הכנסת השמונה עשרה
PAGE
37
ועדת הכספים
29.3.2011
הכנסת השמונה עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב שלישי
פרוטוקול
מישיבת ועדת הכספים
יום שלישי, כ"ג באדר ב' התשע"א (29 במרץ 20121), שעה 12:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-18 מתאריך 29/03/2011
שינויים בתקציב לשנת 2011
פרוטוקול
סדר היום
שינויים בתקציב לשנת 2011
מוזמנים
¶
איתמר שושנה, ראש ענף חשבונאות ודיווח, משרד האוצר
אמיר אדרי, רפרנט תשתיות, אגף התקציבים, משרד האוצר
אפרת תבור, מנהלת אגף א', תכנון ותקצוב, משרד האוצר
עדי חכמון, אגף התקציבים, משרד האוצר
אנסטסיה סורוקינה, אגף התקציבים, משרד האוצר
עמית סדן, אגף התקציבים, משרד האוצר
דניאלה פרתם, אגף התקציבים, משרד האוצר
אריאל לוין, משרד השיכון והבינוי
חנן פריצקי, תקציבן משרד הרווחה
יצחק נחימובסקי, סמנכ"ל משאבי אנוש, חקר ימים ואגמים, משרד התשתיות הלאומיות
רפי ברנדר, סגן מנהל המינהל לסחר חוץ, משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה
רימונה חן, מנהלת תחום תקציבים, משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה
חזקיה ישראל, התאחדות התעשיינים
היו"ר משה גפני
¶
אני מחדש את ישיבת ועדת הכספים. על סדר היום שינויים בתקציב לשנת 2011.
פנייה מספר 50 – משרד הרווחה
חנן פריצקי
¶
הפנייה נועדה לאפשר שינויים פנימיים בתוך משרד הרווחה, בעיקר לתגבר תרגום לחירשים, לתקצב את נושא האפוטרופוס מיד בהתחלת שנה, ושינויים פנימיים.
חנן פריצקי
¶
יש פרויקטים שמתחילים לאט, בעיקר פרויקטים חדשים שאנחנו מקבלים תקציב בהתחלת השנה ולוקח זמן עד שיוצא מכרז.
חנן פריצקי
¶
אנחנו נעביר כספים. בדרך כלל בפרויקטים חדשים, מה שקורה זה שמתחילים במרץ-אפריל במקום בינואר ונחסכים כספים.
חנן פריצקי
¶
מראש אנחנו מתקצבים את זה בתקציב מלא, כי אם את מתקצבת את זה בהתחלה בתקציב חסר, אחרי כן בבסיס, חסר לך לאחר מכן. בדרך כלל השאיפה שלנו היא להתחיל את המכרזים קודם, בתחילת השנה, אבל תמיד יש כל מיני דברים – המשרד גדול – וכל הדברים האלה לוקחים זמן. אנחנו מתגלגלים, כמו שאומרים, למקומות בהם יש לנו בעיות.
חנן פריצקי
¶
מהבחינה הזאת הייתה שם בעיה. היקף התרגום עלה הרבה יותר ממה שחזינו. אנחנו רואים גידול מאוד גדול בצריכה ואנחנו נצטרך להוסיף שם עוד כסף במהלך השנה, וזה מה שאנחנו עושים.
חנן פריצקי
¶
שוב, או שאנחנו מתגלגלים עם עצמנו בתוך התקציב או שאנחנו מנסים לעשות הסדרים עם משרד האוצר. בשלב זה אנחנו מתגלגלים לבד.
טמיר כהן
¶
הייתה לנו פנייה מספר 52 ו-53 ששלושה חברי כנסת הגישו רביזיה – אחמד טיבי, אורי אריאל ומשה גפני.
אחמד טיבי
¶
לא. אתמול הם פנו אלי במזנון וביקשתי שסמנכ"ל משאבי אנוש יתקשר אלי, אבל הוא לא התקשר. אני לא מסיר את הרביזיה.
פניה קירשנבאום
¶
אני מבקשת לציין ברביזיה שאני רוצה לקבל מהאוצר הסבר שהוא מתכוון לתגבר את התרגום לחירשים במשרד הרווחה. עכשיו מתגברים מסעיף שיקום ואני רוצה לדעת שכאשר הכסף הזה נגמר, איך האוצר מתכוון לתגבר את הסעיף.
היו"ר משה גפני
¶
יש מישהו שיכול להסביר את זה? יכולים לדאוג שמישהו יבוא להסביר? תודה.
פנייה מספר 57 – מינהל מקרקעי ישראל
אין רפרנט.
פנייה מספר 68 – משרד התשתיות
אמיר אדרי
¶
הפנייה נועדה להעביר כספים ממינהל האדמה והים מאחר שיש עיכוב באיחוד. הכספים הועברו בהנחה שיהיה איחוד.
אמיר אדרי
¶
איחוד בין המכון הגיאולוגי למחקר ימים ואגמים, המכון הססמי. זה אמור להיות הגוף המאוחד. מאחר שיש עיכובים, אנחנו חייבים להעביר את הכסף לגוף הרלוונטי שזה המכון הססמי וחקר ימים ואגמים.
אמיר אדרי
¶
זה נובע מהמשא ומתן עם הממונה על השכר. הם דורשים שינוי בשכר, כך שיהיה מתאים לדרישות שלהם. כרגע זה במשא ומתן.
אנסטסיה סורוקינה
¶
המשרד לביטחון פנים. הפנייה נועדה לתגבר את תקציב המשרד לביטחון פנים בסך של 39 שיאי כוח אדם לשם הקמת מינהלת ארצית לכבאות בהתאם להחלטת הממשלה האחרונה, 2699.
אנסטסיה סורוקינה
¶
תשעה מהם הולכים למטה של המשרד לביטחון פנים כתגבור המשרד כי הם מקבלים משרד חדש, את הכבאות ולכן הם צריכים תגבור. 14 הולכים לבית הספר לכבאות ו-16 למינהלת ההקמה.
היו"ר משה גפני
¶
זאת אומרת, מוסיפים עכשיו תקנים שלא היו בעבר. מתגברים את הנושא של מערך הכבאות שנמצא עכשיו במשרד לביטחון פנים.
אנסטסיה סורוקינה
¶
מינהלת ההקמה. מוסיפים תקנים חדשים כמו סגן נציב וכל מיני מפקדים שלא היו קודם ועכשיו מוסיפים אותם. בונים מערך כבאות עם מבנה חדש.
היו"ר משה גפני
¶
זאת אומרת, מוסיפים 39 תקנים למערך הכבאות החדש, למינהלת הכבאות שמצויה במשרד לביטחון פנים.
היו"ר משה גפני
¶
אנחנו מצביעים.
ה צ ב ע ה
פנייה מספר 70 – אושרה פה אחד
פניות מספר 73 עד 77 ו-82 – משרד האוצר
אפרת תבור
¶
6 מיליון שקלים הם מסעיף פיתוח שלנו לסעיף שוטף. 4.5 מיליון שקלים הם להסדרת תקצוב חברת ענבל. אנחנו לוקחים את חברת ענבל לתוכנית אחת שתכלול את כל התקצוב של התוכנית.
איתמר שושנה
¶
ברשותך, אני אתייחס. חברת ענבל לפי החלטת ממשלה הוכרזה כזרוע הארוכה של ממשלת ישראל. מטרת הפנייה היא לאגד את כל התקנות אשר שימשו למימון רכישת שירותים מהחברה תחת תוכנית אחת להסדרת יכולת השליטה והפיקוח של רכישת השירותים מהחברה על ידי האגף החשב הכללי.
איתמר שושנה
¶
לא, ממש לא. זאת חברה ממשלתית שבהחלטת ממשלה הוכרזה כזרוע הארוכה של הממשלה והמטרה של החלק הספציפי הזה בפנייה הוא בעצם לקחת את כל התקנות ששימשו לרכישת שירותים מהחברה הזאת, לאגד אותם תחת תוכנית אחת ולאפשר בקרה ופיקוח יעילים על כל מהלך הרכישה.
איתמר שושנה
¶
התוספת שאתם רואים כאן, זאת העברה של תקנות שישבו בסעיף 13, סעיף הוצאות שונות והכנסתם לגג משרד האוצר על מנת שכל פעילות רכישת השירותים של האוצר מהחברה ישוקפו בתוך זה.
פניה קירשנבאום
¶
עד כמה שאני יודעת, אם הכסף הזה היה מיועד לחברת ענבל, זה לא היה צריך לשבת בשונות כי שונות מיועד לדברים אחרים.
איתמר שושנה
¶
לכן אנחנו מוציאים את זה משונות ושמים את זה בתוכנית אחת. ענבל, כפי שכולנו מכירים, מנהלת את הקרן הפנימית לביטוחי ממשלה וכן מנהלת אגפים אחרים אשר מספקים שירותים לממשלה. מטרת הפנייה היא לאגד את הכול, כמו שאמרתי, בתוכנית אחת ולאפשר גם לכם וגם לנו פיקוח נאות יותר על הפעילות.
פניה קירשנבאום
¶
אני מציעה במקום פיקוח, שתגישו לנו הצעה איך אתם מתמודדים עם ההתייקרות בתעריפי הביטוח בעולם ואיך חברת ענבל מתמודדת עם הביטוח של הרכוש הממשלתי עקב התייקרות התעריפים.
איתמר שושנה
¶
חברת ענבל בעצם מתפעלת את הקרן הפנימית לביטוחי ממשלה. הקרן הפנימית היא ישות משפטית נפרדת שמתופעלת בתוך חברת ענבל והיא לא חברה בבעלות ענבל אלא היא חברה בבעלות ממשלת ישראל. הקרן היא ישות שמחזיקה בממשלה. ענבל היא רק הגורם המתפעל. אני לא אדבר בשם הקרן עצמה אבל אני כן יכול להגיד שחברת ענבל מתמרצת משרדי ממשלה כאלו ואחרים לבצע סקר סיכונים וסקר נכסים בצורה מלאה ביותר.
פניה קירשנבאום
¶
אני אמרתי שבעקבות שורה של רעידות אדמה בעולם, הביטוח המשני בעולם התייקר מאוד. יש סכום כסף שהמדינה שמה בתקציב לביטוח של הרכוש הממשלתי.
איתמר שושנה
¶
חברת ענבל רוכשת ביטוחי משנה בהסכמים. הקרן בעצם רוכשת ביטוחי משנה בהסכמים ארוכי טווח עם חברות ביטוח אחרות בעולם. כמו כן היא מגדרת את הסיכונים שלה בפיקדונות אצל הממשלה. אני לא חושב שאני יכול להגיד לך כרגע בדיוק מה התוכנית ארוכת הטווח של הממשלה להתמודד עם שינויים בתעריפי הביטוח, אבל אני כן יכול להגיד שתפעול הקרן בא לספק פתרון ומענה לבעיה הביטוחית הזאת.
בנוסף, בהמשך לשאלתך, באותה פנייה יש בקשה לתקצוב סכום של 3.5 מיליוני שקלים עבור ניהול נכסים פיננסיים וסיכונים תפעוליים. הסיכון התפעולי שבעצם אנחנו רוצים להתמודד אתו הוא סיכון תפעולי שבעצם בהחלטת ממשלה הוחלט לצאת לפיילוט של תחילת ניהול סיכונים תפעולי ודוגמה לסיכון תפעולי הם כמויות כבדות מאוד של רשלנות רפואית במערכת הבריאות, בקרה כספית על נושא מערך התמחור, שיפור יכולת הנזילות וההון הממשלתי.
איתמר שושנה
¶
כן. לא עובדים אלא אנחנו רוכשים שירותי יעוץ שיעזרו לנו לפתח מערכת לניהול סיכונים. אני אתן דוגמה קלאסית. רשות המסים היא גוף שבעצם מהווה את עיקר מקורות הכנסות המדינה. רוב הכנסות המדינה מגיעות מרשות המסים. אין כרגע ניהול סיכונים תפעולי ברשות המסים. זאת אומרת, קיימים סיכונים מובנים של היעדר גבייה, גבייה ביתר או גבייה בחסר, שכרגע לא מנוהלים.
איתמר שושנה
¶
דוגמה. אתה מגיע לבנק ואתה רוצה לקחת הלוואה, לבנק יש מודל ניהול סיכונים לפי תקנות בזל 2 שיודע מה היסטוריית האשראי שלך, מה רמת הסיכון שלך, היו לך עיקולים, אין לך עיקולים, כמה אתה בתור לקוח מסוכן.
איתמר שושנה
¶
ברשות המסים אין מערכת שבאה ואומרת שהפקיד הזה עשה איקס פעולות של הפחתת חוב, כמה פעולות כאלו בוקרו וכמה פעולות כאלה לא בוקרו. מדובר כאן בפרויקט שהיכולת שלו לחסוך עלויות תפעוליות או לחסוך סיכונים של אי גבייה או ניצול יתר של כספי מדינה הן אדירות. משקיעים כאן כמה מיליוני שקלים בשנה כדי לגדר סיכון של מאות מיליוני שקלים בשנה.
איתמר שושנה
¶
המשרד מתפעל באופן שוטף. אין לו כלי שלוקח מודלים של ניהול סיכונים שמוכרים בעולם כמו מודל קוזו, כמו מודל שמיושם בארצות הברית לפיק חוק אוקלי 404 ו-303 שנותן כלי מדיד להנהלת המשרד ולבלי היכולת לקבל החלטות למדוד איפה קיים סיכון בתוך הארגון שלהם כשבעצם הסיכון הזה עולה למדינה כסף.
איתמר שושנה
¶
אדוני יושב ראש הוועדה, אתן לך דוגמה. אם אתה רוצה לכרות מנהרה, אתה יכול להביא מאה כורים, אבל אם לא תיתן להם מקוש ומעדר, הם לא יכרו את המנהרה, הם לא יוכלו לכרות אותה. הם יוכלו לנסות ולרצות, הם יעבדו עם כלים בסיסיים, אבל צריך לתת להם את הכלים הטובים ביותר לבצע את התפקיד באופן ובצורה הטובה ביותר שבסוף תחסוך למדינה מאות מיליוני שקלים בשנה. זאת מטרת העל שלנו.
היו"ר משה גפני
¶
לגבי הבנק, הבנתי. הבנק צריך לתת הלוואה למישהו, צריך לקחת על עצמו סיכון, צריך לבדוק מה רמת האשראי שלו ומה היכולות שלו ויש סיכונים. מה כאן הסיכון? שהעובד יעשה את עבודתו.
איתמר שושנה
¶
במערכת הבריאות אנחנו משלמים מאות מיליוני שקלים תביעות בגין רשלנות רפואית. אף אחד לא בא ומנתח האם במחלקה מסוימת רופא מסוים או פעילות מסוימת מייצרת נזק מתמשך לאורך זמן, האם דבר כזה קיים והאם צריך לטפל בו. הכלים האלה לא קיימים כרגע. המטרה היא לייצר את הכלים ולזהות סיכונים תפעוליים שעולים איקס כסף – אני לא יכול להגיד לך עכשיו אפילו כמה כסף זה עולה כי אין לנו את הכלים לאמוד אותם – והמטרה היא לייצר את הכלים כדי למנוע סיכונים תפעוליים של הממשלה שיכולים לעלות מאפס שקלים עד בלי סוף.
איתמר שושנה
¶
לא. היה פיילוט שהתחיל בשנה שעברה. בעצם אנחנו מתחילים ברשות המסים, שזה מבחינתנו סיכון תפעולי הכי גבוה.
איתמר שושנה
¶
קודם כל, תחילת הפיילוט היא היערכות. כשמתחילים את הפיילוט ממפים את כל תהליכי העבודה הקיימים, מזהים את כל תהליכי החקיקה וכל נוהלי העבודה הקיימים והרלוונטיים, ובונים הצעה לפיתוח כלי שיאפשר את יכולת הבקרה והאכיפה. כרגע אנחנו סיימנו את שלב המיפוי ושלב הייתכנות ורוצים לעבור לשלב הייזום. זאת אומרת, פיתוח המערכת ולהתחיל לייצר כלים למנהלים שיוכלו לנהל את הארגון שלהם.
פניה קירשנבאום
¶
אנחנו נדרשים, וכל הגופים נדרשים, על ידי האוצר לתקצב את עצמם, לבנות תוכניות לשנה הבאה ואנחנו שורפים כאן חודשיים-שלושה לקראת סוף שנה ובונים תקציב דו שנתי. פרויקט פיילוט היה קיים בשנה שעברה ולא ברור למה הפרויקט הזה לא תוקצב על ידי האוצר בבסיס התקציב ואנחנו נמצאים שלושה חודשים אחרי אישור תקציב דו שנתי כשאנחנו עושים שינויים, למרות שפרויקט הפיילוט כבר היה קיים בשנה שעברה.
איתמר שושנה
¶
ברשותך יושב ראש הוועדה, בתגובה לדברים שנאמרו. הכספים אכן תוקצבו. הם היו קיימים בתקציב הוצאות שונות. אנחנו כמשרד לא חושבים שפעילות ליבה של המשרד צריכה להופיע בסעיף שהוא לא של המשרד. המטרה היא להציג שקיפות ולאפשר לכם לראות בצורה נכונה ומהימנה מלמעלה מהי באמת היקף פעילות המשרד. היינו יכולים לתקצב את זה בקלות בסעיפים עלומים, אבל המטרה היא להכניס את זה פנימה כי אנחנו עומדים באמות המידה שאנחנו מציבים לאחרים.
איתמר שושנה
¶
ענבל היא חברת ביטוח שמתחתיה פועלת הקרן הפנימית לביטוחי ממשלה. הקרן הפנימית מבטחת את כל רכוש ממשלת ישראל לפי מודל גבייה מסוים שבעצם משרדים משלמים אחוז מסך הנכסים המבוטח שלהם.
איתמר שושנה
¶
קיים תמריץ למשרדים להגביר את יכולת מיפוי הנכסים שלהם. זאת אומרת, אם משרד מגיע ואומר שהוא עשה סקר נכסים, בדק, שיפר את רמת המיגון, התקין התקני כיבוי אש, תעריפי הביטוח שלו יורדים.
אפרת תבור
¶
זהו. בנוסף הפנייה מכילה גם תקצוב של 6.5 מיליון שקלים לקמפיין פרסומי לטובת מס הכנסה שלילי. 230 אלף שקלים בגין הסכם ועד שהיה עם עובדי המשרד לגבי כוננויות. היתר אלה הסטות פנימיות.
עמית סדן
¶
בנוגע לחברת חשמל, יש החלטת ממשלה משנת 2008 לפיה מעגנים את הקמת חברת הייצור החדשה. הסכום נועד להון התחלתי, לתשלום שכר עבור מנכ"ל וחברי דירקטוריון.
איתמר שושנה
¶
יושב ראש הוועדה, אם אפשר להוסיף, ברשותך. החלק הארי שבעצם דיברנו בפנייה הזאת הוא בעצם יישום של שתי החלטות ממשלה. אנחנו בעצם קיבלנו את האחריות לבצע אותן.
רפי ברנדר
¶
מכון היצוא הוא זרוע של המשרד לצורך ביצוע פעולות קידום יצוא וסיוע לחברות ישראליות בהשתתפות בפעולות בשווקים בחוץ לארץ. מדובר על השלמת התקציב לפעולה לפי תוכנית עבודה שאושרה על ידי מנכ"ל המשרד למכון היצוא.
היו"ר משה גפני
¶
אנחנו מצביעים.
ה צ ב ע ה
פניות מספר 88 ו-89 – אושרו פה אחד
פנייה מספר 51 – ניצולי שואה
קריאה
¶
הפנייה נועדה לתקצב תוכנית לשיפור השירות ברשות לזכויות ניצולי השואה וכן להגדיל את ההוצאה המותנית בהכנסה.
קריאה
¶
סכום שיפור השירות הוא מיליון ו-350 אלף שקלים, ליישום חוק הטבות לניצולי שואה, נזקקים, וההוצאה המותנית בהכנסה היא לתגמולים לנכים ברשות לזכויות ניצולי השואה.
עמית סדן
¶
הפנייה נועדה לבצע שינויים פנימיים בהתאם לביצוע בפועל, תגבור תקציב ניהול ואחזקה של נכסי רשות הפיתוח, תגבור תקציב השמירה על קרקע ותקצוב קדם מימון עבור פרויקטים שהמינהל מקדם.
היו"ר משה גפני
¶
חבר הכנסת אחמד טיבי מבקש רביזיה.
הסעיף הבא יהיה רביזיות. אני לא יודע אם אני אצביע אבל הרביזיה נמצאת על סדר היום כבר שבוע.
פנייה מספר 69 – מכסות המים
עדי חכמון
¶
הפנייה נועדה לתקצב תשלומים לתמיכה בגין הקיצוץ במכסות לחקלאים משנת 2009 ולהוסיף 259 אלף שקלים בהוצאה מותנית בהכנסה לצורך תשלום דמי חקירה לקו צינור אילת-אשקלון על ידי מתקן ההתפלה באשדוד.
עדי חכמון
¶
יש כאן שני דברים שנעשו בסעיף הזה. הוספנו לתמיכה בחקלאים 5.5 מיליון שקלים וחוץ מזה הייתה איזו התחשבנות עם משרד החקלאות על קידוחי שמיר.
עדי חכמון
¶
בסך הכול אנחנו רואים במינוס 4.5. יש לנו פלוס ואחר כך יש לנו מינוס של עשרה, וזה מביא אותנו למינוס של 4.5.
עדי חכמון
¶
זה באותה תקנה. אני מסבירה למה הגענו למינוס. במכסות לחקלאים הוספנו 5.5 מיליון שקלים והורדנו מאותו סעיף בגין התחשבנות עם משרד החקלאות על קידוחי שמיר עשרה מיליון, ולכן הגענו למינוס 4.5.
עדי חכמון
¶
לא. את ה-5.5 החקלאים יקבלו וזה בהתאם למשהו שהיה ב-2009 וזה סיום ההתחשבנות אתם. חוץ מזה, זה משהו שיעבור במשרד החקלאות.
עדי חכמון
¶
259, יש את מתקן ההתפלה באשדוד שצריך לקבל דמי חקירה מחברת VED ולכן אנחנו צריכים להגדיל לו את ההוצאה המותנית בהכנסה, כדי שהוא יוכל לקבל את הכסף.
אריאל לוין
¶
יש קריטריונים. יש קול קורא, פונים לכל הגופים שעונים לקריטריונים וקובעים סדר עדיפות לפי כללים מפורסמים בעיתון.
אורי אריאל
¶
אני אענה לך. היה פרסום בעיתון והם לא ניגשו. מי שלא ניגש, לא יכול לבקש להתחשב בזה שהוא יתום.
אריאל לוין
¶
יש כאן שני מיליון שקלים שהם חלק מהחלטת הממשלה לצורך קידום השיכון ופרויקטים בבנייה רוויה במגזר הערבי.
היו"ר משה גפני
¶
האמת היא שיש כאן קיפוח של הציבור הערבי. אין ספק בעניין. הבעיה שאנחנו החרדים רוצים להיות כמו הערבים, שלפחות נקבל שני מיליון שקלים.
אריאל לוין
¶
זה לפי החלטת ממשלה. יש עוד סעיפים של פיתוח, של מענקים, וזה רק לקידום השיווק של בנייה רוויה.
אריאל לוין
¶
זה שיכון. יש כאן מגוון של דברים. חבר הכנסת אחמד טיבי, הסעיף הראשון הוא השלמה של תוכנית חומש למגזר המיעוטים ויש כאן סבסוד תשתיות, תכנון, סבסוד תשתיות לקרקע פרטית במגזר הערבי.
אריאל לוין
¶
בכפר או בישובים ערביים, בדרך כלל אין הכנסה של הקרקע הפרטית לבנייה רוויה או סמי רוויה. רוצים לעודד את המגזר שגר בישובים הערביים או הכפריים להוציא את הקרקע ולבנות עליה תוך כדי עידוד של מענקים והשתתפות בפיתוח.
אריאל לוין
¶
125.5 מיליון שקלים, זה עוטף עזה בהתאם להחלטת הממשלה, בהשתתפות של משרד הביטחון, משרד השיכון ומשרד האוצר.
אריאל לוין
¶
הדבר השלישי. יש הסכמים מלפני חמש שנים כאשר משרד השיכון העביר את ההתקשרויות עם החברות המשכנות. הראשונה הייתה עמידר, אחריה שקמונה והחוזה היה לחמש שנים. מאריכים אותו לתקופה נוספת.
פניה קירשנבאום
¶
במקום להשקיע את הכסף הזה באחזקה, היו מתחזקים את הבניינים ולא את האנשים שגובים את הכסף.
אריאל לוין
¶
יש החלטת ממשלה על תגבור הפעילות בלוד, ששותפים כאן משרד האוצר, משרד השיכון ומשרד הפנים. כאן מדובר בשבעה מיליון שקלים לתשתיות בעיר לוד.
עמית סדן
¶
הפנייה נועדה לתגבור תקציב תחזוקת מנהרות הכותל בסך מיליון ו-200 אלף שקלים, בהתאם לסיכום בין המשרדים.
עמית סדן
¶
הפנייה נועדה להעביר 23 מיליון ו-866 אלף שקלים מתקציב המשטרה לתקציב הרשות לשם העברת אחריות על ביקורת הגבולות מהמשטרה לרשות האוכלוסין. זה בהתאם להחלטת הממשלה בנושא.
עמית סדן
¶
האחריות לביקורת הגבולות, כל הבקרים וכל מי שחותם על דרכונים, אלה כבר לא שוטרים היום אלא עובדי מדינה של הרשות. בהתאם לזה כל התקציב בכללותו עובר.
עמית סדן
¶
מי שרצה, עבר להיות עובד מדינה ולא נפגעו לו התנאים. היו הרבה דיונים על זה. מי שרצה להישאר במשטרה, נשאר במשטרה. העובדים לא נפגעו. היו הרבה דיונים על כך.
עדי חכמון
¶
הפנייה נועדה לבצע שינוי בתקציב רשות המים לצורך תקצוב 14 מיליון שקלים בהוצאה עבור תוכנית החירום למשק המים. בין היתר להסברה, אכיפת תקנות בצורת והגברת תקנים. בנוסף, הפנייה נועדה לבצע שינויים פנימיים בתקציב הפיתוח של משק המים, בין היתר תקצוב של 61 אלף שקלים בהרשאה להתחייב לפיתוח תשתיות ביוב וגם ליישם החלטת ממשלה מאוקטובר 2007 ולהוסיף 33 אלף שקלים לתמיכה בתאגידים בדואים.
פניה קירשנבאום
¶
אני מגישה רביזיה. אני רוצה לראות איזה תוכניות. שוב אני שואלת. לא ידעתם שהתוכניות האלה יהיו? למה צריך לעשות העברה?
עדי חכמון
¶
אני יכולה להסביר. ה-33 אלף שקלים האלה הם תאגיד בדואי שהוקם רק עכשיו ואי אפשר היה לתקצב אותו לפני כן. לכן עכשיו הוא מתוקצב.
אורי אריאל
¶
יש תוכניות מאושרות במאות מיליוני שקלים. בעקבות התוכניות המאושרות ומצב משק המים שמידרדר, הוחלט להקדים על חשבון 2012 סדר גודל של שלושים, שבעים, שמונים מיליון שקלים שבא לידי ביטוי בבקשה הזאת שמחולקים לפי התוכניות שאושרו כבר לפני חצי שנה ושנה.
אמרתי בסדר?
פניה קירשנבאום
¶
במשרד התשתיות יש תוכנית חומש משנת 2002 שלא מומשה ויש ים של הצעות ואפילו מבקר המדינה התייחס לכך.
פניה קירשנבאום
¶
מבקר המדינה התייחס בדוח שלו לכך שרשות המים לא עושה שום מאמצים לרכישת מים אלא מתעסקת רק בכל מיני תוכניות והתפלה. אני לא מבינה למה לא אימצתם את המסקנות ולמשל לא מנסים לרכוש מים.
עדי חכמון
¶
אני לא מכירה את הנושא של רכישת מים., אני יכולה להגיד שהתוכנית הזאת היא תוכנית חירום שנחתמה באוקטובר 2010 ולכן היא לא יכלה להיות בתקציב. תוכנית החירום שאנחנו מתקצבים כאן נחתמה באוקטובר 2010 ולא הספיקה להיכנס לתקציב.
פניה קירשנבאום
¶
את יודעת מתי אנחנו הצבענו על התקציב? ב-31 בדצמבר 2010. אני מעריכה שמאוקטובר עד סוף דצמבר ניתן היה להכניס את זה בתקצוב.
עמית סדן
¶
הפנייה נועדה להעברת סך של 600 אלפי שקלים לתקציב הפיתוח של משרד הבריאות עבור השתתפות בהצטיידות במכשור רפואי בבית החולים על שם הלל יפה בחדרה.
היו"ר משה גפני
¶
באמת מאוד חשוב. אנחנו מצביעים.
ה צ ב ע ה
פניות מספר 83 ו-84 – אושרו פה אחד
פניות מספר 103 ו-104 -
עמית סדן
¶
הפנייה התקציבית נועדה להעביר סך של מיליון שקלים חדשים למרכז מחקר ופיתוח בקו עימות ולהעברת 700 אלפי שקלים חדשים למכון יד בן-צבי.
דניאלה פרתם
¶
הפנייה נועדה להעביר סך של 260 מיליון שקלים לתקציב הביטחון. ההסברים יינתנו בוועדה המשותפת ולא אוכל לתת אותם כאן.
היו"ר משה גפני
¶
רבותיי, אני מדבר על התקנון עכשיו. אפשר לא לאשר, אפשר לעשות רביזיה, אבל בואו ניקח בחשבון על מה אנחנו מדברים. על פי התקנון בתקציב הביטחון ועדת הכספים, התפקיד שלה הוא לאשר את המסגרת ולא להיכנס לפרטים בגלל הסיווג. לאחר מכן זה עובר לוועדה המשותפת שלך כספים וחוץ וביטחון ושם יש את הפירוט.
היו"ר משה גפני
¶
אפשר להחליט שכן ואפשר להחליט שלא. אנחנו לא יכולים לקבל הסבר, על פי התקנון, אלא בוועדה המשותפת.
דניאלה פרתם
¶
אנחנו כבר מתחילת השנה אמרנו שיהיו תוספות לתקציב הביטחון, מעבר לתקציב שאושר בחוק התקציב לשנת 2011.
אמנון כהן
¶
שר הביטחון צריך לתת הסברים לחבר הכנסת אמנון כהן ולחבר הכנסת אורי אריאל. הוא יודע על מה. כל עוד לא נקבל הסברים, התקציב הזה לא עובר.
אחמד טיבי
¶
הוא לא רוצה לתת לך את ההסברים. הוא אמר בכללי, במסגרת. את ההסברים הוא ייתן בוועדה המשותפת, אמנון כהן, כמו שאת אמרת.
היו"ר משה גפני
¶
סעיף 18 לחוק יסודות התקציב קובע שתקציב הביטחון על כל שלוחותיו יאושר בוועדה המשותפת של ועדת כספים וחוץ וביטחון. הפרשנות המשפטית של הכנסת לדורותיה קבעה שאי אפשר להעביר את זה ישירות לוועדה המשותפת מכיוון שוועדת הכספים אחראית על תקציב המדינה כולו ולא יכול להיות שיהיה איזשהו סעיף תקציבי שיאושר בוועדה משותפת לפני שוועדת הכספים אישרה את המסגרת.
היו"ר משה גפני
¶
רגע. החוק קובע שאת הסעיף הזה צריכה לאשר ועדה משותפת ולא ועדת הכספים. זה חוק יסודות התקציב, סעיף 18. מה שמגיע לכאן, זאת פרשנות משפטית של הייעוץ המשפטי של הכנסת כל השנים שאי אפשר להעביר ישירות תקציב לוועדה המשותפת לפני שאת המסגרת לא מאשרת ועדת הכספים. בחוק כתוב ועדה משותפת. סעיף 18 לחוק יסודות התקציב.
היו"ר משה גפני
¶
אנחנו מצביעים שוב.
ה צ ב ע ה
בעד – 2
נגד – 1
נמנע – 1
פניות מספר 105 ו-108 – לא עברו
אני מגיש רביזיה.
היו"ר משה גפני
¶
אני רוצה להודיע לחברי הוועדה, עוד לא החלטתי אבל יכול להיות שאני אעשה ישיבה על חוק ששינסקי על רביזיה. אנחנו נודיע בעוד מועד. אני רוצה להוריד את הסעיף של העברת מדיע.
עדי חכמון
¶
לגבי הרביזיה, אני רוצה לומר שזאת תוכנית חירום של משק המים שיש בה הרבה פרויקטים שצריך להוציא.
אורי אריאל
¶
תגידי לאודי ניסן שכדאי שהפגישה תהיה הערב, כך שמחר זה יכול לבוא שוב לשולחן הוועדה. זה יתעכב ב-24 שעות.