק התקציב היא בעייתית כשלעצמה.
ניסן סלומינסקי
¶
בדרך כלל מקובל שכשיצטרכו לעשות העברות מסעיף לסעיף אחרי שהשרים יחליטו אז בין כה וכה זה יגיע לוועדת כספים, כך שמהבחינה הזאת אין שום רע - -
היו"ר צחי הנגבי
¶
זאת בקשה שלך לפני הדיון, רק שיובהר – לדחות את הטענה של נושא חדש של חבר הכנסת ליצמן.
בבקשה, חבר הכנסת גפני.
משה גפני
¶
אדוני היושב-ראש, אני רוצה להסביר למה זה נושא חדש בניגוד לדעתה של היועצת המשפטית של ועדת הכספים. היות שאני מכיר את עבודתה של ועדת הכנסת ואת עבודתה של ועדת הכספים אני אומר לכם חברי הוועדה ואדוני היושב-ראש, זה נושא חדש שמביאים לאישור סעיף ריק. לא היה דבר כזה- -
משה גפני
¶
יכול להיות שנדבקו מתקציב הביטחון, אבל לפחות תמיד אמרנו שבתקציבים הרגילים יודעים לאן הולך הכסף. אפשר להצביע "בעד", אפשר להצביע "נגד". כל הסעיף הזה הובא לדיון בוועדה כדי לאשר את הקיצוץ שעליו מדובר – באיזה סעיפים מקצצים כמו שעשו במשרד התחבורה, כמו שעשו במשרד התשתיות. קודם כול הם התנהגו לא יפה כי הם אמרו בהתחלה שהורדת חמש השעות בלימודי היסוד זה קיצוץ בכיתות א'-ב', שזה גם דבר חמור כשלעצמו אבל זה לא נושא חדש. שם מדובר על כ-50 מיליון שקל, לא על 500 מיליון. אז שם ניסו להגיד בהתחלה שזה הכסף הזה – זה לא הכסף הזה. מה אמרו בוועדה? אמרו בוועדה שמי שיחליט מאין מורידים ולאן מעבירים זה שר האוצר ושר החינוך – הם יחליטו. פתאום נותנים קארד בלנק לשני שרים כשכולנו יודעים שלא מדובר על שני שרים. שר החינוך יעשה מה ששר האוצר אומר לו בכל תחום, לא רק בתחום החינוך. גם אם הוא יגיד לו לדבר על חילול שבת הוא ידבר. אין פה שני שרים. אבל הנושא הזה ששני שרים יחליטו ביניהם בלי שהוועדה נדרשת לעניין – למה מביאים את זה לאישור הוועדה? שיביאו כשיש העברות ויגידו, אנחנו רוצים לקצץ במשרד החינוך, מורידים מסעיף א' ומעבירים לסעיף ב', ויהיה כתוב מה. להביא את זה עכשיו לאישור הוועדה כשאין פירוט מה מקצצים, מהיכן מקצצים ולאן מעבירים – זה נושא חדש לחלוטין. לא היה דבר כזה בוועדת הכספים מעולם, לא היה דבר כזה בכנסת. זה נושא חדש, ואני סבור שחבר הכנסת ליצמן צודק – זה נושא חדש שלא היה כדוגמתו עד היום. אני מתפלא למה נותנים להם לעשות את זה. שיבואו עם פירוט.
היו"ר צחי הנגבי
¶
רבותי, אנחנו נעבור להצבעה. מי בעד ההצעה של חבר הכנסת ליצמן להכריז על הנושא כנושא חדש?
הצבעה
בעד – 5
נגד – 7
נמנעים – אין
הבקשה לא נתקבלה.
היו"ר צחי הנגבי
¶
בעד – 5, נגד – 7. הבקשה לא התקבלה.
3. הצעה להקמת ועדה מיוחדת לדיון בהצעות החוק בעניין השוויון בנטל בשירות הצבאי, בשירות האזרחי ובשוק העבודה - לפי סעיף 108 לתקנון הכנסת
היו"ר צחי הנגבי
¶
הנושא הבא בסדר היום הוא הצעה להקמת ועדה מיוחדת לדיון בהצעות החוק בעניין השוויון בנטל בשירות הצבאי, בשירות האזרחי ובשוק העבודה. מי אמור להציג לנו את ההרכב?
איילת שקד
¶
בדיונים עם חבר הכנסת יריב לוין החלטנו שהוועדה תמנה שמונה אנשים – חמישה מהקואליציה, שלושה מהאופוזיציה. כל יושב-ראש סיעה התבקש לתת נציג - -
איילת שקד
¶
וממלא מקום, נכון.
מיהדות התורה – חבר הכנסת פרוש יהיה נציג וחבר הכנסת גפני יהיה ממלא מקום; מש"ס אריאל אטיאס יהיה נציג, ועדיין אין לי ממלא מקום- -
איילת שקד
¶
סליחה, חבר הכנסת וקנין יהיה ממלא מקום; ממפלגת העבודה חבר הכנסת בר-לב יהיה הנציג וחבר הכנסת שמולי יהיה ממלא מקום; מהמפלגה שלי אני הנציג וחבר הכנסת מוטי יוגב יהיה ממלא מקום; ממפלגת הליכוד ביתנו – חבר הכנסת צחי הנגבי וחבר הכנסת דודו רותם. יש לך ממלא מקום?
איילת שקד
¶
כי אנחנו רוצים שכשהחוק יועבר הוא יועבר ישר לוועדה, שלא נתחיל את המשחקים האלה. כי אמרנו שאנחנו מקימים ועדה מיוחדת שהיא מקובלת.
היו"ר צחי הנגבי
¶
אני אקרא את סמכויות הוועדה: "הוועדה תכין לקריאה שנייה ושלישית את הצעות החוק הבאות: הצעת חוק שירות ביטחון (תיקון מס' 19 והוראות שעה) (שילוב תלמידי ישיבות), התשע"ג-2013; הצעת חוק שירות אזרחי לתלמידי ישיבות (הוראת שעה), התשע"ג-2013. חבר הכנסת הרצוג, בבקשה.
יצחק הרצוג
¶
אני מבקש לצרף נציג של מרצ. אילן גילאון באופן אישי מבקש שוב ושוב. בכל זאת זה נושא מהותי לכל סיעות הבית, אבל יש סיעות שזה מהותי להן מאוד. הוא מבקש שתעלו את מספר החברים לעשרה ותאפשרו לנציג האופוזיציה אילן גילאון לשבת כחבר בוועדה. אני מבקש להתחשב בבקשתו.
איילת שקד
¶
אנחנו לא מתערבים בתוך האופוזיציה בחלוקה שלכם. אם זה חשוב לו אז שנציג אחר מהאופוזיציה יוותר.
יצחק הרצוג
¶
אבל זה לא הולך ככה. בואי נהיה רגע ריאליים, איילת היקרה. הסיעות החרדיות זה ברור ומובן מאליו שזה ציפור נפש שלהן?
יצחק הרצוג
¶
מפלגת העבודה היא מפלגה גדולה באופוזיציה; הסיעות הערביות הואילו בטובן לא להתעקש על זה אף על פי שגם להן מגיע אם הן רוצות. לגבי מרצ זה בכל זאת מפלגה שנושאת - -
איילת שקד
¶
אז שיישבו בדיונים. אנחנו ראינו בתקציב שיש חברי כנסת שישיבו בוועדת הכספים מבוקר ועד ערב והשפיעו כמעט כמו נציג בוועדת הכספים.
היו"ר צחי הנגבי
¶
אתה יכול לדאוג שאילן יהיה ממלא מקום של אחד מחברי הכנסת, אבל למעשה הוא ישתתף. הרי בסוף זה לא יוכרע בהצבעות.
יצחק הרצוג
¶
אילן גילאון הוא לא סרח עודף שהוא ממלא מקום. ביקשנו שכיושב-ראש סיעת מרצ הוא יהיה חבר. מרצ זה לא הדעות של מפלגת העבודה אף על פי שאתם אוהבים לחשוב שכן. לכן אני מביא את הפנייה לוועדת הכנסת כדי להצביע על זה.
היו"ר צחי הנגבי
¶
יש לפנינו הצעה כמו שהיא. חברי הכנסת יריב לוין ויצחק הרצוג ממשיכים בקשריהם ההדוקים. אם יש שינוי יביאו בפנינו.
יריב לוין
¶
אדוני היושב-ראש, אני רוצה להעיר שתי הערות: א', יש בקשה של חבר הכנסת אורי מקלב ששם הוועדה יהיה: "הוועדה להסדרת מעמדם של בני הישיבות ולעניין השוויון בנטל בשירות הצבאי, האזרחי ובשוק העבודה". אני חושב שאפשר להיענות לבקשה הזאת מכיוון שהיא גם משקפת - -
יריב לוין
¶
הבקשה שלו היא לשנות מההצעה הנוכחית ולהוסיף לה את הנושא של "הוועדה להסדרת מעמדם של בני הישיבות - -
יריב לוין
¶
אבל זה לא רק בני ישיבות כי זה גם השירות האזרחי של האוכלוסייה הערבית. יש פה עוד כמה דברים. לכן אני מציע שנגדיר את זה: "הוועדה להסדרת מעמדם של בני הישיבות ולעניין השוויון בנטל בשירות הצבאי האזרחי ובשוק העבודה".
היו"ר צחי הנגבי
¶
לא שינינו, רק הוספנו "בני ישיבות" אז זה לא מפריע. כל עוד זה לא על חשבון המושג "שוויון בנטל".
יריב לוין
¶
הערה שנייה: אני רק רוצה לומר שאי אפשר בוועדה לתת ייצוג לכל הסיעות כולן, אבל עדיין פתוחות שתי האפשרויות. א', בוודאי פתוחה בפני חבר הכנסת אילן גילאון האפשרות להשתתף בדיוני הוועדה; ו-ב', חבר הכנסת הרצוג, אתם גם יכולים לשקול למנות אותו כממלא מקום של אחד החברים.
יריב לוין
¶
אבל היא מפלגה רק של שישה חברים לא של שמונה עשר. אבל אין שום בעיה שתמנו אותו או כממלא מקום או שאחת הסיעות שלכם - -
יריב לוין
¶
לא. היחס הוא 5-3. אנחנו הצענו מלכתחילה ועדה של שישה בהרכב 4-2 – זאת הייתה ההצעה המקורית.
יריב לוין
¶
האופוזיציה אמרה שעם 4-2 הם לא יודעים לחיות, שיש להם בעיות, וביקשו להגדיל ל-5-3. מכאן הגענו ל-5-3 - -
יריב לוין
¶
- - יש לנו חמש סיעות קואליציה, ואני אומר כאן לפרוטוקול: אנחנו מוכנים גם לוועדה של 4-2. אין לנו בעיה. זה לא שזה נתפר לממדי מספר הסיעות בקואליציה, אלא שרצו באופוזיציה.
היו"ר צחי הנגבי
¶
יריב, זה מסוג הדברים שאנחנו יכולים ללכת לקראת האופוזיציה. איילת, יהיה לך קשה לנהל עשרה? אנחנו מנהלים פה 17.
היו"ר צחי הנגבי
¶
טוב, אם יושבת-ראש הוועדה לא רוצה אני לא אכפה עליה.
אני רוצה להקריא את שם הוועדה כפי שהתבקשנו על-ידי אורי מקלב ובשינוי שמאיר שטרית ביקש. השם יהיה "הוועדה המיוחדת לדיון בהצעות החוק בעניין השוויון בנטל ולהסדרת מעמדם של תלמידי הישיבות בשירות הצבאי, בשירות האזרחי ובשוק העבודה".
יריב לוין
¶
לא, לא. השוויון בנטל צריך להתחבר לנטל השירות הצבאי בשירות האזרחי ובשוק העבודה, ואז בא "ולהסדרת מעמדם וגו'".
היו"ר צחי הנגבי
¶
אני אקרא את זה שוב: "הוועדה המיוחדת לדיון בהצעות החוק בעניין השוויון בנטל בשירות הצבאי, בשירות האזרחי ובשוק העבודה" - -
מאיר שטרית
¶
אני לא מסכים. זה עניין עקרוני. זאת ועדה לשוויון בנטל. חברים, בואו לא נהפוך את זה. עם כל הכבוד לזה, אני לא מסכים.
היו"ר צחי הנגבי
¶
זה הגיוני שזה "ועדה לשוויון בנטל ולהסדרת מעמדם". הכול ביחד זה "בשירות הצבאי, בשירות האזרחי ובשוק העבודה".
מאיר שטרית
¶
גם אני נציג של מישהו, ואני מבקש שיהיה שוויון בנטל. אני לא מסכים לזה.
הקל עליהם בשם הוועדה?
היו"ר צחי הנגבי
¶
אני בכלל לא מבין למה. אין שום בעיה פה. זאת ועדה לשוויון בנטל ולהסדרת מעמדם בשירות הצבאי, האזרחי ובשוק העבודה.
אורי מקלב
¶
להתחיל: "הוועדה להסדרת מעמדם של בני הישיבות והשוויון בנטל בשירות הצבאי, האזרחי ובשוק העבודה.
היו"ר צחי הנגבי
¶
גם אני חושב. ברגע שאנחנו הולכים לקראתכם אנחנו מכלילים את הנושא של ההסדרה. אבל למה שזה יהיה בפתיח? זה לא הגיוני.
היו"ר צחי הנגבי
¶
אני מקריא שוב: "הוועדה המיוחדת לדיון בהצעות החוק ולשוויון בנטל בשירות הצבאי, בשירות האזרחי ובשוק העבודה ולהסדרת מעמדם של תלמידי הישיבות".
היו"ר צחי הנגבי
¶
מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד – 8
נגד – 6
נמנעים – אין
ההצעה להקמת ועדה מיוחדת התקבלה.
משה גפני
¶
פתאום זה נהיה י"ג עיקרים – איך יהיה כתוב – לפני או אחרי. הוא הציע הצעה. הנושא הוא תלמידי ישיבות. מה הנושא, ערבים? מה הנושא?
משה גפני
¶
בסדר, מאה אחוז. הגאונות מצדך שבסוף אנחנו לא מקבלים אצלך כלום, ואתה עוד אומר לנו שאנחנו מקבלים ומצביעים נגד. הוא הציע הצעה – היא לא התקבלה.
משה גפני
¶
מאה אחוז. תחזור על זה 600 פעם – לא קיבלנו דבר וחצי דבר. אנחנו מבינים את המגמה, ואנחנו חיים איתה, אבל אנחנו בסוף ננצח.
משה גפני
¶
בדיוק. לכלום אנחנו לא מסכימים.
4. קביעת ועדה לדיון בהצעה לסדר היום בנושא "יישום מתווה "פראוור-בגין" בנגב", הצעת חבר הכנסת ג'מאל זחאלקה
היו"ר צחי הנגבי
¶
קביעת ועדה לדיון בהצעה לסדר היום בעניין "יישום מתווה "פראוור-בגין" בנגב", הצעת חבר הכנסת ג'מאל זחאלקה.
העמדה שהושמעה הייתה להעביר את ההצעה לוועדת הפנים והגנת הסביבה או לוועדת הכלכלה.
היו"ר צחי הנגבי
¶
אני מביא להצבעה את ההצעה להעביר את הנושא לוועדת הפנים והגנת הסביבה. מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
היו"ר צחי הנגבי
¶
מי בעד כלכלה?
הצבעה
בעד להעביר את ההצעה לסדר היום לוועדת הפנים והגנת הסביבה – 8
בעד להעביר את ההצעה לסדר היום לוועדת הכלכלה – 5
נמנעים – אין
ההצעה להעביר את ההצעה לסדר היום לוועדת הפנים והגנת הסביבה נתקבלה.
5. עבודת ועדות הכנסת בפגרת הקיץ 2013
היו"ר צחי הנגבי
¶
אנחנו צריכים לקבל החלטה על עבודת ועדות הכנסת בפגרת הכנסת 2013. ההצעה היא כדלקמן, אני אקריא אותה: "ועדת הכנסת, על-פי סמכותה, מתירה לוועדות הכנסת לרבות ועדות מיוחדות להמשיך בעבודתן בימי פגרת הקיץ. אולם מספר הישיבות שוועדה כלשהי תקיים לא יעלה על 12, אלא אם כן יושב-ראש הכנסת יתיר ישיבות נוספות על-פי סעיף 112ב לתקנון. ישיבות, ועדות משנה וסיורים, כמוהם כישיבות ועדה, והם ייכללו במכסה האמורה".
דרך אגב, מניסיון העבר היו מגיעים ל-12 בפגרה כזאת?
היו"ר צחי הנגבי
¶
לכל ועדה.
"ההגבלה האמורה בסעיף 1 לעניין מספר ישיבות לא תחול על ועדת החוץ והביטחון, ועדת הכספים וועדת הכנסת. מיום ו' באלול התשע"ג 12 באוגוסט עד 27 באוגוסט לא תתקיימנה ישיבות ועדות בכלל בשל חופשה מרוכזת של עובדי הכנסת, למעט ישיבה או סיור של ועדת החינוך, התרבות והספורט ביום פתיחת שנת הלימודים, ולמעט ישיבות שאותן יתיר יושב-ראש הכנסת באופן חריג. ישיבות בתקופה זאת יבואו במניין הישיבות המרבי המותר כאמור לעיל. בעניין זה האם אנחנו צריכים להתיר או יושב-ראש הכנסת ייתן להם אישורים?
היו"ר צחי הנגבי
¶
נאמר כך: בסעיף 2 שהקראתי קודם ההגבלה האמורה בסעיף 1 לעניין מספר הישיבות לא תחול על ועדת החוץ והביטחון, ועדת הכספים, ועדת הכנסת והוועדה המיוחדת עם השם היפה ששיקף פה קונצנזוס.
עוד סעיף
¶
"על יושבי ראש הוועדות להודיע לחברי הוועדה על קיום ישיבה בפגרה ועל סדר יום מוקדם ככל האפשר לפחות ארבעה ימים לפני יום כינוס הישיבה. במניין הימים ייכללו יום ההזמנה ויום כינוס הישיבה. כאשר מדובר בוועדת הכנסת אתי תודיע עד רבע שעה לפני הישיבה.
אורי מקלב
¶
הערה לסדר: צריך לקחת בחשבון שפגרת הקיץ הנוכחית יותר קצרה בשליש. כך שאם אנחנו רוצים להקיש מדיוני ועדות שהיו בפגרה בשנים קודמות הפעם זאת פגרה יותר קצרה שנופלת גם על חופשה מרוכזת – מה שלא קרה בשנים עברו, אלא רק בשנה-שנתיים האחרונות. זה בסך הכול הסדר לא של הרבה שנים. מעבר לזה אנחנו נקפוץ לסליחות ולחגים ארוכים. כך שאין לי בעיה עם מה שתחליטו, אני רק חושב שלמען הסדר הטוב אי אפשר להשאיר את מספר הישיבות שתמיד היה נהוג לעשות, וגם ככה נראה לי שהעלו אותו - - -
היו"ר צחי הנגבי
¶
מה שהבנתי ממזכירת הכנסת בעבר קבעו 12 כי היו 12 שבועות. אפשר להשאיר 12 ואפשר לצמצם.
היו"ר צחי הנגבי
¶
רבותי, יש לנו שתי אפשרויות: יש ההצעה המקורית שמדברת על 12 שבועות, ויש ההצעה של אורי שמדברת על 10 ישיבות. ממילא היושב-ראש יכול להתיר אם צריך.
היו"ר צחי הנגבי
¶
אנחנו נשאיר את זה כמו שהוא. לא נגיע לזה, כנראה, וזה לא כל כך משנה.
מי בעד ההצעה כפי שהקראתי אותה?
הצבעה
בעד ההצעה – 7
נגד – 2
נמנעים – אין
ההצעה בעניין עבודת ועדות הכנסת בפגרת הקיץ נתקבלה.