הכנסת השמונה עשרה
PAGE
15
ועדת החוקה, חוק ומשפט
29.3.2011
הכנסת השמונה עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב שלישי
פרוטוקול מס' 377
מישיבת ועדת החוקה, חוק ומשפט
יום שלישי, כ"ג באדר ב' התשע"א (29 במרץ 2011), שעה 12:00
ישיבת ועדה של הכנסת ה-18 מתאריך 29/03/2011
חוק בתי דין דתיים (יחידות סיוע), התשע"א-2011, הצעת חוק בתי דין דתיים (יחידות סיוע), התשס"ט-2009
פרוטוקול
סדר היום
1.
הצעת חוק בתי דין דתיים (יחידות סיוע), התשע"א-2010
2.
הצעת חוק בתי דין דתיים (יחידות סיוע), התשס"ט-2009
הצעתו של חבר הכנסת זבולון אורלב
מוזמנים
¶
ד"ר פרץ סגל, משרד המשפטים
עו"ד מוריה כהן בקשי, משרד המשפטים
עו"ד תומר כרמי, משרד המשפטים
עו"ד יעל גויסקי, לשכת עורכי הדין
רשמה וערכה
¶
אהובה שרון – חבר המתרגמים בע"מ
1.
הצעת חוק בתי דין דתיים (יחידות סיוע), התשע"א-2010
2.
הצעת חוק בתי דין דתיים (יחידות סיוע), התשס"ט-2009
הצעתו של חבר הכנסת זבולון אורלב
היו"ר דוד רותם
¶
אני פותח את ישיבת ועדת החוקה, חוק ומשפט. על סדר היום הצעת חוק בתי דין דתיים (יחידות הסיוע), התשע"א-2010, הצעת חוק בתי דין דתיים (יחידות סיוע), התשס"ט-2009 של חבר הכנסת זבולון אורלב, פ/240.
בשלב ראשון אני מחליט למזג את הדיון ולשלב את הדיון בשתי הצעות החוק האלה יחד.
היו"ר דוד רותם
¶
על פי סעיף 138 לתקנון.
ה צ ב ע ה
אושר פה אחד
אני עומד לקרוא את החוק ואנחנו נצביע עליו בקריאה שנייה ושלישית.
חוק בתי דין דתיים (יחידות סיוע), תשע"א-2010
1.
הגדרות
בחוק זה –
"בית דין דתי" – בית דין רבני, בית דין שרעי, בית דין דתי דרוזי ובית דין של עדה נוצרית, כמשמעותם על פי דין.
"חוק בית המשפט לענייני משפחה" – חוק בית המשפט לענייני משפחה, התשנ"ה-1995.
"ענייני משפחה" – כהגדרתם בחוק בית המשפט לענייני משפחה.
"ראש בית הדין הדתי" – כל אחד מאלה, לפי העניין
¶
(1)
לעניין בתי הדין הרבניים – נשיא בית הדין הרבני הגדול.
(2)
לעניין בתי דין השרעיים – נשיא בית הדין השרעי לערעורים.
(3)
לעניין בתי הדין הדרוזיים – ראש בית הדין הדתי הדרוזי לערעורים.
(4)
לעניין בתי הדין של עדה נוצרית – ראש בית הדין הגבוה של אותה עדה נוצרית.
היו"ר דוד רותם
¶
אנחנו מורידים את זה.
2.
יחידות סיוע בבתי הדין הדתיים
(א)
שר המשפטים ושר הרווחה והשירותים החברתיים (בסעיף קטן זה – השרים) יקימו, בצו יחידות סיוע ליד בתי הדין הדתיים (בחוק זה – יחידות הסיוע) אשר ייתנו לבעלי הדין, בעצמן או באמצעות אחרים, לפי הוראות סעיף זה, שירות אבחון, ייעוץ, טיפול וגישור בענייני משפחה המצויים בסמכותו של בית הדין הדתי לפי כל דין, לרבות העמדת מומחים לרשות בית הדין. השרים יקבעו את דרך הפעלתן של יחידות הסיוע וכללים לסדרי עבודתן, באישור ועדת חוקה, חוק ומשפט של הכנסת.
(ב)
(1)
כישוריהם המקצועיים של עובדי יחידות הסיוע ודרכי הפיקח עליהם
יהיו כשל אלה החלים על עובדי יחידות הסיוע בבתי המשפט לענייני משפחה, לפי סעיף 5(ב) לחוק בית המשפט לענייני משפחה.
היו"ר דוד רותם
¶
אין הערות. אני קורא את הנוסח ועליו אנחנו מצביעים. אני הודעתי מראש שלא יהיה דיון נוסף. כל מה שנשאר לנו זה רק להצביע על כך.
היו"ר דוד רותם
¶
אין דיון. אני קורא את החוק רק כדי לצאת ידי מצוות התקנון כי אחרת הייתי מצביע רק על הדברים ששונו.
(2)
עובדי יחידות הסיוע יהיו עובדי משרד הרווחה והשירותים החברתיים, והם יהיו כפופים בכל הנוגע לסדרי עבודתם ודרכי ההפניה בין יחידת הסיוע ובית הדין להנחיות מנהל בתי הדין שבהם פועלת יחידת הסיוע, ובכל הנוגע לתפקודם המקצועי – לממונה הארצי על יחידות הסיוע בבתי המשפט לענייני משפחה.
(3)
בית דין דתי רשאי שלא לקבל המלצות שניתנו על ידי יחידת הסיוע ולא לאשר הסכם שגובש על ידה, בשל כך שהם נוגדים את עקרונות הדין לפיו הוא דן. אין באמור בסעיף זה כדי לגרוע משיקול הדעת השיפוטי של בית הדין הדתי.
(ג)
בית דין דתי הדן בעניין מענייני משפחה המצויים בסמכותו לפי כל דין, רשאי להפנות בעל דין ליחידת הסיוע, הכול כפי שיפרט בהחלטתו. כמו כן רשאי בית דין דתי להורות ליחידת הסיוע להגיש חוות דעת בכתב, בעניין כאמור שנדון לפניו, ככל שהדבר נדרש לצורך מיידי, ובלבד שאין אפשרות סבירה לקבל תסקיר בעניין זה מאת עובד סוציאלי שמונה לפי חוק הנוער (טיפול והשגחה), התש"ך-1960 או לעניין חוק הסעד (סדרי דין בענייני קטינים, חולי נפשי ונעדרים), התשט"ו-1955. סירב בעל דין להופיע לפני יחידת הסיוע, יודיע על כך בכתב לבית הדין הדתי, בתוך 15 ימים מיום ההפניה.
(ד)
בית דין דתי רשאי, מטעמים שיירשמו, להפנות ליחידת הסיוע גם בן משפחתו של בעל דין, בתובענה שהוגשה לבית הדין בענייני משפחה המצויים בסמכותו לפי כל דין, ובלבד שאותו בן משפחה הסכים לכך. לעניין זה, "בן משפחתו" – כהגדרתו בסעיף 1(2) לחוק בית המשפט לענייני משפחה.
(ה)
הדיון ביחידת הסיוע או הפסקתו לא ישפיעו על הדיון בבית הדין הדתי.
(ו)
אין בהפניה ליחידת הסיוע, בטיפולה בעניין כאמור בסעיף 2(א), בגיבוש הסכם בסיועה ובהסכמת הצדדים לכל אלו, כדי להקנות לבית הדין הדתי סמכות לדון בנושא שלא היה בסמכותו טרם ההפניה ליחידת הסיוע.
נועה ברודצקי
¶
אדוני, הערה אחת. הנוסח הוא: "אין בהפניה ליחידת הסיוע במתן שירותים על ידה, כאמור בסעיף 2(א), בגיבוש הסכם בסיועה ובהסכמת הצדדים לכל אלו, כדי להקנות לבית הדין הדתי סמכות לדון בנושא שלא היה בסמכותו טרם ההפניה ליחידת הסיוע".
היו"ר דוד רותם
¶
מצוין. אין בעיה.
3.
איסור פרסום, חיסיון ואי קבילות של מידע שנמסר ליחידת הסיוע
(א)
דברים שנאמרו ומידע שנמסר ליחידת הסיוע יראו אותם לעניין איסור פרסום כדברים שנאמרו לפני בית דין דתי הדן בדלתיים סגורות.
(ב)
אין אדם חייב למסור ובית דין, בית משפט, או כל רשות או אדם המוסמכים על פי דין לגבות ראיות, לא יקבלו, דברים שנאמרו ומידע שנמסר ליחידת הסיוע, אלא אם כן מתקיים אחד מאלה:
(1)
הדברים או המידע נאמרו או נמסרו ליחידת הסיוע לצורך מתן חוות דעת, לבקשת בית הדין הדתי, ובית הדין הודיע לבעלי הדין, מראש, כי לא יחול חיסיון על הדברים או המידע כאמור.
(2)
כל בעלי הדין ומי שהופנה ליחידת הסיוע לפי סעיף 2(ד) ויתרו בכתב על החיסיון.
(ג)
על אף הוראות סעיף קטן (ב)(2), פעל עובד יחידת הסיוע ליישוב סכסוך בדרך של גישור, לא יובאו דברים שנאמרו על ידי אותו עובד, לפני בית דין, לפני בית משפט, או לפני כל רשות או אדם המוסמכים על פי דין לגבות ראיות, אלא בהסכמתו, וזאת נוסף על הוויתור על חיסיון מאת בעלי הדין ומי שהופנה ליחידת הסיוע, הנדרש לפי סעיף קטן (ב)(2).
(ד)
הוראות סעיפים קטנים (ב) עד (ג) לא יחולו על דברים שנאמרו ומידע שנמסר ליחידת הסיוע, שמהם עולה חשש כי נעברה או עומדת להתבצע עבירה בקטין או בחסר ישע בנסיבות שבהן חלה חובת דיווח לפי סעיף 368ד(ב) לחוק העונשין, התשל"ז-1977, או שמהם עולה חשש כי התקיימו העילות למתן צו הגנה לפי סעיף 3(1) או (2) לחוק למניעת אלימות במשפחה, התשנ"א-1991.
היו"ר דוד רותם
¶
בסדר.
(ה)
דברים שהיה אפשר להציגם לפני בית דין, לפני בית משפט או לפני כל רשות או אדם המוסמכים על פי דין לגבות ראיות, בלא קשר להליך ביחידת הסיוע, לא יהיו חסויים רק בשל כך שהובאו לפני יחידת הסיוע.
(ו)
על אף הוראות סעיף קטן (ב), בהליך פלילי יחולו הוראות פרק ג' לפקודת הראיות (נוסח חדש), התשל"א-1971.
4.
אין בהוראות חוק זה כדי להוסיף או לגרוע מסמכויות בית דין דתי לפי כל דין.
5.
ביצוע ותקנות
שר המשפטים ממונה על ביצועו של חוק זה והוא רשאי להתקין תקנות לביצועו וכן תקנות לעניין אגרות. תקנות לפי חוק זה טעונות אישור ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת.
6.
תיקון חוק בית המשפט לענייני משפחה
בחוק בית המשפט לענייני משפחה, התשנ"ה-1995 –
(1)
בסעיף 5 -
(א)
בסעיף קטן (א), במקום "אשר תיתן בעצמה או באמצעות אחרים, שירותי אבחון, יעוץ וטיפול", יבוא "אשר תיתן לבעלי הדין, בעצמה או באמצעות אחרים, לפי הוראות סעיף זה, שירותי אבחון, ייעוץ, טיפול וגישור".
(ב)
בסעיף קטן (ג), במקום הקטע החל במלים "וכן רשאי הוא" עד המילה "בכתב" יבוא "כן רשאי בית המשפט להורות ליחידת הסיוע לחקור ולהגיש חוות דעת בכתב, בעניין הנדון לפניו, ככל שהדבר נדרש לצורך מיידי, ובלבד שאין אפשרות סבירה לקבל תסקיר בעניין זה מאת" עובד סוציאלי שמונה לפי חוק הנוער (טיפול והשגחה), התש"ך-1960 או לעניין חוק הסעד (סדרי דין בענייני קטינים, חולי נפשי ונעדרים), התשט"ו-1955.
(ג)
אחרי סעיף קטן (ה) יבוא:
(ו)
אין בהפניה ליחידת הסיוע, בטיפולה בעניין כאמור בסעיף 5, בגיבוש הסכם בסיועה ובהסכמת הצדדים לכל אלו, כדי להקנות לבית המשפט סמכות לדון בנושא שלא היה בסמכותו טרם ההפניה ליחידת הסיוע. אין באמור בסעיף קטן זה כדי לגרוע מהוראות הדין בעניין הקניית סמכות באמצעות בקשה ליישוב סכסוך.
נועה ברודצקי
¶
גם כאן תיקון בדומה לתיקון הקודם. במקום "בטיפולה בעניין" יבוא "מתן שירותים כאמור בסעיף 5).
היו"ר דוד רותם
¶
כשאסיים את הקריאה יוגשו כל ההסתייגויות. יש לכם הסתייגויות? לא יכול להיות. אחרי כל התיקונים עשינו בחוק הזה אין לכם הסתייגויות.
היו"ר דוד רותם
¶
(2)
אחרי סעיף 5 יבוא:
"5א.
חיסיון מידע שנמסר ליחידת הסיוע
(א)
דברים שנאמרו ומידע שנמסר ליחידת הסיוע יראו אותם לעניין איסור פרסום כדברים שנאמרו לפני בית משפט הדן בדלתיים סגורות. הדיון ביחידת הסיוע או הפסקתו לאט ישפיעו על הדיון בבית המשפט.
(ב)
אין אדם חייב למסור ובית משפט,בית דין, או כל רשות או אדם המוסמכים על פי דין לגבות ראיות, לא יקבלו, דברים שנאמרו ומידע שנמסר ליחידת הסיוע, אלא אם כן מתקיים אחד מאלה:
(1)
הדברים או המידע נאמרו או נמסרו לצורך מתן חוות דעת, לבקשת בית המשפט,ובית המשפט הודיע לבעלי הדין, מראש, כי לא יחול חיסיון על הדברים או המידע כאמור.
(2)
כל בעלי הדין ומי שהופנה ליחידת הסיוע לפי סעיף 5(ה) ויתרו בכתב על החיסיון.
(ג)
על אף הוראות סעיף קטן (ב)(2), פעל עובד יחידת הסיוע ליישוב סכסוך בדרך של גישור, לא יובאו דברים שנאמרו על ידי אותו עובד, לפני בית משפט, לפני בית דין או לפני כל רשות או אדם המוסמכים על פי דין לגבות ראיות, אלא בהסכמתו, וזאת נוסף על הוויתור על חיסיון מאת בעלי הדין ומי שהופנה ליחידת הסיוע, הנדרש לפי סעיף קטן (ב)(2).
היו"ר דוד רותם
¶
(ד)
חיסיון המידע כהגדרתו בסעיפים (א) עד (ג) לא יחול על דברים שנאמרו ומידע שנמסר ליחידת הסיוע, שמהם עולה חשש כי נעברה או עומדת להיעבר עבירה בקטין או בחסר ישע בנסיבות שבהן חלה חובת דיווח לפי סעיף 368ד(ב) לחוק העונשין, התשל"ז-1977, או שמהם עולה חשש כי התקיימו העילות למתן צו הגנה לפי סעיף 3(1) או (2) לחוק למניעת אלימות במשפחה, התשנ"א-1991.
(ה)
דברים שהיה ניתן להציגם לפני בית משפט, לפני בית דין או לפני כל רשות או אדם המוסמכים על פי דין לגבות ראיות, בלא קשר להליך ביחידת הסיוע, לא יהיו חסויים רק בשל כך שהובאו לפני יחידת הסיוע.
(ו)
על אף הוראות סעיף קטן (ב), בהליך פלילי יחולו הוראות פרק ג' לפקודת הראיות (נוסח חדש), התשל"א-1971.
(3)
בסעיף 26(ג) אחרי "סעיף קטן (א)(5)" יבוא "ותקנות לעניין יחידות הסיוע".
פרץ סגל
¶
מבקשים למחוק. כאן מדובר למעשה בתיקון חוק בית דין למשפחה ואין לנו כוונה אלא להשוות. אין סעיף מקביל לזה בבתי הדין הרבניים ואין סיבה שיהיה דבר כזה כאן.
פרץ סגל
¶
אלה תקנות סדרי דין. תקנות הדיון בבתי הדין הן באופן כללי באישור ועדת החוקה, לפי דרישת ועדת החוקה. כאן מדובר בתקנות סדר הדין האזרחי. תקנות סדר הדין האזרחי הן לא באישור ועדת החוקה ואין סיבה שהדבר הזה דווקא יבוא בפני ועדת החוקה, הפרק הקטן הזה שנוגע ליחידות הסיוע.
פרץ סגל
¶
אין סעיף מקביל כי מה שיש בבתי הדין זה מקביל. כל תקנות סדרי הדיון. מה שאין כן כאן. לא מדובר בתקנות סדרי הדיון אלא מדובר על תקנות ספציפיות בתוך תקנות סדר הדין.
פרץ סגל
¶
יש כאן חשש אמיתי ואני אומר לאדוני למה. מכיוון שבתי הדין הרבניים בעניין הזה, מדובר בהתנהלות פנימית של בתי המשפט, הם רואים משום מה כל התנהלות של בתי המשפט כפי שזה בא לידי ביטוי בפסק דין של בית הדין הרבני הגדול שטענו שהבקשה ליישוב סכסוך נועדה לפגוע בסמכויות. בית המשפט העליון ביטל את פסק הדין של בית הדין הרבני הגדול. אנחנו היום רוצים להרחיב את הדבר הזה לבתי המשפט לענייני משפחה ולא רוצים שהדבר הזה יהיה שוב עניין למשא ומתן עם בתי הדין הרבניים והתנהלות פנימית של בתי המשפט לענייני משפחה.
תומר כרמי
¶
לא, לא לקיים דיון, אבל אני מבקש להודיע לפרוטוקול שלגבי סעיף 2(א), הסיפא, באישור ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת, עלינו כנציגי המשרד לא מקובל.
היו"ר דוד רותם
¶
אדוני טועה. בישיבה הראשונה הסעיף הזה הוסף ואני הודעתי לכם שאם לא, אתם יכולים למשוך את החוק.
היו"ר דוד רותם
¶
6.
תיקון חוק למניעת אלימות במשפחה
(1)
בחוק למניעת אלימות במשפחה, התשנ"א-1991, בסעיף 3א(א) -
בסעיף קטן (א), במקום "בלבד" יבוא "לבית משפט לענייני משפחה ולבית דין דתי שהוקמה בו יחידת סיוע לפי חוק בתי דין דתיים (יחידות סיוע), התשע"א-2011 ובלבד שלבית הדין הדתי הוגשה, נוסף על הבקשה, תובענה שבסמכותו בעניינו של הקטין.
(2)
בסעיף קטן (ג) יאמר בסופו "ואין בהגשת בקשה לצו הגנה לבית דין דתי, לפי סעיף קטן (א), כדי להקנות לבית הדין סמכות לדון לפי חוק הנוער האמור".
7.
תחילה ותחולה בהדרגה
(א)
תחילתו של חוק זה שישה חודשים מיום פרסומו (בסעיף זה – יום התחילה).
(ב)
הקמת יחידות הסיוע לפי חוק זה תיעשה בהדרגה, בצווים שיקבעו שר המשפטים ושר הרווחה והשירותים החברתיים, ובלבד שהקמת יחידות הסיוע שליד בתי הדין הרבניים, בתי הדין השרעיים ובתי הדין הדתיים הדרוזיים תושלם לא יאוחר מתום שנתיים מיום התחילה.
(ג)
בית דין דתי של העדה הנוצרית, בו לא הוקמה יחידת סיוע, רשאי להפנות בעל דין ליחידת הסיוע של בית המשפט לענייני משפחה הסמוכה לבית הדין או למקום מגורי הצדדים שבאזור הסמוך אליו, והכל כפי שיפרט בהחלטתו ובהתאם להוראות חוק זה.
הסתייגות.
אורית זוארץ
¶
אנחנו רוצים שתהיה התייחסות בסעיף 6 לחוק למניעת אלימות, במקום בו הוקמה יחידת סיוע, תהיה גם התחשבות בהמלצת יחידת הסיוע. לאחר שהוסיפו את "בתנאי שבית הדין דן בעניינו של הקטין", להוסיף "ובלבד שידון ויתחשב בהמלצות יחידת הסיוע".
נועה ברודצקי
¶
בעיקרון על פי חוק למניעת אלימות במשפחה, במידה שבעזרת יחידת הסיוע לא מגיעים לאיזושהי הסכמה, חייבים לקבל תסקיר של פקידת סעד לחוק נוער. כך שיש עוד שלב נוסף לפני שבית הדין מחליט.
אורית זוארץ
¶
לאחר שהוסיפו את "בתנאי שבית הדין דת בעניינו של הקטין, להוסיף "ובלבד שידונו בהתחשב בהמלצות יחידת הסיוע".
היו"ר דוד רותם
¶
יש לנו סעיף מפורש של בתי המשפט ובתי הדין שלא חייבים לקבל את ההסכמות של יחידות הסיוע.
נועה ברודצקי
¶
סעיף קטן (4) לאותו סעיף קובע: "ראה בית המשפט" ועכשיו זה יהיה גם כמובן "בית הדין" – "לאחר ששקל את נסיבות העניין ואת טובת הקטין נשוא הבקשה כי יש צורך לתת צו הגנה, רשאי הוא, לאחר שנתן לקטין הזדמנות להשמיע את עמדתו לפניו, לתת צו הגנה". זאת אומרת, בעיקרון הוא חייב לשקול.
זבולון אורלב
¶
את פוגעת בעצמאות השיפוטית של השופט. בואי נדבר עכשיו על המשפחה. בית דין למשפחה. יש לו יחידת סיוע ויחידת הסיוע אמרה מה שהיא אמרה. יש לו את הסמכות המלאה לקבל או לא לקבל כי הוא שופט. הוא לא חייב להתחשב. רוצה, הוא מתחשב, רוצה, הוא לא מתחשב.
היו"ר דוד רותם
¶
את רוצה לחייב את השופט? אז בואי נעביר את זה ישר ליחידות הסיוע ונכתוב שהם ייתנו את הצווים.
היו"ר דוד רותם
¶
יש את סעיף 4 לחוק אלימות במשפחה שהוא זה שקובע לנו את התנאים.
אורית, אין לי בעיה לרשום את ההסתייגות שלך אבל אני לא רוצה לפגוע בבתי המשפט. אני לא רוצה לקחת מהם סמכות ולומר שהם חייבים להתחשב בחוות דעת של מישהו אחר.
זבולון אורלב
¶
זאת פגיעה מהותית. עצם ההוויה של יחידת הסיוע, היא ההתחשבות. לפניו יש גוף, לפניו יש עובדים מקצועיים. אם את כותבת את זה, בפעם הראשונה בחקיקה שוללים משופט את שיקול דעתו.
שלמה מולה
¶
אני רוצה קצת הסברים לגבי סעיף 2(ב)(3), בית הדין הדתי רשאי שלא לקבל את המלצות וכולי. אם כך, מה הועילו חכמים?
היו"ר דוד רותם
¶
בחוק הראשוני, בהצעה הראשונה היו הוראות שאמרו שהדין הדתי יחייב את עובדי יחידות הסיוע. אני הודעתי שזה לא יעלה ולא יבוא ולא יקרה. מצד שני, אני אתן לך דוגמה מאוד פשוטה. במהלך דיון ביחידת הסיוע אישה הודתה שהיא בגדה בבעלה. יחידת הסיוע עשתה ביניהם הסכם שלום בית. בית הדין הדתי אומר: רבותיי היקרים, זה מנוגד להלכה כי היא בגדה. אני לא יכול לחייב את בית הדין לאשר את זה. הצדדים יכולים ביניהם להסכים להסכם שם, לחתום עליו, ולומר לבית הדין שלא מבקשים אותו לאשר את זה.
זבולון אורלב
¶
יש עצמאות מלאה. אגב, זה היה בהצעת החוק הממשלתית ולא היה בהצעה שלי, אבל בזכות היושב ראש, התקבלה הגישה הזאת.
נועה ברודצקי
¶
אני רוצה לציין דבר אחד לגבי הסיפא של אותו סעיף שהועלה. הוספנו ש"אין באמור בסעיף זה כדי לגרוע משיקול הדעת השיפוטי של בתי הדין הדתיים". למעשה זה הוסף באמת בעקבות בקשה של היועץ המשפטי של בתי הדין הרבניים שהעלה חשש שהסעיף, ממנו ישתמע כאילו במקרים אחרים יש עליו איזושהי חובה כן לאמץ הסכם. לכן הוסף הסעיף, רק כדי להבהיר שכמו שכל שופט לא חייב לקבל המלצה, גם בית הדין לא חייב.
היו"ר דוד רותם
¶
יגיש השר הסתייגות ומקסימום היא תבוא למליאה, או שנשכנע אותו.
רבותיי, אני מצביע על החוק בקריאה שנייה ושלישית.
ה צ ב ע ה
אושר פה אחד
תודה רבה.
זבולון אורלב
¶
אני מבקש להודות מכל הלב ליושב ראש על שהשכיל להעביר את הצעת החוק ולהשיג את הסכמת הצדדים. עשית מעשה גדול.
היו"ר דוד רותם
¶
אני מאוד מודה לחבר הכנסת אורלב שהיום הצלחנו להכניס אותו שוב לרשימת המצטיינים כי הנה, העברנו לו עוד חלק.