PAGE
6
ועדת הכספים
13/02/2012
הכנסת השמונה-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב רביעי
<פרוטוקול מס' 1002>
מישיבת ועדת הכספים
יום שני, כ' בשבט התשע"ב (13 בפברואר 2012), שעה 11:25
ישיבת ועדה של הכנסת ה-18 מתאריך 13/02/2012
צו מס קניה (פטור)(תיקון), התשע"ב - 2011 (טבק, גיל הפטור על יבוא טבק ואלכוהול, קביעת אחידות במעמד הנכנסים לישראל), צו תעריף המכס והפטורים ומס קניה על טובין (תיקון מס' 26 והוראת שעה), התשע"ב - 2012 (ייבוא טבק ע"י תושב חוזר), צו תעריף המכס והפטורים ומס קניה על טובין (תיקון מס' 27 והוראת שעה), התשע"ב - 2012 (מיסוי מוצרי טבק שונים)
פרוטוקול
סדר היום
<1. צו מס קניה (פטור)(תיקון), התשע"ב - 2011 (טבק, גיל הפטור על יבוא טבק ואלכוהול, קביעת אחידות במעמד הנכנסים לישראל)>
<2. צו תעריף המכס והפטורים ומס קניה על טובין (תיקון מס' 24 והוראת שעה), התשע"ב - 2012 (ייבוא טבק ע"י תושב חוזר)>
<3. צו תעריף המכס והפטורים ומס קניה על טובין (תיקון מס' 25 והוראת שעה), התשע"ב - 2012 (מיסוי מוצרי טבק שונים)>
נכחו
¶
חברי הוועדה: >
משה גפני – היו"ר
רוברט אילטוב
יצחק וקנין
שי חרמש
ציון פיניאן
פניה קירשנבאום
ליה שמטוב
מוזמנים
¶
>
ערן יעקב - סמנכ"ל בכיר, מחלקה כלכלית, רשות המסים, משרד האוצר
עו"ד מנחם הסה - עוזר ראשי ליועץ המשפטי, רשות המסים, משרד האוצר
יורם שפירא - סמנכ"ל מסחר ופיתוח עסקי, רשות שדות התעופה
הרצל בן יהושע - מנהל אגף תקציבים, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים
עמוס האוזר - יו"ר המועצה הישראלית למניעת עישון
מאהר דניאל - סמנכ"ל דניאל יבוא ושיווק
רמזי מסלם - יועץ כספים, דניאל יבוא ושיוק
עו"ד מוטי איילון - משרד עו"ד שקל ושות', מייצג את חברת דניאל יבוא ושיווק
עו"ד דן פרידמן - מייצג את חברת דובק
שלמה לוי - מנהל חברת אש-לי סיגרים וטבק בע"מ
גדי לוי - מנהל חברת אש-לי סיגרים וטבק בע"מ
אביגדור דורות - ב"כ חברת אש-לי סיגרים וטבק בע"מ
דוד בועז - יועץ כלכלי, מייצג את חברת ג'יימס ריצ'רדסון
אברהם בן חור - מנכ"ל ג'יימס ריצ'רדסון, דיוטי פרי
שמעון לנקרי - ראש עיריית עכו
יצחק הוכברגר - ראש עיריית רמת השרון
ורדי בושרי - סגן ראש עיריית יהוד
רזיאל אחרק - ראש עיריית ראש העין
אלי דלל - סגן ומ"מ ראש עיריית נתניה
אביטל לאופר - סגנית ראש עיריית נתניה
עאסי מחמוד - ראש המועצה המקומית כפר ברא
קצרנית פרלמנטרית
¶
חבר המתרגמים – אהובה שרון
<צו מס קניה (פטור)(תיקון), התשע"ב - 2011 (טבק, גיל הפטור על יבוא טבק ואלכוהול, קביעת אחידות במעמד הנכנסים לישראל)>
<צו תעריף המכס והפטורים ומס קניה על טובין (תיקון מס' 24 והוראת שעה), התשע"ב - 2012 (ייבוא טבק ע"י תושב חוזר)>
<צו תעריף המכס והפטורים ומס קניה על טובין (תיקון מס' 25 והוראת שעה), התשע"ב - 2012 (מיסוי מוצרי טבק שונים)>
היו"ר משה גפני
¶
אנחנו מתחילים את הדיון בצו מס קנייה, אבל נעשה הפסקה באמצע הדיון כי בשעה 11:30 מגיע שר החינוך לנושא של בניית כיתות גני ילדים.
בישיבה הקודמת, עת דנו על צווי מס הקנייה על הטבק, ביקשנו להגיע לפתרון עם חברת דובק ולהסכמה בנושא הטומבק. קיבלתי מכתב מדובק לפיו חברת דובק הגיעה להסכמה עם רשות המסים. יש כאן מישהו מחברת דובק שיכול לומר לנו למה הגעתם?
דן פרידמן
¶
עורך דין דן פרידמן, יועץ משפטי לחברת דובק.
אנחנו נפגשנו פעמיים עם רשות המסים ובאנו בדברים. אני חייב לומר שזכינו לאוזן קשבת. אנחנו מודים לכבוד היושב ראש ולוועדה הנכבדה על ששמעו את טענותינו בדיון הקודם. חלק מבקשותינו התקבלו וחלק לא התקבלו. עם זאת, בראייה כוללת, גם מתוך כבוד לוועדה וגם מתוך ראייה ארוכת טווח של מערכת היחסים עם רשות המסים, אנחנו נקבל את הצעת רשות המסים. עם זאת, חשוב לי להדגיש שאנחנו ויתרנו כאן, מתוך ראייה עתידית של מאבק או עניין שהוא מאוד מאוד חשוב לנו וכבר עלה כאן בוועדה ואני מניח שיעלה בעתיד והוא ביטול המס הקצוב והעברת כל המיסוי.
דן פרידמן
¶
יכול להיות. יכול להיות שאנחנו צריכים את עזרת הוועדה אבל אנחנו כן בונים על כך שההסכמה הנוכחית תביא לאוזן קשבת.
היו"ר משה גפני
¶
הוא אומר שני דברים. הוא אומר שלחלק מהדברים הם הסכימו ולחלק מהדברים הם לא הסכימו, אבל הם הסכימו בגלל מערכת היחסים אתכם כשיהיה הדיון על המס הקצוב.
דן פרידמן
¶
אנחנו מקווים שתהיה אוזן קשבת גם של הוועדה וגם של רשות המסים בנושא שהוא ממש קיומי לדובק והוא נושא המס הקצוב שיעלה בעתיד.
נושא אחר שלמדתי עליו ממש לפני כמה דקות ואני רק מעלה אותו ומקווה שנגיע להסכמה עם רשות המסים גם לגביו הוא נושא הטבק למקטרת. אני למד שנושא הטבק למקטרת שלא הערנו עליו, חל בו שינוי בשיעורי המס בפריסה מסוימת. דובק שחררה כמויות של טבק למקטרת לפי הצו הנוכחי שמשונה כעת או יש להניח שישונה. לכן אנחנו נבקש החזר של אותם סכומים ששולמו. אנחנו נבוא בדברים עם רשות המסים בעניין הזה ואני מקווה שנגיע להבנות.
ערן יעקב
¶
אבל אתה רואה שאנחנו אנשי משא ומתן והצלחנו להגיע אתם להסכמות. דווקא כאן צריך להגיד שזה היה מתן ומתן. הסיבה היא מאוד ברורה. יש דרישות לא מעטות מאתנו לא פעם כשאנחנו עושים שינויים במס לעשות על מלאים, על החזרים, על מס ששולם. אם זה עונה לדרישת מסים עקיפים, יש חוק ויש כללים שנקבעו בחוק. מעבר לזה, לא חוקית ולא מהותית אנחנו מתכוונים או מחזירים וכך אנחנו תמיד נוהגים. השלכות הרוחב בעניין הזה שאתה מדבר עליו הן רבות ומשמעותיות. מדובר בכסף מאוד משמעותי גם קדימה וגם אחורה. לכן הבקשה לא תוכל להיענות.
דן פרידמן
¶
משפטית המצב הוא כזה שהצווים האלה נכנסים לתוקף באופן מיידי כדי למנוע מצבים של תכנונים כאלה ואחרים. לאחר שישים ימים הם מגיעים לוועדה הנכבדה ואם הוועדה לא מאשרת אותם, הם פוקעים. אם היא מאשרת אותם בשינויים, הם מאושרים כפי שהם שונו. לא יכול להיות שאדם או חברה שנוהגת ביושר ופועלת על פי הצו כפי שהוא, אבל לאחר מכן הוא משונה בוועדה, למעשה השינוי הזה הוא רטרואקטיבית, הרי זה שהוא נכנס לתוקף בלי אישור הוועדה זה רק נועד למנוע מצבים אסורים. פעם שהוועדה אישרה אותו, זה הצו הנכון וזה הצו שלמעשה היה בתוקף מהיום הראשון. לכן משפטית המצב הוא שכספים ששולמו הם לפי צו שלמעשה מעולם לא אושר. הוועדה לא מאשרת אותו אלא היא מאשרת את הצו המתוקן. הכספים האלה חייבים להיות מוחזרים.אם מישהו לא הגון, הוא נהנה מזה אבל מי שהוא הגון ומכבד צו, לאחר מכן הצו משונה, הוא ניזוק כספית. זה לא הגיוני.
היו"ר משה גפני
¶
אנחנו מתערבים. התפקיד שלנו, של חברי הכנסת, הוא לטפל בחוקים. לכן אנחנו לא מצהירים אמונים למדינת ישראל ולחוקיה אלא רק למדינת ישראל. את החוקים אנחנו משנים. זאת ועדה. הוא העלה נושא. אני מאוד שמח על כך שהגעתם להסכמה אבל בוא ננסה למצוא פתרון לעניין הזה.
דן פרידמן
¶
לא, סליחה. אלה שני דברים שונים. נושא הסיגרלות הטריד אותנו ובעניין הזה הגענו להסכמה חלקית. אנחנו לא מרוצים לגמרי אבל מהסיבות והטעמים שאמרתי, אנחנו לא נתעקש על זה ולא נטריד את הוועדה יותר בנושא הזה. ספגנו מה שספגנו מתוך ראייה עתידית. זה נושא אחר. הנושא עליו אני מדבר כרגע הוא נושא של טבק למקטרת. נושא הטבק למקטרת, דובק לא העירה עליו אלא אחרים העירו עליו. בעקבות זאת שונה המס. תכף תתבקשו לאשר את המס המופחת, או על כל פנים פריסה מסוימת.
דן פרידמן
¶
הדרגתיות, לא משנה, אבל עדיין משנים. יוצא שנכון להיום המס הופחת לעת הזאת. לכן אין הגיון שדובק תספוג מאות אלפי שקלים רק בגלל שהיא כיבדה את הצו כפי שהוא. אין בזה הגיון וגם משפטית זה לא נכון.
דן פרידמן
¶
אולי אני אגדיר בשתי מלים ברשות היושב ראש. בקשתי היא שהאישור לנוסח הצווים דהיום יינתן, או לפחות יובהר – להערכתי משפטית זה המצב בכל מקרה – שהוא תקף רטרואקטיבית מה-13 בדצמבר.
דן פרידמן
¶
לכן כספים שנגבו ולא היו צריכים להיגבות מכיוון שהצו שלפיו גבו אותם מעולם לא אושר על ידי הוועדה, יוחזרו. מדובר במאות אלפי שקלים לדובק.
ערן יעקב
¶
הם נגבו והם נגבו בחוק. הצו הספציפי לא צריך אישור ועדה. זה מצב חוקי שאנחנו עובדים לפיו גם ברמה המשפטית, גם ברמה המהותית וגם ברמת השלכות הרוחב.
דן פרידמן
¶
לפי זה אפשר לגבות מאה אחוזים במשך חודשיים, להגיע לוועדה ולהפחית לעשרה אחוזים כך שאת התשעים אחוזים לקחתם ואין מה לעשות. זה לא הגיוני.
היו"ר משה גפני
¶
התשובה היא כן. התשובה היא שזה החוק. אנחנו הגשנו הצעת חוק לתקן את הדבר הזה. כרגע המצב החוקי לפי דעתי מעוות. אתה צודק. לרשות המסים יש סיבה להתנגדותה להצעת החוק הזאת. אני לא נכנס לדיון הזה אבל לצערי הרב זה המצב החוקי היום ואני מסכים אתך בחלק הזה שבו את החוק צריך לשנות. זה באמת מצב שהוא קצת בעייתי. יש מקרים בהם צריך לאפשר לשר האוצר להוציא צו בגלל בעיות שגם אתה מכיר אותן, אבל ההחלטה הגורפת הזאת היא לא נכונה. אני מסכים לכך אבל זה המצב.
לגבי הנושא של הטומבק.
ערן יעקב
¶
בעקבות הטיעונים שהועלו בישיבת הוועדה הקודמת לעניין הסיגרלות, הטומבק, והועלו גם טענות לעניין היבוא של סיגריות משתיים לאחד, אנחנו התייחסנו כמובן ברצינות וישבנו עם כל הגופים.
היו"ר משה גפני
¶
הגיע שר החינוך לדיון ואנחנו נעשה הפסקה בדיון על הצווים.
<(הישיבה נפסקה בשעה 11:40 ונתחדשה בשעה 12:05.)>
היו"ר משה גפני
¶
אני מחדש את ישיבת הוועדה.
מי מייצג את הדיוטי פרי? לפני כן משרד התחבורה, רשות שדות התעופה. בישיבה הקודמת אמרת שהמשרד לא נערך לעניין הזה. הייתה לכם תקלה וקיבלתם את ההזמנה מאוחר. עכשיו אתם כאן ואני רוצה לדעת מה עמדת משרד התחבורה.
הרצל בן יהושע
¶
אני רוצה קודם כל ליושב ראש הוועדה על הזמן שהוא נתן לנו כדי לשבת ולבדוק את הנושא הזה בצורה מעמיקה.
אנחנו קיימנו דיון מעמיק עם המכס, עם אגף התקציבים ועם רשות שדות התעופה ובדקנו את הנושא הזה. בעיקרון אנחנו לא מתנגדים לרפורמה שמוצעת על ידי המכס אבל אנחנו מבקשים שוועדת הכספים תמליץ על קיום משא ומתן בין המכס לבין רשות שדות התעופה כדי לבדוק את האפשרויות לפצות אותם בגין ההפסדים הצפויים להם בכל דרך שהיא דרך סבירה, על ידי הקטנת התגמולים שמעבירה הרשות לממשלה או בכל דרך סבירה אחרת.
היו"ר משה גפני
¶
מה שאומר נציג משרד התחבורה זה שהם לא מתנגדים לרפורמה הזאת אבל רשות שדות התעופה תיפגע תקציבית כתוצאה מהעניין הזה.
היו"ר משה גפני
¶
אומר נציג משרד התחבורה שמכיוון שהם ייפגעו בעניין הזה, היות וזה יפגע בהכנסות שלהם, הוא מבקש שאני אמליץ בפני רשות המסים ואגף התקציבים שישפו אותם בגין החלק הזה.
יורם שפירא
¶
חברי הוועדה הפעילו שיקול דעת בהפעלת התקנות החדשות או ביטול החוק בנושא האלכוהול מהסיבות שתכף אומר אותן והחליטו שהנושא יחול על הדיוטי פרי, כלומר, על המתקנים שרשות שדות התעופה אחראית עליהם והדיוטי פרי, ב-2014.
אני אומר מה היו הנימוקים שעמדו בהחלטה הזאת. החוזה שלנו עם ריצ'רדסון בנושא של הדיוטי פרי מסתיים באוקטובר 2014. אין ספק שתהיה השפעה שלילית. אם לא תהיה השפעה שלילית, ברור שכל הרעיון של השינוי המוצע הוא לא רלוונטי. זה שתהיה השפעה שלילית, יש היצע, ביקוש, מחיר, כולנו יודעים את ההשפעה. לכן הבקשה שלנו היא להפעיל את אותו שיקול הדעת שהופעל לגבי האלכוהול כדי שאנחנו נסיים את החוזה עם ריצ'רדסון.
ערן יעקב
¶
מודרג. זה כבר החל אבל הוא צודק שסוף התהליך הוא ב-2014. זה מדורג והתהליך התחיל. הרפורמה החלה אבל הוא צודק שבשנת 2014 היא תסתיים והכל עובר לקצוב. יש תהליך מדורג.
יורם שפירא
¶
אנחנו מתכננים לצאת למכרז ב-2013, במהלך 2013, כדי שהשירות של מי שיזכה במכרז – היות ומדובר כאן בהתארגנות מאוד מאוד מסיבית – יוכל ב-1 באוקטובר 2014 להתחיל לפעול. אני לא רוצה במהלך התקופה הזאת שהזעזועים בניהול החוזה הזה שמהווה נתח של כמעט 25 אחוזים מהכנסות רשות שדות התעופה ישפיעו על רשות שדות התעופה וכל מה שנגזר מזה, ישפיעו על תוצאות המכרז העתידי כי אי הוודאות תהיה לגבי מה שקר בתקופה הזאת. כשאנחנו יוצאים למכרז, אנחנו ניתן ביאור מלא לגבי הרפורמה באלכוהול, אנחנו ניתן ביאור מלא על השינוי בתקנות בנושא של הפטור בטבק ובצורה הזאת נצא למכרז. לפחות נגשר על הפער שיש בינינו לבין חברת ריצ'רדסון על הסיכונים שיחולו על רשות שדות התעופה.
אנחנו לא מדברים כאן על החלת הרפורמה או על אי החלת הרפורמה אלא על מועד החלת הרפורמה על הדיוטי פרי. לכן הבקשה שלי בנקודת הזמן הזאת היא להחיל את זה ב-2014 בדיוק כמו שעשיתם לגבי האלכוהול.
עמוס האוזר
¶
יושב ראש המועצה למניעת עישון. בפעם הזאת אני חשוב שנשמע גם את קול הבריאות עולה מהמוצר שהורג אחד מכל שניים מהמשתמשים בו.
עמוס האוזר
¶
אחד מכל שניים. לחלק יש אדוני מזל כי הם מתים ממחלה כמו סרטן שהורגת מהר. יש להם מזל גדול והם גם לא נטל גדול על מערכת הבריאות כי הם מתים מהר ולכן מערכת הבריאות לא הספיקה להוציא עליהם את כל הכסף. חלק גוררים מחלות לכל החיים.
אחרי ששמענו את הבשורות הטובות, נעבור לבשורות הרעות. אדוני, אני רוצה לברך את משרד האוצר על כך שהוא מביא הצעה להעלות את המס על מוצרים נלווים כמו טומבק, טבק למקטרות וכולי. אני לא רוצה לברך את משרד האוצר על כך שהוא מביא הצעה להעלאת המס כאשר הוא טרם ביצע את החלטת הממשלה מחודש מאי 2011 לתת תקציב למניעת עישון. כאשר באים ומבקשים מהוועדה הזאת העלאת מס, צריך לבצע גם את התוכנית הלאומית למניעת עישון.
היו"ר משה גפני
¶
אתה אומר שכאשר משרד האוצר מביא הצעה והוא אומר כותרת, הוא לא מתכוון לכותרת אלא הוא מתכוון לכסף. הראיה שבשעה שהוא צריך לתת כסף לאותה כותרת, הוא לא נותן. זה מה שאמרת.
עמוס האוזר
¶
לא בתחום שלו אבל זה כן בתחום של אדוני יושב ראש הוועדה. הוועדה הציבורית משרד הבריאות ישבה על הנושא הזה משנת 1999 ובפברואר 2011 הגישה את ההמלצות. במאי ישבה על כך הממשלה וקיימה דיון מאוד מאוד ארוך. האוצר היה אמור לתת את תשובתו בתוך שישה חודשים אבל ששת החודשים האלה נגמרו בנובמבר והאוצר לא נתן לא את הכסף ולא את התשובה. הגיע הזמן שהוועדה הזאת תעיר על הנושא הזה. תודה.
לגופו של העניין. אני רוצה לדבר על הנושא הזה של הפטור בדיוטי פרי. מדינת ישראל חתומה על אמנה בין לאומית והאמנה הבין לאומית היא אמנה בין לאומית לפיקוח על מוצרי טבק. האמנה הזאת בסעיף 6 שלה קוראת לביטול הפטור הזה בדיוטי פרי. כשאני קראתי את הצו הזה, אני הבנתי את זה כך שזה שלב הביניים. זאת אומרת, כאשר אנחנו מגבילים את היבוא לחפיסה אחת, לקרטון אחד לבן אדם, השלב הזה יהיה ציות מוחלט שלנו לאמנה הבין לאומית. אומרים לנו כאן שיש לנו כאן מכרזים ושאנחנו צריכים לדאוג לגופים אחרים, אבל עם כל הכבוד שידאגו לא במוצר שהורג אחד מכל שני משתמשים ולא במצב שיש לנו חנות שלידה מטוסים עולים, מטוסים יורדים וזה הדבר היחיד מצדיק פטור מן המס. בסופו של דבר אדוני היושב ראש, אם בן אדם נוסע מכאן לניו יורק והוא ירצה לקנות מרלבורו, בניו יורק הוא ישלם 12 דולר לחפיסה. זאת אומרת, בן אדם בא לדיוטי פרי לא כדי לעשן בדרך אלא כדי להצטייד בסיגריות ואת הסיגריות האלה בהן הוא מצטייד הוא לוקח אתו או שמשאיר אותן כאן, אבל בכל מקרה יעשן אותן בישראל ולא בחוץ לארץ. זה לא לצריכה בדרך אלא זה לצורך איזושהי השקעה. אחר כך הוא יחלק את זה כמתנות או ימכור את הסיגריות האלה.
יצחק וקנין
¶
אני לחלוטין מסכים אתך בעניין המניעה. אני חושב שגם אם יעלו, זה לא יעזור. מי שמעשן, יעשן. צריך יותר לטפל בסימפטום עצמו ולא במה שקורה מסביב. אנחנו מעלים ומעלים, אבל מי שמעשן, יעשן. הבעיה היא לא המחיר.
עמוס האוזר
¶
זאת הערה חשובה ואני רוצה להתייחס אליה. חברות הסיגריות חויבו בצו שעל פי חוק אושר בכנסת לדווח כמה הן משקיעות בפרסומת כל שנה. חברות הסיגריות משקיעות כל שנה בסביבות ארבעים עד חמישים מיליון שקלים רק בעידוד העישון סיגריות בישראל. מה זה אומר? זה אומר שמנגד משרד האוצר לא נותן תקציב בכלל כדי להתחרות בעניין הזה. כל הגופים הוולנטריים שעושים את העבודה הזאת, עושים אותה מתקציב אפס. מדינת ישראל לא נותנת את התקציב. זאת הייתה החלטת ממשלה ואת זה צריך לבצע. תודה.
היו"ר משה גפני
¶
תודה. אגב, ההערה שלו לגבי העניין הזה שלא מיישמים את החלטת הממשלה, אני מבקש שתיישמו אותה. הוא צודק במאה אחוזים. הדבר הזה לא בסדר.
חבר הכנסת שי חרמש.
שי חרמש
¶
אנחנו חוזרים לדיון ולאותם טיעונים שהועלו בישיבה הקודמת. אני אפתיע אותך ואומר שאני הולך לחזור על אותם טיעונים.
בואו נדבר על כסף. אם תדברו היום על צמצום הפרסום בעישון, זה לא עוצר עישון. מחיר הסיגריות בדיוטי פרי לא עוצר עישון ומי שחושב להקטין את העישון, הוא לא יקטין אותו. אתם מדברים כרגע לא על 400 מיליון כמו בישיבה הקודמת אלא על 200-240 מיליון שקלים ובישיבה הבאה הסכום ירד למאה מיליון שקלים.
בוא נדבר ברצינות. מול הנושא הזה של הקטנת הפטור ממס בסכום של מאתיים מיליון, עומדת הקטנת הרווחים של חנויות הדיוטי פרי ואני מניח שגם כאן מדובר בכמה מיליונים. הייתי אומר שהיושרה המקצועית צריכה לומר שבצד אחד אנחנו מגדילים את הכנסות המכס ובצד שני אנחנו מקטינים את ההכנסות כי זה הרי לא דבר תלוי באוויר.
גפני, אני רוצה לשכנע אותך כי אני אצביע נגד.
שי חרמש
¶
ודאי. אני גם אסביר לך למה. אין הגיון להטיל גזרה שהציבור לא יעמוד בה. ההבדל היחיד יהיה הוא שיהיה שני פקטים. לא יהיה פקט אחד. פקט אחד יהיה בנתב"ג והשני יהיה במקום אחר. אנשים יחזרו הביתה עם שני פקטים. השאלה את מי אני מפרנס. זה כמו הדיונים שהיום קודם על טונה. אגב, חברות הטונה לא מעלות את המחירים. יש אפשרות לייצר פרנסה בארץ, יש אפשרות להתחלק אתה עם הגויים מעבר לים. ישנו את אותם עישונים ויקנו את אותן סיגריות.
יצחק וקנין
¶
זה שמשרד התחבורה מגמגם, וסליחה שאני אומר את זה, ולא אומר את הדברים במלוא החומרה, כי זה אתם ישבתם עליו. רשות שדות התעופה, ואני מכיר את זה, אומר את האמת שלו. לא יהיה חסר בהכנסות. אתה באמצע התהליך בא ומכניס לו. איך אתה יכול לעשות דבר כזה?
שי חרמש
¶
הסיגריות הן אותן סיגריות, המעשנים הם אותם מעשנים, הכנסת הפקטים לארץ היא אותה כניסת פקטים והשאלה מי מרוויח ומי מפסיד. את מה שאפשר להרוויח היום בעסקים בארץ, ירוויחו מעבר לים. בזה לא הרווחת כלום. את ה-200-240 מיליון שקלים, זה ברוטו ולא נטו, לפחות תבוא ותאמר לי כמה אתה צופה היום שחנויות הדיוטי פרי ישלמו לך פחות מס על הרווחים שלהן.
בסופו של יום חלק מהתקציב הזה הולך לרשות שדות התעופה ואמר לך את זה הנציג. זה הולך לתקציבי פיתוח. מה הרווחנו? אני יושב כאן פעם שנייה ושואל אתכם אנשי הקואליציה מה הרווחנו. אני מוכן ללכת אתכם לכל רפורמה, וגפני, אתה יודע שיש רפורמות שאני הולך עם האוצר על הראש של הקואליציה ואני תומך בהן יותר מכם, אבל כאן אני לא מבין מה המשחק הזה. זה משחק שהסכום הוא לא רק אפס אלא הוא מינוס. פחות עבודה, פחות הכנסה, פחות פיתוח וצריכת סיגריות, אותה צריכה. תאמין לי שסיגריה אחת לא תרד מהצריכה.
דוד בועז
¶
אני בעל משרד לייעוץ כלכלי ונתבקשתי על ידי ג'יימס ריצ'רדסון לחוות את דעתי על הסוגיה הזאת. אני רוצה לפתוח ולומר שמי כמוני מבין, כממונה על התקציבים לשעבר, את הצורך של האוצר לשמור על מסגרת התקציב מפני הוצאות בלתי מתוכננות שיש בתקציב בצד ההוצאות, טרכטנברג ודברים אחרים. אבל אני חושב שהצעד הזה הוא שגוי והוא לקוי בארבע נקודות שאפרט בשתיים-שלוש דקות.
הנקודה הראשונה. במישור הפיסקאלי יש פשוט טעות. זה לא מאתיים וזה לא 150 ולא 125 מיליון שקלים לשנה כפי שאמר חבר הכנסת חרמש שצודק. יש כאן הבחנה בין ברוטו לבין נטו. יש כאן עלויות נוספות שתהיינה ובעבודה שלי פירטתי. אני הגעתי למספק של 31 מיליוני שקלים לשנה. זאת תהיה התוספת נטו לקופת האוצר כתוצאה מהצעד הזה.
הנקודה השנייה היא המישור הכלכלי-מבני. ההשלכות על רשות שדות התעופה הן גדולות מאוד ולא רק על רשות שדות תעופה. רשות שדות תעופה הוא אורגן, בשר מבשרו של המנגנון הממשלתי ויצטרכו או לפצות את רשות שדות התעופה ושוב זה יקטין את ההכנסה או לבטל כל מיני פעילויות. צריך לחשוב על הצעד הזה לאורך כל הדרך ולא על חלקו.
הנקודה השלישית היא מישור חברתי, הייתי אומר כלכלי-חברתי. בסך הכול ההוצאות האלה של רשות שדות התעופה הן הוצאות קשיחות לפחות בחלק השוטף שלהן. אז יצטרכו לממן את זה או בהעלאת אגרת נוסע או בדברים אחרים ואז תהיה כאן פעולה של סבסוד צולב של הציבור כולו לטובת הציבור המעשן. אני חושב שזה לא דבר נכון.
הנקודה הרביעית עליה אני רוצה לדבר היא המישור היזמי משפטי. מדובר כאן בחברה זרה שלפני כשמונה שנים נתנה כאן התחייבות קשיחה על מיליארד וחצי דולר תשלום למדינת ישראל, אמנם בעשר שנים, בממוצע של 150-160 מיליון דולר בשנה כל שנה, ואי אפשר לבוא עכשיו באמצע המכרז, כאשר יש מחויבות שלהם לשלם את דמי הזיכיון שנקראים דמי הרשאה, ובאמצע המשחק לשנות את כללי המשחק. דבר כזה לא עובד.
לכן ההצעה של יורם שפירא, נציג רשות שדות התעופה, היא הרע במיעוטו. אפשר לעשות את השינויים אחרי שהמכרז הזה נגמר. כמה מדינת ישראל משקיעה בעידוד משקיעים ובצורך להגיע לישראל ולעשות גם באמצעות חוק לעידוד השקעות הון וגם באמצעות חוקים אחרים? פשוט לא יכול להיות שמדינת ישראל תתנהג כמדינת עולם שלישי שבעצם משנה זכאות למישהו שהתחייבו בפניו.
לכן אנחנו חושבים שהרע במיעוטו הוא באמת לדחות את העניין הזה למכרז הבא ולא לשנות את תנאי המכרז כאשר המכרז עדיין בתוקף.
ציון פיניאן
¶
תודה רבה אדוני היושב ראש. הרבה מאוד פעמים אני נתקל באוצר בכך שהם לא בודקים את כל הבעיות מסביב ובאים ואומרים כזה ראה וקדש. אני חושב שהאוצר לא בדק את כל המכלול של הבעיות כאן וזוהי תקנה לגביה אפשר לומר מה הועילו חכמים בתקנתם כי היא לא נותנת כלום אלא רק מזיקה.
חברי אומר שיש הסכמים וכמו שאנחנו יודעים הסכם צריך לכבד, אבל אתה בא באמצע ואומר שמשנים את כללי המשחק ומעכשיו מתחילים להעניש. אם יפתחו את ההסכמים, בוא נפתח אותם, אבל אם לא תפתח את ההסכמים ואתה מעניש, הם יתבעו. אם אני שומע כאן שמדובר בסך הכול ב-31 מיליון שקלים הרי תביעת הפיצויים תעלה עשרות מיליוני שקלים.
לכן אני מציע או לדחות את הדיון לתחילת 2013 או פשוט לתת להם עד סוף 2013 ואז להחיל את הנושא הזה. עכשיו שום דבר זה לא נותן אלא רק מזיק. זאת תקנה שרק מזיקה ועוד לא ראיתי דבר כזה. לא בדקתם מה יש לכם כאן ומה ההתחייבויות, רשות שדות התעופה מחויבת כאן ויש לה הסכמים, אז תנו לה לכבד את ההסכמים. לא כל הזמן לבוא עם יותר גזרות שהציבור לא יכול לעמוד בהן.
ערן יעקב
¶
אני אתחיל דווקא מהסוף ואתייחס לדברים שלך. ראשית, בחנו את כל ההיבטים מכל הכיוונים ואני אענה אחת לאחת גם בהתייחס לדבריו של דוד בועז ולדוח שהוא כתב שאנחנו חלוקים על מה שמופיע בו, בטח על ההנחות ובטח על הנתונים.
כשאני אומר שבחנו את הכול, אכן בחנו את הכול. לגבי ההסכמים, אני רוצה לומר משהו לגבי מסים בכלל. הטיעון שלא בחנו, גם עכשיו כאשר לא מזמן שונה מס חברות ושונה מס יחידים, הטיעון הזה תמיד יכול לעמוד. כלומר, כל חברה בכל שינוי מס למעשה שצופה פני עתיד, וכך בדרך כלל היא עושה, לוקחת בחשבון שהמס יכול להשתנות, לא כל שכן חברה עסקית שכתוב לה בחוזה - אמרת שלא בדקנו, אבל בדקנו – שזה כפוף לדיני המכס. קרי, שינוי כזה היה צריך להילקח בחשבון גם במכרז. אני לא רוצה לגעת במשמעויות או בפגיעה שיכולה להיות, אבל אני אומר לכם שגם את זה בדקנו ובדקנו בצורה מאוד מפורטת. הייתי שמח אם הייתי יכול להביא לכם את הנתונים אבל היות שמדובר כאן בחברה פרטית, אני לא יכול. בדקנו את הכול. בדקנו את ההשלכות. דיברנו עם רשות שדות התעופה ואנחנו יודעים את ההשלכות לגביהם במדויק גם לאור מה שהם אמרו וגם לאור בדיקתנו. לא רק שבדקנו אלא גם אמרנו שאם יהיה, האוצר מתחייב שכאשר תהיה בעיה ברשות שדות התעופה, הוא יודע לתת מענה והמענה יכול להיות שמחר בבוקר כמות הנוסעים למדינת ישראל תקטן או היוצאים ממנה וממילא תהיה בעיה. ממילא המדינה מחויבת לתת איזשהו מענה כזה ואחר ולאו דווקא לעולם הסיגריות.
מה שמפליא כאן זה שלקחנו מוצר - נאמר כאן, וקטונתי, שזה מוצר שהורג אחד משניים – שהוא פוגע בציבור, הוא עול על מערכת הבריאות, אומר משרד הבריאות שמדובר כאן במיליארדים רבים ונוקב במספרים של עשרים מיליארד, הוא עול על הציבור ואנחנו באים ואומרים כאן במקום מסוים שיש שינוי המס. אם נעלה את המס זה לא יפריע. גמישות הביקוש תהיה. לא יתכן שכמות נכבדת מכמות הסיגריות שנמכרת במדינת ישראל, כמות משמעותית, נמכרת בעולם בלי מס.
אגב, דיברו כאן על העולם וגם את זה בדקנו. אמרו מדינה שלישית, אבל היום אנחנו מדינה שלישית. למה היום אנחנו מדינה שלישית? מאוד פשוט. מדינת ישראל היא כמעט היחידה שמאפשרת קנייה בדיוטי פרי בפטור ממס של שני פקטים. היחידה. אתה מדבר על מדינת עולם שלישית? מדינות העולם עברו לפקט אחד.
ערן יעקב
¶
לא, אני לא משנה. הולנד, גרמניה, ארצות הברית, מדינות נחשלות לגמרי, תבדקו כמה פקטים אפשר להביא משם.
ערן יעקב
¶
אני רוצה להתייחס לעניין המכרז. אמרתי שכאשר חתמו על החוזה ידעו במפורש שזה כפוף לדיני המכס. לא רק שידעו במפורש אלא יש פסקי דין רבים שאין זכות קנויה במסים. המשמעות היא שכל מי שנכנס לחוזה הזה – ואני אומר לכם מידיעה, מבדיקה ונמצאות כאן החברות שזכותן להתייחס ואפשר לבדוק גם בדוחות שלהן אם יש פגיעה או צפויה פגיעה כזאת שמביאה אותן למצב כזה שאם אנחנו מעמידים אל מול זה את הצורך שלנו לשמר או לייקר את הצרכן אל מול הצורך שלנו לשמר על חברה עסקית פרטית שזה בסדר וזאת מטרה ראויה, אבל כתוב להן גם בהסכם עצמו. אין כאן שום דבר אתו הפתענו מישהו. זה כתוב בהסכם. כתוב כפוף לדינים האלה. זה מובא בצורה מאוד ברורה ואני אומר לכם שזה הרבה יותר ברור מפעמים אחרות בהם אנחנו עושים שינויים במסים ולאחרונה זה נעשה באמצעות הוועדה הזאת. עשינו שינויים משמעותיים שההשפעות שלהם על החברות היו אלפי מונים יותר גרועות מאשר ההשפעות על החברות שנמצאות כאן. באלפי מונים ומהסכומים שחלק גדול מרשות שדות התעופה שהיא חלק משמעותי, היא בעצם חלק מהמדינה במובן הזה.
ערן יעקב
¶
אני אומר לך באחריות שמשרד האוצר כל הזמן עובד בשיתוף וככל שיש פגיעה, יש התדיינות ואם צריך עושים את זה. אני אומר לך את זה לא רק לגבי המקרה הזה. מחר ירד מספר הנוסעים, לא בעיית הסיגריות, לא יהיו הכנסות, מה אתה חושב שיהיה? אנחנו דואגים לסיגריות? זה המוצר באמצעותו אנחנו רוצים עכשיו להעשיר את קופת המדינה? המדינה את הסכום הזה לא צריכה. אם מדובר בסכום של שלושים מיליון פגיעה ברשות שדות התעופה, יינתן מענה אם צריך. יכול להיות שלא צריך ויכול להיות שאין בעיה אבל יכול להיות שכן תהיה בעיה שתנבע מסיבות אחרות.
אם כן, עניתי גם בעניין מדינת עולם שלישי וגם בעניין החוזים. אני חושב שגם החוזים, החברה נערכה לכך והיא ידעה על כך כשהיא נכנסה לחוזה. היא ידעה את זה וזה כתוב לה בחוזה.
לעניין מה שאומר כאן דוד בועז. עם כל הכבוד לדוח הזה – ראיתי אותו וחלקו נכון, העובדות נכונות, בדקו מה קורה בפיק-אף והכל בסדר – ההנחות שרוב אזרחי מדינת ישראל הם לא נורמטיביים, הנחה שאפשר להגיד שהיא טובה ואפשר לומר שהיא לא טובה, כולם רמאים במדינת ישראל אבל אנחנו לא חושבים כך. אנחנו חושבים שחלק גדול מאזרחי מדינת ישראל הם אזרחים נורמטיביים וחלקם יצהירו. אפרופו מה שאמר שי חרמש לגבי הרכישות שיתבצעו בחוץ לארץ – לא יתבצעו בחוץ לארץ. צריך לזכור שבסופו של דבר כשיש איסור להביא יותר משני פקטים – ונמצא כאן מנהל המכס והמע"מ לשעבר – רשות המסים אוכפת בכניסה.
ערן יעקב
¶
יתעסקו כמו שמדינות אחרות עושות. כמו שמתעסקים עם שניים, יתעסקו עם אחד. כלומר, את עניין האכיפה תשאיר לרשות המסים ותשאיר אותו לגורמים שאמונים על כך. כמי שהיה פעם בתוך אותם גופי אכיפה אני אומר לך שאנחנו יודעים לאכוף, זאת מטרתנו, זאת עבודתנו וזאת מהותנו. נכון שצריך לעשות שינויים ואכן הורידו כאן מכסים ועשו שינויים שחלקם אושרו בוועדה הזאת, שינו את תמהיל המסים. זה מצריך שינוי היערכות ברמת המס.
ערן יעקב
¶
זה לא להתעסק עם פקט או לא פקט. שווה להתעסק באג'נדה שאומרת שאנחנו חושבים שראוי שסיגריות שנמכרות במדינת ישראל ישלמו. אגב, במה מדובר? מדובר כן בהטבה רגרסיבית. על מה דוד בועז מדבר? הטבה רגרסיבית. מי שטס – אפשר לבדוק את זה ואני בדקתי את זה – מי טס? מי מרבה לטוס? אותה גברת כהן או אחרת? כמה פעמים בשנה היא טסה? היא לא תקבל את הסיגריות בחינם, אבל מי שטס או מרבה לטוס, יקבל את הסיגריות בחינם או ללא מסים.
אני רוצה להמשיך הלאה. אותן סיגריות שהוא מקבל ללא מס, אני רוצה לתת לכם דוגמה. מחיר מומלץ של חפיסת סיגריות הוא 23 שקלים. זה המחיר המומלץ. מה מחיר אותה חפיסת סיגריות בדיוטי פרי? ללא כל ההנחות וללא כל מה שעושים שם, הוא נמכר בערך ב-17-18 שקלים. כמה הטבת המס גלומה בכסף הזה? אתם יודעים ש-17 שקלים מע"מ במסי קנייה זה גודל ההטבה שאנחנו נותנים לכל מי שרוכש סיגריות. נכון, אפשר להתווכח על גובה המס על סיגריות שהוא 17 שקלים לחפיסה מתוך 23 שקלים.
ערן יעקב
¶
שיעור המס על סיגריות הוא שיעור גבוה ואנחנו לא מכחישים. זאת עובדה קיימת. אני אומר שגם בהשוואה בין לאומית אני חושב שאנחנו ב-70-75 אחוזים. כלומר, עדיין יש לנו לאן להעלות בהשוואה בין לאומית למדינות אחרות, לא עולם שלישי אלא מדינות קצת יותר מתקדמות, ונאמר כאן בכמה נמכרת חפיסת סיגריות בארצות הברית. זה מאוד דומה גם לאירופה.
אני רוצה לומר ששיעור המיסוי, נכון שהוא גבוה, אבל בהשוואה בין לאומית אנחנו אפילו קצת פחות מהממוצע. המס הוא גבוה או ראוי, זה ויכוח אחר, אבל אין סיבה ש-17 שקלים, שזה המס על סיגריות כולל מע"מ, אותם 17 שקלים שניתנים לכל חפיסה, לאותה רשת שמוכרת את זה בדיוטי פרי, אתם יודעים כמה מגיע ללקוח? הלקוח מקבל את אותה חפיסה בערך ב-18 שקלים, אולי ב-17.5 שקלים או ב-17 שקלים. כלומר, חלק גדול נעלם היכן שהוא אצל אותן חברות עסקיות. טוב או רע, תחליטו אתם.
ערן יעקב
¶
כשאנחנו עושים חישובים כאלה, חלקם הגדול מסתמך על נתונים שמסתמכים על דוח סטטי, על המכירה הסטטית. אני אומר לכם בהנחה שמרנית 150 מיליון שקלים. אני מבין שדוד בועז אמר שמונים מיליון מקסימום.
ערן יעקב
¶
כן, ברוטו. ההנחות הבסיסיות, אני חולק על חלק מההנחות הבסיסיות ואני בא ואומר שיש מערכת אכיפה במדינת ישראל. תמיד אפשר לשפר. שנית, אנחנו חושבים שאין מקום לעשות אפליה, בטח לא הטבה רגרסיבית שנמצאת בחנות הדיוטי פרי שמשרתת בעיקר את מי שמרבה לנסוע. נכון שקונים לחברים ולדודים אבל זה הפך להיות מסחרה. אם המדינה רוצה לפטור סיגריות, זה בסדר, שתעשה את זה במסלול הראשי.
ערן יעקב
¶
לא, לא אמרנו. אתה יכול לומר שאתה חושב שמס על סיגריות צריך להיות אפס. זכותך. אני מבין שאתה חושב שסיגריות צריכות להיות ממוסות באפס מס. זה בסדר.
ערן יעקב
¶
יש תחלופה. אם לא יקנו סיגריות, שייקנו דברים אחרים. יש פטור בדיוטי פרי שניתן במאתיים דולר. לעולם תהיה השפעה כזאת או אחרת על התחלופה בין סוג המוצרים. זה יכול להיות מוצר קוסמטי. האמן לי שיקנו דברים אחרים.
ערן יעקב
¶
אני לא צריך שום דבר. אנחנו מדברים עכשיו על מוצר שנקרא סיגריות.
דיברתי על שינוי כללי המשחק. אני חושב ששינוי כללי המשחק, במקרה הזה, בהשוואה למקרים אחרים בהם אנחנו עושים שינויים במס, המצב מוטב כי בעצם ההסכם שחתמו עליו כתוב שזה כפוף. זה כתוב. מי שלקח את ההסכם הזה, תמחר אותו, ואני אומר לכם באחריות שלקח את זה בחשבון. אם זה, אנחנו יכולים להגיד את זה על כל עסקה. דווקא כאן אני חושב שהעניין הזה נעשה.
אני חושב שאם אנחנו רוצים כן להביע איזושהי התחשבות גם בעניין הזה, יהיה נכון אולי לשאול את רשות שדות התעופה האם נניח החגים ייתן להם מענה כזה או אחר. זה דבר שאפשר כן להתחשב בו. אני חושב שהוועדה יכולה לקחת את זה בחשבון אם היא רוצה ואנחנו נדע לקבל את זה לחגים של 2012.
דוד בועז
¶
אדוני היושב ראש, אי אפשר להתייחס לעבודה שלי, להתייחס להנחות ולמספרים ולא לתת לי להגיב על זה. אלה דברים שנאמרו והם לא נכונים.
אני אעשה את זה ממש קצר. דבר ראשון. באותן מדינות שערן יעקב ציין, ובצדק, בהן יש פטור על פקט אחד, עשו שם תקופת מעבר של חמש שנים. אפשר לבדוק את זה. חמש שנים. אני מבקש ממך, תבדוק את זה ואם אני לא צודק, אני אחזור בי בפני כל הוועדה.
דבר שני. כתוב בהסכם, ואומר ערן שוב ושוב, שהיו צריכים לקחת את זה בחשבון. מה זה נקרא כתוב בהסכם? נכון, משפטית כתוב שהכל כפוף לדיני המכס, זה בוודאי, אבל צריך להבין שהמכרזים האלה הם תהליך של התמחרות. כולם יודעים את מה שכולם יודעים. באותו זמן שידעו את זה, ידעו את הדברים האלה. אי אפשר שנה וחצי לפני תום המכרז לשנות את זה במוצר שהוא הכי רווחי והוא מכניס הכי הרבה כסף לרשות שדות התעופה דרך החברה.
הנקודה האחרונה, שיפוי. ערן יעקב אומר שהמדינה תמצא כבר את הדרך. אם זה יהיה תקציבי, אז מה הועילו חכמים בתקנתם כמו שנאמר כאן? אני מגדיל את הכנסות המדינה כדי אחר כך לממן בזה החזרים. אם זה לא יהיה תקציבי, שגם זאת תהיה אפשרות ודיברתי על כך קודם, יש דבר שנקרא אגרת נוסע. כל מי שנכנס לטרמינל משלם. אז מה עשינו? אנחנו מגלגלים – ועל זה דיברתי קודם – על כל הציבור את מה שציבור המעשנים שילם.
כמובן אני שוב מסכים עם שי חרמש שאמר שברור שזאת הטבה רגרסיבית. הרי כל מי שנוסע לחוץ לארץ הוא זה שנהנה מהדיוטי פרי ולכן בוא נבטל את כל הדיוטי פרי כי זאת הטבה רגרסיבית.
ערן יעקב
¶
על סיגריות. על מוצר שאמרו לך כאן שאחד משניים מת מכך. אתה אומר שתיתן אפס מס במכירת סיגריות.
דוד בועז
¶
תעשה את כל השינויים שאתה רוצה לעשות אבל תחליט על תקופת מעבר. אתה לא יכול מרגע לרגע לעשות את זה. אני חושב שטעיתם בחשבון ובוא נברר את זה בינינו.
היו"ר משה גפני
¶
רבותיי, אני תומך בזה. הסכמנו אז שאנחנו נביא את הרפורמה במס עם ההטבות שניתנות על מנת שאת זה נביא לכאן לאישור. קודם כל אני אומר את עמדתי. עם כל הכבוד, אומר יושב ראש הקואליציה, עוד לפני שאומרים החברים האחרים, שהוא לא תומך בזה.
יש כאן את הצו והוא בתוקף. המצב הוא שלגבי הדיוטי פרי יש צו שלא תלוי בנו. גם על פי ההצעה המקורית שלכם, הצו לגבי הדיוטי פרי מתחיל רק במאי ואם אתה מציע אוקטובר 2012, אולי נוכל לעשות פשרה עם מה שהחברים אומרים כאן. אולי נוכל לעשות פשרה, אם אתם חושבים בכיוון הזה.
אני מציע שלא נצביע היום כי אם נצביע, זה נופל. חוץ ממני אני לא רואה כאן מישהו שמצביע בעד. שי, אתה בעד?
היו"ר משה גפני
¶
יושב ראש הקואליציה הביע את דעתו. הוא נגד. אני מציע שנעשה איזושהי עבודה בפרק הזמן הזה וננסה לעשות את זה כמה שיותר מהר.
ערן יעקב
¶
אם החשש הוא הפגיעה ברשות שדות התעופה, אני אומר לך שגם אם זה יהיה ה-1 בינואר 2013 זה לא משנה. לא משנה אם זה דצמבר 2013 או 1 בינואר 2013.
ערן יעקב
¶
לא. אני אומר שמבחינתנו זה משנה. אני אומר מבחינת האינטרסים שאתם רוצים לשמר, את העניין של שימור החוזה, אני חושב שזאת לא פגיעה. אני אשמח אם רשות שדות התעופה תגיב על כך.
עמוס האוזר
¶
אדוני היושב ראש, אני הייתי מציע שב-2014 יבוטל הפטור הזה בכלל. אז יהיה מכרז חדש, תהיה חברה חדשה. ב-2014 כולם יתחילו מהתחלה.
רוברט אילטוב
¶
אין לזה שום קשר לפטור ממס. אתם כל הזמן פוגעים בציבור המעשנים. כל הזמן אתם פוגעים וזה לא מקובל. זה כבר ברמת העיקרון. לא יכול להיות שציבור המעשנים הם אנשים שכל הזמן סובלים מכם. לא יכול להיות.
ערן יעקב
¶
אבל הם לא סובלים. אתה יודע שחפיסת סיגריות שיוצאת מהדיוטי פרי – לפחות תיצמד לעובדות – יוצאת ב-17-18 שקלים.
היו"ר משה גפני
¶
כשבא משרד האוצר ואמר לי שצריך תקבולים מול שימושים, את החשבון הזה של הסיגריות, עשיתי חשבון שזה הדבר הכי פחות פוגע, אבל אם החברים לא מסכימים, צריך למצוא פתרון אחר.
רוברט אילטוב
¶
לא. יש את המודעה האומרת שמכירת מוצרי אלכוהול אסורה מתחת לגיל 18 אבל ליד יושבים ילדים ואף אחד לא אוכף את זה. לבוא עוד פעם ולפגוע בציבור ולא לאכוף את זה, זה לא.
היו"ר משה גפני
¶
אני מבקש לשבת ולהגיע לפתרון. לנסות תוך שבועיים עד חודש להגיע לפתרון. בינתיים הצו בתוקף. הצו של הדיוטי פרי עדיין לא נכנס גם על פי הצו המונח כאן ויש לנו עד ה-1 במאי למרות שאתה גם מסכים לאוקטובר. אני אדבר גם עם השר. צריך להגיע לפתרון. אם בנושא הזה יהיה אפשר להגיע להסכמה, טוב, ואם לא תהיה הסכמה, נצטרך להגיע לאיזשהו פתרון אחר.
היו"ר משה גפני
¶
אתה רוצה שנצביע בעד? לאן אתה רוצה להגיע? אני אמרתי שאין הצבעות היום. לגבי הטומבק, שר האוצר פרסם צו והצו הזה היה על דעת הוועדה על אף שהוא לא צריך את העמדה שלנו. מבחינת העניין נדע שיש דיאלוג. הצו הוא לא בניגוד לעמדת הוועדה כמו שקורה לפעמים במקרים חריגים. זה לא המקרה. זה עלה כאן. אני מודה לכם על האופן הזה בו קיבלתם את העמדה שלנו.
תודה רבה. אנחנו עוברים לנושא הבא.
<הישיבה ננעלה בשעה 12:50>