PAGE
2
ועדת העבודה, הרווחה והבריאות
17/07/2013
הכנסת התשע-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב ראשון
<פרוטוקול מס' 60>
מישיבת ועדת העבודה, הרווחה והבריאות
יום רביעי, י' באב התשע"ג (17 ביולי 2013), שעה 10:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-19 מתאריך 17/07/2013
חוק המאבק בתופעת השימוש בחומרים מסכנים, התשע"ג-2013
פרוטוקול
סדר היום
<הצעת חוק המאבק בתופעת השימוש בחומרים מסכנים, התשע"ג-2013>
מוזמנים
¶
>
אבי אדי - ראש חוליית בילוש, המשרד לביטחון פנים
אתי כהנא - ראש אגף אכיפה, המשרד לביטחון פנים
איתן גורני - סגן מנהל הרשות למלחמה בסמים, המשרד לביטחון פנים
אודי וולף - ראש מעבדה אנליטית, המשרד לביטחון פנים
יואל הדר - יועמ"ש, המשרד לביטחון פנים
איילת אלישר - משנה ליועמ"ש, המשרד לביטחון פנים
קובי עזרא - ע' יועמ"ש, המשרד לביטחון פנים
שיר חבה - ע' יועמ"ש, המשרד לביטחון פנים
מיקי אריאלי - מנהל אגף האכיפה, משרד הבריאות
מוריה בן-צור - עו"ד, משרד הבריאות
אורית בוצר - יועצת לשרה, משרד הבריאות
גבריאלה פיסמן - ממונה, ייעוץ וחקיקה - פלילי, משרד המשפטים
יפעת רווה - עו"ד, משרד המשפטים
בנימין ניומן - הסנגוריה הציבורית, משרד המשפטים
גיל שפירא - הסנגוריה הציבורית, משרד המשפטים
היו"ר חיים כץ
¶
בוקר טוב. יום רביעי בשבוע, י' באב, 17 ביולי 2013, ואני מתכבד לפתוח את ישיבת ועדת העבודה, הרווחה והבריאות בנושא: הצעת חוק המאבק בתופעת השימוש בחומרים מסכנים, התשע"ג-2013, הצעת חוק ממשלתית שעברה קריאה ראשונה ועולה פה כהכנה לקריאה השנייה והשלישית. הייתי מבקש מנציג המשרד לביטחון פנים שיציג את הצעת החוק ויגיד מה שיש לו להגיד.
יואל הדר
¶
במקרה הזה ודאי אני לא חושב שיהיה צורך כי אני חושב שיש תמימות דעים לגבי חשיבות החוק הזה וראיתי שהוועדה עצמה זירזה את הקידום של ההליך לדיון של היום אז אני בהחלט מודה לוועדה על כל הפעילות, אני חושב שכולנו רואים עין בעין בחשיבות העניין.
יואל הדר
¶
זו מחמאה, אני לא מופיע הרבה בוועדה הזאת אבל אנחנו אולי דווקא נשמח להופיע פה. העניין הוא כזה, מדי פעם מגיעות לאדוני כל מיני הצעות להוסיף סמים כאלה ואחרים לתוספת.
היו"ר חיים כץ
¶
אני לא יודע די דומה, תשמעי, אני בעד פשטות, לא פרשנות לעורכי הדין. עורכי הדין רוצים להגיד: זה מותר לי, זה אסור לי, - - -
היו"ר חיים כץ
¶
איך הוא אמר? בכימיה יש לו 2C.3O ואז הוא אומר: רק רגע, אני אזיז את ה-O, ואנחנו כל היום במרדף/ כמו בגשש, טיל חומוס-קרקע והוא יעשה לו טיל הגנה של חומוס-קרקע ואנחנו במרדף, 5 שנים במרדף. אז, הנה, יוכלו להוריד כמה תקנים מהמשטרה, יוכלו להוריד כמה תקנים ממקום אחר ולשים את השוטרים ברחוב, הם יוכלו לשמור עלינו מפני פשיעה.
יואל הדר
¶
טוב, אדוני, זאת בדיוק המטרה של החוק הזה, להפסיק את המרדף, להניח את כל האפשרויות שיהיו לממשלה, לגורמי הממשלה, כדי למנוע את המכירה של כל החומרים שכל שניה משנים את ההרכב שלהם כדי ליצור איזשהו מנגנון אחר. המטרה בחוק הזה היא בדיוק לעצור את זה, למנוע את הדבר. זה לא רק בארץ, גם בחוץ לארץ לקחנו - - -
עדי קול
¶
כן, יהיו אנשי שיגישו. אתה חושב שזה יעבור ביקורת עם סעיף "על פי פרסומו ברבים" – איפה פרסומו? על-ידי מי?
היו"ר חיים כץ
¶
בוא דבר על החוק, הדיון יהיה פה, כל אחד שירצה להגיד משהו יוכל להגיד, יהיה דקלרטיבי היום, אני לא יודע אם נעבור היום להקראה, יכול להיות שכן, תלוי כמה אנשים ירצו לדבר פה.
יואל הדר
¶
אדוני, אם זה תלוי בי ומה שאני מדבר פה ימנע את ההקראה אני רוצה שיעבירו את החוק כמה שיותר מהר.
היו"ר חיים כץ
¶
עזוב, עזוב. אנחנו נעשה את כל הדיונים ואת כל הזמן שצריך להקדיש נקדיש לחקיקה תוך כדי שזה יעבור בזמן סביר.
יואל הדר
¶
אני ממש אגיד בקצרה. יש לנו שני ראשים לחוק הזה: הראש האחד של החוק הזה בא וקובע שמנהל במשרד הבריאות, הממונה, גורם מסוים במשרד הבריאות, אחרי שהוא מתייעץ עם שני גורמים של המשטרה והרשות למלחמה בסמים ואלכוהול, אותו ממונה קובע שחומר מסוים הוא מסוכן בלי שהוא בדק אותו, בלי ההרכב. הוא קובע על סמך שיקול דעת שלו שלמשך שנה החומר הזה מוכרז כמסוכן. במסגרת השנה הזאת, ויש צורך בשנה הזאת, עושים את כל הבדיקות כדי להוכיח באמת שזה חומר מסוכן ובסופו של דבר או שהחומר הזה יוכרז כמסוכן או שהוא לא יוכרז כמסוכן, אבל באותה תקופה מתייחסים אליו כסם ומונעים את המכירה שלו. זאת בדיוק המטרה למנוע את השינויים בהרכב שהם עושים, שאז זה הופך למשהו שצריכים לבדוק מחדש, זאת המטרה של ההכרזה. זה בשפה פשוטה ולא בשפה מורכבת עם כל מיני אותיות לטיניות ואותיות לועזיות.
הראש השני בא ונותן אפשרות לשוטר להיכנס, הוא רואה משהו שנחשד על פניו להיות חומר, כפי שאדוני ציין מהו החומר הזה, שגורם להתעלות הנפש, ואז מיד הוא מחרים את החומר הזה ויש אפשרות לערער בפני קצין משטרה תוך 7 ימים. עשינו מנגנון קצר גם בעניין הזה. אחרי זה יש את המנגנון של בית המשפט למי שחושב שנעשה לו עוול, איזשהו מוכר חושב שנעשה לו עוול. זאת המטרה של החוק בפשטות, אנחנו ניכנס לסעיפים ואני מקווה שהדבר הזה עם שני הדברים האלה שלא נעשים בחלל ריק – יש גם מקומות אחרים בעולם שראינו שעושים דברים דומים – נקווה שזה ייתן את הפתרון שלא כל יומיים נצטרך לבוא ולבקש להוסיף לתוספת. שבאים לפה אחרי יומיים זה לוקח שנה כדי לבדוק את החומר ולכן אני מקווה שזה ייתן מענה.
היו"ר חיים כץ
¶
אני אגיד לכם איך אני רוצה לעשות את המתכונת, אני אסביר לכם איך אני רוצה לנהל את הדיונים בחוק: באנו עכשיו לשמוע קצת תומכים, מתנגדים ולעבור לקראה. עוברים להקראה – כל סעיף שיש מישהו באולם, ואני לא רוצה שינמק לי גם למה, אומר "מתנגד אני", אותו סעיף זז הצידה. כל סעיף שיש בו הסכמה, מאשרים אותו. סעיף שכל מי שנמצא פה או כל מי שיבוא מסכים נאשר אותו. בסוף, אחרי שנאשר הכול נרד סעיף סעיף ונעשה דיונים על כל סעיף שלא הסכמנו עליו. ככה אני יודע שנסיים אותו. אם נעשה דיונים ודיבורים ודיבורים ודיונים לא נגיע לשום מקום מניסיוני הדל. כל סעיף שיש פה מישהו באולם שמתנגד, שלא יסביר למה הוא מתנגד, שום דבר, שיגיד "מתנגד אני" ומיד הוא זז הצידה. מה שמסכימים מסכימים, אחר כך ניכנס לדיון בכל סעיף, נדון על כל סעיף, נקבל החלטות, נשנה, לא נשנה, מסכימים, לא מסכימים, על כל סעיף בחוק. מה רצית להגיד?
גיל שפירא
¶
בוקר טוב, אדוני. חלילה לנו כמובן מלהתערב בסדרי עבודתה של הוועדה, רציתי רק לציין בהקשר להצעה של אדוני שישנם סעיפים שעלולים להיות מושפעים מסעיפים אחרים.
היו"ר חיים כץ
¶
אל תסביר לי למה אתה מתנגד, בסעיף הראשון שנדון עליו שיהיה נדמה לך שיש השפעה תגיד: תשמע, הסעיף הזה משפיע על סעיף 17(א), 19(ג), 96(ז), כל הסעיפים שזה משפיע, תתנגד לכל הסעיפים האלה עד שלא נמצה את הדיון בסעיף הזה. נעבוד מסודר. וואלה, תאמין לי, כבר עבדנו, העברנו פה חוקים יותר מורכבים מהחוק הזה. עוד מישהו רוצה להגיד משהו לפני שנעבור להקראה? אף אחד לא רוצה להגיד.
נועה בן שבת
¶
אדוני, אני רק רוצה להגיד שאני חושבת שהמטרה והתכלית של החוק היא ברורה, רק אני חושבת שצריך לעשות פה עוד כמה איזונים, אנחנו מציעים פה לעשות עוד כמה איזונים ותיקונים כדי באמת לאזן.
היו"ר חיים כץ
¶
וכמו שכל אחד יוכל להגיד בחקיקה, בהקראה, גם גברתי תוכל להעיר את ההערות שלה, המלומדות והלא מלומדות, ולהגיד מה שהיא חושבת ואנחנו נתייחס בכבוד גם למה שהיא אומרת.
עדי קול
¶
רק לשאול לפני שאנחנו מתחילים אם אתה יכול להגדיר מה ההבדל, חוץ מההגדרה של הסם, מה ההבדל בתהליך הפרוצדורלי בין החוק הקיים לחוק הזה? היום שוטר יכול, אם הוא מרגיש שחומר גורם לתופעות האלה, האם הוא יכול גם היום להחרים?
יפעת רווה
¶
יש את סעיף 338 לחוק העונשין שמדבר על חומרים שהם מסכנים, על מכירה ואספקה של חומרים שמסכנים, הבעיה שגם בשביל להשתמש באותו סעיף צריך לבדוק את החומר ולראות אם הוא מסכן וחזרה הקושיה.
עדי קול
¶
ואז, אם יש חשד לקיום העבירה, השוטר נכנס וחושב שיש חשד שזה חומר כזה, הוא יכול להחרים אותו כדי להביא אותו לבדיקה, נכון?
נועה בן שבת
¶
אנחנו מציעים לקרוא את הנוסח שלנו שהוא בעצם הנוסח שלכם עם הצעות לתיקונים והערות, ואז יתאפשר לנו ביתר קלות להתייחס לשאלות.
פרק א'
¶
הגדרות וחזקות
הגדרות
1.
בחוק זה –
"החזקה" – כהגדרתה בסעיף 34כד לחוק העונשין;"
<הבאנו פה את ההגדרה, היא בעצם די רחבה, כל שליטה של אדם בחומר.>
נועה בן שבת
¶
למרות שהיא לא מופיע פה בחוק.
"ס' 34כד: "החזקה" - שליטתו של אדם בדבר המצוי בידו, בידו של אחר או בכל מקום שהוא, בין שהמקום שייך לו ובין אם לאו; ודבר המצוי בידם או בהחזקתם של אחד או כמה מבני חבורה בידיעתם ובהסכמתם של השאר יראו כמצוי בידם ובהחזקתם של כל אחד מהם ושל כולם כאחד;"
אם אנחנו מדברים על פיצוציה אז גם האדם שנמצא שם ומוכר כמובן, או אדם שנמצא במקום או אחראי על המקום, גם אם הוא לא הבעלים של המקום, אז הוא גם ייחשב כמחזיק.
יעקב מרגי
¶
אבל גם אם הוא מסתובב ברחוב ויש בכיסו? מהי כמות מסחרית? מהי כמות צריכה אישית? את תיכנסי פה – ההגדרה של ההחזקה היא מאוד רחבה, השאלה אם זו הכוונה שלך. אם זה רק פיצוציות אז ההגדרה פה מרחיבה.
נועה בן שבת
¶
ההגדרה פה היא מאוד רחבה ואני חושבת, אם הבנו נכון, שהיא אמורה לכלול גם את המוכר, המפיץ.
יעקב מרגי
¶
אבל את כבר הולכת – זה לא סמים מסוכנים שאדם מכניס, הוא לא מוכר, אדם רוצה לצרוך גת לעצמו, הוא נכנס לזה.
נועה בן שבת
¶
אני לא קובעת את זה בחוק העונשין, להפך, דווקא פרק ב' שנראה אותו תכף הוא בכלל אפילו לא עבירה פלילית כשלעצמו אלא הוא רק נותן סמכויות תפיסה והשמדה אחרי זה גם, חיפוש, תפיסה והשמדה.
נועה בן שבת
¶
"חומר מסכן"" – אנחנו רוצים להגיד כל תכשיר וכל חומר, זה כמובן נתון לניסוח אחר כך – "כל תכשיר וכל חומר, שנועדו לשימושו של אדם, בדרך של אכילה, שתייה, לעיסה, הזרקה, החדרה, עישון או הרחה, ואשר קיים יסוד סביר להניח כי השימוש בהם עלול להביא להפרת הסדר הציבורי או לפגיעה בשלום הציבור, בביטחונו או בבריאותו," – או יש אפשרות לקרוא לזה "לרבות", תכף נברר מה ההבדל ביניהם – "לפגיעה בשלומו או בבריאותו של האדם המשתמש בהם;".
היו"ר חיים כץ
¶
אני לא רוצה, יכול להיות שיהיה סעיף שכולם, בלי שאלות הבהרה וכל הדיון אחר כך, יסכימו, אחר כך נבין איפה אנחנו חיים.
נועה בן שבת
¶
""חומר" – לרבות תרכובת, תערובת או תמיסה של חומר;
"חוק העונשין" – חוק העונשין, התשל"ז–1977;
"המנהל" – כהגדרתו בפקודת הסמים המסוכנים;" – זה מנכ"ל משרד הבריאות.
""פקודת הסמים המסוכנים" – פקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], התשל"ג–1973."
נדמה לי שעם שלוש ההגדרות האלה לא היתה בעיה.
נועה בן שבת
¶
"2.
תכשיר או חומר שנועד לשימושו של אדם ושמתקיים לגביו אחד מאלה, חזקה שהוא חומר מסכן" – יש פה אפשרות להכניס את התוספת הזאת – "למעט אם הוא אושר לפי כל דין לשימושו של אדם בדרך של אכילה, שתייה, לעיסה, הזרקה, החדרה, עישון או הרחה:
(1)
הסימון על גבי החומר או אריזתו אינו מעיד על החומר או על תכולתו, או נותן לחומר תיאור כוזב או תיאור שאינו תואם את התכולה
(2)
על פי פרסומים ברבים לגבי התכשיר או החומר כאמור, השימוש בו גורם למשתמש לתופעות הדומות לתופעות הנגרמות כתוצאה משימוש באלכוהול או בסם מסוכן כהגדרתו בפקודת הסמים המסוכנים."
נועה בן שבת
¶
"פרק ב': סמכויות תפיסה והשמדה של חומר מסכן
סמכויות כניסה, חיפוש ותפיסה
3.
(א)
היה לשוטר יסוד סביר להניח כי אדם מחזיק חומר מסכן" – אנחנו מציעים להוסיף כמובן – "בכוונה למוכרו או לערוך בו עסקה, או לעשות בו שימוש שעלול להביא לפגיעה בשלום הציבור או לפגיעה בשלומו או בבריאותו של האדם, רשאי הוא לעשות כל אחד מאלה:
(1)
להיכנס, בכל עת סבירה, למקום שבו יש יסוד סביר להניח כי האדם מחזיק בחומר המסכן, למעט למקום המשמש למגורים, ולבצע חיפוש במקום;
(2)
לתפוס את החומר המסכן, לרבות את אריזתו."
נועה בן שבת
¶
"(ב)
הוראות סעיפים 26 עד 29 ו-45 לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח חדש], התשכ"ט–1969 יחולו, בשינויים המחויבים, על חיפוש לפי סעיף זה."
נועה בן שבת
¶
"החלטה על השמדת חומר מסכן
4.
(א)
תפס שוטר חומר מסכן בהתאם להוראות סעיף 3, ייתן השוטר למי שהחזיק בחומר המסכן זימון להופיע לפני קצין משטרה, בתוך שבעה ימים במועד שיקבע, לצורך טיעון לפני החלטה בדבר השמדת החומר המסכן."
נועה בן שבת
¶
"(ב)
קצין משטרה יורה על השמדתו של חומר שנתפס כאמור בסעיף קטן (א), לאחר שהופיע לפניו מי שהחזיק בחומר כאמור או לאחר תום התקופה האמורה באותו סעיף קטן, לפי המוקדם מביניהם, אלא אם כן שוכנע כי החומר אינו חומר מסכן;"
נועה בן שבת
¶
אנחנו מציעים להוסיף: "על החלטה כאמור רשאי המחזיק בחומר לערור בפני בית המשפט; הורה קצין משטרה על השמדתו של חומר שנתפס לאחר שהופיע בפניו מי שהחזיק בחומר, יודיע לו על החלטתו ועל זכותו לפנות לבית המשפט השלום בתוך 21 ימים."
נועה בן שבת
¶
"(ג)
הורה קצין משטרה על השמדתו של חומר מסכן לפי סעיף קטן (ב), ישמיד מי שהוסמך לכך במשטרת ישראל את החומר, במועד שלא יקדם לתום – דובר פה על 7 ימים, אנחנו מציעים להגיד 21 ימים – מיום מתן ההוראה כאמור."
היו"ר חיים כץ
¶
כן. תראו, בסיבוב הראשון כולם מתנגדים, תנצלו עכשיו הרבה את זכות ההתנגדות כי אחר כך לא יהיה לכם כל כך הרבה אז תחגגו חופשי.
עדי קול
¶
אני רק רוצה להבין, הוא נכנס לפיצוציה, ראה 3 שקיות של משהו, הוא לוקח את זה או שהוא יכול גם לקחת כל מה שיש לו מאחורה ובבית ובכל הסטוקים?
היו"ר חיים כץ
¶
תשמעי, הדיון הוא דיון מעניין אבל בשביל להיכנס לדיון נעשה ריצה ראשונית, בואי נראה איפה אנחנו חיים. סעיף (ד).
נועה בן שבת
¶
"(ד)
בסעיף זה, "קצין משטרה" – קצין בדרגת מפקח ומעלה."
דווקא בעניין הזה אנחנו גם תוהים אם זו הדרגה המתאימה לסמכויות שניתנות פה להשמדה.
יואל הדר
¶
סגן, סגן. זה לא אותו דבר אבל, זו לא הצבא, לא הכמויות של הצבא. זה חייב להיות קצינים מקצועיים, סגן הוא בסדיר, הקצין במשטרה עבר הרבה יותר, הוא הרבה יותר מבוגר, זה שונה לחלוטין.
היו"ר חיים כץ
¶
אה, אין לו מספיק ניסיון. הוא יכול לעצור אותך בצורה חופשית אבל לקחת קצת "אופטלגין" אסור לו.
נועה בן שבת
¶
"פרק ג': הכרזה דחופה על חומר אסור בהפצה
הכרזה דחופה
5.
(א)
היה למנהל יסוד סביר להניח כי יש מקום להוסיף חומר מסכן לרשימת הסמים המסוכנים שבתוספת הראשונה לפקודת הסמים המסוכנים" – אנחנו מציעים להוסיף איזושהי מגבלה ש"נוכח החשש כי השימוש בו עלול לפגוע בשלומו של אדם, בבריאותו או בביטחונו," אנחנו חוזרים לנוסח המקורי - "וכי קיים צורך מיידי לאסור על הפצתו של אותו חומר מסכן בציבור מהטעמים האמורים," – אנחנו מציעים להגיד" – "רשאי הוא להכריז עליו, בפרסום ברשומות," – זה גם היה במקור אבל אנחנו רוצים להעביר את זה לפה – "כעל חומר אסור בהפצה (בפרק זה - חומר אסור בהפצה)."
היו"ר חיים כץ
¶
לבוא לוועדה, להגיש את הרשימה, אין לאף אחד בוועדה את היכולות להבין מה זה ואנחנו נתנו להם קרט בלנש לכל מה שהם ביקשו תוך דקה.
היו"ר חיים כץ
¶
אנחנו לא יכולים לעמוד מול הבודק המשטרתי הכימאי שמסביר, ואנחנו לפעמים לא מבינים, חברי הכנסת, בצניעות רבה, את כל האותיות הקטנות שהוא מדבר עליהן.
יעקב מרגי
¶
השאלה אם בשביל זה אני אוותר על הקטע של האקט לבוא לכנסת, לוועדה, כי ברגע שאני מחייב משרד ממשלתי לעבור את התהליך הוא חושב 20 פעם.
היו"ר חיים כץ
¶
תשמע, אני ביקשתי מהם שיבואו כל שבועיים, הם לא הצליחו לבוא כל שבועיים, הם באו כל חודש וחצי-חודשיים, הדיון היה מוקצב לחצי שעה, כל מה שהוא ביקש, ללא כחל וסרק, אושר בגלל חוסר היכולת שלנו להתמודד.
היו"ר חיים כץ
¶
תראי, את לא חברת ועדה, ב-10:50 אנחנו פה בוועדה הולכים לאשר את כל מה שהאוצר רצה ב-10 דקות, כולל ויסקונסין.
היו"ר חיים כץ
¶
טוב, היינו בסעיף 5(א) ושאלנו אם יש למישהו התנגדויות על הסעיף, אין התנגדויות, 5(א) אנחנו נאשר ונעבור ל-5(ב).
היו"ר חיים כץ
¶
אדוני מהמשטרה, אחרי שקיבלת כאלה סופרלטיביים שאתה בעל מקצוע הכי טוב פה תן ליועצת המשפטית לעשות את העבודה שלה.
נועה בן שבת
¶
"(ב)
המנהל לא יכריז הכרזה כאמור בסעיף קטן (א) (בפרק זה - הכרזה דחופה), אלא לאחר שהתייעץ עם יושב ראש הרשות הלאומית למלחמה בסמים או מי שהוא הסמיכו לכך ועם המפקח הכללי של משטרת ישראל או מי שהוא הסמיכו לכך."
נועה בן שבת
¶
"תוקפה של הכרזה דחופה
6.
(א)
הכרזה דחופה תעמוד בתוקפה לתקופה שלא תעלה על שנים עשר חודשים, ואולם רשאי המנהל להאריך את תוקפה פעם אחת בשלושה חודשים נוספים, בהודעה ברשומות ומטעמים שיירשמו.
נועה בן שבת
¶
"(ב)
על אף הוראות סעיף קטן (ב), הוסף חומר אסור בהפצה לתוספת הראשונה לפקודת הסמים המסוכנים, יפקע תוקפה של ההכרזה הדחופה ביום כניסתה לתוקף של ההוספה כאמור."
לזה אני מניחה שאף אחד לא מתנגד.
נועה בן שבת
¶
"איסור הפצה
7.
(א)
לא ייצר אדם חומר אסור בהפצה, לא ימכרו, לא יציגו למכירה, לא ייבאו, לא ייצאו, לא יסחר בו או יעשה בו עסקה אחרת ולא יחזיק בו במטרה לעשות אחת מהפעולות האמורות; העובר על הוראות סעיף זה, דינו - מאסר שלוש שנים."
היו"ר חיים כץ
¶
אי אפשר לדעת בממשלה. תראה, בפרק הזמן שאני נמצא בכנסת, בטח שאני מנהל ועדה, אם על כל פעם שיד ימין לא ידעה מה יד שמאל עושה, לפעמים אפילו באותו משרד ממשלתי, הייתי מקבל שנה אחת של חיים טובים, הייתי עד גיל 713 חי חיים טובים.
היו"ר חיים כץ
¶
בלי הקטע של הסמים. גילוי נאות, מעולם לא השתמשתי, לא צרכתי ולא ניסיתי שום סוג של סם, גילוי נאות.
היו"ר חיים כץ
¶
במודע, במודע. מעולם. כשהתחלנו לדון בגראס הביאו את זה, זו היתה הפעם הראשונה שראיתי את זה, פעם ראשונה.
היו"ר חיים כץ
¶
למה? הגראס הרפואי, אנחנו חושבים שצריך לייצא את זה. הרפואי – חבל על הזמן, הפרופסורים שבאים ואומרים כמה זה מועיל לחיים וללב ולריאות.
נועה בן שבת
¶
"החלת הוראות מפקודת הסמים המסוכנים
9.
(א)
ההוראות לפי סעיפים 22 עד 24 לפקודת הסמים המסוכנים יחולו, בשינויים המחויבים, לעניין עבירה לפי סעיף 8."
נועה בן שבת
¶
"פרק ד': הוראות שונות
שמירת דינים
10.
הוראות חוק זה באות להוסיף על הוראות כל דין ולא לגרוע מהן."
נועה בן שבת
¶
"ביצוע ותקנות
11.
(א)
השר לביטחון הפנים ממונה על ביצוע הוראות חוק זה, למעט סעיפים 5 ו-6, - שזו הסמכות של מנכ"ל משרד הבריאות – "והוא רשאי, בהסכמת שר המשפטים, להתקין תקנות לביצועו.
(ב)
שר הבריאות ממונה על ביצוע סעיפים 5 ו-6, והוא רשאי, בהסכמת שר המשפטים, להתקין תקנות לביצועם."
נועה בן שבת
¶
"דיווח
12.
השר לביטחון הפנים ידווח" – יש לנו פה מחלוקת לגבי תכיפות הדיווח והוועדה שאליה מדווחים.
נועה בן שבת
¶
"פרק ה': תיקון עקיף, תחילה ותוקף
13.
בחוק בתי משפט לענינים מינהליים, התש"ס–2000, בתוספת הראשונה, אחרי פרט 45 יבוא:
"46.
החלטה של רשות לפי חוק המאבק בתופעת השימוש בחומרים מסכנים, התשע"ג–2013, למעט החלטה לפי סעיפים 5(א) ו-6(ב) לחוק האמור"."
יש לנו הערה האם באמת זו הערכאה המתאימה.
היו"ר חיים כץ
¶
הנה, אנחנו כבר מסיימים, כבר אנחנו קובעים את התחילה והתוקף. את סעיף 14 תעזבי. אז מה אישרנו פה היום?
נועה בן שבת
¶
אישרנו כך: את הגדרות בסעיף 1, חוק העונשין, המנהל ופקודת הסמים; בסעיף 4(ד) קצין משטרה, בסעיף 6, מה שמופיע כסעיף (ב) לגבי זה שיפקע תוקפה של ההכרזה הדחופה ביום כניסתה לתוקף של ההוספה; את סעיף 8, את סעיף 10 ואת סעיף 11.
היו"ר חיים כץ
¶
לא, עזוב, זה לא חוק התקציב. אנחנו מצביעים על כל הסעיפים שאושרו פה על ידי כל חברי הוועדה, מי שבעד ירים את ידו.
הצבעה
בעד – פה אחד
הסעיפים אושרו.
היו"ר חיים כץ
¶
כל חברי הוועדה, והם 5 במספר, מאשרים את הסעיפים שהוקראו על ידי היועצת המשפטית. תודה רבה, הישיבה נעולה.
<הישיבה ננעלה בשעה 10:50.>