הכנסת השמונה-עשרה
PAGE
43
ועדת הכלכלה
28/11/2011
הכנסת השמונה-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב רביעי
<פרוטוקול מס' 669>
מישיבת ועדת הכלכלה
יום שני, ב' בכסלו התשע"ב (28 בנובמבר 2011), שעה 12:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-18 מתאריך 28/11/2011
תקנות להשבחת ייצור חקלאי (בעלי חיים) (סוסים טהורי גזע), התשע"א-2011
פרוטוקול
סדר היום
<תקנות להשבחת ייצור חקלאי (בעלי חיים) (סוסים טהורי גזע), התשע"א-2011>
מוזמנים
¶
>
עו"ד אודליה אסולין-דגני - ייעוץ משפטי, משרד החקלאות ופיתוח הכפר
יוסי ישי - מנכ"ל, משרד החקלאות ופיתוח הכפר
צביה מילדנברג - רופאת סוסים, משרד החקלאות ופיתוח הכפר
לירון אדלר-מינקה
אוולין טיבר - ייעוץ וחקיקה, משרד המשפטים
ד"ר, רשמת "ספר העדר", עמותת הסוס הערבי בישראל
שלי סולומון - מזכירת העמותה, עמותת הסוס הערבי בישראל
ירון אדלשטיין - יו"ר, עמותת מגדלי הטורוברייד
גלעד רם - חבר הנהלה, עמותת מגדלי הטורוברייד
אריה רייזנר - חבר הנהלה, עמותת מגדלי הטורוברייד
רותי שדמות - יו"ר, עמותת סוסי הקווטר הישראלית
מרדכי כהן קדמון - יועץ לפיתוח ענף הסוסים
סיגל בוקשטיין - דוברת, עמותת "הכל חי"
טל סהר - מנהלת מקצועית, עמותת "הכל חי"
היו"ר ישראל חסון
¶
רבותי, שלום לכם. הדיון היום על "תקנות להשבחת ייצור חקלאי (בעלי חיים) (סוסים טהורי גזע), התשע"א-2011". מר יוסי ישי, הכדור אצלכם.
יוסי ישי
¶
כפי שיושב-הראש אמר, שרת החקלאות מגישה לאישור ועדת הכלכלה "תקנות להשבחת ייצור חקלאי (בעלי חיים)". שר החקלאות הקודם – אחרי עבודה מאומצת שנעשתה במשך שנים – החליט להכיר בפיתוח ענף גידול הסוסים כענף חקלאי בישראל, כמו כל הענפים האחרים. למעשה, המשמעות היא תכנון והסדרת הענף מכל הבחינות; מבנים, ציוד וכל מה שקשור בזה.
בארץ מגדלים כ-20,000 סוסים במגוון מתקנים למטרות שונות. המטרה המרכזית היא גידול וטיפוח סוסים גם לשוק המקומי וגם לייצוא, למטרות לימודיות, למטרות טיפוליות-רפואיות ולמטרות ספורטיביות.
כמו בענף החלב – רפת ישראל נחשבת כרפת משובחת, בגלל שהיא טיפחה ושיבחה את הפרה הישראלית – השיבוח נעשה בדרך של ניהול "ספר עדר", כאשר ב"ספר עדר" מנהלים את שושלת היוחסין של כל פרה ופרה, ובדרך הזו, למעשה, יוצרים שני דברים: א', משבחים את הגזע וגם, למעשה, יש פה תעודת זהות, יש פספורט לכל בעל חיים.
גם כאן, בענף הסוסים, אנחנו רוצים – למיטב ידיעתי, היום קרוב ל-50 מדינות בעולם מנהלות "ספר עדר", שושלת היוחסין של הסוסים – להיכנס למשפחת העמים המכובדת הזו, והתקנות שמונחות כרגע לאישור ועדת הכלכלה נועדו להסמיך את שר החקלאות לקבוע את המתכונת שעל פיה ינוהל "ספר העדר", ספר היוחסין.
היו"ר ישראל חסון
¶
מישהו רוצה להתייחס, התייחסות כללית, לא ספציפית, לסעיף כזה או אחר, לפני שאנחנו מתחילים להקריא?
טל סהר
¶
כן, אדוני. בוקר טוב, אני המנהלת המקצועית של עמותת "הכל חי", שמטרתה להגן על בעלי חיים. חשוב לי לומר שאני מייצגת פה הבוקר קואליציה רחבה של יותר מ-30 ארגונים למען בעלי חיים, ביניהם עמותות גדולות כמו: "תנו לחיות לחיות", "נח", "אנונימוס" וכולי.
אנחנו לא נגד סדר או נגד הסדרה של פרופילים שונים של סוסים, אבל אנחנו כן פה כדי לומר ליושב-ראש שיש עוד אספקט ל"ספר העדר", אספקט שאולי רק בגללו כולנו יושבים כאן הבוקר. הספר הזה מהווה בסיס לסחר בסוסי מרוץ, לגידול שלהם ולשימוש בהם במרוצים. מקור לכסף אבל גם סוגיה שנסובה סביבה מחלוקת ציבורית מאוד קשה ויוצרת התקוממות עקב הבעייתיות שלה, גם מבחינת האספקט של הגנה על שלומם של בעלי חיים, גם מבחינת הבעיות החברתיות של פיתוח תת-תרבות ההימורים, וגם בשל בעיות סביבתיות קשות.
אנחנו מקווים שהספר הזה לא יהווה את התשתית לתוכנית רחבה יותר, שתאפשר קיום של הימורים על מרוצי סוסים בארץ, כי יש מי שרוצה בזה, ולצערי מי שרוצה בזה הוא גם זה שאמון על חוק צער בעלי חיים בישראל. ואנחנו כאן כדי להתריע על ההשלכות של תוכנית כזאת.
אז יושב-ראש הוועדה, קח בחשבון שיתכן שיש פה כוונת מכוון, קח בחשבון שיתכן שלא סתם התקנות האלה מובאות בפניך היום, וקח בחשבון שיש פה אולי קצת יותר מכוונה תמימה לסדר.
היו"ר ישראל חסון
¶
הלאה, אף על-פי שאני יכול לגמור את הדיון מולך באמירה שלא זה הנושא של הדיון שלנו כרגע, אני רוצה לשאול אותך: בכמה טיפוח "ספר העדר" מקדם את סוגיית ההימורים?
טל סהר
¶
"ספר העדר" הוא למעשה בסיס הכרחי לכל מה שקשור בגידול, סחר והרצה של מרוצי סוסים. אין סוס מרוץ שלא רשום ב"ספר העדר". זאת אומרת, כל סוס מרוץ חייב להיות רשום בספר. הספר הזה מהווה תשתית עקרונית לענף הספציפי הזה של מרוצי סוסים.
היו"ר ישראל חסון
¶
גב' טל, "ספר העדר" – אם אני מבין אותו, מר ישי, תגיד לי אם אני מבין נכון – הוא אחד האמצעים לנהל את מה שנקרא משק גידול הסוסים בישראל, כמו שיש "ספר העדר" בצאן ויש בבקר, יש בכל בעלי החיים. יש באיזה מקום "ספר עדר" כזה.
היו"ר ישראל חסון
¶
השאלה שלי אליך היא כיצד קיומו של "ספר העדר" – אני שואל את זה לא כדי להתנצח, אני רוצה להבין, יכול להיות שיש משהו - - -
טל סהר
¶
אנחנו למעשה מבקשים מהוועדה, שכל עוד קיימת תוכנית לאפשר הימורים על מרוצי סוסים בארץ, לא לאשר את תקנות הספר - - -
היו"ר ישראל חסון
¶
תראי, זה בערך כמו שתגידי לי: אל תמציא את האש משום שהיא שורפת, אבל היא גם מצילת חיים. השאלה שלי אליך: כמה "ספר העדר" חשוב להימורים?
טל סהר
¶
בהחלט, אני מסכימה איתך. אני מאוד מקווה שהסוסים ב"ספר העדר" לא יהפכו להיות סוסי מרוץ, אלא יהפכו להיות סוסים שישתמשו בהם לרכיבה טיפולית.
היו"ר ישראל חסון
¶
לא, לא, זה הטעיה. הספר הזה היא היכולת של מדינת ישראל לנהל את שוק הסוסים לכל מגוון השימושים שלו. זה שאחד מהשימושים יכול להיות גם מרוצים את צודקת, אבל את לא מתכוונת, למשל שלא יגדלו סוסים לרכיבה טיפולית.
היו"ר ישראל חסון
¶
יפה. את לא מתכוונת למשל, שלא יגדלו סוסים לשימוש סחר וגידול בסוסים. גם לי יש סוסים למשל, אני שואל אותך שאלה מאוד פשוטה – מאחר ואת לא אומרת את זה – כשיהיה דיון על אישור הימורים ומרוצי סוסים, תוציאי את זה. אל תחריגי את היכולת לנהל. תחריגי את השימוש, אל תחריגי את יכולת הניהול. הבקשה שלך פה היום, בעיני היא בקשה טובה כהערת אזהרה כללית, אבל היא לא רלוונטית לדיון.
טל סהר
¶
אני רק אציין בהערה אחת קטנה, שאנחנו פה בגלל בעיה ברישום ספציפי של סוסים מגזע טורוברייד. למעשה, הבעיה החלה כי המדינה רוצה לקחת עכשיו חסות על "ספר עדר", בגלל בעיה ספציפית ברישום של סוסים מגזע טורוברייד. גזע הטורוברייד הוא גזע שמיועד באופן ספציפי למרוצי סוסים, כך שההקשר קיים.
היו"ר ישראל חסון
¶
אני יכול גם להגיד לך לאיזה מרחקים. לצערך, הייתי אלוף הארץ שנתיים. גם אני לא אהבתי מרוצים, הכריחו אותי, זה היה התנאי שיתנו לי לגדל סוסים בקיבוץ. אני חושב שהעלית את הטענה שלך, קיבלת את הבמה.
אודליה אסולין-דגני
¶
בסעיף הגדרות
1.
בתקנות אלה -
"ארגון בין-לאומי" – ארגון שהשר הכיר בו לפי תקנה 3;
"ועדה מייעצת" – ועדה שמונתה לפי תקנה 2;
"המשרד" – משרד החקלאות ופיתוח הכפר;
"סוס" – זה סוס הבית (Equus caballus);
"סוס טהור גזע" – סוס שתאגיד לניהול ספר עדר כמשמעותו בתקנה 4(א),
של אותו גזע, אישר שמתקיימים בו התנאים והכללים שקבע הארגון הבין- לאומי הרלוונטי נוגע לעניין;
"ספר עדר" – מאגר מידע המכיל נתוני אילן יוחסין ונתונים אחרים על סוסים טהורי גזע מגזע מסוים;
"השר" – שר החקלאות ופיתוח הכפר.
מינוי ועדה מייעצת, סעיף 2 - - -
היו"ר ישראל חסון
¶
רק רגע. בואי נסכם ככה: כל פיסקה כזו, נשאל אם יש הערות ונתקדם. יש למישהו הערה? אין. אנחנו יכולים להצביע בסוף על הכול, נכון?
היו"ר ישראל חסון
¶
אוקיי. תקנה 1 מאושרת. אם אין הערות –מאושרת. בבקשה.
הצבעה
בעד אישור התקנה – פה אחד
התקנה אושרה.
אודליה אסולין-דגני
¶
מינוי ועדה
מייעצת
2.
(א)
השר ימנה ועדה המונה חמישה חברים לפחות ולא יותר משבעה חברים, מהם שניים מבין עובדי משרדו כמפורט בתקנת משנה (ב) והיתר מקרב מגדלים ובעלים של סוסים טהורי גזע (להלן – ועדה מייעצת).
(ב)
מבין עובדי המשרד, חבר אחד בוועדה יהיה עובד השירותים הווטרינריים וחבר אחד יהיה עובד שירות ההדרכה והמקצוע במשרד, שיש לו נסיון בענף הסוסים.
היו"ר ישראל חסון
¶
יש לי אליכם שאלה: האם משרד החקלאות חשב להכניס, כאחד מחברי הוועדה, איזשהו נציג של ארגוני – תקראו לזה זכויות של בעלי חיים?
יוסי ישי
¶
אדוני, אני חוזר למה שאדוני אמר קודם, אנחנו מדברים על דבר מאוד מקצועי, טכני לגמרי, ספר רישום.
יוסי ישי
¶
זה כאילו לבוא להגיד שבמנהל האוכלוסין של משרד הפנים נכניס נציג של הארגונים בוועדה המייעצת לשר.
היו"ר ישראל חסון
¶
אבל בוועדה מייעצת של מנהל האוכלוסין אין קבלני כוח אדם, ופה יש לך בעלי עניין בוועדה המייעצת. אם אתה שם בעלי עניין - - -
היו"ר ישראל חסון
¶
בסדר, אבל הוא לא יכול לשים מקרב של חמישה חברים ולא יותר משבעה – שניים מעובדי המשרד, ומחר יכולים להיות חמישה שהם בעלי עניין.
אודליה אסולין-דגני
¶
זה נובע בעצם ממהותה של הוועדה המייעצת, מהתפקיד שלה. התפקיד שלה הוא בעצם לייעץ לשר לגבי זהותו של הארגון הבין-לאומי לאותו גזע. השר לא מתערב בתקנות ובתקנון של הארגון הבין-לאומי לגבי אותו גזע, אלא בעצם יושבים באותה וועדה אנשים שהם בעלי ידע לגבי אותם סוסים, ולגבי אותם ארגונים בין-לאומיים שהם - - -
היו"ר ישראל חסון
¶
גב' אודליה, תראי, אנחנו מתעסקים פה במשהו שיש בו המון כסף, המון-המון-המון כסף. אם מחר יהיה ארגון בין-לאומי מסוים שעושה שימוש בבעלי חיים בדרך לא נאותה, אבל יש לו מספיק כסף כדי להחזיק את עצמו. מדינת ישראל, במסגרת הוועדה המייעצת, תתבסס על דבריו. אם היית אומרת לי שבוועדה המייעצת כולם פקידים ממשרד החקלאות I rest my case, אבל אם את שמה במסגרת הוועדה המייעצת את האנשים שיכולים להעלות את הערך של הנכסים שלהם, את חייבת גורם מאזן. את נותנת פה סמכות לאנשים לשבח בצורה מאוד רצינית את המניות שלהם, שלא תטעי, אין לך פה שום דבר מאזן.
היו"ר ישראל חסון
¶
מר ישי, תשמע, זו אחת ההופעות הראשונות של עורכת-הדין כספי בוועדת כלכלה. אנחנו ניתן לה לסיים את הטענה, כי היא עשתה שיעורי בית.
אביגל כספי
¶
אוקיי, אז גם בחוקים אחרים של משרד החקלאות, כמו חוק שעבר לא מזמן של ייצור צמח ושיווקו – זה היה גוף בקרה, זו לא היתה ועדה מייעצת – נקבעו הוראות שמטרתן למנוע ניגוד עניינים של אנשים כמו מגדלים ובעלים של גורמים שיכול להיות להם ניגוד עניינים.
לכן, רצינו להציע להוסיף סעיף שמטפל בזה, כמו שבחוק לפיקוח ייצור צמח ושיווקו, יש סעיף שאומר: "אין בעיסוקו של המבקש, של מנהלו או של בעל עניין בו, דבר העלול לגרום למי מהם להימצא, במישרין או בעקיפין, במצב של ניגוד עניינים בין תפקידם האמור לבין עניין אישי שלהם או של קרובם, או לבין תפקיד אחר שלהם".
היו"ר ישראל חסון
¶
תראה, מר יוסי ישי, אני אגיד לך משהו, בשרשור פשוט, אני לא עושה לך את זה, מה שנקרא שיהיה עם קיטבג - -
היו"ר ישראל חסון
¶
- - אמרה פה הגב' טל סהר שהיא חוששת מההתפתחות של כיוון המרוצים, ואנחנו יודעים לאן השוק הזה הולך. מחר יהיה לך שוק של סוסי מרוץ, הימורים, עם התניות, כשמתחילים להיות לך הימורים גלויים כאלה ואחרים, יתחילו להיות לך התניות של מי משתתף, בהתניות של מי משתתף אתה מעלה את הערך, מספיק לך שלושה בעלי עניין או ארבעה בעלי עניין שיושבים בוועדה הזו, חוסמים ארגון אחד, מקדמים עשרה סוסים של מישהו אחר, ועשו את השמונה - - -
היו"ר ישראל חסון
¶
בסדר, לא. בסדר, לא. אוקיי, לא, טעיתי. בסדר? אני מניח שבזה אין אינטרסים. אוהבים רק את בעל החיים.
היו"ר ישראל חסון
¶
כשתגיע למצב שיהיו לך מרוצים ויהיו לך הימורים, אתה תקבע את התקנות של מי משתתף במרוץ. לא אתה, לא משרד החקלאות, מי שינהל, מי שיעסוק – יגדיר מהם התקנות. במסגרת התקנות האלה, לך לאחור, אני מחזיק 20 סוסים, אני אדאג לזה ש"ספר העדר" יהיה לטובתי, שהארגון הבין-לאומי יהיה לטובתי. לא רוצה להשאיר את זה ככה, רק לבעלי עניין, אני רוצה לתת את האפשרות, גם לאנשים, לשומרי סף, מה קרה? מה אתה מפסיד מזה?
לירון אדלר-מינקה
¶
קודם כל, באופן עקרוני, בגלל שהמינויים פה הם מינויים של השר, אז בדיקה של ניגוד ענייניים - - -
לירון אדלר-מינקה
¶
זאת אומרת, אנשים פה הם בעלי עניין מכוח היותם מגדלים, אבל כן תהיה בדיקה של ניגוד עניינים ותהיה בדיקה של עניין אישי שהוא יותר - - -
לירון אדלר-מינקה
¶
עוד דבר שאני רוצה להבהיר – לפי מה שאני הבנתי ממשרד החקלאות, מה שיש זה בדרך-כלל ארגון בין-לאומי אחד לכל גזע, שלפי הנהלים שלו הולכים, שהוא הארגון שבעצם מאשר תאגידים שרושמים את "ספרי העדר". ובעצם הוועדה המייעצת צריכה, לפי מה שתיארו לי, לאשר שבאמת הארגון הבין-לאומי שמדברים עליו, הוא אותו ארגון שעליו מתבססים, ושלא מביאים פתאום איזשהו ארגון שטוען לכתר - - -
היו"ר ישראל חסון
¶
שאלה אלייך, שאלה קטנה, אני אתן לך להעיר. אנחנו חיים בעולם הזה או במקום אחר? איפה שיש כסף, יימצאו הדרכים – וכסף גדול, זה כסף ענק, דרך אגב, זה לא כסף קטן – אני אומר לך שיהיו פה אנשים שישימו מיליון ומיליון וחצי ושניים ושלושה מיליון דולר על בהמה אחת עם ארבע רגליים. אף אחד לא תורם את זה ככה. האינטרסים פה הם אינטרסים כבדים, לא אינטרסים קלים, אינטרסים כבדים. אם את רוצה ואת חושבת, שבעקרון נכון לתת לחתול לשמור על – לא רק על השמנת אלא גם על הסטייק פילה, אז תשאירו אותו. אני אומר לך, תשימי גורם מאזן.
לירון אדלר-מינקה
¶
אני לא בטוחה. אני גם רוצה להגיד פה שאני לא בטוחה שדווקא נציגי הארגונים לשמירה על בעלי חיים הם הגורם המאזן.
היו"ר ישראל חסון
¶
עוד שלוש שנים אתה לא תרצה להיות חתום על משהו שמנציח עיוות, בסדר? תשמע לי, וגם אתה – אני מכיר אותך מספיק טוב בשביל להגיד את המשפט הזה: אתה לא רוצה פה משהו שמנציח ושנותן לקבוצה מסוימת לשבת לנו, עוד פעם, בריכוזיות על הצוואר. תשמע לי, תחשבו מי יכול להיות הגורם הזה. אתם לא חייבים לענות היום. תחשבו רגע.
אוולין טיבר
¶
קודם כל, הגזעים הגדולים עליהם מדברים זה הטורוברייד, אם זה סוס ערבי, אם זה קווטר, זה לא סתם איזה שהם ארגונים שמחר יצוץ איזה ארגון אחר. אלו ארגונים בין-לאומיים שהרבה ארצות בכל העולם כפופים אליהם לפי נהלים ברורים, ויש תאגידים בכל ארץ וארץ שמאושרים על-ידי ארגון הגג הבין-לאומי.
אוולין טיבר
¶
יש ארגון גג שנקרא World Arabian Horse Organization"", ישראל חברה משנות ה-70 בארגון הזה, היום יש כ-50 ארצות בכל העולם שחברות בו. כל חבר חדש שרוצה להתקבל צריך להגיש "ספר עדר" מסודר, יש לזה כללים מאוד ברורים ובאים לבדוק אותם, ורק אז יש ארץ חדשה שמתקבלת. אלו דברים מאוד מוגדרים שלא יצוץ פתאום משהו אחר.
היו"ר ישראל חסון
¶
בשביל להיות חבר בו, למשל כמדינת ישראל – את אחראית בטח על "ספר העדר" של סוסים ערבים בישראל – את צריכה לעמוד בפרמטרים מסוימים ורק דרך זה את מתקבלת לארגון הגג.
היו"ר ישראל חסון
¶
כן. אם כך, אני חוזר עכשיו לשאלה: אז בשביל מה צריך ועדה מייעצת אם יש ארגוני גג? אולי נקים ועדה, סליחה רגע, בשביל מה אתה צריך ועדה מייעצת, את אומרת: זה לא משתנה 50 שנה. אם כך, את יכולה לבוא ולהגדיר פה מה אומר ארגון הגג, במידה והם רוצים שינוי שיחזרו, ואז תתני לאנשים את היכולת לדבר, שלא יהיו מניפולציות, אפשר?
היו"ר ישראל חסון
¶
אז תגדירי בחוק, בתקנה הזו, שבעצם החברות היא בארגון הגג העולמי של אותו גזע סוס. תגדירי את זה.
אודליה אסולין-דגני
¶
- - בעצם קובע ששר החקלאות ימנה, לצורך חוק זה, ועדה מייעצת או ועדות מייעצות, שבהן יהיו אנשים מן הציבור, מעובדי המדינה.
אודליה אסולין-דגני
¶
בעצם ועדה מייעצת יכולה להיות כללית או מיוחדת לסוג מסוים של בעל חיים. זאת אומרת, לצורך קיומו של החוק, התקנת תקנות לפי חוק זה, השר ממנה את אותה ועדה מייעצת, ועדות מייעצות, הן מייעצות לו בנושא של השבחת בעל חיים, אותה קבוצה של בעלי חיים, במקרה הזה סוסים. בעצם חובת הקמת ועדה מייעצת היא מכוח החוק.
יוסי ישי
¶
בוא נראה, מה ההצעה? מה שיושב-הראש מבקש: הוא רוצה שני גורמים מאזנים, בוא ניתן אותם, אין לו בעיה עם זה. אמרתי בתמימות "בקרב הציבור" ואני מתכוון לזה. אם יהיו שם שני נציגי ציבור שלא נוגעים לענף הזה בכלל, אז יחד עם עובדי המדינה – הם מאזנים. אני קיבלתי את ההצעה של אדוני מהרגע הראשון. אני מקבל את זה.
אתי בנדלר
¶
אני רק רוצה להבין את הנושא של הוועדה המייעצת. בסעיף ההסמכה או בחלק ההסמכה לתקנות האלה, אתם כותבים שזה "לאחר התייעצות בוועדה מייעצת לפי סעיף 2 לחוק", דהיינו, מכאן אני למדה שיש לפי חוק זה ועדה מייעצת, שהשר אכן נועץ בה, נכון?
אתי בנדלר
¶
אם יש לוועדה מייעצת לענף ספציפי תפקיד רציני או ממשי, אז טוב שתמונה, אבל כאן אם כל מה שאתם אומרים שהוא ממנה ועדה מייעצת רק כי זו מצוות החוק, אז אני בספק אם זה כך.
יוסי ישי
¶
זה לא כל, כאן באמת יש התייחסות רק לעניין של הכרה בארגון, אבל לוועדה המייעצת יש גם תפקידים נוספים בהתאם להוראות החוק. אני מקבל את ההצעה של אדוני, אני מוכן להוסיף כאן שני נציגי ציבור.
יוסי ישי
¶
המונח הזה קיים גם בוועדות אחרות. זה שמכניסים נציגי ציבור, למשל במועצה עליונה למזון, אי-אפשר לקחת סתם שני נציגי ציבור, אלא שני נציגי ציבור שמבינים במזון. לכן, אני מוכן שנוסיף כאן שני נציגי ציבור - - -
היו"ר ישראל חסון
¶
גב' טל, אני לא אעשה דבר כזה. אני חושב שאני חייב שלהשאיר איזושהי הגדרה רחבה, ואת תמיד תוכלי לבוא ולהגיד על מה שנקרא תקינות הבחירה. בסדר?
אתי בנדלר
¶
אנחנו מכירים את העניין הזה, ולכן אפשר היה לוותר על סעיפים כאלה בכל החוקים הספציפיים, לכאורה, בהתאם לטענתה של עורכת-דין אדלר-מינקה, אבל זה לא כך. עובדה היא שבחקיקה אנחנו מכניסים סעיפי ניגוד עניינים ספציפיים, ולכן השאלה אם אין מקום גם בחקיקה הזאת.
יוסי ישי
¶
כי ברגע שאומרים: "מגדל" ו"ניגוד עניינים" יכולה להיות פה בעיה של סתירה מובנית, מה שנקרא. אבל אנחנו צריכים את המגדלים האלה.
היו"ר ישראל חסון
¶
בוודאי. אגיד לך משהו, מר ישי, אני קראתי את המשך החוק שד"ר טיבר – בסופו של דבר הוועדה המייעצת הזו אמורה לייעץ לשר להכיר בתאגיד הישראלי - - -
לירון אדלר-מינקה
¶
לא, היא לא מייעצת להכיר בתאגיד הישראלי. זה נכון שהיא יכולה לייעץ ב – התאגיד הישראלי הוא מוכר לפי ההכרה הבין-לאומית, אבל זה כן נכון - - -
אתי בנדלר
¶
זה ניגוד עניינים מובנה, משום שאם הם חברים בוועדה המייעצת, ודאי שהם לא ייעצו לבטל את ההכרה בהם.
ירון אדלשטיין
¶
יש ועדה מייעצת שהשר ממנה לצורך התקנת התקנות, ויש ועדה מייעצת שתמונה על-ידי השר לעניין ניהול "ספרי העדר".
ירון אדלשטיין
¶
יותר מזה, אגיד לך, הארגון הבין-לאומי אומר שכל גוף שיומלץ עליו לנהל את "ספר העדר", צריך לקבל את ברכת הדרך מהמגדלים – את זה אומר התקנון הבין-לאומי. זאת אומרת, שכל גוף שינהל - - -
היו"ר ישראל חסון
¶
תלכו אתנו לאט-לאט שנבין – על התאגיד המקומי אל מול ארגון הגג הבין-לאומי, מי ממליץ?
ירון אדלשטיין
¶
זה יכול להיעשות בשתי צורות, ארגון קיים או שהוקם יכול לפנות לארגון הבין-לאומי ולבקש הכרה.
היו"ר ישראל חסון
¶
הוא אמור לאשר לשר להכיר בהכרה של הארגון הבין-לאומי, זה מה שהוא נדרש, בסדר? כן, גברתי.
שלי סולומון
¶
המגדלים. אני חושבת שבוועדה הזו, בגלל שהכול מאוד-מאוד ברור, אלו נהלים ברורים כדי לעמוד ב - - -
שלי סולומון
¶
ממש ברור. אני חושבת שאולי כדאי להכניס מישהו מהצד המשפטי שיכול לבדוק את זה, אלו חוקים; עמדת בחוקים, לא עמדת בחוקים. הוא יהיה הגוף הניטרלי, הוא גם יהיה הגוף הסמכותי לייעץ, עמד או לא עמד וזה פותר לנו את הבעיה.
היו"ר ישראל חסון
¶
ד"ר טיבר, רוצה לומר לך, אותי מה שמדאיג זה הנראות, בסדר? זה הנראות וההתנהלות. לא אוהב פרצות, פשוט לא אוהב את זה, כשאני נותן לבעל עניין תפקיד בעל סמכות, אני בפירוש התחלתי בבעיה. אם התפקיד של הוועדה המייעצת הזו, בסופו של דבר, לבוא ולהגיד לשר: אדוני השר, תדע לך שהתאגיד קיבל כדת וכדין – הרי השר לא מאשר את הארגון הבין-לאומי - - -
היו"ר ישראל חסון
¶
אלא שהתהליך הוא תהליך שקיבל כדת וכדין, אז בטח את צריכה להרחיק מזה את בעלי העניין, מבינה?
יוסי ישי
¶
אדוני, אנחנו מציעים ככה, הוועדה המייעצת תורכב מחמישה: שלושה עובדי משרד החקלאות ושני נציגי ציבור שאינם מגדלים.
אודליה אסולין-דגני
¶
הכרה בארגון בין-לאומי
3.
השר, לאחר התייעצות עם הוועדה המייעצת, רשאי להכיר בארגון העוסק ברישום סוסים טהורי גזע, שהנחיותיו מיושמות בפעילות ובמסחר בין-לאומיים בסוסים כאמור, כארגון בין-לאומי.
היו"ר ישראל חסון
¶
לא מבין – אני חייב לומר לכם, אני ככה קצת מסובך עם עצמי – השר צריך להכיר בארגון העוסק ברישום סוסים טהורי גזע, בארגון בין-לאומי. זה מה שכתוב לי פה.
יוסי ישי
¶
פרוצדורות כאלה קיימות גם בגופים אחרים. למשל, אדוני היושב-ראש, בארגוני מגדלים, תראה –אנחנו נמצאים במצב שיש ארגון אחד, אבל יכול להיווצר מצב שיהיו שני ארגונים ואז הוא חייב את ההמלצה של הוועדה המייעצת, איזה משניהם לבחור.
יוסי ישי
¶
אלו שני ארגונים, ואז הוועדה המייעצת צריכה להמליץ לשר איזה משני הארגונים הוא הארגון היציג, זה הכרחי.
אודליה אסולין-דגני
¶
תאגיד לניהול ספר עדר
4.
(א)
תאגיד שאינו למטרות רווח שמטרתו, לפי מסמכי היסוד שלו, היא בין היתר לאסוף ולנהל נתונים של סוסים טהורי גזע, שארגון בין-לאומי הכיר בו לניהול בישראל של ספר עדר (להלן – תאגיד לניהול ספר עדר) יודיע לשר על ההכרה, בתוך 30 ימים מיום קבלתה.
(ב)
תאגיד לניהול ספר העדר יבצע פעולות לרישום סוסים טהורי גזע בספר עדר לפי נוהלי הארגון הבין-לאומי הנוגע לעניין, יפקח על קיום נוהלי הארגון הבין-לאומי האמור ויקיים קשר רציף עימו.
(ג)
תאגיד לניהול ספר עדר יקים ויפעיל אתר אינטרנט ויפרסם בו את נהלי הארגון הבין-לאומי שהכיר בו, בשפת המקור ובתרגום לעברית, וכן את הדיווחים לשר לפי תקנת משנה (ד).
(ד)
תאגיד לניהול ספר עדר ידווח לשר או למי שהשר מינה לעניין זה, דיווחים תקופתיים על פעולתו, בנושאים המפורטים בטור א' בתוספת ובמועדים המצוינים לצידם בטור ב', ודיווחים נוספים לפי דרישת השר או מי שהשר הסמיך לעניין זה.
(ה)
השר רשאי לפטור תאגיד לניהול ספר עדר מחובת דיווח לפי תקנת משנה (ד) או מחובת פרסום דיווחים באתר אינטרנט לפי תקנת משנה (ג), לפי בקשת הארגון הבין- לאומי הנוגע לענין ובהחלטה מנומקת בכתב.
(ו)
תאגיד לניהול ספר עדר ישמור את הנתונים המלאים של ספר העדר שבניהולו הן כמסר אלקטרוני לפי חוק חתימה אלקטרונית, התשס"א – 2001 והן במסמך על גבי נייר במספר עותקים.
אביגל כספי
¶
כן, דבר ראשון לגבי סעיף "תקנת משנה (ד)", כשאתם כותבים "דיווחים נוספים" למה אתם מתכוונים? זה לא יהיה רחב מדי?
יוסי ישי
¶
פירטנו בנספח את דיווחי החובה, הם מפורטים. הם מופיעים בטור א' לתוספת, אבל יתכן והשר ירצה לבקש דיווחים נוספים – זה זכותו.
אתי בנדלר
¶
השאלה מה זה דיווחים נוספי, האם השר יוכל לבקש דיווח על מספר המפגשים בארוחות ערב של חברי ה - - - זה צריך להיות דיווחים שהם רלוונטיים לעניין.
אביגל כספי
¶
בתקנת משנה (ה) כתוב שהשר רשאי לפתור, לפי בקשת הארגון, מפרסום דיווחים, ובעצם זה יכול להיות - - -
היו"ר ישראל חסון
¶
באיזה סיטואציה, באמת, השר יכול להפעיל את זה, גב' אודליה? יש משהו שקשור לגרעין האירני פה?
אודליה אסולין-דגני
¶
לא. יש לי משהו להעיר גם בנושא הדיווחים. למעשה, הפרסום של הארגון במסגרת אתר האינטרנט כולל – לפי תקנון של כל ארגון יש את הנתונים שאותם הוא מפרסם לציבור. יתכן שהארגון ישנה את התקנון שלו ובעצם יבקש שלא לפרסם נתונים מסוימים שבעבר כן נהג לפרסם, ואז יכולה לבוא בקשה כזאת מהארגון אל המדינה, אלינו, באמצעות התאגיד, שלא לפרסם נתונים מסוימים שבעבר פורסמו. זו למעשה הכוונה. כי כרגע, במה שכתוב בתוספת לתקנה (ד), יש חלוקה לדיווחים למשרד החקלאות ופרסומים לציבור.
אנחנו מתכוונים לשנות את זה בהמשך ולהבחין בין דיווחים שיהיו אך ורק למשרד, לשר, שזה הדוחות הכספיים, לבין פרסומים לציבור שהכוונה היא לציבור המגדלים שזה נתונים של "ספר העדר" - - -
מרדכי כהן קדמון
¶
רק הערה אחת, יש לנו מקרה ספציפי כזה שקשור לאגודה בין-לאומית של רישום "ספר העדר" של הקוורטר, שהם מתנגדים לפרסום נתונים פרטניים על הרישום שלהם, ולכן היה צורך, מלכתחילה, להכניס את האפשרות הזאת לתקנות.
רותי שדמות
¶
בעצם אנחנו פועלים לגמרי תחת החוקים שלהם ואחד הדברים שבעצם אסורים עלינו – לי יש רשימה שמית של כל מי שיש לו סוס קוורטר בישראל ורשימה שמית של כל סוסי הקוורטר בישראל. גם בארצות-הברית הם לא מפרסמים את הרשימות האלה, כלומר, אם אתה נכנס לאתר ויש לך שאלה ספציפית לגבי סוס מסוים, יש לךP number , אתה נכנס בעזרת המספר הסודי שלך, ואתה יכול לשאול שאלה ספציפית לגבי סוס, אם יש לך את הנתונים שלו: שם ומספר. כנ"ל לגבי שופטים, הם לא מפרסמים לציבור הרחב את רשימת השופטים האמריקאים והאירופאים שהם שופטים - - - וכנ"ל לגבי הסוסים.
אתי בנדלר
¶
האמת היא שעורכת-דין כספי ביררה עוד במשרד האם נתוני המגדלים עצמם או הבעלים, בעיקר הבעלים, מתפרסמים באותו אתר פתוח לציבור, כי הייתי בטוחה שהדברים ראויים והבנתי שהתשובה שניתנה לכך היא שלילית.
היו"ר ישראל חסון
¶
גב' טל, תשרשרי את זה מלמעלה. תשמעי, יש פרמטרים של הארגון הבין-לאומי שאותם לא שמים, כמו: מה צריך להיות תאגיד כזה.
טל סהר
¶
אני לא יודעת. אני שואלת אם מעבר לקיום של החוקים הבין-לאומיים אין עוד משהו חשוב שצריך להיות פה.
היו"ר ישראל חסון
¶
לשאלה שלך קיבלת תשובה. השאלה אם יש לך עוד תנאי שאת חושבת שהוא צריך להיות, אם לא, אנחנו פשוט ממשיכים הלאה. בבקשה.
לירון אדלר-מינקה
¶
בהמשך למה שדובר כאן על הפרסומים, לפי תקנה (ג) בעצם כל מה שמדווח לשר מפורסם באינטרנט לציבור, לא משנה אם זה לכל - - - אני מבינה שיש ארגונים שמפרסמים את אתר האינטרנט שלהם לכלל הציבור, ויש ארגונים שמפרסמים רק לציבור המגדלים. בכל אופן, האמירה היא שכל הדיווחים שמגיעים למשרד החקלאות הם מה שמפורסם באינטרנט זו אמירה, לפי מה שדיברנו כאן, לא נכונה. זאת אומרת, צריך לכתוב שמה שכתוב ב-(ג), את הדיווחים לשר לפי תקנת משנה (ד), צריך לשנות את הניסוח שמה שיפורסם יהיה או לפי נהלי הארגון – אני הבנתי שמה שרוצים לפרסם לאינטרנט או לציבור זה לפי נהלי הארגון, כל ארגון לפי הנהלים שלו.
היו"ר ישראל חסון
¶
השר לא יכול לדרוש פרסום או לפרסם משהו שהוא לא בהתאם לנוהלי הארגון. פה מקור הסמכות זה נוהל הארגון.
לירון אדלר-מינקה
¶
פשוט צריך לשנות בגלל זה את הסיפה של סעיף (ג). ולגבי סעיף 4(ד), רק רציתי לשאול אם אפשר לפטור את התאגיד מדיווח למשרד החקלאות – זה מה שכתוב – שהשר רשאי לפטור את התאגיד מחובת דיווח למשרד החקלאות בהתאם להנחיות הארגון הבין-לאומי - - -
אודליה אסולין-דגני
¶
לא: או מחובת פרסום דיווחים, שזה לפי בקשת הארגון הבין-לאומי הנוגע לעניין ובהחלטה מנומקת היטב. חובת הפרסום באתר האינטרנט, לא מחובת הדיווח – מה שמחובת הדיווח למשרד, זה בהחלטה של השר, מה שמחובת פרסום דיווחים באתר האינטרנט, זה בהתאם להוראות הארגון הבין-לאומי.
לירון אדלר-מינקה
¶
אני פשוט חושבת שאת הסיפה של סעיף (ג) "וכן את הדיווחים לשר לפי תקנת משנה (ד)" צריך לשנות. זאת אומרת, שיהיה ברור שמה שמפורסם באינטרנט זה לא הדיווחים לשר, אלא הפרטים בהתאם לנהלי הארגון.
היו"ר ישראל חסון
¶
כפוף לשתי הערות האלה שדיברנו עליהם, אנחנו מאשרים את סעיף 4. את הניסוח המדויק תגמרו. בבקשה.
הצבעה
בעד אישור הסעיף - פה אחד
הסעיף אושר.
אודליה אסולין-דגני
¶
<הודעה על הפקת ניהול ספר עדר בידי תאגיד >
5.
(א)
השר רשאי, לאחר התייעצות בוועדה המייעצת, להודיע לארגון בין-לאומי שהכיר בתאגיד לניהול ספר עדר, כי החליט להפסיק את ניהול ספר העדר בידי התאגיד, אם סבר שהתקיים אחד מאלה :
(1) פעולות התאגיד מתנהלות בניגוד להוראות לפי חוק או בניגוד להנחיות הארגון הבין-לאומי שהכיר בו;
(2) לתאגיד אין תשתית ארגונית ומינהלית מתאימה לניהול ספר העדר;
(3) לתאגיד אין יכולת לקיים תקשורת רציפה ומקצועית עם הארגון הבין-לאומי שהכיר בו או עם ארגונים מקבילים במדינות אחרות;
(4) הכרת הארגון הבין-לאומי בתאגיד בוטלה.
היו"ר ישראל חסון
¶
א', יש לכם פה שגיאת כתיב, כדאי שתתקנו אותה: "הודעה על הפסקת ניהול ספר עדר", כתוב פה: "על הפקת ניהול ספר עדר". אבל אני חייב לומר לכם שהסדר פה לא כל-כך מסתדר לי מרוח התקנות. הסדר צריך להיות: "הכרת הארגון הבין-לאומי בתאגיד בוטלה", זה חייב להיות ראשון, אסביר לך למה, מר ישי.
היו"ר ישראל חסון
¶
תן לי להסביר לך מבחינה הגיונית למה. תקשיב, לך אין לכאורה, כלים מובנים לכל הסעיף, "לתאגיד אין תשתית ארגונית ומינהלית מתאימה לניהול ספר העדר" - - -
יוסי ישי
¶
לא, אין קשר. השר מינה תאגיד מסוים, פתאום מתברר לו שאין לו תשתית ארגונית – כולה אדם אחד - - -
היו"ר ישראל חסון
¶
השר לא ממנה את התאגיד. את זה אני לא מבין. מי שממנה את התאגיד זה הארגון הבין-לאומי שמכיר בו. זה תנאי סף, נכון?
יוסי ישי
¶
כן, אבל השר רשאי, לאחר התייעצות, להודיע לארגון הבין-לאומי שהכיר בתאגיד, כי החליט להפסיק את ניהול "ספר העדר". זאת אומרת, הוא פונה לארגון הבין-לאומי ואומר לו: אדוני הנכבד, אני חשבתי שהתאגיד הזה עומד בדרישות, היום הגעתי למסקנה שהוא לא עומד בדרישות בגלל שאין לו תשתית ארגונית ניהולית.
אודליה אסולין-דגני
¶
(ב)
לא יודיע השר לתאגיד לניהול ספר כי החליט את הפסקת ניהול ספר העדר באמצעותו, אלא לאחר שהתקיימו כל אלה:
(1) ניתנה לתאגיד התראה בכתב לתקן את המעוות והוא לא עשה כן בתוך זמן סביר לאחר קבלת ההתראה;
(2) ניתנה לתאגיד הזדמנות לטעון את טענותיו בפני השר;
(3) השר ראה, לאחר התייעצות בוועדה המייעצת, כי בנסיבות העניין לא ניתן להביא לפעילות תקינה של התאגיד, באמצעים סבירים.
(ג)
הודיע השר כאמור בתקנת משנה (א), רשאי הוא להטיל את ניהול ספר העדר על תאגיד אחר שלא למטרות רווח שמתקיימים בו התנאים שבתקנה 4(א), ובלבד שנתן הזדמנות לציבור המגדלים ובעלי הסוסים טהורי הגזע הנוגעים לעניין להביא בפניו את עמדתם בקשר להעברת ניהול ספר העדר לידי התאגיד האחר ולאחר התייעצות בוועדה המייעצת.
(ד)
לפי בקשת הארגון הבין-לאומי הנוגע לעניין, השר רשאי להטיל את ניהול ספר העדר על תאגיד אחר שלא למטרות רווח כאמור בתקנת משנה (ג) אף אם לא הכיר בו ארגון בין-לאומי לפי תקנה 4(א), ובלבד שנתן הזדמנות לציבור המגדלים ובעלי הסוסים טהורי הגזע הנוגעים לעניין להביא בפניו את עמדתם בקשר להעברת ניהול ספר העדר לידי התאגיד האחר ולאחר התייעצות בוועדה המייעצת.
(ד)
השר רשאי להטיל את ניהולו של ספר עדר על עובד משרדו, אם מצא שלא ניתן להטיל את ניהול ספר העדר על תאגיד אחר כאמור בתקנת משנה (ג) - - -
אודליה אסולין-דגני
¶
(ה)
השר רשאי להטיל את ניהולו של ספר עדר על עובד משרדו, אם מצא שלא ניתן להטיל את ניהול ספר העדר על תאגיד אחר כאמור בתקנת משנה (ג), ובלבד שנתן הזדמנות לציבור המגדלים ובעלי הסוסים טהורי הגזע הנוגעים לעניין להביא בפניו את עמדתם בקשר להעברת ניהול ספר העדר לידי המדינה, ולאחר התייעצות עם הוועדה המייעצת.
(ו)
הטיל השר את ניהול ספר העדר על עובד משרדו לפי תקנת משנה (ה), רשאי הוא להסתייע לשם כך בארגון בעל תפקיד דומה לתאגיד כאמור, במדינה אחרת, אם אישר זאת הארגון הבין-לאומי הנוגע לעניין.
(ז)
הטיל השר את ניהול ספר העדר על תאגיד אחר לפי תקנת משנה (ו) או על עובד משרדו לפי תקנת משנה (ה), יודיע על כך המשרד לארגון הבין-לאומי הנוגע לעניין.
(ח)
על תאגיד שהוטל עליו ניהול ספר העדר לפי תקנת משנה (ו) ועל עובד המשרד שהוטל עליו לנהל את ספר העדר לפי תקנת משנה (ה), יחולו הוראות תקנות משנה 4(ב) עד (ה).
היו"ר ישראל חסון
¶
אם השר אחראי והוא לא חלק משרשרת הדיווח, אז? עד שהארגון לא מודיע לו, אתה יכול לחיות שנה בתקלה, סתם דוגמא.
מרדכי כהן קדמון
¶
המגדלים עצמם ירוצו ויודיעו כבר, המגדלים יודיעו מיד. לא יקרה דבר כזה, הוא לא יכול לפעול יותר.
יוסי ישי
¶
קורה דבר כזה, שאם "ספר העדר" נפסל, אין יותר פספורטים לסוסים, אי-אפשר להזיז יותר סוסים מהארץ ולייבא. יש פה עצירה מוחלטת של העגלה.
אביגל כספי
¶
עוד הערה. בתקנת משנה (ג) כתוב ככה: "על תאגיד אחר שלא למטרות רווח שמתקיימים בו התנאים שבתקנה 4(א)". דבר ראשון, בתקנה 4(א) כבר כתוב שאנחנו דורשים דווקא תאגיד שלא למטרת רווח, אבל הייתי מציעה בכלל לבטל את ההפניה לתקנה 4 ולפרט פה ישירות את הדרישות, כי פה סעיף 4(א) מדבר על מצב שבו הארגון הבין-לאומי מכיר בתאגיד ישראלי.
תקנה 5(ג) עוסקת במצב עניינים אחר בו אין הכרה של הארגון הבין-לאומי, אלא יש בקשה שלו, ולכן הייתי מציעה שבמקום להפנות לתקנה 4(א), התנאים של תקנה 4(א), מלבד התנאי של הכרה של ארגון בין-לאומי, יפורטו בתקנת משנה (ג).
היו"ר ישראל חסון
¶
תראי, אני אגיד לך משהו, עורכת-דין כספי. מאחר שהשר לא יכול להכיר בתאגיד שלא מוכר על-ידי הארגון הבין-לאומי ושם נקודת הפתיחה, אז אני לא מבין פה בכלל את זה: "ובלבד שנתן הזדמנות לציבור המגדלים ובעלי הסוסים טהורי הגזע הנוגעים לעניין להביא בפניו את עמדתם בקשר להעברת ניהול ספר העדר" – הוא לא יכול לפסול ארגון שהוכר על-ידי הארגון הבין-לאומי, הוא לא יכול. הוא יכול אלא אם יתקיימו תנאים מסוימים.
היו"ר ישראל חסון
¶
אם לא התקיימו התנאים בהיבט של פוליטיקה פנים-מגדלים, הוא לא יכול לעשות בעצם שום דבר, כי כל מי שרוצה לנהל "ספר עדר" צריך לקבל את האישור של הארגון הבין-לאומי.
אביגל כספי
¶
כתוב שאחד התנאים בתקנת משנה 5(ג) היא קיום כל התנאים בתקנה 4(א). אחד מהתנאים בתקנה 4(א) הוא שתהיה הכרה של הארגון הבין-לאומי, ברגע שאין – פה מלכתחילה אנחנו עוסקים במצב שאין הכרה של הארגון הבין-לאומי, ולכן - - -
לירון אדלר-מינקה
¶
זה לא בטוח, כי יש גם סיבות אחרות לביטול ההכרה - - - זאת אומרת, יכול להיות מצב שהשר ביטל הכרה בתאגיד כי הוא לא מתנהל כמו שצריך - -
ירון אדלשטיין
¶
- - יכול להיות מצב שהשר מטיל על ארגון לנהל "ספר עדר" בשלב ביניים, שעוד לא קיבל הכרה על-ידי ארגון בן-לאומי, הוא צריך לעבור תהליך של הסמכה על-ידי הארגון הבין-לאומי, של בדיקות, של עבודה לפי הנהלים, עד שהוא מקבל את ההכרה הסופית.
אביגל כספי
¶
אז רק לגבי ההזדמנות שניתנת לציבור המגדלים ובעלי הסוסים, סעיף קטן (ד). כתוב פה שתינתן הזדמנות לציבור המגדלים, אנחנו רוצים רק להוסיף את המילה: "סבירה".
לירון אדלר-מינקה
¶
הערה קטנה. בתקנת משנה (ז) ו-(ח) כתוב כאן ש"על תאגיד שהוטל עליו ניהול ספר העדר" ומפנים רק ל-5(ג) ולא ל-5(ד), זאת אומרת, שרוצים להגיד שהחובות שיחולו הם חובות לפי תקנה 4 ומחילים את זה רק על תאגיד לפי תקנת משנה 5(ג) ולא לפי תקנת משנה 5(ד). צריך להוסיף גם את (ד). גם ב-(ח) וגם בתקנת משנה (ז).
היו"ר ישראל חסון
¶
בסדר גמור, עוד הערות. רבותי, כפוף להערות שלכם, אנחנו מאשרים את 5. גב' אודליה, בבקשה.
הצבעה
בעד אישור הסעיף - פה אחד
הסעיף אושר.
אודליה אסולין-דגני
¶
זמניות העברת ניהול ספר העדר לידי המדינה
6.
(א)
הטלת ניהול ספר העדר על עובד המשרד לפי תקנה 5(ד) תהיה לתקופה של שנה אחת, עד להחזרת ניהול ספר העדר לידי תאגיד לפי תקנה 7.
(ב)
השר רשאי להאריך את תקופת הטלת ניהול ספר העדר על עובד משרדו לשנה אחת נוספת בכל פעם ולא יותר משבע שנים רצופות בסך הכל.
(ג)
לא יאריך השר את תקופת הטלת ניהול ספר העדר לפי תקנת משנה (ב) אלא לאחר שהתקיימו כל אלה :
(1) המשרד ביצע פעולות לעידוד התארגנות של המגדלים ובעלי הסוסים טהורי הגזע הנוגעים לעניין לשם הגשת בקשה להחזרת ניהול ספר העדר לידי תאגיד לפי תקנה 7;
(2) ניתנה הזדמנות לציבור המגדלים ובעלי הסוסים טהורי הגזע הנוגעים לעניין להביא בפני השר את עמדתם בקשר להארכת תקופת הטלת ספר העדר על המדינה;
(3) קוימה התייעצות עם הוועדה המייעצת.
אודליה אסולין-דגני
¶
החזרת ניהול ספר עדר לידי תאגיד
7
(א)
תאגיד שלא למטרות רווח שמתקיימים בו התנאים לפי תקנה 4(א), רשאי לפנות לשר בבקשה להטיל עליו את ניהולו של ספר עדר שניהולו הועבר לידי המדינה לפי תקנה 5(ד).
(ב)
השר רשאי להטיל את ניהול ספר העדר על תאגיד שהגיש בקשה לפי תקנת משנה (א), ובלבד שנתן הזדמנות לציבור המגדלים ובעלי הסוסים טהורי הגזע הנוגעים לעניין להביא בפניו את עמדתם בקשר להעברת ניהול ספר העדר לידי התאגיד האחר ולאחר התייעצות בוועדה המייעצת.
(ג)
הטיל השר את ניהול ספר העדר על תאגיד לפי תקנת משנה (ב), יחולו על התאגיד הוראות תקנות 4(ב) עד (ה).
אודליה אסולין-דגני
¶
תוספת
(תקנה 4(ד))
דיווחים למשרד החקלאות ופרסומים לציבור
טור א'
טור ב'
נתונים מלאים הרשומים בספר העדר
אחת לשנה, עד ה-1 במרס
לגבי השנה שחלפה
הרבעות, הריונות והמלטות של סוסים טהורי גזע
שינויים ועדכונים בנהלי הארגון הבין-לאומי
ייצוא סוסים טהורי גזע
דוחות כספיים של התאגיד
פרוטוקולים והחלטות של התאגיד
אביגל כספי
¶
יש לי רק שאלה: במסגרת הדיווחים, אותם תאגידים שמנהלים את "ספרי העדר" גובים דמי-חבר, גובים כל מיני תשלומים?
אוולין טיבר
¶
יש שני דברים בעמותת הסוס הערבי; יש את עמותת הסוס הערבי, מתוך המכלול של עמותת הסוס הערבי יש את "ספר העדר". "ספר העדר" עצמו לא מנהל את הכספים, אלא עמותת הסוס הערבי מנהלת את הכספים וזה כולל את "ספר העדר" - -
היו"ר ישראל חסון
¶
מה שאמרת מאוד מעניין, אז מחר תצטרכו לנהל את "ספר העדר", את צריכה להיות כבר תאגיד בפני עצמו שהוא לא למטרות רווח.
אתי בנדלר
¶
אני רוצה לשאול: נניח שיש לי סוס ערבי, ואני אמורה לשלם לכם דמי-חבר, אוקיי? ואני לא משלמת את דמי-החבר, האם - - -
אתי בנדלר
¶
לא, אין לכם סמכות, כי מרגע שאתם אמורים לנהל את "ספר העדר", אתם אמורים לנהל את "ספר העדר" ללא תנאים.
היו"ר ישראל חסון
¶
נהלים – שהסוס יהיה ערבי ויקראו לו מוסטפה – לא, אני לא צוחק, היא צודקת מאת האחוזים, אני לא רוצה להיות חבר בעמותה, ורוצה שתנהלי לי אותו ב"ספר העדר".
יוסי ישי
¶
אין קשר. סליחה, התקנות הם שלנו. אסביר, אני רוצה להיצמד לתקנות. אנחנו מדברים על תאגיד שלא למטרות רווח, הוא רשאי לגבות דמי-שימוש או דמי-שירות זה לצורך כיסוי ההוצאות שלו, ולכן הדוחות הכספיים שלו מבוקרים על-ידי שר החקלאות. למעשה, הוא צריך לעשות איזושהי הערכה, איזושהי תחזית – זה הכול.
היו"ר ישראל חסון
¶
מר ישי, תקשיב טוב לשאלה, השאלה של גב' בן דור אומרת את הדבר הבא: אני רוצה שהיא תרשום אותי ב"ספר העדר", ולא רוצה להיות חבר בעמותה.
יוסי ישי
¶
סליחה, ברגע שנבחר תאגיד שמנהל את "ספר העדר", כל בעל סוס שנוגע ל"ספר העדר" של אותו זן ומִן, רשאי תמורת תשלום האגרה לתאגיד' לרשום את "ספר העדר"' בין שהוא חבר בעמותה, ובין שהוא לא חבר בעמותה. התאגיד נותן שירותים מטעם השר. נקודה.
יוסי ישי
¶
מאחר שאמרנו שזה תאגיד שלא למטרות רווח חייב להיות איזון בין הוצאות התפעול שלו לבין הסכומים שהוא גובה.
אוולין טיבר
¶
כן, כן. גם אם יש לך 50 סוסים. פעם אחת בשנה משלמים את הסכום הזה לכל השירותים שהעמותה נותנת, בתוך זה השירותים של "ספר העדר". ספציפית לכל עניין של הסוסים משלמים על - - -
יוסי ישי
¶
חבר'ה, סליחה - - - מדובר בפעולה די מורכבת. נוכחתי וראיתי: כדי לרשום סוס ולהפיק לו דרכון יש פה פעולה שאיש מקצוע, שמאי, צריך לראות את הסוס - -
יוסי ישי
¶
- - צריך לזהות את הסימנים שלו, השמאי יצטרך לעבור את שושלת היוחסין שלו אחורה, זו פעילות לא פשוטה.
היו"ר ישראל חסון
¶
טוב, חבר'ה, הספיק לנו עם סוסים. יש למישהו הערה? אז אנחנו מאשרים. תודה רבה לכולם.
<הישיבה ננעלה בשעה 13:14.>