PAGE
8
ועדת העבודה, הרווחה והבריאות
13/02/2012
הכנסת השמונה-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב רביעי
<פרוטוקול מס' 640>
מישיבת ועדת העבודה, הרווחה והבריאות
יום שני, כ' בשבט התשע"ב (13 בפברואר 2012), שעה 10:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-18 מתאריך 13/02/2012
תקנות שירות התעסוקה (אגרה בעד בחינת מקצוע)(תיקון), התשע"ב-2012
פרוטוקול
סדר היום
<תקנות שירות התעסוקה (אגרה בעד בחינת מקצוע)(תיקון), התשע"ב-2012>
מוזמנים
¶
>
רינת כהן - מנהלת תחום, אגף להכשרה, משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה
מלכה אביטל - מ"מ מנהלת תחום, אגף להכשרה, משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה
ניר ויינר - עורך-דין, הלשכה המשפטית, משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה
אורי מיכאל - דובר הוועדה
היו"ר חיים כץ
¶
בוקר טוב. יום שני בשבוע, כ' בשבט, 13 בפברואר 2012. אני מתכבד לפתוח את ישיבת ועדת העבודה, הרווחה והבריאות. הנושא על סדר-היום: תקנות שירות התעסוקה (אגרה בעד בחינת מקצוע) (תיקון), התשע"ב-2012. בבקשה, אדוני המתמחה.
עמית קנובלר
¶
התקנות שעליהן אנחנו מדברים קובעות את סכום האגרה שתיגבה בעד בחינת מקצוע לאדם שמבקש להירשם לשירות התעסוקה כבעל מקצוע. תוקפן של התקנות פג בסוף שנת 2011, עכשיו מבקשים להאריך את תוקפן בעשר שנים.
עמית קנובלר
¶
כן, עד סוף שנת 2021. בהזדמנות זו מבקשים לעשות שינוי טכני. משרד העבודה והרווחה רשום בתקנות האלה - המשרד כבר אינו קיים – עכשיו זה יירשם כמשרד התמ"ת.
ניר ויינר
¶
משנת 2000 - כשנכנסו לתוקף התקנות בנוסח הזה - שהתעריף קיים, ומתעדכן לאורך השנים בצמוד למדד.
ניר ויינר
¶
אין גבייה. נכון לעכשיו, מה-1 בינואר לא נעשתה גבייה במשרד התמ"ת. מתקיימות הבחינות באופן סדיר, והמשרד בעצם לא גובה את הכספים שאמורים לשמש המקור התקציבי לאותן בחינות.
רינת כהן
¶
התוצאה של זה בסופו של דבר, שיחידת הבחינות תיכנס לגירעון תקציבי מאוד גדול כיוון שחלק ניכר מהתקציב שלה – למעלה מ-50% - נשען על אגרות בחינה.
רינת כהן
¶
נסביר מה זה בחינות סיווג מקצועי. אנחנו מדברים על מצילים, הנהלת חשבונות, מטפלות, טבחים- בעצם, מרבית המקצועות במשק שהם לא אקדמאים ולא שייכים למה"ט, קרי טכנאים והנדסאים.
לכל בחינה יש עלות. למשל מציל ים, זה אומר שהוא עושה גם בחינה עיונית בכתב וגם בחינה מעשית בים, שבה אנחנו מזמינים שני בוחנים שבוחנים ובודקים מציל-מציל האם הוא באמת ראוי לשמש כמציל בים סוער ולהציל כל אחד ואחד מאתנו.
העלות של הבחינות האלה – והעברנו תחשיב ליועצת המשפטית – היא הרבה יותר מאשר - - -
רינת כהן
¶
לא מדויק. בחלק מהמבחנים – למשל בהנהלת חשבונות – כל מבחן, כל מועד בחינה, מדובר בבחינה חדשה לגמרי עם שאלות חדשות. בחלק מהמקצועות שבהם יש כמות נבחנים קטנה יותר, אנחנו מדברים על מאגרי שאלות גדולים ובהם יש לנו מחולל בחינות.
רינת כהן
¶
נעשה סדר. מתוך המבחן העיוני דיברנו על עלות אחת – כתיבת שאלות. עלות נוספת היא בנושא השגחה – אנחנו צריכים משגיחים, צריך בודקים – זה כל המערך העיוני.
מבחינת המערך המעשי – למשל בבחינה האמורה, כמו הצלה, אנחנו מדברים על שני בוחנים שהם שני אנשי מקצוע שצריכים להופיע במועד מסוים, במקרה זה לחוף הים, ולבחון את הנבחנים, כאשר בחינה של מצילים נמשכת כשש שעות.
כשאנחנו עושים תחשיב, התחשיב הוא ממוצע כי בכל בחינה העלויות הן שונות – אין מה לעשות, בחינה בטבחות לא שווה לבחינה בהצלה – כשאנחנו עושים את זה במועד ארצי בערך ל-200 נבחנים. העברנו את התחשיב ויכולים גם להעביר אליך.
רינת כהן
¶
זאת שאלה טובה, ואכן עורכת-דין נעה בן-שבת שאלה אותנו בעניין הזה, אם אנחנו לא רוצים לעדכן.
כרגע, המחשבה היא קודם כול להאריך את התקנות. אנחנו גם מודעים לכך שחלק גדול מהאוכלוסייה שלנו היא לא אוכלוסייה של רואי-חשבון ועורכי-דין, שם האגרות הן הרבה יותר גבוהות, אלא אנחנו מדברים על אוכלוסייה - -
ניר ויינר
¶
כאשר נחקק חוק שירות התעסוקה בשנת 59', נעשתה קביעה שהתקנות האלה יחוקקו לראשונה לשנתיים, ואז הוועדה תאריך אותן מעת לעת. כך הוגדר.
בהתחלה משרד המשפטים היה מאוד קפדני בעניין, האריכו כל פעם לשנתיים, עד שהוועדה עצמה באה ופנתה – למה מטריחים אותנו בעניין הזה של הארכת תוקף התקנות – ואז ניסינו להפעיל איזשהו מהלך יחד עם משרד המשפטים. בפעם הקודמת הסכימו להאריך לחמש שנים, והפעם הסכימו להאריך את התקנות לעשר שנים.
ניר ויינר
¶
לא. כדי להגיע לכאן אנחנו עוברים הליך מאוד ארוך. עברנו הליך אישורים מאוד ארוך – גם במשרד המשפטים, גם במינהל הכנסות המדינה במשרד האוצר, גם אצל שר האוצר ובאגף התקציבים. אנחנו באים אחרי שכל עבודת המטה הזאת נעשתה.
היו"ר חיים כץ
¶
מאה אחוז. אני לא מוכן להאריך את התקנות לעשר שנים. אני חושב שחמש שנים זה מספיק. מתאים לכם חמש שנים?
היו"ר חיים כץ
¶
מאה אחוז. תשנה בבקשה לחמש שנים. לא רציני - גם חמש שנים זה הרבה, אבל עשר שנים זה מוגזם. גם חמש שנים זה דיון אחד לוועדה בקדנציה. נא לקרוא את התקנות.
עמית קנובלר
¶
"תקנות שירות התעסוקה (אגרה בעד בחינת מקצוע) (תיקון), התשע"ב-2012
בתוקף סמכותי לפי סעיף 59(ב) לחוק שירות התעסוקה, התשי"ט-1959, באישור שר האוצר לפי סעיף 39ב לחוק יסודות התקציב, התשמ"ה-1985, ובאישור ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת, אני מתקין תקנות אלה:
תיקון תקנה 4
1. בתקנה 4 לתקנות שירות התעסוקה (אגרה בעד בחינת מקצוע), התש"ס-2000 (להלן – התקנות
העיקריות), במקום "המנהל הכללי של משרד העבודה והרווחה" יבוא "המנהל הכללי של משרד
התעשייה, המסחר והתעסוקה".
תיקון תקנה 5
2. בתקנה 5 לתקנות העיקריות, במקום "עד ליום ה' בטבת התשע"ב (31 בדצמבר 2011)" יבוא "התשע"ז,
(31 בדצמבר 2016)".
היו"ר חיים כץ
¶
מאה אחוז. אנחנו נצביע על כך. מי בעד אישור התקנות ירים את ידו.
הצבעה
בעד – 1
נגד – אין
נמנעים – אין
תקנות שירות התעסוקה (אגרה בעד בחינת מקצוע) (תיקון), התשע"ב-2012, נתקבלו.
היו"ר חיים כץ
¶
תודה רבה. מה לעשות, אני חבר הכנסת היחידי פה. התקנות אושרו לחמש שנים, נראה מה יעשה היושב-ראש הבא.
תודה רבה, הישיבה נעולה.
<הישיבה ננעלה בשעה 10:25.>