הכנסת השמונה-עשרה
PAGE
7
ועדת הפנים והגנת הסביבה
23.2.11
הכנסת השמונה-עשרה
נוסח לא מתוקן
מושב שלישי
פרוטוקול מס' 342
מישיבת ועדת הפנים והגנת הסביבה
מיום רביעי, י"ט באדר א תשע"א (23 בפברואר, 2011) בשעה 09:30
ישיבת ועדה של הכנסת ה-18 מתאריך 23/02/2011
ביטול הכרזה על חלק משמורת טבע נחל פולג לפי תכנית מס' נת/396/2 - מכון וינגייט
פרוטוקול
סדר היום
ביטול הכרזה על חלק משמורת טבע נחל פולג לפי תכנית מס' נת/396/2 – מכון וינגייט
עירית נתניה
¶
טליה בר ניב – בודקת תכניות בעירית נתניה
יצחק גזית – מנהל חטיבת תשתית ולוגיסטיקה, מכון וינגייט
היו"ר דוד אזולאי
¶
שלום לכולם, אני פותח את הישיבה. על סדר היום - ביטול הכרזה על חלק משמורת טבע נחל פולג לפי תכנית מס' נת/396/2 – מכון וינגייט. אנחנו קיבלנו פניה מסגן ראש הממשלה ושר הפנים אלי ישי, והוא מבקש לבטל הכרזה על חלק משמורת טבע נחל פולג, לפי תכנית נת/396/2 במכון וינגייט. מישהו כאן רוצה להסביר את הדברים?
יסמין טלמון
¶
מדובר בתכנית שהמגעים בין רשות הטבע והגנים לבין מכון וינגייט בעניינה התחילו כבר לפני הרבה שנים בעניין חילופי שטחים בחלק הצפוני של התכנית – החלק המפוספס בשחור במפה שלפניכם, זה החלק שאותו מבקשים לגרוע משמורת הטבע לטובת מכון וינגייט. זה שטח של 8.6 דונם. מייד אחריו רואים בתכנית, יש שטיח שאותו מעוניינים לקבל לטובת שמורת הטבע, השטח שמסומן ירוק בתוך הקו הכחול. 9א.
יסמין טלמון
¶
זה לא תמיד הולך פר דונם. פה זה פחות או יותר אותו גודל שטח והשטח הירוק הוא שטח יותר איכותי ויותר רלבנטי לחבר אותו לשמורה. 9א' יצטרף לשמורה - -הגבול של השמורה זה הקו השחור שאתה רואה במפה. היא תקבל את התוספת הזו.
כבר ב-94 התחילו דיבורים על ההכנה של התכנית הזו. סוכם שבתכנית הזו יסדרו את כל חילופי השטחים שדיברו עליהם עוד שנים לפני כן. כמו שכתוב במכתבו של שר הפנים השר להגנת הסביבה נתן את הסכמתו לביטול ההכרזה באוקטובר, 2010. מועצת גנים דנה ואישרה את ביטול ההכרזה כבר ב-2005 וראש עירית נתניה תומכת בביטול ההכרזה בפברואר 2010.
ענת יציב
¶
השטח שב-94 הגיעו להסכמות על חילופי השטחים בתקופה של המנכ"ל דן פרי - השטח שהוחלט לוותר עליו אז הוא שטח מופר. בחלקו יש מבנים.
ענת יציב
¶
לדעתי גם קודם היתה שם תכנית מאושרת אחרת שחלה על השטח - - אם יש לכם את התכנית במצב המאושר אתם רואים שיש ייעוד אחר, לא שמורת טבע. בשטח חלה גם קודם תכנית אחרת, זה קורה כמו שכבר נתקלנו פה כמה וכמה פעמים ולכן יש שם את הבינוי שחל בשטח כמו שאתם רואים בתצלום האוויר שלפניכם, ולכן, כבר ב-94 הגיעו להבנות שהרשות לא מעוניינת בשטח הזה ויש שטח אחר שהוא ערכי בתחום וינגייט ולכן היתה הסכמה לחילופי השטחים בחלק הצפוני של מכון וינגייט.
יצחק גזית
¶
אני ממכון וינגייט. הנושא של החלפת השטחים נעשתה בשנות ה-60 בין האלוף יופה ובין מנהל מכון וינגייט, ברוך בק. התכנית היתה שאחרי החלפת השטחים היו שתי תכניות תב"ע של מכון וינגייט שאושרו - 396 ו-396/1 שהיא כרגע גם בתוקף. בתוך תחום המכון, בתכנית התב"ע, מופיע השטח שכרגע מבקשים לגרוע אותו משמורת הטבע, ומכון וינגייט כרגע לא יושב בשטח שהועבר לשמורת הטבע, הוא מחוץ לגבולות של מכון וינגייט.
המצב היום פשוט אף אחד לא ידע עד היום שכדי לגרוע שטח משמורת טבע צריך אישור של ועדה.
יצחק גזית
¶
עובדה שהם אישרו את תכנית התב"ע הקיימת של מכון וינגייט, ועל סמך זה נבנה, עם היתרי בניה מעירית נתניה, והבניינים שם כבר קיימים מתחילת שנות ה-70.
טליה בר ניב
¶
זה משנים שאני לא יכולה לתת הסבר, זה הרבה לפני זמני. אבל כיוון שהוועדה המחוזית אישרה את התכנית הקודמת – 396/1, ונתנה לה תוקף על סמך הסמכות של רשות הטבע והגנים ועל סמך זה שיש תכתובות רבות על זה שרשות הטבע והגנים לוקחת על עצמה לטפל בכל הנושא של הגריעה, אז היה ברור שאין סיבה לא לתת תוקף לתכנית – זו שתקפה כבר. 386/1.
יסמין טלמון
¶
שלחנו לכם לפני כמה חודשים מסמך שהופץ ממנהל התכנון לכל הוועדות המחוזיות שמנחה בדיוק על העניין הזה, שכל תכנית שיש בה חפיפה לגן לאומי או שמורת טבע מוכרזים, לפני מתן תוקף, לפני אישור התכנית הסופית – חייב לעבור את הליך הגריעה.
מנחם זלוצקי
¶
גם כשהמכתב נמצא יש עדין תכניות ישנות שמסתבר לנו כל פעם מחדש שניתן תוקף או אפילו ניתנו היתרי בניה ולא היתה גריעה.
מנחם זלוצקי
¶
ויש כוונה להשאיר אותו ככה? כי גם את זה – צריך לחשוב, אפילו אם זה לא בתחום הגן הלאומי או שמורת הטבע, צריך לחשוב גם על החיבור למי התהום, על כל הקשר, ולא לעשות - -
טליה בר ניב
¶
מכיוון שהתב"ע הקודמת כבר אושרה, וקיבלה תוקף, ועל סמך התב"ע הזו הוצאו לא מעט היתרים, אז זה בעצם מצב קיים מה שיש שם בשטח.
מנחום זלוצקי
¶
אבל גם בכל פיתוח עתידי – כי אתם, לא משנה שאתם עם תב"ע מאושרת, אבל המיקום של מכון וינגייט אין ספק שהוא מאד אטרקטיבי בנוף, בשטח – גם הבניה צריכה להיות שם בהתאם. ומכיוון שפעם בנו אחרת היום יש מודעות יותר גדולה, וצריך לקחת את זה בחשבון לכוונות לעתיד.
איתן כבל
¶
ברוכים הנמצאים, יכול להיות שזו אחת הישיבות האחרונות שלי כאן כחבר מן המניין. האמת היא שאהיה ממלא מקום, ואמשיך להגיע.
היו"ר דוד אזולאי
¶
תחסר לנו. אם כן, נאשר את הגריעה ואת התוספת ונצביע – מי בעד ביטול ההכרזה על חלק משמורת טבע נחל פולג
אין מתנגדים, אין נמנעים, לפיכך אנחנו מאשרים את פנייתו של סגן ראש הממשלה ושר הפנים לאשר את הגריעה הזו.
אני מודה לכם, הישיבה נעולה.
הישיבה ננעלה בשעה 10:00