הכנסת השמונה-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב רביעי
<פרוטוקול מס' 1053>
מישיבת ועדת הכספים
יום שלישי, כ"ו באדר התשע"ב (20 במרץ 2012), שעה 12:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-18 מתאריך 20/03/2012
שינויים בתקציב לשנת 2012
פרוטוקול
סדר היום
<שינויים בתקציב לשנת 2012>
מוזמנים
¶
>
גיא הרמתי
- אגף תקציבים, משרד האוצר
אנסטסיה סורקינה
- אגף תקציבים, משרד האוצר
עמית סדן
- אגף תקציבים, משרד האוצר
דוד שטיינמץ
- משרד התמ"ת
אליאן רובנוביץ
- משרד התקשורת
אופיר להב
- משרד הקליטה
שלומית נקש
- החטיבה להתיישבות
אריאל קטן
- המשרד לשירותי דת
צחי דוד
- רפרנט שיכון
היו"ר משה גפני
¶
שלום, אני פותח את הישיבה בנושא שינוים בתקציב לשנת 2012. מספר פנייה לוועדה 24–25. אני מבקש להגיד לחברי הוועדה שנעלתי את הישיבה בשבוע שעבר לאחר ששאלתי את החשב – מה התפקיד שלך, אני אדע בסוף? אתה לא השר.
היו"ר משה גפני
¶
היתה פה העברה של משרד התמ"ת, התחלנו לדון בעניין הזה ואישרנו אפילו, והגשתי רביזיה ונעלתי מיד את הישיבה. למה הגשתי רביזיה? דיברנו על זה בוועדה, גם היו לנו דיונים עם משרד התמ"ת. בתקציב ההתאמות ביקשתי ממשרד האוצר להכניס את הנושא של עידוד התעסוקה, ובסעיף ההתאמות נכנסו 100 מיליון שקלים. בין יתר ההישגים שהצגתי בפני הוועדה, אחרי שקיבלתי ביקורת מהאופוזיציה על הצורה של הקיצוצים הרוחביים - - -
היו"ר משה גפני
¶
מהאופוזיציה. הקואליציה הצביעה בעד, היתה פה בקשה של ראש הממשלה בגלל הגדר בסיני, והגיע אליי מכתב גם מהיועץ המשפטי לכנסת. בסדר. אבל אמרתי: בין יתר הדברים, גם צריך לראות את היעד. יש פה את הכסף של המים, הכסף של ניצולי השואה והכסף של עידוד התעסוקה – 100 מיליון שקל. יפה.
בישיבה אני שואל את הממונה על המחירים, מר שטיינמץ, למה אני מקבל תלונות כל הזמן שלא מעבירים כסף? אז הוא אומר לי: הם הכניסו את זה לרזרבה. זה הוציא אותי מדעתי. למה? בגלל שזה שגונבים אותי – זה בסדר.
פניה קירשנבאום
¶
הם קודם כול יעכבו את ההוצאה, אחר כך הם יעבירו טיפ-טיפה, אחר כך יישאר כסף - - - וישתמשו במה שהם רוצים.
היו"ר משה גפני
¶
אז עצרתי, ולא הייתי מקיים את הישיבה הזו. אם זה המצב – אז בסדר. אם איש הישר בעיניו יעשה, אנחנו כמו רפובליקת בננות, כל פקיד הוא מלך – בסדר. אז למה אני צריך לשקר את חברי הוועדה?
בבקשה, מר שטייניץ.
היו"ר משה גפני
¶
היית מחכה, מגיע לפורים הבא והיו אומרים לך: זה ברזרבה. אני מאוד מודה לך שאמרת לנו את זה.
פניה קירשנבאום
¶
יושב ראש הוועדה, אנחנו היום נמצאים בסוף מרץ, שבוע אחרון של מושב החורף. אפשר לספור על יד אחת את כל ההעברות התקציביות שעברו פה. זאת אומרת, אנחנו יוצאים לחופשת פסח וחוזרים בתחילת מאי. זה אומר שרוב הכספים והמשרדים שהכסף היה אמור לעבור אליהם – לא תקציב שוטף, אבל כל ההעברות – לא יתקיימו עד חודש מאי.
היו"ר משה גפני
¶
לא משנה. אני רוצה לעשות ישיבה כל יום שלישי, להוציא את חול המועד. הוועדה חייבת לעבוד. אלא אם כן יהיו דברים דחופים, אז נודיע שלושה ימים מראש. טמיר אמר לי שבשבוע הבא, ביום שלישי, יש פריימריס בקדימה, אז לא נעשה את זה ביום שלישי אלא ביום רביעי בשבוע הבא. אבל ככה אני רוצה ביום שלישי. יהיו העברות כל שבוע, ועדת הכספים לא יכולה לא לשבת.
היו"ר משה גפני
¶
אני מסכים אתך. את רוצה שאמלא את כל הטענות נגד זה? אני יכול להביא לך מכאן ועד להודעה חדשה. צריך לעמוד על המשמר, זה הכול.
אני מסיר את הרביזיה על ההעברה שהיתה על המועצה לצרכנות וכל מה שנלווה, לאחר שהודעת שהכסף עבר. אגיד לך מה שקורה, הבעיה היא שאנחנו פשוט מאבדים את האמינות. מה שאומרים לנו אנחנו צריכים לבדוק אחרי זה. זאת ועדה שתפקידה לפקח על המשרדים. אם מה שאומרים מתברר שעובדים עלינו, אז נצטרך להפעיל עוד אלף חיישנים.
דוד שטיינמץ
¶
אנחנו אמורים לקבל תקציבים ממסלול תעסוקה. הנושא של ה-100 מיליון שהם שמו שם, לא הייתי מודע לזה כי הם שמו שם כחלק מהתחשיבים שלהם, עם המקורות והשימושים.
דוד שטיינמץ
¶
זה שהם שמו שם, אני אפילו לא הייתי מודע. רק שזה עלה ראיתי שזה ברזרבה. שאלתי אז אמרו לי: אין תקציב. הסתכלתי וראיתי שבאמת, אכן הם שמו את זה בסעיף ליד אבל ברזרבה.
עמית סדן
¶
הפנייה נועדה לתקצב ,1,922,000 שקלים לפיקוח הארצי על הבחירות ברשויות המקומיות, בהתאם לסיכום בין משרד האוצר למשרד הפנים.
פניה קירשנבאום
¶
ומה עושים עם הרזרבה הזאת אחר כך? אנחנו רוצים לדעת מי מקבל את הכסף הזה מתוך הרזרבה אחר כך. מה הרשימה של הרשויות? לאילו פרויקטים?
עמית סדן
¶
גדיש פועל על-פי קריטריונים מסוימים, ולא כל הרשויות נופלות בקריטריונים האלה. יש רשויות עם צרכים מיוחדים. לשר יש רזרבת שר, שאתה הוא נותן למקרים ייחודיים שהקריטריונים היבשים לא נתנו להם מענה.
פניה קירשנבאום
¶
אומר מה שהבנתי, שהוא יסביר עוד פעם. הוא אומר שמכיוון שזה לא נותן מענה לכל הרשויות אז יוצרים רזרבה של השר, והרזרבה שלו מכסה את אותם חורים. אז אני רוצה לראות איפה עושים תיקוני עיוותים.
פניה קירשנבאום
¶
הוא לא נותן עדיין כספים לרשויות כי אין פה העברות. הוא בינתיים שם את זה ברזרבה אצלו.
פניה קירשנבאום
¶
זו לא בעיה. הוא יכול לחזור למשרד, תוך שעתיים הוא יכול להביא את הרשימה ואפשר להצביע ולעשות רביזיה.
היו"ר משה גפני
¶
לא חשוב מה שתחליטו – אני מקבל. יש רזרבת שר שהצטמצמה. רזרבת השר מיועדת, אם משתמשים אתה כמו שצריך, לדברים חיוביים. יש רשויות שבהן חסר כסף. אז טיפלתי מול רזרבת השר בשדרות, שהיתה הפחתה גדולה.
היו"ר משה גפני
¶
כן. אין ויכוח לגבי העניין הזה. את אומרת, ובצדק – גם אני רוצה לראות – בסופו של דבר אנחנו צריכים לפקח על זה, רוצים לדעת היכן השר מתכוון לעשות את התיקונים. העיקרון הוא נכון, המציאות הזאת מחויבת בתקציב הזה. השאלה האם אנחנו מצביעים, האם את רוצה לעשות רביזיה?
היו"ר משה גפני
¶
יש רביזיה של חברת הכנסת פאינה קירשנבאום.
פניות 62–63, משרד התיירות. אין רפרנט.
פנייה 64 – ממשל זמין. אין רפרנט.
פניות מס' 66–67, משרד התקשורת.
ציון פיניאן
¶
אני יודע שזה 10 מיליון. כנראה שהמשרד אפשר לעצמו 5 מיליון בצד והוא מחלק 5 מיליון. אגיש רביזיה.
היו"ר משה גפני
¶
אנחנו רוצים יותר פרטים. יש לי בקשה: תצא, תתקשר למשרד. אנחנו רוצים לאשר את זה לקראת חג הפסח, אבל אנחנו צריכים יותר פרטים. מה שחבר הכנסת ציון פיניאן שואל: איך זה נעשה? כמה כל אחד מאלה שנזקקים לזה מקבל? תוכל לברר פרטים? יש לך עוד העברה כאן?
גיא הרמתי
¶
הפנייה נועדה לתמיכות של משרד החקלאות, תמיכות בגנים בוטניים, במרכזי פיתוח ופיתוח מערכות מים.
היו"ר משה גפני
¶
איך הם מנצלים את זה? הם מנצלים את זה בגלל מה שפאינה אומרת, שיש פה דברים שהם מאוד חשובים, שאנחנו מעוניינים בזה.
פניה קירשנבאום
¶
ועכשיו מה? יושבים חקלאים, מחכים לפיצוי. אין להם ממה לחיות כי זה הכול מהכסף שלהם. אלה לא אכפת להם, כנראה, מה קורה.
גיא הרמתי
¶
הרב גפני, אם אפשר לגבי הפנייה הקודמת. 71 זה המקור של 50 מיליון שקלים שמועברים למשרד החקלאות. ההעברה היא לצורך מימוש החוק של נפגעי אסונות טבע – לתמיכה בחקלאים – ולמינהל המחקר החקלאי ולפעולות ניקוז.
היו"ר משה גפני
¶
סליחה, נכון. את צודקת. מי בעד אישור פניות 71–72?
הצבעה
בעד – פה אחד
נגד – אין
הפניות נתקבלו.
אנסטסיה סורקינה
¶
הפנייה נועדה לתקצוב 5 מיליון שקלים במזומן וגם בהרשאה להתחייב לתקציב הפיתוח של שירות בתי-הסוהר לטובת המשך מימון פרויקט מיחשוב ופיתוח מערכות מידע.
אופיר להב
¶
מדובר בפנייה שמיישמת הסכם עם משרד האוצר לגבי תוספת למשרד הקליטה לנושאים שונים בכל התחומים.
אופיר להב
¶
כי זה הפלאט. אנחנו עובדים לפי תוכנית עבודה, התוספות שאנחנו נותנים פה הן לתוכניות שיש בהן הרבה יוצאי אתיופיה. לדוגמה, יש פה תוספת למינהל הסטודנטים, שאמנם לא כתוב עליה "יוצאי אתיופיה", והרבה אנשים חושבים שרק איפה שכתוב בשם התקנה "יוצאי אתיופיה" מיועדת להם, אבל זה לא נכון להסתכל על זה ככה. אלה תקנות שהוספנו בנוסף, אבל מה עם תוכניות קיימות שהקיצוצים הרוחביים הורגים אותן לאט לאט? במינהל הסטודנטים שליש מהסטודנטים הם יוצאי אתיופיה; 95% מהמשתמשים במלגות קיום לסטודנטים עולים הם יוצאי אתיופיה, ושם אנחנו מוסיפים עכשיו 7 מיליון שקלים. אנחנו מוסיפים כסף לכל נושא המיחשוב, כי אנחנו ממחשבים את הטיפול במוקדי קליטה של עולי אתיופיה. אתה רואה את זה פה בתקנה שנקראת "מיחשוב", אבל לנו הרבה יותר קל להכניס את זה בתקנות שקשורות לכולם.
אופיר להב
¶
יש פה 4 מיליון שקלים שאנחנו מתקצבים לטובת פידיון ביטוח בריאות. זה יישום החלטת ממשלה, שתושב חוזר שמגיע מקבל עד 9,700 שקל החזר, אם הוא נשאר פה אחרי שנה, של פידיון ביטוח הבריאות מול הביטוח הלאומי. אנחנו מממנים את זה, בהתאם להחלטת הממשלה.
אופיר להב
¶
אבדוק, אבל אין לי מה לבדוק בעצם, כי זה נוהל שמדבר על כל אדם שירד מהארץ לתקופה שהיא מעל חמש שנים וחזר.
דוד שטיינמץ
¶
מדובר פה בתוספות תקציב לנושאים הבאים, בהתאם לסיכום שיש לנו עם האוצר: כ-55 מיליון שקלים לתפעול המשרד - - -
היו"ר משה גפני
¶
רק רגע, מר שטיינמץ. אני כל הזמן לומד על משרד האוצר, אני מבקש לשמוע. כמה יש לך בבסיס על תפעול המשרד לשנת 2012?
היו"ר משה גפני
¶
כשאנחנו אישרנו את תקציב המדינה זה מה שאישרנו לכם. האמת היא שהאופוזיציה צדקה כשהיא הצביעה נגד. מה, עושים צחוק?
דוד שטיינמץ
¶
כשאוחד המשרד, שהיה משרד העבודה והרווחה, בהתאם לסיכומים האלה התברר שיש צורך לתת 100 מיליון שקל תוספת לתפעול המשרד. היתה אפשרות להכניס את זה לבסיס. אמרתי לא להכניס לבסיס, כי ברגע שאני מכניס לבסיס יחולו עליו הפלאטים. אם הייתי מכניס את זה אז היה - - -
דוד שטיינמץ
¶
זה לחצי השנה הראשונה, נכון. את ה-100 מיליון לא הכנסתי לבסיס מפני שאם הייתי מכניס לבסיס היו על זה הקיצוצים הפלאטים. כרגע זה מחוץ לבסיס ואז אני מקבל את זה.
דוד שטיינמץ
¶
שכר זה סעיפים אחרים. הרב גפני, יש פה גם תוספת של 10 מיליון שקלים מעבר לזה, לעידוד רכישת תוצרת הארץ. זה סיכום שיש לנו עם האוצר. הסעיף הזה לא מתוקצב. אנחנו מקבלים 10 מיליון שקל מדי שנה לנושא של עידוד תוצרת כחול-לבן. יש לנו עוד 7 מיליון שקלים לתפעול מרכז ההשקעות.
דוד שטיינמץ
¶
זה מסתדר במסגרת התקציב שאנחנו מקבלים עכשיו ממרכז ההשקעות. הוא לא פה, הוא בשינוי אחר שיש פה.
ציון פיניאן
¶
אני מגיש רביזיה. היו צריכים לתת לי תשובה לפני שלושה שבועות על מה שדיברתי אתך. אם שלחתם, אני מבטל את הרביזיה תוך חצי שעה.
גיא הרמתי
¶
מדובר בתקצוב תוכניות רווחה שונות, ביניהן פרויקט עידוד תעסוקה במגזר הערבי, נופשונים במעונות למפגרים וחוסים בפנימיות.
היו"ר משה גפני
¶
בעזרת השם, אם נאשר את תקציב 2013 לא נאשר את תקציב משרד התמ"ת. נגיד לכם: תנהלו משא ומתן עם האוצר שיוסיפו לכם במהלך השנה. לא צריך בכלל תקציב. מה זה עידוד השקעות הון אפס, אתה יכול להסביר לי? עשינו חוק של עידוד השקעות הון.
פניה קירשנבאום
¶
זה בדיוק העניין. ישבנו פה, שרפנו ימים ולילות על החוק, על המפה, על הבסיס ואין שקל לתוכנית הזאת?
דוד שטיינמץ
¶
תן לי להסביר. הסיכום הוא לא בבסיס. יש לנו סיכום עם האוצר שהם נותנים לנו מדי שנה, בינתיים יש לנו תוספת תקציב ל-2012–2013.
דוד שטיינמץ
¶
הבסיס הוא אפס, אבל מה שאני טוען שכל התוספת היא תוספת תקציבית שלא בבסיס, וזאת התוספת שהם נותנים לנו לתפעול מענקים, בסכום של 400 מיליון- - -
היו"ר משה גפני
¶
אני מבקש ללכת אתך סעיף-סעיף. יש 441.5 מיליון למענקים בחוק עידוד השקעות הון. למה זה מיועד?
דוד שטיינמץ
¶
אותו דבר. יש מסלול תעסוקה כללי, מסלול תעסוקה לחרדים ומסלול תעסוקה למיעוטים. חיברנו את זה יחד ויש מסלול תעסוקה. בנוסף ל-100 מיליון - - -
פניה קירשנבאום
¶
אני רוצה לדעת האם במסלול התעסוקה הזה נכנס גם המפעל באשקלון, "טלדור", שהגיש את הבקשה ויש שם 250 עובדים שעומדים להיות מפוטרים אם אתם לא פותרים את הבעיה הזאת.
פניה קירשנבאום
¶
הם הגישו בקשה לתוספת של 150 עובדים ואז הובטח להם שאם הם ילכו למסלול תעסוקה ייתנו להם את המענק.
פניה קירשנבאום
¶
אתה זוכר שהתלבטנו אם להעלות בוועדת הכספים את מפעל "טלדור", שבזמנו קיבל מענקים. זה מסתיים לו בחודש מרץ והוא הולך להיסגר באשקלון.
פניה קירשנבאום
¶
המפעל הציע ללכת למסלול נוסף, מסלול תעסוקה, ולקלוט עוד 150 עובדים, לקבל את המענק ולהמשיך לתפעל את המפעל באשקלון.
דוד שטיינמץ
¶
זה בהתאם לסיכום שיש לנו עם האוצר לתקצב אותם ב-40 מיליון שקלים. יש להם בבסיס 19, וזו ההשלמה ל-40.
דוד שטיינמץ
¶
זה פרויקט חדש שהקמנו עם האוצר. זה ניסיון של המשרד לחדור לשווקי הודו-סין, יש שם כסף שאנחנו שמנו וכסף שהאוצר שם לפרויקט הזה.
דוד שטיינמץ
¶
אם תשימו לב, ה-8 מיליון שקל זה הרשאה להתחייב. בדרך כלל היינו מקבלים מדי שנה שני מיליון שקלים. אלה כספים שמגיעים לסטודנטים.
היו"ר משה גפני
¶
"טלדור" בפנים? תאמין לי, אתה לא יכול תשובה עכשיו, כבר יש לי ניסיון. ואין לי טענה אליך שאתה לא יכול לתת תשובה. צריך לשאול את האיש שעוסק בעניין הזה האם זה נמצא. היא שואלת שאלה אחרת – תהיה פגיעה בהרבה עובדים.
יעקב אדרי
¶
ואני מבקש להוסיף שאנחנו מבקשים את כל הרשימה של המפעלים שאושרו. זה חשוב לנו, כי בזמנו התנהל פה דיון מאוד רציני, אישרנו את זה עם כאבי בטן.
היו"ר משה גפני
¶
זו רשימה די גדולה, אבל צריך שהוועדה תדע. אנחנו צריכים לפקח. אולי יש מפעל שאנחנו לא רוצים שתיתנו לו?
היו"ר משה גפני
¶
היינו מאשרים את זה בתקציב. מי בעד אישור ההעברות? מי נגד?
הצבעה
בעד – פה אחד
נגד – אין
הפניות נתקבלו.
עמית סדן
¶
ההפניה נועדה לנושאים הבאים: תקצוב של 36 מיליון שקלים בהוצאה למענקים ביטחוניים לרשויות יהודה ושומרון בגין הקפאת הבנייה בהן.
היו"ר משה גפני
¶
קודם כול, אני רוצה להסביר. גם אני נבהלתי כשהוא אמר את זה בהתחלה. תסתכלי על הפנייה היטב, לא מה שכתוב. מהוצאות חירום אזרחיות מורידים 40 מיליון שקלים, מעבירים אותם לרזרבה. מוציאים אותם מהרזרבה לתוכנית מעבר ברזרבה, לרשויות המקומיות – מענק מיוחד לרשויות, ביטחון ברשויות המקומיות, שזה כסף הפיצוי. זאת אומרת התהליך הוא מהתוכנית הזאת, שהוא דיבר עליה. זה לא הנושא הביטחוני, זה נושא של פיצויים לרשויות מקומיות, למקומות שבהם היתה הקפאת בנייה. זה גם ליחידים או רק לרשויות?
עמית סדן
¶
כי זה ניתן מתוך תקנה של מענקים ביטחוניים, שהיא ייחודית לאזורים שהם בעייתיים ביטחונית. המענקים האלה ניתנים בגלל שהיתה הקפאת בנייה וזה פגע להם בהכנסות העצמיות שלהם, אז בשנים האחרונות ניתנה להם תוספת מענקים בגין ההקפאה.
היו"ר משה גפני
¶
יש עוד שאלות לגבי ההעברה הזאת? אין. מי בעד אישור הפניות? מי נגד?
הצבעה
בעד – 3
נגד – 1
הפניות נתקבלו.
אנסטסיה סורקינה
¶
הפניה נועדה לביצוע השינויים הבאים בתקציב הוצאות חירום אזרחיות: יש 10,600,000 לתקציב השכר והתפעול של המשרד להגנת העורף, - ל-13 תקני כוח אדם ולאיוש המשרד. בנוסף, יש פה שינוי פנימי של העברה של 25 מיליוני שקלים לפיקוד העורף למערך כיבוי האש להצטיידות.
אנסטסיה סורקינה
¶
לא, זה מערך כיבוי האש של פיקוד העורף. בהחלטת הממשלה מ-2011 הוקצו 50 מיליוני שקלים לשנתיים, 2011–2012.
אנסטסיה סורקינה
¶
לא, זה כיבוי אש רגיל של מילואימניקים של פיקוד העורף, שבשעת חירום גויסו לטובת מערך הכבאות של פיקוד העורף.
אנסטסיה סורקינה
¶
התחום נקרא "כיבוי אש מהאוויר", אבל יש שם גם כיבוי אש מהאוויר וגם כיבוי אש רגיל של פיקוד העורף.
היו"ר משה גפני
¶
לא הבנתי מה התשובה שקיבלת, פאינה. את שאלת אותה שאלה נכונה: הנושא עבר למשרד לביטחון הפנים.
היו"ר משה גפני
¶
זה כמו שאת אומרת שבצבא התקציב של החיילים בסדיר זה משרד הביטחון והמילואים זה המשרד לשירותי דת.
היו"ר משה גפני
¶
אנחנו רוצים להבין. הרי כל החלטת הממשלה וכל מה שדיברנו כל הזמן זה שתהיה כתובת אחת. החליטו שזה המשרד לביטחון הפנים, אז זה המשרד לביטחון הפנים. איך פתאום מגיע לפיקוד העורף כסף לכיבוי? למה?
אנסטסיה סורקינה
¶
יש מערך מילואים בצבא. הוחלט שמערך הכיבוי יועבר למשרד לביטחון הפנים, אבל בשעת חירום, כשמערך הכיבוי יצטרך תגבור כלשהו, זה יגיע מהמילואים של פיקוד העורף. אלה מילואימניקים שהוכשרו לתת את התגבור הזה למערך הכבאות בשעת חירום.
היו"ר משה גפני
¶
ההכשרה צריכה להיות בפיקוד העורף, את זה אני מבין. אבל למה הכבאיות צריכות להיות? הרי הציוד צריך להיות במקום אחד, ותהיינה כבאיות לצורך המילואים בשעת חירום.
אנסטסיה סורקינה
¶
אני יודעת שרוב הכסף הולך להכשרה, אני לא יודעת מה בדיוק הציוד שמתכוונים לקנות וכמה כבאיות מתכוונים לקנות, אם בכלל.
היו"ר משה גפני
¶
אני לא יכול לאשר ככה. אנחנו רוצים פירוט. את לא יודעת – אין לי טענות שאת לא יודעת, רק תבואי עם ידיעה. אי-אפשר ככה, בסוף יעשו מאתנו צחוק. אנחנו בעד ההעברה הזאת, אנחנו חושבים שזאת העברה חיונית. אני מבקש יותר פרטים, אבל פרטים מדויקים, שנדע.
היו"ר משה גפני
¶
אי-אפשר. תפרידו את זה. אתם מעמידים אותנו במצב בלתי אפשרי. אין אחד מחברי הוועדה שלא תומך במה שהבאת. אנחנו רוצים פרטים, אנחנו רוצים לדעת. מה את רוצה, שצבי זרחיה יכתוב שאנחנו לא יודעים כלום? ובצדק.
היו"ר משה גפני
¶
תיתני לנו פרטים. אנחנו תומכים בזה, אין אחד שמביע הסתייגות כלשהי. זה נכון, צריך את הכבאיות, צריך את ההכשרה וצריך עתודה לעניין של שעת חירום. הכול ברור. איך זה מתבצע? התפקיד שלנו הוא לפקח על עבודת הממשלה, וזה אחד הדברים החיוניים ביותר. אני רוצה לדעת איך זה עובד, אולי יש לנו השגות על העבודה הזאת. דבר אחד אל תגידי לנו: החלטת ממשלה. החלטת הממשלה, צריך לפקח עליה.
היו"ר משה גפני
¶
בוודאי, אנחנו רוצים לאשר את זה. אם תבררי עכשיו נאשר עכשיו. אנחנו רוצים את מלוא הפרטים.
פניות 91–92.
גיא הרמתי
¶
הרמתי
הפנייה נועדה למימוש סל השירותים לניצולי השואה. מדובר בהנחה בתרופות, העברה לתמיכה בארגונים הפועלים לשיפור מצבם של נכי רדיפות ולפרויקט "והדרת פני זקן" של משרד הגמלאים.
גיא הרמתי
¶
ומהרזרבה למשרד הגמלאים לצורך פרויקט "והדרת פני זקן". זה פרויקט של בנות שירות לאומי שמבקרות בבתי הקשישים.
גיא הרמתי
¶
מתקנה של סל השירותים לתקנה אחרת ברשות לניצולי שואה, שממנה משולם הכסף לקופות החולים בעבור ההנחה.
היו"ר משה גפני
¶
זאת אומרת, משרד האוצר לא נותן פה שום דבר, עד הגרוש לקחתם. הוא מוריד 25.5 מיליון שקלים מתגמולים של נכי רדיפות הנאצים.
היו"ר משה גפני
¶
כן, מהסעיף כמובן. אתם מעבירים מתוך 25.5 מיליון האלה 24 מיליון לתרופות ו-1.5 לבנות השירות הלאומי לפרויקט "והדרת פני זקן".
גיא הרמתי
¶
לא, לא, אנחנו לוקחים את זה מסעיף של תקנת סל השירותים, שבה יש 200 מיליון. מסל השירותים, אחרי החלטה של ועדה, 24 מיליון עוברים לתרופות - - -
היו"ר משה גפני
¶
אתם מנצלים את זה שאני אומר, שלא בצדק, שלא למדתי את הליבה. זה לא נכון, למדתי. זאת אומרת, לא למדתי ליבה אבל למדתי מתמטיקה. מה אתם עושים עם 1.5, אם אתה אומר שלא לקחתם את זה משם?
היו"ר משה גפני
¶
אז למה אתה אומר לי לא? אני שואל אותך שאלה: אתם לקחתם 25.5 מיליון שקלים מהסעיף של תגמולים לנכי רדיפות הנאצים.
היו"ר משה גפני
¶
בסדר. חבל שבזבזנו הרבה זמן על העניין. זאת אומרת, התשובה למה שאמרתי היא כן. זאת אומרת, האוצר נתן 200 מיליון בתחילת השנה - - -
היו"ר משה גפני
¶
יפה, אז אמרתי שהאוצר הוא משרד טוב.
מי בעד אישור הפניות? מי נגד?
הצבעה
בעד – פה אחד
נגד – אין
הפניות נתקבלו.
צחי דוד
¶
הפנייה נועדה להעברת 2.5 מיליוני שקלים לפרויקט "עלה נגב", שמתוקצב במשרד הנגב והגליל, וכן להעברת עובדת ממשרד השיכון למשרד הנגב והגליל בהתאם לסיכום בין המשרדים.
צחי דוד
¶
מהתחקיר הביטחוני שעשיתם פה בפעם הקודם. מה שקרה זה שהיא עברה בין המשרדים בסוף 2010, ואז תקציב 2011–2012 כבר היה סגור. אז היא עברה עוד פעם ב-2011 ועוד פעם ב-2012.
היו"ר משה גפני
¶
זה מתחיל להיות מעניין, חשבתי לעבור על זה מהר. העובדת הזאת, שעליה מדובר, היא אותה עובדת שאישרנו בפעם הקודמת או שזו אחרת?
ציון פיניאן
¶
שכר של ראש ממשלה לא מגיע לפה שלוש פעמים, הוא מגיע פעם אחת ונגמר. היא מגיעה כבר שלוש פעמים.
צחי דוד
¶
תודה. העובדת עברה במקור בין המשרדים בשלהי שנת 2010. באותה תקופה תקציב 2011 ו-2012 כבר היה מונח פה, לא עושים בו שינויים יותר. אז פעם אחת העברתם אותה ב-2010, ב-2011 התקציב כבר היה סגור – אנחנו בתקציב דו-שנתי, לא פתחנו את התקציב – אז פעם שלישית, ובתקווה שגם אחרונה, זה היום.
ציון פיניאן
¶
עכשיו צריך לשאול את השר סילבן שלום איך הוא קיבל אותה.
טמיר כהן
וב-2013 היא תהיה בתוך הבסיס?
אריאל קטן
¶
קטן
מדובר על פנייה לתוספת תקציב לתוכניות הבראה במועצות הדתיות. מדובר פה על שלב נוסף, מעבר לכיסוי גירעונות. מדובר פה על עלויות פרישה של עובדים בסך כולל של 6,350,000. אתם בטח רוצים פירוט: עתלית – 62,000; טבריה – 115,000 - - -
היו"ר משה גפני
¶
רגע, רגע, רצת מהר לפירוט. לא הסברת. אנחנו מדברים על 6,350,000 שקל. זה מיועד עבור מה?
אריאל קטן
¶
במסגרת תוכניות ההבראה במועצות הדתיות עברנו כבר את השלב של כיסוי גירעונות של המועצות הדתיות. לא סיימנו לגמרי, אבל במועצות האלה - - -
היו"ר משה גפני
¶
עובדים שפרשו – הפירוש הוא שהם פרשו או שאמרו להם לפרוש, הציעו להם. לא חשוב, אני מבין. זה לא כיסוי גירעונות, זה פרישה. אנחנו יכולים לקבל רשימה?
היו"ר משה גפני
¶
אם זה פנסיה אני לא צריך אפילו את הרשימה, זה לא מעניין אותי. אנשים הגיעו לגיל הפרישה, פרשו, זה בסדר גמור. הוא לא מדבר על זה, על זה הוא לא צריך אישור שלנו. הוא מדבר על עובדים שפרשו במסגרת תוכנית ההבראה.
היו"ר משה גפני
¶
בדיוק. באו לעובד בטבריה ואמרו לו: תשמע, כדאי לך לפרוש. ניתן לך פיצויים, ניתן לך תנאי פרישה. זה משהו אחר לגמרי, הוא רוצה תוספת כסף. אני צודק?
אריאל קטן
¶
כן. בכל המועצות האלה יש גם חשבים מלווים, לוודא שהכסף באמת מגיע אך ורק למטרות האלה. חיפה, זה עיקר הכסף – 3,871,000 שקל.
פניה קירשנבאום
¶
כבוד היושב ראש, אני לא רוצה לעכב פה את נציג משרד הקליטה, אבל דיברנו עכשיו. אתה צדקת ואני טעיתי. היתה החלטה של הממשלה שהגדירה בדיוק לאילו תושבים, ותושבים חוזרים מטעם דת – אין להם את ההטבה הזאת. אבל משרד הקליטה, אין ביכולתו לעשות משהו.
היו"ר משה גפני
¶
בסדר. אני מקבל את ההצעה הזאת: נאשר ואני אגיש רביזיה. אני רוצה רשימה.
מי בעד אישור הפניות? מי נגד?
הצבעה
בעד – פה אחד
נגד – אין
הפניות נתקבלו.
שלומית נקש
¶
כן, זה למכון לחקר הגולן. זה תקציב שקיבלנו בשנה שעברה בהרשאה ועכשיו אנחנו מקבלים את המזומן.
שלומית נקש
¶
זה תשתיות התיישבותיות במרחב מרכז: בבנימין, בשומרון ובבקעה. חלק מזה, 3 מיליון, זה מקק"ל. זה השתתפות של קק"ל בחטיבה להתיישבות. כלומר, קק"ל נותנת לנו 3 מיליון שקלים, אנחנו שמים מתקציבנו 3 מיליון שקל וביחד מאגמים 6 מיליון לביצוע התשתיות.
פניה קירשנבאום
¶
הם מזמינים אצלם שירות מכיוון שהחטיבה להתיישבות היא קבלן מבצע ויש לה את הכלים ואת האנשים. החטיבה מבצעת עבודות עבור הקק"ל.
פניה קירשנבאום
¶
החטיבה להתיישבות מבצעת הרבה עבודות משנה. למשל, חידושי כפר. היו במשרד החקלאות 100 מיליון? גם שם החטיבה ביצעה, ביישובים ותיקים שעשו חידוש. אותו דבר כאן – קק"ל רוצה לבצע פיתוח תשתיות, אין לה קבלנים. החטיבה פטורה אצלם מהמכרז והם עושים עבורם עבודות בהתיישבות.
זהבה גלאון
¶
אבל הקק"ל היא לא חלק מהממשלה. החטיבה להתיישבות היא קבלן ביצוע של גורמים בממשלה, לצרכים שתואמים את השקפתי או לא, זה לא רלוונטי. אבל מה עניין שמיטה להר סיני, אדוני?
פניה קירשנבאום
¶
אנחנו לא קובעים לקק"ל. קק"ל זה לא גוף שאנחנו מבקרים או מחוקקים עבורו. אם קק"ל מזמינה, אנחנו ככנסת לא יכולים להתערב. תלכי לנציגים שלך בקק"ל ותשאלי.
היו"ר משה גפני
¶
עכשיו הבנתי. כששאלת את השאלה עשיתי לעצמי מהר חשבון, כי זה דבר שהוא באמת קצת משונה. התשובה היא שבעצם ההעברה כאן אנחנו לא מביאים מתקציב המדינה כסף, אנחנו מעבירים - -
היו"ר משה גפני
¶
זו השאלה העקרונית, בסדר. מי בעד אישור הפניות? מי נגד?
הצבעה
בעד – רוב
נגד – 1
הפניות נתקבלו.
זהבה גלאון
¶
אני מבקשת רביזיה, התייעצות עם היועץ המשפטי של הכנסת שיגיד אם יש לנו סמכות, כוועדת כספים - - -
היו"ר משה גפני
¶
בסדר, אבל תעשי את זה היום. תודה רבה.
אגב, אפשר להפסיק רגע את הפרוטוקול?
פניות 102–103 – "סופת חול".
אנסטסיה סורקינה
¶
הפנייה נועדה לתגבר את תוכנית "סופת חול". זו תוכנית רב-שנתית, מ-2009 עד 2013, לטובת רכש מסכות מגן וכל הציוד שקשור לזה.
היו"ר משה גפני
¶
היה לנו פה דיון, היה פה סגן שר הבריאות יחד עם השר לפיקוד העורף. היה מדובר על זירוז ההליך בעניין הזה.
גיא הרמתי
¶
הסיכום התקציבי הוא תוספת של 5 מיליון מעבר למה שקיים היום למשרד הרווחה לנושא של ביטחון תזונתי. משרד הרווחה תומך בעמותות שמחלקות מזון לקראת חג הפסח.
גיא הרמתי
¶
מדובר בחמישה גנים בוטניים אוניברסיטאיים, והתמיכה היא בהתאם לחוק הגנים הבוטניים מ-2006. סך כל התמיכה פה היא 2 מיליון שקלים.
היו"ר משה גפני
¶
יש לי בקשה, אני פונה לכולכם – אתם צריכים לבוא יותר מוכנים. לא נעים לנו, אתם באים ואנחנו רוצים להעביר דברים ולא יכולים. בסדר, מערך הכבאות.
אנסטסיה סורקינה
¶
מערך הכבאות בפיקוד העורף. כמו שאמרתי, הכסף מיועד להכשרה של המילואימניקים ולקניית כבאיות וציוד אחר. כל הפרויקט הזה נעשה בשיתוף מלא עם המערך הרגיל של הכבאות. זה אומר שהחודש הם יוצאים למכרז של קנייה של עד 20 כבאיות חדשות. הכבאיות האלה יועברו - - -
היו"ר משה גפני
¶
הפרטים האלה פחות מעניינים. השאלה שלנו היתה על המערך. איך המערך בנוי מבחינה ארגונית? יש את המשרד לביטחון הפנים, שהוא מרכז של כל העניין הזה. בסדר, שם יש כבאיות וציוד. איך נכנסות פתאום כבאיות לפיקוד העורף? אם את אומרת הכשרה, אז אני מבין – זה מילואים וזה פיקוד העורף – אבל הציוד נמצא במשרד לביטחון הפנים. למה את מבקשת העברה של 25 מיליון שקלים לרכישת ציוד לפיקוד העורף?
אנסטסיה סורקינה
¶
כי ייקנה גם ציוד לפיקוד העורף, שישמש בעת רגיעה את המערך הרגיל – בגלל זה אני אומרת שזה נעשה בשיתוף פעולה מלא – ובעת חירום - - -
היו"ר משה גפני
¶
למה? תסבירי לי למה. הרי מה שאת אומרת זה בסדר – קונים את הכבאיות למשרד לביטחון פנים, משתמשים בו ברגיעה במשרד לביטחון פנים, הוא המשרד הייעודי, ובעת חירום המשרד לביטחון פנים יביא למילואימניקים כבאיות. למה זה ניתן לפיקוד העורף?
אנסטסיה סורקינה
¶
אני לא יודעת למה נעשתה החלוקה הזאת. אני יודעת למה זה משמש ואני יודעת איך זה יעבוד.
היו"ר משה גפני
¶
מה אני צריך לעשות עכשיו? זה נראה החלטה ארגונית לא לעניין. הרי מה שאמרת עכשיו זה דבר נכון, זה מה שחשבנו שצריך להיות. הציוד בזמן רגיעה מופעל על-ידי המשרד לביטחון פנים – מצוין. אז למה צריך לתאם את זה? למה צריך לקנות את הציוד לפיקוד העורף? מה שפיקוד העורף תורם לעניין של מערך הכבאות זה את אנשי המילואים. יפה. אז נותנים לו הכשרה לאנשי המילואים, זה בסדר גמור. מאיפה יהיה לו ציוד, כשיש שעת חירום ומביאים את המילואימניקים? מהמשרד לביטחון פנים.
היו"ר משה גפני
¶
הפניות אושרו. אני מגיש רביזיה, אני רוצה תשובה לשאלה הזאת. זה התפקיד שלנו, אנחנו צריכים לפקח על העבודה הזאת. מישהו שגה בהחלטה הזאת. אלא אם כן היתה פה, אולי, חלוקה פוליטית בין ישראל ביתנו לסיעת עצמאות – הוא יקבל כך וכך כבאיות וההוא יקבל כך וכך כבאיות, מה שכנראה לא נכון, אבל זו החלטה חסרת היגיון. הגשתי רביזיה, אני מבקש שתיתני לי תשובה או מישהו מוסמך מהמשרד לביטחון פנים או מהמשרד לפיקוד העורף ייתן לי תשובה.