הכנסת השמונה-עשרה
PAGE
8
ועדת העבודה, הרווחה והבריאות
14.3.2011
הכנסת השמונה-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב שלישי
פרוטוקול מס' 454
מישיבת ועדת העבודה, הרווחה והבריאות
יום שני, ח' באדר ב' התשע"א, (14 במרץ 2011), שעה 13:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-18 מתאריך 14/03/2011
חוק לתיקון פקודת הרוקחים (מס' 20), התשע"א-2011
פרוטוקול
סדר היום
הצעת חוק לתיקון פקודת הרוקחים (מס' 21) (הוספת סימון בשפה הרוסית), התשע"א-2011
של חבר הכנסת רוברט טיבייב, חברת הכנסת פניה קירשנבאום, חברת הכנסת רחל אדטו, חבר הכנסת זאב אלקין, חבר הכנסת אברהם מיכאלי, חבר הכנסת אמנון כהן. (פ/2298)
מוזמנים
¶
נילי חיון דיקמן – עו"ד, משרד הבריאות
אלי מרום – סגן מנהל אגף הרוקחות, משרד הבריאות
טלי שטיין – עו"ד, ממונה על תחום הבריאות, משרד המשפטים
זהרה כהן – מנהלת תחום רווחה, המשרד לאזרחים ותיקים
רשמה וערכה
¶
א.ב. חבר המתרגמים בע"מ
הצעת חוק לתיקון פקודת הרוקחים (מס' 21) (הוספת סימון בשפה הרוסית), התשע"א-2011
של חבר הכנסת רוברט טיבייב, חברת הכנסת פניה קירשנבאום, חברת הכנסת רחל אדטו,
חבר הכנסת זאב אלקין, חבר הכנסת אברהם מיכאלי, חבר הכנסת אמנון כהן. (פ/2298)
היו"ר חיים כץ
¶
צהריים טובים. יום שני בשבוע, ח' באדר ב' 14 במרץ 2011. אני מתכבד לפתוח את ישיבת ועדת העבודה והרווחה והבריאות, והנושא הצעת חוק לתיקון פקודת הרוקחים (מס' 21) (הוספת סימון בשפה הרוסית), התשע"א-2011 של חבר הכנסת רוברט טיבייב, חברת הכנסת פניה קירשנבאום, חברת הכנסת רחל אדטו, חבר הכנסת זאב אלקין, חבר הכנסת אברהם מיכאלי, חבר הכנסת אמנון כהן. הצעת החוק באה לפה להכנה לקריאה שנייה ושלישית. אם יש להסביר משהו, תסביר, אדוני המציע.
רוברט טיבייב
¶
זה נכון, בגדול הסכמנו עם כל השינויים לפני ההצבעה לקריאה טרומית. הציעו לנו משרד הבריאות, אני אומר בשיא הכנות. גם רוצה להסביר איפה נולד החוק הזה. איזה שהוא יום אני נכנס לחדר של אמא. על השולחן ערימה של תרופות, והיא מחפשת משהו. אמרתי, מה את מחפשת? היא אמרה, שכחתי. כי כל הזמן יש תרופה, מחליפים את החברות, קופות חולים, לא יודע לפי מה, לפי מה שיש במלאי. לא יודע. הייתי בטוח שכתוב שם לפחות איזה שהוא מילה, כי בבתי מרקחת הפרטיים שאני קונה, לפעמים כתוב שם ברוסית. אני מוצא, מנסה לעזור לה. אין. אז ניסיתי לעזור לה, איכשהו הסתדרנו. אבל אני חושב, יש המון אנשים, זקנים וזקנות, סבתות וסבים שבאמת יום יום נתקלים בבעיה. האם אפשר לעזור להם? אני בטוח שאפשר. נכון שהגענו לאיזה שהוא הסכם של משרד הבריאות.
אריה אלדד
¶
חבר הכנסת טיבייב, אני לא יודע אם ראית משחת סינטו פעם. זה הגודל של האריזה. 1.5 סנטימטר על 5 סנטימטר. כמה אפשר לכתוב על זה בכמה שפות? מה שיקרה בסוף, זה שהם יכתבו באותיות כל כך קטנות, שאי אפשר יהיה לקרוא, ואז אף אחד לא יוכל להבין. אני מסכים כשבאים ואומרים לי, בתוך העלון לצרכן, בתוך העטיפה לכתוב בעברית, ברוסית, באנגלית. אני מבין את ההיגיון. אם אנחנו נחייב על הקופסה, מרוב שנרצה לעשות טוב, נעשה רע. אף אחד לא יוכל לקרוא.
אריה אלדד
¶
בגיל מבוגר הראיה משתפרת כי אתה רואה מאות שנים קדימה, אבל אנשים לא יכולים לקרוא פונט שהוא זעיר. זה בשביל לצאת ידי חובת החוק, אז כותבים דברים שאי אפשר לקרוא בכלל.
נילי חיון דיקמן
¶
אני מהלשכה המשפטית במשרד הבריאות. אנחנו תומכים בנוסח שהונח לצורך הדיון פה בשולחן, ואנחנו מוסיפים עליו בכך שאנחנו מתכוונים בהמשך לפניות ובהתאם למדיניות של המשרד, גם לחייב באמצעות הוראות מנהל או התקנת תקנות, עלון לצרכן בארבע שפות כפי שקיים היום עלון לצרכן בתכשירים שהם ללא מרשם. אנחנו נכיל את החיוב הזה גם לגבי תכשירי מרשם, וזה בהחלט עושה שכל, וזה גם משתלב עם מדיניות המשרד היום בנושא הזה. אני גם רוצה לציין שמשרד הבריאות הוציא בפברואר חוזר מנכ"ל בנושא של הנגשת השירותים.
נילי חיון דיקמן
¶
כן, אנחנו אפילו סבורים שאנחנו יכולים לעשות את זה באמצעות הוראת מנהל. אפילו לא בתקנה, אלא באמצעות הוראות שאנחנו נותנים במסגרת הליכי הרישום של התכשירים.
נילי חיון דיקמן
¶
תראה, העבודה מבחינת משרד הבריאות היא לא רבה, כי אנחנו מחייבים את היצרנים לתרגם את העלונים לצרכן הקיימים בעברית, לרוסית וערבית ואנגלית, והם צריכים לעשות את הפעולה הזאת, להעביר את זה לאישור של המשרד.
נילי חיון דיקמן
¶
אנחנו יכולים להתחייב שזה יהיה במקביל להצעת החוק. אנחנו דיברנו על איזה שהוא תאריך תחילה של הצעת החוק, שיאפשר מתן הזדמנות מתאימה לתעשייה להיערך ליישומה. אנחנו מדברים על משהו של שנה, שנתיים, ועד אז יחד עם ההוראה על האריזה, יהיה גם עלון לצרכן ברוסית.
נועה בן שבת
¶
הייתה הצעת חוק של חברת הכנסת--- של תרופות ללא מרשם, והיא דיברה על תאריך התחילה שלה, היה ב-1 באוגוסט 2012, והיא נחקקה לפני חצי שנה.
נילי חיון דיקמן
¶
לפי הצעת החוק, כל יצרן יחויב לציין על האריזה, יש לעיין בעלון הצרכן לפני השימוש, גם בשפה הרוסית, כשאנחנו אומרים, המוקד של העברת המידע צריך להיות העלון לצרכן ולא האריזה.
נילי חיון דיקמן
¶
אני מניחה שיהיו אריזות שיצטרכו להגביל. העלון, אנחנו נותנים כאן התחייבות לכל חברי הכנסת בוועדה, ואנחנו נעמוד בבקשה ככל שנוכל, אבל זה לא יהיה במסגרת החקיקה. החקיקה תעסוק באריזה בלבד.
זהרה כהן
¶
זוהרה כהן, המשרד לאזרחים ותיקים. רציתי לשאול, הרבה פעמים זורקים את העטיפה. אז אני שואלת אם גם על האריזה של המשחה יהיה כתוב?
נילי חיון דיקמן
¶
אנחנו יכולים לתת את המידע. אנחנו יכולים רק להגיד שהעלונים נמצאים גם באתר האינטרנט של המשרד, ואם יש איזה שהוא קושי, אז יש מקום לאתר אותם מחדש.
נועה בן שבת
¶
אני רציתי לשאול. יש פה כמה מרכיבים בהצעה כפי שהיא עכשיו. יש את האמירה "לשימוש חיצוני" על תרופות לשימוש חיצוני. היא תהיה בכל השפות. יש את המילה "רעל", התוויות רעל. הם יהיו בכל השפות. השאלה אם אנחנו מדברים גם על שם התכשיר בכל השפות, וגם אם העלון לצרכן, "יש לעיין בעלון הצרכן לפני השימוש", השאלה גם אם פה צריך את כל המילים האלה?
נועה בן שבת
¶
רק הפנייה. איפה זה כן קיים? בחוק של חברת הכנסת אורלי לוי-אבקסיס, מופיעות המילים האלה גם בשפה הרוסית לגבי תכשירים ללא מרשם. אני מבינה שגם משרד הבריאות לא מתנגד להכניס את המילים "יש לעיין בעלון הצרכן לפני השימוש" על האריזה בארבע שפות, וזה יתאים גם להצעת החוק של חברת הכנסת אורלי לוי-אבקסיס.
נילי חיון דיקמן
¶
אוגוסט 2012 זו תקופת התחילה שיש לתכשירים שהם רק תכשירים ללא מרשם, שזה 400 תכשירים מתוך 4,500.
נועה בן שבת
¶
אחרי הדיון הקודם ישבו פה נציגי התעשייה והם הסבירו שגם ההתאמה לעלונים, העלונים המוגדלים, מחייבים הגדלה של האריזה, וזה עושה להם בלגאן.
נועה בן שבת
¶
הצעת חוק לתיקון פקודת הרוקחים (מס' 21), התשע"א-2011
תיקון סעיף 30.
1. בפקודת הרוקחים [נוסח חדש], התשמ"א-1981 (להלן – הפקודה), בסעיף 30
1. בסעיף קטן (א), בסופו יבוא "וכן יצויינו על התווית, בעברית, בערבית, באנגלית וברוסית, שם התכשיר, ולגבי תכשיר אשר מצורף לו עלון לצרכן גם המילים "יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש".
2. בסעיף קטן (ב), במקום "ובאנגלית" יבוא "באנגלית וברוסית".
תיקון סעיף 35
2. בסעיף 35 (ב) לפקודה, במקום "ובאנגלית" יבוא "באנגלית וברוסית".
תיקון סעיף 51
3. בסעיף 51(ב) לפקודה, במקום "ובאנגלית" יבוא "באנגלית וברוסית".
תחילה
4. תחילתו של חוק זה ביום 1 באוגוסט 2012.
היו"ר חיים כץ
¶
מי בעד, ירים את ידו.
הצבעה
בעד – פה אחד
הצעת החוק אושרה
תודה רבה. כל חברי הכנסת שנמצאים, יותר משליש מחברי הוועדה, תמכו, לכן אני שמח להודיעכם שוועדת העבודה והרווחה אישרה את הצעת החוק וההכנה לקריאה שנייה ושלישית. הצעת החוק תעלה בלי נדר במליאה במושב הזה, תיכנס לספר החוקים של מדינת ישראל. אם המליאה תאשר את זה, תיושם ב-1 באוגוסט 2012. תודה רבה, הישיבה נעולה.
הישיבה ננעלה בשעה 13:57