PAGE
2
ועדת החוקה, חוק ומשפט
12/06/2012
הכנסת השמונה-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב רביעי
<פרוטוקול מס' 628>
מישיבת ועדת החוקה, חוק ומשפט
יום שלישי, כ"ב בסיון התשע"ב (12 ביוני 2012), שעה 12:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-18 מתאריך 12/06/2012
תקנות הפטנטים (נוהלי הלשכה, סדרי דין, מסמכים ואגרות) (תיקון), התשע"א - 2011
פרוטוקול
סדר היום
<תקנות הפטנטים (נוהלי הלשכה, סדרי דין, מסמכים ואגרות) (תיקון), התשע"א - 2011>
מוזמנים
¶
>
אסא קלינג - ראש רשות הפטנטים, משרד המשפטים
ז'קלין ברכה - סגנית רשם הפטנטים, משרד המשפטים
סימונה אהרונוביץ - לשכת רשם הפטנטים, משרד המשפטים
שמרית גולן - עו"ד ייעוץ וחקיקה, משרד המשפטים
איל אביטל - ראש רשות הפטנטים, משרד המשפטים
מוריה בן צור - לשכה משפטית, משרד הבריאות
רויטל טופר חבר טוב - כלכלנית קופות החולים, משרד הבריאות
כרמל פלדמן - סגנית מנהל איגוד הכימיה והפרמצבטיקה, התאחדות התעשיינים
תמיר אפורי - עו"ד ריינהולד כהן
אינה פוגץ' - עורכת פטנטים, ריינהולד כהן ושות'
חן בן דורי אלקן - עו"ד גילת ברקת
ערן ברקת - עו"ד גילת ברקת
מתי גיל - עורך דין
יאיר זיו - עו"ד במשרד
יהודה לבנה - סמנכ"ל קניין רוחני וחקיקה טבע תעשיות פרמצבטיות
חננאל קוטינסקי - דירקטור קניין רוחני אורבוטק בע"מ
קצרנית פרלמנטרית
¶
יפעת קדם
<תקנות הפטנטים (נוהלי הלשכה, סדרי דין, מסמכים ואגרות) (תיקון), התשע"א - 2011>
היו"ר יצחק הרצוג
¶
מכיוון שהבקיאות שלי במטריה הזאת פחותה אני אבקש מהיועצת המשפטית של הוועדה להציג כל נושא ונושא, נקיים עליו דיון קצר ונאשר אותו. אנחנו מדברים על תקנות הפטנטים (נוהלי הלשכה, סדרי דין, מסמכים ואגרות) עם תיקונים חדשים. בבקשה, נעמה.
נעמה מנחמי
¶
הדיון הזה הוא דיון המשך לדיון שכבר התחיל. את רוב הנושאים סיימנו, אבל יש לנו כמה קצוות אחרונים. הנושא הראשון שאנחנו צריכים לחזור אליו זה תקנה 15(ג) בעמוד 3. משרד המשפטים ביקש להוסיף את המילים "מבלי לגרוע מהוראות סעיף 30".
שמרית גולן
¶
אני רוצה להציע הצעה אחרת אחרי שקיבלנו על זה תגובות. צריך שיהיה ברור שניתן להאריך את המועד לעניין מסירת המסמכים לבעל הדין. אם מבחינה מהותית המסמך הוגש לרשם בזמן, אז העובדה שהוא בשל נסיבות כלשהן שאינן מצדיקות הארכת מועד לא הוגש לבעלי הדין, לא תמנע את..
שמרית גולן
¶
ההצעה היא שבמקום התוספת שהוצעה בהתחלה של "מבלי לגרוע" נכתוב בסוף שתקנת משנה זו לא תחול על הודעות התנגדות המוגשות לפי סעיפים 30, 64ו, 73(ג) ו-170(ג) לחוק.
שמרית גולן
¶
זאת דרך יותר מדויקת להשיג את אותה מטרה. אנחנו הצענו את המילים "מבלי לגרוע מהוראות סעיף 30". זה ניסוח מיותר. ברור שהחוק גובר על התקנות והוא מאוד ספציפי. אחרי שדיברנו עם הגורמים שהציעו את זה בדיון הקודם, הבנו שאנחנו צריכים לחדד את הניסוח.
היו"ר יצחק הרצוג
¶
אנחנו אמורים לקבל את החומר מסודר ומבושל. אנחנו נשאיר את זה בצריך עיון. אולי אני אציע אחר כך איזה הסדר. בוא נתקדם.
שמרית גולן
¶
במסגרת הדברים שהגיעו אלינו אחרי שכבר העברנו את החומר לוועדה, צוין בפנינו שכדאי לתקן את תקנה 8 שקובעת שהאגרה תשולם בבנק הדואר ובדרך שיקבע הרשם. כשהעברנו לא מזמן את תקנות ה-pct , יישום האמנה, תיקנו את הנוסח.
שמרית גולן
¶
משהו שנשמט בדיון הקודם בוועדה בתקנה 11(א)(2) לגבי צורת המסמכים. זה נידון לגבי תקנה אחרת.
נעמה מנחמי
¶
בתקנה 31 כתבנו את המילה "חלקיו". זה לא ממש נוסח נכון. אני חושבת שעדיף לכתוב את המילים "על כל פרטיה".
שמרית גולן
¶
בדומה למה שדיברנו בדיון הקודם להוסיף לתקנה 97, יש משהו קודם בתקנה 22 לגבי הגשת התיקונים לפירוט. גם כאן היינו רוצים להוסיף הגשה של עותק הפירוט המתוקן על גבי התקן המשמש לאחסון חומר מחשב כאמור בסעיף 11 לחוק.
היו"ר יצחק הרצוג
¶
בואו נבטל את הדיון היום, תשבו בצורה מסודרת עם נעמה, תעברו על הכל ותבואו אלינו כשגמרתם את הניסוחים. אני לא הולך לפתוח את העניין. נתבקשתי לנהל את הדיון הזה באופן יוצא דופן על ידי יושב-ראש הוועדה. אם את רוצה אני אתן רבע שעה הפסקה, תעברו על התיקונים ותודיעו לי. תעברו על כל הדברים. אני מפסיק. אם זה לא יסתייע נדחה את הדיון.
<(הישיבה נפסקה בשעה 12:10 ונתחדשה בשעה 12:25.)>
נעמה מנחמי
¶
ב-15(ג) קבענו שבסיפא יהיה כתוב "תקנת משנה זו לא תחול על הודעות התנגדות המוגשות לפי סעיפים 30, 61, 64, 73(ג) ו-170(ג).
נעמה מנחמי
¶
יש כאן שינוי מהותי מאז הישיבה הקודמת. השאלה נוגעת לאדם שמגיש בקשה בנייר ובאמצעי אלקטרוני. השאלה אם הוא צריך להגיש רק את הדפים שהוא תיקן כשהוא מגיש פירוט, או שהוא צריך להגיש בצורה אלקטרונית לא רק את הדפים שהוא תיקן אלא מחדש את כל הבקשה. זאת בעצם השאלה.
נעמה מנחמי
¶
האלקטרוני הפריע להם מראשיתו. נראה לי שאפשר לאשר את זה. אני אשמח אם חבר כנסת רותם יאשר את זה.
נעמה מנחמי
¶
כן. זה ינוסח באופן הבא: "כמו כן הוגש עותק של הפירוט המתוקן על גבי התקן המשמש לאחסון חומר מחשב".
נעמה מנחמי
¶
ב-35 אנחנו עוסקים בנושא של הקדמת הבחינה. (א) בקשה להקדמת בחינה תוגש, בהתאם לסעיף 19א לחוק, ובצירוף האגרה הקבועה לכך, אם נקבעה. ב-(ב) אני חושבת שראוי להוסיף – זה נשמט מנוסח החוק עם כל השינויים – שלא תגבה אגרה כאמור ממבקש שביקש את הקדמת הבחינה מחמת גילו המתקדם, מצבו הרפואי או בשל הודעה של הרשם בדבר אפשרות להקדים את הבחינה בשל בחינת בקשה מקבילה בתנאים ובמדינות שעליהם הודיע הרשם. אפשר להשאיר את המילים "או מטעמים שיירשמו".
שמרית גולן
¶
אנחנו חשבנו שאולי מתאים יותר לקבוע את זה בתוספת. חשבנו שכשקובעים את הסכום לבחינה אפשר לקבוע שמבקשים אלה יהיו פטורים מאגרה.
היו"ר יצחק הרצוג
¶
אני מסכים. זה לא ניסוח טוב, כי זה פותח את זה לפרשנות. אני רוצה לדעת מה זה גילו המתקדם.
.
היו"ר יצחק הרצוג
¶
שיהיה פטור מגילו המתקדם או ממצבו הרפואי. לא צריך יותר. אני לא רואה שום הצדקה לפטורים אחרים.
נעמה מנחמי
¶
36(ג) אושר כבר בוועדה בפעם הקודמת, נשאר רק העניין של הניסוח. רשימה של פרסומים שפורסמו לפני תאריך הבקשה, הידועים למבקש והנוגעים במישרין לאמצאה;
היו"ר יצחק הרצוג
¶
מה זה אומר שזה ייכנס לתוקף עם כניסתו לתוקף של תיקון 12? איפה זה מופיע? זה מופיע בתקנות?
נעמה מנחמי
¶
אנחנו כבר נדאג לניסוח. כאן זה נוסח משולב, אתה לא רואה את זה. אגב, גם 35 צריך להיכנס לתוקף עם כניסתו לתוקף של 19(א).
נעמה מנחמי
¶
לפי הבקשה של שר המשפטים הורדנו תיקונים שהתבקשו לסעיפים 57-62. מה לגבי התיקון שהתבקש לסעיף 65?
שמרית גולן
¶
יש את תקנה 63 שאומרת שראיות נוספות יוגשו ברשותו של הרשם, ואז באה תקנה 66 שאומרת שניתן להסתמך על חומר שלא הוזכר קודם לכן. זה בעצם סותר את זה שלרשם יש שיקול דעת אם הוא מקבל את הראיות או לא.
אסא קלינג
¶
אודה ואתוודה שאני לא יודע מה בדיוק הסיבה ההיסטורית, אבל לפי 66(ב) אפשר לנחש שזה לאור היות מסמכים בספריית הלשכה שרצו להסתמך על פטנטים קודמים שאולי היו או לא היו. במידה ולא היו היו צריכים לברר קודם וראוי היה להסתמך בשעת הדיון. נכון להיום זה נראה כתקנה ארכאית, כל זאת כמובן מבלי לגרוע מזכויות הצדדים במהלך הדיון להגיש מסמכים במסגרת חקירה נגדית.
נעמה מנחמי
¶
ביום שנקבע לשמיעת טענות הצדדים ינהגו כך: (1) הודיעו בעלי הדין שלא יתייצבו לדיון, יחליט הרשם על פי החומר שלפניו; זה במקום המילים "לא הודיע איש מבעלי הדין שיתייצב ואכן לא יתייצב".
(2) לא התייצב אחד מבעלי הדין ישמע הרשם את בעל הדין האחר, ובלבד שאם ראה הרשם כי בעל דין שלא התייצב זנח את עניינו, ידחה את בקשתו;
(3) היה לרשם יסוד סביר להניח כי לא נמסרה הודעה לאד הצדדים, או שנמנע ממנו להופיע בפניו בשל נסיבות מיוחדות ידה את הבירור למועד אחר.
נעמה מנחמי
¶
בסיפא של 97, על אותו עיקרון של מתוקן או לא מתוקן, נכתוב: "כן יוגש עותק של דפי הפירוט המתוקן על גבי התקן המשמש לאסון חומר מחשב וכו'".
נעמה מנחמי
¶
142 עוסק באגרות של עורכי פטנטים. חבר הכנסת רותם הביע את עמדתו שהוא לא מוכן שישללו את המקצוע של אדם בגלל שהוא לא שילם אגרה. הוא ביקש להשוות את זה לדינים אחרים שבהם יש איזו שהיא עלות. מה שנסגר זה שב-141 אנחנו נוסיף את הפרסום של הרשימה, ב-142(ב) נחליף את קנס הפיגור משליש אגרה שנתית לכל חודש ל-5% לשנה. אנחנו נוריד את הסיפא שעוסקת בכך ששמו של עורך פטנטים שלא שילם אגרה יימחק מהפנקס. את 143 נוריד מאחר וכבר שילבנו את ההוראה של 143 לפרסום במסגרת 141.
נעמה מנחמי
¶
יש כאן שני דברים שאושרו ומופיעים באפור מהישיבה הקודמת לפני חודש. יש בקשה להוסיף עוד כמה דברים לתוך המרשם שמוסכמים על משרד המשפטים ועל רשם הפטנטים.
שמרית גולן
¶
העמדה הכללית שלנו היא שהפנקס נוגע לפטנטים שניתנו ושצורת הקיבול רלוונטית לבקשות שתלויות ועומדות ועדיין לא נרשמו בפנקס. נודע לי מרשות הפטנטים שהמידע הזה מצוי בפנקס הפטנטים, פשוט לא קבועה בתקנות חובה.
ערן ברקת
¶
המידע לגבי השאלה האם הבקשה נבחנה לפי 17(א) או 17(ג) קיים. מה שמבקשים פה זה שתהיה חובה לציין אותו. הנחת היסוד בבסיס הבקשה היא שהשאלה אם הבקשה נבחנה בדרך א' או ג' רלוונטית אחר כך. ההנחה היא במחלוקת. יש החלטה של פסק דין בית משפט מחוזי שהחליט לא לעניין חוק הפטנטים אלא לעניין דיוני שהיה לפניו. אני חושב שמשרד המשפטים היה צריך לעמוד על הרגליים האחוריות ולהתנגד לדבר הזה. 17(ג) זה הליך מקוצר שבו משרד הפטנטים, על סמך העובדה שהפטנט ניתן בארצות הברית..
היו"ר יצחק הרצוג
¶
עזוב, לא מעניין אותי. אני רוצה לשמוע מה משרד המשפטים אומר. לא צריך את כל הפילסוף הזה.
היו"ר יצחק הרצוג
¶
כן, מכיוון שבסוף אתם רבים כל אחד עם האינטרס שלו מי יחשוף יותר את המידע. הוא אומר שזה ממילא נמצא. זה נמצא? זה פתוח?
אסא קלינג
¶
אני לא חושב שיש בזה צורך. יש הרבה מידע רלוונטי מעניין. הכל עכשיו יהיה פתוח באופן מקוון לאחר תיקון מס' 12 לחוק הפטנטים.
נעמה מנחמי
¶
יש חשש שנשנה את נקודת האיזון מבחינת העובדה של איך נתפשת בקשה לפי 17(ג). אנחנו לא רוצים..
היו"ר יצחק הרצוג
¶
אני מציע שתפתחו בדיאלוג עם הגורמים הרלוונטיים. אני לא הולך לשנות את זה. אני לא מבין את הנפקות לכאן או לכאן. מבחינתי היא אומרת שמי שצריך יודע איך למצוא את המידע. הוא ימצא אותו. הוא יודע למצוא אותו.
היו"ר יצחק הרצוג
¶
אני לא הולך לפתוח את זה כי זה לפתוח דיון שלם שלא התבקשתי לנהל אותו בצורה הזאת. הוא גם לא נראה לי נורא דרמטי לצורך העניין. העלית את זה כבר בדיון קודם. כנראה שהחליטו שלא רוצים לקבל את זה.
נעמה מנחמי
¶
198(ב) לא הופיע צד במועד שנקבע ולא הודיע על טעמים סבירים לכך, יראו אותו כמודה בטענות הצד שכנגד אלא אם כן הורה הרשם אחרת. התוספת היא הסיפא: "אלא אם כן הורה הרשם אחרת".
היו"ר יצחק הרצוג
¶
תעשי בדיקה. אם תהיה בעיה, תתאמו את זה ביניכן. בואי נעבור לסעיף של התוספות. איפה אני מכניס את הסעיף של הפטור?
נעמה מנחמי
¶
אנחנו צריכים לעבור על זה. 1. עם הגשת בקשה לפטנט לפי סעיף 11(א) לחוק בעד 50 התביעות הראשונות שבבקשה, ואולם מבקש שאינו חברה (שמחזור עסקיה בשנה הקודמת עלה על 10 מיליון שקלים) המגיש בקשה לפטנט שטרם הוגשה בגינה בקשה קודמת לרישום ישלם 50% מהסכום.
2. אגרת הגשה נוספת בעד כל תביעה שבבקשה לפטנט החל..
נעמה מנחמי
¶
רשות הפטנטים הביאה לכאן שורה של אגרות. בארצות הברית ניתנת לכל.. מתחת ל-500 עובדים הנחה של 50%. יש טבלאות שלמות של כל האגרות. ההצעה שלנו היא לעשות כך. הם רצו לתת הנחה של 25% רק בבקשה הראשונה. אני חושבת שזה לא מספיק..
היו"ר יצחק הרצוג
¶
יש לי פה בעיה. אם תתחילו להתווכח על כל אחוז ועל כל אגרה אני לא אצביע. אני אומר דוגרי. זה לא התפקיד שלי, זאת לא הייתה המטרה. אני חשבתי שהדברים האלה גמורים. יש ביניכם מחלוקות אידיאולוגיות עמוקות?
שמרית גולן
¶
המטרה שלנו הייתה לתת הנחה מסוימת למבקשים פרטיים שהם לא חברות ולא שותפויות שמגישים בישראל את הבקשה הראשונה עבור פטנט מסוים, לתת להם הנחה של 25%. למיטב הבנתי..
נעמה מנחמי
¶
הבעיה היא שבעולם נהוג לתת הנחה של 50% למבקשים קטנים, גם אם הם חברות. בעולם מדובר על 500 עובדים.
שמרית גולן
¶
זה פשוט לא משהו שהוא בסמכות שלנו לבחון. הקריטריונים שחשבנו לקבוע הם מה שהצענו. יש במשרד התמ"ת רשות לעסקים קטנים.
נעמה מנחמי
¶
אני אומרת שזאת פחות או יותר קבוצה ריקה. לבוא ולהגיד שאת נותנת הנחה של 25% רק למבקש רישיון, רק בבקשה הראשונה, רק לבן אדם פרטי..
נעמה מנחמי
¶
אם הוא התאגד בתור חברה כדי להחזיר לעצמו את הוצאות הדלק, הוא כבר לא יקבל את ההחזר? זה נראה לי קבוצה ריקה. פשוט אל תתנו כלום. אם באתם מתוך השוואה לארצות אחרות - נכון שאני לא מתייחסת להשוואה שלכם לפינלנד שלא ברור לי איפה הצלחתם לגרד אותה – אז בארצות הברית נהוג לתת 50% הנחה על כל האגרות.
אסא קלינג
¶
כן. הכוונה כאן הייתה לעודד הגשה פעם ראשונה בישראל על ידי מבקשים יחידים. איני סבור שזאת קבוצה ריקה. רצינו מנגנון שאין לי התנגדות להרחיב אותו. מדובר במנגנון שאני לא יודע מה הקריטריונים שלו. אמרנו שנציע משהו שאנחנו יודעים לבחון אותו בצורה הכי ברורה והכי פשוטה. כל הנושא של ישויות קטנות ובינוניות..
שמרית גולן
¶
אפשר להגיש בקשת פטנט במשותף, אבל אם אתה רשום כשותף לפי חוק החברות לא תקבל את ההנחה הזאת.
ערן ברקת
¶
אנחנו מדינה של סטארט-אפים. אין סיבה להגביל את ההנחה – נשים בצד אם זה 25% או 50% - ליחידים.
היו"ר יצחק הרצוג
¶
עזוב, אתה לא צריך להוסיף. אמרתי לה שזה מה שאני רוצה. אני רוצה שזה יכלול שותפויות ו-50%.
היו"ר יצחק הרצוג
¶
או שלוקחים החלטה או שלא לוקחים החלטה. מגיש ראשון בכל סוגי התאגידים מקבל הנחה של 50%. זה מה שצריך להיות. או שאתם מעודדים את עולם ההייטק או שלא.
איל אביטל
¶
על שמי רשומה ההנחה של 25%. זאת טעות שלי. אנחנו כנראה לא צריכים לקבל שום החלטה של עידוד. הסיבה שעשינו את המחווה הג'נטלמנית הזאת הייתה באירוע אחר ברעיון של סטארט-אפ. לנוכח העובדה שרשות הפטנטים היא גרעונית בבסיסה אני מצר על הרעיון המקורי שהתגלגל עד לכדי זה שרוצים שמשרד המשפטים שמממן כרגע כעשירית עד עשרים אחוז, תלוי בתקופה, מהעלויות השוטפות של רשות הפטנטים, יממן 50% מהעלויות האלו. אני חייב במקרה הזה להגיד לפרוטוקול הוועדה שאני מתנצל שהעליתי בכלל את הרעיון הזה של הנחה לאלו שמגישים. אין שום סיבה שרשות הפטנטים..
איל אביטל
¶
את ההצעה של 25% במקרה שהיא עולה לדיון ואת התיאבון הגובר עד כדי 50% אנחנו מעדיפים לתקן. אנחנו מעדיפים להחזיר את המצב לקדמותו. אין שום סיבה בעולם שנציע לגבי נכס מניב..
היו"ר יצחק הרצוג
¶
בוא נפסיק את הדיון. אני מעדיף לעכב את ההצבעה על התקנות. אני משאיר ליושב-ראש לקיים דיון משותף עם משרד המשפטים, עם משרד האוצר, עם המדען הראשי ועם משרד התמ"ת. אתם בסוף רוצים לקדם את התעשייה. אם נקודת המבט של משרד המשפטים היא דרך החור של הגרוש.. אגב, היא לא קיימת באף מקום בעולם, כי ההנחות בכל העולם הרבה יותר משמעותיות לפטנט ראשון של מבקש ראשון. עשית הערכה כמה אתה מפסיד על הדבר הזה? לא עשית הערכה.
היו"ר יצחק הרצוג
¶
אני אוהב עבודת מטה. אני לא אוהב לקבל מוצר לא מבושל. אין לי שום כוונה בתור נציג האופוזיציה לנהל את הממשלה. אנחנו מודיעים לפרוטוקול שאישרנו את התקנות עד כה באופן מלא, רק התוספת השנייה נשארה לא מאושרת. אני רוצה שתעשו שיעורי בית ותסגרו את העניין הזה.
אסא קלינג
¶
אנחנו נמצאים, כפי שמר אביטל ציין, במצב לא מאוזן תקציבית. מבנה האגרות הזה הוצג כבר לפני כשנה ונמצא על שולחן הוועדה. אנחנו ממשיכים ודוחים את העניין. אפשר לשים בצד את השאלה של ההנחה, שזאת שאלה מהותית ואולי צריך להרחיב בה, ולדון בכל יתר האגרות שהדיון בהן והכנסתן לתוקף הוא חשוב.
נעמה מנחמי
¶
האגרה היום היא אלף. אנחנו מעלים אותה ל-2000 ומבקשים לגבי קבוצה מאוד קטנה שתמשיך לקבל את האגרה שקיימת היום.
נעמה מנחמי
¶
חלק מהאגרות כאן עולות פי 10. אי אפשר להעלות את האגרות פי 10 ולא לתת הנחה כמו שנותנים בכל העולם.
היו"ר יצחק הרצוג
¶
אז במהלך יולי. אני לא הולך לאשר חלק מהאגרות. אין מצב. העמדה המקצועית שונה מהעמדה של מר אביטל. אני לא הולך להיות פה המכריע.
אסא קלינג
¶
ההצעה של הוועדה כפי שהיא כרגע מתייחסת לאגרת הבקשה בלבד. לגבי יתר האגרות אני מאמין שהיו דיונים מעמיקים. במידה ומנגנון ההנחה הוא בעייתי, אפשר להשאיר את אגרת ההגשה כפי שהייתה ללא שינוי כך שכלל הציבור ייהנה מאותה אגרה שאנחנו מתכננים להשאיר ולהמשיך לדון ביתר האגרות.
היו"ר יצחק הרצוג
¶
לכן אני אומר, חבר'ה, ייקח לכם עוד 10 ימים, תביאו את זה מגוהץ. בואו לא נתבזה. הייתי במצבים האלה. תעשו ביניכם את הדיונים. אני חושב שיש פה אווירה ברורה מטעם הוועדה לעודד יזמים חדשים פעם ראשונה לקבל הנחה משמעותית. זה מה שצריך להיות. או שאתם מקבלים החלטה או שלא. אני לא הולך עכשיו להתחיל לנהל דיון על כל תקנה ותקנה. זה היה צריך להיות סגור ומתואם מראש.
מיכל חכמי
¶
אם כבר דנים בכיוון הזה ולוקחים דוגמה ממדינות אחרות, אז בכל המדינות האחרות מדובר על כל האגרות, לא רק על אגרת ההגשה.
היו"ר יצחק הרצוג
¶
בסדר, אבל הוא צריך לנהל תקציב? יש לו ארגון שהוא צריך לנהל? הארגון הזה גם צריך לעמוד על רגליו? אני לא הולך לפתור את כל בעיות העולם בן לילה.
היו"ר יצחק הרצוג
¶
זה לא קשור. אני מציע לעשות עבודה יסודית, לגמור את זה מסודר. אין טעם שתתווכחו פה על כל מילה. אני לא יכול לנהל דיון כזה.
היו"ר יצחק הרצוג
¶
אני לא יכול. אדוני הרשם, יש פה עוד המון אגרות. הכל נגזר מהכל. צריכה להיות חבילה אחת. שבו ביניכם. זה הבית שלכם. אתם נושאי תפקידים, יודעים לדבר אחד עם השני. תתגברו על כל מחלוקות האגו ותפתרו את זה. העברתם את ההערות?
היו"ר יצחק הרצוג
¶
העבירו לכם הערות מראש. הייתה ישיבה. אם היו דברים לא גמורים היה צריך להגיד לנו. מסתבר שהכל פה לא גמור. אני לא רוצה לנהל את הדיון בלחץ הזה.
איל אביטל
¶
אני רוצה להגיד לפרוטוקול שנעשתה עבודה מאוד מעמיקה. היא גם הועברה בזמנו לוועדת החוקה, לדודו רותם. לאחר מכן דיברנו בינינו וגם עם הוועדה. אני יכול להגיד לך שהדברים שנאמרים ונשמעים כאילו הם חור בגרוש..
איל אביטל
¶
אני חושב שחובתי להגיד לך, אדוני, שלא מדובר בחור בגרוש, מדובר ברשות עצמאית גם מבחינת ההגדרה החוקית שלה.
איל אביטל
¶
אני אומר שנבדקה האפשרות לגבי השאלה של הדיפרנציאציה באגרות מבחינת מערכות המחשוב של רשות הפטנטים. נתקבלה גם תשובה שהנושא הזה יצריך היערכות חדשה לחלוטין. לא בטוח שאפשר יהיה לעשות..
אסא קלינג
¶
אדוני, מדובר פה בשני היבטים. היבט אחד הוא גובה ההנחה, האם לשלם 50% או 75%, וההיבט השני הוא קבוצת האוכלוסייה שאליה אנחנו מתייחסים. אני חושב שמה שאדוני אמר והקפיץ כאן את מר אביטל שאמון על הקופה זה שכל ישות אשר תגיש פעם ראשונה תהנה מהנחה. אם מסתכלים מעבר לים רואים שרק מי שעומד בקריטריונים מקבל את ההנחה, לא כלל הציבור אשר מגיש פעם ראשונה. כאן אני חושב שאין מניעה לתת את אותם 50% הנחה אלא רק לאותה קבוצה מצומצמת שאותה אדוני רוצה לעודד. צריך לקבוע קריטריונים קבועים שעליהם יצהירו המבקשים, בין אם זה אדם יחיד פרטי, בין אם זה חברת יחיד ובין אם רוצים לקבוע קבוצה.
היו"ר יצחק הרצוג
¶
נניח שאדם רשם חברה. מה אכפת לך איזה סוג חברה הוא רשם? מה זה משנה? מה הבעיה? הוא החליט שהוא רוצה לרשום חברה.
אסא קלינג
¶
אני צריך איזה שהוא אמד לפעילות הכלכלית שלו. אני מעוניין לתת את ההנחה הזאת למי שהפעילות הכלכלית שלו..
היו"ר יצחק הרצוג
¶
הדגש הוא על הפעם הראשונה שאתה אומר שהוא מיליונר שכבר הגיש 100 בקשות כל פעם בחברה אחרת?
אסא קלינג
¶
הדגש על הפעם הראשונה זה שאת אותה המצאה הוא לא הגיש ב-10 מדינות אחרות. אני רוצה לעודד שיגיש אצלי פעם ראשונה.
היו"ר יצחק הרצוג
¶
תן לו להיות חברה. מה אתה רוצה? מה אם הוא חי באמריקה ורשם חברה? בחייכם, זה סוג של פטרנליזם בלתי אפשרי בעולם העסקים המודרני.
היו"ר יצחק הרצוג
¶
אני אומר ברצינות שאני לא מסוגל בלוח הזמנים שנקבע ובגלל העיכובים לנהל את זה בצורה הזאת. אני אבקש מהיושב-ראש ומדורית לקבוע את זה הכי מהר. אני מוכן להוביל את זה. בדיון בשבוע הבא אם יימצא חלון אני מוכן לעשות את זה. כל אחד שחי בעולם העסקים יודע שאם אדם רוצה להתאגד לא צריך להעניש אותו על זה. אתה רוצה לעודד אותו להגיש לא באנגליה, לא באמריקה אלא פה בארץ. באנגליה he is incorporated. מה אתה הולך לעשות? קחו החלטה מנהיגותית. אם אתם נותנים הנחה תבואו עם הצעה להנחה, תבואו עם הצעה לאמות מידה. צריך גם להבין את המגבלות שלהם. הוא צריך להחזיק את הגוף הזה באיזה שהוא מצב כלכלי מאוזן. לא נשנה את כל העולם. תנסו להגיע להצעה על כל התקנות, כי אני לא הולך לנהל ויכוח בין הצוות לגורמים המקצועיים על כל תקנה ותקנה. הרוח בוועדה מרותם וממני הייתה מאוד ברורה בדבר הזה. אני באמת חושב שמה שמחזיק את המדינה הזאת זו רוח היזמות שבה. זה תורם לכלכלה תרומה אדירה. אם אתם רוצים לעודד את זה תתנו תמריץ, תעשו את התחשיבים. תוסיף, אביטל, בתקנות האחרות עוד 10 שקלים כדי שתתאזנו בסיפור הזה. תנסו לגמור נוסחה סבירה. אם יישאר נושא במחלוקת נביא אותו, נדון ונכריע. אני אבקש מדורית לתאם איתנו אפשרות שבשבוע הבא זה יהיה ביום ראשון או ביום חמישי. אני מבקש שתשבו על זה. תודה רבה.
<הישיבה ננעלה בשעה 12:55.>