ישיבת ועדה של הכנסת ה-19 מתאריך 13/05/2013

תקנות רישוי עסקים (הצגת הודעה על הגבלת מכירת משקה משכר) (הוראת שעה) (תיקון), התשע"ג-2013, תקנות רישוי עסקים (הודעת אזהרה) (הוראת שעה)(תיקון), התשע"ג-2013

פרוטוקול

 
PAGE
10
ועדת הפנים והגנת הסביבה
13/05/2013

הכנסת התשע-עשרה
נוסח לא מתוקן

מושב ראשון
<פרוטוקול מס' 23>
מישיבת ועדת הפנים והגנת הסביבה
יום שני, ד' בסיון התשע"ג (13 במאי 2013), שעה 11:30
סדר היום
<1. תקנות רישוי עסקים (הצגת הודעה על הגבלת מכירת משקה משכר) (הוראת שעה) (תיקון), התשע"ג-2013>
<2. תקנות רישוי עסקים (הודעת אזהרה) (הוראת שעה)(תיקון), התשע"ג-2013>
נכחו
חברי הוועדה: >
דוד צור – מ"מ היו"ר
רינה פרנקל
מוזמנים
>
עופר יצחק - רמ"ד רישוי באג"מ, המשרד לביטחון פנים

רעיה שטנר - ע' יועמ"ש, המשרד לביטחון פנים

מרינה אוסטפלד - עו"ד, משרד הבריאות

מיקי אריאלי - מנהל אגף האכיפה, משרד הבריאות

פאולה רושקה - מנהלת המחלקה לטיפול בהתמכרויות, משרד הבריאות

לירון אדלר מינקה - ייעוץ וחקיקה, משרד המשפטים

אשר גרנר - מנהל אגף רישוי עסקים, משרד הפנים

שירן מיזן - עו"ד, המשרד הפנים

כפיר כהן - ראש מינהל מעקב משפט ובקרה, מרכז השלטון המקומי

שמואל שפט - ראש צוות חקיקה, עיריית ירושלים

שרון מנדלבאום - לשכה משפטית, עיריית ירושלים

ישי אזרד - מתמחה באגף המשפטי, תביעה עירונית, עיריית ירושלים

יהודה כהן - מנכ"ל התאחדות בתי אולמות, התאחדות בעלי אולמות וגני אירועים

איציק טייב - יו"ר התאחדות בעלי אולמות וגני אירועים
ייעוץ משפטי
תומר רוזנר
יוטל כהן
מנהל/ת הוועדה
יפה שפירא
רישום פרלמנטרי
מוריה אביגד
<1. תקנות רישוי עסקים (הצגת הודעה על הגבלת מכירת משקה משכר) (הוראת שעה) (תיקון), התשע"ג-2013>
<2. תקנות רישוי עסקים (הודעת אזהרה) (הוראת שעה)(תיקון), התשע"ג-2013>
היו"ר דוד צור
בוקר טוב. כפי שאתם רואים, אני ממלא מקום של יושבת-ראש הוועדה, אני מתכבד לפתוח את הדיון היום בוועדת הפנים והגנת הסביבה. הנושא בפנינו הוא תקנות רישוי עסקים (הצגת הודעה על הגבלת מכירת משקה משכר) (הוראת שעה) (תיקון), התשע"ג-2013, ותקנות רישוי עסקים (הודעת אזהרה) (הוראת שעה)(תיקון), התשע"ג-2013. זאת אומרת, יש לנו פה שני סעיפים ותכף נסביר אותם. במסגרת המאבק בתופעת השכרות חוקקנו בשנת 2010 בהוראת שעה תיקון לחוק רישוי עסקים וקבענו הגבלה על שעות המכירה של משקאות משכרים ובעצם איסור על מכירתם בשעות הלילה. היה פה דיון גם בשבוע שעבר ותיקפנו את זה שזה אמור להישאר בין 23:00 ל-06:00 בבוקר, למעט במקומות מסוימים שזה בעיקר ברים, פאבים וכדו'.
במסגרת התיקון נקבע כי בעסקים שבהם אסורה מכירת האלכוהול תוצג במקום בולט הודעה המפרטת את איסור המכירה וכן אזהרה בדבר הנזקים האפשריים של צריכת משקאות משכרים. נוסח ההודעות, צורתן ואופן הצגתן נקבעו בתקנות שהותקנו על-ידי השר לביטחון פנים בשנת 2010 לעניין שעות המכירה, ועל ידי שר הבריאות בשנת 2011 לעניין האזהרה. תוקפן של שתי התקנות פג ב-5 במאי, בשבוע שעבר, ולכן אני מבין שבעצם הבקשה היא להפוך אותן לקבועות, לכן שתי התקנות מצריכות את אישור הוועדה ועל כן התכנסו פה. נתחיל בדיון על התקנות שמציע המשרד לביטחון פנים ונשמע את הנציג. בבקשה, אני מבקש מהמשרד לביטחון פנים לדבר על זה ונשמע בדיוק את ההתייחסות שלכם.
רעיה שטנר
אני אפתח ואציג באופן כללי. כפי שהצגת יפה, המשרד לביטחון פנים פעל יחד עם כל משרדי הממשלה לפי הנחיה של ראש הממשלה לפני מספר שנים להתמודדות עם מאבק בתופעת השכרות. במסגרת זו אנחנו בעצם פעלנו לחקיקה של חוק המאבק בתופעת השכרות, בזמנו הוא נחקק כהוראת שעה למשך 3 שנים, בשבוע שעבר, ב-1 במאי, כאן בוועדה ואחר כך בכנסת, אושר החוק כחוק קבע. במסגרת זה שהחוק עבר מהוראת שעה, הסדר שהיה זמני, לחוק של קבע היה צורך גם את התיקונים בחוק רישוי עסקים לתקף ולעבור לחוק של קבע. לכן מה שמדובר כאן היום זה בעצם תיקון טכני, מעשי, בעצם ההודעה שמכריזה על שעות איסור המכירה בין 23:00 ל-06:00 בבוקר תתוקף ויינתן לה מעמד של חוק קבע. במסגרת החוק השר שלנו היה צריך לבקש התייעצות עם שר הפנים ולקבל את התייעצותו, חובת ההתייעצות קוימה, השר גדעון סער חתם על ההתייעצות אתו ולכן אנחנו מבקשים מהוועדה לאשר את הנוסח המתאים.
היו"ר דוד צור
יש אולי למשטרה נתונים שמצביעים מאז התקנות ויוכלו לסבר את אוזנינו, אל"ף לגבי תופעות הפשיעה ובי"ת לגבי האכיפה?
רעיה שטנר
אני אתן לנציג המשטרה לענות על זה.
עופר יצחק
אין לי נתונים כאן כי לא ידעתי שאני צריך להביא אבל בעיקרון הנושא הזה נאכף. אנחנו מטפלים בכל התופעה של מכירה בשעות האסורות בצורה מאוד אינטנסיבית, מביאים לשימועים ולסגירה של עסקים במקרה הצורך.
היו"ר דוד צור
בצו מינהלי?
עופר יצחק
בצווים מינהליים, כן.
תומר רוזנר
בנושא השלט, האם אתם אוכפים גם את נושא השלט?
עופר יצחק
אם אנחנו אוכפים את השלט? כן. במקרים מסוימים, כן, בהחלט.
תומר רוזנר
מה זאת אומרת "במקרים מסוימים"?
עופר יצחק
בעיקרון במידה וקצין הרישוי נתקל במקום שבו אין שלט אז בהחלט אוכפים את זה.
היו"ר דוד צור
האם יש סמכות אכיפה גם למשרד הבריאות בעניין הזה, זאת אומרת אם אין שלט, אשר?
אשר גרנר
באופן עקרוני, אם זה תנאי של משרד הבריאות התשובה היא כן, אם יש לי נתונים, אני לא יודע, אני לא יכול להגיד פה אבל באופן עקרוני כשתנאי ברישיון זה חלק מהסמכות של נותן אישור. זאת אומרת, מבחינה משפטית התשובה היא כן, מעשית אני לא יודע לענות. מה שאני יודע לפחות לגבי השאלה ששאלת את עופר, אני רוצה להגיד לך שהדבר הזה עובד מאוד יפה בשיתוף פעולה עם הרשויות המקומיות מפני שהרישיונות ניתנים על-ידי רשות הרישוי ואני יודע שיש פיקוח צמוד וגם מתקבלת דרישה מהמשטרה לרשות הרישוי שלא להנפיק רישיונות ועושים שימועים למי שמוכר לדוגמה משקאות משכרים אחרי השעה 23:00 או לקטינים. יש פה שיתוף פעולה הדוק בין הרשות המקומית למשטרת ישראל.
היו"ר דוד צור
קטינים זה גורף.
אשר גרנר
לא, לא רק קטינים, אם נתקלים אני יודע שיש שיתוף פעולה יפה מאוד בנושא.
היו"ר דוד צור
מישהו נוסף רוצה להתייחס?
יהודה כהן
אנחנו הוחרגנו מהחוק, אין לנו בעיה בתליית שלטים, בכל שאר הדברים, אבל אני רוצה להעיר פה נושא שלא צוין בדיון אבל חשוב מאוד, הברים האקטיביים. לפי חוק רישוי עסקים, סעיף 4.8, בר אקטיבי חייב ברישיון עסק. היום יש את כל המסיבות של הילדים בני 17-18, את מי הם מזמינים? את הברים האקטיביים. הבר האקטיבי מגיע לכל מקום כשלמעשה אין עליו פיקוח, משמש לשתייה חריפה וכשמו כן הוא, הוא בר אקטיבי, הוא לא פסיבי, הוא נותן כמות של שתיה חריפה בלתי נשלטת. אנחנו דנים על לתלות שלט, לא לתלות שלט, אתם צודקים בכול, באמת, הכול טוב ויפה, אבל בצד אתם אומרים לאנשים: לכו תעשו, תעברו על החוק, תתנו. אין לכם פיקוח. אז אני שואל: מה העיקרון עכשיו לתלות שלט או לתת פיקוח על אנשים שנותנים שתיה חריפה לכל דת וכל דין ואתם, או שאתם מסירים את העיניים - - -
היו"ר דוד צור
אתה מדבר על בר אקטיבי שהוא מחוץ לגבולות האולמות או בתוך האולמות?
יהודה כהן
קודם כל הוא מבחוץ.
היו"ר דוד צור
בוא נעשה הפרדה: אם הוא בתוך האולמות, להבנתי המוגבלת, חובת הפיקוח עליהם, כולל השילוט ולמי הוא מוכר, קטינים וכן הלאה, חלה על המקום מתוקף רישוי העסק.
יהודה כהן
למה? כי אני הזמנתי? כי הוא שייך לי? בפיקוח שלי?
היו"ר דוד צור
אם הוא עובד כקבלן משנה עבור המקום אז בתוקף חוק רישוי העסקים החובה חלה עליך לפקח עליו.
יהודה כהן
לבדוק אם יש לו רישיון.
היו"ר דוד צור
שניה, בוא נעשה הבחנה, יתקנו אותי המשפטנים אם אני טועה. החובה מוטלת לפתחו של בעל האולם של כל ההפעלה, אם הוא מוכר בשר לא כשר במקום שהוא כתב "כשר" או מוכר ביצים גנובות סרוחות או כנ"ל מביא בר אקטיבי ללא רישיון.
יהודה כהן
אני דורש ממנו כשרות, הוא מציג לי תעודת כשרות. היה לנו דיון בוועדת לטיפול בנושא הסמים ואכן נדרשו משרד הפנים והמשטרה לאכוף את החוק הזה, כי מה שקורה כשאתה מזמין אותו, מתקשר אליו הביתה, מלכתחילה אתה יודע שאתה מזמין דבר ללא רישיון עסק, ללא פיקוח, מלכתחילה. איך אומרים? לפני עיוור לא תיתן מכשול וכן יש הכשלה.
היו"ר דוד צור
אני שמח שהערת את הנקודה הזו, תכף נשמע את ההתייחסות של הגורמים המקצועיים, גם את המשרד לביטחון פנים וגם את משרד הבריאות. רעיה, כן.
רעיה שטנר
מר כהן, אני זוכרת אותך היטב גם מהפניות שלך אלינו למשרד, לשר.
יהודה כהן
אני אמשיך לצעוק את הצעקה הזו.
היו"ר דוד צור
אבל תן לה להשיב.
רעיה שטנר
אתה העלית איזושהי נקודה, אנחנו ענינו לך גם בכתב וגם כינסנו דיון מיוחד בוועדה למאבק בנגע הסמים והאלכוהול בנושא הזה ושם נענית. כפי שגם היושב-ראש של הוועדה הסביר לך היום וזה גם לפי החוק, מה שחל בתוך העסק, מה שחל במסגרת האולם עצמו, למעט ההחרגה, חל גם מכוח הרישיון של העסק. אני לא יודעת אם עופר יוכל פה לתמוך ולהסביר אבל יש עליכם פיקוח של כל בעלי האולמות, אם לך יש אינטרס להעלות שוב את הנושא מפן עסקי או עניין אחר אני חושבת שאולי זה לא מן הראוי שזה יידון פה, במסגרת הזאת.
אשר גרנר
הנושא הזה נדון בוועדה בין-משרדית במשרד הפנים, זה הועבר בצורה חד משמעית, שכל מה שנמצא בתוך כתלי האולם באחריות בעל האולם, לרבות הדי.ג'יי, לרבות המשקאות המשכרים, לא משנה מי שמסתובב. הרישיון הוא של בעל העסק ואף אחד לא ייכנס לחצרות שלנו אם הוא לא יסכים. צודקת עורכת הדין רעיה שהיבטים עסקיים לא פה על השולחן, אנחנו לא מתעסקים בתחום הזה. לגבי מה שמחוץ לתחום האולם, אין ספק שזה באחריות האנשים שאחראיים על האכיפה, כולם, גם הרשות המקומית, גם משטרת ישראל לצורך העניין, אם מוכרים משקאות משכרים. בגלל זה יש את ההתמודדות של שפיכת המשקאות, העמדה לדין וכל הדברים האלו. לכן צריך להפריד בזה אף על פי שזה לא הדיון היום, אבל בכל מקרה מר יהודה יודע בדיוק את עמדתנו והוא גם היה בוועדה שלנו ומכיר זאת.
היו"ר דוד צור
מכיוון שהבית הזה פתוח בפני כולם כולם יכולים לבוא להציג את עמדתם גם כשהדברים לא קשורים. אם בכנסת היו מדברים רק לעניין שקשור לדיון כנראה שהיינו מסיימים את הדיונים האלה ב-5 דקות. גם במליאה אגב זה ככה, ואני חבר כנסת חדש וכבר הספקתי ללמוד, נותנים לך במה – אתה מדבר על מה שבסוף אתה רוצה לדבר, לא בהכרח בהקשר של הנושא. אבל, מר כהן, קיבלת תשובות לא מספקות, מן הסתם.
יהודה כהן
לא.
היו"ר דוד צור
אבל אני אסכם את הנקודה הזאת אלא אם כן מישהו ירצה להוסיף עוד משהו בסבב נוסף. מכיוון שהסוגיה היא סוגיה שמדובר לגבי רישוי העסקים בנושא מכירת אלכוהול הן בשעה והן בחובת האזהרה אז הדברים האלה חלים גם על בעלי עסקים, אולמות וכן הלאה. כל מה שמתנהל במסגרת האולמות, בתי העסק האלה, החוקים האלה חלים עליו. בהקשר אגב, וכאן אני כן חושב שיש לו נקודה שהוא מעיר שצריך לתת עליה את הדעת, ואני מבקש שבפעם הבאה תבואו גם עם נתונים, המשטרה ואולי גם משרד הבריאות, בהיבט האכיפה, להבין מה המשמעות, היינו רוצים לדעת כי אנחנו מחוקקים בבית הזה חוקים, להבין האם יש להם השלכות חיוביות ואנחנו מצפים שכך יהיה, להבין איך הדברים האלה השפיעו. לגבי הנקודה שהעלה פה מר כהן זה כל הנושאים של הבר האקטיבי שהם מחוץ לאולמות, במסיבות טבע מה שאנחנו קוראים, ובהיכרות שלנו כאנשי משטרה אנחנו יודעים לומר שלפעמים מסיבות הטבע האלה הן לא בדיוק כדי לצפות בפריחה של האביב אלא דברים רבים אחרים, ולכן האכיפה בנושא הזה פעם אחת בהיבט של רישוי העסקים, מי מוכר, מה מוכר, באיזה שעות ולמי מוכרים.
עניין הקטינים, אגב, זה לא שייך. אני אומר: נושא מכירת אלכוהול לקטינים זה באופן גורף. האחריות היא אחריות אישית. גם אדם פרטי שייתן לקטין לשתות עובר עבירה על החוק וכנ"ל בטח בעל עסק. לכן בסופו של דבר מכירת אלכוהול לקטינים היא גורפת בלי קשר לחוק הזה. אני רואה שאתה לא יכול להתאפק, תציג את עצמך וניתן לך גם אפשרות.
איציק טייב
מה שאני שומע פה אלה דברים שלא קשורים בכלל למציאות המתבקשת ברמה היומיומית של מה שאנחנו עוברים. מה שאתם מחוקקים פה, מה שאתם מנסים לחוקק פה אלה חוקים שלא יכולים לעולם לנגוע בנו ואנחנו לא מסוגלים גם להיות אלה שיאכפו אותם.
היו"ר דוד צור
אבל אתם הוחרגתם משם, לא?
איציק טייב
לא, אני לא נוגע במכירה של האולמות, אני נוגע בנקודה עוד יותר קשה מבחינתו. פעם אחת שזה אירוע פרטי, אירוע פרטי של אדם פרטי שמגיעים לשם גם ילדים, גם בני נוער, גם מבוגרים ואין לנו – חוץ מזה שאנחנו נוכל לשים איזשהו שלט ונשתדל מאוד מאוד לא לתת לילדים אלכוהול ולא למזוג להם אלכוהול – זה על אחריותנו.
היו"ר דוד צור
אדוני, אני קוטע אותך, אני מסביר לך שוב: מה זה "להשתדל"? זה כמו שאתה אומר: שמע, הציבור לא יכול לעמוד בגזרה של לנסוע על 110 ואנחנו ממש נשתדל לא לנסוע ב-110 קמ"ש.
איציק טייב
אדוני היושב-ראש זה לא דומה בכלל, זה לא דומה למה שאתה אומר לי. זה לא דומה כי אתם לא מתמודדים עם זה ברמה היומיומית, אני מתמודד עם זה ברמה היומיומית ואני יכול להגיד לך חד משמעית שאם בעל אירוע מזמין בר כזה או אחר ומגיש בו אלכוהול ואני מבקש מבעל האירוע והוא מבטל אותי, ואם אני אעצור את זה אז הוא יגיד שאני הרסתי לו את האירוע ואם אותו ילד בן 15 או בן 14 מבקש ממבוגר ממנו - - -
היו"ר דוד צור
אם נאמר ואתה מקיים אירוע ומזמינים קייטרינג באירוע הזה ובעל הקייטרינג מביא קותלי חזיר לאירוע, אתה תאשר לו? אני שואל אותך.
איציק טייב
אין קשר בין אחד לשני. אם תגיד לי על פי חוק לא להגיש אלכוהול בכלל אני אעמוד על החוק, אבל אם אתה אומר לי: כן תגיש אלכוהול - - -
היו"ר דוד צור
לא, אני אומר לך להגיש בשר אבל לא חזיר.
איציק טייב
אבל זה לא קשור אחד לשני, זה לא קשור אחד לשני. זה כמו שתגיד לי לא להגיש "רמי מרטין" כי הוא לא כשר אז אני מקבל את זה, זה ענייני כשרות.
היו"ר דוד צור
אבל מכיוון שקודם אמרתי לך שלא בהכרח כל דבר קשור לשני - - -
איציק טייב
בואו נעשה הפרדה ובאמת ניגע בעיקר ולא בטפל. אני אומר לך, בתוך עמי אני חי, אני 22 מנהל את העניין הזה.
היו"ר דוד צור
אנחנו נקבע מה עיקר ומה לא. אני אפשרתי לכם לדבר, הצגתם נקודה שלא בהכרח קשורה לדיון הזה. הדיון כרגע הוא על שתי תקנות שאנחנו מבקשים לאשר, האחת, שאומרת איסור מכירת אלכוהול משעה 23:00 עד 06:00 בבוקר שלא קשורה לאולמות והשנייה, חובת אזהרה לנזק שגורם האלכוהול. כל הנושאים שאתה מציג הם נושאים כבדי משקל ליומיום, הם לא קשורים בהכרח לדיון הזה, נתתי לכם אפשרות לומר את דברכם, קולכם נשמע, זה לא שייך לדיון הזה, אני רוצה לעבור תכף להצבעה. לגבי האכיפה, אני רק אומר לך כהצעה פרטית, מה שנקרא, עכשיו, רק אני ואתה שומעים ובערך כל הרייטינג של ערוץ 99, תשמרו על החוק.
איציק טייב
יש פה מצלמה.
היו"ר דוד צור
פה הכול מצולם, פה אתה בתוך בית "האח הגדול". תשמרו על החוק. לכן האמירה: אנחנו לא אחראים, כן אחראים – הנה, קיבלת, אני לא עורך דין, יגידו לך עורכי דין, שמרו על החוק.
תומר רוזנר
אני רק אסביר ברשות יושב-ראש הוועדה שהנוסח כפי שהוגש הוא נוסח שבעצם מאריך את הוראת השעה והופך אותה להוראת קבע אבל מכיוון שהוראת השעה כבר פקעה לפני כשבוע, כמו שאדוני אמר, סיכמנו עם משרדי הממשלה שהתקנות יחוקקו מחדש בנוסחן המלא ומה שיוקרא כאן זה הנוסח המלא של התקנות מחדש.
היו"ר דוד צור
לפני שאתם מקריאים, פסחתי רגע על חברת הכנסת רינה פרנקל שרצתה להגיד משהו.
רינה פרנקל
אני בעצם מצטרפת לכל מה שאמרת, להפוך את הוראת השעה להוראת קבע. זה נושא באמת מאוד חשוב, אני חושבת שכל מה שקשור במכירת משקאות חריפים משעה 23:00 עד השעה 06:00 צריך להיפסק, גם באמצעות חקיקה וגם אכיפת החוק.
היו"ר דוד צור
רצית להגיד משהו לגבי הכיתוב, קודם אמרת לי.
רינה פרנקל
חשוב מאוד שהכיתוב יהיה גם בשפות שכולם מבינים אותן, לדעתי זה אמור להיות גם בשפה העברית, בשפה הערבית, בשפה הרוסית ובאמהרית. זה מה שחשוב גם להוסיף.
היו"ר דוד צור
כן, משרד הפנים.
אשר גרנר
אני רוצה להגיד לגבי הנושא של השילוט שאנחנו כמובן בעד ותומכים רק נקודה מאוד מעניינת, לצורך העניין קיוסק 3X3 עם כמות השילוט שיש הוא לא יכול למכור שום משקה משכר ושום דבר, עם כמויות השילוט שיש, לכן אם נוסיף עוד שפות הוא יהיה רק שלטים.
רינה פרנקל
הדבר הזה חשוב מאוד. הוא מפרסם את מה שהוא מוכר, אני מבינה שהוא מפרסם את מה שהוא מוכר אבל זה שילוט מאוד חשוב.
אשר גרנר
אני מסכים, אני מסכים. זה מזכיר לי את כל השלטים שאני צריך בחופי הים.
רינה פרנקל
שלא יהיו ויכוחים בין המוכר ומי שקונה.
היו"ר דוד צור
אני לא משנה כרגע את ההצעה כפי שהיא, אני חושב אבל שיש משהו במה שאומרת חברת הכנסת פרנקל, ולו אגב רק בעניין של שעות המכירה כי הדבר הזה יכול לייצר איזושהי אי הבנה, עימות, תיירים מגיעים באילת, הוא לא בדיוק מבין למה לא מוכרים לו, ככה הוא רואה שלט, הדברים יחסית ברורים. לכן אני מציע למשרד לביטחון פנים כן לשקול את העניין הזה, שלט הפרסום. לגבי עניין האזהרה אולי זה פחות, זה לא בדיוק עניין התרופות אבל בתחום הזה שווה לשקול את זה. תודה על ההערה, אני עובר להקראה.
יוטל כהן
"תקנות רישוי עסקים (הצגת הודעה על הגבלת מכירת משקה משכר), התשע"ג-2013


בתוקף סמכותי לפי סעיף 2(ג)(1) לחוק רישוי עסקים, התשכ"ח-1968 (להלן – החוק), בהתייעצות עם שר הפנים ובאישור ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת, לפי סעיף 21א לחוק-יסוד: הכנסת, וסעיף 2(ב) לחוק העונשין, התשל"ז-1977, אני מתקין תקנות אלה:

1.
בהודעה כאמור בסעיף 2(ג)(1) לחוק יתקיימו כל אלה:

(1)
היא תהיה בשלט שמידותיו 50x40 ס"מ (להלן – השלט);

(2)
השלט יהיה עשוי חומר קשיח, למעט קרטון;

(3)
רקע השלט יהיה לבן והאותיות בצבע שחור;

(4)
גודל האותיות בהודעה יהיה 2.5x2.5 ס"מ לפחות ונוסחה יהיה –
(א)
לעניין עסק שחל עליו סעיף 2(א1)(1) לחוק – כמפורט בתוספת הראשונה;

(ב)
לעניין עסק שחל עליו הפטור שבסעיף 2(א1)(2)(א) לחוק – כמפורט בתוספת השנייה;

(5)
השלט ייקבע בגובה שלא יפחת מ-1.90 מטרים ולא יעלה על 2.20 מטרים מן הרצפה;

(6)
סמוך לשלט יותקן אמצעי תאורה שיאיר את תוכן ההודעה שבשלט.

תוספת ראשונה

(תקנה 1(4)(א))

הודעה בדבר הגבלת מכירה, הגשה והספקה של משקה משכר תהיה כדלקמן:


לפי חוק רישוי עסקים, בעסק זה אסורה מכירה, הגשה או הספקה של משקה משכר מהשעה 23.00 עד השעה 6.00 למחרת.

תוספת שנייה

(תקנה 1(4)(ב))

הודעה בדבר הגבלת מכירה, הגשה והספקה של משקה משכר תהיה כדלקמן:


לפי חוק רישוי עסקים, בין השעות 23.00 עד השעה 6.00 למחרת, מותרת בעסק זה מכירה, הגשה או הספקה של משקה משכר לצורך שתייה במקום העסק בלבד."
היו"ר דוד צור
אוקיי, נעבור להצבעה. מי בעד?
הצבעה
בעד – פה אחד.
ההצעה אושרה.
היו"ר דוד צור
אין מתנגדים. אנחנו הצבענו על שתי התקנות?
תומר רוזנר
לא, כל אחת בנפרד, זה משרד הבריאות.
היו"ר דוד צור
משרד הבריאות, בבקשה, לעניין השלט, האזהרה.
מרינה אוסטפלד
שלום לכולם. אני כמובן אקצר את כל ההשתלשלות המשפטית שכבר הוסברה היטב לאור העובדה שחוק תיקן את רישוי עסקים (הוראת שעה) ובעצם הוראת שעה בחוק רישוי עסקים בטלה ומכיוון שמכוח סעיף 2(ג)(3) אנחנו התקנו את התקנות שלנו, תקנות רישוי עסקים (הודעת אזהרה), ודובר על נזקים האפשריים של המשקאות המשכרים כפי שאמר החוק לעשות לשר הבריאות, אז אנחנו גם כן הגשנו את התיקון של התקנות שבעצם מבקש גם לשנות את שם התקנות ולבטל את שם הוראת השעה ולבטל את תוקפן של התקנות עד לתאריך מסוים. זה הכול. אנחנו מבקשים כמובן להותיר את השלט כפי שהוא, רשמתי בפני את ההערה גם של יושב-הראש וגם של חברת הכנסת ואני אעביר את לגורמים המקצועיים, שהם ישקלו את זה. חוץ מזה אנחנו מבקשים להשאיר את תוכן השלט ואת צורתו כפי שהיא מוצגת בתקנה הישנה.
היו"ר דוד צור
אוקיי, הערות? אם כך נעבור להקראה.
יוטל כהן
"תקנות רישוי עסקים (הודעת אזהרה), תשע"ג-2013

בתוקף סמכותי לפי סעיף 2(ג)(3) לחוק רישוי עסקים, התשכ"ח-1968 (להלן – החוק), באישור ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת, אני מתקין תקנות אלה:
1.
בתקנות אלה, "עסק" – כמשמעותו בסעיף 2(א) לחוק.

2.
(א)
אזהרה כאמור בסעיף 2(ג)(3) לחוק תוצג בהודעה במקום בולט לעין ומואר.


(ב)
נוסח ההודעה, לרבות התמונה, הצבעים ושאר פרטי העיצוב, יהיו כמפורט

בתוספת.


(ג)
בהודעה יתקיימו כל אלה
(1)
מידות השלט יהיו 40 סנטימטרים (רוחב) x 50 סנטימטרים (אורך);

(2)
השלט ייקבע בגובה שלא יפחת מ-1.90 מטר ולא יעלה על 2.20 מטרים מן הרצפה."
ותוספת יש את הדמות של השלט.
היו"ר דוד צור
זה נראה כמו מתקן גרעיני בערך. מי בעד?
הצבעה
בעד – פה אחד.
ההצעה אושרה.
היו"ר דוד צור
אושר פה אחד. אני מאוד מודה לחברי צוות הוועדה, ממזכירת הוועדה דרך הייעוץ המשפטי וכל החברים שעזרו לי לצלוח לי את הדיונים האלה של הוועדה, אני מאוד מודה לכם על ההשתתפות, תודה רבה. אני נועל את הישיבה.

<הישיבה ננעלה בשעה 12:00.>
צורת ההודעה



הגדרה



הודעת אזהרה

קוד המקור של הנתונים