PAGE
48
ועדת הכספים
29/10/2012
הכנסת השמונה-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב רביעי
<פרוטוקול מס' 1208>
מישיבת ועדת הכספים
יום שני, י"ג בחשון התשע"ג (29 באוקטובר 2012), שעה 10:15
ישיבת ועדה של הכנסת ה-18 מתאריך 29/10/2012
שינויים בתקציב לשנת 2012
פרוטוקול
סדר היום
<שינויים בתקציב לשנת 2012>
מוזמנים
¶
>
יעקב מרגי - השר לשרותי דת, המשרד לשירותי דת
יצחק ישי - מנהל אגף קבורה, המשרד לשירותי דת
זהר פורת - עוזרת היועמ"ש, המשרד לשירותי דת
צור אגזאן - רכז תקציבים, המשרד לשירותי דת
חביב קטן - נציג תקציבן משרד המדע והטכנולוגיה, משרד המדע התרבות והספורט
משה דיין - נציב שירות המדינה, נציבות שירות המדינה
ניסים מזרחי - רפרנט, נציבות שירות המדינה
חיזקיה ישראל - מנהל מחלקה לקשרי גומלין, התאחדות התעשיינים
דוד שטיינמץ - מנהל תחום תקציבים, משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה
אייל אביטל - מנהל אגף תקציבים, משרד המשפטים
אלכס קגנוב - אגף התקציבים, משרד האוצר
אורי גבע - אגף התקציבים, משרד האוצר
אפרת תבור - תקציבנית, משרד האוצר
אנסטסיה סורוקינה - אגף התקציבים, משרד האוצר
אריאל לוין - משרד האוצר
מעיין נשר - רפרנטית חקלאות, אגף התקציבים, משרד האוצר
שירה ברגמן - רפרנטית אנרגיה, משרד האוצר
קרן שפר - משרד התיירות
איתי יחזקאלי - משרד התיירות
סיוון להבי - משרד הפנים
היו"ר משה גפני
¶
שלום, אני פותח את הישיבה בנושא שינויים בתקציב לשנת 2012. אני מתחיל בפנייה שנשמטה מהחוברת ועכשיו הביאו אותה, שמספרה 563–564. מי מסביר את הפנייה הזאת לפני שאנחנו עוברים לשר? בבקשה.
צור אגזאן
¶
פנייה זו נועדה לתקצוב סך של 35 מימון עבור מימון תמיכה ובנייה רוויה, בהתאם להחלטת ממשלה מ-19 בפברואר.
היו"ר משה גפני
¶
תודה.
אדוני השר, אני מקדם אותך בברכה. אני מודה לך שנענית לבקשתנו להופיע בוועדה. אני מבקש להגיד לך, אדוני השר, ולחברי הוועדה, שנושא הקבורה הרוויה הוא נושא שדנו עליו כבר פעמים רבות וגם היה דיון בוועדת הפנים של הכנסת, בראשותו של חבר הכנסת אמנון כהן. יש משפחות ואנשים רבים שכאשר יקירם נפטר מבקשים לקבור אותו בקבורת שדה. אין פתרון לעניין הזה, על אף שיש מחקר שנעשה על-ידי איגוד חברות קדישא בעניין הזה. שמואל סלבין עשה את המחקר הזה, הוא טוען שזה גם היה עולה פחות במקומות שאינם צפופי אוכלוסין, במקומות מרוחקים, במקומות שאי אפשר לבנות בהם בנייני מגורים – ליד שדה תעופה, מתחת למתח גבוה. אני יודע שיש אנשים רבים שפונים אליי ואומרים שהם מבקשים לרכוש קבורת שדה והממשלה לא נותנת פתרון. הממשלה הולכת לפתרונות הכי נוחים מבחינתה, שבסופו של דבר יעלו יותר כסף למדינה, לא ינצלו את עתודות הקרקע שבהן אי אפשר לעשות דבר אחר, והנושא לא מתקדם, אבל בעיקר הנושא של שירות לאזרחים.
אדוני השר, בבקשה.
יעקב מרגי
¶
כבר מ-2002 הממשלה התחילה לדון בקבורה רוויה. באוגוסט 2004 הממשלה קיבלה החלטה שכל הקצאה חדשה לקבורה או כל בית עלמין חדש שיוקם, לפחות 50% משטח בית העלמין יהיה מיועד לקבורה רוויה, קבורה רבודה – מי שלא מבין, זו קבורה בקומות - בכל מיני שיטות שהומצאו לאחרונה כדי לנצל את הקרקע בצורה מיטבית.
קיבלתי את המשרד עם עובדות קיימות. יש מצוקת קבורה, במיוחד בגוש דן. אם לא היו נעשים מהלכים בשלוש השנים האחרונות היינו מוצאים את עצמנו בוועדת חקירה ממלכתית ששואלת איך זה שאין מקומות קבורה בחלק גדול של הארץ. גוש דן נותן מענה של מעל 30% מכלל הקבורה בארץ. היום המצוקה היא בעיקר בגוש דן, אחר כך המצוקה מתפתחת היום לאזור ירושלים וסובב ירושלים. מצאנו מציאות שכמעט כל היישובים של סובב ירושלים נסמכו על שולחנן של חברות קדישא בירושלים והיום, כשיש מצוקה לחברות הקדישא בירושלים, אותם יישובים, אותם אזרחים נתקלים בסירוב אפילו.
יעקב מרגי
¶
כי לא פעלו שיהיה להם בית קברות. אני יכול לחדש לך שלפני מספר חודשים התקיים דיון אצלי והם בשלבי תכנון מתקדמים, הם בהידברות עם המשרד לקראת הקמת בית עלמין באזור מישור אדומים. יש קצת מחלוקת עם הרבנים, שרוצים במקום אחר. אבל בעיקרון זה הולך למישור אדומים. יחד עם העירייה אנחנו מתקדמים בסוגיה הזו.
יעקב מרגי
¶
כפי שאמרתי, המצוקה היא בגוש דן ובאזור ירושלים, שם יש קבורה רוויה. באזור חיפה והקריות יש בית עלמין אזורי בתל רגב ששם קוברים בקומות. מי שמסתובב שם יכול לראות עיר יפהפיה, בניינים עטופי אבן, אבל מאוד שקטה – זה בית עלמין אזורי שקבורים שם בקומות, אם אני לא טועה, כבר כמעט 30,000. זה אסתטי, זה יפה, אבל כפי שאמר יושב-ראש הוועדה זו עדיין גזירה שלא כל הציבור יכול לעמוד בה. אנחנו מקבלים פניות מכל מיני אוכלוסיות. רבותי, זה לא אופייני לא רק לחרדים ולא לאתיופים, למרות שזה בא משם בעוצמות. אנחנו נתקלים בפניות מכל חלקי הציבור, שהעניין הזה מנטלית, רגשית לא עובד להם. מי שזוכר, בשנה האחרונה יצאנו בקמפיין כדי להכניס את זה לתודעה, כדי שזה לא יהיה קשה לציבור. זה קצת שיפר את המצב. כמשרד, אנחנו ערים למצוקה. אנחנו יודעים גם בעובדה שהציבור החרדי, בחלקו הגדול - - -
יעקב מרגי
¶
לא סיימתי. חלקו הגדול של הציבור החרדי לא ייקבר בקבורה בקומות. כמעט כל האוכלוסייה האתיופית מגייסים כספים שאין להם כדי לרכוש חלקות בסכומים אסטרונומיים בקיבוצים ובכל מיני מקומות, כדי לא להיקבר בקומות. אנחנו מודעים לכך. אמנם היתה החלטת ממשלה, אבל כפי שאומר גפני: עם כל הכבוד, אז מה אם הממשלה החליטה? נכון, זה אנשים החליטו. צריך לבחון את ההחלטה.
קיבלתי את הקריאה של חבר הכנסת גפני, יושב-ראש הוועדה, ובשנתיים האחרונות כבר קיימנו דיונים. אנחנו מחפשים אלטרנטיבות. רק לפני כחודשיים ישבתי גם עם מינהל התכנון אצלי במשרד, לפני כינוס ועדת השרים לענייני קבורה, ואמרתי להם שעם כל הכבוד לתמ"א 19, שמחייבת וכותבת את המפרט של בתי העלמין החדשים והחלקות החדשות, אנחנו נצטרך לפתוח את זה ולתת מענה לקבורת שדה. נכון, זה לא יהיה בגוש דן, במקומות ששם הקרקע יקרה. נצטרך למצוא בסובב ירושלים ובמקומות שבהם יש קרקעות כלואות, קרקעות שלא מיועדות לשום דבר, שלא יפגעו בנוף הביוספרי של אזור בית שמש ולא בנגב באזורים המיועדים לנוף או פיתוח, אבל יש מקומות שאנחנו יודעים להצביע עליהם, שבמאות השנים הקרובות לא יהיה בהם שום דבר ואפשר לייעד אותם לקבורה. אפשר לעשות את זה עם הטמעה בנוף.
אנחנו בתהליך של עבודה. לא יכול לומר שיש פתרונות. קיימתי דיונים מספר עם ראש מועצה אזורית בנגב, אני מנסה לאתגר אותה לכך. היא מנסה לעזור לי ולמצוא בשטח המועצה שטחים כאלה. אם רוצים לדעת, זו מועצה אזורית בני שמעון. יש שם ראש מועצה מאוד פרקטית, שמרימה את הכפפה. אין לה פתרונות עדיין. ביקשנו גם ממינהל התכנון שיצביע לנו על מקומות, שנוכל להביא תיקון להחלטת הממשלה שעל מקומות כאלה לא תחול החלטת הממשלה של 50% קבורה רבודה.
היו"ר משה גפני
¶
אני מודה לך, אדוני השר. דיברת על ועדת חקירה בעניין, לפי מה שאני הבנתי, גם מהמחקר של שמוליק סלבין, שזה הון תועפות. הבניינים הגדולים הללו עולים הרבה מאוד כסף. מה שאנחנו מאשרים פה זה חלק לא גדול של כסף שמשקיעים בעניין הזה. יש מקומות, אפילו באזור המרכז, מקומות שבהם יש שדה תעופה – זה מה שמופיע במחקר שלו, ואני יודע את זה גם בלי המחקר – שזה עולה הרבה פחות. הקרקעות הללו לעולם לא ינוצלו, כדי לנצל אותן יצטרכו להעביר את נמל התעופה בן-גוריון. אין מציאות כזאת. אני לא אומר במרכזי האוכלוסייה, אבל יש ציבורים שלמים שהיו מוכנים לקבורת שדה גם אם זה במרחק נסיעה. אנחנו לא נמצאים במדינה כזאת גדולה, אנחנו רואים שיש שטחים ריקים שלעולם לא בונים שם.
אז אם תהיה ועדת חקירה, כשהמחקר הזה יתפרסם יתברר שהממשלה שגתה בהחלטה שלה, גם מבחינה כספית, גם מבחינה תקציבית וגם מבחינת שירות לציבור. לכן אני חושב שזה התפקיד שלך, כשר לשירותי דת. אני שמח שאתה אומר שאתה מטפל בעניין הזה, גם אני מוכן להירתם לזה כי אני חושב שזה שירות לאזרח, ואני מציע שנקדם את העניין הזה. זה שירות שצריך לתת לאוכלוסייה.
יעקב מרגי
¶
אין ספק, אני מצטרף לזה. יש הכרה, זה עלה בדיונים, אני מקווה שנוכל להביא את זה לגמר מעשה. אם הזכרת את העלויות - למזלנו, היו קרנות פיתוח לחברות הקדישא החזקות של גוש דן, חברה קדישא תל-אביב וחברה קדישא הכללית בירושלים. אם לא היתה להן קרן פיתוח משלהן גם התמיכה שאנחנו מעבירים לא נושקת אפילו ל-50% מהעלויות.
יעקב מרגי
¶
ודאי, וזה מיועד לפיתוח. אנחנו משעבדים את קרנות הפיתוח של אותם בתי עלמין ואחר כך אנחנו שואלים למה חברות קדישא לא מטפחות את בתי העלמין שלהן ולמה הם לא ירוקים ולא נקיים. המדינה, פרט לתמיכות האלה שהשנה אנחנו מדברים על קבורה רבודה, לא מתקצבת קבורה, חוץ מדמי הקבורה של יום הקבורה. חשוב לדעת את זה. אין תקציב פיתוח לבניית בתי עלמין.
היו"ר משה גפני
¶
רבותי, מספר פנייה לוועדה 563–564. מי בעד אישור הפנייה? מי נגד?
הצבעה
בעד הפנייה – רוב
נגד – אין
נמנעים - 1
פנייה 563–564 נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
אני מדבר פה שעתיים, אף אחד לא מבין מה אני אומר? הסברתי – אני לא רוצה לעכב את זה, בגלל שאי ברירה, אבל אני לא רוצה להצביע בעד זה. אני חולק על הממשלה הזאת.
אנחנו עוברים לנציב שירות המדינה, פנייה 578.
אלכס קגנוב
¶
הפנייה נועדה לביצוע שינויים פנימיים בתקציב הנציבות בסך של כ-6 מיליון שקלים, בעיקר לתגבור תקציבי התפעול של הנציבות עקב רפורמה ותעדופים פנימיים של נציבות שירות המדינה.
היו"ר משה גפני
¶
בבקשה אדוני, נציב שירות המדינה. אני מודה לך שנענית לבקשתנו להשתתף בישיבה. האם אתה יכול להסביר לנו את הפנייה הזו?
קודם כול, אני רוצה לברך אותך. אתה פעם ראשונה כאן כנציב שירות המדינה. כבר בירכתי אותך בשיחות פרטיות, ואני רוצה לברך אותך על התפקיד. זה תפקיד מאוד חשוב, אפשר לעשות הרבה דברים. אפשר, למשל, לשלב ערבים בשירות המדינה אם רוצים. לא תמיד רוצים, אבל אפשר לשלב ערבים. לא כולם משולבים בשירות המדינה - ערבים לא מספיק, וגם נשים במשרות הבכירות.
משה דיין
¶
הבקשה הזו היא לא לתוספת תקציבית אלא להעברות פנימיות. בתקציב התפעול אנחנו גירעוניים. הסיבות נובעות משיטת התקצוב הבסיסית, אבל גם מהיום שנכנסתי התחלף דיסקט אבל לא תקציב. לדוגמה, יותר השקעה במערכות המחשוב ובניית תשתיות לקראת רפורמה, שזה לא הנושא כאן אבל התשתיות לרפורמה זה יותר מומחים ויותר מחשוב.
משה דיין
¶
רפורמה בניהול ההון האנושי. היא כוללת כמה ראשי פרקים: הפיכת הנציבות לגוף מטה תורתי – מה שהיא לא בדיוק היום.
משה דיין
¶
גוף מטה שקובע את התורה ויש לו מנגנוני בקרה. היום הנציבות עוסקת הרבה בשוטף. זה יצריך ביזור סמכויות למשרדי הממשלה, נושא שמטופל גם בהקשרים אחרים, כמו הגברת המשילות והעצמת הניהול של המנכ"לים, וגם לטפל במנגנוני ניהול כוח אדם בסיסיים כמו סוגיות של רוטציה, ניהול קריירה, עתודות ניהוליות, טיפוחו סגל בכיר ועוד. זה נושא ארוך.
היו"ר משה גפני
¶
לא הזמנו בשביל ההעברה הזו, שהיא חשובה כשלעצמה, אלא יותר בשביל התורה שעליה אתה מדבר. אמרת כמה מילים שלא הבנתי: מה זה "חיזוק המשילות"?
משה דיין
¶
יש טענה ידועה של מנהלים כללים ואפילו שרים שהרגולטורים הפנים-ממשלתיים לא נותנים להם לעבוד.
משה דיין
¶
בתחום שלי, של ניהול משאבי אנוש, על כל דבר צריך ללכת לנציבות ולקבל אישור ולהיות נתונים לחסדיהם. ואז אומרים, לפעמים בצדק: נתנו לי הרבה אחריות אבל מעט סמכות. הרעיון הוא להגביר במאזן הזה את הסמכות. כלומר, הרבה דברים שהיום הגורם המאשר הוא הנציבות, אנחנו רוצים לבזר סמכויות לשטח, להנהלות של המשרדים. הביזור הזה מצריך פיתוח תורה, האחדת כללים - - -
היו"ר משה גפני
¶
זאת אומרת, אם יש יועץ משפטי במשרד והשר והמנכ"ל רוצים לקדם מדיניות שאתה עם באו למשרד, בשביל זה נבחרו על-ידי הציבור, והיועץ המשפטי מתערב – לא בדיוק בדברים חוקתיים או חוקיים – או חשב או לא חשוב מי, איך אתם מתערבים בעניין הזה?
משה דיין
¶
אני מדבר בגזרה שלי, של נציב שירות המדינה. היום במדינת ישראל, בשביל להעלות רמת דירוג של מזכירה בבית-חולים ממשלתי באיזו תת-מחלקה מ-15 ל-17 או 16–18 – אלה מספרים שמשקפים מעט מאוד כסף - רק נציב שירות המדינה יכול לחתום על השינוי הדרמטי הזה. מנכ"ל, בשביל לעשות את השינוי הזה, צריך להגיע עד אליי, לעלות במדרגות, לקבוע פגישות וכאלה. אנחנו רוצים להוריד את זה לשטח.
לגבי הייעוץ המשפטי - במקביל או די בסמוך התקבלה החלטת ממשלה אחרת, שהקימה ועדה בראשותו של אריה לוקר, מנכ"ל משרד הממשלה, שמדברת על ייעוץ משפטי, אגף תקציבים וחשב כללי. כלומר, העצמת הניהול של המנכ"לים בהיבטים האלה. למשל, הדיבורים על הפחתת מספר התקנות עולים שם וגם עולה הסוגיה של הייעוץ המשפטי לממשלה. יושב שם נציגו של היועץ ומנסים למצוא את הדרך גם לשמוע את טענות המנכ"לים בהקשר הזה.
היו"ר משה גפני
¶
זאת אומרת, המנכ"לים מתלוננים שאגף התקציבים מנהל להם את המשרד או שהייעוץ המשפטי מנהל להם את המשרד?
היו"ר משה גפני
¶
גם אני לא מתלונן. אני שואל האם הכוונה שלך לתת סמכויות יותר להנהלת המשרד, דהיינו למנכ"ל?
עתניאל שנלר
¶
רגולציה ולא ניהול. היועצים המשפטים יתעסקו ברגולציה המשפטית ולא ינהלו, אותו דבר החשבות ואותו דבר כוח אדם. זה ניהול נכון, שיש מנכ"לים.
משה דיין
¶
אבל זו רק זרוע אחת. הזרוע השנייה היא הסוגיה של ניהול מנגנוני הון אנושי מפותחים ומודרניים, דוגמת סוגית הרוטציות, סוגיה של מכרזים, סוגיה של גיוס עתודות ניהול או ניהול סגל בכיר או תגמול דיפרנציאלי – איך לתגמל עובדים בשיטות מודרניות, ולא כמו שזה היום, שיש טענה שזה לא קיים.
היו"ר משה גפני
¶
מר דיין, עלו פה כמה פעמים שאלות, למשל לגבי נשים ערביות. שילובן בכוח העבודה במדינת ישראל מאוד נמוך. הוא נובע, בין היתר, מאורח החיים שלהן ולשלב אותן זה דבר מאוד קשה. באחת הישיבות של ועדת הכספים, נדמה לי שלפני שנתיים, היה פה איש המחקר של משרד התמ"ת ואמר שכדי לשלב אוכלוסיות בשירות הממשלתי בארצות-הברית אפילו השאלון מותאם לאותן אוכלוסיות. המדינה שלנו היא מדינה מרובעת; אתה עובר את המבחן – טוב, אתה לא עובר את המבחן – אז לא. יש אנשים שלא יודעים אפילו לקרוא את המבחן הזה בגלל שהם חיים באורח חיים אחר, כמו הנשים הערביות. אני לוקח אותן בתור דוגמה. גם על זה אתם מדברים? נכון, זה מה שהייתי צריך לשאול?
היו"ר משה גפני
¶
החרדים לא רוצים להשתלב. סתם פרזיטים. עזוב את החרדים, לא רוצים לעבוד, רוצים לחיות על קצבאות.
היו"ר משה גפני
¶
לא, לא, ערבים לא. שלא תגיד את זה, זו כבר גזענות. על החרדים אפשר להגיד. לא נוקפים אצבע.
משה דיין
¶
גם נושא גיוון אוכלוסיות בתעסוקה נכלל במתווה הרפורמה בהחלטת הממשלה וגם נכלל בדיונים. אם אתם רוצים ארחיב, כי אנחנו עובדים גם בלי רפורמה. יש כמה אוכלוסיות שאנחנו מתמקדים בהן. יש שלוש אוכלוסיות שהן על-פי חוק: מוגבלים, ערבים ובני העדה האתיופית.
היו"ר משה גפני
¶
דרך אגב, הנושא של ייצוג לנשים עבר בחוק לפני הרבה שנים. אנחנו, ביהדות התורה, הצבענו כל הזמן בעד החוקים האלה. בנשים זה מאוד הצליח, לא ברמות הבכירות. במשרות הבכירות זה לא הצליח, במשרות הבינוניות ומטה נשים עברו את ה-50%.
משה דיין
¶
יש כמה טכניקות. אחת מהן היא הקצאת משרות ייעודיות. באוכלוסייה הערבית היתה הקצאה בשנים האחרונות וגם באתיופית היתה הקצאה וגם תהיה השנה הקצאה. אלה משרות מיועדות שמי שיכול להתמודד עליהן זה רק מאותו מגזר ובאופן טבעי זה מביא לנו מועמדים מהאוכלוסייה הזו.
מה שלא פחות חשוב זה לטפל בשורש, השורש הוא שער הכניסה. נדגים לכם. פרויקט הדגל של הנציבות זה צוערים לשירות המדינה, השנה התחיל מחזור א'. זה מסלול של מצטיינים. כלומר, תנאי קבלה זה הצטיינות בתואר ראשון. הם באים ללימודי תואר שני ולימודי השלמה. כלומר, הם הופכים להיות עובדי מדינה בתקופת הלימודים, הם לומדים גם תואר בעברית וגם לימודי השלמה. כלומר, סדר יומם מלא. באמת, מיטב הנוער. בנקודת הכניסה הזו נתנו דעתנו גם לשילוב נשים - ואכן יש שם רוב נשים, כ-57%.
משה דיין
¶
המקור הוא פרויקט עתידים, שהוא לא ממשלתי, הוא מתואם ממשלתית. באבולוציה של זה הוא פרויקט של המדינה. הם עובדי הנציבות ממש והמדינה לקחה את זה על עצמה. אני שמח לומר שיש שם אישה חרדית, ושמנו בכניסה גם את הנושא של הייצוג הערבי. ברגע שנעבה את דרג הביניים אז בעוד חמש-שש ושבע שנים הם יגיעו גם לניהול. חשוב לחזק את דרג הביניים שיוליד לנו את המנהלים של מחר.
עוד דוגמה – המסלול לתואר שני, המסלול לבכירים, גם שם אנחנו נותנים את הדעת. השנה זה 50% נשים ו-50% גברים. קורס סגל בכיר, שזה קורס הניהול הבכיר של המדינה, עשיתי אותו ערב מינויי לנציב שירות המדינה והיו שש נשים. במחזור שפתחתי השנה יש כבר 12 נשים. כלומר, אנחנו שמים לזה לב בשערי הכניסה.
עוד דרך התמודדות – חבר הכנסת שנאן, לגבי מה ששאלת - בוועדות המכרזים יצאה הוראה שלי והבניית שיקול הדעת כתובה. כלומר, ברגע שיש ערבי, מוגבל או אישה צריך להתייחס לזה בכתב ולחתום על זה.
שכיב שנאן
¶
פגשתי אותך לפני כמה חודשים ואני מרגיש לגביך באופן אישי מצוין, אני חושב שהעסק בידיים טובות. אני בטוח שהכוונות שלך הן טובות כולן, אבל זה לא מחלחל למטה, לצערי הרב.
משה דיין
¶
ברשותך, אשלים תשובה. הוצאתי הוראה נורא קשה – היום כל תקן שלישי אמור להיות מסומן לאוכלוסייה הערבית, אלא אם כן מקבלים פטור. בשיטה הזו יצאו מה-1 בינואר 2012 מאות משרות לערבים. יש לנו בעיה שהם לא ניגשים בהיקפים. כלומר, אם האוכלוסייה הערבית מהווה 20% מסך האוכלוסייה, היא ניגשת למכרזים בהיקף של 7%, ופה הבעיה. יש לנו תקנים מיועדים שמפרסמים אותם והם נשארים ריקים.
משה דיין
¶
זו רפורמה של עשור פלוס. ההתחלה היא ב-2013, במערך הבחינות כבר התחלנו. ההתחלה תהיה בשיטת הפילוטים. כלומר, משרדים שיהיו משרדים לדוגמה, כי הם חזקים להכיל את הרפורמה הזו. היא לא בנויה לכל משרד כי היא דורשת תשתית חזקה במשרדים.
היו"ר משה גפני
¶
אבל יש אנשים בלי תואר שהם יותר מתאימים לתפקידים. בוועדת הכספים לדורותיה המוצלחים ביותר, המצוינים ביותר, היו כאלה בלי תואר.
משה דיין
¶
הכול נשקל. למשל, רואה חשבון לא חייב להיות עם תואר, אבל בגלל שהם עוברים מסלול רציני וגם בגלל שזה נותן מענה לאוכלוסיות חרדיות שעוברות את המסלול הזה וגם של ערבים, אז - - -
היו"ר משה גפני
¶
בירכתי אותו על זה, גם עכשיו אני מברך. אבל אני מדבר על מהפכה, שצריך לשלב את כל האוכלוסיות ולא להשתמש בזה רק על-ידי פוליטיקאים לתעמולה.
היו"ר משה גפני
¶
בדיוק. אני מודה לך, אדוני נציב שירות המדינה, על הסקירה הנרחבת. אנחנו עוד נדבר וניפגש.
מי בעד אישור הפנייה של נציבות שירות המדינה, 578? מי נגד?
הצבעה
בעד – פה אחד
נגד – אין
נמנעים – אין
פנייה 578 נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
תודה, הפנייה אושרה. אנחנו מודים לך.
אנחנו עוברים לפנייה הבאה, 674 – משרד התמ"ת. בבקשה.
דוד שטיינמץ
¶
הפנייה הזאת היא לשינויים פנימיים בתקציב בהתאם לביצוע המזומנים בפועל. מתוכם 10 מיליון שקלים במזומן למסלול תעסוקה, בהתאם לביצוע בפועל; תוספת של 4.5 לקרן סיוע ליצואן ותוספת של 600,000 למכון עבור תערוכה בין-לאומית שהם עושים, של HLS - אבטחה אזרחית.
דוד שטיינמץ
¶
במסלול תעסוקה יש תקציבים. התקציב שלנו הוא בהרשאה להתחייב. בהתאם לביצוע בפועל צריך עוד 10 מיליון שקלים במזומנים, ואנחנו מקבלים את 10 מיליון השקלים האלה. אין פה שום שינוי בתוכניות, אבל בהתאם לביצוע בפועל אנחנו מוסיפים תקציב.
היו"ר משה גפני
¶
אתם מורידים מקרן הסיוע לעסקים קטנים 4.5 מיליון, מורידים מחיזוק הצפון והדרום 5 מיליון.
דוד שטיינמץ
¶
מקרן הסיוע לעסקים קטנים אני לוקח לטובת קרן הסיוע ליצואן בודד, זה בהתאם לביצוע בפועל. אנחנו לא מקטינים כהו זה את הפרויקט עצמו. אתן לך דוגמה. אם אני נותן בפרויקט מסוים 100 שקל בהרשאה להתחייב, על מנת שהוא יתחייב, ואני נותן 30 שקל במזומן. נניח שבמהלך השנה הוא מבצע רק 20 שקל, הפעולה עצמה היא פעולה שנמשכת הרבה שנים. ה-10 שקלים האלה, בינתיים אין להם מה לעשות השנה אז אנחנו מעבירים אותם למקום אחר שצריך אותם מזומנים. אין כאן שום פגיעה בשום דבר כי אלה סעיפים שהם בהרשאה להתחייב.
היו"ר משה גפני
¶
יש שאלות? מי בעד אישור הפנייה? מי נגד?
הצבעה
בעד – פה אחד
נגד – אין
נמנעים – אין
פנייה 674 נתקבלה.
חביב קטן
¶
שלום. פנייה תקציבית זו נועדה לתקצב את הקרן המשותפת של ישראל-גרמניה לתמיכה במחקרים, בהתאם לסיכום - - -
אורי אריאל
¶
מה זה מסובך? פעם זה היה משרד אחד. הקואליציה, הממשלה שלך, רצתה הרבה שרים אז היא הפרידה, אבל המטה נשאר אותו מטה. זו אותה עבודה, מה קרה?
חביב קטן
¶
הפנייה נועדה לתקצב את הקרן המשותפת של ישראל-גרמניה למימון מחקרים, בהתאם לסיכומים קיימים של הממשלה עם הקרן לטפל בתוכנית החלל האזרחי, בהתאם לסיכום עם משרד האוצר.
היו"ר משה גפני
¶
טוב. שאלות? אין. מי בעד אישור הפניות? מי נגד?
הצבעה
בעד – פה אחד
נגד – אין
נמנעים – אין
פניות 675–676 נתקבלו.
היו"ר משה גפני
¶
סיכום זה בסדר, אבל תסביר מה הסיכום. לא מספיק מה שאני מייעץ להם, למה צריך עוד מישהו? מה זו המשרד הזאת?
אורי אריאל
¶
אתה יכול להגיד לנו אם הכלכלן הזה יעזור לנו גם להעביר את ששינסקי? היתה הבטחה של הממשלה, של שר האוצר, ש-1 בנובמבר 2011 יהיה חוק. על סמך זה העבירה הוועדה, והיושב-ראש, את החוק. לולא כן הוא לא היה עובר. נדמה לי שה-1 בנובמבר 2011 עבר.
אורי גבע
¶
הפנייה הזו נועדה לתגבור של 20 מיליון שקלים במערך הביטחון, לגיור בצבא, לצד שינויים פנימיים שנועדו לתגבר את מזכירות הממשלה לפרויקט מיכון שיש השנה. מיליון שקלים למרכז מורשת בגין לשימור כתבי ז'בוטינסקי, זו בקשה של המשרד.
היו"ר משה גפני
¶
כבר 23 שנה אני מבקש להפריד. יש דברים שאני רוצה להצביע בעדם ויש דברים שאני לא רוצה להצביע.
צור אגזאן
¶
פנייה זו נועדה לביצוע שינויים פנימיים בתקציב המשרד לשירותי דת, שעיקרם סך של 1,953 אלפי שקלים פיתוח קברי אבות וכן תקצוב של 3 מיליון שקלים למימון הוצאות עבר לתמיכה בהקמת עמותה.
היו"ר משה גפני
¶
אני צריך הסברים על הדבר הזה. כבר שאלתי בפעם הקודמת, לא הסבירו לי. אני לא מביא להצבעה.
פנייה 683.
היו"ר משה גפני
¶
משרד האוצר, יש לי בעיות אתו. עם שינויים יש לי בעיות, צריך לשכנע אותנו שצריך לאשר דבר כזה.
אפרת תבור
¶
כל הפנייה היא בסעיף 05, ואסביר. בתחילת השנה אנחנו בדרך כלל מתגברים כל מיני הוצאות תפעוליות, כמו שכר דירה וארנונה, דברים שצריך לשלם אותם לפעמים מראש, לפעמים בסכומים ניכרים. אחר כך, כשאני מקבלת את העודפים, אני עושה החזרה של אותו כסף. שום דבר לא יוצא מפה החוצה. הכול אצלי בתוך הסעיפים, בהתאם לצרכים שאני צריכה לשלם.
היו"ר משה גפני
¶
יש שאלות? אין. מי בעד אישור הפנייה? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – 1
נמנעים – אין
פנייה 680 נתקבלה.
אורי אריאל
¶
אני נגד ואני מבקש רביזיה. אני מבקש שתגידי לשר או למי שצריך שיואילו להגיד לנו מה עם חוק ששינסקי בבקשה.
אורי אריאל
¶
אני מבקש רביזיה. למה לא? כי שנה לא הביאו את חוק ששינסקי ואתה שותק להם? למה אנחנו צריכים להתנהל ככה? יש חוק ששינסקי, שיביאו את זה.
אורי אריאל
¶
זו לא בטלנות. זו שיטה להעביר את מה שהם רוצים. מה שאתה רוצה להפריד הם רוצים לא להפריד. זו לא טעות.
אפרת תבור
¶
אנחנו נמצאים בסוף שנה וגם ככה מאוד קשה לנו השנה עם תקציב. אשמח לסייע בכל מה שאתה צריך, רק תגיד לי מי צריך לתת לך תשובה.
אורי אריאל
¶
התשובה היא בידי שר האוצר, יותר מדויק – היועץ המשפטי שלו, לפי דעתי עורך הדין יואל בריס, שצריכים להביא את החוק שאושר כבר בממשלה, לפי מה שכתוב בעיתון. הם הבטיחו להביא אותו לפני שנה. זה היה התנאי לאישור כל החוק של ששינסקי, שזו מהפכה גדולה, כידוע, ובינתיים הם לא עושים קרן ולא שומרים כסף בקרן. הם עושים מה שמתחשק להם. זה בחוק, זו לא הבטחה ממשלתית.
היו"ר משה גפני
¶
חבר הכנסת אורי אריאל, אני לא מאוהב בממשלה. דיברתי עם הממשלה כמה פעמים על העניין הזה, דיברתי גם עם שר האוצר. הממשלה קיבלה החלטה, פרסמה אותה, הניחה על שולחן הכנסת. זה נמצא על שולחן הכנסת.
היו"ר משה גפני
¶
זה בין הבקשות של הממשלה. מה שאמרת עד החלטת הממשלה צדקת, אבל אחרי שהממשלה קיבלה החלטה, מה אתה רוצה שנעשה? את מה אתה רוצה לזרז? ברביזיות אנחנו רוצים לזרז משהו.
אורי אריאל
¶
אסביר. הממשלה מנהלת את סדר היום של הכנסת, כי עכשיו יש רק ועדת הסכמות. אין חקיקה פרטית, כידוע, ואין כלום. אם הממשלה רוצה להעלות את זה – כמו שבשבוע הבא יש על סדר היום - - -
היו"ר משה גפני
¶
רק שתדע על מה שמתנהל, מבחינת סדר היום, מפני שיש גם חוקים שלנו שאנחנו רוצים להביא, חוקים ממשלתיים. אני רוצה שתדע מה הפרוצדורה שקיימת, ואני גם רוצה לשבת עם יושב-ראש הכנסת שוב. ברגע שנסיים כנראה אשב אתו. על החוקים הממשלתיים הממשלה צריכה להגיש בקשה, לאחר שהממשלה אישרה את זה, ויושב-ראש הכנסת מאשר או לא מאשר. הממשלה הגישה בקשה, היא מבקשת לאשר את חוק ששינסקי בקריאה ראשונה במליאת הכנסת. עכשיו זה בידיו של יושב-ראש הכנסת. הממשלה לוחצת על הרבה מאוד חוקים. ליושב-ראש הכנסת יש את המדיניות שלו, ואני גם מבין את המדיניות הזאת. זה לא בידי הממשלה, הכול בידי יושב-ראש הכנסת, ובצדק מבחינתו הוא לא מאשר את כל החקיקה הזאת. זה המצב. הממשלה לא רלוונטית בעניין. אם היא לא היתה מגישה בקשה ולא היתה מאשרת אז אתה צודק. זה דיון אחר. תשקול עד סוף הישיבה אם לבטל את הרביזיה.
אנחנו עוברים לפניות מס' 684–685.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד אישור הפניות? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – 1
נמנעים – אין
פניות 684–685 נתקבלו.
אורי גבע
¶
הפנייה הזו נועדה לתגבר את תקציב לשכת הפרסום הממשלתית, שהיא מפעל עסקי. כל התקציב שמתוגבר פה הוא הרשאה ללשכה לקלוט כספים ממשרדי הממשלה, שהם הלקוחות היחידים שלה. זה בהתאם לביצוע בפועל. זאת אומרת, רואים את כמות הקמפיינים ועלותם לאורך השנה ומאשרים ללשכה לקלוט את הכספים מהמשרדים, שהם המממנים של אותם קמפיינים.
אורי גבע
¶
זו לא הרשאה, זה תקציב. אבל זה לא תקציב המדינה הקלאסי אלא תקציב שמקורו ממשרדי הממשלה. בעצם תקציב השתתפות. פשוט מפעלים עסקיים בנויים כך שאין להם תקציב מדינה מקורי אלא הכול הם קולטים - - -
היו"ר משה גפני
¶
לא מעניין אותי. אני מבקש שלשכת הפרסום תגיד לי מאיזה משרדים היא מקבלת, איפה היא מפרסמת.
אורי גבע
¶
אגיד לך. אין לי רשימה של איזה קמפיין הם הוציאו, יש לי סכומים. אקרא: משרד התיירות, משרד התמ"ת, משרד ראש הממשלה, משרד התחבורה. כמעט כל משרד ממשלתי מבצע איזשהו פרסום באמצעות לשכת הפרסום הממשלתית, בין אם זה ברדיו בתשדירים פשוטים ועד לקמפיינים שאתה רואה בטלוויזיה.
אורי גבע
¶
לשכת הפרסום הממשלתית היא סוג של מנהל שיווק. היא מפרסמת במדיה מסוימת בהתאם לסוג הפרסום שרוצים לפרסם.
אורי גבע
¶
הכסף כבר מתוקצב בתקציבי המשרדים, בתקנות ייעודיות לכך. בבסיס התקציב כל משרד יכול להעביר מיליון-שניים או עשרה, תלוי בהיקף הפרסום של המשרד. לדוגמה, משרד התיירות - - -
אורי גבע
¶
מבחינת יעילות, מבחינת מטרות המשרד. לדוגמה, רשות המים עשתה קמפיין גדול – "ישראל מתייבשת". קובעים את המדיות שבהן - - -
עתניאל שנלר
¶
אתן לך תשובה, עבדתי אתם הרבה שנים. העיקרון הוא שכל קמפיין יש לו את אמות המידה שלו, את אוכלוסיית היעד שלו, המדיה שהוא רוכש וכו'. בוודאי שאם מדובר בנושאי דת, למשל, בוודאי שהאוכלוסייה צורכת שירותי הדת עם אמצעי המדיה שלה תקבל יותר נפח כי הם רוצים להגיע להשפעה שם. אם מדובר בנושא תיירות חוץ או תיירות אחרת, בוודאי שזה ילך לדבר אחר, בין אם זה בשפות אחרות - - -
עתניאל שנלר
¶
כן, ככה זה מתבצע – דרך מכרזים, חוזה עם מסגרת. זה עסק מקצועי נטו. כל מה שיש פה, אם אושרו במשרד התיירות מיליון שקלים, הוא בעצם אומר: תן לי אפשרות לממש את מיליון השקלים כאן. זה מקצועי.
היו"ר משה גפני
¶
תודה, הפנייה אושרה.
אני מגיש רביזיה, אני מבקש שלשכת הפרסום הממשלתית תגיד לי איך המדיניות הזאת מתבצעת. מה שחבר הכנסת שנלר אמר זה מאוד משכנע, אני גם רוצה לראות שזה באמת מתבצע.
אריאל לוין
¶
תקצוב של החלטות ועדת טרכטנברג לתשתיות במגזר הערבי: סבסוד פיתוח, תכנון קרקע פרטית וקרקע מדינה.
אפרת תבור
¶
הפנייה נועדה להעברת תקציב כוח אדם בתחום המחשוב מאגף החשב הכללי למטה התקשוב. הוקם מטה התקשוב ואנחנו לא מוסיפים תקנים חדשים, אנחנו פשוט עושים מיון מהחשב הכללי, תחת תוכנית התקשוב, לכל העובדים שהולכים לעבוד שם.
אפרת תבור
¶
כאלה שקשורים לתקשוב ועד היום ישבו בתקנה של החשב הכללי, אנחנו מעבירים אותם תחת תוכנית התקשוב.
אפרת תבור
¶
זה אגף חדש שהוקם, שאחראי על כל נושא הטכנולוגיות ברמה הממשלתית, לא רק משרד האוצר. מונתה לזה כרמלה אבנר.
אפרת תבור
¶
אגיד לך על אילו יחידות היא תהיה אחראית: ממשל זמין, מרכב"ה, להב"ה. זאת אומרת, כל הנושאים המחשוביים. היא הולכת לרכז את הנושאים באוצר ובכלל הממשלה. כל המנמ"רים יהיו כפופים אליה מבחינה מקצועית.
אורי אריאל
¶
את יודעת אולי אם העיכוב בהעברת הכספים לבית אל אחרי הגירוש נובע מזה שהמנמ"רים בפרויקט להב"ה ומרכב"ה לא עובדים כי חסרים תקציב או תקנים?
אפרת תבור
¶
לא. דווקא אתמול ישבתי בישיבה בנושא להב"ה. יש לנו שם בעיה תקציבית, אני לא יודעת שזה משפיע על דברים אחרים. אבל אנחנו פותרים את הבעיה. היום יש 31 מרכזים, אני חושבת שרובם עובדים מאוד יפה.
אורי אריאל
¶
את יכולה לברר בהנהלת המשרד, היועץ המשפטי, מתי הוא יגמור את העניין של ביצוע החלטת הממשלה בעניין בית אל? כדי שלא נצטרך לעשות רביזיה על כל בקשות משרד האוצר.
אורי אריאל
¶
מה אני עושה לך? יושבים אנשים בבית אל, הממשלה גירשה אותם מבתיהם והבטיחה להם איזשהו תקציב - - -
היו"ר משה גפני
¶
אבל את לא חייבת לענות על זה. הוא שאל שאלה, תפני לממונים עליך. את לא יודעת לענות לו, סתם את - - -?
אורי אריאל
¶
אני מבקש רק למסור את הדבר הבא. לא אעכב עכשיו, אבל אני מודיע כבר שבשבוע הבא, בלי נדר, אם אין תשובות מעשיות אעשה רביזיה על כל מה שקשור למשרד האוצר. זה הכול, תפעלו.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד אישור הפנייה? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
פנייה מס' 691 נתקבלה.
אפרת תבור
¶
פנייה זו נועדה להעברת 740,000 שקלים ממנהל הדיור הממשלתי לתקציב מרכב"ה עבור הקמת מערכת מידע גיאוגרפי. זה סיכום בין היחידות.
מעיין נשר
¶
זו מערכת ממוחשבת שממפה את השטחים לפי שכבות. למשל, אם זה לצורך הדיור הממשלתי הם יכולים לראות על פני הקרקע אילו מבנים יש, מאילו חומרים הם עשויים.
מעיין נשר
¶
זה מאפשר למי שמשתמש לראות במפה הרבה שכבות של מידע לפי השימושים שהוא צריך. למשל, אם זה לצורכי חקלאות הם יכולים לראות את טיב הקרקע, איזה גידולים יש עליה וכו'. אפשר להשתמש בזה בהמון תחומים.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד אישור הפניות? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
פניות מס' 692–693 נתקבלו.
היו"ר משה גפני
¶
אני מבקש מכולם – אם מישהו לא יכול להגיע אז נדחה את זה לשבוע הבא. אנחנו רוצים הסברים. לפחות פורמלית שיהיו אנשים שיכולים להסביר. לא דיברתי על המקרה הזה, אבל מכיוון שאמרת את המשפט הזה, שבמקרה הזה זה בסדר, אבל לפעמים זה לא בסדר. צריך להסביר לוועדה.
אייל אביטל
¶
במקרה יש שניים שיכולים להסביר. מדובר בהעברת 2 מיליון שקלים ממשרד המשפטים לנציבות שוויון לאנשים עם מוגבלות, שהיא אחת היחידות של משרד המשפטים. למעשה מדובר בהעברה טכנית, אבל בשביל לכבד את העצמאות של נציבות השוויון לצורך הגשמת מטרותיה משרד המשפטים החליט לסייע לה ולהעביר מתוך תקציבו תקציב לנציבות לשוויון לצורך קמפיין להגברת המודעות של הזכויות של אנשים נכים, שילובם באוכלוסייה, שילובם בעבודה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד אישור הפניות? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
פניות מס' 694–695 נתקבלו.
אייל אביטל
¶
דובר כאן קודם על הנושא של הקמת מטה תקשוב במשרד האוצר. זה לא קשור אליי, אבל אני רוצה להגיד לכם שהמטרה היא קודם כול לייצר חיסכון לממשלה כולה, וזו יוזמה ברוכה של משרד האוצר. משרד המשפטים השתלב ביוזמה הזו ותרם יועץ שלו ללא שכר תקופה ארוכה. בסוף החליט משרד האוצר, לאחר שהוא הסתדר בדרכו, שצריך להעביר תקציב עבור העלות של אותו יועץ.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד אישור הפניות? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
פניות מס' 697–698 נתקבלו.
אייל אביטל
¶
משרד המשפטים, בתיאום עם החשב הכללי, מתאם יצירת סגן חשב שני בחשבות משרד המשפטים. בגלל שהחשבים וסגניהם כפופים למשרד האוצר משרד המשפטים - - -
אייל אביטל
¶
בשנים האלה נוסף מגוון רחב של יחידות למשרד המשפטים בהחלטה הממשלתית להעביר ממשרדים אחרים, למשל, את רשם החברות, רשות התאגידים, רשות למשפט וטכנולוגיה, רשות לאיסור ומימון הלבנת הון ועוד מגוון רחב של יחידות. בתי דין לעררים יוקמו עכשיו במשרד המשפטים. אני יכול לפרט כאן מגוון רחב של יחידות שנוספו, ולמעשה המורכבות של ניהול המשרד היא כזאת שהגיעו להבנה שחייבים להוסיף עוד סגן חשב כדי שהכסף הציבורי יעבור ביקורת נוספת, שזה לא ייפול בין הכיסאות.
אייל אביטל
¶
אדוני, אני מתאר מצב שהיתה החלטה מושכלת, היו משרדים שביקשו שיחידות שלהם יעברו למשרד המשפטים.
אייל אביטל
¶
לפעמים אני חושב שצריך לכבד משרדים שמסוגלים לבקר את עצמם ולהגיד שהם מתקשים לנהל סיטואציה מסוימת.
היו"ר משה גפני
¶
אז צריך לסגור אותם. מה זה שמשרד אומר שהוא לא יכול לטפל? משרד פחדן. מה זה משרד שלא יכול לנהל את עצמו. מדברים על משרד ממשלתי, לא מדברים על איש.
עתניאל שנלר
¶
למשל, כשהעבירו את בתי הדין הרבניים ממשרד הדתות למשרד המשפטים, זה בלוק שנוצר שם, כל המנגנון - - -
היו"ר משה גפני
¶
התנגדתי גם לזה. גם אמרתי "פחדנים". אם אני הייתי עיתונאי, זו היתה הכותרת של הישיבה הזאת. כמה עובדים היו קודם, 900?
היו"ר משה גפני
¶
משרדים באמת מבקרים את עצמם, הם אומרים: אנחנו לא יודעים לתפעל. למה הוא לא יכול לתפעל? בגלל שהוא פוחד שמשרד המשפטים יבקר אותו, אז הוא אומר להעביר למשרד המשפטים. את משרד המשפטים אין מי שיבקר, אף אחד לא מעז להתחיל אתם.
היו"ר משה גפני
¶
זה בסדר, אבל התפקיד לי כנבחר ציבור, אחרי שאתה מוסר לי את הנתונים – ואל תחזור בך מהנתונים - - -
היו"ר משה גפני
¶
שינית קצת במספרים. בסדר. הנתונים הם בסדר, המדיניות כושלת לחלוטין. למה רשות התאגידים צריכה להיות במשרד המשפטים? למה לא במשרד אחר?
היו"ר משה גפני
¶
על הרבה רשויות אני יכול לשאול למה הם במשרד המשפטים. למה נציבות שוויון זכויות לנכים צריכה להיות במשרד המשפטים? למה לא במשרד הבריאות? אתה יודע מה, את המשרד לשירותי דת צריך להעביר למשרד המשפטים, יש עוד כמה דברים שאפשר להעביר למשרד המשפטים. בושה וחרפה, פשוט לא להאמין. במקום שמשרדים יתפקדו מעבירים את זה למשרד המשפטים. נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות נמצאת במשרד המשפטים. מישהו יכול להסביר לי למה? עוד מעט יגידו: החלטת ממשלה. בושה. מה זה קשור למשרד המשפטים?
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד אישור הפניות? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
פניות מס' 699–700 נתקבלו.
היו"ר משה גפני
¶
תודה, הפניות אושרו. אישרתי את זה בגלל מה שאמר חבר הכנסת שנלר: משכך, צריך לנהל את זה. בושה שמשרדים לא מתפקדים ומעבירים את זה למשרד המשפטים, ומשרד המשפטים אלף פעמים לא מתפקד. ראו את המכתבים ששלחתי ליועץ המשפטי לממשלה על חוסר תפקוד מוחלט של משרד המשפטים.
איתי יחזקאלי
¶
בסעיפים שקשורים לרכז ההשקעות אנחנו עושים בסוף השנה בחינה של ההוצאה במזומן ומעבירים למקומות שבהם יש חוסר. האישורים נעשים בהרשאה להתחייב אבל הביצוע משתנה מתקנה לתקנה.
היו"ר משה גפני
¶
בסדר. מי בעד אישור הפנייה? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
פנייה מס' 703 נתקבלה.
דוד שטיינמץ
¶
זו פנייה שנועדה לתקצב 3.4 מיליון שקלים עבור שיפוי יצואנים מיש"ע עקב ביטול הקלות במכס האיחוד האירופי, בהתאם לצפי הביצוע.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד אישור הפנייה? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
פנייה מס' 705 נתקבלה.
אנסטסיה סורוקינה
¶
כי לפני חצי שנה העבירו לשם. זה לא כסף שהיה במקור, העבירו מתקנה אחרת לשם ולא ביצעו את כסף. מעבירים לתקנות שכן צריכים את הכסף.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד אישור הפנייה? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
פנייה מס' 705 נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
הוא רוצה שתסבירי לו שאכן מה שמורידים בעניין של יש"ע לא פוגע באיזשהו פרויקט. הוא רוצה יותר נתונים לגבי העניין הזה. תבדקי את זה, תתני לו והוא יסיר את הרביזיה.
היו"ר משה גפני
¶
אני לא רוצה לעכב, אחרת הייתי מבקש לא להצביע. אני מעריך שאת צודקת שזה טכני, אבל תבדקי יותר פרטים.
לידיה לזנס
¶
מדובר על תוספת הרשאה להתחייב של 120 מיליון שקלים, עם 40 מיליון שקלים במזומן. מדובר על ביצוע תוכניות מו"פ. יש בערך 400 תוכניות בהיקף תקציבי מבוקש של 1.4–1.5 מיליארד שקלים שאין להם - - -
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד אישור הפניות? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
פניות מס' 706–707 נתקבלו.
מעיין נשר
¶
הפנייה נועדה לתקצוב הנושאים הבאים: סך של 8 מיליון שקלים עבור הקמת כפרי סטודנטים, בהתאם להחלטת ממשלה.
מעיין נשר
¶
מרבית הכסף הזה הולך לכפר הסטודנטים בלוד, שהוקם לפני שנה אם אני זוכרת נכון. לא מקימים כל כך הרבה כפרים חדשים אלא בעיקר מתקצבים מה שקיים. כל שנה נקלטים סטודנטים חדשים בכפרים הקיימים. זה לצורך התקצוב השוטף של הפרויקט.
היו"ר משה גפני
¶
אוקיי. מי בעד אישור הפניות? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
פניות מס' 708–710 נתקבלו.
שירה ברגמן
¶
פנייה תקציבית זו נועדה לתקצוב סך של 4 מיליון שקלים בהרשאה להתחייב עבור העסקת יועץ בין-לאומי לקביעת תעריפים. מדובר בהולכה וחלוקה של רשת החשמל.
היו"ר משה גפני
¶
כמה זה זמן זה הפרויקט? תביאי לי יותר פרטים. אני רוצה לדעת כמה הוא מקבל. יכול להיות שאעזוב את הכנסת ואלך להיות יועץ לענייני אנרגיה. אני מבין באנרגיה.
פניות מס' 713–714. יועץ פיננסי בחברת "ענבל" – 200,000 שקלים. יועץ משפטי לרשות החברות. כל הכבוד. אין מי שיסביר.
אנחנו עוברים לפניות מס' 715–716.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד אישור הפנייה? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
פניות מס' 715–716 נתקבלו.
מיכל שינוול
¶
הפנייה נועדה לתקצוב 160 מיליון שקלים בהרשאה להתחייב לקרן הניקיון לצורך יציאה לפעולות תמיכה ברשויות המקומיות להפרדת פסולת במקור. זה גידול של 10 מיליון שקלים לקרן למניעת זיהום מי הים בשמן עקב צפי לגידול בהכנסת. זו הכנסה מיועדת והוצאה מותנית.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד אישור הפנייה? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
פנייה מס' 711 נתקבלה.
מעיין נשר
¶
הפנייה נועדה להעביר 24,715 אלפי שקלים מתקציב התמיכות של משרד החקלאות לתקציב הפעולות של משרד החקלאות על מנת להוסיף השלמות לתקציב השכר. זה נדרש עקב חתימה על הסכמי שכר חדשים, שעיקרם הסכם הבוררות עם עובדים בדירוג מחקר והסכם שכר עם הרופאים הווטרינרים.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד אישור הפניות? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
פניות מס' 720–721 נתקבלו.
אורי אריאל
¶
רגע. את יכולה לעשות בדיקה מה קורה עם ההתחייבויות של המדינה למפוני גוש קטיף והעמדת קרקעות לפי הסיכומים שהיו?
שירה ברגרמן
¶
פנייה תקציבית זו נועדה לתקצוב סך של 15.3 מיליוני שקלים בהרשאה להתחייב וסך של 2.2 מיליוני שקלים בהוצאה. זה בגין: שדרוג המערך הססמי, תוספת שכר לחוקרים בגין דירוג מחקר וקליטת חוקר במשרד הקליטה.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד אישור הפניות? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
פניות מס' 722–724 נתקבלו.
קרן שפר
¶
הפנייה נועדה לתגבר את תקציב הפיתוח של משרד התיירות בכמה נושאים: איגום תקציב בגין החלטות ממשלה בנושאי צפרות, טבריה, רשב"י ושבילי אופניים; תוספת תקציב למתן מענקי השקעה למלונות ולפיתוח תשתיות תיירותיות; סיכום תקציב בין המשרד לפיתוח הנגב והגליל ומשרד התיירות; וכן הסטות פניות של מזומנים בהתאם לקצב הביצוע.
אורי אריאל
¶
היה פה שר התיירות לפני כמה חודשים ועלה העניין של הגדרת אזורי פיתוח, ואז עלה העניין של עוטף ירושלים ויו"ש. הוא אמר שיהיה הסדר אחר, שהוא יטפל בו והוא ייגמר.
קרן שפר
¶
זה תהליך ארוך מול משרד האוצר, זה לא כזה פשוט. ממש חבל לתקוע פה פרויקטים חשובים שאנחנו עובדים עליהם, כמו מענקים למלונות בירושלים.
אורי אריאל
¶
שר התיירות היה פה. היתה פגיעה באזור מסוים ביהודה ושומרון והוא אמר שהוא מזדהה שצריך לתקן את זה והוא לוקח על עצמו לתקן. למה הבטחה של שר בוועדה, שעל סמך זה אומרים שנתקדם, כשמביאים לבדוק את זה אחרי חצי שנה זה לא בסדר. למה אני צריך להמשיך להפטיר כאשתקד? הרי אפשר להוריד רביזיה גם בעוד שעה, נכון? זה מה שטמיר לימד אותי.
היו"ר משה גפני
¶
אנחנו לא רוצים לעכב את הפנייה הזאת. אני מבקש משר התיירות תשובה למה ששאל חבר הכנסת אורי אריאל, ואני מבקש את התשובה היום.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד אישור הפניות? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
פניות מס' 727–733 נתקבלו.
היו"ר משה גפני
¶
כן, אני יודע. אבל אני רוצה לדעת מה זה בדיוק ה-1.5 מיליון. בסדר? תוכלי להעביר לי עוד היום?
איתי יחזקאלי
¶
היתה תוכנית לאומית להקטנת פליטות של גזי חממה. קיבלנו 150 מיליון שקלים לשנתיים וזה החצי השני של התקציב לפרסום השני. זה פשוט הביצוע של החלק השני. זו הרשאה להתחייב.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד אישור הפנייה? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
פניה מס' 734 נתקבלה.
דוד שטיינמץ
¶
מדובר פה בתוספת תקציב עבור קרן לסיוע לחברות ישראליות בהשתתפות בפרויקטים ובמכרזים בין-לאומיים, בהתאם לסיכום בין המשרדים. התוכנית הזאת היא כלי סיוע מרכזי שבאמצעותו מעודדים את הגדלת הפעילות של חברות ישראליות בפרויקטים ובמכרזים בין-לאומיים. הקרן משתתפת עם החברה בהוצאות הראשוניות הכרוכות בהחלטה ליזום או להתמודד במכרז בפרויקט בסכום של עד 800,000 שקלים לפרויקט, וגם משתתפים בהכנסת סקר רקע בחוץ לארץ בסכום של עד 100,000 שקל.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד אישור הפנייה? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
פניה מס' 735 נתקבלה.
היו"ר משה גפני
¶
תודה, הפנייה אושרה.
פנייה מס' 736 – משרד התמ"ת. בבקשה. תוכנית לעידוד הייצוא להודו וסין.
דוד שטיינמץ
¶
הפנייה הזאת היא תוספת של 54 מיליון שקלים בהרשאה להתחייב עבור התוכנית לעידוד הייצוא להודו ולסין וסך של 26 מיליון, גם כן בהרשאה להתחייב, לתוכנית לעידוד התעסוקה, להגדלת הפריון.
דוד שטיינמץ
¶
משרד התמ"ת פיתח תוכנית ייעודית למימוש הפוטנציאל הגלום בצמיחתן הכלכלית המואצת של סין והודו ולצורך גיוון יעדי הייצוא הישראלי. מטרת התוכנית היא לסייע לחברות ישראליות להעמיק את חדירתן לשווקים אלה.
היו"ר משה גפני
¶
טוב, הבנו. מי בעד אישור הפנייה? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
פניה מס' 736 נתקבלה.
דוד שטיינמץ
¶
יש לנו שם מחסור ב-200 מיליון בערך. בשלב זה האוצר החליט לתת לנו 34 מיליון שקלים עבור פיתוח אזורי תעשייה, בהתאם לקריטריונים שיש אצלנו במשרד ותוספת תקציב.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד אישור הפנייה? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
פניה מס' 737 נתקבלה.
מעיין נשר
¶
הפנייה נועדה לתקצוב 4,350,000 שקלים, בהתאם להסכם הקואליציוני עם סיעת הבית היהודי. תקצוב 7.3 מיליון שקלים לתשתיות התיישבותיות למרחבים השונים. זה בתקציב החטיבה להתיישבות.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד אישור הפנייה? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
פניות מס' 738–739 נתקבלו.
אורי גבע
¶
פה מדובר על תגבור של 85 מיליון שקלים בתקציב משרד ראש הממשלה להחלטות ממשלה רבות, אמנה אותן. השנה: 29.5 מיליון שקלים לפרויקט "זכות מלידה" והרחבת היקף המשתתפים בהתאם להחלטת הממשלה שבנושא; 20 מיליון שקל להחלטת ממשלה 4090, זה נושא של פיתוח אגן העיר העתיקה. מי שמכיר, התוכניות של הרשות לפיתוח ירושלים. אלה סעיפים 2 ו-3 – 20 מיליון שקלים ו-11 מיליון שקלים. 9 מיליון שקלים לפרויקט "מסע", בהתאם לביצוע בפועל; 4.5 מיליון שקלים לפיתוח מעלה המוגרבים. זו החלטה ישנה, ועבודות מתחילות להתקדם. 4 מיליון שקלים לתגבור מרכזי רבין ובגין, בהתאם לסיכום התקציבי אתם.
אורי גבע
¶
בגלל זה ההפרדה בין הפניות. זו פנייה שנשלחה חודש קודם. זה פרויקט מאוד ספציפי לכתבי ז'בוטינסקי, את זה עושה מרכז בגין.
אורי גבע
¶
זה כסף לפעילות שוטפת של המרכזים. זה בדיוק מה שחבר הכנסת אדרי אמר קודם, אנחנו מביאים את התקציב שלהם - - -
אורי גבע
¶
הפרויקט שלא אישרתם ממומן במסגרת הסיכום התקציבי לשנה הזו עם משרד ראש הממשלה, ומשרד ראש הממשלה הוא זה שמחליט, בהתאם לסדרי עדיפויותיו, להניח את מיליון השקלים שם. פה מדובר על התקציב הרגיל, בהתאם לחוקים של שני המרכזים.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד אישור הפניות? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
פניות מס' 740–741 נתקבלו.
היו"ר משה גפני
¶
תודה, הפניות אושרו.
יש רביזיה של שכיב שנאן. תשאל אותם את השאלות ותקבל תשובות, ואז תסיר את הרביזיה.
אורי גבע
¶
אני יכול לענות על זה עכשיו. אני לא מכיר את זה לעומק, אבל זו קרן שנפתחה ב-2009 למצ'ינג מול המגזר הערבי. זאת אומרת, נבחר זוכה שמביא השקעות למגזר הערבי, אני לא מכיר באילו תחומים בדיוק, והממשלה עושה מצ'ינג.
אורי גבע
¶
היתה פניה קודמת בנושא מערך הגיור על סך 20 מיליון שקלים. אם אפשר, להצביע ולקבל אחר כך הסברים.
היו"ר משה גפני
¶
זה מה שאמר קודם נציב שירות המדינה. מי בעד אישור הפנייה? מי נגד?
מי בעד אישור הפנייה? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
פניה מס' 688 נתקבלה.
סיוון להבי
¶
מדובר בהעברה של 50 מיליון שקלים עבור אשראי לרשויות המקומיות. יש רשויות שלא מצליחות לגייס אשראי מהבנקים, כמו ג'סר א-זרקא וחצור – רשויות נחשלות. המדינה מעמידה להם אשראי במקום הבנקים.
היו"ר משה גפני
¶
מי בעד אישור הפניות? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – אין
נמנעים – אין
פניות מס' 689–690 נתקבלו.