הכנסת התשע-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב ראשון
<פרוטוקול מס' 39>
מישיבת ועדת החינוך, התרבות והספורט
יום שני, ט"ז בתמוז התשע"ג (24 ביוני 2013), שעה 12:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-19 מתאריך 24/06/2013
פרק ט', סעיף 68 - ספריות ציבוריות - מתוך הצעת חוק לשינוי סדרי עדיפויות לאומיים (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנים 2013 ו-2014), התשע"ג-2013
פרוטוקול
סדר היום
<פרק ט', סעיף 68 - ספריות ציבוריות - מתוך הצעת חוק לשינוי סדרי עדיפויות לאומיים (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנים 2013 ו-2014), התשע"ג-2013>
מוזמנים
¶
>
שמעון אלקבץ - ראש מינהל תרבות, משרד התרבות והספורט
גיא אטיאס - תקציבן, משרד התרבות והספורט
אריאל יוצר - רכז תרבות וספורט, אגף התקציבים, משרד האוצר
רוני מר - עו"ד בלשכה המשפטית, משרד האוצר
שמואל שם טוב - מנכ"ל מרכז הספר והספריות
מרים הילר - יושבת ראש איגוד מנהלי הספריות הציבוריות
רחל לשם - מנהלת הספריות בראשון לציון, חברת הנהלת איגוד מנהלי הספריות
דבורה לויכטר - המשמר החברתי
רישום פרלמנטרי
¶
יעקב סימן טוב
<פרק ט', סעיף 68 - ספריות ציבוריות - מתוך הצעת חוק לשינוי סדרי עדיפויות לאומיים (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנים 2013 ו-2014), התשע"ג-2013>
היו"ר עמרם מצנע
¶
אנחנו פותחים את הדיון. הדיון הוא בנושא הספריות הציבוריות, מתוך הצעת חוק לשינוי סדרי עדיפויות לאומיים – שם יפה לחוק ההסדרים – להשגת היעדים התקציביים לשנת 2014-2013.
הצעת החוק בעצם דוחה את מימוש תקצוב חוק הספריות, שהיה צריך להיגמר השנה, לעוד שנתיים. זה בעיקרון. המלל והמילים, תיכף נעבור עליהם. אני הייתי רוצה לשמוע את משרד האוצר. בבקשה.
אריאל יוצר
¶
שלום, צהריים טובים, אריאל יוצר, רכז תרבות וספורט באגף התקציבים.
מה שמובא כאן לדיון לפני הוועדה, למעשה, כמו שציינת, בשנת 2007 חוקק חוק הספריות הציבוריות, וקבע, אם יורשה לי לומר, באופן חריג, בהשוואה לחוקים אחרים במדינת ישראל, תקציב ספציפי לתחום הספריות הציבוריות.
דיברנו פה לפני תחילת הדיון, ואמרתי את זה גם - - -
אריאל יוצר
¶
לנורמה של החקיקה במדינת ישראל, שככלל התקציב נקבע בחוק יסודות התקציב, וכאן בהחרגה יש קביעה ספציפית של תקציב לתחום מסוים. וקבע שבשנה הראשונה של החלת החוק, קרי במעבר בין 2007 ל-2008, יוגדל תקציב הספריות ב-13 מיליון שקל, ולאחריו, כל שנה ב-11 מיליון שקלים. למעשה, עד שנת 2014, שבה יתייצב תקציב הספריות על 76 מיליון שקלים.
אריאל יוצר
¶
סליחה, 85 מיליון שקלים. ושם יעמוד ויתייצב.
למעשה, מבדיקה שאנחנו ערכנו על מצב הספריות הציבוריות והשיפור במצבן התקציבי, אנחנו ראינו שפעם אחת, למעשה, כמעט הגדלה של התקציב בפי חמישה מהתקציב הבסיסי שהיה בתחילת החוק. יש גידול גם במספר הספריות וגם במספר הקוראים הפעילים. ולכן, לאור המצב התקציבי הקשה שנמצאת בו מדינת ישראל, ולצד, באמת אני אומר, באופן כן, הניסיון לא לפגוע בעולם התרבות או בתקציב התרבות. התרומה המינימלית שאנחנו יכולנו למצוא, שחשבנו שמחד לא תגרום נזק קשה לתחום שנמצא, בוודאי באופן יחסי וגם באופן אבסולוטי, במצב טוב. ומאידך, תבטיח את השלמת התקציב, לכשאני מקווה שהמצב התקציבי של מדינת ישראל ישתפר.
ביקשנו להביא לאישור הכנסת את תיקון החקיקה שקובע שהמנה האחרונה, למעשה תינתן בשנת 2015. זה כתוב במפורש בחוק, שהמנה האחרונה תינתן בשנת 2015. גם הסכום שלה כתוב. ומודגש שהתוספת תביא, למעשה, את גובה התקציב שאליו התכוונו להביא את תקציב הספריות הציבוריות בשנת 2014, לגובה התקציב בשנת 2015.
שמעון אלקבץ
¶
שמעון אלקבץ, שלום אדוני היושב-ראש, ראש מינהל התרבות.
אני חייב לציין שני דברים מרכזיים: האחד, עולם הספריות הציבוריות בשנים האחרונות תפס תאוצה גדולה מאוד. זה תחום שמשגשג. במדינת ישראל קיימות היום 220 רשתות של ספריות ציבוריות, שמאגדות בתוכן למעלה מ-680 ספריות. לפחות 12 מיליוני ספרים - - -
שמעון אלקבץ
¶
- - אז זו נחשבת. וגם ביישוב קטן או במועצה אזורית – 220 רשתות שכוללות בתוכן 680 ספריות.
שמעון אלקבץ
¶
זאת אומרת, זה המספר. 680 ספריות ציבוריות. נתנו שירות – 15% מתושבי ישראל שאלו ספרים בספריות הציבוריות ב-2012. ויותר מ-837 אלף אזרחים השתתפו בפעולות תרבות בספריות.
במסגרת החוק, מעבר למימון הרכש של הספרים בספריות הציבוריות, אנחנו גם דואגים לכך שהספריות, הן הפכו כבר, למעשה, בשנים האחרונות, למרכזי תרבות. אז כל פעולות התרבות שמתקיימות בספריות מבוצעות במסגרת החוק.
אנחנו רק השבוע סיימנו את חודש הקריאה, השרה דיברה על זה.
היו"ר עמרם מצנע
¶
התקציב הזה, שהוא מחולק בטח על פי איזשהם קריטריונים לרשויות, הוא כולל גם רכישה, רכישת ספרים.
שמעון אלקבץ
¶
כן. סתם, כדי לסבר את האוזן, מתוך תקציב של 75 מיליוני שקלים, 58 מיליוני שקלים הולכים לטובת רכש הספרים, התוכנות, האינטרנט, פעולות התרבות, השתלמויות והכשרת ספרנים, שיווק. כל זה זה החלק הארי של התקציב – 58 מיליוני שקלים.
יש סכום של ארבעה מיליוני שקלים שמיועד לטובת שיפוצים והצטיידות. אנחנו משפצים מידי שנה עשרות ספריות, ומספקים - - -
שמעון אלקבץ
¶
כן, כן. תראה, אנחנו לא נותנים מאה אחוז של השיפוץ, אבל בהחלט סכומים שנעים סביב מאות אלפי שקלים. אז זה, מה שנקרא - - -
היו"ר עמרם מצנע
¶
בתקצוב יש איזושהי דיפרנציאציה ליישובים בפריפריה, ליישובים סוציו-אקונומי נמוך? זה לא נושא הדיון, אבל מעניין לשמוע.
שמעון אלקבץ
¶
כן. תנאי הסף ותחשיבי הסיוע שלנו לספריות לוקחים בחשבון מספר משתנים: גם את המצב הסוציו-אקונומי של היישוב; גם את הסיוע של הרשות המקומית – ככל שרשות מקומית מסייעת לספרייה, אז היקף התמיכה בה גדל; לוקחים בחשבון את העובדה שהספריות מציבות בספרייה עצמה אנשי מקצוע: ספרנים, מידענים, שהם מסוגלים לתת שירות מקצועי ללקוחות. ואנחנו גם מפעילים כל מי מנגנוני הגנה של סכומי מינימום וסכומי מקסימום.
שמעון אוחיון
¶
אולי כדאי הבהרה כאן, מר שמעון אלקבץ, שתבהיר בנקודה הזאת להמשיך מה שהיושב ראש אמר. כי אני חושש, אולי אתה מתקזז, בסופו של דבר. כי אם אתה אומר: בתחשיבים אני לוקח את המצב הסוציו- אקונומי של הרשות, אבל מצד שני אני גם בודק, אני עושה התאמה להשקעה שלה: אם היא משקיעה סכומים בפיתוח, אז גם אני נותן. אז מי שאין לו להשקיע, לא מקבל.
שמעון אלקבץ
¶
לא, המקדמים מאפשרים – זה אולי אחר כך, הגברת מרים הילר, תרצי לפרט, אז בשמחה – אבל אנחנו יוצרים מנגנונים. אם אנחנו לוקחים, למשל, את באר שבע: באר שבע תשקיע יותר בספרייה, הרשות המקומית תשקיע יותר בספרייה, ותציב שם אנשי מקצוע: ספרנים וספרניות; תאפשר להם לצאת ללימודים, ואחר כך לקבל אותם בתור אנשי מקצוע ראויים לתחום, אז הדברים האלה נלקחים בחשבון. ואנחנו מייחסים חשיבות גם לכוח האדם המקצועי, כדי שמי שמקבל את הילדים ומי שמקבל גם את המבוגרים יהיו - - -
שמעון אוחיון
¶
יש בעיה עם זה. זה בוודאי. זה מה שהיושב ראש אומר, שיש בעיה עם זה: מי שיש לו את היכולות לפתח, מתפתח. מי שאין לו את היכולות לפתח, הוא לא מתפתח. הוא אומר: אני מודה לאל שאני יכול לסייע בקיומה של הספרייה הזאת.
שמעון אוחיון
¶
גדולים יותר. השאלה אם רק לא מתקזזים עם הסעיף שבא אחר כך, ובסופו של דבר יש איזשהו קיזוז? אתם מאפשרים, למשל, לאותה רשות, לא חשוב מה המקורות שלה. נכון גם אם היא תגייס תרומה, אתם, כנגד זה, נותנים גם את הפיתוח.
שמעון אלקבץ
¶
אז בסדר. אתה יודע שאני בא משם, ואני עדיין גר שם, ואנחנו סייענו. אמנם, בסכומים לא משמעותיים בהשוואה להשקעה של הספרייה באשקלון. אבל, עדיין, זה הכסף שהיווה את התוספת שסייעה לפתיחת הספרייה באשקלון.
יש לי שאלה אליך, נוספת
¶
אני מבין שלשנת התקציב 2013, שאנחנו נמצאים בתוכה, כמה כסף הוקצה בעצם מתוך ה-11 מיליון שקל?
שמעון אלקבץ
¶
לא, אני אחדד: זה לא תקציב שנמצא בספריות וכבר נעשה בו שימוש, אלא תקציב של 74,780,000 שקלים, 75 מיליוני שקלים נמצאים היום בבסיס התקציב של הספריות הציבוריות, עליהם היה אמור להתווסף - - -
היו"ר עמרם מצנע
¶
רגע, עורכת הדין מירב ישראלי. בואו נשאל אחרת: בבסיס התקציב של 2013 יש 75 מיליון שקל?
היו"ר עמרם מצנע
¶
יפה. זאת אומרת, אם ה-top הוא 85 מיליון שקל, אז חסרים עוד 11 מיליון שקל כי זה 74 מיליון שקל.
מירב ישראלי
¶
כי החוק אומר – אוקיי, תיכף נברר את זה, זה עניין של ניסוח. אני מבינה את זה אחרת, את החוק - - -
אריאל יוצר
¶
בגלל זה כשציינתי 73 מיליון שקל התכוונתי שזה התקציב הנוכחי כרגע, כי עוד אין לנו תקציב, אנחנו בתקציב המשכי. ובהתאם לחוק, תקציב 2013 היה אמור להיות מאושר עם עוד 11 מיליון שקל, שהם המנה האחרונה, ואותם אנחנו מעוניינים לתת בשנת 2015.
היו"ר עמרם מצנע
¶
תיכף אני אאשר אותם.
אני מבין שבתקציב שהוגש עכשיו ל-2014-2013 מופיעים 74 מיליון שקלים כפול שתיים.
היו"ר עמרם מצנע
¶
ב-2013 יש 74 מיליון שקל, ב-2014 יש 74 מיליון שקל, ב-2015 יהיו 85 מיליון שקל וזה השיא.
שמעון אלקבץ
¶
עכשיו, לשאלת חבר הכנסת הרצוג, שבעצם אנחנו מרעים בעי"ן את המצב של הספריות. אז ברור שדעתנו לא הכי נוחה מכל הסיטואציה, - -
שמעון אלקבץ
¶
- - אבל אנחנו התייחסנו לכל הסיפור, בהתנהלות שלנו מול משרד האוצר, כרע במיעוטו. זאת אומרת, כנגד כריתת הרגל העדפנו לקחת חוסם עורקים לתקופה של שנתיים.
עדיין, תקציב הספריות שלנו הוא תקציב שאנחנו – בעיניים המקצועיות שלנו – חושבים שהוא תקציב סביר. שאנחנו יכולים לעשות איתו את מה שאנחנו עושים איתו עד היום: להמשיך, ולפתח ולשגשג. וכשאנחנו רק מקווים מאוד, ויוצאים מתוך נקודת הנחה, ופה, אני מקווה שאחרי שנתיים אנחנו נקבל בחזרה את הכסף.
היו"ר עמרם מצנע
¶
מישהו ממשרד האוצר או ממשרד התרבות והספורט רוצה עוד להוסיף משהו? אני רוצה לתת לחברי הכנסת להתייחס. בבקשה.
גיא אטיאס
¶
רק כדי שנבין: ההצעה הראשונית שהונחה על שולחן המשרד זה היה קיצוץ. כלומר, אי מתן בכלל של אותם 11 מיליון שקל. לאחר דיון מאוד ממושך - - -
גיא אטיאס
¶
בדיוק, אי מתן התוספת. ולאחר דיונים מאוד ממושכים עם אגף התקציבים הגענו להבנה של הקפאה. כי המשרד סבור ש-85 מיליון שקל זה התקציב הראוי לספריות הציבוריות, והדילוג של אותן שנתיים יביא אותנו לאותה נקודה שאנחנו חושבים שצריך להיות בה.
אריאל יוצר
¶
הנתונים האחרונים העדכניים שנמצאים אצלי: בספריות הציבוריות, בשנת 2010 בוצעו 11,900,000 השאלות של ספרים, לעומת 9,800,000 ב-2009.
שמעון אלקבץ
¶
אבל הילדים ששואלים ספרים בספריות האלה לא נשלחים על ידי בית הספר. הם מגיעים עם ההורים, עם המשפחות.
שמעון אלקבץ
¶
לא, חבר הכנסת אוחיון, אני התחלתי, בפתח דבריי אמרתי: לא השלמנו עם רוע הגזירה. אמרתי שזה הרע במיעוטו.
שמעון אלקבץ
¶
ושזה משהו שאנחנו בתוך הבית. תראה, אם, למשל, חשבנו, חבר הכנסת אוחיון, לקחת חלק מהתקציב לטובת איזשהו קמפיין ספריות, כדי ללכת ולחשוף את הפעילות שלנו, ולהעשיר ולהעצים.
שמעון אלקבץ
¶
אנחנו עשינו בשנה שעברה, ויכול להיות שהקמפיין יידחה בשנתיים, ואז הכסף. אנחנו לא נפגע בפעילות השוטפת. בטח ולא נפגע בפעילות של הרכש. נמשיך להסתדר בצורה הדוקה - - -
יצחק הרצוג
¶
יש איזו העדפה מתקנת לשכונות מצוקה, ליישובים יותר חלשים? איך מעודדים קריאה במקומות שבהם אולי יש פחות - - -
שמעון אלקבץ
¶
אז אני אענה על זה: כפי שידוע לך, אתה מכיר את זה גם מקרוב, שרת התרבות והספורט הובילה את נושא הצדק התרבותי בפריפריה. אנחנו מממשים גם השנה את התכנית, את פרויקט "נותנים במה", שבעצם מנגיש ומחבר את הפריפריה, לא ברמה של זבנג וגמרנו, אלא באמצעות סדרה של פעולות ושיתופי פעולה מתמשכים במשך שנתיים, כדי להקים מרכזי תרבות וכדי להקים קבוצות והרכבים של תרבות שפועלים בשטח. אנחנו בעיצומה של העשייה.
אני חייב להגיד פה: במגזר הערבי, למשל, אנחנו מפעילים את שלוש הניידות של ה"אוטו ספר", שזה בעלות של שלושה מיליוני שקלים. שם אני כבר צופה שאנחנו נהיה אולי באיזושהי בעיה. אנחנו מול החברים היקרים במשרד האוצר. הם יודעים שבשנת 2014 אנחנו נצטרך לתת מענה לסיפור הזה.
רות קלדרון
¶
שלום לכולם, שמי רות קלדרון. התפקיד האחרון שלי היה בספריה הלאומית, הייתי מנהלת אגף. רוב הכסף של הספרייה הלאומית בחמש השנים האחרונות הולך לדיגיטציה. הדיגיטציה מאפשרת שוויון גמור בין פריפריה למרכז. כי אם יש – אני לא רוצה להגיד שם מסחרי – אבל ספר אלקטרוני, אז ילד בפריפריה יכול לקרוא כל ספר בעולם בכל מקום שהוא נמצא. אני לא רואה בחוק הזה בכלל השקעה בגיטיציה. זאת אומרת, הספרייה הלאומית זוכה מקרן רוטשילד. זה לא שהמדינה עושה איפה ואיפה, אבל אני לא רואה השקעה בדיגיטציה. זה דבר ראשון.
רות קלדרון
¶
ואני חושבת ששם אנחנו יכולים לעשות שינוי עצום במצב של ספר לילד רחוק.
הדבר השני, אני רוצה להצטרף למה שאתם אמרתם: הניידות-ספריות, הן, בעיניי, קריטיות, בעיקר במגזר הערבי, שאין לילדים מחשבים לכולם. ואני נורא מבקשת, בסדר העדיפויות, אני מבקשת ממשרד האוצר, אני מבקשת מכם, שלא בזה נחתוך. כי זה באמת, בשביל הילדים האלה, או כן או לא לקרוא ספר.
שמעון אלקבץ
¶
אני אתייחס לשני הדברים: חברת הכנסת קלדרון, הסיפור של הדיגיטציה הוא אחד הנושאים שנמצא בתכניות העבודה. אגב, מי שנבחרה כמנהלת המחלקה לספריות אצלנו הייתה מנהלת אגף בספרייה הלאומית, דוקטור רבקה שווקי, והיא החליפה את מר ויקטור בן נעים, שיש לו זכות גדולה מאוד בכל מה שקשור לעולם הספריות הציבוריות.
מר שמואל שם טוב, בשבוע הבא, עשרה ימים – מתי הפגישה עם המנכ"לית בנושא של הדיגיטציה?
שמואל שם טוב
¶
אם תורשה לי דקה, שמואל שם טוב, מנכ"ל מרכז הספר והספריות. אנחנו עמותה שתומכת בספריות הציבוריות ובקידום הקריאה. אנחנו עובדים יחד עם המחלקה לספריות על פרויקט גדול של העברה של הספריות לדיגיטציה. בעוד שבועיים יש ישיבה אצל מנכ"לית משרד התרבות והספורט בנושא הזה. אני חושב שבנושא הזה, כמו שחברת הכנסת רות קלדרון אמרה, הוא המפתח, גם לשינויים תקציביים בעוד שלוש או ארבע או חמש שנים. כלומר, החוק מיושן. חוק הספרים, שאתם עומדים לטפל בו בעוד כמה ימים, הוא כבר רואה פני עבר ולא רואה פני עתיד, גם בנושא הזה, וזה מפתח לכל ניהול תקציב וניהול קריאה בעשר השנים הבאות.
משרד התרבות והספורט, יחד איתנו, עובד על פרויקט גדול בנושא הזה. לשם זה, בהתחלה יצטרכו כסף, אבל בעתיד זה יוריד עלויות.
רות קלדרון
¶
וכל מה שכבר נלקח לאוצר של הספרייה הלאומית יכול לשמש את הספריות, זה של הלאום. זאת אומרת, יש כאן חיסכון במיליארדים.
אני מציעה באמת שנחשוב מחדש, כמו שנאמר עכשיו, על החוק ופניו לעתיד.
היו"ר עמרם מצנע
¶
בסדר, אנחנו עכשיו לא עוסקים. אנחנו עוסקים עכשיו בנושא ספציפי, וזה במסגרת חוק ההסדרים: קיצוץ של 11 מיליון שקל בתוספת.
שמואל שם טוב
¶
נושא הניידות במגזר הערבי הוא קריטי, וחשוב באמת לשמר אותו. אנחנו פועלים כבר ארבע שנים, זו פעילות נפלאה.
יצחק הרצוג
¶
אמר מר שמעון אלקבץ שיש בעיה שהוא צופה ל-2014 למגזר הערבי. אז כדאי שנברר את זה. אחר כך שלא נתפלא, זה הכול. לכולנו זה נושא שאנחנו רגישים אליו. זה הכול.
יצחק הרצוג
¶
אני חושב שהחוק הזה מיותר, שמנסים פה לקחת את כבשת הרש. זה כמו כל סוגיית חוק ההסדרים. בסדר. בינתיים, לפחות, נראה שהוא מסוגל להסתדר עם משרד האוצר.
דב חנין
¶
תודה, אדוני. אני באתי לשלוש מטרות: מטרה ראשונה, להביע התנגדות נחרצת לקיצוץ בתוספת לתקציב הספריות. לפי הבנתי, את תקציב הספריות צריך להגביר בצורה ניכרת.
זה מוביל אותי למטרה השנייה
¶
ספריות ציבוריות הן נכס ציבורי, הן ערך ציבורי. ישנם אנשים נהנים מהם בצורה מאוד אינטנסיבית. אני אחד מאלה. לצערי הגדול, אנחנו מיעוט שהולך ומצטמצם, אלה שנהנים מהספריות. אני מצטרף לדבריו של חבר הכנסת - - -
דב חנין
¶
אני, בדרך כלל, משתמש בספרייה - - - בתל אביב, והמצב שם לא מעודד.
אני אומר את זה לא כדי להפחית כהוא זה מחשיבות המפעל הזה, מהערך העצום שלו וכדומה. אני אומר את זה כדי להגיע לנקודה השלישית. והנקודה השלישית היא: למה צריך בעצם להגדיל מאוד את תקציב הספריות. כי אנחנו צריכים לחשוב על ספריות במעגלים אחרים, על ספריות עם תפיסה יותר מודרנית ויותר משתפת, שתוכל להגיע למעגלים נוספים מעבר למעגלים – כמוני וכמוך, אדוני היושב ראש – שזוכרים את הספרייה מימי ילדותנו כמקום חשוב ומשמעותי. את זה אפשר לעשות.
יש מודלים שעושים את זה בהצלחה רבה מאוד, גם בעולם. אגב, גם בארץ יש כמה ניסיונות מעניינים, אבל זה מחייב השקעה. והשקעה מחייבת תכנית רב שנתית, ותכנית רב שנתית מחייבת גם החלטה פוליטית, אבל גם כסף.
תודה.
דב חנין
¶
להעביר אותו מהעולם. אולי במקומו, אדוני, לכתוב פשוט תוספת, לשנות את הווקטור. את אותו סכום שמבקשים לקצץ, אנחנו מבקשים להוסיף.
רות קלדרון
¶
לא, לא מצביעים, רק משפט אחד: אני לא חושבת שהמהלך הוא רק על החוק הזה. אני מבינה שזה לא הדיון הזה היום, אבל הספרייה משנה את פניה. הספרייה היא כבר לא ספריית השאלה, שחבר הכנסת דב חנין או אני הלכנו אליה בגיל עשר. היא מרכז תרבות שהספרים בה באים בדיגיטציה, וכולם זורקים את אנציקלופדיות "בריטניקה" שלהם ליד הבית במבוכה מסוימת, אבל זה כבר לא עולם של ספר hardcore.
במובן הזה, אם אנחנו יכולים לעזור כוועדת החינוך, התרבות והספורט, אני בטוחה שיושב הראש - - -
היו"ר עמרם מצנע
¶
קודם כל, אני רוצה לומר לכם שאני בעד דיגיטציה. ודרך אגב, בספרי לימוד, כל ספר חדש שמתקבל חייב להגיע גם עם תקליטור.
היו"ר עמרם מצנע
¶
אבל אני מציע שאנחנו דווקא נעודד קריאה של ספרים שממששים אותם, מדפדפים בהם, ולא רק - - -
שמעון אלקבץ
¶
אגב, אדוני היושב ראש, ראש הממשלה – קיימנו מפגש של אלופי הקריאה. 50 ילדים מכל הארץ, ילדים מכל המגזרים.
מירב ישראלי
¶
בעיקרון, נראה לי שהניסוח, כפי שהוא הובא בחוק ההסדרים, לא אומר בדיוק את מה שאתם אומרים. לכאורה, אפשר להבין בו שב-2014-2013 יוקצה שיעור – זה פשוט בתוך סעיף של שיעורים שהולכים וגדלים בתחולה מדורגת. לכן, אפשר להבין שב-2014-2013 יוקצה שיעור זהה ל-2012 – עוד 11 מיליון שקל – וב-2015 עוד 11 מיליון שקל.
מירב ישראלי
¶
מה שאני אומרת, אם האישור הוא באמת מהותי, שרק ב-2014-2013 אין הגדלה – נכון? הבנתי נכון, אין הגדלה. וב-2015 יש את 11 מיליון השקל האחרונים.
רוני מר
¶
- - אומר שהשתתפות אוצר המדינה, כאמור בסעיף 5(ב) לחוק העיקרי, כנוסחו בסעיף 2 - - -, תהיה בהדרגה כמפורט להלן. ואז ההשתתפות תהיה בשיעור כמו שנקבע בשנת 2012.
מירב ישראלי
¶
שוב אני אומרת: זה עניין של ניסוח, חבל להיכנס לזה. אני אסכם את הניסוח עם כל הגורמים הרלוונטיים בממשלה.
שמעון אוחיון
¶
ב-22 מיליון שקלים. להגיד: 22 מיליון שקלים, לא 11 מיליון שקלים. מדובר ב-22 מיליון שקלים בהשוואה - - -
היו"ר עמרם מצנע
¶
חברים, נדמה לי שהנתונים ברורים, אף אחד מאיתנו לא אוהב. זה עוד חוק הסדרים, זאת אומרת, חלק בחוק ההסדרים שהוא עוד לא דרמטי במיוחד, בעיקר אחרי שהחוק מאפשר היום תקצוב בהחלט ראוי לספריות.
אני מצטרף לכל מילה לגבי הספריות. אני יכול להגיד לכם שדווקא ביישובי פריפריה, בירוחם הקטנטונת הזו, יש ספרייה עירונית מדהימה שהיא ממש מרכז פעילות תרבותי: פגישה עם סופרים, שיעורים מיוחדים אחרי הצהריים, חוגים מיוחדים אחרי הצהריים. באמת, העיון הולך ופוחת, אבל ספרים, ספרי השאלה - -
היו"ר עמרם מצנע
¶
- - ומרכז תרבות, בהחלט.
וחוץ מזה, בחמשת בתי הספר, בכל בית ספר יש ספרייה, גם כן, מאוד איכותית, שיש בה גם ספרי השאלה וגם ספרי עיון, כחלק מתרבות בית הספר. ובהחלט צריך את זה לשמר.
אנחנו בהזדמנות, מה שאני ביקשתי, תעבירו לנו את הקריטריונים שלפיהם אתם מחלקים את התקציב השנתי.
ההצבעות לא תהיינה היום. הן תהיינה, אני מניח, בשבוע הבא.
תודה רבה.
<הישיבה ננעלה בשעה 13:06.>