PAGE
2
ועדת הכספים
25/12/2012
הכנסת השמונה-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב חמישי
<פרוטוקול מס' 1234>
מישיבת ועדת הכספים
יום שלישי, י"ב בטבת התשע"ג (25 בדצמבר 2012), שעה 11:15
ישיבת ועדה של הכנסת ה-18 מתאריך 25/12/2012
תקציב רשות ניירות ערך לשנת 2013
פרוטוקול
סדר היום
<תקציב רשות ניירות ערך לשנת 2013>
מוזמנים
¶
>
שמואל האוזר - יו"ר, רשות לניירות ערך
עודד שפירר - מזכ"ל, רשות לניירות ערך
נועם כץ - סגן מזכ"ל, רשות לניירות ערך
מוטי ימין - יועץ בכיר ליו"ר, רשות לניירות ערך
אורנית קרביץ - מנהלת המחלקה הבינלאומית, רשות לניירות ערך
דוד לביא - מנהל מחלקת השקעות, הרשות לניירות ערך
מיקי ציביר - יו"ר, איגוד קרנות להשקעות משותפות בנאמנות
דוד דהאן - פעיל, רעיונות הציבור
היו"ר משה גפני
¶
אני פותח את הישיבה. על סדר-היום: תקציב רשות ניירות ערך לשנת 2013.
אני מקדם בברכה את יו"ר הרשות, פרופ' שמואל האוזר. בבקשה.
שמואל האוזר
¶
תודה רבה לך, כבוד היו"ר.
בפתח דבריי אני רוצה לומר כמה הערות קצרות.
הערה ראשונה היא, שהשנה יצאנו לדרך עם מפת דרכים, שוודאי שמעת עליה, שפורסת את כל מה שאנחנו הולכים לעשות בשנים הקרובות. חלק מהתהליכים קצרים יותר וחלקם ארוכים יותר. הם כוללים מה אנחנו רוצים לעשות בתחום הרגולאציה, בתחום פיתוח שוק ההון. מה אנחנו יכולים לעשות גם בתחום של הקלה בעומס רגולאטורי ככל שניתן לעשות את זה בלי לפגוע במשקיעים. זה תהליך שאנחנו עסקנו בו הרבה השנה והוא בעצם מורה הדרך שלנו בשנים הקרובות.
הנקודה השנייה שאני רוצה לומר. אני רוצה להזכיר לכל הנוכחים שתקציב הרשות מקורו בגופים המפוקחים, הוא אינו בתקציב הממשלתי והוא לא נסמך על התקציב הממשלתי. הוא נסמך אך ורק על אגרות שאנחנו גובים מהגופים מפוקחים, כפי שמקובל בכל העולם. ועדת הכספים היא זאת שמאשרת לנו את התקציב, את ההוצאות, את ההכנסות וכן הלאה.
אני רוצה גם להזכיר לכם שבאישור התקציב בשנה הקודמת הגענו פה עם בקשה, שוועדת הכספים תמכה בה, הצעה לעשות הנחות לכל הגופים המפוקחים ב-40%. זה היה 40% בשנתיים הראשונות, מהלך של 5 שנים – 40%, 40%, 30%, 30% ו-20%. אנחנו כבר סיימנו את השנה השנייה. התקציב המונח בפניכם הוא תקציב שכולל 30% הנחה בשנה הבאה. 40% היה השנה ו-30% בשנה הבאה, בדיוק לפי המתווה שנקבע על-ידי הוועדה.
גם אנחנו, כמו כל הגופים האחרים, אנחנו ניצבים בפני תקציב גירעוני, אפילו מעבר לירידה וההפחתה שהיתה בגין ההנחות האלה. זה נובע מכך שגם הגופים שמפוקחים, יש לנו ציפיות למה שהם צריכים לשלם אבל הם שילמו פחות ממה שחשבנו. זה חלק מההתפתחויות הכלכליות. התקציב הזה לוקח בחשבון את העניינים האלה.
לכן, התקציב עצמו, כפי שהוא מוצע בפניכם, הוא כולל בעצם עלייה מאוד מאוד קלה, מ-175 מיליון ל-178 מיליון, שזה פחות או יותר המדד.
אני רוצה אמירה כללית. יש שני דברים שראוי להגיד בהקשר הזה. בכל הסעיפים יש כמעט ירידה. יש סעיף אחד שהוא עלייה. העלייה הזאת היא דווקא עלייה בשכר מ-90 ל-95 אבל היא לא נובעת מעליה בשכר ליחיד אלא היא נובעת מבקשה של הוועדה לגבי מיקור חוץ, שאנחנו נוותר על מיקור חוץ ונכניס עובדים. אכן הגענו להסכמה עם אגף התקציבים שאנחנו מוסיפים השנה 8 אנשים לרשות.
שגית אפיק
¶
אני מבינה שעדיין כל הנושא של רישוי יועצי השקעות ומנהלי תיקים הוא עדיין במיקור חוץ. למשל, כל הנושא של הבחינות.
שמואל האוזר
¶
להיפך. בדיוק כמו אגף שוק ההון, גם אנחנו הוצאנו את התהליך הזה לגוף שמתמחה בעניין הזה. לכן גם ההוצאות שלנו קטנות. זה נובע מהעובדה שאנחנו רוצים גוף שהוא מתמחה רק בזה. הגוף הזה מטפל גם ביועצי השקעות ובמנהלי השקעות וגם ביועצי חברות ביטוח. הוא נותן שירות מלא.
שגית אפיק
¶
בשנה קודמת באמת שאלנו על מיקור חוץ שהיה מיקור חוץ פרופר. עכשיו אני שואלת על הנושא של רישוי יועצי השקעות. למה לא לשמור את זה בתוך הרשות? האם זה לא יותר נכון?
אתה אומר שזה נעשה כך גם באגף שוק ההון. אני חושבת שיועצי מס ברשות מיסים כן שומרים את הבחינות אצלם.
עודד שפירר
¶
אני המזכיר הכללי של הרשות.
אנחנו רוצים לאפשר גמישות תעסוקתית. מדובר בשתי בחינות בשנה. אין שום כדאיות כלכלית להעסיק עובדים אצלנו כדי שיעשו את הפעילות הזאת במהלך כל השנה ולכן זה הרבה יותר נכון. אנחנו כמובן מפקחים גם על הרמה המקצועית ועל כל הפעילות מהתחלה ועד הסוף.
היו"ר משה גפני
¶
אני מתנצל בפניכם. היו הרבה דברים שהיינו צריכים לעשות עם הרשות לניירות ערך בחקיקה ובתקנות. מישהו החליט להקדים את הבחירות.
מי בעד אישור התקציב כפי שהוצג על-ידי יו"ר הרשות, הפרופסור שמואל האוזר?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
היו"ר משה גפני
¶
התקציב אושר פה אחד.
אני מודה לכם ומאחל לכם הצלחה.
הישיבה נעולה.
<הישיבה ננעלה בשעה 13:00.>