PAGE
31
ועדת העבודה, הרווחה והבריאות
21/05/2012
הכנסת השמונה-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב רביעי
<פרוטוקול מס' 702>
מישיבת ועדת העבודה, הרווחה והבריאות
יום שני, כ"ט באייר התשע"ב (21 במאי 2012), שעה 12:10
ישיבת ועדה של הכנסת ה-18 מתאריך 21/05/2012
תקנות הרוקחים (תנאי ייצור נאותים לתכשירים)(תיקון), התשע"ב - 2012, תקנות אגרות בריאות (תיקון), התשע"ב - 2012, תקנות הרוקחים (תכשירים)(תיקון), התשע"ב - 2012
פרוטוקול
סדר היום
<1. תקנות הרוקחים (תנאי ייצור נאותים לתכשירים)(תיקון), התשע"ב-2012>
<2. תקנות אגרות בריאות (תיקון), התשע"ב-2012>
<3. תקנות הרוקחים (תכשירים)(תיקון), התשע"ב-2012>
מוזמנים
¶
>
בתיה הרן - מנהלת אגף הרוקחות, משרד הבריאות
אלי מרום - סגן מנהל אגף הרוקחות, משרד הבריאות
ד"ר אוסנת לוקסנבורג - ראש מינהל טכנולוגיות רפואיות, משרד הבריאות
ד"ר מימי קפלן - מנהלת המכון לביקורת ותקנים של חומרי רפואה, משרד הבריאות
ד"ר רמי קריב - סגן מנהלת המכון לביקורת ותקנים של חומרי רפואה, משרד הבריאות
אורלי ביטרמן - סגנית מנהל תחום בכיר תקצוב, משרד הבריאות
טל נשרי - מתמחה, הלשכה המשפטית, משרד הבריאות
טלי שטיין - עורכת-דין, ממונה על תחום הבריאות, משרד המשפטים
ערן הכהן - רפרנט בריאות, אגף התקציבים, משרד האוצר
כרמל פלדמן - סגנית מנהל איגוד הכימיה והפרמצבטיקה, התאחדות התעשיינים
זאב בלאט - מנהל מחלקת רישום - טבע, התאחדות התעשיינים
גיל מרקוביץ - כלכלן - טבע, התאחדות התעשיינים
חנה לאידרשניידר - מנהלת תחום, איגוד לשכות המסחר
ד"ר שמואל קלנג - מנהל המחלקה לרוקחות, שירותי בריאות כללית
גיא גורצקי - מנכ"ל, פארמה ישראל – איגוד חברות תרופות המקור
נעמה אור - Head DRA, פארמה ישראל - איגוד חברות תרופות המקור
רונית עקירב - Regulatory Affairs, פארמה ישראל – איגוד חברות תרופות המקור
רוני צרפתי - Regulatory Affairs, פארמה ישראל – איגוד חברות תרופות המקור
מלכה שרון - Regulatory Affairs, פארמה ישראל – איגוד חברות תרופות המקור
אורי מיכאל - דובר הוועדה
קצרנית פרלמנטרית
¶
טלי רם
<1. תקנות הרוקחים (תנאי ייצור נאותים לתכשירים)(תיקון), התשע"ב-2012>
<2. תקנות אגרות בריאות (תיקון), התשע"ב-2012>
<3. תקנות הרוקחים (תכשירים)(תיקון), התשע"ב-2012>
היו"ר חיים כץ
¶
צהרים טובים. יום שני בשבוע, כ"ט באייר, 21 במאי 2012. אני מתכבד לפתוח את ישיבת ועדת העבודה, הרווחה והבריאות, בנושא: תקנות הרוקחים (תנאי ייצור נאותים לתכשירים) (תיקון), התשע"ב-2012; תקנות אגרות בריאות (תיקון), התשע"ב-2012; ותקנות הרוקחים (תכשירים) (תיקון), התשע"ב-2012.
הייתי רוצה לשמוע את נציגי משרד הבריאות. על מה אנחנו מדברים ולמה כל כך הרבה?
מימי קפלן
¶
נתבקשתי להשיב. אני ד"ר מימי קפלן, מנהלת המכון לביקורת ותקנים של חומרי רפואה, שבגינו נעשה תקנון האגרות האלה.
האגרות של משרד הבריאות – לחלק גדול מהפעילויות לא קיימות ולחלק הן מאוד מאוד נמוכות בהשוואה לעלויות הריאליות ובהשוואה למה שנגבה בעולם, וההמלצה של ארגון הבריאות העולמי היא לגבות אגרות על מנת לשפר את איכות הפעילויות של משרדי הבריאות, כרגולטור של תרופות.
בשנת 2008 תמחרנו מחדש את פעילויות המכון, שכוללות את האגרות האלה, ואם תרצו אני אפרט.
היו"ר חיים כץ
¶
כן. ניקח דוגמה. תכשיר לרישום מייצור מקומי – היה 1,906 שקלים; את רוצה להביא את זה ל-16,200 שקלים.
היו"ר חיים כץ
¶
מ-1964, שנה הצמדה. אתה מבין מה יקרה עם הפנסיה – בהמשך לדיון הקודם? הריאלי, הם אומרים, 16,200, אתה תישאר ב-1,906.
היו"ר חיים כץ
¶
סליחה, אדוני, אני לא זוכר שקיבלת רשות דיבור. זה לא פעימה ראשונה. פעימה ראשונה זה 8,100.
מימי קפלן
¶
אני מבקשת לסבר את אוזנכם רק ביחס למספר הזה. משרד הבריאות הגדיל בין 2006 ל-2012 את כוח-האדם שמבצע את העבודה הזאת בתחום מסוים – לפחות בתיקים של תכשירים כימיים – מ-2.5 תקנים ל-13 תקנים. במקביל, לא רק העלה את כוח-האדם לטובת זמני רישום אלא שינה לחלוטין את איכות העבודה, כמובן לטובת אזרחי מדינת ישראל, והיום התרופות שנרשמות בישראל הן באיכות הרבה יותר גבוהה.
היו"ר חיים כץ
¶
היחידה הזאת שעושה בדיקות היא יחידה עם משק סגור, רווח והפסד? מישהו בודק אם היא מרוויחה או מפסידה? האם יש מאזן חציוני, משהו כזה?
היו"ר חיים כץ
¶
כמה עלתה החברה? מה ציפית? את באה לפה, את מדברת על מחיר של 1,906, את רוצה להגיע ל-16,200 שקלים – בממוצע, כנראה יותר גבוה.
היו"ר חיים כץ
¶
אבל מי מפקח כמה אנשים אתם צריכים? מאיפה אני יודע אם אתם יעילים? את יכולה לקחת עוד שלושה אנשים – שאולי לא צריך אותם – ולהעלות לי את מחיר הבדיקה.
מימי קפלן
¶
קודם כול, בחלק גדול מהפעילויות שלנו אנחנו מפוקחים על-ידי גופים בין-לאומיים. בזמן הזה שאני מדברת אתך נפתחה היום אצלנו ביקורת של שלושה רגולטורים ממועצת אירופה.
מימי קפלן
¶
הם לא מדברים על האגרה כי לא היו לי אגרות, אבל הם שואלים האם יש לי את כוח-האדם הנדרש לביצוע הפעולות.
היו"ר חיים כץ
¶
תתחילי לקרוא ממה זה מורכב. התקדמות העובדים בשכר, היעילות, כמה אנשים עשו את זה, תפוקות, מה זה יעשה למחיר התרופה, בכמה יעלו עכשיו הרוקחים, בכמה ישלם את זה הציבור, הלוא גם הם רוצים להרוויח. כמה יעלה המשק, ההשפעות הסביבתיות. בואי נשמע מה אתם הולכים לעשות, כמה תכשירים כאלה מקבלים בדיקת איכות בשנה.
היו"ר חיים כץ
¶
זה נראה לך סביר שמעלים מ-1,906 ל-27,000? על פניו, זה נראה צודק? אני לא יודע מה זה – יכול להיות שזה עולה לך, יכול להיות שהבאת עובדים ברמה מאוד גבוהה – האם נראה שזה עושה שכל?
היו"ר חיים כץ
¶
ממש לא. זה נראה רע. זה נראה רע. אולי התייעלתם יותר מדי, הפוך. איך חייתם מ-1,906? אם זה צריך להיות 27,000, איך התקיימתם מ-1,906? מדובר ב-5%.
טל נשרי
¶
חבר הכנסת כץ, אם יורשה לי. טל נשרי, אני מתמחה במשרד הבריאות, מחליפה את עורכת-דין נילי דיקמן שילדה. בעזרת השם, המחליפה שלה תגיע בקרוב.
טל נשרי
¶
רק מילה אחת. רציתי לומר שמה שעצוב ועגום באמת זה לא העלייה הזאת שהיא כאילו לא סבירה. מה שלא סביר זה האגרות שנגבו עד היום, ויש פה איזשהו תיקון של המצב. זה תיקון שהוא הוגן והוא נכון כי המצב בעולם הוא אחר לחלוטין.
היו"ר חיים כץ
¶
תארי לך שמעלים לך עכשיו ל-15,000 שקלים בחודש, ואומרים לך – 700 זה לא הוגן, לא היה הוגן, סבסדנו לך, עכשיו 15,000 שקלים, מה את עושה?
טל נשרי
¶
חבר הכנסת כץ, באירלנד, באוסטרליה, בקנדה, בממלכה המאוחדת, בכל מדינות העולם, האגרות שנגבות הן יותר מפי-10 מאשר נגבה היום.
אריה אלדד
¶
אבל אני רוצה להגיד למשרד - האקלים הציבורי השתנה מ-64', ומה שהציבור היה בולע ב-64' ולא מתלונן ולא יודע שאין סיבה למות כתוצאה מבליעת תרופה שלא נבדקה כהלכה, הוא לא נכון היום.
אנחנו ישבנו כאן ודנו באלטרוקסין ודנו בפרשות קשות לא פחות, ובכל פעם אנחנו תובעים ממשרד הבריאות להחמיר את הקריטריונים, להחמיר את הבדיקות, להפוך אותן ליותר מקצועיות.
בהנחה שהם עושים את זה – לא בדקתי את מצבת כוח-האדם שם – בהנחה שהם עושים את זה, כשהם לא מסוגלים לכסות את הוצאותיהם מהאגרות הלא ריאליות שהם גובים, הם היו הולכים לאוצר או מוצאים איזה סעיף תקציבי אחר, או עושים העברות כאלה או אחרות. ברגע מסוים נמאס לכולם ואמרו – למה לא תגבו שכר ריאלי.
לכן, הקפיצה נראית לא הגיונית אבל יכול להיות שהצורך הוא אמיתי. יכול להיות שהעלויות האלה הן אמיתיות, ולכן את זה צריך לבדוק – מה העלויות של בדיקה ראויה.
אורלי ביטרמן
¶
אני יכולה להסביר איך עשינו את התמחור – איך עשתה חברת הייעוץ – אנחנו רק עדכנו את הנתונים.
אורלי ביטרמן
¶
היא בנתה לנו את הבסיס של התמחור כדי להבין מה כוללת כל הפעילות של המכון – לא רק היחידות השונות אלא כל המכון, כל האגרות. היא תמחרה את סך כול עלויות התפעול של היחידה, את הוצאות התשומות של כוח-האדם הנדרש – כל אגרה, מה התשומות.
אוסנת לוקסנבורג
¶
ד"ר אסנת לוקסנבורג, ראש מינהל טכנולוגיות, משרד הבריאות. השינוי שנערך, אל"ף, הוא שינוי שנערך גם ב"שיפטינג" פנימי שלנו מבחינת העלויות מול החברות. היו עלויות נוספות שהחברות שילמו – שזה לא היה רק 1,900 השקלים שאתה רואה לנגד עיניך.
אוסנת לוקסנבורג
¶
תיכף אורלי תציג. עשינו "שיפטינג" מתוך כוונה באמת לעשות תמחור שהוא יותר ריאלי מבחינת הצרכים שלנו היום כמדינת ישראל.
תמיד אפשר לבוא ולהגיד – אפשר עוד כוח-אדם, ובעצם ה-trade-off בא מול התייעלות, מול איכות של בדיקה, וכו', כך שמבחינתנו, ככל שיהיו יותר אנשים תמיד אנחנו צריכים יותר אנשים, נוכל לספק את הסחורה יותר טוב ויותר מהר.
היו"ר חיים כץ
¶
לא בטוח. אמא שלי, עליה השלום, אמרה - מה שיותר מדי לא טוב. יותר מדי מלוח לא טוב, יותר מדי יפה לא טוב. יותר מדי אנשים לא טוב, צריך להיות במידה, לא יותר מדי.
אוסנת לוקסנבורג
¶
אוקיי. כרגע אנחנו לא ביותר מדי, כרגע אנחנו מנסים להגיע למידה וכרגע אנחנו מנסים לעשות קפיצה שאולי על פניו נראית לא הגיונית אבל גם לא הגיוני שבמשך 50 שנה כמעט לא עדכנו פה אגרות, כשהיתה קפיצת מדרגה ענקית.
היו"ר חיים כץ
¶
את יודעת כמה אנשים הלכו אחרי ששרדו את השואה כשהם התחילו לאכול את השומן שנתנו להם? את יודעת יותר טוב ממני, אני יודע רק מסיפורים.
אוסנת לוקסנבורג
¶
בדיוק באותה גישה, לא ביקשנו בבת אחת, ביקשנו מספר מדרגות, שלוש פעימות, כדי להגיע לסכום הזה. אנחנו לא מצפים שהכול יהיה בבת אחת, אבל אנחנו מבחינתנו חייבים את האגרות האלה כדי לקיים את הפעילות שלנו.
אוסנת לוקסנבורג
¶
בגלל השינוי שחל – ביטול האגרות הקודמות שחלו – אנחנו פועלים כבר כמה חודשים ללא הכנסות בנושא הזה.
אורלי ביטרמן
¶
בעיקרון, ההתחייבות של האוצר שבמידה והאגרות עוברות, אנחנו נקבל את התקציב הזה. בינתיים זה בא מתקציב המשרד.
היו"ר חיים כץ
¶
איזה בעיות יש? במשרד הבריאות הכול עובד יפה. שר הבריאות על הכיפאק, מנכ"ל משרד הבריאות עוד יותר טוב, הכול בסדר.
אורלי ביטרמן
¶
אנחנו סופגים עכשיו קיצוצים בגלל כל מיני החלטות ממשלה. ספגנו לא מזמן קיצוץ נוסף שלא היה בתכנון, במהלך השנה, בגלל נושא של כוח-אדם שהאוצר החיל עלינו.
היו"ר חיים כץ
¶
לאור מה ביקשו את הקיצוץ? משר התקשורת? הוא אמר - אני מקצץ בסמארטפונים, אני אקצץ גם בזה?
גיא גורצקי
¶
תודה, אדוני. גיא גורצקי, פארמה ישראל, איגוד חברות תרופות המקור. אנחנו פה מספר איגודים, מייצגים את התעשייה. למעשה כל התעשייה מאוגדת באחד מהאיגודים שיושבים בשולחן הזה, אנחנו בדיאלוג ארוך עם משרד הבריאות בעניין הזה. אנחנו רוצים להעלות כמה נקודות על השולחן.
היו"ר חיים כץ
¶
עכשיו אני אהיה איתם. לצורך העניין, בשביל הוועדה, הם באים ואומרים – עד עכשיו עשינו לך את זה בחינם, היית נחמד, קיבלת שירות בחינם. כמה אתה צריך לשלם? אם אתה מתעסק בתרופות אתה יודע כמה זה עולה, כמה זה שווה. כמה זה צריך לעלות, להערכתך?
גיא גורצקי
¶
אנחנו צריכים להבין על מה אנחנו מדברים. אנחנו קו רישום שני. התרופות שאנחנו מביאים לכאן כבר רשומות בארצות-הברית, חולה אירופאי כבר צורך אותן כשהן מגיעות לכאן, הן כבר משווקות שם. אנחנו קו רישום שני, עם כל מה שכרוך בזה. זה לא מנגנון של קו ראשון.
גיא גורצקי
¶
אנחנו בעד הצעת חוק שתצמצם את הבדיקה, אבל זה לא על השולחן, אדוני. אני רוצה להיות הוגן כלפי המשרד.
גיא גורצקי
¶
נכון, אדוני, בגלל זה לא ביקשנו שום דבר אוטומטי. אם יש אישור FDA אני מניח שאין בו אספלט, אבל אנחנו לא ביקשנו אישור אוטומטי, אדוני.
היו"ר חיים כץ
¶
אני אבקש. משרד הבריאות, כשאתם דיברתם הם שתקו, אבל אנחנו רגילים – הממשלה שולטת. הם שתקו, אולי זה היה נוח להם. תנו להם להביע את דעתם, מה שהם חושבים. מה שהם חושבים הם יוכלו להגיד פה. בבקשה.
גיא גורצקי
¶
בשלוש פעימות, אנחנו הסכמנו ל-27,000. בשלוש פעימות שלא מתחילות עכשיו. אנחנו לא יודעים לשלם מהיום להיום, יש תקציב שנתי. כמו שלמשרד יש, גם לנו יש, עם כל הכבוד מבחינתם.
אבל – ופה זוהי נקודה חשובה, זה גם הוסכם בכתב - - -
גיא גורצקי
¶
אנחנו מעוניינים שהראשונה תתחיל ב-1 בינואר, כל שנה, בכפוף לדבר אחד בתחום של רישום, ותיכף אני אגע באגרות האחרות – אני מדבר כרגע רק על אגרת רישום תרופות.
גיא גורצקי
¶
חדשות. אנחנו ביקשנו - והמשרד פה למעשה מייצג את עצמו כך שאני לא אצטט – אבל ההבנה שלנו היתה - - -
גיא גורצקי
¶
דבר שני, אדוני, אני חושב שפה זה גם יהיה מאוד ברור. אמרנו – אנחנו נשלם את האגרות אבל אנחנו מבקשים שזה ייכרך בשירות – אגרה היא בעד שירות, זה בהגדרה.
המשרד עושה הרבה מאוד עבודה וניסיון לקצר את זמן רישום התרופות בישראל – וזה אפרופו מה שהזכרתי, קו רישום שני. אנחנו לא ביקשנו רישום אוטומטי, רק ביקשנו שזה יהיה מהר.
היום אנחנו לא יודעים את המספרים האמיתיים כי הם לא מפורסמים אבל אנחנו ב-13 חודשים, בשנה, בשנה וחצי, משהו כזה – תלוי בתרופה.
אנחנו מבקשים וביקשנו, והמשרד למעשה עושה עבודה אבל אנחנו מבקשים שהוא יתחייב על כך.
גיא גורצקי
¶
יתחייב ללוחות זמנים. החוק אומר 270 יום. אנחנו מבקשים שיתכנס לחוק, אנחנו מבינים שהם בתהליך.
גיא גורצקי
¶
כן. יכול להיות שזה ארוך מדי אבל אני אפילו לא מבקש יותר, אנחנו חושבים שלא צריך להיות יותר מחצי שנה – פעם זה היה פה כך.
אריה אלדד
¶
זו דרישה גורפת – שהממשלה תעמוד בחוק – לאן נגיע. אם נתעקש על זה בכל מקום, המדינה תתפרק...
מימי קפלן
¶
יש בחוק שני זמנים – אחד של 270 יום ואחד של 70 ימים, לחלק מהתכשירים, כך שצריך להסתכל על שניהם, הם נמצאים כבר בחוק, זה לא נכון שאין בחוק.
מימי קפלן
¶
קשה להגיד בתיק בודד. בזמנים ממוצעים היום אנחנו בכשמונה חודשים – לא בשנה. אי-אפשר לקחת את התיקים הבודדים הארוכים. אם תיקח את ארצות-הברית וגם מדינות באירופה, זה קיים אצלם בחוק והם רחוקים מאוד מלעמוד בחוק. בארצות-הברית, רישום של תכשירי אקמול, תכשירים גנריים – ויכולים להעיד כאן מי שרושם, היצרנים הגנריים – לוקח כשנה וחצי ומעלה. אנחנו עומדים בממוצע של שמונה חודשים. קיצרנו בשש שנים האחרונות בהן אני מנהלת את המכון את הזמנים לאורך כל הזמן משנה וחצי עד שנתיים, כרגע אנחנו עומדים על ממוצע של שמונה חודשים. יש לנו התחייבות פנימית למשרד להמשך הקיצור.
היו"ר חיים כץ
¶
אוקיי. אני הולך הלאה, אני רואה שאתם לא רחוקים בכלל. תגיד לי בבקשה, האם עברתם על כל האגרות שהם שמו? כל האגרות, אתם מסכימים להן?
היו"ר חיים כץ
¶
אני מסתכל על טבלה שמדברת על בדיקת איכות שמתחילה בפעימה הראשונה – 8100. אחר כך יש בדיקת איכות שמתחילה בפעימה הראשונה ב-3,300.
היו"ר חיים כץ
¶
מסכים ל-3,300 - אני מדבר על כסף עכשיו, אני לא מדבר על תאריכים, לא על משהו אחר – 3,300 מסכימים. אחר כך יש שינוי בבדיקת איכות או בתעודת איכות – משמעותי 2,300.
גיא גורצקי
¶
אני לא יודע, זה לא כתוב, אנחנו לא נערכנו לזה. שאלנו הרבה פעמים, לא קיבלנו תשובה. זאת עמדתנו, שכרגע אנחנו לא מסכימים.
גיא גורצקי
¶
לא מסכימים, אדוני. מבחינתנו זה כלול ב- 35,000. אין סיבה לבקש מאתנו גם לעשות ביקורת אחת גדולה, ואז לבוא באופן בלתי מבוקר.
טל נשרי
¶
כרגע אנחנו מבקשים לאשר את שתי הפעימות הראשונות. השלישית תצטרך להגיע שוב לוועדה, היא לא נמצאת כאן.
אורלי ביטרמן
¶
מה שאנחנו מבקשים כאן זה שהפעימה הראשונה תיכנס לתוקף כרגע, עד ה-31 בדצמבר, ואז ב-1 בינואר תתחיל הפעימה השנייה, למשך שנה.
היו"ר חיים כץ
¶
את יודעת מה זה יעילות? כמה זמן ייקח לכם לעשות הכול ולגמור בפעם אחת – שלוש שנים – ולא להשחית את זמן הוועדה, לבוא פעם אחת ולגמור את זה בצורה מסודרת, כמה זמן ייקח לכם?
ערן הכהן
¶
לא. כשמשרד הבריאות הגיע אלינו וביקש להעלות את האגרות אנחנו שאלנו שאלות אחרות. שאלנו מה זמני הרישום היום, מה זמני הרישום החזויים בעתיד בעקבות ההעלאה – זה היה גם בתיאום.
ערן הכהן
¶
הוא התחייב בפנינו שזמן הרישום הממוצע ירד בפעימה השנייה בערך ל-7.5 חודשים, וטרם הפעימה השלישית הוא יצטרך לרדת לזמן ממוצע של שבעה חודשים, אחרת לא נגיע בכלל עם הפעימה השלישית. זו היתה הבקשה של התעשייה וזה היה בתיאום עם התעשייה.
ערן הכהן
¶
יש לך פה הכול באופן שקוף. האישור האוטומטי לפעימה השלישית, שר האוצר לא חתם עליו. זה בדיוק העניין – שאת המתווה, את כולו, מציגים.
היו"ר חיים כץ
¶
עזוב אם הוא חתם, הוא יודע על מה אתה מדבר? אני יכול לשאול אותו, עוד מעט אני אפגש איתו. הוא יודע על מה אתה מדבר?
רונית עקירב
¶
שמי רונית עקירב, אני מחברת ג'נזיים, חלק מפארמה ישראל. הנושא של ממוצע זה מאוד נחמד כי גם לפרה לפעמים בממוצע יש 3.5 רגליים.
רונית עקירב
¶
ממוצע. אני מדברת על זמני הרישום. אני כבר למעלה מ-20 שנה עוסקת ברישום – הזמן הממוצע של רישום תכשיר אומנם התקצר עם הזמן, אנחנו עוד לא חווינו לא 270, גם לא 70.
מימי קפלן
¶
לא מדובר בימי עבודה, מדובר בימי לוח. ברם, התעשיינים מקבלים שאלות, ולוקח להם לפעמים עד חצי שנה להשיב לשאלות, לוקח להם חודשים רבים. אנחנו לא אחראים לזמן שלוקח להם להשיב. מקובל בכל מדינות העולם ולכן סופרים את הזמן שלנו.
רונית עקירב
¶
אנחנו מכירים גם את הפינג-פונג של התכתבויות, לא על כך אנחנו מדברים. אנחנו גם מבקשים שיהיה שעון, לוח זמנים לכמה זמן אנחנו עונים אבל גם תוך כמה זמן אנחנו מקבלים תגובה מהמכון. זה צריך להיות הדדי, אם אנחנו משלמים על שירות אנחנו רוצים לדעת מה אנחנו מקבלים.
אריה אלדד
¶
יש לי גם ידע מהעבר הרחוק שלי, אני מכיר את חברת ג'נזיים. אני מכיר את החומרים שאתם מייצרים, חומרים מורכבים ומסובכים - אתם כנראה לא הדוגמה לכימיה פשוטה שמגיעה לאישור- חומרים שיכולים לחולל פלאים אבל הבדיקה שלהם לא פשוטה.
ועם התביעה הלגיטימית לקבל שירות תמורת אגרה, אני לא יכול לבוא ולהגיד שלא צריך להיות סטופר, שכשמעבירים לכם שאלות, צריך לעצור את השעון עד שאתם מגישים את התשובות, את המסמכים, את תוצאות הניסיונות, את האישורים שקיבלתם במדינות אחרות.
האם את מציעה ש-270 יום לא יכללו את זמן התשובה שלכם?
רונית עקירב
¶
לא זאת הכוונה. אנחנו דיברנו באופן כללי על ההסכמה שלנו לנושא הפעימות והגובה של האגרות. יחד עם זה, מה שאנחנו מעלים זה שאנחנו רוצים גם לקבל באמת את השקיפות והשירות, שהוא נתון בנייר. זה שמכריזים על 270 יום לתכשירים אינובטיבים ו-70 ימים לתכשיר גנרי, גם אם יהיה אפס שאלות זה לא קורה. זה מה שאני מנסה לומר.
מימי קפלן
¶
מנכ"ל משרד הבריאות התחייב שמה-1 ביולי יהיה הפרסום הראשון. לא יכול להיות כמובן פרסום פרטני כי זה מידע של החברות, לא יהיה פרסום שמי של כל תרופה עם כל הזמנים לגביה, אבל פרסום נתונים בקבוצות של אתי, גנרי, וכו', התחייב בפני החברות – תרופות ללא מרשם, תרופות וטרינריות, עם חלוקה פנימית של זמנים, שזה תאם את הבקשה של בעלי העניין. הוא התחייב לזה, הפרסום הראשון יהיה ב-1 ביולי.
היו"ר חיים כץ
¶
אם הייתי חרוץ והייתי מקבל את זה לפני שבעה חודשים – היינו יכולים לקבל – ואז מה הייתם מבקשים, ממתי להתחיל לשלם?
היו"ר חיים כץ
¶
בסדר, אבל האוצר – הם אומרים לי, אני עובד אצלם ואני צריך לרצות אותם. ואז מתי הייתם מוכנים לשלם?
היו"ר חיים כץ
¶
סלח לי, אדוני, ברגע שאתה מסכים לשלם את הסכום הזה, זאת אומרת אתה מבין שאתה מקבל תמורה למה שאתה משלם.
גיא גורצקי
¶
יש מספר תנאים, אדוני. אל"ף, לא הסכמנו לשלם על הכול, לא הסכמנו לשלם עכשיו. הפריסה היא לפי בקשת התעשייה, היא לא היתה בהצעה הראשונה, אדוני. צריך לשים הכול על השולחן.
זה לא נקי מספקות. אנחנו לא מסכימים לשלם את האגרות לפי הצעת המשרד. זה בא עם מספר לא מבוטל של תנאים, שכולם אגב לטעמי הוגנים.
הנושא של המספרים שד"ר קפלן מדברת עליהם, הם לא מוכרים לתעשייה. לא נעשה שום פרסום, אין לנו שום מושג, דיברנו על זה חודשים, עדיין לא קיבלנו מסמך אחד שאומר מה באמת הפילוח של תקופות הרישום. לכן אנחנו פועלים בעלטה ובמסגרת הזאת אנחנו באים לוועדה עם ידיים כבולות.
אנחנו מוכנים בעד שירות לשלם, זה נשמע לנו הוגן, אבל שוב – בתנאים שאנחנו מציגים פה. זה לא משנה מתי התחלנו את המשא ומתן.
היו"ר חיים כץ
¶
בסדר, אבל לא הצגת כלום. שמע מה אני אומר לך, לא הצגת כלום. לא באת עם דף מסודר עם כל הדרישות שלך.
היו"ר חיים כץ
¶
נייר עמדה זה לא דף עבודה. דף עבודה עם כל הדרישות מה אתה חושב שאתה צריך לקבל תמורה בגין הסכום שאתה משלם. אנחנו רוצים שתקבל תמורה. אנחנו רוצים שתשלם כי אני מבין שאתה חושב שאתה צריך לשלם.
אם חשבתי שהם מפריזים, עכשיו ברור לי שהם לא מפריזים, אבל אתה צריך לקבל תמורה, ואתה צריך לרשום איזו תמורה אתה רוצה לקבל, לפרטי-פרטים. תרשום בפרטי-פרטים את כל מה שאתה חושב, תעביר לוועדה כל מה שאתה חושב שאתה צריך, לגבי מה שאתה לא מסכים תסביר גם למה, וכמה אתה חושב שאתה צריך לשלם. אתם גם כן תיערכו, ונקיים דיון נוסף בעניין.
מימי קפלן
¶
חבר הכנסת כץ, אפשר להוסיף? חלק גדול מהתמורה הוא כבר קיבל. אני יכולה למנות את התמורה שהוא כבר קיבל.
היו"ר חיים כץ
¶
אז את תגידי מה הוא כבר קיבל בתמורה. תכיני דף מה הוא קיבל. כמו שהוא יכין מה הוא רוצה, את תרשמי דף מה הוא קיבל.
דבר אחד אני מבין – שהמחירים, למרות שהם נראים בומבסטיים, כנראה שהם לא בומבסטיים – הבנתי מהדיון הזה.
אריה אלדד
¶
מה שהבנתי תוך כדי זה שהבקשה לעשות פעימה ראשונה עוד השנה, בין השאר נובעת מכך שהשנה לא שילמו בכלל אגרות.
היו"ר חיים כץ
¶
אני מבקש שתעשו מה שביקשתי. אנחנו נקבע דיון נוסף. אני לא תוחם אתכם בזמן, אבל אם לא תעבירו את זה מהר, אנחנו נכנס את הישיבה מהר ונדפוק לכם על הראש, ואז תקבלו את מה שאתם לא רוצים. ככה יכול להיות שתקבלו חלק ניכר ממה שאתם מבקשים. אם לא תעבירו לנו את זה מהר ותרצו להרוויח זמן – ולא שילמתם אגרות, כמו שאמר חבר הכנסת אלדד - - -
היו"ר חיים כץ
¶
לא יודע – מדויק, לא מדויק – אז נדפוק לכם על הראש.
תודה רבה, הישיבה נעולה.
<הישיבה ננעלה בשעה 13:00.>